|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz. 2
Ja za słodycze uważam wszystko co ma w sobie zbędny cukier. A miód to cukier prosty, sama natura, dużo zdrowotnych właściwości
choć ja nie jem ani tego ani tego
|
|
|
|
#2522 | ||
|
Rozeznanie
|
Heyyy hoo
kasiuuuunia podobno dużo efektywniej pragnienie zaspokaja woda gazowana. Ja jestem z tych co nie lubi oranżad, napoi gazowanych i pseudo soków więc żyję wodą (jedyny mankament, że z kranu )Cytat:
Co do tych kajaków, biegów, maratonów, rajdów i tej pomysłowości kobieto skąd Ty tą energię czerpiesz ??? Człowiek wulkan energii normalnie ![]() Miiilenka pochwały się jak najbardziej należały ![]() za ćwiczenia.A z drinkami to jest tak, że im słodszy sok tym trudniej się upić - cukier spowalnia rozkład alko. Mówisz, że lepsze to od piwa? Olu mimo wszystko jak zawsze wielkie za spadek i kijkiA co do panierki problem jest w tym, że wchłania tłuszcz jak gąbka więc chyba średnio ma znaczenie z czego jest ![]() Monia a może zdrowsze zamienniki pokombinuj zrobić albo tak jak Milenka pisała zjedz coś ale razSagapo za spadek i kijkiCytat:
Wcinam owsiankę myślę, że dziś będzie lżejszy dzień przynajmniej na taki się zanosi ---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Milenka doczytałam o tym alkoholu
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszym drinkiem moje drogie to jest Krwawa Mary - czyli wódka z sokiem pomidorowym
Kieliszek wódki ma 55 kcal (25g) a sok pomidorowy 32 kcal w szkalance ... Czyli 87 kcal w drinku plus lód, sól, pieprz Tylko lubic to trzeba ...Ewentualnie można wodke z chemią (cola light, sprite zero) Białe wino w kieliszku (150g) ma 99 kcal Czerwone 102 Oczywiście wytrawne ...100 g piwa ma 49 kcal - problem w tym ze ludzkosć pije to na kufle/puszki/butelki a to już 245 kcal Do tego piwo ma bardzo niekorzystny indeks glikemiczny i jak wieść ludowa niesie - idzie w brzuch ![]() No to alkoholowy ekspert się wypowiedział ale prawda jest taka że problem nie w alko tylko w tym że mało kto potrafi pić i nie jeść ... Procenty pobudzaja apetyt i osłabiaja samokontrole niestety ... Ja chwilowo zrezygnowałam z winka Milenko zainspirowałaś mnie do wskoczenia na "magiczna wagę" - powiedz mi kochana ile ci zajeło zgubienie tych 2 % tłuszczu (w ogole ) ? Ja tak patrze że w trzy miesiace zgubiłam 2,5% i mam wrazenie że to troche wolno ...A to jak mieśnie wolno rosną to już w ogole 0,5 % - a naprawde ciezko ćwicze (przynajmniej tak mi się wydaje ... W obu wartościch brakuje mi jeszcze do "normy" oj brakuje .... Za to spojrzałam na odchudzanie z perspektywy miesiąca i jednak w ostatnim miesiacu mam 1,4 kg mniej Więc nie jest tak źle jak myślałam...
|
|
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
mimo że mam wilczą ochotę (czy apetyt) to nie zjem nic z tego co chce bo to by sie na wadze odbilo a szkoda mi tracic takiej ładnej jaka mam teraz.
ogólnie to ja sobie nic nie wkręcam Furry!!!!!! daj se luz
|
|
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
ogolnie, juz masz nową wage? ;p u mnie wzrost ;/ nie byłabybm sobą jak bym nie spiertolila tej ładnej wagi ;/ generalnie szału nie ma, dobija mnie szara rzeczywistosc ;/ tutaj tez cos ciszej się zrobiło ;>
|
|
|
|
#2526 |
|
Rozeznanie
|
Eh wódka to taki koń trojański - mało kto pije tylko 25g
a 100g (4małe kieliszki to już 220 kalorii - niemal całe piwo ) a doliczając do tego popitę albo rozcieńczacz ...Hehehe kochane moje chyba najlepiej nie pić wino wypada chyba najlepiej i najzdrowiej- Aśka i Milenka trochę się od Was dowiedziałam![]() Aśka i Mona za spadekAnuszka no cicho, bo między innymi Ciebie nie ma
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-04-17 o 11:01 |
|
|
|
#2527 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
heheh słonik mnie rozbawił, moja bujna wyobraźnia... ![]() Sposób na siebie przy bieganiu "intuicyjnym" to chyba wyznaczanie sobie targetów - jak czuję, że już powłóczę nogami, to myślę sobie - "dobra, zaraz zwolnię, ale jeszcze do tamtej latarni" ... i tak dalej. Jedzie po ambicji ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Miewam różne pomysły owszem - zresztą już kiedyś o tym pisałam. Nie wszystkie realizuję, ale potrzebuję sobie dokopać pozytywnych wibracji, inaczej źle ze mną Samo myślenie, planowanie czegoś pozwala mi oderwać się trochę od tymczasowości tego, co robię na codzień ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Ej serio, albo ja mam pamięć wybiórczą, albo nie wiem ale normalnie piszesz elaboraty, a raz na jakiś czas zasadzisz tekst typu "nie pasuję tu", "nie mam nic do powiedzenia", "łorewa" no i jak to się ma do siebie?I masz rację, szkoda ładnych wyników czekam na Twoją dziewiąteczkę, kocurze!
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
hejo
wymeczona jestem strasznie po tym baseniu, a po nim jeszcze male zakupy byly. Chwila zeby cos zjesc zrobic, umyc sie i popoludniu ruszam z sis sie murzynic(solarium) Pogoda wczesniej byla ladna, a teraz cos sie zaczyna chmurzyc ![]() p.s. kto z was korzysta z uslug z dietetyka tak pytam z ciekawosci bo widze bo wpisach, ze czesc korzysta |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
Chciałam napisać, ze udało mi się z Wami już schudnąć 10,5 kg Czyli od momentu gdy się zaczełam odchudzać 3 lata temu jest mnie mniej o 21,5 kg ![]() Cytat:
No a u mnie niestety cięzko z tym, nasze uniwersyteckie praktyki są chyba najgorsze W zeszłe wakacje na takich codziennie przez 3 tygodnie coś piłam Choć w tym rozrachunku wychodzi wodka lepiej niz piwoA wina nie lubię ![]() A @ jak nie było tak nie ma...
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Raczkowanie
|
hej
![]() u mnie dziś masakra bo jakieś choróbsko się do mnie przyplątało i czuje się strasznie. Głowa mi pęka i gardło pali... Mąż też przeziębiony, także lipa mam tylko nadzieję, że małej nie zarazimy to już by był sajgon. Humor też średnio bo wczoraj sie mega poirytowałam, gdyż zostawiliśmy z teściową małą. Wyjechaliśmy po 16 a wróciliśmy po 19, a teściowa gdzieś koło 16:30 17:00 miała dać małej gerberka obiadek bo przed naszym wyjazdem nie chciała zjeść i okazało się, że teściowa sobie zapomniała... I moje dziecko chodziło głodne - od 13 jak zjadło żurek przed spaniem do około 19:20... Wiem,że pewnie przesadzam i nic jej sie nie stało ale ja chciałabym isc do pracy i mała musiałaby zostać pod jej opieką i bije się z myślami czy chce zeby ona się opiekowała moim dzieckiem... jak można zapomnieć zeby dziecku obiad dac? ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- sunshine gratuluje 10 kg z nami to dużo, a 21 to już w ogóle duży sukces![]() Co do alkoholu i innych używek to popieram, że lepiej w ogóle nie pić ani nie jeść jednego ciasteczka np bo u mnie się na jednym nie skończy. Jak nie jem to nie jem a jak zaczne to biede mam skończyć
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" |
|
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
Wam sie tez nie chce jesc tak samo jak i mnie
![]() zjadlam dzisiaj banana, jogurt musli sliwkowy z biedry, miseczke flaczkow z pudliszki, mala jogobelle truskawkowa, 3 duze truskawki(sa u mnie po 13zl/kg) i teraz kawe z mlekiem sojowym, a wody to juz wypilam dwie butle 0.7 ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Ooooooooooooo!!! juz wiem co mialam zrobic, a minowicie jakis awatarek sobie znalesc i podpisik stworzyc. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Furry skarbie, ale tym razem naprawdę nie mam nic ciekawego do powiedzenia
Po pracy jakoś mi się nie chce już pisać elaboratów, tak więc wolę postawić głupią kropkę ( ) albo się tylko zameldować niż pieprzyć jak mnie petenci wkur.iają Tak w ogóle to kupiłam nowego fona dziś. Zadowolona w pełni byłabym z Samsunga Galaxy S III, no ale nie będę wybrzydzać. I tak dla mnie nowością jest multum rzeczy, miesiąc minie zanim się połapię. Nażarłam się kolacji, standardowo wieśniak i warzywka oraz dwa chlebki razowe Mac czy coś w tym stylu. Lecę na spacer, bo ładna pogoda. Tak duszno jest dziś jakby burza miała być
|
|
|
|
#2533 |
|
Rozeznanie
|
ogolnie jaki telefonik sobie wzielas? ja czekam na swoj lg dotykowego
milenka jak ogrodek?
