|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Początkujące Włosomaniaczki :) Cz. II
Taki piękny słoneczny dzień a człowiek musi iść do pracy. Na szczęście zdążyłam umyć włosy, zrobiłam sobie warkocz z pięciu pasm, związałam na końcu gumką i podpięłam spinką-żabką
Mam nadzieję, że wytrzyma i nie rozpadnie się w trakcie tych 8 godzin
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedy spytałyśmy się ojca, jak to jest, to odpowiedział, że 'no wyrzuciłem kilka par....' Chyba się domyśla, że też planujemy mu zrobić skarpetkowe święta
|
|
#2463 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
moja wymarzona dłougość
|
|
#2464 |
|
Raczkowanie
|
Iwonaa1993:
Widziałam w podpisie, że brałaś Merz Special-jak wrażenia?? Brałaś z uwagi na włosy czy paznokcie?? Pochwal się wynikami |
|
|
|
#2465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mierzyłaś przyrost?
|
|
#2466 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2467 |
|
❤ bee happy ❤
|
Cześć
Włosy mi wypadają i mam cały dywan w nich ![]() Ale tragedii jak na razie jeszcze nie ma. Waxa chyba zamówię i tą Agafię drożdżową.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się uda, to umówię się na piątek do fryzjera Dużo nie obetnę na pewno, ale któraś z Was wspominała o cięciu maszynką - porozmawiam o tym z moją fryzjerką
|
|
#2470 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włoski mi juz nie wypadają tak jak przed zażywaniem (podczas kąpieli to za każdym razem jak przeczesałam włosy palcami to wyciągałam garść włosów) a teraz tak 3 włoski jak wypadną to wszystko Jestem bardzo zadowolona z efektów. A jesli chodzi o paznokcie to nie są jakies super twarde...ale mi sie tak nie łamią - to fakt. Nie mierzyłam przyrostu
|
|
#2471 |
|
Uzależnienie
|
Ja jestem po sesie na skalp i psikaczu na długość.
Zmyłam to diploną i barwą żurawiną (dawno nie było mocniejszego szamponu), potem na całą długość DeBa. A teraz zaryzykuje i zostawie włosy do samodzielnego wyschnięcia - aż się boje co ujrzę potem na głowie
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dzisiaj tylko mycie Joanną z makiem i bawełną do farbowanych włosów no i Alterra granat i aloes na godzinkę odżywka.
A jutro będzie czyste masło Shea i zmywanie resztką Loreala (męczę go i męczę i nie mogę zmęczyć)
|
|
|
|
#2473 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2474 |
|
Przyczajenie
|
Ja stosuję (może mniej na wypadanie a bardziej na większy przyrost) wcierkę Jantar. Zaczęłyśmy w tym samym czasie z moją szwagierką cierpiącą na po ciążowe wypadanie włosów. Ja widzę fajny przyrost.Po 11tu dniach włosy urosły ok 7 mm, a szwagierka zmniejszone wypadanie, którego z kolei ja nie zaobserwowałam. Jedyną wadą wcierki jest to, że odbarwiła i wypłukała mi kolor włosów. Z ciemnego brązu stały się jasno kasztanowe a na siwkach ledwo kolor się trzyma :/
|
|
|
|
#2475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też muszę coś zacząć łykać na włosy,bo mi wypadają chociaż ostatnio jakby mniej. Nie wiem czego to jest zasluga - łagodniejszego szamponu może.?
|
|
|
|
#2477 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj przez przypadek odkryłam produkty Babuszki Agafii w sklepie praktycznie pod moim wydziałem
Taki miły początek dnia.
|
#2478 |
|
❤ bee happy ❤
|
Ja się boję cokolwiek wcierać , bo strasznie mi się włosy przetłuszczają i muszę myć codziennie.
Nawet z olejami miałam obawę, jednak używam ich raz na 1,5 tygodnia i nie jest chyba tak źle.
|
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj był olej arganowy +lniany na całą noc Rano mycie po myciu WAX pod czepek na godzinkę na koniec Garniek Aik na sucho mgiełkę gliss kur z jedwabiem na końce serum z apteczki babuni zadowolona jestem z tego serum chociaż podchodziłam z dystansem bo dosyć tanie. Końcówki są bardziej miękkie i nawilżone. Nie takie suche jak zawsze Cytat:
od jutra znow zaczynam jantar już 3.
|
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Zastanowię się nad tymi tabletkami, narazie ogladałam sok pokrzywowy i nie wiem czy się na niego nie skusić.
