|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: W którym Emiracie mieszkasz? (możliwość wyboru jednej opcji) | |||
Abu Dhabi |
![]() ![]() ![]() ![]() |
24 | 30,00% |
Ajmān |
0 | 0% |
Dubai |
33 | 41,25% |
Fujairah |
1 | 1,25% |
Ras al-Khaimah |
0 | 0% |
Sharjah |
7 | 8,75% |
Umm al-Quwain |
1 | 1,25% |
W innym państwie Middle East |
14 | 17,50% |
Głosujący: 80. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2492 | |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Dot.: Emiraty Arabskie - Abu Dhabi, Ajmān, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah,
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2493 |
|
![]()
Z cyklu, jakie miejsca warto odwiedzić kulinarnie
![]() Restauracja: The Forge Steak House Hotel: Ritz-Carlton Grand Canal, Abu Dhabi Hotel Ritz-Carlton miał swoje soft opening w Marcu 2013 roku, pięknie zaprojektowany i bajeczny hotel stylem nawiązujący do Wenecji to osobna opowieść... dzisiaj chciałabym przedstawić jedną z kilku mieszczących się tam restauracji, The Forge Steak House. Jak na tak piekne miejsce przystało, również design The Forge jest bez zarzutu ![]() Lepiej zadzwonić wcześniej i zabookować stolik, można wybrać bardziej ustronne miejsce lub też 'na widoku'. Ja wolałam bardziej intymne, a ponieważ zbiegało się to z miesiącem Miłości ![]() Restauracja jest wspaniałym miejscem dla NIEwegetarian ![]() Tatar nie był najlepszy w mieście ale ogólnie bez zarzutu, natomiast Australian Master Kobe Beef Tenderloin to prawdziwe dzieło sztuki kulinarnej. Dla znawców i koneserów nalepszych mięs świata to absolutnie the must. Wybór win nie imponujący, ale źle nie jest. Do mięsa wybiera się z bogatej kolekcji nóż, mnie przypadł do gustu w oprawie z kości słoniowej... a może to nie była kość słoniowa ![]() Ceny: za obiad dla 2 osób z butelką winą trzeba zapłacić ok. 2000 AED Załaczone zdjęcia są zrobione przez mnie.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-03-23 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2494 |
Przyczajenie
|
https://www.youtube.com/watch?v=audy0aHjdyg - z pozdrowieniami dla wszystkich
![]()
![]() |
![]() |
#2495 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
2 tysie za jedną kolację? Może kiedyś...
![]() Ja też mięsożerca i najlepiej mi się wcina domowe hamburgery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2496 |
|
Jaipur
![]() ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-03-24 o 05:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2497 |
Przyczajenie
|
Eva ID
![]()
![]() |
![]() |
#2498 |
|
Małe kompendium na temat najlepszych Burgerów w UAE... luźne tłumaczenie z dodatkami z przymróżeniem oka z The National
![]() The Burger Joint Atlantis, The Palm, Dubai - 5 gwiazdek Grain-fed Value: cheeseburger kosztuje Dh62. Najlepszy, the Outback burger z wołowymi żeberkami - Dh77. Meat: Wspaniała uczta dla koneserów, po pierwszym kęsie TBJ’s zdecydowanie zrozumiemy ekspresję “Holy cow”. Mess: Burger jest zbyt gruby, więc nie sposób go zjeść bez pomocy noża & widelca Bun: Najdelikatniejsza bułeczka EVER. Dolna część wspaniale nasączona sosem z mięsa. Toppings: wołowina jest świetnie przyrządzona, nie potrzeba ketchupu ani majonezu. Burger Rebel Wafi Mall, Dubai, 4.5 gwiazdek Grass-fed Value: Tijuana Sliders - Dh55 (bez frytek) najsmaczniejszy burger w życiu ----> conclusion “expensive, but worth it”. Meat: Zwykle Sliders smakują jak tępe małe krążki hokejowe, ale te tutaj to Mistrzostwo Świata w pełni smaku i zapachu. Mess factor: bez zarzutu Bun: Bułeczki tak świeże, tak cudnie rozpływające się w ustach. WOW Toppings: MIX lettuce, stopiony Monterey jack cheese, domowe guacamole i chipotle sauce dodają pikantności ![]() Burger Fuel ⋆⋆ Various, Abu Dhabi & Dubai, 4.5 gwiazdek Grass-fed Value: Dh20 za Hamburgini z cheese. Dobra cena za małego burgera, który pasował do Małego Głodu Meat: Soczysty, smaczny Patty (jak to nazwać? kotlecik?) nie za gruby nie za cienki... mięso 100% New Zealand wołowina przyleciana ![]() Mess: No mess. Bun: Świeżutka Bułeczka Sezamkowa ![]() Toppings: Stardard melted cheddar, bread i butter pickles, Burger Fuel’s natural ketchup i house aioli uzupełniają mięso perfekcyjnie nie odbierając mu pierwszeństwa South Street Burger Co Ibn Batuta & Media City, Dubai, 4 gwiazdki Grass-fed Value: Dh36, nie duży & nie tani. Meat: Cheese N Bacon Burger, nie jest zbyt tłustyy. Mięso z Canady hodowane bez hormonów. Mess: Całkiem ładnie - w zależności ile toppings naładujesz Bun: śweżutka z Modern Bakery! Whole-wheat i białe opcje do wyboru Toppings: W stylu Subway,widzisz jak twój burger się przygotowuje i dokładnie tak jak chcesz będzie podany. Duży wybór sosów i dodatków to pozytywny pozytyw ![]() Shake Shack Various, Abu Dhabi and Dubai, 4 gwaizdki Grass-fed Value: burger jest po Dh37. Meat: w całości 100% soczysty Angus beef Mess: minimalny Toppings: Niespodzianka w postaci Vegeterian grzybowego burger patty. Fuddruckers Various, Abu Dhabi & Dubai, 4 gwiazdki Both grain and grass-fed Value: Rozmiar ma znaczenie ![]() Meat: Pyszne mięso. Mess: zadziwiające ale not messy Bun: Świeży i dokładnie taki jak trzeba Toppings: Możesz mieć swój własny burger. Elevation Latifa Tower, Sheikh Zayed Road, Dubai, 3 stars Grass-fed Value: Burger drogi (Dh35) i całkiem mały — nawet Vertigo burger który ma od 3 do 10 patties nie wygląda masywnie. Meat: Dobre, 100% organic, grass-fed & free-range beef. Mess: Extremelnie. Nie łatwe do zjedzenia. Bun: Nic specjalnego. Toppings: yeh... za dużo sera, Elevation sos też nie powala. Postaw na ketchup i karmelizowaną cebulę Grand Central Muroor Road & Dalma Mall w Abu Dhabi; Khalifah Street w Al Ain, 3 gwiazdki Grain-fed Value: Całkiem znośna wielkość za Dh50. Co czyni Grand Central wartym zaglądnięcia, to opcja otrzymania yummy słodkie frytki ziemniaczane bo nie wszędzie są. Meat: 100% beef. Bun: normalny Toppings: dodatki mogą być też całkiem w Rosyjskim stylu sosowym... cokolwiek to oznacza. LOL
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-03-26 o 10:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2499 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
W Wafi i Ibn Batucie bywam często, więc sobie zapisuję :yes:
Hamburger w Atlantisie to już tak na bardziej bogato ![]() EVA ID, fanka buły z mięsem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
|
hehehehehe... nie bardzo, ale marudziłaś że 2K to drogo na dwie osoby, to pojechałam alternatywnie ![]()
![]() |
![]() |
#2501 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dzisiaj deszczowo w Dubaju, a w Abu Dhabi?
![]() A co do jedzenia. Dubaj ma wiele sekretów kulinarnych i dla mnie jako fanki gotowania zwykłe zakupy w supermarkecie są radochą - szafki się nie domykają od nowo znalezionych przypraw, słoiczków, lodówka zapełniona też po brzegi. Jednak czasami mam wrażenie że wiele miejsc jest robionych z założeniem że i tak znajdzie się jakiś głodny i kasiasty turysta co będzie się zachwycał byle czym. Wydaje się, że expaci nie mają zbyt wybrednych gustów, w rodzaju mrożonka/fast food na co dzień i tyle, więc każdym jedzeniem się zadowolą. Czasami biedni robotnicy jedzą chyba smaczniej. Razem z TŻtem śmialiśmy się że nasza odpowiednik "zje się" - tutaj dobre, ich "zje się" - dla nas NIEzjadliwe. No po co iść gdzieś i jeszcze za to płacić, jak ja to zrobię lepiej (tak, żeby mnie smakowało)? Przoduje w tym jedzenie zamawiane, bo stacjonarnie udało mi się znaleźć kilka dobrych miejscówek. Więc dla mojego delikatniego podniebienia zostają chyba tylko restauracje za dwa tysie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2502 |
|
![]()
Masz trochę racji z tym odmrażaniem mrożonek
![]() ![]() ![]() ![]() Po co tracić czas i robić coś, co można zamówić ![]() Ten weekend deszczowy sie zapowiada, wszyscy szczęśliwi jak woda z nieba leci ![]()
![]() |
![]() |
#2503 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dla mnie kuchnia to odstresowanie się... wiem, jestem dziwna. A wiele miejsc na mieście dodało mi piórek w ogonie, bo okazało się, że ja też tak potrafię. Wiem, skromna jestem
![]() Plażą i basenem nie pogardzam też, a dobrym drinkiem w barze to już w ogóle ![]() Spędziłam kiedyś weekend w Abu Dhabi i jestem w stanie uwierzyć (a nawet sprawdziłam kilka miejsc) że tam lepiej karmią. Jest mniej sztucznie, mniej tłoczno, mniej komercyjnie, mniej expatów dla których coś ponad mrożonkę to luksusowe żarcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2504 |
|
Wczoraj otworzył swe podwoje najnowszy Beach Club w Abu Dhabi, Nation Riviera Beach Club przy St. Regis Hotel na Cornishu.
Natchnęło mnie to aby za The National przybliżyć też i inne działające tutaj Cluby. 1. Nation Riviera Beach Club przy St. Regis Cornish. Oferuje prywatną, luksusową 200 metrową plażę, 12 x 35 metrów basen, jacuzzi, Pool Bar i fitness centrum. Roczna opłata: single 17000 Dh, couple 22000 Dh, rodzina z jednym dzieckiem 27000 Dh i 1500 za każde dodatkowe dziecko. 2. Emirates Palace 2 Beach Clubs i 2 baseny (jeden dla dzieci, drugi dla dorosłych) . Roczna opłata single 35000 Dh plus jednorazowe wpisowe 25000 Dh, można wejść też tylko na jeden dzień za 700 Dh. 3. Ritz Carlton Hotel Grand Canal. Oferuje bardzo duży club dla dzieci z pokojem na drzemkę, Splash Park, gym i siatkówkę na plaży. Roczna opłata zaczyna się od 11800 Dh plus 1300 opłaty wpisowej. 4. Beach Rotana Beach Club. Do dyspozycji basen dla dzieci i plac zabaw, gym, korty tenisowe i do squash, różne sporty wodne i nurkowanie. Roczne członkostwo 10200 Dh a jednodniowa wejściówka 150 Dh. 5. The Club (British Club). To miejsce gdzie można uprawiać kayaking, paddleboarding (pojęcia nie mam jak to jest po Polsku), wspinaczkę po ścianie, Jest gym, plaża rodzinna i plaża dla dorosłych, dwa baseny (dla dzieci i rodzinny), korty tenisowe, yacht club. Roczna opłata członkowska to 4100 Dh plus 3850Dh jednorazowa opłata za przyjęcie do Clubu, plus 900 za gym, jednodniowa wejściówka 140Dh. 6. Monte Carlo Beach Club na Saadiyat Island. Piękna długa plaża, infinity basen. Roczna opłata 25000 Dh, wejściówka 450 Dh. 7. Le Meridien Beach Club. Piękny ogród, 3 baseny, korty do tenisa i squash, SPA, gym i wiele sportów wodnych. Roczna opłata dla mężczyzn 8500 Dh, dla kobiet 5500 Dh.Wejściówka 90 Dh. 8. St. Regis Beach Club na Saadiyat Island. Dla członków do dyspozycji miedzy innymi Gym, basen kryty i Kid's Club. Opłata 20000 Dh, wejściówka 500 Dh. 9. The Sheraton Hotel. Bar przy basenie, piękny park, duży basen dla dzieci, gym i korty tenosowe i squash. Opłata roczna dla mężczyzn 11500 Dh, dla kobiet 7700 Dh. Jednoniowe wejście 125 Dh 10. Shangri-La Hotel. Członostwo daje wejście na dwie plaże, dwa baseny i do parku. Roczna opłata 12000 Dh, wejście na jeden dzień 250 Dh. Zastrzegam, że ceny mogą ulec zmianie, a najlepiej dokładnie wypytać w wybranum Clubie co i jak jest do dyspozycji ![]()
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-04-01 o 13:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Raczkowanie
|
Przeczytałam cały wątek, wciągnęlo mnie jak dobra książka
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze wątek nie umrze i będzie jeszcze wiele ciekawych postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2506 | |
|
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() To głównie zasługa piszących tu Wizażanek, ja tylko założyłam temat ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2507 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Eva ID ależ kokietujesz ![]() ![]() Georgia20 to dzięki Eva ID tak ciekawy jest ten wątek i niewyczerpane źródło wiadomości, a dla niektórych (czyt. dla mnie ![]() Oby jak najdłużej trwał i cieszył wszystkich ten temat i Eva ![]() Pozdrawiam A z Z |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2508 |
|
AzZ jak dobrze, że jesteś ![]() ![]() Dziękuję za maila... okropna jestem w odpisywaniu, należą mi się baty ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2509 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Słyszeliście coś o koronawirusie (MERS)? Naprawdę trzeba się bać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2510 |
|
Ogłoszenie HAAD (Health Authority – Abu Dhabi) & MOH (Ministry of Health) The Health Authority – Abu Dhabi (HAAD) reassures citizens and residents in the Emirate on the MERS Coronavirus
![]() |
![]() |
#2511 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Oboje z mężem planujemy przeprowadzić się do Dubaju. W związku z tym mam pytanie do dziewczyn z tamtych rejonów ![]() Kolejna sprawa. Jak odbywają się ewentualne rozmowy rekrutacyjne? Czy trzeba się tam zjawić osobiście? Czy np. rozmowa przebiega przez telefon/skype? Bo wiadomo bilet jednak sporo kosztuje, a pewności, że nas tam zatrudnią nie ma żadnej. Będę wdzięczna za pomoc ![]()
![]() |
#2512 |
|
![]()
Wszystkim pragnę złożyć ciepłe życzenia Zdrowych i Radosnych Świat Wielkiej Nocy
![]() Alleluja, Jezus żyje!!! ![]()
![]() |
![]() |
#2513 | |
|
Cytat:
Witaj Pixelka ![]() Nie jestem HR specjalistą więc nie mam pojęcia o jakie stanowisko mogłabyś się ubiegać. W Watku podawane już były Agencje Pracy, proponuje wysłać swoje CV i skonsultować się z nimi bezpośrednio. Trwa nabór do pracy w Real Estate jeśli by Cie to interesowało w jakis sposób. 500,000 manpower gap seen in construction and real estate sector
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2514 |
Raczkowanie
|
Psychiatra psycholog polski dr Gregor Kowal pracuje w DHCC wygoogluj i znajdziesz namiary
Edytowane przez bogotta Czas edycji: 2014-04-21 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2515 | |
|
Cytat:
Wygooglałam ![]() ![]() Dr. Gregor Kowal
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2014-04-22 o 08:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2517 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
OK, dziękuję za namiar, chyba zadzwonię i się umówię. Czy mógłby ktoś przynajmniej orientacyjnie podać ile taka wizyta/konsultacja mogłaby kosztować? Bo o lekach to już nie wspominam, przez tą antynarkotykową histerię chyba będę musiała brać JEDEN lek dopuszczony na terenie ZEA, oczywiście ten najdroższy :/
EVA ID, mogę mu przekazać, że ma fankę na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
|
Mikia, z Tobą to będzie miał już 2 fanki
![]() Zadzwoń i zapytaj po prostu ile kosztuje wizyta, ceny sa bardzo różne.
![]() |
![]() |
#2519 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny! Byłyście na wyborach? Jestem ciekawa
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.