![]() |
#2521 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowo- Czerwcowe 2010 !!! (:
Cytat:
![]() Ja nie wiem dziewczyny, czy Wy na prawdę myślicie, że jest Was za dużo? w rozmiarze 38? ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14829710] A mnie właśnie drugie bez problemu, i zdecydowanie muszę zmusić się do nabiału bardziej :/[/QUOTE] ja nabiału też bardzo malutko ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14829710] Pojutrze 2 usg, ciekawa jestem, co będzie widać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
u mnie 170 cm i 68 kg to dopiero waga
![]() ![]() Napisane przez szajajaba [ Pojutrze 2 usg, ciekawa jestem, co będzie widać ![]() ja również trzymam kciuki, a ja ide dopiero na pierwsze usg w piątek i od razu też będe mieć badania prenatalne Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-10-20 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wizytę po jutrze.
![]() ![]() Kurczę, jak mnie brzuch kuje po lewej stronie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zadomowienie
|
Szajajaba, aa2 kciuki zaciśnięte
![]() Z tymi wagami i rozmiarami to mnie załamujecie, bo ja owszem, nosiłam rozmiar 38, zanim przeszłam na kuchnię teściowej - czyli dobre kilka kilogramów wstecz ![]() ![]() ![]() A z jedzenia pomidory też mi dobrze wchodzą. I owoce. Cebulę surową odstawiłam całkiem. Jakoś nie mam ochoty na wędliny - częściej sięgam po sery i po ryby. No i wszelkie sałatki są ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Kardashi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Raczkowanie
|
witajcie mamuski ale wy szczuple jestescie a ja ? niewiem ja chyba najwieksza bede waga wyjsciowa 70 kilo przy 164 wy napewno bedziecie mic taka wage wyjsciowa a ja?chyba 100 boziu
![]() ![]()
#2526 |
Raczkowanie
|
Laski przestancie sie katowac tymi wagami w ciazy
teraz na marudzenie za pozno a odzywiac dobrze sie trzeba i mowy nie ma o diecie kazda ma wage jaka ma i wiadomo ze w ciazy utyje nie straszcie sie same tym sama naleze do tych "wiekszych" ale teraz mam to w nosie |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeśli do tego jeszcze miałaś poty, to na 99% cukier. Zawsze noś coś do przegryzienia w torebce. ![]() Ja tak mam i bez ciąży. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14828195]kobieto, ale Ty masz cierpliwość!! ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam fazę pomidorową już za sobą. ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14829332]moja dieta wygląda bardzo podobnie- śniadanie kanapka z czymkolwiek zagryziona pomidorem, drugie śniadanie to samo, obiad- najlepiej pomidorowa, barszcz, żurek, kapuśniaczek, ogórkowa..., drugie dania mi nie wchodzą, kolacja- to co na śniadanie. A między posiłkami nabiał- jogurty w każdej postaci, i jabłka. ![]() Ja tak jadłam do niedawna. Ale po każdym pomidorze, ogórku, kwaśnej zupie (a uwielbiam) mnie ssie bardziej i wydzielam litry soków żołądkowych. Najlepiej mi po bananach, jabłkach i ciastkach maślanych. ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja 1,5 roku temu ważyłam 59kg przy 164cm wzrostu. I już od dawna u góry nosiłam 40tkę. Na dole 38. W okolicach 54kg już mi na górę mniej niż 40tka nie wchodziło, a jak wchodziło to albo było ciasno, albo kijowo, albo miałam wałek, albo w ogóle było nie tak... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś postanowiłam dopaść w końcu te preparaty dla mam z Rossmanna i pojechałam do innego miasta...
I dopadłam. ![]() ![]() 1. Lotion w nowym wydaniu; 2. Olejek w nowym wydaniu; 3. Balsam w wydaniu starym; ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Konto usunięte
|
Kropuś, ile płaciłaś? Ja na razie mam z erisa pharmaceris dla mamy zestaw, siostra lubego pracuje, to mi podrzuca. Koszt - około 30zł jedno opakowanie, a jest to krem do ciala przeciw rozstępom, krem do biustu, żel do higieny intymnej jakiś specjalny dla kobiet w ciąży i krem ujędrniający.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oliwka, choć tłusta, nie daje takiego lepu jak np. oliwka Johnsona, ta jej tłustość jest taka miła, miękka i nie drażni. Bardzo przyjemna. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14833786]Kropuś, ile płaciłaś? Ja na razie mam z erisa pharmaceris dla mamy zestaw, siostra lubego pracuje, to mi podrzuca. Koszt - około 30zł jedno opakowanie, a jest to krem do ciala przeciw rozstępom, krem do biustu, żel do higieny intymnej jakiś specjalny dla kobiet w ciąży i krem ujędrniający.[/QUOTE] Oliwka była po 9,90, balsam i lotion po 12,90zł. Eriski są drogie niestety. I nie znam opinii za bardzo. Ale jak masz to korzystaj i używaj. ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
Kot będący nosicielem toxo nie jest materiałem zakaźnym 24h. ![]() W jakieś 3 do 10 dni od zjedzenia przez kota zainfekowanego mięsa, zaczyna się produkcja jaj przez pasożyta, trwa to tydzień, dwa. Potem ta produkcja zostaje zatrzymana - działa układ immunologiczny kota! Kilka dni później jaja przechodzą w zakaźną formę. Zjedzenie tej formy powoduje zakażenie u żywiciela pośredniego, np. u człowieka. Ale takim żywicielem zwykle jest inne zwierzę, którego mięso potem my jemy - jeśli zjemy je w formie surowej mamy problem. Szansa że zjemy takie mięso jest stukrotnie wyższa, niż ta że zjemy sporozyta z kociego kału. ![]() Jeśli więc nasz kot zjadł zakażone mięso (mysz, ptaka czy podane przez nas surowe sklepowe) raz, był potencjalnym źródłem zakażenia raz, jakieś dwa tyg. po tym zjedzeniu. Później jest nosicielem, ale nie produkuje zakażonych jaj. Nie jest w stanie zarazić nikogo, ani nas, ani innych zwierząt. I ten stan nie zmienia się do końca jego życia. Żeby znowu zarażać musiałby ponownie zjeść zakażone toxoplazmą mięso! ____ Podsumowując - jeśli mamy w domu łóżkowego futrzaka, który (aktualnie) nie poluje, któremu (aktualnie) nie podajemy surowego mięsa, to nawet jeśli kiedyś spotkał się on z toxo, nigdy ale to nigdy nas nie zarazi! Nawet jakbyśmy go własnym jęzorem wymyli od ucha do samej dupy. ![]() W Twoim przypadku kot jest wychodzący, więc poluje, ma szansę na toxo w każdej chwili. Najpewniej dawno ją złapał i już jest nieszkodliwy. A jeśli nie, jeśli złapie na świeżo, jego kał może być źródłem zakażenia... . Nie masz jednak kontaktu z jego kałem, więc szansa zarażenia się jest bardzo mała. Gdyby to było takie proste, miałabym trzy tony toxo. ![]() Od dziecka w moim domu są koty. Do 7 roku życia były to koty wychodzące, polujące, koty które ze mną spały i które karmiłam własną łyżką. ![]() Po prostu myj ręce nim weźmiesz do buzi paluszki, po kontakcie z kotuchem. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-20 o 19:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie nowe mamusie
![]() dafreen, śliczna z Ciebie dziewczyna i masz ładny brzusio ![]() ![]() lea, ładne ciuszki ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty ![]() Ja startuję z wagą 65 kg przy wzroście 165. Teraz waga mi spadła do 63 kg. W pierwszej ciąży przytyłam 17 kg ( przed zajściem 50 ), ale szybko część zgubiłam. Dół noszę 42 ![]() ![]() ![]() ![]() Fazę teraz mam na buraki....i sikam na czerwono ![]() Zaczynam miewać nastroje, ostatnio wkurzałam się, że dają tyle reklam w tv i przerywają film, i aż się popłakałam ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2009-10-20 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Raczkowanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;14822870]
według pierwszego dnia ostatniej @- którą miałam 21 sierpnia. ![]() czyli jestesmy na podobnym etapie. ![]() zaraz po śniadanie zrzucę na kompa fotki moich nabytków ciuchowych i Wam tu powrzucam. ![]() Ja moja @ mialam 24 sierpnia wiec jest tylko kilka dni roznicy ![]() Ps. super fotki ![]() Cytat:
![]() Zanim zaszlam w ciaze wazylam 51 kg przy wzroscie 160, w tym momencie jestem w 8 tyg. ciazy i waze 53kg....hmmm to chyba nie jest az tak zle? Prawda?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 |
Zakorzenienie
|
muszę przejść się do rosmana i kupić sobie też te preparaty
![]() ![]() ![]() a wagą się nie zamierzam przejmować ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja już po usg prenatalnym. Miałam mieć jutro, ale gin przełożył na dziś wieczór ![]() ![]() ![]() A ... i gin powiedział, że na 99% będzie dziewczynka..... He, he nie wiem jak on to mógł na tym etapie wypatrzeć... ![]() ![]() ![]() No i pobrali mi krew do testu PAPPA.... Do końca nie byłam przekonana, ale oni traktują to jako standard najwyraźniej, więc głupio mi było sceny robić, że ja nie chcę... Wyniki w przyszłym tygodniu. Narazie staram się o tym nie myśleć i cieszę się z dobrego usg. ![]() Jutro wam wkleję fotkę mojej Dzidzi, bo już nie mam mocy dziś. Dobranoc Mamusie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Jejq....czytajac twoja wypowiedz wyobrazalam sobie jak cudownie musialas sie czuc widzac maluszka machajac itp ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2539 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Basiak super, gratulacje ![]() ![]() Ja mam to usg dzisiaj, stres jest czy wszystko jest w porządku, bo ostatnie usg miałam miesiąc temu........... Engelchen świetnie to ujęłaś. Ja też do szczupaków nie należę, ale teraz to nie jest czas na to żeby się tym przejmować. Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Z tą płcią to słusznie, nie nakręcaj się. Bardzo często lekarze widzą dziewczynki, a potem nagle ups... siusiak się pokazuje. ![]() Mam nadzieję, że mi gin na prenatalnym nie palnie nic o płci, bo mi się TŻ nakręci i będzie potem płacz. ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Ja, w przeciwieństwie do większości z Was, mam zamiar zwracać uwagę na swoje kilogramy. Nie będę się odchudzać, ale ważyłam już 10kg więcej niż teraz i wiem jak to jest potem z tym zrzucaniem. U mnie metoda na odchudzanie jest jedna - palenie papierosów. Wtedy nie mam apetytu i spadam z wagi. A że średnio mam ochotę wracać do fajek, zwłaszcza przy dziecku, wolałabym nie przytyć więcej niż 12, no max 15kg. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kropka mnie akurat nie chodziło o to, że zamierzam jeść na potęgę, bo i tak przytyję i tak ![]() ![]() Tę emulsję co wkleiłaś widziałam u siebie w Rossmanie, oliwki nie było. Napisz później opinię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Zadomowienie
|
Ja na razie na wagę nie zwracam uwagi. W pierwszej ciąży pomimo mojego obżarstwa, dosłownie wszystkim (łącznie z przynajmniej jedną czekoladą dziennie i obowiązkowym lodem z polewą czekoladową z mc'donalda) przytyłam 8 kg. Więc, jak teraz zacznie mi iść waga za szybko do przodu, to wtedy będę się zastanawiać, nad ograniczeniem zbędnego jedzenia.
A od kilku dni mój dzień zaczyna się od zjedzenia kinder bueno (wredna matka ze mnie, nawet gryza nie zostawiłam Amelce ![]()
#2543 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O dziwo, można ją spłukać z rąk samą wodą, a po użyciu mydła nie ma w ogóle po niej śladu. Johnsona zmywałam sto razy, a rano kleiła mi się pościel. ![]() Dziś rano wymaziałam się balsamem ze starej serii - treściwy bardzo. Nie taki zwykły nawilżający, jest gęściejszy, bardziej odżywczy, czuję go na skórze do teraz, jest miła i miękka. I pięknie pachnie. ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Dziewczyny... co do starej serii, jak będziecie chciały nabyć, powąchajcie najpierw. ![]() Przeczytałam KWC i padłam ze śmiechu. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...m-do-ciala.htm Balsam oceniany jest dobrze, ale zapach... Co ocena to bardziej pojechany. ![]() A wg mnie piękny. Tylko wg mnie jak widzę. ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2009-10-21 o 08:23 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ooo to chyba dzisiaj zakupię. Dzwoniłam przed chwilą do przychodni, miał być na dzisiaj wynik posiewu moczu, oddawałam go tydzień temu. Dolegliwości mi minęły a wyniku nie ma. Jakaś bakteria się hoduje ![]() ![]() Byłam pewna, że wszystko jest ok jak pieczenie ustało i nic mnie nie boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała od razu antybiogram?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
Zadomowienie
|
Dzisiaj mam lepsze samopoczucie, odejmujac sennosc ale ta jest juz wszechobecna.
Cytat:
![]() Moj maz tydzien temu po wizycie usg zapytal czemu nie powiedzieli nam czy to chlopak czy dziewczynka a male mialo niecale 5 cm...wiec raczej za wczesnie... Ale Ty masz przeciez "szalonego" lekarza ![]() Cytat:
![]() Oczywiscie zdaje sobie sprawe, ze przytyje i wg wskaznikow powinnam przytyc do max 15kg. Chcialabym mniej i po porodzie chcialabym wrocic do 60 kg (mam 177 cm). Co do fajek, to nie jestem pewna czy nie wroce, nie chce, nie pale od 15.9.2008 wiec ponad rok ale cholera....nie wiem Chyba tez zakupie sobie te balsamy z Rossmana. W niedziele lece do PL wiec nabede droga kupna ![]()
![]() |
#2547 |
Zadomowienie
|
Kropka dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz o toxo
![]() sluchajcie dziewczyny kiedy robi sie badania prenatalne,co one obejmuja i czy sie za nie placi?
#2548 |
BAN stały
|
a ja mam takie pytanie do Kropki
![]() co robisz na codzień to znaczy gdzie pracujesz? nie chce być zbyt wścibska. ale jesteś naszym super wizażowym ekspertem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zadomowienie
|
Ja będę miała w 12, robi się chyba do ok 14 tygodnia.
Czy będziesz płacić, to zalerzy od lekarza, tzn, czy ma w gabinecie sprzęt i umiejętności. Ja płacę ok 100zł za wizytę i nic dodatkowo.
#2550 |
Zadomowienie
|
Powinien być. Kiedyś robiłam w tej przychodni posiew na NFZ i był, teraz prywatie to też powinien być. Chociaż w sumie dziwne rzeczy tam się dzieją, jak robiłam ostatnio mocz na NFZ to dostałam wynik badania na takiej małej kartce jak zwykle a jak prywatnie zrobiłam to jakąś tabelkę dostałam, nie wiem czy pamiętasz, wklejałam na forum. Więc nie wiem...
Babka powiedziała, że jak jest bakteria to i za tydzień może być wynik ![]() ![]() Idę dzisiaj na to usg z TŻ i boję się, że coś będzie nie tak. Możliwe żeby serduszko przestało bić?? Zwariuję dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.