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
ja wlaśnie się wykąpałam i leżę w łóżeczku
dzisiaj był bardzo ciepły dzień i część spędziłam na ogródku . jutro też lecę na ogródek
|
#2535 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) ![]() Cytat:
czyli dobrze zrobiłam dołączając do wątku może mi też się uda zgubić 10 kg... ![]() kasiuuuunia333 - zdrowia życzę! Teraz się robi taka ładna pogoda, że szkoda czasu na chorowanie Też uważam, że już lepiej nic nie pić jeśli chodzi o alkohol, żeby później wyrzutów sumienia nie mieć . Krwawą merry lubię, ale jakoś do grilla mi nie pasuje, nie to co zimne piwko.... ![]() Aaa i zapamiętać od dziś: już nigdy więcej nie chodzić do sklepu głodna
|
||
|
|
|
#2536 |
|
Zadomowienie
|
Widziałyście nowy wątek o chudnięciu kilograma dziennie?
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia kupiłam Samsung Galaxy Young. Dość przyzwoity, ale to nie to co Samsung Galaxy S III
Idę spać. Hindusa wysłałam do wyra, sama też już siedzę w pieleszach. Ostatnio ledwo wejdę do łóżka to już śpię. Dobranocki!
|
|
|
|
#2538 |
|
Raczkowanie
|
Ja wczoraj poszłam na pięciogodzinny spacer z moim R. po powrocie myślałam że mi nogi odpadną.. bidulek nie powiedział mi że go buty ścierają i to aż do krwi.. mówiłam ze głupi ,gdybym wiedziała że tak jest to od razu byśmy wrócili
Dziś miałam straszne zakwasy..ale i tak poszłam do sklepu po mój wymarzony blender...jest cudowny.. tyle o nim marzyłam.. już dziś zrobiłam sobie w ramach posiłku koktajl z maślanki naturalnej banana i mango taki sam jak robią w Grycanie tylko tam dodatkowo idzie cukier a mi on niepotrzebny..mówię wam laski pycha Myślałam,że z tymi moimi nogami nie wsiądę dziś popedałować na rowerek ,ale się zmogłam i odbębniłam 80min. Ogólnie ja jak już miałam dość diety i miałam ochotę na coś zakazanego to zjadłam ale rano..w sumie nie żałowałam , lepsze to niż rzucić się potem na czipsy ,których aktualnie jest aż 5 dużych pak w moim pokoju ,ale jakoś daję radę.. R. sobie je chrupie a ja np jeżdżę sobie na rowerku hah Kasiunia wracaj do zdrowia, najlepiej będzie jak mnie rozbierze bo dziś w samej bluzce latałam po dworze bo tak mi ciepło było ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Agacik podziwiam,że masz taki zamiar.. ja nawet nie próbuję bo tego nienawidzę i jestem zmęczona po 1 min hah ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Furry dobre , mogłyby głodować się i ćwiczyć a nawet opaść z sił a i tak dziennie 1 kg chudnąć nie będą.. może przez pierwsze 3 dni które potem przyjdą z dwukrotną nadwyżką.. głupota ludzka nie zna granic haha ![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- kwiatuszek ogródek nieźle daje w kość, nawet innych ćwiczeń nie potrzeba jak się odbębni godzinę na ogródku no u Cb dochodzi jeszcze bieganina za dziećmi.. nie szalej tak po niedługo to całkiem staniesz się niewidoczna Niunia chciałabym pić samą wodę,no ale kurka nie potrafię .. mam odruch wymiotny i muszę sobie choć trochę soku dodać albo choć cytryny wcisnąć ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- sunshine no należą się wielkie , mam nadzieję ,że uda mi się również tyle zgubić z wami na tym wątku
I Cel: 117,116,115,114,113,112,1 11,110,109- osiągnięty II Cel: 109,108,107,106,105,104,1 03,102,101,100-osiągnięty III Cel: 100,99,98,97,96,95,94,93, 92,91,90- osiągnięty IV Cel:89, 88,87,86,85,84- czekam, a później się zobaczy |
|
|
|
#2539 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam z rana
---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
wpołowie drogi zaczeły mnie obcierać - gdzie zawsze w nich mykam i nie mam pojęcia o co im tym razem chodziło? musiałam je przydepnąć bo inaczej też z krwią bym wróciła - a nie wspomnę o tym że już zdążyły się mega bąble zrobić---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
ja też staram się nie chodzić głodna do sklepu , bo wtedy na wszystko mam ochotę .....a już największą na tę piekarnię przy biedronce ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
10 kg to mega dużo nie mówiąc o 20 nigdy nie pomyślała bym że uda mi się być na diecie prawie pół roku dziewczynki buziaczki za to ---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- Cytat:
.....choć ja i tak alkohol piję jak na lekarstwo
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczorajszy dzień był dietetyczny (aczkolwiek możnaby popracować nad porami posiłków Wczoraj zrobiłam sobie dzień regeneracji bez ćwiczeń i zakwasy szczęśliwie poschodziły... Wiec dzis z nowa energia - do cwiczen ![]() ---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- No kwiatuszku w czymś trzeba sie specjalizować
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, u mnie waga wróciła do normy
70,4 kwiatuszek, siedzisz mi na ogonie xD mam nadzieje, ze teraz pojade w dół ![]() kwiatuszek, 65 to Twoj cel ostateczny? Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2013-04-18 o 08:54 |
|
|
|
#2542 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry!
![]() Zjadłam na śniadanie jajecznice i teraz mi niedobrze .Dzisiaj ma przyjść @ i ciekawe czy będzie, bo u mnie to z tym jest bardzo różnie. Jak na razie trzymam się dobrze bez słodyczy, chociaż pokus wszędzie pełno, wczoraj jeszcze jedli jajka czekoladowe co zostały, takie dobre z nadzieniem i żelki, ale się nie dałam A mama mi wciskała "no skosztuj, skosztuj, przecież od jednego nie utyjesz", a mój brat jej na to, żeby mnie nie namawiała jak nie chcę, bo on mnie teraz dopinguje ![]() Przysiady robię dalej, łącznie z dzisiejszymi to zostało mi jeszcze 9 dni, przy wczorajszych 180 naraz to myślałam że nogi mi wysiądą, a zasapałam się jakbym nie wiem ile przebiegła Cytat:
![]() Cytat:
bo w domu nie mam, ale jakoś to się odkłada, może dzisiaj tate zagadam Spadam do książek. Miłego dnia!
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
Wczorajszy dzien byl wielce niedietetyczny! jestem zla zla i jeszcze raz zla!!!
Roboty mam multum, zaraz ide szorowac walizke dla K. na wyjazd, bo siedziala w kotlowni i smierdzi jak nie wiem, a w dodatku jest czarna od sadzy :/ dodatkow planuje dzis wziac sie za cwiczenia, wzoraj bylam tak zmeczona, ze nie dalam rady. Posiedzialam wczoraj na ogrodku, slonce mnie chwycilo, no i przychodze do domu a ja czerwona, skora piecze, mam nadzieje, ze w koncu sie opale
|
#2544 |
|
Raczkowanie
|
Ja właśnie piję koktajl na śniadanko,ale w wawie ładna pogoda pewnie potem gdzieś wyskoczę...
nadalko dziękuję Ci bardzo za ten dulcobis wreszcie coś na mnie działa, 10 min mi zeszło hah, miałaś raję
I Cel: 117,116,115,114,113,112,1 11,110,109- osiągnięty II Cel: 109,108,107,106,105,104,1 03,102,101,100-osiągnięty III Cel: 100,99,98,97,96,95,94,93, 92,91,90- osiągnięty IV Cel:89, 88,87,86,85,84- czekam, a później się zobaczy |
|
|
|
#2545 |
|
Rozeznanie
|
painka swietni wybor.
Jaki masz? Moj kupilam w zestawie z pojemniczkiem do siekania, a zyrafe mam oddzielnie dokrecana oraz koncowke do trzepania. Jak tylko kupilam to niemal wszystko w nim robilam. Swoj uzywam nawet do mielenia miesa czy robienia bulki tartej ze starych bulekbeata tez sobie spraw taki drobiazg. Ulatwia duzo rzeczy w kuchni i wychdza swietne koktajle oraz soki z niego tylko trzeba owoce obierac i jak ktos nie lubi skorek/miazsza itp jak np ja to polecam najzwyklejsze sitko do tego celu. ![]() Spalilam sie troche na solarium, a nie bylam na dlugo, bo tylko 8min. Skora w niektorych miejsach troche piecze czasem ale da sie przezyc. Na sniadanko zjadlam serek musli z biedry, garsc platek i dwie wasy z salata, sopocka i pomidorem.
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2547 |
|
Raczkowanie
|
Ojjj dzięki dziewczynki za pozdrowienia
Mam nadzieję, że mi szybko monie to choróbsko wstrętne. Bo mnie bolą wszystkie mięśnie, gardło i ledwo mówie, jedynym pocieszeniem jest to, że katar mały. Chętnie bym coś po odpoczywała ale niestety dziś mi nie będzie dane bo mam urodziny i rodzinka mi się zjeżdża na imprezkę. Dopiero teraz się na chwilę oderwałam bo od rana na nogach, tutaj ciasto, tutaj drugie, tutaj trzeba posprzątać o dziecku nie wspomne. Dobrze, że TZ urwał się wcześniej z pracy to mi trochę pomógł.
Start: 01.01.2012 Cel I:112, 109, 106, 103 - zaliczony! Cel II:101, 98, 95, 92 - zaliczony! Cel III:89(88), 86, 83, 80 - zaliczony! ![]() Cel IV:77, 74, 71, 68 - "Odchudzanie to jedyna gra, gdzie wygrywa ten co traci!" |
|
|
|
#2548 |
|
Rozeznanie
|
![]() STO LAT!!!
|
#2549 |
|
Raczkowanie
|
zosieneczka ja mam taki stojący bo nie chciałam ręcznego bo by mnie ręka bolała od ciągłego naciskania z tego jestem bardzo zadowolona. Jest marki zelmer i dałam za niego 250zł
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
Kasiuuuu wszystkiego co najlepsze!!!
hahah ale ze mnie głupol ![]() Trzymaj się dzielnie, nie zazdroszczę Ci samopoczucia, szczególnie w urodziny i to jeszcze w taką pogodę... Jeszcze raz STO LAT!
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.

choć ja nie jem ani tego ani tego

)

za ćwiczenia.
albo tak jak Milenka pisała zjedz coś ale raz
Do tego piwo ma bardzo niekorzystny indeks glikemiczny i jak wieść ludowa niesie - idzie w brzuch
) a doliczając do tego popitę albo rozcieńczacz ...

) 

Roboty mam multum, zaraz ide szorowac walizke dla K. na wyjazd, bo siedziala w kotlowni i smierdzi jak nie wiem, a w dodatku jest czarna od sadzy :/ dodatkow planuje dzis wziac sie za cwiczenia, wzoraj bylam tak zmeczona, ze nie dalam rady. Posiedzialam wczoraj na ogrodku, slonce mnie chwycilo, no i przychodze do domu a ja czerwona, skora piecze, mam nadzieje, ze w koncu sie opale