|
|
#2521 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
R
rano kawa z mlekiem bieganie 50 min ( i tu pojawia się pytanie czy powinnam coś jeść przed porannym bieganiem, czy nie. Słyszałam różne opinie. Ja nie widzę żadnej różnicy, jem przed, gdy jestem głodna, jak nie jestem - to nie jem )1.bułka grahamka pełnoziarnista + ok 120 g kurczaka załatwionego na teflonie z pieprzem i szczyptą soli 2.udko z kurczaka pieczone, miska gotowanej kapusty z pomidorami i koperkiem, malutki kawałeczek chleba ciemnego (malutki, bo wsunęłam sporo kapuchy )3. omlet z 2 jaj, duuuzo cynamonu, siemię lniane, słonecznik, polane ok 80-100 g jogurtu i dosłownie kropelka miodu(aby ladnie wyglądało:P) + herb zielona z cytryna 4. surówka z połowy duzej kalarepki, 2 rzodkiewek i kiełki słonecznika na to + troszke mięska z obiadu (udko) spacer 5. 2 ogórki kiszone, 2 jajka + herb zielona z kardamonem i jak? proszę o ocenę
są w życiu ważniejsze sprawy od wagi Edytowane przez uciekająca_marchewka Czas edycji: 2010-05-29 o 23:10 |
|
|
|
#2522 |
|
Rozeznanie
|
P
1. placek owsiany (jajko, 3 lyzki granoli, po garsci: rodzynek, mieszanki, stydenkiej, po lyzce: slonecznika, zurawiny, siemienia lnianego), usmazone na masle, wymaziane czekolada do smarowania/ szklanka mleka 3,2% -jablko, pasek gorzkiej czekolady 2. kromka chleba z ziarnami posmarowana przecierem pomirodowym,salata, gruby plaster domowej mielonki wieprzowej (tlusta, od razu ze smalcem), zólty ser wizyta u psychologa - pasek milki z waflem 3. talerz "wydziwianki" taty TŻa: ziemniaki, kurczak,marchew, brokuły, troche ryżu, papryczka chilli - przysmazone na oleju (tyle wiem i tyle rozpoznalam) + keczup zakupy z TŻ-em 4. paka prazynek cebulowych, coca-cola podczas filmu i kilka smietankowych drazy i ciastko w czekoladzie 5. fix sałatka szefa: salata, pomidor, ogorek, szynka, zolty ser, grzanki paprykowe, sos musztardowo-keczupowy (na pol z TZ-em) + kromal chleba + 3x gainer na mleku 3,2 po kolacji wpadlo kilka chipsow o smaku golonki a chrzanem (testing) prosze o ocene |
|
|
|
#2523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
R.
Sponsorowane twarogiem ktorego u mnie w lodowce pod dostatkiem ![]() I: owsianka (kubek mleka 0,5%,5lyzek platkow,2lychy wiejskiego,pomarancza) II: grahamka z maslem,twarozkiem domowym piatnicy,3plasterki wedliny z kury,pomidor,kawa III: piers z kury nadziewana twarogiem poltlustym (dukanowy przepis),salatka (salata,male pomidorki,rzodkiewka,ogor ek,lyzeczka oliwy),kawa IV: ok 110g chudego twarogu,jablko,cynamon V:wiejski,pomidor,szczypi orek.
|
#2525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
łyżeczka? orzeszku!!!
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2527 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje za ocene, tak u mnie zawsze jest jedno danie ale mozliwie najczesciej mieso warzywa i jakis ryz lub makaron rzadziej zupa.
Masło było ![]() to wrzuce nastpeny; sn: kromka chleba z serem zoltym,szynka,jajkiem,war zywami + druga kanapka z serem i ketchupem,kawa z mlekiem
2sn:serek homo waniliowy,łyzka musli,garść orzechów włoskich, grejpfrut 0: zuuupa niestety została p:capucccino, 2 wafelki długie czekoladowe k: 2 kromki z bieluchem,szynka,sałatka warzywna z jog.nat i jak? |
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Moje R plus trening po korekcie.
-I- owsianka ( 4 ł pł owsianych, 2 otrębów pszennych, 1 siemienia lnianego, półtorej ł pestek dyni łuskanej, sześć orzechów laskowych, starte jabłko, mleko 2%) kromka chleba żytniego 40 min stepper -II-2 kromki chleba żytniego, jogurt naturalny z wkrojoną mandarynką, jabłko -III- pół piersi kurczaka plus pół opakowania warzyw na patelnię -IV- omlet (2 jajka, serek wiejski, papryka żółta i czerwona, cebula, mleko 2%) ok. 40 min siłowych (wszystkie 8 minutes) -V- twarożek (nie mogę zjeść po treningu węgli bo niedługo po tym ostatnim posiłku idę spać) PROSZĘ O OCENĘ!!! Czy ktoś mógłby podliczyć kalorie??
|
#2529 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam jeśli w złym miejscu pytam, ale nie miałam pojęcia gdzie mogę...
Jakie polecacie kakao najbardziej? Chodzi mi o takie typu Nesuik, tzn. rozpuszczalne, tylko żeby było mocno kakaowe i nie za słodkie, takie konkretne. Zależy mi na odpowiedzi bo miałam takie ulubione ale dawno je już wycofali i od tego czasu już kilku próbowałam, ale wszystkie są takie jakieś mało wyraźne i za słodkie, dlatego chciełam się poradzić ![]() Dziękuję za odp! Podbijam bo bardzo mi zależy na odpowiedzi ![]() Może ktoś się zlituje i poleci jakieś kakauko??? Dyikuj za polecenie ciemnego kakaa Wedla, ale mi koniecynie jest potryebne roypusycyalne, bo musy mie takowe ebz dodawa do takiego mega wstrtnego lekarstwa ktrego nie ywracan tzlko wađnie y dodatkiem kakaa. Niestetz ywzke mi si w nim nie roypuđci. Wic ponownie yamcyam o polecenie jakiegođ dobrego roypusycyalnego
|
|
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
We are young So let’s set the world on fire We can burn brighter than the sun Edytowane przez liquefy Czas edycji: 2010-05-30 o 15:37 |
|
|
|
|
#2531 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli co mam wywalić ze śniadania? siemię lniane, dynię i orzechy?Nad warzywami popracuję ale zupełnie nie mam pomysłów skąd brać to białko szczególnie wolnowchłanialne- w internecie znalazłam info że właśnie twaróg się do tego białka zalicza(?)
|
#2532 |
|
Raczkowanie
|
R
przed śniadaniem: szklanka wody z cytryną, kubek siemienia lnianego (jakby lekkie wrzody mi sie odzywają) śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego, starte jabłko, kawałki arbuza i dwie łyzki serka wiejskiego drugie śniadanie: starte jabłko i marchew, jogurt naturalny, kawałek keksa obiad: domowy obiad - mizeria i pulpet śląski (kawalki piersi z kurczaka, starte pieczarki i ser) i trochę arbuza kolacja: brokuły, jajko na twardo i jak? ![]()
|
#2533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przepraszam, mój błąd, już poprawiam. po treningu powinno być oczywiście szybkowchłanialne, czyli mięso, ryby, jajka. twaróg jest wolnowchłanialny. w zasadzie nie jesteś zawodowcem, więc odrobina tłuszczy nie zaszkodzi w tym śniadaniu, tylko dodaj białko Cytat:
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Do-----> Znikajac
Bułka kornelka to cos a la grahamka ze słonecznikiem nie wiem dlaczego tak sie nazywa ,ale są pyszne ![]() Dobra wczorajsze U. Dzisiaj się ważyłam i byłam w szoku bo nie przytyłam nic a nic mimo, że jem więcej i nie cwicze już od 2 tygodni No to jazda 1. Bułka razowa : z mozzarellą, oliwkami i pomidorem (ketchup) szynką, sałatą, ogórkiem + jajko (ketchup) serek wijski z oliwkami i pomidorkiem, starta rzodkiewką ciasto jogurtowe z galaretką i wiórkami 3. pół woreczka kaszy, 100 g wołowiny z warzywmi i sosem pomidorowym + sałatka z pomidorów,sałaty lodowej + oliwki 3 ciastka maslane , pasek milki z jogurtowej 4.Prażone orzeszki z przyprawą do gyrosa i łyżeczka oliwy czosnkowej ( 3 garsci) 5. 100 g twarogu z jogurtem + fitella (50 g) , późno w nocy kako, pudding czekoladowy
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej "Ooo Muszu Ty geniuszu" 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2010-05-30 o 15:42 |
|
|
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jutrzejsza R (1600kcal)
![]() I owsianka na mleku 1,5% (3ł. płatków, 1ł. otr. pszennych, jabłko, cynamon) II 2 kromki razowca: każda z polędwicą, plastrem krajanki, pomidorek, mały ogórek ; 30g orzechów arachidowych III 200g jogo nat z łyżką płatków owsianych, otr. pszennymi, 2 łyżki suszonej żurawiny IV schab, kasza pęczak z sosem z pomidora i papryki, duuuużo kapusty czerwonej (dziwne połączenie ale )rower V (bardziej przekąska) jabłko basen VI 2 małe kromki razowca - każda z polędwicą, jajko Proszę o ocenę
|
|
|
|
#2536 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
obawiam się, że te wrzody to po czerwonej herbacie, dlatego dzisiaj specjalnie jej nie piłam hmm teraz z owoców będzie mi ciężko zrezygnować, ale postaram się je ograniczyć. zdziwiłam się, że jem za mało, fakt trochę węgli poobcinałam, ale nadmienie, że w ogóle nie ćwiczę. obiecuję poprawę
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz przytyć?:P
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-30 o 16:01 |
|
|
|
|
#2538 |
|
Rozeznanie
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bym zaczęła ćwiczyć jakieś siłowe albo coś na brzuch i uda, ale kompletnie nie wiem co :Psorry za ota.
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Wczorajsza eeee... z założenia RRRRR.
Pt. "Cały dzień na uczelni, cały wieczór w pubie" ![]() Ciężko jest być na diecie ![]() Śniadanie: placki owsiane (4 łyżki płatków owsianych, jajko, odrobina twarogu, 0,5 banana); kawa z mlekiem 2% II śniadanie: jogurt pitny o smaku zielonej herbaty (300 ml), garść mieszanki studenckiej III śniadanie (sponsorowane przez Coffe Heaven ): duża kanapka z pieczywa razowego (w zasadzie jak dwie normalne kromki) z: masłem kaparowym, łososiem wędzonym, grillowaną cukinią, rukolą, pestkami granatu i grubo zmielonym pieprzem ![]() Obiad: ryba z fasolką szparagową (ok. 150 g filetu z ryby, 0,5 opakowania fasolki szparagowej, mała cebula, płaska łyżka powideł śliwkowych, łyżeczka oliwy z oliwek, imbir, chili, kurkuma, 25 g kaszy gryczanej) 1,5 godzinna przejażdżka na rowerze Kolacja: ok. 80 g piersi z kurczaka, 2 pomidory, bazylia. Później (w pubie): 2 piwa z sokiem, 4 kieliszki kamikadze, kilka frytek podjedzonych koleżance z talerza ![]() Byłby ktoś tak uprzejmy, żeby ocenić...? ![]() Przy okazji pochwalę się, że po tygodniu diety mam już 1 kg na minusie
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez znikajac Czas edycji: 2010-05-30 o 17:26 |
|
|
|
|
#2542 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2543 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. owsianka( pł, owsiane, jęczmienne, łyżeczka siemienia i słonecznika + podprażone jabłko z cynamonem ma to 2 łychy jogo nat. + zielona herb kawa 2. 2 bułeczki ciemne z ziarnami (dwie, bo były malutkie) z pastą jajeczną(dwa jajka rozgniecione widelcem, posolone, popieprzone ) z pomidorem, 3 rzodkiewki + zielona z odrobiną soku z pomaranczy i kardamonem, pycha 3. tak jak wczoraj;"udko z kurczaka pieczone, miska gotowanej kapusty z pomidorami i koperkiem, malutki kawałeczek chleba ciemnego (malutki, bo wsunęłam sporo kapuchy )"rower, niestety ok 40 min(wiem, skopałam okołotreningowe, ale tego nie mozna nazwac treningiem, bo sie wlasciwie wcale nie zmeczylam, po 20 min zaczął LAĆ deszcz, ehh szkoda gadac) 4. wieśniak z cynamonem, odrobiną siemienia, słonecznika i lukrecji + mała kosteczka gorzkiej czekolady (nauka) 5. będzie > pewnie jajko gotowane/omlet z warzywkami (rzodkiewka, ogórek lub kapusta kiszona) albo twaróg z warzywkami podbijam i prrrrrrrrrrrrrroszę o ocenę ![]() ![]() ![]()
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze P.
śniadanie; dwie kromki chleba ze słonecznikiem;z serem żółtym i warzywami; z serkiem wiejskim i dżemem brzoskwiniowym; jajko na twardo;jabłko; herbata. 2 śniadanie; 400g serka homogenizowanego( 600kcal ;o) z kilkoma garściami rodzynek ( normalnie smakowało jak sernik <3) ; dwie gałki lodów waniliowych z bakaliami; pamarańcza. obiad; 2 szklanki makaronu + leczo( bez mięsa niestety),szklanka soku wieloowocowego deser; dwa rządki czekolady Goplany mlecznej . podwieczorek; kilka garści orzeszków ziemnych; dużo paluszków solonych; 4 racuszki z cukrem pudrem. kolacja; dwie kromki chleba ze słonecznikiem; z makrelą wędzoną i ketchupem; z polędwicą i ogórkiem; banan, herbata z miodem. po; talerz zupy mlecznej( ok 3/4 szklanki makaronu i talerz mleka 2%) do oceny.
|
#2545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to teraz moje P śn. 2 jaja na miękko; bułka poznańska z masłem, sałatą, serkiem wiejskim, pomidorkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem; kakao IIśn. wielgachny pączek z dżemem oblany lukrem; banan; troche orzechów włoskich ob. miska krupniku z ziemniakami i dużą ilością kaszy; 4 ziemniaczki z koprem, plaster karkówki pieczonej, polane sosem musztardowo-pomidorowym; sałata z sosem a'la vinegret d. jabłko; jajko czekoladowe jeszcze z wielkanocy... p: kawał tortu na urodzinach koleżanki (dostałam największy z racji postury... ale na torty i ciasta to jestem pies wiec się cieszyłam), troche chipsów, paluszków, oranżady i szampanak; kiełbacha z serem z ogniska, do tego ketchup i wasabi; 2 upieczone w ognisku kromy chlebka, talerz salatki greckiej; 2 kawałki ciasta z rabarbarem na kruchym cieście z pianą Edytowane przez carmen4400 Czas edycji: 2010-05-30 o 18:32 |
|
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
Uuuu
i jak ??????????
|
|
|
|
#2547 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
cóż ja jem chałwę, a puchnę po sezamie, całe szczęście, że są apteki całodobowe ;] ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- za mało orzeszka w orzeszku ;>
Mówienie ludziom „nie” jest wspaniałą rzeczą, jest to część przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by żyli życiem, które akurat tobie wydaje się najwłaściwsze. To jest egoizm. Żyć swoim życiem nie jest egoizmem. Anthony de Mello kocham Cię życie! |
|||
|
|
|
#2548 |
|
Przyczajenie
|
Moja dzisiejsza R- ka
I śniadanie: musli 5 łyżek+ 200 ml mleka 0,5%, łyżka rodzynek+ kilka suszonych moreli, herbata bez cukru II śniadanie: kromka chleba pełnoziarnistego z polędwicą z indyka+ serek wiejski 150g z wkrojonym pomidorkiem, ogórkiem, rzodkiewkami Obiad: udziec z indyka pieczony w piekarniku ( ok. 50g) + mieszanka warzyw na patelnię smażona na oliwie + 30g kaszy gryczanej Podwieczorek : ryż gotowany na mleku 0,5% ( ok. 180g) z rodzynkami i cynamonem, jabłko, sok owocowy Kolacja: 2 kromki chleba pełnoziarnistego: - jedna z polędwicą z indyka, pomidorem i szczypiorkiem - druga z jajkiem gotowanym na twardo i szczypiorkiem Ślicznie proszę o ocenkę
|
|
|
|
#2549 |
|
Zadomowienie
|
R (dzień bez treningu):
Ś: owsianka(mleko kozie tj. 2,5%, ok.45g płatków owsianych, łycha otrębów granulowanych, łycha otrębów pszennych, 3ł amarantusa, ok.45g wiejskiego lekkiego i ok.25g twarogu półtłustego, jabłko) O: ok. 180g filetu z indyka pieczonego w dużej ilości pesto P: 100g wiejskiego lekkiego, łyżeczka kakao naturalnego+ ok.25g orzechów (nerkowce, włoskie, migdały) K: 50g łososia wędzonego+ jajko sadzone+ czarne oliwki+ warzywa (sałata, pomidor, rzodkiewki) cztery posiłki, ponieważ tak czuję się najlepiej ![]() kcal wyszło ok. 1370 Proszę o ocenkę
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podwieczorek jak na u, a to przecież redukcja. soków owocowych nie pijemy i nie tak późno. mało nnkt i jaki trening? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

)
)

szczególnie wolnowchłanialne- w internecie znalazłam info że właśnie twaróg się do tego białka zalicza(?)

obawiam się, że te wrzody to po czerwonej herbacie, dlatego dzisiaj specjalnie jej nie piłam