|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dobrze się tu znamy , o swych sprawach rozmawiamy Część XI
Cytat:
![]() Będziesz odpoczywać i bardzo dobrze, skoro czujesz, że nie dajesz rady to leżakuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Wtajemniczenie
|
Malgos śliczny synus. Juz jest z Wami ?
Od paru dni w dole brzucha wieczorem czuje cos jakby pekajace banieczki. Czy to moze byc moj maluszek? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-07 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
czesc kochane
![]() my już w domku ![]() ![]() na razie troszkę karmię go z cyca a troszkę odciągniętym mlekiem z butelki ... w poniedziałek jedziemy na jeszcze jedno badanie... Justii - ja czuję się dobrze ![]() Wiecznie - no to rzeczywiście trochę trwa ten remont u was ![]() Fiona - współczuję głąba na którego trafiłaś ... brak mi słów... Chyba ty pytałaś jak u mnie z pokarmem- a więc coraz lepiej, na jedno odciągnięcie wyciągam około 40-50 ml z jednego cyca i położne mówiły, że to bardzo dobrze, bo w sumie nie karmiłam Papryczka - jak tam te twoje dolegliwości? ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Justii - doczytałam o podrywaczu hahah niezłe ... mi się kiedyś zdarzyło na wakacjach jak wracałam z pracy wpatrzona w swój tel, ale mnie zapytał ile chcę za godzinę to mi zapłaci ![]() Papryczka - a który to u ciebie tydzień? Mój kurczaczek strasznie nie lubi przebierania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Wtajemniczenie
|
Fajnie ze Kacperek jest juz Wami. Ucaluj go mocno
![]() Tydz 16 i 5 dzien ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-07 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Zakorzenienie
|
Papryczka - to może rzeczywiście już pierwsze symptomy ruchów dzidziusia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Małgoś-bardzo się cieszę, że już jesteście w komplecie w domku ![]() ![]() Papryczka- ja pierwsze puknięcie, które było na tyle wyraźne, że wiedziałam od razu że to nasz Bąbelek miałam właśnie 16 t 5 d ![]() ![]() ![]() Justii- tylko Cię z domu wypuścic a już Cie podrywają ![]() ![]() ![]() a tekst, że nie pobzykałby sobie bo nieczynnie rozbawił mnie do łez ![]() A jeszcze jeśli chodzi o gości to az sie boję co będzie po porodzie bo wszyscy się zapowiadają po kolei jak tylko odsapnę trochę ![]() ![]()
#2467 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() To wspaniale, że jesteście już całą trójką w domku ![]() Jak pierwsza nocka w domu? Ciężko było? ![]() Dla mnie ten facet to jakieś coś pomylone, z gęby i z budowy było na czym oko zawiesić, ale z rozumu to daleko mu do klepek. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Nie wiem co jest z moim synusiem, oszalał, tak płacze przy jedzeniu i przebieraniu jak by go ze skóry obdzierali, a był taki grzeczny, nawet pomyślałam, że taki mój wujek rzucił na niego czar ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Malgos - a jak Beniu zareagował na nowego członka rodziny ? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
No i wstawię Wam mój brzuch 3 tyg po porodzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zakorzenienie
|
No i całusy dla ciotek klotek
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Zakorzenienie
|
Izetka, Justii - ci wasi goście poszaleli
![]() ![]() Justii - ty kobieto nie wyglądasz jakbyś rodziła 3 tyg temu! gdzie twój brzuch?? nasza pierwsza noc dość ciężka, próbujemy dojść do ładu z karmieniem, a Kacprowi jak zawieje .. raz ładnie ciągnie a raz prawie od razu zasypia i dokarmiam butelką. Za jednym razem odstawiłam go po 20 min, no i nie wiem czy najedzony czy nie.... ale przy kolejnym karmieniu wsunął chyba z 70ml bo cyca nie chciał to musiałam odciągnąć... i tak przemarudził troszkę noc. I też nie cierpi przebierania... baaaardzo ![]() Marcel rośnie jak na drożdżach, wygląda na bardzo długiego chłopaka ![]() Justii a powiedz mi jak ty karmisz? jak długo? i z jednego czy z dwóch? jeśli z jednego cyca to z drugiego odciągasz pokarm? Beniu chyba się trochę obraził. Widać było że jest taki inny, jakby bardziej czujny. Mnie powąchał, a na małego nie spojrzał i usiadł potem z boku na kanapie i gapił się w ścianę... ale jak tż miał dziś rano Kacpra to go głaskał i mówił, że nawet otarł się łebkiem o jego nogi... to jest stary kot, który miał spokój i ciszę, a teraz się to zmieniło hahah Papryczka - to teraz ruchy będą już tylko częstsze i silniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Wtajemniczenie
|
Pomylilam sie w moich obliczeniach to jest 15 tydz 5 dzien
![]() Malgos dużo siły życzę oby wam sie szybko poukladalo. A kocurek pewnie zazdrosny ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka ![]() Śpij mój kochany Aniołku ![]() Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2014-02-08 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Zadomowienie
|
Justii-wcale się nie dziwię, że chłopy się za Tobą oglądają
![]() ![]() ![]() Małgoś-to dopiero pierwsza nocka ![]() ![]()
#2473 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny witam się z sajgonu w domu. Malowanie przerwane bo chłop mi się znowu rozchorował, wczoraj miał 39 stopni i leży i cały dom na mojej głowie, łącznie z nim i dzieciakami. Wczoraj już ryczeć mi się chciało, bo mała płacze, Nadia piszczy, czas je kapać, karmic i kłaśc spać, a jeszcze tż co chwila a zrób mi kolację, podaj mi pić zrób mi mleko z miodem
![]() Justii to ty tam żadnego brzucha nie masz, ale przygoda z zaproszeniem na kawę hehe. Ja miałam kiedyś taki przypadek jak Małgoś, siedzimy sobie na ławce z koleżanka i plotkujemy a tu podchodzi jakiś dupek i się nas pyta czy my z branży jesteśmy, nawet nie wiem skąd mu taki pomysł do głowy przyszedł, a nam mowę odjęło. Fiona lekarz buc i kawał chama, we wór i o mur takiego i to dosłownie. Papryczka może to już dzidzia daje znać o sobie, kto wie. Małgoś super że już jesteście w domku, pierwsze noce takie będą, niestety musicie z tż przetrwać, póki nie wyrobicie swojego systemu będzie trochę ciężko, ale przyzwyczaicie się szybko. U nas opiekowaliśmy się na zmianę raz ja raz mąż, a to drugie odsypiało. Skutkowało to póki mąż miał tacierzyńskie a że ja mleko odciągałam to karmił małą z butelki. Mała bardzo szybko zaczęła przesypiać całe noce więc nie było problemów. Dzisiaj miałam takie głupie sny, matko, wogóle niewyspana chodze, ale to nie przez dzieci tylko moją własną głupotę, bo zamiast iść spać jak człowiek to ja siedzę do 1 w nocy i czytam książki, bo w sumie tylko wieczorem jak dzieciaki pójdą spać to ja mam czas na czytanie no i jak wciągnie to ciężko się oderwać.
#2474 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lubię jak dom jest pełen ludzi ale tylu gości ile Wy macie w takim okresie to chyba troszkę współczuję. Mąż chętnie zostaje sam z synkiem? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No to zasypuj nas teraz zdjęciami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marcel i jego pozy ![]() Cytat:
![]() ![]() Wróciliśmy z pierwszego spotkania SR i powiem Wam ze myślałam że będzie gorzej. Zamiast 1,5h siedzieliśmy tam 3 i nie nudziłam się ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie odciągam pokarmu z drugiego cyca bo by za dużo się produkowało. ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Ja nie wiem czy Marcelowi nie zaczyna się kolka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Byliśmy na spacerze, pogoda jest cudowna ![]() ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Przeczytałam wszystko możliwe o kolkach i chyba u Nas właśnie się zaczyna akcja ![]() Kolka powoduje płacz u dziecka, który może trwać nawet kilka godzin – zamiast płaczu może pojawić się rozdrażnienie czy grymaszenie, którego nie da się ukoić. Dziecko może mieć zaczerwienioną buzię, a płacz może osiągać bardzo wysokie tony. Płaczowi towarzyszy także podkurczanie nóżek niemowlęcia, napinanie brzucha i prężenie całego ciała. Pod koniec ataku dziecko może mieć gazy lub zrobić kupkę. - wypisz wymaluj jest u Nas Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2014-02-08 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Zakorzenienie
|
Fikusek - jak ty dajesz radę kobieto? podziwiam i życzę dużo wytrwałości...
my na razie śpimy jak maluszek śpi, ale jak się porządnie wkurzy to aż nim trzęsie i wywija oczkami na wszystkie strony ...martwię się, żeby mu coś nie wyszło na tym skanie mózgu.... Justii - spróbuj tego windi może, znajomej ciocia jest bardzo doświadczoną położną i jej poleciła i rzeczywiście dawało ulgę... Pradip - co ciekawego się dowiedziałaś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Wtajemniczenie
|
U nas to teraz jak nie jedno to drugie aż boje sie co będzie jak Nadia przedszkole zacznie.
Justii biedny malec kolki są straszne u nas zabkowanie się zaczęło widzę po objawach że to jednak to teraz czekam na pierwszego zabka. Małgoś jak se daje rade? Ledwo, dzisiaj jestem calkiem pozbawiona energii, słaba a jeszcze z dziećmi na spacer wyszłam a u nas wiatrzysko, ledwo do domu doszlam z tym wózkiem a zmarzlam. Zaplanowalam sobie na dzisiaj jeszcze ćwiczenia na orbim ale nie wiem czy dam rade najchętniej to bym padła na sofę i spala a tu się nie da przy trójce dzieci. Kręgosłup to mi eksploduje zaraz chyba.
#2478 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przerabialiśmy kiedy jechać/nie jechać do szpitala, co zabrać ze sobą i fajnie babka tłumaczyła że nie można zmuszać mężów do obecności przy porodzie, że nawet jak zadeklarują że chcą to zawsze mogą wyjść. Sporo było o samym szpitalu, procedurze przyjęcia, znieczuleniu i rozpoczął się temat szczepień ale jedna z dziewczyn powiedziała że ona sobie nie życzy rozmów o chorobach i ucięła temat ![]() Cytat:
![]() Meduzka jak brzuszek? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2479 |
Zakorzenienie
|
Fikusek - chyba men's flu panuje bo mój kaszle ...czasem można sobie odpuścić - rzuć się na sofę choć na 5 min bo i ty się rozchorujesz...
Pradip - ja gdyby nie mój tż to pewnie jeszcze bym zwlekała do szpitala ... mój tż powiedział, że podczas porodu czuł się jakby oglądał film... po wszystkim nawet zaglądnął jak mnie szyją, taki był ogłupiały, aż lekarka powiedziała, że może lepiej żeby nie patrzył... powiedział mi, że strasznie mnie żałuje i kocha najbardziej na świecie ![]() wyniki pewnie będą za jakiś czas, coś mówili, że jak przyjedziemy na sprawdzenie (2tyg) to wtedy, czyli chyba koło piątku |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Szkoda że nie dają od razu ale na szczęście nie trzeba będzie długo czekać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
Mi też marzy się poleżeć na kanapie, ale co się położę to mały zaczyna marudzic i muszę wstać. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my dzisiaj byliśmy na spacerku w lesie taka piękna pogoda byla. Teraz leniuchujemy pizze robiliśmy z brokułami pycha ![]() A na L4 pojde chyba od poniedziałku bo wtedy mam wizyte. Meczy mnie juz ta praca, ale smutno mi trochę z drugiej strony. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2483 |
Zakorzenienie
|
Justii - kurcze nieciekawie z tą kolką... są w ogóle jakieś leki na to?
ja mam nadzieję, że mój maluszek nie pójdzie w ślady swojego taty, który miał kolkę praktycznie non stop do 1 r.ż. Teściowa rwała włosy z głowy przy jego wrzaskach... ale coś było z tym brzuszkiem bo problemy ma do dziś a ja wyskoczyłam dziś do apteki i na szybkie zakupy ![]() ![]() ![]() kupiłam sobie dziś herbatkę na laktację i jak zobaczyłam skład to myślałam, że puszczę pawia... nie cierpię anyżu, kminku i za koprem nie przepadam, ale muszę przyznać, że herbatka super w smaku ![]() Pradip - mój tż mówił, że widoku moich psychodelicznych oczu (jak miałam już te skurcze i zakładali mi znieczulenie) to chyba nigdy nie zapomni... i podobno miałam niezły uścisk w ręce hahaha Papryczka - pewnie, odpocznij sobie jeśli czujesz taką potrzebę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
kochane muszę pochwalić mojego tż-ta... kurcze wiedziałam, że będzie dobrym tatą, ale nie myślałam, że aż tak będzie świetnie sobie radził, tym bardziej, że on z dziećmi/noworodkami nie miał nigdy nic wspólnego. Małego przebiera chyba szybciej niż ja, a dziś przeleżał z Kacperkiem na brzuchu chyba z 2 godz żebym mogła się troszkę przespać, a ten ani nie pisnął przez ten czas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I znowu pierwsza a ja książke czytam. Kolejne uzależnienie.
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
Fikusek - widzisz, jednak waga leci w dół
![]() supermamuśka - kiedy ty znajdujesz czas na czytanie, ćwiczenia i w ogóle? jesteś moim idolem, wiesz? ja w sumie stanęłam wczoraj na wagę bo tż się śmieję, że "schnę" i chciałam mu udowodnić, że chyba nie bardzo, bo zaraz po wyjściu ze szpitala miałam może 3kg mniej i brzuch taki napęczniały jakbym jeszcze nie urodziła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na laktację najlepszy jest sam koper, mi po 4 torebkach wróciła już do normalności. Dwie filiżanki po 2 torebki i znów leje się jak z kranu ![]() A w jakiej pozycji karmisz Kacperka? U Nas najlepsza jest na leżąco. Na rękach jakoś mu gorzej idzie, może popróbuj z pozycjami, dobrze by było jak by w końcu zassał to i Ty byś miała wygodniej. Musisz trochę się przemęczyć i mały w końcu się nauczy ![]() ![]() A Ty jak się czujesz? Jak Twój dół? Dobrze się goi?? Masz jakieś boleści? ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Złote chłopy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Ja dziś wyłączam tel, żeby żadne goście się nie wcieli wpakować. Już mam dość codziennych odwiedzin. Mam zamiar tylko podjechać dziś do kuzynki do szpitala odwiedzić ją ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() Damy radę zrzucić te kg ![]() ![]() Edytowane przez justiii87 Czas edycji: 2014-02-09 o 10:12 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hej ![]() A już dużo lepiej, minął mi już ten ból ![]()
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
Meduzka - super, że brzucholek już nie boli
![]() Justii - przeważnie karmię na siedząco, ale na leżąco też próbowałam i to samo... czasami ładnie je, a czasami zaraz zasypia ... no ale będę próbować, nikt nie mówił, że będzie lekko... jak mój dół? całkiem nieźle, czasami mam jeszcze troszkę dyskomfort jak siadam na twardym stołku, czy długo siedzę uciskając ranę, ale poza tym normalnie chodzę i już mi praktycznie nie doskwiera. Nawet muszę przyznać, że mnie nie szczypało przy siuśkach (co dziwne, bo na te wszystkie moje szwy myślałam, że będzie tragedia). Jak sobie tylko przypomnę to staram się ćwiczyć mięśnie jak mi zalecono. A twoja rana jak się goi? Mój mały mężczyzna skończył dziś tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam
![]() nie nie przeglądam wózków ![]() ![]() brzuszek to cieżko powiedzieć od tak jakoś 17 tc jest minimalnie krzywy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marcelek cudowny i ciotka przesyła moc całusów ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Justii wujek google i ciotka(wiedzma) Aldrin słyszały o sposobie na kolki albo nawet jak ktoś go urzekł ale to wiesz nic sprawdzonego, osobiście wyśmiałam znajomą jak mi powiedziała co ona zrobiła z dzieckiem i nie do końca w to wierze ale ona twierdzi, że pomogło ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:00.