Wczoraj położyłam na włosy olej z orzecha włoskiego i krem do rąk DeBa, pózniej mycie i jeszcze na 20 min jakaś maska ukraińska, odlewka nazwy nie znam. Oraz wczoraj użyłam pierwszy raz wcierki samoróbki. zobaczymy jak się sprawdzi. Teraz pomyslałam, że następnym razem zrobię ją na bazie wody pokrzywowej firmy Anna. Edytowane przez Smerfetka22 Czas edycji: 2013-11-20 o 10:09 |
|
|
|
#2481 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2482 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.
Śledze Wasze wpisy namiętnie, śledzę blog Anwen o którym była mowa i mam mega problem. Moje włosy wymagają naprawy ale wszystkie działania sprawiają że jest jeszcze gorzej. Delikatne szampony takie jak jonson, babydream, alterra robia mega siano! Nie mogę tych wlosów rozczesać. Podobnie jest nawet po masce z alterry, siano! Do tego używam oleju kokosowego - też masakra. Włosy mam jasne blond, farbuje lorealem i po farbie jest lepiej niz po tych kosmetykach. Co mi polecicie na wlosy? Myślicie, że olejki alterry mogą coś pomóc? |
|
|
|
#2483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja propozycja dla Ciebie: 1.olejowanie: olej z winogron (np z biedronki, w razie co zużyjesz do sałatki )2. na naolejowane wlosy tak ze 20min przed myciem maska lub odżywka, może być ta alterra 3.szampon: DeBa, stapiz sleek, barwa, joanna 4.jeżeli wystarczy Ci jedno mycie, to na koniec spsikaj włosy np GlissKurem lub inną odżywką mgiełką(jeżeli nie boisz się obciążenia to połóż odżywkę b/s,np Joanny) 5.końce zabezpieczasz jedwabiem lub kładziesz kropeleczkę oleju Wiem, że moja pielęgnacja nie jest w 100% naturalna, ale moje włosy wolą silikony i wygladają lepiej. Mam nadzieję, że pomogłam. |
|
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
hejka
ostatnio tylko Was podczytuje naprędce i nie mam nawet jak odpisać bo moje dziecię zawładnęło laptopem;/ dziś mierzyłam włosy i jestem załamana przez miesiąc urosły mi zaledwie 3 mm to jest jakaś masakra, dbam o nie bardzo, pielęgnuje a one nic... myślałam, że na święta będę miała chodziarz do ramion ale to marzenia ściętej głowy:/
|
|
|
|
#2485 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zastanowię się nad odstawieniem Cytat:
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
tak od miesiąca łykam drożdże ze skrzypem i pokrzywą;/ ale włosy rosną mi coraz wolniej.
kiedyś rosły jak szalone. Nie wiem tak się zastanawiam może dlatego, że są za ciężkie?/ trochę ich mam i są ścięte na prosto a zawsze miałam jakoś pocieniowane i wystopniowane i wtedy były lekkie i szybko rosły ale nie wiem czy to od tego... |
|
|
|
#2487 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
aa to, hmm dopiero go kupiłam. Zużyję i więcej nie wezmę w takim razie. dzięki
![]() Dzisiaj w rossie natknęłam się na promocję maski alterry no wzięłam jeszcze balsam z masłem shea....a miałam nic nie kupować już
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za podpowiedzi
![]() Z tym olejem to całą noc trzymać? Co do szamponów to jaoanna to ta? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...wa-wersja.html Barwa to ten? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,9...szczonych.html One nie robią siana na głowie? A która mgielka z glisskura najlepsza? |
|
|
|
#2490 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na włosy dobra jest też Marokańska maska Planeta Organica-uważam, że działa cuda na wlosach.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Mam nadzieję, że wytrzyma i nie rozpadnie się w trakcie tych 8 godzin

i były przy tym zdrowe i piękne.

W grudniu idę je delikatnie podciąć (nie są jakoś specjalnie zniszczone czy rozdwojone - po prostu strasznie przerzedzone). Mój plan jest taki, że teraz zapuszczam do wymarzonej długości, a potem regularnie podcinam - przez co pozbędę nieszczęsnych końcówek
moja wymarzona dłougość 
mierzyłaś przyrost?