Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-19, 15:22   #2521
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Wróciłam, pogoda pięknaaa ale nie na ten stan. Poczytałam notatki. Nie wiem jak zdam egzamin masa materiału, skupić się nie potrafię, tematyka ciężka...

jak ja jutro wytrzymam cały dzień w mieście? na 10 do promotorki, zrobiła za mnie pierwsze badanie tylko mam jechać i to opisać itp, wizyta dopiero o 18 więc przez te kilka godzin muszę załatwić trochę spraw zakupowych i innych spraw tz, i się tak zastanawiam, czy nie pójdę do ciotki przed wizytą się wykąpać, po tylu godzinach w mieście a potem na wizytę taka nieodświeżona do domu nie będę się wracać 40 km

Zmalowana noż toż to piłkę tam masz

Ciekawe ile ja ważę..przez chorobę może z kg mi ubyło

Sweet jak nieobecność dobrze ma na Ciebie wpłynąć to ok..ale wracaj do nas szybko

editka bidulko współczuję Ci tego stanu, jeszcze 2 dni temu sama się tak męczyłam, ale dostałam leki i w zasadzie przeszło raz dwa.

lady co to są te cycki?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:23   #2522
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Albo robia jeszcze cos innego oj ja mam dzis zboczenia
Jakbym mojego dorwała jak by tu byl to bylo by ostro
o matko to ja bardzo zazdraszczam u mnie wszystkie potrzeby umarły śmiercią naturalną a mój tż też ma opory bo się boi że małego uszkodzi i mu nie przetłumaczysz
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:25   #2523
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
o matko to ja bardzo zazdraszczam u mnie wszystkie potrzeby umarły śmiercią naturalną a mój tż też ma opory bo się boi że małego uszkodzi i mu nie przetłumaczysz

No a moj ostatnio zaczal sie do mnie dobierac i co tu z takim zrobic?? powiedzialam ze nie bede z nim spac jak sie nie uspokoi, biedaczek
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:29   #2524
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Widzisz jednym potrzeby umieraja a drudzy by chciali i nie maja jak i z kim

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
No a moj ostatnio zaczal sie do mnie dobierac i co tu z takim zrobic?? powiedzialam ze nie bede z nim spac jak sie nie uspokoi, biedaczek
Ale tak z ciekawosci nie chcesz czy nie mozesz

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:33   #2525
Bartessa
BAN stały

Cytat:

Ale tak z ciekawosci nie chcesz czy nie mozesz
Checi to by się znalazly, nie moge ogolnie mowiąc to brakuje mi takiej bliskosci ale w tej chwili to sie boje nawet
ale za 3 tygodnie konczy sie post, jak zacznie się 9 msc to nie mam zamiaru przestrzegac zakazu, bo nie chce znow przenosic ciązy.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-19 o 15:34
Stary 2011-05-19, 15:35   #2526
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Hehe ja startowałam z 53 kg a już mam 68 kg Mąż mówi do mnie pieszczotliwie "Kruszynka"
Ja z kolei miałam 52 kg, a teraz niby 66 kg, ale w domu trochę inaczej mi waga waży... Termin mam miesiąc po Tobie A i jestem "Dyńka"

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Chodzi mi o bank PKO SA, który ma wejście na stronę przez pekao24.pl IPKO miałam do tej pory i własnie też odrazu mi sie odejmowało z konta, a tutaj strasznie kłamią
Ja do tej pory miałam zwykłe konto (euro standard chyba) w PKO SA i chciałam sobie zmienić na to internetowe, żeby było tańsze (płaciłam 8, 50 za prowadzenie konta i 2,99 chyba za kartę, jeśli 4 razy nią nie zapłaciłam= więc jak dla mnie kradzież w biały dzień, bo profitów żadnych). Ale i tak dostałabym nowy nr rachunku, więc w ogóle zmieniłam na mBank i jestem zadowolona.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:37   #2527
zanetaa88
Zakorzenienie

Dla Was ten dzień też taki męczący ?
Okropnie czuje się padnięta,
a tak naprawdę wiele dzisiaj nie zrobiłam...

