|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Na nadrabianie nie mam zbytnio czasu, ale zdjęcia przejrzałam
![]() Śliczne łobuziaki!! ![]() Stokrotka szczuplutka jestes ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2522 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Fajne chłopaki
![]() Ja używam tej Ziajki, specjalnie sobie z PL przywożę, dla Maxa jest super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mała jest słodka ![]() Mam pytanie, zakupiliście już te aparaty dla Paulinki? Cytat:
Podobna do mamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gdzieś mi się zgubiło cytowanie odnośnie fotelika, my mamy ROMER KING PLUS. Ten plastik pod spodem to podstawa, niekoniecznie musi być to isofix. Z bazą isofix mam teraz fotelik (w samochodzie wpięcia brak) i przypina się go pasem, wygodniejsze jest to o tyle, że na szybko wpinam fotelik i nie muszę walczyć z pasem ![]()
![]() |
#2523 |
Rozeznanie
|
uuu a to już nie wiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Wszystkie wątkowe maluszki cudne ![]() Nie wiem, czy uda mi się nadrobić zaległości, wątpię ![]() Pisałyście ostatnio o jedzeniu, u nas wygląda mniej więcej tak: 9:00 90 ml kaszki z 3 łyżeczkami owoców 12:30 mm 180 ml 16:00 obiadek 100 ml 19:00 mm 260 ml 5:00 mm 180 ml. Hania waży 6900 przy 77 cm wzrostu, więc na siatce centylowej jest na skrajnych biegunach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pewnie w takim razie zależy od apteki i kierownika, skoro Tobie dali. a artykuł z 2011roku więc to nie jakaś nowa zmiana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
„dzieci, posiadające obywatelstwo polskie i mieszkające na terytorium Polski, z mocy prawa są uprawnione do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych. Żadne dziecko, zwłaszcza chore, nie może spotkać się z odmową leczenia ani udzielenia innego świadczenia medycznego, tylko z tego powodu, że matka tub ojciec nie mogą okazać dowodu ubezpieczenia zdrowotnego”
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2528 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedzi dziewczyny. Może przy następnej wizycie uda się mi dostać tę receptę to chociaż zobaczę czy po zmianie mleka będzie coś lepiej. Chociaż nie wiem czy to od mleka bo czasem są dni, że na buzi prawie nic nie ma a cały czas daję Bebiko...
Mam jeszcze prośbę, napiszcie co robicie na obiad ![]() ![]() ![]()
#2529 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Różowa, Twoja Mała to jest dopiero różowa ![]() Pamiętamy, fajnie, ze wróciłaś. Mam nadzieję,że teraz już nie będziesz nas opuszczać ![]() Cytat:
Poza zdjęciami dla dziadków porobiliśmy sobie kilka innych 'czapkowych" oto mój książę: Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2013-01-11 o 13:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2530 | ||
Wtajemniczenie
|
Dzieńboberek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I tak jak żadnemu lekarzowi nie idzie przetłumaczyć ze Nutramigen nie jest ekstra dla kazdego dziecka tak moja pediatra ma inne zdanie,zwłaszcza kiedy Szymciowi nie służy Nutra a po Pepti jest lepiej ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Najwi ęcej problemów, które zgłaszają zarówno pacjenci jak i lekarze, dotyczy dowodów ubezpieczenia członków rodziny osoby ubezpieczonej. W tym przypadku nie wystarczy sama legitymacja rodzinna czy druk ZUS RMUA osoby ubezpieczonej. Niezbędny jest też dokument zgłoszenia członka rodziny do ubezpieczenia zdrowotnego (ZUS ZCZA lub ZUS ZCNA), a bardzo często się zdarza się, że pracownicy o tym nie pamiętają lub uważają, że takie ubezpieczenie jest nadawane „automatycznie”. nie mogę teraz znaleźć tego cytatu o który mi chodziło ale już tu jest napisane że dowód musi być. Poza tym sama nie mogłam zarejestrować dziecka bez dowodu zgłoszenia, no i można się kłócić z babką w rejestracji, prosić , ale to ona ma "moc" rejestracji... i będzie chciała to zarejestruje- nie to nie ... i nietety nfz to potwierdza. pewno w nagłym przypadku nikt by nie odmówił, no ale to chyba nie tak powinno to wyglądać... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
Ewuś - no no no ale przystojniak!!!
![]() ![]() Nie wiem czy ten temat bnył tu poruszany - zabezpieczenia na meble itp dla dzieci... Macie już coś sprawdzonego?? Moja Hania już lezie do kwiatków, wczoraj jadła ziemię, otwiera już szuflady i wszystkie szafki no masakra ![]() Ma któraś może barierkę, taką co możnba do futryn i na schody przymocowac? Myślę o takiej wysokiej na 100cm do kuchni, bo nie mamy drzwi. Cena dośc wysoka bo ponad 200zł ![]() A takie zabezpieczenia typu rzepy? Warto to kupic???
#2533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem wymagają tak, bo wiedzą że kasę dostaną i nie będą się bujać ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zabezpieczenia kupiła narazie na rogi stołów, do drzwi (żeby palucha nie przytrzasnął) i do kontaktów, do szuflad kupię z tych, które są na allegro. Mam też jeszcze jeden problem, bo mam strasznie ostre uchwyty do szafek w kuchni, nieraz przy sprzątaniu sama się uszkodziłam i krew leciała. nie przewidzieliśmy tego przy zakupie. Ale mąz wymyślił, że kupi taki szlauf (jak t się pisze?) przezroczysty i nałoży na te uchwyty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2537 |
Zakorzenienie
|
Byłam z Bartkiem w poniedziałek u lekarza i już nie wymagali potwierdzenia ubezpieczenia. Mam nadzieję, że ten system się sprawdzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
mąż wczoraj poszedł mnie zarejestrować do lekarza, to dość że nie było miejsc, to od każdego chcieli dowód ubezp., chora przychodnia, musimy ją zmienić
#2540 |
Rozeznanie
|
8ewus8
śliczny ten mały, pamiętam jak był taki malusieńki, przystojny chłopak będzie ![]() co do tego prawa do opieki medycznej nad dzieckiem, co z tego jak konstytucja gwarantuje jak nikt tego nie respektuje, ludzie nie są tego świadomi, więc placówki medyczne robią co chcą. Jakby ktoś się uparł, wezwał telewizję to od razu by inaczej postępowali tak samo jak kobiety w ciąży, też niby opieka za darmo ale i tak wołają dowodu ubezpieczenia kolejny przykład poród rodzinny niby darmowy a częśc szpitali pobiera opłaty :/ Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2013-01-09 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są cegiełki ![]()
![]() |
#2542 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale wcześniej jedliśmy makaron z pieczonymi burakami w ziołach i camembertem i natką pietruszki z oliwą, wcześniej był nagotowany rosół - i potem z niego zupa cukiniowa, a potem risotto ze szpinakiem Jak nie masz weny, to zupę - krem najszybciej się robi. Cebulowa np - z grzankami, albo porowa jest pycha. Albo fasolka szparagowa mrożona z sadzonym jajkiem i ziemniaczkami Cytat:
śliweńka, a jak w ogóle w żłobku Karolinka? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
dobrze
nie płacze, jedynie ma problemy w nocy ze spaniem odkąd poszła, dwie choroby już niestety za nami, trzydniówka i przeziębienie
#2544 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
http://zszywka.pl/p/kuchnia-marzen-204849.html Boski uśmiech ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co jaki czas mu się to pojawia? Bo Szymon ma tak samo, ładna buźka, a raz na miesiąc, półtorej poliki robią mu się czerwone i lepkie, trwa to ok. 4 dni, goi się i znów jest cacy. Zarejestruj się do alergologa. I uczulać nie musi jedzenie, mogą pieluchy, proszek, sztuczne materiały,kosmetyki.. W sumie to taka walka z wiatrakami, ale warto próbować wszystkiego. ] Cytat:
![]() Wczoraj miałam spagetti, a dziś gulasz ![]() Szymon przedwczoraj zaczął skakać jak żabka, czyli raczkowanie ruszyło ![]() ![]() ![]() Kism sprawdza ci się ten mebel z Ikea na zabawki? Bo się nad nim zastanawiam i nie wiem czy brać czy nie brać ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Perse widzę Cię ![]() Edytowane przez onething Czas edycji: 2013-01-09 o 13:49 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Zacznę nieskromnie od siebie: wczoraj byłam na USG prenatalnym, wszystko jest w porządku, wymiary OK. Tylko sprawy z ciśnieniem do kontroli. No ale to już wiemy od dawna. Teraz Wy: po 1. niezmiennie uwielbiam zdjęcia Waszych dzieci ![]() Po 2. Pola uwielbiam Twojego bloga. Jest dla mnie po prostu cudowny estetycznie i literacko, zawsze udaje Ci się ująć esencję w taki piękny sposób. Mam nadzieję, że będziesz go kontynuować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 |
Rozeznanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38543851]Cześć Dziewczyny,
Zacznę nieskromnie od siebie: wczoraj byłam na USG prenatalnym, wszystko jest w porządku, wymiary OK. Tylko sprawy z ciśnieniem do kontroli. No ale to już wiemy od dawna. Teraz Wy: po 1. niezmiennie uwielbiam zdjęcia Waszych dzieci ![]() Po 2. Pola uwielbiam Twojego bloga. Jest dla mnie po prostu cudowny estetycznie i literacko, zawsze udaje Ci się ująć esencję w taki piękny sposób. Mam nadzieję, że będziesz go kontynuować ![]() Gratulacje! Trzymamy kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Wtajemniczenie
|
Perse
![]() ![]() |
![]() |
#2548 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38543851]Cześć Dziewczyny, Zacznę nieskromnie od siebie: wczoraj byłam na USG prenatalnym, wszystko jest w porządku, wymiary OK. Tylko sprawy z ciśnieniem do kontroli. No ale to już wiemy od dawna. Teraz Wy: po 1. niezmiennie uwielbiam zdjęcia Waszych dzieci ![]() Po 2. Pola uwielbiam Twojego bloga. Jest dla mnie po prostu cudowny estetycznie i literacko, zawsze udaje Ci się ująć esencję w taki piękny sposób. Mam nadzieję, że będziesz go kontynuować ![]() super! nadal kibicuję i czekam na Twoje piękne zdięcia ! i łatwy poród ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | |||
Zadomowienie
|
Hm nawet nie zwróciłam uwagi, przyzwyczaiłam się, że on tak reaguje, i że jestem jak samotna matka(Poza pewnymi udogodnieniami
![]() Byłam w Urzędzie pracy, i nawet nie było tak źle ![]() Jestem zarejestrowana i jest ok, następna wizyta 23stycznia, i dowiedziałam się wiele przydatnych rzeczy ![]() A i jutro mamy szczepienie, więc dam znać ile Nina waży ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez sailormaary Czas edycji: 2013-01-09 o 16:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Stokroteczka777 u nas z dźwięków to jest powtarzanie sylab: gii, guu, ga, da-da, ba-ba,bla-bla, ta-ta, ja czekam na ma-ma a jest co najwyżej: me czasem tylko krzyczy, piska, mruczy... ostatnio jak "masuję" mu plecki i ramiona ![]() ![]() aaa i Krystianek robi się pomarańczowy od marchewki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.