Lipcówki 2016 na urlopie miodowym - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-06, 13:56   #2461
StayStylish
Raczkowanie

Dot.: Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja ugotowałam żurek, pierwszy raz w życiu i wyszedł zaj...sty jestem z siebie dumna

U nas nudna sobota, jutro mamy 7 rocznice związku i mąż zabiera mnie dziś na kolacje z tej okazji.
Poza tym policzyliśmy ile wyniesie nas remont (cała kuchnia+ płytki w przedpokoju i malowanie 2 pokoi) jeśli się zmieścimy w 17 tysiącach to bedzie luksus.... Masakra
To Cie przebije, bo my planujemy na wiosnę wydać 80 tys na remont. Mam nadzieje, że wystarczy... Tyle dobrze, że mój tata nam wszystko zrobi No ale nasze mieszkanie ma jeszcze boazerie w przedpokoju i lazienke rodem z prl a biorąc pod uwagę, że jakoś nie oszczędzamy na niczym, to aż wstyd że jescze remontu nie zrobiliśmy... normalne pokoje to mamy tylko dwa (trzeci to porażka) no i kuchnia jest znosna, ale i tak wszystko wymienimy.
Ja tam mam powera, bo wreszcie wszystko będzie piękne i w moim stylu

Jeden plus to że z wesela, które nas kosztowało gdzies 45tys, zwróciło się w kopertach aż 40tys tak więc można liczyć, że cała zabawa to koszt 5tys. Wypas

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-02-06, 14:00   #2462
olutka
Zakorzenienie

Munia, a o co z tymi weselami chodzi? Bo nie ogarniam? Czy Ty jeszcze muzyczne talenty masz???

Ananka, dziwnie masz z Luxmedem... Ja mam pakiet od ponad 5 lat i nigdy nie musiałam prosić o żadne skierowanie, wręcz w drugą stronę-nie raz pytałam lekarzy czy na pewno na aż tyle badań muszę iść, że nie dam sobie wyssać całej krwi wielokrotnie dostawałam też skierowania na 10 masaży kręgosłupa i też nigdy nie prosiłam... Nie wiem czy to ja mam takie szczęście (nawet jak była potrzeba kroplówki mi podłączali na miejscu, choć mogliby odesłać na SOR do szpitala), czy to Ty masz takiego pecha...
Aczkolwiek w tym tyg zamierzam gina spytać czy mają w ofercie masaże prenatalne i jeśli tak to tym razem sama poproszę o skierowanie

A mogę przepraszam spytać na jakie usg pisał skierowanie? Piersi? Bo normalne przecież robią od razu.
Biedna, niefajna historia.

Podziwiam te z Was, które chociaż tydzień mieszkały z rodzicami czy teściami. Ja się w wieku 14 lat przeprowadziłam do internatu 300 km od domu i od tej pory nie wyobrażam sobie takiego czegoś. Chyba żebym miała jak Munia - jakby 2 totalnie osobne mieszkania.

Przez przyjazd gości pokłóciłam się dziś z tż-em o sprzątanie, później pobeczałam się ze zmęczenia bo przegięłam fizycznie, a teraz pachnąca siedzę z kawą, wącham zapachy z piekarnika i czekam aż tż wszystkich przywiezie
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 14:03   #2463
StayStylish
Raczkowanie

Aaa i mamy takie stare kaloryfery jak na klatkach schodowych są tylko jeden mamy normalny, haha. No i kasetony w salonie Nie no nasze mieszkanie zabija wyglądem, dobrze że już niedługo...
Najgorsze jest to że wynajmujemy kawalerke, która tz odpicował, a nasze mieszkanie zatrzymalo sie 20 lat temu

Stary 2016-02-06, 14:05   #2464
olutka
Zakorzenienie

[QUOTE=alloffkowa;55243281]Ja ugotowałam żurek, pierwszy raz w życiu i wyszedł zaj...sty jestem z siebie dumna

U nas nudna sobota, jutro mamy 7 rocznice związku i mąż zabiera mnie dziś na kolacje z tej okazji.
Poza tym policzyliśmy ile wyniesie nas remont (cała kuchnia+ płytki w przedpokoju i malowanie 2 pokoi) jeśli się zmieścimy w 17 tysiącach to bedzie luksus....

Wiem, że boli wydania takiej kasy, ale jak za to wszystko to i tak nie ma dramatu...

A na takich rzeczach nie warto oszczędzać -koszt będziesz pamiętać przez rok, a oglądać tę kuchnię będziesz przez 10 trzeba brać co się podoba i próbować od razu zapomnieć o cenie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ufffff podpisze mi promotor prace. Jeszcze tylko ostatnie poprawki, w niedziele za tydzien oddam i w polowie marca obrona!
Dobre wieści niedługo będziesz miała to z głowy
Stary 2016-02-06, 14:12   #2465
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
To Cie przebije, bo my planujemy na wiosnę wydać 80 tys na remont. Mam nadzieje, że wystarczy... Tyle dobrze, że mój tata nam wszystko zrobi No ale nasze mieszkanie ma jeszcze boazerie w przedpokoju i lazienke rodem z prl a biorąc pod uwagę, że jakoś nie oszczędzamy na niczym, to aż wstyd że jescze remontu nie zrobiliśmy... normalne pokoje to mamy tylko dwa (trzeci to porażka) no i kuchnia jest znosna, ale i tak wszystko wymienimy.

Jeden plus to że z wesela, które nas kosztowało gdzies 45tys, zwróciło się w kopertach aż 40tys tak więc można liczyć, że cała zabawa to koszt 5tys. Wypas

My 2 lata temu jak kupiśmy mieszkanie i wtedy robiliśmy remont który nas kosztował ok 30 tysięcy...

[QUOTE=olutka;55247721]
Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Ja ugotowałam żurek, pierwszy raz w życiu i wyszedł zaj...sty jestem z siebie dumna

Poza tym policzyliśmy ile wyniesie nas remont (cała kuchnia+ płytki w przedpokoju i malowanie 2 pokoi) jeśli się zmieścimy w 17 tysiącach to bedzie luksus....

Wiem, że boli wydania takiej kasy, ale jak za to wszystko to i tak nie ma dramatu...

A na takich rzeczach nie warto oszczędzać -koszt będziesz pamiętać przez rok, a oglądać tę kuchnię będziesz przez 10 trzeba brać co się podoba i próbować od razu zapomnieć o cenie

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Dobre wieści niedługo będziesz miała to z głowy
Nie będę przez 10 lat mam nadzieję bo chcemy się budować :P
No i już kuchenkę i piekarnik mamy kupiony więc w sumie będzie 20. Ale wiem że warto
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 14:13   #2466
olutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość

Kurcze, z kasą z wesela to naprawdę rzadkość!! Super

Ja rok temu urządzając domek (mały, 87m) też zakładałam 80 tys. Miałam szczęście, bo akurat sprzedałam kawalerkę po Tacie, to mogłam trochę poszaleć Po 100 przestałam liczyć-a to było koło wakacji od tej pory sporo rzeczy doszło i jeszcze dojdzie. Ale wyszłam z założenia, że jak mam tu mieszkać ileś lat, to musi być tak, jak mi się podoba.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

[QUOTE=alloffkowa;55248036]My 2 lata temu jak kupiśmy mieszkanie i wtedy robiliśmy remont który nas kosztował ok 30 tysięcy...

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość

Nie będę przez 10 lat mam nadzieję bo chcemy się budować :P
No i już kuchenkę i piekarnik mamy kupiony więc w sumie będzie 20. Ale wiem że warto
No to super Dom to dom, jeszcze na większej działce jakby był-moje marzenie...
Stary 2016-02-06, 14:17   #2467
dzojsticzek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ananka Pokaż wiadomość
Witam się w słoneczny dzień. Dzisiaj koleżanka zauważyła, że robi mi się już okrągły brzuszek i faktycznie jak się przyjrzałam w domu to widać różnicę, jeszcze trzy dni temu takiego nie było . Zmierzyłam obwód i od początku jest już 6 cm różnicy.

Byłam wczoraj u gina z Lux Medu. Dał mi tylko skierowanie na usg i z wielką łaską na tsh, bo go wybłagałam. Dzisiaj byłam na badaniach, dokupiłam sobie posiew, bo moja gin bardzo nalegała i jestem taka wkurzona, że tyle kasy musiałam dopłacić za dodatkowe badania, które mi się należą bezpłatnie. W Lux Medzie są takie ograniczenia co do badań czy ja trafiam na takich lekarzy? No nic, musze szukać kolejnego.

Zmieniłam też datę połówkowego na 17 lutego, bo do marca to jednak nie wytrzymam czekać . Koleżanka pokazywałą się zdjęcia z połówkowego i szczerze to od razu bym poznała, że to jej dzidziuś. Niesamowite, że to dopiero 20-ty tydzień i dziecko ma już rysy twarzy rodzica.
Ja również chodzę do LuxMed, sama wykupiłam sobie pakiet Brzoza.
Na posiew dostałam skierowanie od gin ale też od internisty kiedyś.
Dziś dostałam skierowanie na usg tarczycy od endokrynologa i będę musiała za nie zapłacić ok.130zł (policzą mi rabat aż -10% )
W jakim mieście chodzisz do LM?

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
Ufffff podpisze mi promotor prace. Jeszcze tylko ostatnie poprawki, w niedziele za tydzien oddam i w polowie marca obrona!
Super! Dobre wiadomości
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-06, 14:26   #2468
kattoo
Zakorzenienie

Alloffkowa dlaczego robicie znow remont? 2l po generalnym remoncie to szybko strasznie
kattoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 14:58   #2469
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze, z kasą z wesela to naprawdę rzadkość!! Super
No rodzinka sie popisala a jeszcze rodzice cos sie dorzucili, a raczej zmusili nas do przyjecia pomocy, wiec my jesteśmy na plus z wesla
My mamy 65m i planujemy tu troche pomieszkac. No i powaznie rozwazamy sprzedaz kawalerki, bo odstępnego bierzemy tylko 500zl a zastrzyk gotowki by nie zaszkodził. Spróbujemy zrobić remont i wyprawke bez sprzedazy, ale jak bedzie ciezko, to mamy "kolo ratunkowe".
Moj tz jest przeciwnikiem kredytow, co ma swoje plusy i minusy. Nie wszystko da sie bez problemu zrobic za gotowke, wiec juz sie boje budowy za kilka lat

Edytowane przez StayStylish
Czas edycji: 2016-02-06 o 15:00
StayStylish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:07   #2470
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kattoo Pokaż wiadomość
Standard Uwazaj bo jeszcze bedzie akcja ze wozek nie taki wybralas

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Tez powoli czuje ruchy ale delikatne. Za to ja zaczynam myslec, ze tylko chlopcow moge rodzic
A teraz tez chłopak?

Cytat:
Napisane przez Lazurowa1 Pokaż wiadomość
tak w ogóle, może to już było wiele razy przerabiane ale ja jeszcze pomęczę

którego terminu się trzymać?

z OM 10.07

7/8 tydzień - 3.07

prenatalne - 30.06

wczoraj - 02.07

Wszystkie są blisko siebie, i tak pewnie urodzisz jeszcze j niego dnia
PaprikaDzika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:16   #2471
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaprikaDzika Pokaż wiadomość
A teraz tez chłopak?
Tak dlatego zaczynam tak myslec. Moi znajomi maja 4! chlopcow :banghead:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-06, 15:22   #2472
marcylina
Wtajemniczenie

Hej od tesciow.. (jeszcze tulko kilka h) :-D
U mnie w rodzeństwie 3 baby i ostatni udal sie chlopak 😉 rodzynek mamuni rozpuszczony jak dziadoski bicz..
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:38   #2473
PaprikaDzika
Rozeznanie

Cytat:

To na pierwszej stronie masz, że dziewczynka.... 🤔

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:

Ja mam znajomych z trojka chlopakow. Koleżanka juz zrezygnowala ;D
Stary 2016-02-06, 15:42   #2474
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Mój tata poddał się po trzeciej córce, a jak dorosłyśmy to stwierdził, że w życiu by nas na chłopaka nie zamienił
Stary 2016-02-06, 15:42   #2475
marcylina
Wtajemniczenie

Ogladam 600g szczęścia.. rycze jak bobr
marcylina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 15:43   #2476
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Hej od tesciow.. (jeszcze tulko kilka h) :-D
U mnie w rodzeństwie 3 baby i ostatni udal sie chlopak 😉 rodzynek mamuni rozpuszczony jak dziadoski bicz..
Hue hue, nie dziwne że rozmieszczony ale miał z Wami raj
Stary 2016-02-06, 15:56   #2477
PaprikaDzika
Rozeznanie

Lipcówki 2016 na urlopie miodowym

Cytat:
Napisane przez marcylina Pokaż wiadomość
Ogladam 600g szczęścia.. rycze jak bobr

Pic na wodę fotomontaż :/

Może Cie dobije, ale serial ma się nijak do rzeczywistości. Pokazali może 10% :/

Ps
Nie uważam ze to złe - nigdy w życiu nie zgodziłabym się na udział w czymś takim, myśle, ze tak tez było w wielu przypadkach na Ujastku, gdy kręcono serial.

Edytowane przez PaprikaDzika
Czas edycji: 2016-02-06 o 16:01
Stary 2016-02-06, 16:06   #2478
Elfka86
Zakorzenienie

U mnie jestem ja i 3 braci jak prosiłam tatę o siostrę to mówił, że 3 razy próbowali i dość

My na wesele wydaliśmy 25 tys. a w prezentach dostaliśmy 45 tys. także 20 tys. do przodu dzięki temu zaczęliśmy zaraz po ślubie remont domu, który małż dostał po dziadku do tego kredycik my na remont do tej pory wydaliśmy ok. 150 tys. także nas nie przebijecie a jeszcze teraz na przystosowanie poddasza pójdzie ok. 40 tys.

Ale warte to wszystko każdych pieniędzy swój własny mały domek z ogrodem tylko nasz ogród ma 1,5 hektara
Stary 2016-02-06, 16:07   #2479
Lazurowa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Pic na wodę fotomontaż :/

Może Cie dobije, ale serial ma się nijak do rzeczywistości. Pokazali może 10% :/

Ps
Nie uważam ze to złe - nigdy w życiu nie zgodziłabym się na udział w czymś takim, myśle, ze tak tez było w wielu przypadkach na Ujastku, gdy kręcono serial.
A jednak, jak wszystko w tv... karmią nas reżyserką w zamian za dużą oglądalność. Im więcej emocji tym lepiej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-06, 16:09   #2480
Yousthyna
Zadomowienie

Hej hej,
Chwalę się pierwszymi ruchami dzidzia
Wczoraj wieczorem dostałam dwa kopniaki, az sie przestraszyłam co to i czy to na pewno to. Ale przed chwilą powtórka - 4 konkretne kopniaki, juz jestem pewna. Aż dziwne, bo wcześniej nie czułam żadnych rybek, bąbelków, nic...

Dziewczyny co do remontów, to życzę Wam, żeby Wasze wyliczenia sprawdziły się U mnie nie sprawdziły sie nigdy. Przy kuchni wydaliśmy 2 razy wiecej niz planowaliśmy, przy łazience w sumie podobnie. Przy remoncie pokoi szło juz lepiej, ale i tak zawsze budżet przekroczony

Edytowane przez Yousthyna
Czas edycji: 2016-02-06 o 16:26
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 16:13   #2481
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do remontów, to życzę Wam, żeby Wasze wyliczenia sprawdziły się U mnie nie sprawdziły sie nigdy. Przy kuchni wydaliśmy 2 razy wiecej niz planowaliśmy, przy łazience w sumie podobnie. Przy remoncie pokoi szło juz lepiej, ale i tak zawsze budżet przekroczony
Skąd ja to znam u nas to samo kredyt wzięliśmy o połowę za mały, bo nie mieliśmy pojęcia ile co kosztuje

Super, że ruchy poczułaś są emocje

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2016-02-06 o 16:14
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 16:16   #2482
kama_pas
Rozeznanie

Olutka - my się budowaliśmy. Skończyliśmy rok temu. Trzeba mieć nerwy ze stali. Drugi raz bym się nie zdecydowała. Jeszcze coś tam poprawiamy i wykańczamy, ale było ciężko. Na dekarzy tak się darłam, że dostałam zapalenia krtani. Teraz właśnie zastanawiam się że na wiosnę trzeba poprawki porobić, ale nawet nie chce mi się szukać pracownika...
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 16:49   #2483
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:

To byly przeczucia Po polowkowym zaktualizuje status
Stary 2016-02-06, 16:52   #2484
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
To byly przeczucia Po polowkowym zaktualizuje status
No ta pierwsza strona troche bez sensu, bo u mnie tez to tylko przeczucia.
Moze potwierdzone info niech bedzie kolorem albo jakoś pogrubione na pierwszej stronie? Zeby sie nie mieszalo

Stary 2016-02-06, 17:01   #2485
MuniaMusia
Zadomowienie

GG do MuniaMusia

Cytat:
Munia, a o co z tymi weselami chodzi? Bo nie ogarniam? Czy Ty jeszcze muzyczne talenty masz???
Przykro mi ale mam jakies tam:P Dzisiaj grałam dwa śluby z moim zespołem na gitarze i jeden sama - jestem tez organistką

a Wy kobitki na czymś gracie? Będziecie przekazywać wiedzę muzyczną dzieciakom? Ja marzę o umuzykalnionej rodzinie, niestety Tż na niczym nie potrafi, chyba że na bebnach troszku

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Hej hej,
Chwalę się pierwszymi ruchami dzidzia
Wczoraj wieczorem dostałam dwa kopniaki, az sie przestraszyłam co to i czy to na pewno to. Ale przed chwilą powtórka - 4 konkretne kopniaki, juz jestem pewna. Aż dziwne, bo wcześniej nie czułam żadnych rybek, bąbelków, nic...

Gratuluję ruchów! Kurcze zazdroszczę !

U nas też wieczny remont. Dwa lata remontujemy poddasze u teściów, wszystko własnymi rękami, fachowca u nas nie uświadczysz
Czasem ma się dość, ale jak się coś skończy, jakiś etap to satysfakcja ogromniasta

Mój blog szyciowy

Szczęśliwa żonka [od 10.09.2011]
Kierowczyni [od 26.09.2011]
Tymoteusz [12 lipiec 2016]

MuniaMusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 17:03   #2486
kattoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MuniaMusia Pokaż wiadomość
Przykro mi ale mam jakies tam:P Dzisiaj grałam dwa śluby z moim zespołem na gitarze i jeden sama - jestem tez organistką

a Wy kobitki na czymś gracie? Będziecie przekazywać wiedzę muzyczną dzieciakom? Ja marzę o umuzykalnionej rodzinie, niestety Tż na niczym nie potrafi, chyba że na bebnach troszku

Gratuluję ruchów! Kurcze zazdroszczę !

U nas też wieczny remont. Dwa lata remontujemy poddasze u teściów, wszystko własnymi rękami, fachowca u nas nie uświadczysz
Czasem ma się dość, ale jak się coś skończy, jakiś etap to satysfakcja ogromniasta
Ja na niczym nie gram. Kieeeedys troche na gitarze klasycznej

Dzieciom chcemy proponowac rozne hobby i zobaczymy, co je najbardziej wkreci
Stary 2016-02-06, 17:17   #2487
Arida_
Zadomowienie

ja najlepiej gram tż na nerwach Poza tym uwielbiam śpiewać, co niekoniecznie idzie w parze z talentem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-06, 17:20   #2488
deksterowa
Zakorzenienie

Wy mnie mialyscie pocieszac a nie dobijac :p no ale to i tak już nieodwracalne pół roku męki ale mam nadzieję (niewielka ale trzyma mnie przy życiu) że przez ten czas uda nam się kupić domek. A jak nie to w sierpniu cos wynajmiemy 2 pokojowego.
Wróciłam i leże bo strasznie kręci mi się w glowie. A muszę jeszcze pozmywac i przejrzeć szafę. Maz pojechał do kolegi i zadowolony :p

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 17:31   #2489
Ananka
Zadomowienie

Ananka, dziwnie masz z Luxmedem... Ja mam pakiet od ponad 5 lat i nigdy nie musiałam prosić o żadne skierowanie, wręcz w drugą stronę-nie raz pytałam lekarzy czy na pewno na aż tyle badań muszę iść, że nie dam sobie wyssać całej krwi wielokrotnie dostawałam też skierowania na 10 masaży kręgosłupa i też nigdy nie prosiłam... Nie wiem czy to ja mam takie szczęście (nawet jak była potrzeba kroplówki mi podłączali na miejscu, choć mogliby odesłać na SOR do szpitala), czy to Ty masz takiego pecha...
Aczkolwiek w tym tyg zamierzam gina spytać czy mają w ofercie masaże prenatalne i jeśli tak to tym razem sama poproszę o skierowanie

A mogę przepraszam spytać na jakie usg pisał skierowanie? Piersi? Bo normalne przecież robią od razu.
Biedna, niefajna historia.

Czyli podejrzewam, że lekarz, którego wybrałam na prowadzącego jest taki uparty, skoro u innych nie ma problemu ze skierowaniami.

USG piersi już robiłam, dostałam skierowanie od innego, teraz dostałam na usg połówkowe.
Dowiedziałam się też, że w pakiecie mam spotkania z położną, to się nazywa "edukacja przedporodowa". Kilka spotkań z pogadanką na temat zdrowego żywienia w ciąży, ćwiczeń, kp, szczepień itp.

[QUOTE=dzojsticzek;5524829 1]Ja również chodzę do LuxMed, sama wykupiłam sobie pakiet Brzoza.
Na posiew dostałam skierowanie od gin ale też od internisty kiedyś.
Dziś dostałam skierowanie na usg tarczycy od endokrynologa i będę musiała za nie zapłacić ok.130zł (policzą mi rabat aż -10% )
W jakim mieście chodzisz do LM?

Chodzę w Warszawie. O, na usg tarczycy też miałam iść, ale lekarz zapomniał dać mi skierowanie, muszę się upomnieć na następnej wizycie.

Remontu na szczęście nie muszę robić. Kończyliśmy w tym roku wykańczanie domu, kosztów wyszło 2x więcej, niż się spodziewaliśmy, ale w zasadzie wszystko zrobiliśmy jak chcieliśmy, mieliśmy świetnego fachowca i w sumie nam się nie spieszyło. Jak tylko skończyliśmy to okazało się, że jestem w ciąży. Jak robiłam test to akurat TŻ malował na biało ostatni pokój, który miał stać pusty w oczekiwaniu na dzidziusia w przyszłości
Ananka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-06, 17:42   #2490
kama_pas
Rozeznanie

Munia- a ja gram na fortepianie. W sumie grałam jako dziecko, ale wiedzy trochę zostało.
kama_pas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości