|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!
Szalona
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Klasyczne P90x zaczynamy na wątku pod koniec roku ![]() Zmykam wypić z mężem kawę popołudniową ![]()
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny
nie mam co pisac narazie diety nie trzymam, nie cwicze Musze sie w koncu ogarnac Na wakacjach bylo fajnie tylko krotko. Troszke polazilismy po gorach choc nie za duzo bo jednak moja Nati nie jest wytrzymala, wczesniej w nosidle ja nosilismy (poprzednie lata) Maluchy codziennie w basenie siedzialy zachwycone bo mielismy w hotelu i byl w cenie. Zwiedzilismy Sanok, skansen, cerkwie, plywalismy statkiem po Solinie, zwiedzilismy cudny Sandomierz, Cisna, Polanczyk, Ustrzyki Gorne itp Bylo wygodnie bo jedzonko podane ![]() Teraz piore i prasuje i ogarniam dom |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Zakorzenienie
|
Mi też się wydaje 1500 bardzo mało (to i nie dziwota, że ludzie mają takie efekty :p).
Gianna fajne masz jedzenie, tylko ja jem zdecydowanie większe porcje :P ale nie wiem, czy też nie powinnam ich trochę zmniejszyć. Mam nadzieję, że powrót do biegania pomoże, bo przy tym w sumie chyba najlepiej chudłam...
#2464 | ||
Wtajemniczenie
|
Szkrabuś powinnaś się cieszyć jak nie trzymasz diety, nie ćwiczysz i nie "rośniesz"
![]() Cieszę się, że wakacje się udały ![]() Pamiętaj, że zdrowie najważniejsze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
![]() Nie mam pojęcia Psotka z czego Ty już chcesz chudnąć... Bardziej myślałam, że chodzi Ci o ujędrnienie ciała ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2465 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do tych zaleceń dietetycznych przy różnych programach treningowych, to niedawno z ciekawości przeglądałam też plan do P90x i wyszło mi, że powinnam jeść ponad 180g białka dziennie ![]() ![]() ![]() Madziulek masz rację co do kaloryczności ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mam dziś wielki brzuch ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez gianna Czas edycji: 2014-08-12 o 16:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2467 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I tego Ci życzę ![]() Dlatego solidarnie z Tobą nie zamierzam się ważyć ![]()
![]() |
#2468 |
Zadomowienie
|
Madziu a kto powiedzial ze ja nie tyje, tylko raz w zyciu bylam taka gruba jak teraz, teraz waze 81 kg, porazka jakich malo, jestem zalamana
|
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Wtajemniczenie
|
Zapisałam się na czwartek do fryzjera - będę ruda
![]() ![]() Znalazłam dziś jeszcze jeden nowy trening z BeachBody - 21 Day Fix Workout. Rozeznam się do końca tygodnia w tych treningach i zdecyduję co zaczynam ![]() Skorygowane menu dzisiejsze ![]() P: jajo sadzone bez tłuszczu ze szczypiorem, kawa z mlekiem i cynamonem S: kakaowa owsianka (ok. 30g płatków) cukiniowa z jabłkiem i twarogiem O: zupa pomidorowa z 35g kaszy jaglanej i ok. 40g mięsa gotowanego z kurczaka P: mała miseczka zupy pomidorowej z 25 g kaszy jaglanej, nektarynka, kawa z mlekiem K: ok. 120 g kiełbasy z grilla z piersi kurczaka, sałatka grecka z fetą półtłustą, kromka chleba twarogowo-gryczanego Mooonik jak tam Insanity? Psotka w kwestii brzucha przypomniało mi się jeszcze, że Focus T25 Shauna bardzo fajnie działał na brzuch ![]()
#2470 |
Zakorzenienie
|
T25 z migawek jakoś średnio mi się podobał, i chyba nie ma rozgrzewek? Nie lubię, jak muszę coś sama dokładać. Za to ten Fix ciekawe co to
![]() I co to za chleb gryczano-twarogowy? U mni na kolację był jogurt grecki z kokosem i przed chwilą pomidor. A wcześniej pasek gorzkiej czekolady i krówka ![]()
#2471 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Co do ćwiczeń to nie możesz nić ćwiczyć a czy chodzi o nogę, żeby jej nie obciążać? Może coś z tego, co Gianna proponuje? Zawsze to jakiś ruch jest ![]() Cytat:
![]() hah, nie daje spokoju ![]() ![]() ![]() Zapiekanka nic wymyślnego. Ugotowałam kaszę, na patelni poddusiłam cebulę z kurczakiem w przyprawach, paprykę pokroiłam w paseczki, cukinię za pomocą obieraka do warzyw w takie cienkie paski, fasolkę podgotowałam jakieś 5minut. Rozmieszałam jajko z jakąś 1/4 kubka jogurtu greckie plus dodałam mleka, żeby było więcej ![]() ![]() ja też lubię nasz wątek i Was wszystkie ![]() Cytat:
![]() ja miałam kiedyś czerwone ![]() ![]() ![]() ja właśnie myślałam o T25. Ty robiłaś ten program? Cytat:
![]() Szkrabus fajnie, że się wczasy udały. Sandomierz piękny zgadzam się. Moje bardzo bliskie rodzinne okolice ![]() ![]() pojechaliśmy wieczorem do biedronki po mleko, bo jest w promocji 3 za 2, ale nie było, pusta paleta stała. Mam nadzieję, że jutro mężowy gdzieś upoluje ![]()
![]() |
#2472 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale nie powiedziałabym, że T25 działa na brzuch ![]() To praktycznie czyste cardio, tylko 1 trening jest ukierunkowany na mięśnie brzucha. Nie ma rozgrzewki. To praktycznie same podskoki ![]() A chlebek też mnie zaciekawił ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]() Nie załamuj się, bo obydwie się załamiemy, ja też wyglądam jak świnka pigi i się nie poddam! O nie ![]() I zrzucamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- Cytat:
![]() żadnych wspięć na palce ani tym podobnych, noga nie może być używana w stawie skokowym, więc tylko ćwiczenia na ramiona i ewentualnie lekkie na brzuch. Szukałam w necie i coś muszę wybrać. Ogarniamy się, o tak! Ja mam 2 tygodnie więcej czasu niż Ty ![]() ![]()
![]() |
#2473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tu proszę żeby się nikt nie załamywał ![]()
![]() |
#2474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty jak zwykle tylko troszeczkę odpuszczasz ![]() Ja na wakacjach bym chyba nie potrafiła ![]() ![]()
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
No właśnie przed chwilą "zmodyfikowałam menu", tzn. pochłonęłam paczkę herbatników. Dobranoc :P
#2476 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A chlebek twarogowo-gryczany to taki bezglutenowy wynalazek ![]() ![]() Przepis znaleziony w necie brzmi tak: 500 g sera twarogowego 2 szklanki mąki gryczanej 2 jaja 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki siemienia lnianego Ser utrzeć z jajami i solą do uzyskania gładkiej masy. Można blenderem. Stopniowo dodawać mąke i siemię lniane i ugnieść ciasto. Formować bułeczki, powinno wyjść ok. 12 sztuk lub przełożyć do 2 keksówek. Piec w 200 st.C przez ok.25 (bułki) - 45 (chleb) minut. Cytat:
![]() Focus T25 robiłam fazę Alpha i Beta. Byłam zadowolona z efektów, trening całkiem fajny, ale sporo tam kontuzyjnych przeskoków, więc trzeba uważać, bo tempo szybkie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2477 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sandomierz w drodze powrotnej, zrobilismy 4 godz przerwe, za duzo nie widzielismy pewnie, rynek, zamek, muzeum, dom Dlugosza, wowoz Jadwigii, najstrsze liceum, katedre W Cisnej widzielismy od srodka oczywiscie tez haha |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
Dobra
![]() Dziś też mi się udało użebrać trochę twarogu, ale ledwo ledwo. Więc jem twaróg z bananem i kokosem (dla odmiany :p ). Zrobiłam sobie pierwszy masaż ostrzejszą stroną gąbki. Nie było tragicznie ![]()
#2479 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
Ja to dzisiaj troszkę zajęta będę więc żadnych wymyślnych jedzonek nie będzie ![]() ![]() Ale słodycze mnie wołają ![]() ![]() Ostatnio jestem wiecznie głodna normalnie ![]()
![]() |
#2480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czekam wieczorem na info, że nie skusiłaś się na słodkości ![]() Mi twaróg pomaga na takie ciągle uczucie głodu - ze słodkim owocem, dżemem lub polany serkiem waniliowym. Syci mnie na długo, a dzięki słodkiemu dodatkowi zaspokaja głód słodyczowy ![]() No i znowu cisza zapanowała na wątku ![]() Ja dziś rano 35 min pedałowałam interwały na rowerku stacjonarnym ![]() ![]() ![]() Psotka przeglądałam wczoraj to 21 Day Fix - wydają się OK ![]() ![]() Menu dzisiejsze: P: jajko na miękko ze szczypiorem, pół cukinii, kawa z mlekiem S: kakaowa owsianka cukiniowa z serkiem wiejskim i musem jabłkowym O: placek po węgiersku (placek smażony bez tłuszczu), surówka z białej kapusty (obiad u mamy ![]() P: pół kostki twarogu chudego z musem jabłkowym, nektarynka, kawa z mlekiem K: nie wiem, chyba omlet ![]()
![]() |
#2481 |
Wtajemniczenie
|
gianna jak na razie walczę sama ze sobą i się nie poddaje
![]() Twaróg ja uwielbiam i jem codziennie ![]() Twoje dzisiejsze menu takie smakowite ![]() ![]() Na czym polega ten trening Day coś tam? ![]() ![]()
#2482 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() 21 Day Fix to w dużym skrócie program stworzony do szybkiej utraty kg (dieta + ćwiczenia). Autorka programu twierdzi, że 80% sukcesu odchudzania to dieta, reszta ćwiczenia. Dieta polega głównie na ograniczeniu objętości porcji ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Hej ho
![]() nie śmiejcie się, ale ćwiczyłam dziś z MelB ![]() ![]() ![]() na śniadanie miałyśmy kakaową owsiankę z brzoskwinią i jog greckim potem kawa z mlekiem obiad - kurczak w sosie jogurtowo-brokułowym z makaronem podwieczorek grahamka z serkiem białym i papryką kolacja - sałatka z fetą (pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, cebula) Cytat:
![]() fotka tak czy siak ![]() myślę, że powinien Ci pasować ten kolor Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2484 |
Zakorzenienie
|
Swoją drogą dla reklamy tych programów bardzo wygodne, te 80% dieta
![]() ![]() Hahaha, monik, no padnę! Właśnie chciałam pisać, że tu jedna taka dziś w piaskownicy opowiadała, że lubi ćwiczyć z Mel B, bo to takie krótkie ale superintensywne, i potem takie mega zakwasy, a ona lubi się tak naprawdę zmęczyć ![]() ![]() Za mną elegancka kolacja, bo byliśmy w Biedronie (prawie 40 minut drogi!) i kupiłam sobie makrelę ![]() ![]()
#2485 | |
Zadomowienie
|
Ja jedzeniowo nie mam czym sie pochwalic
2 jaja na twardo i ogorek potem 2 jablka 4 kostki mlecznej czekolady kawalek piersi z indyka, gotowany tarty burak, ogorek, lyzka ziemniakow na kolacje albo serek homo albo omlet ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Psotka ja sama kiedys myslalam ze Mel B np uda czy posladki sa ciezkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2487 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nawet jeśli wpadła ta czekolada to ja nie wiem czy tutaj się 1000 kcal uzbierało... Tak to my nic nie zdziałamy... ![]() Zaczynamy walkę razem kochana chcemy zrzucić jeszcze! Chcemy to zrzucimy! Razem damy radę, ale JEDZĄC, u Ciebie to pewnie około 2000 kcal powinnaś zdrowo, a Ty się głodzisz... ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Ale może nie będę się śmiać, bo jak wrócę do ruchu to pewnie i Mel B da mi nieźle w kość ![]() ![]()
![]() |
#2488 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej no jak zaczynałam to, to cardio 15minutowe było dla mnie naprawdę meega! Nie dość, że się pociłam, męczyłam to musiałam przerwy robić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny! Jedziemy w piątek na cały dzień do parku dinozaurów. Potrzebuję wziąć jakieś przekąski czy coś takiego do żarcia. Tam niestety gastronomia to bary szybkiej obsługi czyli hamburger, frytki i pepsi. Na razie wymyśliłam ciastka owsiane, drożdżówki z truskawkami. Co jeszcze mogę wziąć?
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-08-13 o 19:32 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Zakorzenienie
|
No przerw to na Mel B nigdy nie potrzebowałam
![]() Mi przede wszystkim przychodzą do głowy owoce, pokrojone warzywa... jogurty, ale to na początek dnia, żeby nie leżały w cieple... ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Ooo, muffinki serowe! ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Przepis jest z mojewypieki, ja daję mąkę razową i zawsze ogórka (zamiast marchwi). To przynajmniej nie wszystko będziesz miała słodkie. Ale sobie smaka narobiłam ![]()
#2490 |
Zakorzenienie
|
łee to Ty wyższy level jesteś
![]() ![]() Właśnie owoców nie bardzo bym chciała, jogurtów też, nie wiadomo jak ciepło będzie, a będę to nosić w torbie :/ bardziej myślałam o czymś suchym aaaa wiem które, dzięki! ogórka świeżego dajesz? ![]()
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2014-08-13 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.