|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 na półmetku - czyli część II!
Rozmiarem a co za tym idzie ceną
![]()
#2462 |
Rozeznanie
|
Pequenina_ mieszkam w malym miasteczku Bad Marienberg jaakies 40 minut od koloni, tutaj pociągi nie dojeżdżają
![]() Ale sie tu makaszkowo zrobilo... juz lece ogladac co tam ciekawego maja ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65444346]Dzień zaczęłam od wymiotowania krwią ![]() Teraz czekam w kolejce do punktu pobrań, zrobię dodatkowe badania na obecność stanu zapalnego... Po moich ostatnich jelitowych ekscesach może coś mi fizycznie uszkodziło jelita albo żołądek ![]() Mnie by ta krew przeraziła ![]() A ja nie śpię od 5, bo córa była głodna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Zadomowienie
|
Witam się z pracy chlip chlip...
Przejrzałam załączniki z zeszłego tygodnia - ale śliczne te Wasze ciuszki! Bellybestfriend mi pokazuje już 6 miesiąc, a to 21t3d . Nie umiem tego liczyć ![]()
#2465 |
Wtajemniczenie
|
#2466 |
Zadomowienie
|
no i ja
![]() Edytowane przez ebena Czas edycji: 2016-09-19 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |||||
Zakorzenienie
|
Ja też po, wydałam chyba 155 zł.
![]() Kupowałam wszystko większe i mam: Bodziaki z nosorożcem i w słoniki (razem 4 sztuki) rozm. 86-92 Dresik z dinozaurem w paski rozm, 86-92 Dresik szary z kapturem rozm. 74-80 Sztruksy turkusowe rozm. 86 Rajstopki w dinozaury rozm. 74-80 4 pary skarpetek rozm 11-14 (to chyba miesiące?) U mnie spokój, ale dresiki były przebrane. Za to ciuszków dla dziewczynek było bardzo dużo. Cytat:
![]() Z kocykami miałam to samo - chciałam wszystko i każde w inny wzór / kolor. Aż w końcu wymyśliłam sobie motyw przewodni: leśno-indiański, kolory stonowane, pastelowe i tak wybrałam rożek i kocyki i tak będę kupować wszystko. ![]() [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;65446966] Kupiłam, jutro jadę odebrać ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- No właśnie tak myślę, że musiałam jakiegoś wirusa na tym grillu w czwartek złapać albo się struć czymś...[/QUOTE] Super, myślę, że będziesz zadowolona z tych róży i kropeczek ![]() Z tym wirusem to masakra. ![]() Cytat:
![]() To przepraszam, ale co ja mam zrobić? ![]() Tak serio, to bardziej mi chodzi o dźwiganie, niż wydawanie kasy. Chociaz z tą kasą też ostatnio coraz gorzej, nie wiem na co to idzie. ![]() Cytat:
Tam są pyszne i naprawdę proste przepisy, bo ja też jestem beztalenciem, a zawsze mi wszystko stamtąd wychodzi. ![]() Cytat:
![]() Tak jak juz dziewczyny pisały, ten do wózka jest malutki - taki prostokątny akurat do gondoli. Aż się sama zdziwiłam, jak go zobaczyłam. ![]() Cytat:
![]() Mnie z kolei aplikacja w telefonie Moja ciąża pokazuje tygodnie w połowie tygodnia, czyli np. 22tc od 21t4d. ![]() Przyszła makaszka! Kocyk ocieplany jest grubiutki i puchaty ![]() A kocyk do wózka jest rzeczywiście malutki, taki akurat do gondoli. ![]()
![]() |
#2468 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A zupy kremy... ja wszystkie gotuje na rosole/wywarze. Warzywa najpierw podsmażam, potem wkładam do garnka i podlewam niewielką ilością wywaru/rosołu. Doprawiam do smaku i gotuję do miękkości. Potem wszystko miksuje. Jak krem za gęsty to dodaję rosołu/wywaru. Można iść na łatwiznę i robić bulion z kupnych kostek rosołowych, chociaż takie kostki zrobione przez siebie pewnie byłyby lepsze ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A mnie mój kopie "Matka, jak to w pracy, przecież był tydzień leżenia, jak to tak?" ![]()
![]() |
#2470 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do samego chustowania to myślę że to jeszcze kwestia jak to dziecko jest umiejscowione. Bo chyba inaczej chustuje się niemowlę a inaczej dziecko siedzące ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miki się wkurza, bo ostatnio matka go bujała i lulała, a teraz taka nuuuuda!
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-19 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj wieczorem matkę tak skopał, że... ![]() ![]()
![]() |
#2474 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lidka99 Czas edycji: 2016-09-19 o 11:21 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Zakorzenienie
|
Nie nadrobię Was - przez pogodę najchętniej bym leżała i spala...
Cytat:
Na pewno dla dzieci siadających są nowe wiązania i możliwość stosowania nosidełka ergonomicznego - tego bym się trzymała. Np. Searsowie bardzo zalecają chustowanie od samego początku, bez ograniczeń.
![]() |
#2476 |
Zadomowienie
|
A jeszcze mi się przypomniało, jaki rozmiar czapki na początek kupić? Bo na tym to już w ogóle się nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Znam kwestię smaku w sumie, ale przepisy tam dla mnie są jednak zbyt skomplikowane, i składniki ma czasami takie, że nie wiem gdzie znaleźć, i wykonanie też mam wrażenie, że niektóre kroki niepotrzebne i zbyt wyrafinowane jak na moje umiejętności i potrzeby. Właśnie robiąc cokolwiek z tej strony robię 3 godziny :P No tak, kalafiorki co zapominają o kosztach ![]() ![]() Dzięki za wyjaśnienie tego kocyka do wózka. Wydaje się że nie ma on sensu, jakbym ja leżała w wózku, to chciałabym być owinięta kocykiem a nie tylko żeby mały kocyk na mnie leżał :P Cytat:
![]() Haha, siedzę w pracy, pracuję sobie, ale czasami muszę czekać bezczynnie aż coś się samo zrobi (przed kompem), wtedy wchodzę tutaj i was czytam i odpisuję, na raty. Każda wiadomość do odpisania jest otwarta w osobnej zakładce, jak już odpiszę, to ją kopiuję i wklejam do pierwszej odpowiedzi, gdzie gromadzę wszystko co chcę wam odpisać. No więc miałam coś skopiowane. Pisze do mnie kolega z pracy na firmowym czacie, pytanie branżowe, ja chciałam szybko odpisać jednocześnie coś mu kopiując i... wkleił się kawałek naszego forum zamiast tego co chciałam mu wkleić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2478 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Lidka - dam znać! Mam nadzieję, że nastąpi to niebawem bo czaję się na potrójne śpiochy ![]() Wysłane z mojego LG-D290 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Rozeznanie
|
Gratuluję udanych zakupów dziewczyny
![]() Miałam dzisiaj sen - śniło mi się, że byłam u lekarza na konsultacjach i on mówi: Pani Moniczi, pani je stanowczo za mało popcornu! Popcorn trzeba jeść cały czas! ![]() Postanowiłam nie walczyć z zaleceniem, zaraz wrzucam do mikrofali xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
Niebie to poszalałaś z rozmiarami. Moja trzylatka nosi rozmiar 86/92 z Lidla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dresik z dinozaurem w paski rozm, 86-92 Dresik szary z kapturem rozm. 74-80 Cytat:
![]() Ja nie rozpoznaję jeszcze kopniaków w szyjkę. To, czego jestem pewna, że przez polowę czasu masakruje mi pęcherz. No i gilgotanie i delikatne pukanie zamienia się już w trochę mocniejsze ciosy, ale jeszcze jest to przyjemne. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez NiEBiE Czas edycji: 2016-09-19 o 12:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Rozeznanie
|
Ja miałam udać sie do lidla ale od rana okropny ból głowy i do rego wymioty; ( już myślalam że mam je za sobą
![]() Jeszcze w weekend z mężem sie popsztykałam, niby już ok ale za jakiś czas temat pewnie wróci... Powiedzcie mi czy ja jestem jakaś dziwna albo co... Chodzi o to, że już kiedyś pisalam że moi rodzice zwariowali i kupują dla małej już ciuszki. Mój mąż z każdą paczką od nich ma jakiś problem bo kupują... Mówie do niego, że cieszą sie to kupują... No co mam zabronić im? Już i tak powiedziałam mamie żeby może wstrzymali sie jeszcze, ograniczyli zakupy ale ona na to że jak coś jej sie podoba i w promocji to i tak kupi najwyżej ona będzie w to ubierać :P ogólnie mam problem bo stoje miedzy nimi... Z jednej str mąż a z drugiej rodzice. Ogólnie jestem jedynaczką, sama nie wiem czy będziemy mieli jeszcze dziecko czy nie i rodzice szaleją bo cieszą sie na wnuczkę. Rodzice mojego mają ich 3 więc jeszcze ( jednego wnuka maja, nasza dzidzia bedzie druga, szwagierka juz planuje 2 ciąże a jeszcze szwagier zostaje). Wracając do weekendu, byliśmy sobie w galeriach, ogólnie nic takiego nie kupiliśmy a jak wróciliśmy do domu rodzice pytali sie co i jak. Zaczeliśmy o ciuszkach gadać i powiedziałam ze widzialam to i to ale cena za wysoka i nie ma co, tata zażartował w jakim sklepie to pojada i kupią a mój mąż wzia to na poważnie i awantura później, że chodze, peplam a oni to kupują ( jeszcze nic nie kupili z tego co mówiłam), że on czuje sie jak dziad itd. Mówie mu że rodzice tylko ciuszki pokupowali a nam i tak same grube rzeczy do kupienia zostają (meble, wykładzina, wózek, fotelik) że nawydaje kasy jeszcze. Rodzice chcą nas odciążyć troche bo widzą ile wydatków a on ma pretensje... Tym bardziej że jego SIS daje nam łóżeczko dostawke, nosidełko, wanienke i ciuszki jeszcze przywiezie... No kurcze no... Co ja mam zrobić... Już sie tak zdenerwowałam w sobote źe powiedziałam niech do rodziców idzie i im to powie a nie pretensje do mnie... Tym bardziej, że to nie pierwszy raz o to samo :/
#2487 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przecież wiadomo, że rodzice sie cieszą, więc ich pomoc i radość trzeba przyjąć z wdzięcznością, a nie się denerwować. Moja mama tez kupuje ciuchy całymi reklamówkami, rodzice Tż kupili nam wózek i łózeczko i nawet nam na myśl nie przyszło, by się denerwować. Przecież taka pomoc to dla nas ogromna oszczędność, a Wy i tak macie duże wydatki przed sobą. Nie denerwuj się już. ![]()
![]() |
#2488 |
Rozeznanie
|
wild_girl1, ja Cię bardzo dobrze rozumiem, bo znam takie sytuacje. Niektórzy faceci mają bardzo mocno zakorzenione, że to oni powinni zapewnić wszystko rodzinie i takie nadmierne prezenty niesłusznie odbierają jak sygnał, że potrzebna Wam jest pomoc.
Jedyne wyjście, to po pierwsze pogadać z TŻ, że to prezenty dla dziecka i niech je traktuje jako coś ekstra w wyprawce, bo dziadkowie się cieszą z pierwszego wnuka i nie można im tego zabierać. Po drugie pogadać z rodzicami, żeby nie szaleli, bo będą mieli czas na rozpieszczanie wnuka po jego narodzinach (niech coś tam kupują, ale bez przesady). |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja teraz kupiłam na 36 cm i na 38 cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No właśnie o co ten Twój tż się tak denerwuje? Bo my się np cieszymy jak moi rodzicie powiedzieli że nam wózek kupią, czy że chcą pomóc w wydatkach, siostra szyje mi kocyki, rożek już uszyła i też nie chce za to kasy bo mówi że to na prezent, może właśnie chodzi o to że on to tak odbiera jakby Twoi rodzicie uważali że on nie umie zadbać o Ciebie i dziecko? Tak mi się wydaje |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.