Dziewczyny jestem w książce JĘZYK na etapie KARMIENIA i tak się zastanawiam,bo chce karmić naturalnie jeżeli mi będzie dane, czy karmienie naprawdę tak długo trwa? do 20 min? z jednego cyca?! a potem znowu z drugiego?Przeczytałam ten rozdział, ale nadal jestem z tego zielona...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:40   #2528
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jestem w książce JĘZYK na etapie KARMIENIA i tak się zastanawiam,bo chce karmić naturalnie jeżeli mi będzie dane, czy karmienie naprawdę tak długo trwa? do 20 min? z jednego cyca?! a potem znowu z drugiego?Przeczytałam ten rozdział, ale nadal jestem z tego zielona...

to zalezy, jezeli bedziesz miala juz wyrobione sutki to szybciej, jezeli maluch nie bedzie zasypial podczas jedzenia to tez szybciej. jezeli bedzie malo jadl to tez szybciej... ale 40 minut lacznie to raczej przesada.
Stary 2011-05-19, 15:41   #2529
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Checi to by się znalazly, nie moge ogolnie mowiąc to brakuje mi takiej bliskosci ale w tej chwili to sie boje nawet
ale za 3 tygodnie konczy sie post, jak zacznie się 9 msc to nie mam zamiaru przestrzegac zakazu, bo nie chce znow przenosic ciązy.
To mi przykro że nie możesz pociesze cie że ja musze 37 dni wytrzymac
Ale jak mężulek wroci to go zajeżdzę
Nic nie poradze że mam takie potrzeby

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:43   #2530
youyou
Zakorzenienie

Brumek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy pokaźny staż macie

Zmalowana grzeszysz mówiąc że jesteś gruba a jak ma niby wyglądać kobieta w zaawansowanej ciąży??

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość

odwiedziłam wczoraj znajomą, która ma 1,5 miesięczne dziecko. Poobserwowałam trochę jak się nim zajmuje i jak w ogóle takie małe dzieciątko wygląda bo ja zielona w te klocki No i jedna rzecz mi się nasunęła istotna po wizycie- odnośnie pieluszkowania. Widząc, ile zeszło jej papmpersów w czasie tylko mojej wizyty doszłam do wniosku, że w domu będę małemu zakładać tetrowe a papmpersy na spacery, wyjścia, ewentualnie w nocy. Inaczej zbankrutuję na pieluchy Wiem, że pieluchowanie w tetrze wiąże się z praniem itp ale kurczę, wolę chyba to, niż biedować przez pampersiaki.

Zmykam
A nie lepiej już kupić jakieś tanie Dady zamiast pampersów? Z tetrą się urobisz i na proszek i prąd na pranie wydasz..

Cytat:
Dziewczyny jeszcze weszlam na sekundke dzis byla szwagra sprawa ...dostal s✂✂✂✂ysyn:pal a: sorki za slowo 1,5 roku wiezienia a jeszcze druga rozprawa bedzie o probe zabojstwa i jest 10 lat proponowane przez prokurature! ciesze sie bardzo SPRAWIEDLIWOSC GÓRĄ !!
dobrze mu tak, takich to ja bym na jakieś ciężkie roboty wysyłała, a nie na lenienie się w więzieniu

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Podczytałam na innym wątku , że od jutro w rossmannie promocja na pampersy newborn 2-5kg
23,99zł /43szt
o dzięki!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
lady - z tymi pampkami to jeszcze zalezy jak dziecko za przeproszeniem sra. moje robila raz na tydzien kupe jak na piersi było. no i to norma tak samo jak kupa po kazdym karmieniu. a wiadomo ze po kazdym siurnieciu nei trzeba pampersa zmieniac. wiec duzo zalezy od dziecka. no ale paczka szla na max 2 tygodnie...
.
Lady no właśnie... zaplanować to sobie można ale przy noworodku co 3-4h to się chyba nie da
za to mój Filip robił kupę chyba przy każdym karmieniu na początek to taki noworodek robi nawet kilkanaście razy na dzień
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:45   #2531
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

no ja mam dziś też jakiś leniwy dzień, siedzę a mały się tak boleśnie wypina że szok , kiedy on w ogóle śpi ????!!!!! nie powiem bo lepiej jak się wierci bo wiem że ok ale przy okazji mnie wykończy tymi boleściami a co do karmienia to ja jestem laik i nie chcę się mądrzyć ale na SR usłyszałam że nie powinno się karmić dłużej niż 20 minut z jednego cyca.
Stary 2011-05-19, 15:46   #2532
agulaaabar
Zakorzenienie

A u mnie się zbiera na mega burze ciemno jak w d...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:49   #2533
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Na początek to tak niestety jest, ma się wrażenie że dziecko wisi na cycku NON STOP
Jak podrośnie to jest dużo lepiej bo małe umie sprawnie ssać, zjada na raz więcej więc nie trzeba tak często przystawiać, ale na początek to tak te 20min przy jednym cycku to u mnie była norma
Stary 2011-05-19, 15:52   #2534
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki,

Byłam dzisiaj na wizycie w poradni patologii ciąży.
Wszystko jest ok. Wszystko szczelnie pozamykane i szyjka się nie skraca Serduszko małego ładnie bije
Dalej mam brać leki na nadciśnienie i insulinę na cukrzycę.
Na 24 maja dostałam skierowanie na USG - zobaczę mojego maluszka

Aaa i przez 2 tygodnie schudłam 0,4 kg

Nerolko Izunia jest poprostu prześliczna, nie mogę się na nią napatrzeć Nie mogę w to uwierzyć, że za jakiś czas i ja będę tuliła takie maleństwo

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2011-05-19 o 15:54
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 15:54   #2535
Zmalowana
Zakorzenienie

youyou padam na kolana Miałam chyba nadzieje, że będę się mieściła w swoje ciuchy Jakie to naiwne :P

agulaa oddaj burzę

Ja własnie uprałam ostatnią partię ubranek mam to z głowy

A teraz paznokciowa joga Na zielono sobie zrobię- wiosennie

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-19 o 15:55
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:01   #2536
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
youyou padam na kolana Miałam chyba nadzieje, że będę się mieściła w swoje ciuchy Jakie to naiwne :P

agulaa oddaj burzę

Ja własnie uprałam ostatnią partię ubranek mam to z głowy

A teraz paznokciowa joga Na zielono sobie zrobię- wiosennie
No ja też zaraz się za pazury zabieram
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:02   #2537
Zmalowana
Zakorzenienie

A jak to w końcu z tym opalaniem jest ? W sobotę wybieram się na działkę do znajomej. Rozumie, że brzuszek musi być zakryty ?

A patik pytałaś o cenę tego kremu. No ja zdecydowanie przepłaciłam, ale to dlatego że nigdzie go u siebie nie mogłam znaleźć. A w baby fancie ceny wiadomo jakie są :/ dlatego aż 23 zł. Ale ja go szukałam ze względu na to, że wcześniej używałam krem z tej firmy i niestety wycofali tą serie :/ A moja skóra zaraz uczulenia od nowości dostaje.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-05-19 o 16:03
Stary 2011-05-19, 16:03   #2538
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
agulaa oddaj burzę
Jak popatrzyłam za okno to pierwsza moja myśl "Zmalowana by się ucieszyła"

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 16:05   #2539
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia czy miesiąca Ci tak puchły?
mi puchły w ost tyg ciazy.Rodzilam pod koniec maja
ja nie bede zbyt duzo pic bo wtedy szybciej sie puchnie i tyje

ale sie najadłam zrobiłam naleśniki i banany w cieście

moje dziecko poszlo z dziadkami na zakupy mam nadzieje ze uda sie im wrocic przed burza.

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-05-19 o 16:06
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 16:05   #2540
Zmalowana
Zakorzenienie

Aż tak przewidywalna jestem ? Ale miłoo Już nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam burzę. Naszą wioche zawsze omijają takie atrakcje

Stary 2011-05-19, 16:07   #2541
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mi puchły w ost tyg ciazy.Rodzilam pod koniec maja
ja nie bede zbyt duzo pic bo wtedy szybciej sie puchnie i tyje

ale sie najadłam zrobiłam naleśniki i banany w cieście
A ja byłam przekonana, że lepiej jak się więcej pije
Cytat:
Aż tak przewidywalna jestem ? Ale miłoo Już nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałam burzę. Naszą wioche zawsze omijają takie atrakcje
Zawsze pisałaś, że lubisz burzę, Ty i Nerolka hehe

A propos.... ciekawe czy już sa w domku

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 16:08   #2542
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki,

Wszystko jest ok. Wszystko szczelnie pozamykane i szyjka się nie skraca Serduszko małego ładnie bije

Aaa i przez 2 tygodnie schudłam 0,4 kg

Nerolko Izunia jest poprostu prześliczna, nie mogę się na nią napatrzeć Nie mogę w to uwierzyć, że za jakiś czas i ja będę tuliła takie maleństwo
świetne wieści
Cytat:
skrucha przyjęta
Stary 2011-05-19, 16:15   #2543
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to w końcu z tym opalaniem jest ? W sobotę wybieram się na działkę do znajomej. Rozumie, że brzuszek musi być zakryty ?
z tego co wiem to nie jest wskazane a absolutnie nie wolno leżeć plackiem na słoncu jak już to siąść w cieniu albo opalać sie w ruchu ale też nie za długo, nie można doprowadzić do przegrzania się organizmu i wód płodowych
przykładowe rady :

Słońce dawkuj z umiarem

Jeśli nie masz przeciwwskazań do opalania i tak musisz być ostrożna:

- Nie przebywaj zbyt długo na słońcu.

- Przyzwyczaj stopniowo organizm do upału. Nie przegrzewaj się, ponieważ możesz doprowadzić do krwawienia z dróg rodnych.

- Unikaj opalania się w godzinach szczytu, zbyt duża siła promieniowania może wywołać skurcze macicy.

- Stosuj kremy z wysokimi filtrami, najlepiej mineralnymi, minimum SPF 30. Im wyższy filtr, tym lepiej. Nałóż go przed wyjściem z domu i co 2-3 godziny nakładaj ponownie. Szczególnie chroń znamiona i wrażliwe części ciała.

- Pamiętaj o okularach przeciwsłonecznych (wzrok w czasie ciąży u większości kobiet ulega pogorszeniu) i kapeluszu lub chustce na głowę. Nie zapomnij o parasolu plażowym, który daje cień.

- Gdy poczujesz, że Ci za gorąco natychmiast wejdź do chłodniejszej wody lub schroń się w cieniu i wypij dużo wody.
By nie doprowadzić organizmu do wyczerpania spakuj do torby plażowej oprócz wody mineralnej także coś do jedzenia.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 16:16   #2544
agulaaabar
Zakorzenienie

Ehhh z nudów przegrzebałam laptopa i wyszukałam moje zdjęcia z wypadku... jak na to patrze, to stwierdzam że poród też przeżyje

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 16:23   #2545
agulaaabar
Zakorzenienie

Może któraś się skusi, staniki do karmienia 80 A z Triumpfa

http://moda.allegro.pl/biustonosz-ba...612133585.html
http://moda.allegro.pl/biustonosz-ba...612133671.html

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-19, 16:24   #2546
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A ja byłam przekonana, że lepiej jak się więcej pije
mi lekarz mowil ze im wiecej picia tym wiecej nerki musza flitrowac.I org nie moze wydalic i sie woda zatrzymuje.Nie wiem czy to prawda
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-19, 16:34   #2547
Kolina
Zadomowienie

Natka_, agulaaabar, karolinee1983, dziubek79, Zmalowana
Vaniliova11, youyou, brumek dziekuje Wam

kiepsko sie czuje, od wczoraj boli mnie gardlo, a dzisiaj doszlo oslabienie i jakos falami goraco mi sie robi, przespalam caly ranek, wstaje tylko na chwile, wzielam apap

ponizej brzuszek z wczoraj 27t2dc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Brzuch 18.05.2011_5m.jpg (95,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Brzuch 18.05.2011_7m.jpg (78,9 KB, 34 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-19, 16:37   #2548
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
Natka_, agulaaabar, karolinee1983, dziubek79, Zmalowana
Vaniliova11, youyou, brumek dziekuje Wam

kiepsko sie czuje, od wczoraj boli mnie gardlo, a dzisiaj doszlo oslabienie i jakos falami goraco mi sie robi, przespalam caly ranek, wstaje tylko na chwile, wzielam apap

ponizej brzuszek z wczoraj 27t2dc
brzusio śliczny
Stary 2011-05-19, 16:39   #2549
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

brumek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy my swoja mielismy w niedziele ale to zadna rocznica maz pojechal na komunie 300 km od odmu wiec ja sama przesiedzialm ten dzien
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Brumek skleroza ciążowa mnie dopadła Najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Brumek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy pokaźny staż macie
Dziękuję Wam pięknie dziewczynki Własnie wróciłam od kosmetyczki (ale to się tak przypadkowo złożyło, wcale nie z okazji rocznicy ) i lecimy do teatru

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
No i super! Oby tak dalej
Stary 2011-05-19, 16:41   #2550
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

7 dni ja ciagle myslalam ze 3 i miałam zawsze stresa z tego powodu!!
W przypadku, kiedy decydujemy się na dostarczenie L4, powinno to nastąpić w ciągu 7 dni, po uprzednim niezwłocznym powiadomieniu pracodawcy.
W przypadku dostarczania do ZUS-u, obowiązuje 7 dni od daty wystawienia , niezależnie czy było to w dzień powszedni czy niedzielę lub święta. W tym przypadku trzeba wysłać pocztą, najlepiej listem poleconym.

Czasami pracodawcy wymagają szybszego dostarczenia zwolnienia np w ciągu 3 dni.

http://zus-l4.zwolnienielekarskie.pl...nie-zwolnienia

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości