|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
|
|||
| Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
1 | 1,30% |
| Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
|
4 | 5,19% |
| Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
5 | 6,49% |
| Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
18 | 23,38% |
| Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
|
3 | 3,90% |
| Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
|
0 | 0% |
| Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
|
14 | 18,18% |
| Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
|
0 | 0% |
| Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
|
1 | 1,30% |
| Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
|
8 | 10,39% |
| A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
|
3 | 3,90% |
| A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
|
3 | 3,90% |
| Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
|
5 | 6,49% |
| Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
|
2 | 2,60% |
| Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
|
1 | 1,30% |
| Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
|
6 | 7,79% |
| Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
|
0 | 0% |
| Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
|
3 | 3,90% |
| Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Widzę, że co jedna teściowa to lepsza
Niestety moja też jest okropna i mam jej dosyć Boże ale mi się teściowie trafili Trzeba jakiś wątek założyć o teściach
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
Ja to mam na zmianę - raz dobrą teściową a raz złą... ale to chyba zależy od mojego widzi mi się (do takiego wniosku doszłam ostatnio )83monia jutro idę na grilla, chciałam zrobić moje sprawdzone mufinki, ale że mam czereśnie to może sprawdzę twój przepis, tylko mam pytanie, czy nie wypływa za dużo soku z czereśni podczas pieczenia? |
|
|
|
|
#2523 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mężowi to nie, że nie chciałam mówić, tylko był w pracy i wiem, że na odległość by się tym bardziej zamarwial, jak wrócił do domu to go oczywiście poinformowałam o wszystkim Cytat:
A mi się własnie praktycznie nie chce jeść..... mogłabym cały dzień nie jeść ![]() Cytat:
![]() Możliwe, że to po prostu końcówka ciąży, więc zaczynają sie pewne dolegliwości, ale po osatnim jestem przewrażliwiona...... No własnie moja gin na wizycie w 30 t.c. powiedziała że mała jest o 3 tyg większa, ale termin porodu się nie zmieni, za to ordynator położnictwa, który mnie przyjmował na oddział w niedziele rano i badał stwierdził, że Lilka jest o 3 tyg większa i termin porodu napewno się przesunie - pytałam go 2 razy... no i bądź tu mądry? Cytat:
Ja wiem, że mogę sobie nawet na chińskim liczydle liczyć, a mała i tak wyjdzie jak będzie chciala, tylko nie wiem czy się martwić że to 34 tc i jest za wcześnie na poród, czy że jest 37 i mogę spokojnie rodzić.... No własnie przez ten stres ostatni teraz o byle pierdnięcie będziemy panikować...... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Prawda jest taka, że urodzę jak mój mały szkrab tego zapragnie heh... Cytat:
Gratki dobrych wieści z wizyty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Sama już nie wiem..... Brzuch dalej pobolewa, do tego w sekundzie się zrobiłam słaba i senna, ale ciśnienie ok..... i mężuś mi bułeczki piecze takie domowej roboty ale pachnie..... |
||||||||||
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak masz bardzo soczyste to mozesz w mace obtoczyc, to troche wchlonie
|
|
|
|
|
#2525 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Meszsares dziękuję za informacje
My oboje z mężem jestesmy zapisani do Remedium w Pyskowicach i jesteśmy baaaardzo zadowoleni z opieki.Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() LadyInBlack gina chyba trochę poniosło :/ Miał problem pewnie z tym, że nie prowadzi Twojej ciąży. Cytat:
Cytat:
Trzymajcie sie dziewczynki i wracajcie szybkoCytat:
Cytat:
![]() Co do dorzucania się na wyprawkę to macie rację, też bym się nie prosiła, bo od niekogo nie oczekiwałam. U nas rodzice zarówno moi jak i teście sami dali pieniążki, bo chcieliby cos kupić ale nie wiedzieli co potrzebujemy. I napewno nic nam nie będą wypominać bo to nie w stylu ani moich rodziców ani teściów... Dobrze, że Pieleszka sie odezwała
|
||||||
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
hmm już pisałyście wcześniej, ale czy ten czop co wychodzi częściowo jest taki galaretowaty??? Można go pomylić z upławami ?
|
|
|
|
#2527 |
|
Zadomowienie
|
Natka
za brak paciorka u mnie też posiew jałowy Marinka Igorek prześliczny Agula u mnie rozbieżność w tp to tydzień tylko |
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze chciałabym prosić o kciuki, bo jutro mam egzamin
![]() ![]() Vaniliova
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-24 o 22:03 |
|
|
|
#2529 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiśni w domku nie mam, niestety a z bananami mi się już znudziły Wkleję jutro jakieś zdjęcie jak mi wyjdą ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- ![]() ![]() Ja też chciałam prosić o kciuki za jutrzejszą wizytę... oby lekarz jutro był... |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Natka
![]() Brunetka- jeśli odchodzi w częściach to chyba mozna go pomylić z upławami,ale to powinna być taka "galaretka" |
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiu
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę ! za wizyty, egzaminy itp !
|
|
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Natka za egzamin
![]() Dusia za wizyte
|
|
|
|
#2534 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I trzymam kciuki ![]() Natko i za egzamin trzymam ![]() I Dusiu
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- meża pod nosem mam ale na razie trzeba poczekać ze dwa tygodnie żeby Julki za szybko nie wywołać - ale za dwa tygodnie to sobie nie będziemy folgowac już ![]() już nabieram apetytu i to nie żeby na Milkę ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
obym i ja na taką milutką trafiła
|
|
|
#2536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzmi obrzydliwie, ale ponoć jedyne co skutkowało, ale to było 30 lat temu
|
|
#2537 |
|
Raczkowanie
|
Natka, Zanetaa, Vaniliova, Nerolka,
dziękuję bardzo Przyda się każda para kciuków Śliczna ta Twoja Izunia, tak słodko sobie śpi Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-06-24 o 22:40 |
|
|
|
#2538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to może kupię gdzieś foremki do muffinek i papilotki bo nie mam takowych ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- zacisniete ![]() a z czego ten egzamin?
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-06-24 o 22:27 |
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2540 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mufinki z bananami i czekoladą - 12 sztuk 125 g masła 125 g mąki 125 g cukru 2 całe jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 cukier waniliowy 2 łyżki gęstej śmietany (ja dodaje homogenizowaną 18% ale to chyba bez znaczenia) 2 banany 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady Mieszamy mokre, wsypujemy pomieszane suche - na końcu dodajemy śmietanę, pokrojone w kostkę banany i pokruszoną czekoladę. (ja używam robota, tzn wsypuje wszystko po kolei z listy poza bananami i czekoladą - to już mieszam ręcznie) Górę posypuję jeszcze drobną czekoladą. Pieczemy 15-20 minut na 160 stopni - ale to zależy od pieca ja trzymam krócej bo mi pali ![]() Dziękuję za kciuki Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-06-24 o 22:34 |
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
sluchajcie ja sie wyczyscilam wygolilam i wymalowalam pazurki i teraz leze maluszek dokaxuje chyba czuje ze tata wraca a propo mezus juz prawie na granicy
tyle ze te drogi w polsce i kiedy oni do tych pulaaw dojada i pytanie z seri glupich: czy wasze psitki przepraszam za okreslenie kakretnie wargi s. tez spuchly? bo jak sie golilam to sie przerazilam
|
#2543 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nerola - Ty się nade mną znęcasz.... ja też już chce taką niunie jaka ona piekna i cudna i śliczna i w ogóle królewna do schrupania
|
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
A tak, nie pomyślała, że w takie pewnie lepiej wsiąka
![]() Wręcz śmiercią grozi! A no i oczywiście kciuki za egzamin i wizyty
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka Ty diablico
Nerolka ile ona ma włosków śliczna jest! przyzwyczaiłaś się, że nie ma siusiaka tylko co innego ?
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocno zaciśnięte ![]() A ja zmykam spać, bo mąż mnie wygania ![]() Więc dobranoc kobietki
|
|
#2549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
eh coz poradzic moze mezus sie nie wystraszy
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie nic nie spuchło - chociaż tż przedwczoraj mnie troszke obmacał i stwierdził że mi się pochwa skurczyła tzn ciaśniejsza jest teraz - ale w sumie nie wiem czy to jakaś opuchlizna czy się zrobiła ciaśniejsza z nieużywania a nic Cie tam nie swędzi? bo jak miałam infekcję to i wargi mi też opuchły trochę i swędziało okropnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:03.

)
mam wrażenie że mi się wody sączą, ale to tylko śluz.
Bo ja rozumiem np. jak u mnie jest, że lekarz mi mówi że jestem teraz w 37 tc, ale wymiary młodego są o 2 tygodnie do przodu (39 tc), ale nic nie wspominał o tym żebym miała rodzić teraz - ponoć ciąża jest nadal dojrzewająca 

Zakończone: 2
jak masz bardzo soczyste to mozesz w mace obtoczyc, to troche wchlonie

śliczna jest! przyzwyczaiłaś się, że nie ma siusiaka tylko co innego ?