|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Wróciłam, pogoda pięknaaa ale nie na ten stan. Poczytałam notatki. Nie wiem jak zdam egzamin masa materiału, skupić się nie potrafię, tematyka ciężka...
jak ja jutro wytrzymam cały dzień w mieście? na 10 do promotorki, zrobiła za mnie pierwsze badanie tylko mam jechać i to opisać itp, wizyta dopiero o 18 więc przez te kilka godzin muszę załatwić trochę spraw zakupowych i innych spraw tz, i się tak zastanawiam, czy nie pójdę do ciotki przed wizytą się wykąpać, po tylu godzinach w mieście a potem na wizytę taka nieodświeżona ![]() ![]() ![]() Zmalowana noż toż to piłkę tam masz ![]() Ciekawe ile ja ważę..przez chorobę może z kg mi ubyło ![]() Sweet jak nieobecność dobrze ma na Ciebie wpłynąć to ok..ale wracaj do nas szybko ![]() editka bidulko współczuję Ci tego stanu, jeszcze 2 dni temu sama się tak męczyłam, ale dostałam leki i w zasadzie przeszło raz dwa. lady co to są te cycki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
BAN stały
|
Cytat:
No a moj ostatnio zaczal sie do mnie dobierac ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2525 |
BAN stały
|
Checi to by się znalazly, nie moge
![]() ale za 3 tygodnie konczy sie post, jak zacznie się 9 msc to nie mam zamiaru przestrzegac zakazu, bo nie chce znow przenosic ciązy. Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-19 o 15:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja do tej pory miałam zwykłe konto (euro standard chyba) w PKO SA i chciałam sobie zmienić na to internetowe, żeby było tańsze (płaciłam 8, 50 za prowadzenie konta i 2,99 chyba za kartę, jeśli 4 razy nią nie zapłaciłam= więc jak dla mnie kradzież w biały dzień, bo profitów żadnych). Ale i tak dostałabym nowy nr rachunku, więc w ogóle zmieniłam na mBank i jestem zadowolona. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Zakorzenienie
|
Dla Was ten dzień też taki męczący ?
Okropnie czuje się padnięta, a tak naprawdę wiele dzisiaj nie zrobiłam... Dziewczyny jestem w książce JĘZYK na etapie KARMIENIA i tak się zastanawiam,bo chce karmić naturalnie jeżeli mi będzie dane, czy karmienie naprawdę tak długo trwa? do 20 min? z jednego cyca?! a potem znowu z drugiego?Przeczytałam ten rozdział, ale nadal jestem z tego zielona... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2528 | |
BAN stały
|
Cytat:
to zalezy, jezeli bedziesz miala juz wyrobione sutki to szybciej, jezeli maluch nie bedzie zasypial podczas jedzenia to tez szybciej. jezeli bedzie malo jadl to tez szybciej... ale 40 minut lacznie to raczej przesada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale jak mężulek wroci to go zajeżdzę ![]() ![]() ![]() Nic nie poradze że mam takie potrzeby ![]()
![]() |
#2530 | ||||
Zakorzenienie
|
Brumek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
![]() ![]() ![]() Zmalowana grzeszysz mówiąc że jesteś gruba ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() za to mój Filip robił kupę chyba przy każdym karmieniu ![]()
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
A u mnie się zbiera na mega burze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak podrośnie to jest dużo lepiej bo małe umie sprawnie ssać, zjada na raz więcej więc nie trzeba tak często przystawiać, ale na początek to tak te 20min przy jednym cycku to u mnie była norma ![]()
![]() |
#2534 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki,
Byłam dzisiaj na wizycie w poradni patologii ciąży. Wszystko jest ok. Wszystko szczelnie pozamykane i szyjka się nie skraca ![]() ![]() Dalej mam brać leki na nadciśnienie i insulinę na cukrzycę. Na 24 maja dostałam skierowanie na USG - zobaczę mojego maluszka ![]() Aaa i przez 2 tygodnie schudłam 0,4 kg ![]() Nerolko Izunia jest poprostu prześliczna, nie mogę się na nią napatrzeć ![]() ![]()
Szymon ![]() ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2011-05-19 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
youyou padam na kolana
![]() ![]() ![]() agulaa oddaj burzę ![]() Ja własnie uprałam ostatnią partię ubranek ![]() ![]() A teraz paznokciowa joga ![]() ![]()
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-19 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
A jak to w końcu z tym opalaniem jest ? W sobotę wybieram się na działkę do znajomej. Rozumie, że brzuszek musi być zakryty ?
A patik pytałaś o cenę tego kremu. No ja zdecydowanie przepłaciłam, ale to dlatego że nigdzie go u siebie nie mogłam znaleźć. A w baby fancie ceny wiadomo jakie są :/ dlatego aż 23 zł. Ale ja go szukałam ze względu na to, że wcześniej używałam krem z tej firmy i niestety wycofali tą serie :/ A moja skóra zaraz uczulenia od nowości dostaje.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-19 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
Jak popatrzyłam za okno to pierwsza moja myśl "Zmalowana by się ucieszyła"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
mi puchły w ost tyg ciazy.Rodzilam pod koniec maja
![]() ja nie bede zbyt duzo pic bo wtedy szybciej sie puchnie i tyje ![]() ale sie najadłam ![]() ![]() moje dziecko poszlo z dziadkami na zakupy mam nadzieje ze uda sie im wrocic przed burza. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-19 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Zakorzenienie
|
Aż tak przewidywalna jestem ?
![]() ![]() ![]()
#2541 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A propos.... ciekawe czy już sa w domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przykładowe rady : Słońce dawkuj z umiarem Jeśli nie masz przeciwwskazań do opalania i tak musisz być ostrożna: - Nie przebywaj zbyt długo na słońcu. - Przyzwyczaj stopniowo organizm do upału. Nie przegrzewaj się, ponieważ możesz doprowadzić do krwawienia z dróg rodnych. - Unikaj opalania się w godzinach szczytu, zbyt duża siła promieniowania może wywołać skurcze macicy. - Stosuj kremy z wysokimi filtrami, najlepiej mineralnymi, minimum SPF 30. Im wyższy filtr, tym lepiej. Nałóż go przed wyjściem z domu i co 2-3 godziny nakładaj ponownie. Szczególnie chroń znamiona i wrażliwe części ciała. - Pamiętaj o okularach przeciwsłonecznych (wzrok w czasie ciąży u większości kobiet ulega pogorszeniu) i kapeluszu lub chustce na głowę. Nie zapomnij o parasolu plażowym, który daje cień. - Gdy poczujesz, że Ci za gorąco natychmiast wejdź do chłodniejszej wody lub schroń się w cieniu i wypij dużo wody. By nie doprowadzić organizmu do wyczerpania spakuj do torby plażowej oprócz wody mineralnej także coś do jedzenia. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Zakorzenienie
|
Ehhh z nudów przegrzebałam laptopa i wyszukałam moje zdjęcia z wypadku... jak na to patrze, to stwierdzam że poród też przeżyje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Może któraś się skusi, staniki do karmienia 80 A z Triumpfa
http://moda.allegro.pl/biustonosz-ba...612133585.html http://moda.allegro.pl/biustonosz-ba...612133671.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zadomowienie
|
Natka_, agulaaabar, karolinee1983, dziubek79, Zmalowana
Vaniliova11, youyou, brumek dziekuje Wam ![]() kiepsko sie czuje, od wczoraj boli mnie gardlo, a dzisiaj doszlo oslabienie i jakos falami goraco mi sie robi, przespalam caly ranek, wstaje tylko na chwile, wzielam apap ![]() ponizej brzuszek z wczoraj 27t2dc
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku dostarczania do ZUS-u, obowiązuje 7 dni od daty wystawienia , niezależnie czy było to w dzień powszedni czy niedzielę lub święta. W tym przypadku trzeba wysłać pocztą, najlepiej listem poleconym. Czasami pracodawcy wymagają szybszego dostarczenia zwolnienia np w ciągu 3 dni. http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...nie-zwolnienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.