Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku! - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 21:06   #2461
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Wiecie co, dzisiaj to nie poszalałam z jedzeniem.
Rano micha płatków z mlekiem, a po południu zapiekanka (zjadłam połówkę z połowy bagietki). Mieliśmy wieczorkiem zrobić obiad, ale ja odpadam. Taka jestem pełna, że nic już nie przełknę... nawet żadnego owoca.
Normalnie zdrowe odżywianie mam, że hej.
Nie wiem co się ostatnio z moim żołądkiem dzieje

A u Was zawsze zdrowo w każdy dzień? Śniadanko, obiadek, owoce, warzywa?
U mnie bylo zdrowo do niedzieli. Od niedzieli post dwa dni i to calkowity, wczoraj sucha bulka z maskem w liczbie 1, dzisiaj sucha bulka z maslem w liczbie 1 + mala miska zupy to ci dopiero samo zdrowie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
A może na styl japoński kupicie sam materac wielgachny?
Fajnie się na takim materacu rzuconym na podłogę śpi.
Ja taki miałam jak mieszkałam w krk i remontowaliśmy mieszkanie, więc kasa szła non stop na coś.
A najwięcej właśnie na te pierdoły się wydaje... ziarnko do ziarnka i się uzbiera kwota niezła.

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

to i tak zdrowiej niż u mnie
My tak spalismy przez rok az do niedzieli
Plus byl taki ze Pola jak byla z nami to nie trzeba bylo sie bac ze spadnie z wysokosci bo bylo nisko Materac wypasiony, szeroki na 160cm i gitara. Ale teraz juz mi sie zaczelo ciezko z niego wstawac z coraz wiekszym brzuchem
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:14   #2462
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Plus byl taki ze Pola jak byla z nami to nie trzeba bylo sie bac ze spadnie z wysokosci bo bylo nisko Materac wypasiony, szeroki na 160cm i gitara. Ale teraz juz mi sie zaczelo ciezko z niego wstawac z coraz wiekszym brzuchem
Ciężko wstać jak kolanami mało co się zębów nie wybija, dlatego ja bardzo nie lubię niskich łóżek czy ram łóżek.

Edytowane przez Hermi1989
Czas edycji: 2015-11-04 o 21:15
Hermi1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:17   #2463
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Ciężko wstać jak kolanami mało co się zębów nie wybija, dlatego ja bardzo nie lubię niskich łóżek czy ram łóżek.
Mysmy sie nawet przyzwyczaili jakos z lenistwa ciagle odwlekalismy zakup ramy bo Pola juz od dawna z nami nie spi.
Ale od niedzieli mamy rame dosc wysoką i musze przyznac ze spi sie naprawde dobrze
Stary 2015-11-04, 21:26   #2464
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
kiedyś rozmawiałam z lekarzem, który nie wystawia każdej ciężarnej z automatu L4 i powiedział właśnie, że jak mu dziewczyny mówią "mam stresującą pracę" to się zaczyna w duchu uśmiechać A jak mu powiedzą, jeżdżę autobusem 40min w jedną stronę, to się przestaje dziwić, że im się nie chce do pracy jeździć i chętniej wystawi L4 właśnie takiej. Tak więc, zależy od lekarza i jego podejścia.
Aninis na tyle na ile znam Balisia- powiedziałabym mu właśnie tak jak pisze Figa

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:27   #2465
Hermi1989
Rozeznanie

Cytat:
Mysmy sie nawet przyzwyczaili jakos z lenistwa ciagle odwlekalismy zakup ramy bo Pola juz od dawna z nami nie spi.
Ale od niedzieli mamy rame dosc wysoką i musze przyznac ze spi sie naprawde dobrze
Fajne są ramy z pojemnymi skrzyniami, nie dość że raczej wyższe to i pakowne przyjemne z pożytecznym.
Teraz przynajmniej łatwiej Ci wstać kiedy brzuszek już większy .
Stary 2015-11-04, 21:30   #2466
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hermi1989 Pokaż wiadomość
Fajne są ramy z pojemnymi skrzyniami, nie dość że raczej wyższe to i pakowne przyjemne z pożytecznym.
Teraz przynajmniej łatwiej Ci wstać kiedy brzuszek już większy .
Oj tak zdecydowanie latwiej.
A ze skrzyniami to prawda, ale to juz wiekszy wydatek a szukalismy czegos na szybko i na teraz bo jak wybudujemy dom to pewnie bedziemy wszystko urzadzac od podstaw wiec nie wiem co akurat by mi przyasowalo. A chcemy najpozniej za poltora roku sie wprowadzac
No i kupilismy takie najprostsze łóżko sosnowe, kolor naturalny. Ładne, proste, wygodne i nie skrzypi A pod spod i tak juz naladowalam pare szpargalow
Stary 2015-11-04, 21:30   #2467
agaczilla21
Zakorzenienie

Wystawiłam dzisiaj garaż blaszany na lokalnym portalu i juz miałam 2 telefony od zainteresowanych...może coś z tego będzie 😊
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:31   #2468
Zakorzenienie

Lece spac, bo jeszcze mnie choroba trzyma a sen to zdrowie w koncu.
Jeszcze 2 dni i koniec pracy. Moze wreszcie nie bede lapac tych infekcji w domu na dupie jak bede siediec. Chociaz tego parszywca to akurat TZ przyniosl do domu łobuz jeden..

Spijcie dobrze, dobranoc
Stary 2015-11-04, 21:32   #2469
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie bylo zdrowo do niedzieli. Od niedzieli post dwa dni i to calkowity, wczoraj sucha bulka z maskem w liczbie 1, dzisiaj sucha bulka z maslem w liczbie 1 + mala miska zupy to ci dopiero samo zdrowie

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Łojeju 160...my też mamy i dla mnie za mały

A co do ramy łóżka to my przez rok po ślubie spaliśmy na materacu 180x200. I ja byłam przekonana,że to 160x200 i taką ramę zamówiliśmy u stolarza...no i potem jak łóżko było gotowe a błąd wyszedł to musieliśmy kupić nowy materac w ciązy już wtedy byłam, budyń i tyle
A my mamy bardzo wysokie łóżko z szufladami na dole+ jak materac był nowy też był wysoki. I nazywałam łóżko katafalkiem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:33   #2470
lamia12344
Rozeznanie

Rudziutka, Paula gratki za udane wizyty

Ja wracaj do zdrowia jak najszybciej...

Dziewczyny śliczne brzuszki- miałam taki po większym obiedzie przed ciążą Dzisiaj jakaś pani ustąpiła mi miejsca w zatłoczonym tramwaju Zuzia ma sporawy apartament

Wchodzę a tu znowu o jedzeniu Rosołku mi się chce i w ogóle głodna jakaś jestem... Więc plan na teraz- jedzenie a zaraz potem spanie bo z całego dnia byłam w domu może z godzinę i padam na twarz...

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-11-04 o 21:34
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:35   #2471
agaczilla21
Zakorzenienie

Lamia wpadaj do mnie 😊 mam pól gara w lodówce 😊

Motyl z katafalkiem to od razu mi sie Tango kojarzy. Byliśmy w liceum na spektaklu.. I ten tekst "babcia na katafalk" 😉
Stary 2015-11-04, 21:42   #2472
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama by Ci powiedziała, że to styl na "komunę" jak się mebli nie szło doczekać
Ale fakt, fajna opcja przy małych dzieciakach jak się z nimi śpi

ale przy odpowiednim designie taki "sam" materac może naprawdę fajnie wyglądać
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:44   #2473
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Lece spac, bo jeszcze mnie choroba trzyma a sen to zdrowie w koncu.
Jeszcze 2 dni i koniec pracy. Moze wreszcie nie bede lapac tych infekcji w domu na dupie jak bede siediec. Chociaz tego parszywca to akurat TZ przyniosl do domu łobuz jeden..

Spijcie dobrze, dobranoc

To my razem odliczamy ))

Ja właśnie zrobiłam dwa sernik na zimno żeby się dobrze schodziły w lodówce na piątek bo do pracy biorę na pożegnanie

Kolorowych snów ;*

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:45   #2474
agaczilla21
Zakorzenienie

Jutro Wam pokaze jakie lóżko mi sie ostatnio spodobało...i by nam pasowało bo szafę i komodę co mamy teraz w sypialni zabierzemy do nowej...a kolor biały +dąb sonoma a lóżko tez białe tapicerowane taka jakby pikowka 😊
Stary 2015-11-04, 21:48   #2475
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Aninis na tyle na ile znam Balisia- powiedziałabym mu właśnie tak jak pisze Figa
no to się nie przyznam do kupna auta
a jakbym chciała komunikacją miejską jeździć, to autobus do dworca, pociąg i autobus albo trolejbus z dworca w Tychach na strefę przemysłową... trochę by zeszło hahaha
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 21:52   #2476
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dzieki za opinie Fakt, ze tak jak myslalam jest tu haczyk... Ale wiecie, ciesze sie, ze jakby co to jest mozliwosc. Ja mam tak, ze moge gadac z kolezankami, tz i wszystkimi bez % oczywiscie, ale nie wyobrazam sobie isc na impreze do klubu i zupelnie nic, patrzec jak inni pija. Bijcie mnie, ale tak mam, dlatego teraz w ciazy w ogole unikam imprez gdzie wlasnie wszyscy pija duzo (a takich mam znajomych bo wszyscy dopiero co po studiach, bez rodzin i tak dalej to co sie beda ) bo nie czuje sie dobrze. Wiec fakt, ze karmiac nie da sie tak jak myslalam pojsc do weekend na taka impreze, ale napewno raz na jakis czas, okazje typu sylwester czy urodziny TŻ, gdzie wiadomo, ze bede z nim to sobie napewno na cos tam pozwole

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Tak, wlasnie tez o tym czytalam i myslalam. Ze na poczatku podobno sie karmi co chwile - tak ? I zal wylewac pokarm ktorego dzidzius tak potrzebuje, ale wlasnie jak np dziecko juz przesypia wiekszosc nocy, chociaz te 5-6 godzin bez karmienia to i tak mozna po tym wieczornym karmieniu nieduza ilosc alkoholu spozyc bo po tych kilku godzinach i tak alkoholu we krwi nie bedzie.
Esor mam jak ty wszystko jakoś da się ogarnąć. I tak imprezy nie będą często,a ja już się nastawiłam że prawdopodobnie do września nie wypiję nic.. (do wesela mojego) i trudno; ale może uda się zrobić jak ty mówisz

DZIEWCZYNY ZABIJE WAS. zawsze jak mam w kij zajęć to piszecie jak najęte!! nadrabiam was na tel ale ni emam kiedy odpisac

LAMIA gratki jeszcze raz <3 tak ja czekam teraz imodlę się by dziecię pokazało

Wykalacka i Anninis super brzuchole ja 3 tyg po was i nie wiem czy mam taki jak wy

Aga super dzieciaki, zazdro

Figa teksty twojej małej zabijają

nie wiem co miałam jeszcze napisać jeszcze napieprzam wiedzę, jutro na 11.30 i znow do 20 w trakcie na godzinke z kolezanka na kawe wyskocze. ja chce już piątku
Stary 2015-11-04, 21:54   #2477
Basieku1
Raczkowanie

Ale gonicie, czytam na bieżąco, ale jak mam wziąć się za odpisywanie to już zapominam co komu odpowiedzieć

Witam się w III trymestrze ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość

Dzieciaczek zdrowy, wychodzi całkiem spory, bo wyliczył że 864 g. I uwaga... Będzie dziewczyna Odezwę sie z domu bo bateria mi pada
lamia gratulację! następna dziewczynka wychodzi na to, że w niewiedzy pozostaje tylko Marciar

Cytat:
na śniadanie zazwyczaj jem kanapki, w między czasie przegryzam jakiś owoc, dzisiaj z racji tego, że Agata mi smaka narobiła były to mandarynki, ale przeważnie jest to jabłko, na obiad jakieś mięsko i kasza na zmianę z ryżem i ziemniakami, jakieś warzywa, na podwieczorek banan lub jabłko lub jogurt naturalny z dodatkiem swojego dżemu, no i kolacja to różnie ze słodyczy zdarza mi się czasem podjeść jakieś ciastko
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 22:00   #2478
marciar7
Zakorzenienie

Wiem co miałam napisać! tż przyniósł mi z biedry świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Bo zorbili automat i można samemu zrobić. ALE TO DOBRE
Stary 2015-11-04, 22:01   #2479
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Wiem co miałam napisać! tż przyniósł mi z biedry świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Bo zorbili automat i można samemu zrobić. ALE TO DOBRE
narobiłaś smaka na taki
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 22:02   #2480
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:
ale fuks

Kasia ja mam kilka z starszych wzorów m.in. ulubioną tż moro :p a będe chciała sobie kupić jakąś w ludowe wzory

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

wogóle łobuz mnie rozczulił:
- mamo ja się cieszę, że będę miała siostrzyczkę
- ja też się cieszę
- bo będę się miała z kim bawić
- oj, dzidiuś będzie malutki, to się z nim długo nie pobawisz
- ale będę miała do kogo wrócić do domu i dzidziuś się będzie cieszył
\
Ja jak byłam mała to moja mama też mi tak mówiła o rodzeństwie, a ja myślałam, że ten dzidziuś urośnie w kilka dni i będzie równym kompanem do zabaw. Niestety zanim do tego dorósł trochę minęło

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie o to pranie ubranek pralkę zmienialiśmy jakieś 2 lata temu i jest naklejka że program do prania dziecięcych ubranek aż spojrzałam na ile stopni się ustawi jak chce ten program... na 90 pokazuje w ilu stopniach najlepiej prać ?
Ja piorę zgodnie z metkami: 30-40'C

Cytat:
Wiecie co, dzisiaj to nie poszalałam z jedzeniem.
Rano micha płatków z mlekiem, a po południu zapiekanka (zjadłam połówkę z połowy bagietki). Mieliśmy wieczorkiem zrobić obiad, ale ja odpadam. Taka jestem pełna, że nic już nie przełknę... nawet żadnego owoca.
Normalnie zdrowe odżywianie mam, że hej.
Nie wiem co się ostatnio z moim żołądkiem dzieje

Tiaa... właśnie wcinam "kratki"-prażynki z Kauflanda. Samo zdrowie. Ja w tej ciąży jestem anty owocowo-warzywna

Cytat:
mam tak samo z marchwką, z rosołu smakuje najlepiej
Bleee.... okropieństwo. Na szczęście mój TŻ może przygarnąć ode mnie taką marchewkę w każdej ilości

ja- witamy wśród żywych

aninis,wykalacka
- macie takie malutkie brzuszki przy moim dużym... Kurcze czuję się jak wątkowa foka...no może czarnooka ma większy

rudziutka, czarnooka- gratulacje wizyt !!!

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 22:08   #2481
Elena_22
Wtajemniczenie

Ledwo Was przeczytałam
Paula, gratuluje wizyty!
nie dam rady nic pisać, bo zaraz nos mi odpadnie, jestem ledwo żywa .
O Boże, ja nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio zjadłam jakąś kolację .

Dobranoc!
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 22:24   #2482
Lucy31
Zakorzenienie

Ufff pokonsultowałam się. Na oddziale przylazł jakis doktor do mnie. Zrozumiałam, że diabetolog. No cukrzyca jak wół. Mam już swój glukometr. Po wynikach i pomiarach orzekł, że nie ma tragedii, bo choć cukier wysoki, to i szybko spada, po 2 h już norma więc coś tam metabolizuję. Dostałam 2 tyg na uporządkowanie siebie dietą, a jak tego nie dokonam to wtedy się za mnie wezmą.
No to jakby nie mam wyboru, muszę spiąć
Stary 2015-11-04, 22:39   #2483
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Ufff pokonsultowałam się. Na oddziale przylazł jakis doktor do mnie. Zrozumiałam, że diabetolog. No cukrzyca jak wół. Mam już swój glukometr. Po wynikach i pomiarach orzekł, że nie ma tragedii, bo choć cukier wysoki, to i szybko spada, po 2 h już norma więc coś tam metabolizuję. Dostałam 2 tyg na uporządkowanie siebie dietą, a jak tego nie dokonam to wtedy się za mnie wezmą.
No to jakby nie mam wyboru, muszę spiąć
No to musisz, ale dietę postosujesz i bedzie wszystko w porządku nie jesteś sama, wiele kobiet to dotyka trzymaj się bezcukrowo
Stary 2015-11-04, 22:40   #2484
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No to musisz, ale dietę postosujesz i bedzie wszystko w porządku nie jesteś sama, wiele kobiet to dotyka trzymaj się bezcukrowo

Wysłane przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-05, 07:32   #2485
amb86
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, a Wy pędzicie jak szalone

Nie miałam czasu na pisanie, sprzątałam po remoncie domu, jesteśmy z tż na etapie wyboru mebli itp. Dziś trochę "zwalniam" tempo, będę siedzieć na tyłku i oglądać meble w necie Jutro mam wizytę i przy okazji ruszenia się z domu zamówimy chociaż narożnik i łóżko....

Gratuluję udanych wizyt!!
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:17   #2486
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:
To tak jak my też prawie rok na samym materacu. Ale z uwagi na ciążę i to, żebym komfortowo mogła kłaść się i wstawać jak brzuszek będzie większy od ponad miesiąca mam moje wymarzone łóżko znalazłam firme co zrobiła na podstawie zdjęcia jakie znalazłam w internecie

Wybieracie się na nowego Bonda? Tz dzisiaj idzie i nie wiem czy też iść czy nie, nie jestem jakaś wielką fanką, ale może warto się wybrać. ..
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 08:21   #2487
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej dziewczyny ,

nie poszłam dzisiaj do pracy... wczoraj wieczorem miałam tak silny napad bólu w plecach koło kręgosłupa że myslalam
ze nie wytrzymam

w nocy jakos przeszlo po paru godzinach ale dzisiaj jak budzik zadzwonił o 7 i chciałam wstac to znowu to poczułam

napisalam do szefa ze nie dam rady dzisiaj przyjsc. Głupio wyszlo bo to moj przed ostatni dzien ale.... boje sie ze jak by mnie złapało w pracy to co ja zrobie ?

bede cały dzien leżeć i odpoczywac to moze jutro bede w stanie pojsc ostatni raz i sie chociaz pożegnac z ludzmi

tak sie zastanawiam co to może byc ? ok, wczoraj nie wytrzymałam siedzenia bezczynnie i poszłam pomóc spakowac jedno zlecenie... ale nie brałam jakis bardzo ciężkich towarów... :conf used: ale moze to wystarczyło ? cos sie naciągneło czy jaki grom ? no sama nie wiem

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-05, 08:25   #2488
Lucy31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny ,

nie poszłam dzisiaj do pracy... wczoraj wieczorem miałam tak silny napad bólu w plecach koło kręgosłupa że myslalam
ze nie wytrzymam

w nocy jakos przeszlo po paru godzinach ale dzisiaj jak budzik zadzwonił o 7 i chciałam wstac to znowu to poczułam

napisalam do szefa ze nie dam rady dzisiaj przyjsc. Głupio wyszlo bo to moj przed ostatni dzien ale.... boje sie ze jak by mnie złapało w pracy to co ja zrobie ?

bede cały dzien leżeć i odpoczywac to moze jutro bede w stanie pojsc ostatni raz i sie chociaz pożegnac z ludzmi

tak sie zastanawiam co to może byc ? ok, wczoraj nie wytrzymałam siedzenia bezczynnie i poszłam pomóc spakowac jedno zlecenie... ale nie brałam jakis bardzo ciężkich towarów... :conf used: ale moze to wystarczyło ? cos sie naciągneło czy jaki grom ? no sama nie wiem
A nie zawiało Cię gdzieś? Kiedyś miałam taki miejscowy ból w plecach parę dni. Lekarz orzekł ze zawiało i " przeziębiło", kazał wygrzewać to miejsce. No ale nie wiem

Stary 2015-11-05, 08:34   #2489
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
A nie zawiało Cię gdzieś? Kiedyś miałam taki miejscowy ból w plecach parę dni. Lekarz orzekł ze zawiało i " przeziębiło", kazał wygrzewać to miejsce. No ale nie wiem

no nie sadze
u nas jeszcze dosyc cieplo jest, zawsze kurtke nosze...

ale kto to wie ?

Mia i Tosia <3

Stary 2015-11-05, 08:42   #2490
Hermi1989
Rozeznanie

Dzień dobry Dziewczyny
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no nie sadze
u nas jeszcze dosyc cieplo jest, zawsze kurtke nosze...

ale kto to wie ?
Wiesz Paula jakaś przyczyna tego potwornego bólu była, musisz jednak bardziej na siebie dmuchać, żeby to się nie potworzyło, bo się umęczysz tylko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości