"Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-12, 15:06   #2461
gianna
Wtajemniczenie

Dot.: "Postaw na siebie", czyli zrzućmy kilogramy aby znów cieszyć się życiem!

Cytat:
Napisane przez 1992MaDziuLeK Pokaż wiadomość
He he może i wysokie, ale jakże wygodne moje ulubione szpilki
Szalona
Cytat:
Kurcze jak na program P90X3 1500 kcal to nie za mało? Przecież to prawie nic, a ćwiczenia są dosyć ciężkie...
To tylko 30 min dziennie (to krótsze ćwiczenia niż klasyczne P90x, ale bardziej intensywne ). Właśnie wczytuję się w nutrition plan Zamierzam jeść 1600-1800 kcal dziennie (1600 przy samym P90x3, a więcej jeśli dodam rower)
Klasyczne P90x zaczynamy na wątku pod koniec roku

Zmykam wypić z mężem kawę popołudniową

gianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:18   #2462
szkrabus30
Zadomowienie

Dziewczyny

nie mam co pisac narazie
diety nie trzymam, nie cwicze
Musze sie w koncu ogarnac

Na wakacjach bylo fajnie tylko krotko. Troszke polazilismy po gorach choc nie za duzo bo jednak moja Nati nie jest wytrzymala, wczesniej w nosidle ja nosilismy (poprzednie lata)
Maluchy codziennie w basenie siedzialy zachwycone bo mielismy w hotelu i byl w cenie. Zwiedzilismy Sanok, skansen, cerkwie, plywalismy statkiem po Solinie, zwiedzilismy cudny Sandomierz, Cisna, Polanczyk, Ustrzyki Gorne itp
Bylo wygodnie bo jedzonko podane i jeszcze na 2 masazach bylam

Teraz piore i prasuje i ogarniam dom
szkrabus30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 15:25   #2463
Psotka87
Zakorzenienie

Mi też się wydaje 1500 bardzo mało (to i nie dziwota, że ludzie mają takie efekty :p).
Gianna fajne masz jedzenie, tylko ja jem zdecydowanie większe porcje :P ale nie wiem, czy też nie powinnam ich trochę zmniejszyć. Mam nadzieję, że powrót do biegania pomoże, bo przy tym w sumie chyba najlepiej chudłam...

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 16:39   #2464
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szkrabus30 Pokaż wiadomość
Szkrabuś powinnaś się cieszyć jak nie trzymasz diety, nie ćwiczysz i nie "rośniesz" ja mam inaczej...

Cieszę się, że wakacje się udały
Pamiętaj, że zdrowie najważniejsze a temat do pisania zawsze się znajdzie

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że powrót do biegania pomoże, bo przy tym w sumie chyba najlepiej chudłam...
To ile Ty chcesz ważyć?

Nie mam pojęcia Psotka z czego Ty już chcesz chudnąć... Bardziej myślałam, że chodzi Ci o ujędrnienie ciała to mnie zdziwiłaś

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez gianna Pokaż wiadomość
To tylko 30 min dziennie (to krótsze ćwiczenia niż klasyczne P90x, ale bardziej intensywne ). Właśnie wczytuję się w nutrition plan Zamierzam jeść 1600-1800 kcal dziennie (1600 przy samym P90x3, a więcej jeśli dodam rower)
Klasyczne P90x zaczynamy na wątku pod koniec roku
Aaa no to ja widziałam to P90X, ale przy aktywności fizycznej i to intensywnej faktycznie to koło 1800 kcal powinno się jeść z tego co ja czytałam

1992MaDziuLeK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-12, 16:42   #2465
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny

nie mam co pisac narazie
Musze sie w koncu ogarnac

Na wakacjach bylo fajnie tylko krotko. Troszke polazilismy po gorach choc nie za duzo bo jednak moja Nati nie jest wytrzymala, wczesniej w nosidle ja nosilismy (poprzednie lata)
Maluchy codziennie w basenie siedzialy zachwycone bo mielismy w hotelu i byl w cenie. Zwiedzilismy Sanok, skansen, cerkwie, plywalismy statkiem po Solinie, zwiedzilismy cudny Sandomierz, Cisna, Polanczyk, Ustrzyki Gorne itp
Bylo wygodnie bo jedzonko podane i jeszcze na 2 masazach bylam

Teraz piore i prasuje i ogarniam dom
Fajnie, że wyjazd się udał Nawet jeśli nie trzymasz diety i nie ćwiczysz to pisz co u Ciebie Jak zdrowie? Umówiłaś się już na badania?

Cytat:
Mi też się wydaje 1500 bardzo mało (to i nie dziwota, że ludzie mają takie efekty :p).
Gianna fajne masz jedzenie, tylko ja jem zdecydowanie większe porcje :P ale nie wiem, czy też nie powinnam ich trochę zmniejszyć. Mam nadzieję, że powrót do biegania pomoże, bo przy tym w sumie chyba najlepiej chudłam...
Moje menu dzisiaj jest "resztkowe", a po wczorajszym menu podróżnym i zjedzonych wieczorem cukierkach nie jestem głodna Taki detoksik dietetyczny miał być, ale już zapowiada się zmiana w dzisiejszym menu, bo mąż wymyślił grilla na kolację Psotka, poza tym Ty jesz więcej, bo masz ćwierć metra więcej wzrostu A ja kurdupel
A co do tych zaleceń dietetycznych przy różnych programach treningowych, to niedawno z ciekawości przeglądałam też plan do P90x i wyszło mi, że powinnam jeść ponad 180g białka dziennie Powariowali Przeglądam te plany z ciekawości i nadziei, że czegoś nowego się jeszcze dowiem

Madziulek masz rację co do kaloryczności Ja jem w granicach 1600-1800 kcal (bo ja z metra cięta ), ale żeby widzieć jakieś efekty na wadze (niezbyt spektakularne ) muszę dodatkowo ograniczyć gluten i słodycze, bo inaczej efektów brak (niestety szwankująca tarczyca ). Jak za bardzo ograniczam węgle, to pojawiają się kompulsy

Ale mam dziś wielki brzuch Owu przyszła, a z nią bolący jajnik i brzuch jak w 5 m-cu ciąży My kobiety, mamy przerąbane

Edytowane przez gianna
Czas edycji: 2014-08-12 o 16:57
Stary 2014-08-12, 18:23   #2466
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:

To ile Ty chcesz ważyć?

Nie mam pojęcia Psotka z czego Ty już chcesz chudnąć... Bardziej myślałam, że chodzi Ci o ujędrnienie ciała to mnie zdziwiłaś [COLOR=Silver]
Nie mam celu wagowego, chcę mieć po prostu mniej tłuszczu, płaski brzuch, ładniejsze uda...

Stary 2014-08-12, 18:41   #2467
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie mam celu wagowego, chcę mieć po prostu mniej tłuszczu, płaski brzuch, ładniejsze uda...

I tego Ci życzę

Dlatego solidarnie z Tobą nie zamierzam się ważyć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 19:19   #2468
szkrabus30
Zadomowienie

Madziu a kto powiedzial ze ja nie tyje, tylko raz w zyciu bylam taka gruba jak teraz, teraz waze 81 kg, porazka jakich malo, jestem zalamana
Stary 2014-08-12, 19:44   #2469
gianna
Wtajemniczenie

Zapisałam się na czwartek do fryzjera - będę ruda Już od jakiegoś czasu chciałam spróbować tego koloru, ale brakło odwagi

Znalazłam dziś jeszcze jeden nowy trening z BeachBody - 21 Day Fix Workout. Rozeznam się do końca tygodnia w tych treningach i zdecyduję co zaczynam

Skorygowane menu dzisiejsze
P: jajo sadzone bez tłuszczu ze szczypiorem, kawa z mlekiem i cynamonem
S: kakaowa owsianka (ok. 30g płatków) cukiniowa z jabłkiem i twarogiem
O: zupa pomidorowa z 35g kaszy jaglanej i ok. 40g mięsa gotowanego z kurczaka
P: mała miseczka zupy pomidorowej z 25 g kaszy jaglanej, nektarynka, kawa z mlekiem
K: ok. 120 g kiełbasy z grilla z piersi kurczaka, sałatka grecka z fetą półtłustą, kromka chleba twarogowo-gryczanego

Mooonik
jak tam Insanity?
Psotka w kwestii brzucha przypomniało mi się jeszcze, że Focus T25 Shauna bardzo fajnie działał na brzuch

Stary 2014-08-12, 19:48   #2470
Psotka87
Zakorzenienie

T25 z migawek jakoś średnio mi się podobał, i chyba nie ma rozgrzewek? Nie lubię, jak muszę coś sama dokładać. Za to ten Fix ciekawe co to
I co to za chleb gryczano-twarogowy?

