|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Cytat:
![]() już widzę ale masz malutki brzuszek
|
|
|
|
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Hej sobotnio
zubi89 i pradip spóźnione gratki za III trymestr . Nie pamiętam jak liczyć ruchy. I co ustaliłyście??? Ja dopiero mogę się zapytać 3 kwietnia. Zubi Śliczny brzuszkek, ale zgrabniutka jesteśkamilla123 czaiłam się na te adidasy, fajne są?? Lenkę też braliśmy pod uwagę, z resztą chyba już wszystkie imiona. Plan z truskawkami mam taki sam. Już się nie mogę doczekać makaronu z truskawkami ![]() Berenika_26 i Co odezwała się promotorka?? doczytałam, że nie, ale babsko jak tam żołądek już lepiej??? gratki za 30tc![]() Kakusia Gabrysia też mi się też podoba, ale Gabriela już nie. Jak nic będziemy pewnie ciągnąć losy. My walczyliśmy z kawkami, kupiliśmy na parapety taką taśmę z kolcami, a sąsiedzi powiesili sztucznego ptasiora, aby odstraszał. Poza tym usunęliśmy gnizada i zabezpieczyliśmy komin, bo tam ciaciałajstwo gniazdka sobie wiecznie robiło. Co do Misi, to może nie skaza, a jakieś uczulenie na płatki. U nas jak Adaś za długo i za dużo je płateczków z mlekiem od razu na polikach wyskakują drobne krosteczki, ale to skaza nie jest. Z tego co pamiętam to przy skazie oprócz problemów z cerą są problemy z brzuszkiem ![]() karolkya ja to wręcz panicznie boję się szerszeni. Też się czaję na Twój pasztet, zostało mi dokupić cukinię. za wizyte.NecroKitty ale się ten grzyb Ciebie uczepił, aby sobie już poszedł i kciuki za glukozę. A gdzie chcesz rodzić???kinia8906 to szybko się uwinęliście z remontem, pokaż foto ![]() Pradip nie pamiętam ile płaciłam za aniołka, bo było to 5 lat temu, ale jakoś połowę wartości nowego. poziomkka za udane zakupy, przepis na ciasteczka już zapisałam, a co można dodać zamiast bananów, bo nie lubię??? za wytrwałość, ja w czwartek zjadłam kawałeczek ciasta bo wpadła do mnie koleżanka z pracy, a wczoraj oprócz kanapki z miodem to nic. Położna troszkę przesadziła z Żelazną, tak różowo to tam aż tak nie jest. Udanej parapetówy![]() Izetka_ za usg, super, że tak pięknie rośnie.Kucyk_Truskawkowy cudna wiadomość, super, że szyjka trzyma i kawał chłopaka z Maksia.Prowansja88 no widzisz, super, że się udała wizyta i bez problemu L4. Mala_Czarno_Biala różowe gratulacje sylvuniaa84 jak tam dzisiaj brzuch??? To musi być dzidzia,bo chudziutka jesteś i mocniej po prostu odczuwasz przesuwanie się dziecka, mięśnie się rozciągają itp., a to wtedy tak boli. za 24tcbazile u nas w domu wszystkie materace są sprężynowe, a młoda po braciszku też będzie miała sprężynowy z ikei. Aldrin za wizytę, kawał chłopaka. 10 kg ta tym etapie, to wcale nie jest tak dużo. Co do szyjki, to może już czas pomyśleć nad zwolnieniem??? Oszczędzaj się.Sylwia__88 za wizytę, w takim razie odpoczywaj.
Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-03-15 o 14:03 |
|
|
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was, było ciężko, ale dałam radę
Wczoraj na wieczór tylko Was przeleciałam, nie miałam już siły pisać. Wczoraj miałam koleżankę na ploteczkach i cały dzień praktycznie na dworze. Chciałam wykorzystać na maksa ostatni dzień pięknej pogody. I chyba troszkę wczoraj przesadziliśmy, lody spacery i młody dzisiaj pokasłuje ![]() Dzisiaj za oknem masakra, tak wieje, że łepetynę może urwać. Do tego deszcz i grad, więc jest bosko Kisimy się w domu, no chyba że uda mi się tz-ta namówić na jakieś CH . Przydałaby mi się kurtałka, a młodemu adidaski. Za mną ostatnio chodziły gołąbki i zaszalałam dzisiaj i zrobiłam 20szt, więc chyba zaspokoję swoje pragnienie![]() A my dzisiaj zaczynamy 26tc, to ja także wstawię foto chatki mojej córuni ![]() mój brzuś 26tc.jpg Miłego weekendu kobitki
|
|
|
|
#2464 | ||
|
Konto usunięte
|
zubi śliczny malutki brzuszek
![]() Cytat:
Cytat:
toż to nie widać, że Ty w ogóle w ciąży jesteś, tylko jakbyś się najadła bardzo gratuluję 26 tc
|
||
|
|
|
#2465 |
|
Zakorzenienie
|
Majkela, ale masz malutki brzusio
Do nas jutro przyjeżdżają teściowie popołudniu i zaraz się będę brała za sałatki, ciasto mam prawie gotowe, zostało ubić bitą śmietanę i wylać galaretkę i chyba zrobię rafaello Nie mam w ogóle chęci do jakiejkolwiek roboty dziś, jeszcze ta pogoda dobija, bo nie dość, że zachmurzone, to jeszcze wiatr i deszcz TŻ w pracy, to muszę sama się z tym wszystkim zmierzyć, choć brzuch mnie strasznie ciągnie dzisiaj..Chyba sobie jeszcze kawkę zrobię, bo dziś nie piłam
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Majkela faktycznie brzuszek masz malutki, fajnie
![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
#2467 |
|
Zakorzenienie
|
Sałatkę z gyrosem i z buraczków marynowanych
Ja słodkie mogę zjeść wszystko, więc na pewno zrobię
|
|
|
|
#2468 |
|
Konto usunięte
|
A to mój brzuchol w 30 tc
|
|
|
|
#2470 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2471 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45598923]tak, ja jakiś płytki mam
[/QUOTE]Mi tylko górną część wywaliło ?
|
|
|
|
#2472 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No więc sama nie wiem. Już od drzwi mi się babka nie spodobała ale ja chyba jestem uprzedzona do tego konkretnego typu wyglądu (nie wiem o co chodzi). Teraz zajęcia były dość "organizacyjne" więc poczekam z oceną do kolejnego tygodnia, nie chcę jej "skrzywdzić" opinią powstałą na skutek mojego złego humoru, a dzień miałam naprawdę kiepski, jeszcze mężu mnie rozeźlił w drodze do SR.. Cytat:
Gdzie to dziecko tam się mieści??
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2474 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamówiłam sobie pizze i nie mogę się już doczekać
![]()
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
My teraz już rzadko zamawiamy pizzę, najlepsza jest domowa
|
|
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne że domowa najlepsza, i polska, ale niestety liczyłam że Tż-t z pracy wcześniej wróci i wybierzemy się na jakiś obiad, a tak to głodna już jestem, a nie mam na nic innego ochoty, jakoś pizza za mną chodzi Tylko jak na złość nie mogą jej donieść
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Jak domowa, to nie ma znaczenia czy polska czy austriacka
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, ale chodziło mi ogólnie o robioną w Polsce w knajpie pizze, chociaż już przywykłam do tutejszej, ale na początku nie mogłam na nią patrzeć, tutaj jakieś to ciasto takie bardzo cienkie robią
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i są gusta i guściki
|
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
No wiadomo, i kwestia przyzwyczajenia też
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Majkela dzis brzuchol ok
miło ze pytasz![]() Corka wlasnie wybiera sie na basen,a ja zostaje sama z psem :/ No ładnie chyba sie zanudze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny spalam w nocy 3,5 godziny
Dzis juz po wizycie po kolei: - wyniki ok - waga juz +10kg - szyjka dosc dluga i zamknieta tylko jakas taka rozmiekczona, na co mogla miec wplyw moja elektrokonizacja - luteina ciag dalszy - przyplatala sie jakas infekcja wiec pimafucin i pozniej jakis gynocos... - Mala nie chciala ujawnic tetna wiec mnie nastraszyla ale w koncu gin znalazl i bilo 154 - pytalam o masarz krocza ale gin kazal poczekac do okolo 35 tygodnia bo i szyjka niepewna i te infekcje... Odnosnie wczorajszej sr to bylo ok Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
Od tygodnia mam ciśnienie 100/50
bo jak to kolejna naturalna przypadłość to się wykończę ![]() Nawet nie zauważyłam a tu już 26tydz leci byle do 30-tego a potem to już z górki. [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45594863] Z tego wszystkiego bym zapomniała, zaczynam dziś 30 tc !!! ![]() Gratulacje ![]() A my jutro idziemy na kebaba na obiad i już nie mogę się doczekać a potem doopa rośnie ![]() Co do pępków to ja chyba nigdy nie będę miała wypukłego, puki co w ogóle mi się zapadł. Jak stoję to go nie widać... tylko taką kreskę |
|
|
|
#2484 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() gratuluję 26 tc
|
||
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy przy tych rozpulchnionych szyjkach,skróconych itp.. przytulanki sa zakazane?
|
#2486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyslane za pomoca Tapatalk2 ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Troche mi przeszlo spanie... Napisze co tam na SR Po pierwsze apel do wszystkich mam zeby wyleczyc zeby przed porodem, bo potem wszystkie infekcje z zebow moga bardzo prosto przenniesc sie z krwia do ran poporodowych. Dalej po jakiejkolwiek stluczce samochodowej powinni nam zrobic KTG i to takie kore trwa okolo 4 godzin, bo to czas w ktorym odkleja sie lozysko. Liczenie ruchow teraz stosuje sie metode taka ze od rana liczy sie do 10. Jesli nie czujemu ruchow lub czujemy po ciszy bardzo gwaltowne i cisza to najlepiej pojechac na IP zeby sprawdzic czy wszystko ok. Uwazac z lezeniem na plecach bo przy duzym brzuszku macica uciska na zyle glowna i pierwsze co sie nie dotlenia to macica i dziec. Wiecej napisze jak sobie przypomne ![]() Wyslane za pomoca Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz w ogóle nie mogę leżeć na plecach, bo po pierwsze zaczyna boleć mnie kręgosłup, a po drugie zaraz robi mi się słabo i nie dobrze... Nie wiem czy to normalne, ale cały czas muszę być na boczku
|
|
|
|
#2488 |
|
Konto usunięte
|
Aaaa dziewczyny, zrobiłam sobie listę wyprawkową i za same zakupy w gemini wyszło mi 320zł
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;45601356]Aaaa dziewczyny, zrobiłam sobie listę wyprawkową i za same zakupy w gemini wyszło mi 320zł No to mnie pocieszyłaś. Ja jeszcze nie myślałam co koniecznie muszę zamówić, ale dla siebie i dziecka nie mam z aptecznych i drogeryjnych rzeczy jeszcze nic. Rossman u mnie nie wchodzi w grę bo jest tak ubogi że chyba nic tam nie bede kupować, więc wszystko w gemini będę zamawiać. A po wczorajszym sprawdzeniu stanu konta trochę się podłamałam. Jeszcze wczorajsza wizyta+leki i poszło 140 zł. Miałam jeszcze sobie witaminy kupić ale wolę nie przepłacać i właśnie w gemini zamówić. I cieszę się że najdroższe rzeczy z wyprawki już mamy, bo teraz to się nawet z domu nie ruszę i trzeba by było kupować co jest u nas w mieście a wybór mały i ceny wyższe, nie szukać i tym samym przepłacać. A ja siedzę sama. Mąż poszedł ze znajomymi na otwarcie nowego pubu i aż mnie w gardle ściska że ja w domu musze siedzieć.
|
|
#2490 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
to czemu go puściłaś na to otwarcie?? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

nie wiem dlaczego zniknęło.

jak tam żołądek już lepiej??? gratki za 30tc
za wizyte.

Kisimy się w domu, no chyba że uda mi się tz-ta namówić na jakieś CH
. Przydałaby mi się kurtałka, a młodemu adidaski. Za mną ostatnio chodziły gołąbki i zaszalałam dzisiaj i zrobiłam 20szt, więc chyba zaspokoję swoje pragnienie
toż to nie widać, że Ty w ogóle w ciąży jesteś, tylko jakbyś się najadła bardzo
Nie mam w ogóle chęci do jakiejkolwiek roboty dziś, jeszcze ta pogoda dobija, bo nie dość, że zachmurzone, to jeszcze wiatr i deszcz
TŻ w pracy, to muszę sama się z tym wszystkim zmierzyć, choć brzuch mnie strasznie ciągnie dzisiaj..

?

Ma tylko 1 córkę... Cieszę się przeogromnie, do roczku nic nie będę musiała kupować. 

13.07.2013