U mni na kolację był jogurt grecki z kokosem i przed chwilą pomidor. A wcześniej pasek gorzkiej czekolady i krówka

Stary 2014-08-12, 20:55   #2471
mooonik
Zakorzenienie

jaki tu ruch

Cytat:
Kurka, muszę się ogarnąć. Dostałam zaproszenie na kolejne wesele 11-12 października. Będę mogła się już bez problemu poruszać i nie przejmować się nogą mam nadzieję. Po ostatnim trochę mnie pobolewała, przesadziłam z pląsaniem

Chce do tego czasu schudnąć, chce się pokazać w jeszcze lepszej formie, chce żeby im wszystkim kopary opadły... tylko jak ja to mam zrobić kiedy nie mogę nawet poćwiczyć?
to ogarniamy się razem Madzia! My mamy zaproszenie na 27września na wesele.
Co do ćwiczeń to nie możesz nić ćwiczyć a czy chodzi o nogę, żeby jej nie obciążać? Może coś z tego, co Gianna proponuje? Zawsze to jakiś ruch jest

Cytat:

za powrót do walki No i jednak Insanity nie daje Ci spokoju Myślę, że Twój plan jest dobry
Wczoraj wróciliśmy. Fajnie, że nadgarstki już OK

Ja wróciłam i zamierzam pisać Jak robisz zapiekankę?
fajnie, że wypoczęliście

hah, nie daje spokoju bardzo polubiłam te ćwiczenia i widzę po nich największe zmiany na ciele, przede wszystkim cellu! Zniknął prawie całkiem na łydkach, na udach i tyłku jest duuuużo mniejszy no i kondycja mocno poprawiona. Do tego stopnia, że rozważam wzięcie się za bieganie

Zapiekanka nic wymyślnego. Ugotowałam kaszę, na patelni poddusiłam cebulę z kurczakiem w przyprawach, paprykę pokroiłam w paseczki, cukinię za pomocą obieraka do warzyw w takie cienkie paski, fasolkę podgotowałam jakieś 5minut. Rozmieszałam jajko z jakąś 1/4 kubka jogurtu greckie plus dodałam mleka, żeby było więcej do tego zioła prowansalskie i oregano. Na spód naczynia dałam kaszę, na to kurczak i warzywa, zalałam sosem i posypałam troszkę fetą. Piekło się 40minut jakoś

ja też lubię nasz wątek i Was wszystkie

Cytat:
Zapisałam się na czwartek do fryzjera - będę ruda Już od jakiegoś czasu chciałam spróbować tego koloru, ale brakło odwagi
będę wołać o fotkę
ja miałam kiedyś czerwone i obcięte na zapałkę ahhh te punkowe studenckie czasy

ja właśnie myślałam o T25. Ty robiłaś ten program?

Cytat:
U mni na kolację był jogurt grecki z kokosem i przed chwilą pomidor. A wcześniej pasek gorzkiej czekolady i krówka
ja w sobotę pochłonęłam chyba z 10krówek

Szkrabus fajnie, że się wczasy udały. Sandomierz piękny zgadzam się. Moje bardzo bliskie rodzinne okolice Ale to chyba w drodze zwiedzaliście, czy znad Soliny jechaliście? W Cisnej Siekerkę widzieliście? Moje pierwsze doświadczenie bieszczadzkie tam się właśnie zaczęły

pojechaliśmy wieczorem do biedronki po mleko, bo jest w promocji 3 za 2, ale nie było, pusta paleta stała. Mam nadzieję, że jutro mężowy gdzieś upoluje

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-12, 21:04   #2472
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:
Psotka w kwestii brzucha przypomniało mi się jeszcze, że Focus T25 Shauna bardzo fajnie działał na brzuch
Wiem, że to nie do mnie
Ale nie powiedziałabym, że T25 działa na brzuch
To praktycznie czyste cardio, tylko 1 trening jest ukierunkowany na mięśnie brzucha. Nie ma rozgrzewki. To praktycznie same podskoki

A chlebek też mnie zaciekawił

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Madziu a kto powiedzial ze ja nie tyje, tylko raz w zyciu bylam taka gruba jak teraz, teraz waze 81 kg, porazka jakich malo, jestem zalamana
Szkrabuś, ale Ty jesteś wysoka
Nie załamuj się, bo obydwie się załamiemy, ja też wyglądam jak świnka pigi i się nie poddam! O nie a Ty walczysz razem ze mną!
I zrzucamy obydwie bez ćwiczeń, ale z dietką

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń to nie możesz nić ćwiczyć a czy chodzi o nogę, żeby jej nie obciążać? Może coś z tego, co Gianna proponuje? Zawsze to jakiś ruch jest
No nie mogę tej nogi obciążać niestety... spacery długie też odpadają
żadnych wspięć na palce ani tym podobnych, noga nie może być używana w stawie skokowym, więc tylko ćwiczenia na ramiona i ewentualnie lekkie na brzuch. Szukałam w necie i coś muszę wybrać.

Ogarniamy się, o tak! Ja mam 2 tygodnie więcej czasu niż Ty i chcę schudnąć chociaż trochę. Jak ja bym chciała wrócić do moich 62 kg, to najmniejsza waga jaką kiedykolwiek zobaczyłam...

Stary 2014-08-12, 21:05   #2473
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to nie do mnie
Ale nie powiedziałabym, że T25 działa na brzuch
To praktycznie czyste cardio, tylko 1 trening jest ukierunkowany na mięśnie brzucha. Nie ma rozgrzewki. To praktycznie same podskoki

A chlebek też mnie zaciekawił

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Szkrabuś, ale Ty jesteś wysoka
Nie załamuj się, bo obydwie się załamiemy, ja też wyglądam jak świnka pigi i się nie poddam! O nie a Ty walczysz razem ze mną!
I zrzucamy obydwie bez ćwiczeń, ale z dietką
No właśnie tak wyglądało że same podskoki. To ja zdecydowanie wolę biegać

Ja tu proszę żeby się nikt nie załamywał wszystkie mamy lepsze i gorsze chwile, ja też mam teraz gorsze :p ale zbieramy się do kupy i lecimy z koksem!

Stary 2014-08-12, 21:06   #2474
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:

Ty jak zwykle tylko troszeczkę odpuszczasz

Ja na wakacjach bym chyba nie potrafiła nawet w domu nie potrafię

Stary 2014-08-12, 21:12   #2475
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ty jak zwykle tylko troszeczkę odpuszczasz

Ja na wakacjach bym chyba nie potrafiła nawet w domu nie potrafię
No właśnie przed chwilą "zmodyfikowałam menu", tzn. pochłonęłam paczkę herbatników. Dobranoc :P

Stary 2014-08-12, 21:40   #2476
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
T25 z migawek jakoś średnio mi się podobał, i chyba nie ma rozgrzewek? Nie lubię, jak muszę coś sama dokładać. Za to ten Fix ciekawe co to
I co to za chleb gryczano-twarogowy?
Nie ma rozgrzewek - ja wskakiwałam na rowerek stacjonarny na kilka minut Te treningi faktycznie wyglądają na zwykłe hopsasanki, ale ja w trakcie Focusa miałam najmniej w talii (65cm) i fajny efekt spięcia brzucha Nie zaobserwowałam tego przy Insanity Z Focusa zrobiłam fazę Alpha i Beta, a później miałam przerwę w treningach i do Gammy nie powróciłam. Przypomniało mi się to dzisiaj, bo przeglądając fora widziałam podobne opinie dot. Focusa

A chlebek twarogowo-gryczany to taki bezglutenowy wynalazek Dzięki zawartości twarogu jest wilgotny i nie kruszy się jak większość bezglutenowych wypieków
Przepis znaleziony w necie brzmi tak:
500 g sera twarogowego
2 szklanki mąki gryczanej
2 jaja
0,5 łyżeczki soli
0,5 łyżeczki sody
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki siemienia lnianego

Ser utrzeć z jajami i solą do uzyskania gładkiej masy. Można blenderem. Stopniowo dodawać mąke i siemię lniane i ugnieść ciasto. Formować bułeczki, powinno wyjść ok. 12 sztuk lub przełożyć do 2 keksówek. Piec w 200 st.C przez ok.25 (bułki) - 45 (chleb) minut.

Cytat:
będę wołać o fotkę

pojechaliśmy wieczorem do biedronki po mleko, bo jest w promocji 3 za 2, ale nie było, pusta paleta stała. Mam nadzieję, że jutro mężowy gdzieś upoluje
Co do fotki to zobaczę czy efekt będzie wart wystawiania się na widok publiczny
Focus T25 robiłam fazę Alpha i Beta. Byłam zadowolona z efektów, trening całkiem fajny, ale sporo tam kontuzyjnych przeskoków, więc trzeba uważać, bo tempo szybkie

Cytat:
No właśnie przed chwilą "zmodyfikowałam menu", tzn. pochłonęłam paczkę herbatników. Dobranoc :P
Dziś powiem smacznego, ale za tydzień będzie Korzystaj póki możesz

Stary 2014-08-12, 22:24   #2477
szkrabus30
Zadomowienie

Cytat:
jaki tu ruch

fajnie, że wypoczęliście

hah, nie daje spokoju bardzo polubiłam te ćwiczenia i widzę po nich największe zmiany na ciele, przede wszystkim cellu! Zniknął prawie całkiem na łydkach, na udach i tyłku jest duuuużo mniejszy no i kondycja mocno poprawiona. Do tego stopnia, że rozważam wzięcie się za bieganie

Zapiekanka nic wymyślnego. Ugotowałam kaszę, na patelni poddusiłam cebulę z kurczakiem w przyprawach, paprykę pokroiłam w paseczki, cukinię za pomocą obieraka do warzyw w takie cienkie paski, fasolkę podgotowałam jakieś 5minut. Rozmieszałam jajko z jakąś 1/4 kubka jogurtu greckie plus dodałam mleka, żeby było więcej do tego zioła prowansalskie i oregano. Na spód naczynia dałam kaszę, na to kurczak i warzywa, zalałam sosem i posypałam troszkę fetą. Piekło się 40minut jakoś

ja też lubię nasz wątek i Was wszystkie

będę wołać o fotkę

ja w sobotę pochłonęłam chyba z 10krówek

Szkrabus fajnie, że się wczasy udały. Sandomierz piękny zgadzam się. Moje bardzo bliskie rodzinne okolice Ale to chyba w drodze zwiedzaliście, czy znad Soliny jechaliście? W Cisnej Siekerkę widzieliście? Moje pierwsze doświadczenie bieszczadzkie tam się właśnie zaczęły

Sandomierz w drodze powrotnej, zrobilismy 4 godz przerwe, za duzo nie widzielismy pewnie, rynek, zamek, muzeum, dom Dlugosza, wowoz Jadwigii, najstrsze liceum, katedre

W Cisnej widzielismy od srodka oczywiscie tez haha
Stary 2014-08-13, 07:52   #2478
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:

Dziś powiem smacznego, ale za tydzień będzie Korzystaj póki możesz
Dobra
Dziś też mi się udało użebrać trochę twarogu, ale ledwo ledwo. Więc jem twaróg z bananem i kokosem (dla odmiany :p ).
Zrobiłam sobie pierwszy masaż ostrzejszą stroną gąbki. Nie było tragicznie

Stary 2014-08-13, 09:59   #2479
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Hej!
Ja to dzisiaj troszkę zajęta będę więc żadnych wymyślnych jedzonek nie będzie tylko to, co mam w lodówce

Ale słodycze mnie wołają kurka nie dam im się

Ostatnio jestem wiecznie głodna normalnie

Stary 2014-08-13, 14:10   #2480
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Ja to dzisiaj troszkę zajęta będę więc żadnych wymyślnych jedzonek nie będzie tylko to, co mam w lodówce

Ale słodycze mnie wołają kurka nie dam im się

Ostatnio jestem wiecznie głodna normalnie
Madziu, tylko znajdź czas na normalne posiłki, bo podjadanie najczęściej kończy się słodyczami
Czekam wieczorem na info, że nie skusiłaś się na słodkości
Mi twaróg pomaga na takie ciągle uczucie głodu - ze słodkim owocem, dżemem lub polany serkiem waniliowym. Syci mnie na długo, a dzięki słodkiemu dodatkowi zaspokaja głód słodyczowy

No i znowu cisza zapanowała na wątku

Ja dziś rano 35 min pedałowałam interwały na rowerku stacjonarnym A wieczorem pierwszy trening P90X3 Wczoraj wieczorem zamiast ćwiczyć przeglądałam filmiki z treningami - tak mnie to wyczerpało, że zabrakło sił na trening
Psotka przeglądałam wczoraj to 21 Day Fix - wydają się OK kiedyś może spróbuję, ale teraz zaczynam jednak P90X3

Menu dzisiejsze:
P: jajko na miękko ze szczypiorem, pół cukinii, kawa z mlekiem
S: kakaowa owsianka cukiniowa z serkiem wiejskim i musem jabłkowym
O: placek po węgiersku (placek smażony bez tłuszczu), surówka z białej kapusty (obiad u mamy )
P: pół kostki twarogu chudego z musem jabłkowym, nektarynka, kawa z mlekiem
K: nie wiem, chyba omlet

Stary 2014-08-13, 14:26   #2481
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

gianna jak na razie walczę sama ze sobą i się nie poddaje

Twaróg ja uwielbiam i jem codziennie
Twoje dzisiejsze menu takie smakowite wprosilabym się na cały dzień

Na czym polega ten trening Day coś tam? Tak po krótce dla mojej informacji?

Stary 2014-08-13, 17:05   #2482
gianna
Wtajemniczenie

Cytat:
gianna jak na razie walczę sama ze sobą i się nie poddaje

Na czym polega ten trening Day coś tam? Tak po krótce dla mojej informacji?
Wspieram Cię myślami

21 Day Fix to w dużym skrócie program stworzony do szybkiej utraty kg (dieta + ćwiczenia). Autorka programu twierdzi, że 80% sukcesu odchudzania to dieta, reszta ćwiczenia. Dieta polega głównie na ograniczeniu objętości porcji , w oryginale dostajesz kilka różnej wielkości pojemników w różnych kolorach, każdemu kolorowi odpowiada inny rodzaj żywności (tj. warzywa, owoce, białko,tłuszcze itp.) i porcja odpowiada objętości odpowiedniego pojemnika Do tego jest 6 różnych filmików z ćwiczeniami, ok. 30-minutowych. Program trwa 21 dni i obiecuje spadek wagi ok. 7 kg Nigdzie nie znalazłam założeń kcal i BTW tej ""cudownej" diety

Stary 2014-08-13, 17:42   #2483
mooonik
Zakorzenienie

Hej ho

nie śmiejcie się, ale ćwiczyłam dziś z MelB za późno wstałyśmy dziś(prawie 10 była ), wszystko mi się poprzestawiało, a po 15 byłam umówiona z koleżanką. I stwierdziłam, że braknie mi czasu na core cardio, więc myknęłam tylko 15minutowy trening cardio z mel. Było tak hmmm spokojnie

na śniadanie miałyśmy kakaową owsiankę z brzoskwinią i jog greckim
potem kawa z mlekiem
obiad - kurczak w sosie jogurtowo-brokułowym z makaronem
podwieczorek grahamka z serkiem białym i papryką
kolacja - sałatka z fetą (pomidor, ogórek, rzodkiewka, sałata, cebula)

Cytat:
Co do fotki to zobaczę czy efekt będzie wart wystawiania się na widok publiczny
Focus T25 robiłam fazę Alpha i Beta. Byłam zadowolona z efektów, trening całkiem fajny, ale sporo tam kontuzyjnych przeskoków, więc trzeba uważać, bo tempo szybkie
dzięki za opis T25
fotka tak czy siak
myślę, że powinien Ci pasować ten kolor

Cytat:
Sandomierz w drodze powrotnej, zrobilismy 4 godz przerwe, za duzo nie widzielismy pewnie, rynek, zamek, muzeum, dom Dlugosza, wowoz Jadwigii, najstrsze liceum, katedre

W Cisnej widzielismy od srodka oczywiscie tez haha
haha, no Siekierkę to tylko od środka

Cytat:
21 Day Fix to w dużym skrócie program stworzony do szybkiej utraty kg (dieta + ćwiczenia). Autorka programu twierdzi, że 80% sukcesu odchudzania to dieta, reszta ćwiczenia. Dieta polega głównie na ograniczeniu objętości porcji , w oryginale dostajesz kilka różnej wielkości pojemników w różnych kolorach, każdemu kolorowi odpowiada inny rodzaj żywności (tj. warzywa, owoce, białko,tłuszcze itp.) i porcja odpowiada objętości odpowiedniego pojemnika Do tego jest 6 różnych filmików z ćwiczeniami, ok. 30-minutowych. Program trwa 21 dni i obiecuje spadek wagi ok. 7 kg Nigdzie nie znalazłam założeń kcal i BTW tej ""cudownej" diety
no niezłe założenia, ponad 2kg na tydzień ciekawe ile wraca później

Julitka

Stary 2014-08-13, 18:09   #2484
Psotka87
Zakorzenienie

Swoją drogą dla reklamy tych programów bardzo wygodne, te 80% dieta Jak nie masz efektów, to na pewno z Twoją dietą coś nie tak

Hahaha, monik, no padnę! Właśnie chciałam pisać, że tu jedna taka dziś w piaskownicy opowiadała, że lubi ćwiczyć z Mel B, bo to takie krótkie ale superintensywne, i potem takie mega zakwasy, a ona lubi się tak naprawdę zmęczyć Nic nie powiedziałam, ale nie muszę chyba mówić, jak mi się chciało śmiać

Za mną elegancka kolacja, bo byliśmy w Biedronie (prawie 40 minut drogi!) i kupiłam sobie makrelę jak będę miała smaka to jeszcze sobie pochrupię paprykę. Wcześniej były winogrona, na obiad zupa owocowa i jajka sadzone (tłuste niestety). Ogólnie niezły dzień

Stary 2014-08-13, 18:22   #2485
szkrabus30
Zadomowienie

Ja jedzeniowo nie mam czym sie pochwalic

2 jaja na twardo i ogorek
potem 2 jablka
4 kostki mlecznej czekolady
kawalek piersi z indyka, gotowany tarty burak, ogorek, lyzka ziemniakow

na kolacje albo serek homo albo omlet

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
Swoją drogą dla reklamy tych programów bardzo wygodne, te 80% dieta Jak nie masz efektów, to na pewno z Twoją dietą coś nie tak

Hahaha, monik, no padnę! Właśnie chciałam pisać, że tu jedna taka dziś w piaskownicy opowiadała, że lubi ćwiczyć z Mel B, bo to takie krótkie ale superintensywne, i potem takie mega zakwasy, a ona lubi się tak naprawdę zmęczyć Nic nie powiedziałam, ale nie muszę chyba mówić, jak mi się chciało śmiać

Za mną elegancka kolacja, bo byliśmy w Biedronie (prawie 40 minut drogi!) i kupiłam sobie makrelę jak będę miała smaka to jeszcze sobie pochrupię paprykę. Wcześniej były winogrona, na obiad zupa owocowa i jajka sadzone (tłuste niestety). Ogólnie niezły dzień

Psotka ja sama kiedys myslalam ze Mel B np uda czy posladki sa ciezkie
Stary 2014-08-13, 18:26   #2486
Psotka87
Zakorzenienie

Cytat:

Psotka ja sama kiedys myslalam ze Mel B np uda czy posladki sa ciezkie
No ode mnie też kiedyś MelB wymagała trochę wysiłku, ale nigdy nie myślałam, że to obiektywnie ciężkie ćwiczenia :P a ta kobieta tak opowiadała, że przez chwilę myślałam, że może chodzi o Insanity... a potem mówi, że Mel B

Stary 2014-08-13, 18:30   #2487
1992MaDziuLeK
Wtajemniczenie

Cytat:

potem 2 jablka

Szkrabuś! Ty kochana za mało jesz!!!!!
Nawet jeśli wpadła ta czekolada to ja nie wiem czy tutaj się 1000 kcal uzbierało... Tak to my nic nie zdziałamy...

Zaczynamy walkę razem kochana chcemy zrzucić jeszcze! Chcemy to zrzucimy! Razem damy radę, ale JEDZĄC, u Ciebie to pewnie około 2000 kcal powinnaś zdrowo, a Ty się głodzisz...

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
No ode mnie też kiedyś MelB wymagała trochę wysiłku, ale nigdy nie myślałam, że to obiektywnie ciężkie ćwiczenia :P a ta kobieta tak opowiadała, że przez chwilę myślałam, że może chodzi o Insanity... a potem mówi, że Mel B
Ja tam też bym się pośmiała, bo to faktycznie są cyrki hehe jak ktoś ćwiczył Insanity chociażby

Ale może nie będę się śmiać, bo jak wrócę do ruchu to pewnie i Mel B da mi nieźle w kość wtedy pozwolę Wam się pośmiać ze mnie, bo Wy będziecie P90X kończyć hehe

Stary 2014-08-13, 19:30   #2488
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
no kolacja na wypasie ja wczoraj jadłam makrelę

ej no jak zaczynałam to, to cardio 15minutowe było dla mnie naprawdę meega! Nie dość, że się pociłam, męczyłam to musiałam przerwy robić a dziś bez żadnego problemu hehe

Cytat:

potem 2 jablka

no faktycznie nie masz

Cytat:
Szkrabuś! Ty kochana za mało jesz!!!!!
Nawet jeśli wpadła ta czekolada to ja nie wiem czy tutaj się 1000 kcal uzbierało... Tak to my nic nie zdziałamy...

Zaczynamy walkę razem kochana chcemy zrzucić jeszcze! Chcemy to zrzucimy! Razem damy radę, ale JEDZĄC, u Ciebie to pewnie około 2000 kcal powinnaś zdrowo, a Ty się głodzisz...
Ale Szkrabuś o tym wie Nie raz jej mówiłyśmy, że je za mało..

Dziewczyny!
Jedziemy w piątek na cały dzień do parku dinozaurów. Potrzebuję wziąć jakieś przekąski czy coś takiego do żarcia. Tam niestety gastronomia to bary szybkiej obsługi czyli hamburger, frytki i pepsi.
Na razie wymyśliłam ciastka owsiane, drożdżówki z truskawkami. Co jeszcze mogę wziąć?

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-08-13 o 19:32
Stary 2014-08-13, 19:41   #2489
Psotka87
Zakorzenienie

No przerw to na Mel B nigdy nie potrzebowałam

Mi przede wszystkim przychodzą do głowy owoce, pokrojone warzywa... jogurty, ale to na początek dnia, żeby nie leżały w cieple...

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Ooo, muffinki serowe!

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Przepis jest z mojewypieki, ja daję mąkę razową i zawsze ogórka (zamiast marchwi). To przynajmniej nie wszystko będziesz miała słodkie.
Ale sobie smaka narobiłam

Stary 2014-08-13, 19:43   #2490
mooonik
Zakorzenienie

łee to Ty wyższy level jesteś ja się zatrzymywałam przy tych wymachach, podskokach, ale to było na samym początku jak zaczynałam. Wtedy to moja kondycja leżała i kwiczała

Właśnie owoców nie bardzo bym chciała, jogurtów też, nie wiadomo jak ciepło będzie, a będę to nosić w torbie :/ bardziej myślałam o czymś suchym

aaaa wiem które, dzięki! ogórka świeżego dajesz?

Julitka

Edytowane przez mooonik
Czas edycji: 2014-08-13 o 19:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości