Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-28, 11:01   #2521
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet, zdolna bestia z Ciebie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dzięki ale ja to tak po amatorsku :P

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Justana1984 Pokaż wiadomość
no dokładnie ale uważam że jesli się od kogoś wymaga to należy dać też coś od siebie albo chociaż zastanowić się nad swoim postępowaniem, no cóż;/ strasznie mnie to zafrapowało bo do tej pory myślałam że wszystko jest ok a tu taki psikus;/
mężczyźni się nie zastanawiają nad swoim zachowaniem, chyba że jak już zostaną przyciśnięci do muru albo stracą coś cennego...taki ich naród
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:08   #2522
sloneczko_1201
Zadomowienie

Coś ostatnio ciężko mi was nadrobić. A upał działa na mnie strasznie.

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Siemka!

A ja cała w strachu, bo dziś o 11.00 mam kardiologa, więc błagam o kciuki denerwuję się okropnie, jestem ciekawa co usłyszę...

Odezwę się po powrocie...
Trzymam kciuki. Napewno będzie dobrze musi być i już!

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam sie
Czekam aktualnie w kolejce przed rejestracja i glukoza mnie czeka
A pozniej te przyjemniejsze sprawy czyli wizyta

Kasia trzymam kciuki!

Za wizytujace dzis rowniez!

Trzymaj się tam i powodzenia na wizycie.

Ja mam ambitny plan pójścia na glukozę jutro. Pojadę z małżem, bo pracuje koło szpitala, gdzie jest laboratorium, więc o 7:30 będę już na miejscu. U nas otwarte do 11 więc napewno zdążę. Muszę już niestety to załatwić, bo w sobotę wizyta.

Aleksandrietta napewno dacie radę sami pomalować, ja jak pierwszy raz sama malowałam to byłam w strachu, ale takie beztalencie i dałam radę

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty dzisiejsze

Na obiadek mam w planach ziemniaczki, fasolkę i nugetsy z piekarnika. I oczywiście pisząc to przypomniało mi si, że mięska z zamrażarki nie wyciągłam Pójdę do sklepu tylko po płatki, żeby obtoczyć nugetsy i nigdzie w tym upale się nie wybieram masakra.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:11   #2523
Zanet84
Zakorzenienie

Słoneczko, a jak po weselu? dałaś radę w taką pogodę ? ja szykuję się teraz na sobotę i już się boję
Stary 2014-07-28, 11:14   #2524
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Kasiu będzie dobrze
Beige jeśli bylas zadowolona z aventu to po co chcesz zmieniać,ja zostaje przy avencie.
A nie wiem - tak jakoś

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
begie13 ja używałam tych butelek TT, ale nie używałam innych więc nie mam jakiegoś porównania. Byłam z nich zadowolona więc teraz też zaopatrzę się w taki zestaw. Butelki fajne poręczne- minus nie wchodziły mi do termosu, ale teraz już na pewno są szersze termosy. Nie wiem jak one teraz stoją cenowo, ale ogólnie drogo trochę wychodziły bo na rynku jest dużo tańszych butelek z tańszym smoczkami. Miałam problem ze smoczkami bo wtedy u nas te butelki były ciężko dostępne- tylko w smyku chyba w ogromnej cenie- więc musiałam zamawiać przez allegro.
Dziękuję za opinię. Na allegro właśnie tanie są te butelki

Cytat:
Ciężko powiedzieć, ja z tego co naliczyłam to mam na krótki 25 bodziaków, na długi chyba z 18 ... mój mąż mówi, ze mała tego pewnie nie zdąży założyć wszystkiego, bo wyrośnie.. ale ja wolę mieć zapas
Sukienek mam około 30 a bluzeczek około 40
O ja cie ale zbiór ja body to mam raczej na krótki rękaw bo moja córka urodzona latem więc muszę kupić trochę z długim no i półśpiochy a tak to mam jakieś ubranka i dziewczęce i chłopięce, trochę dałam żonie kuzyna więc teraz liczę na rewanż

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

[/COLOR]I jeszcze jedno: co lepsze wg Was body czy kaftaniki/bluzeczki?
Jeśli "boisz się" zakładać body przez głowę to kaftaniki choć właśnie to podwijanie się pod śpioszkami jest niefajne...

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Kasiu - chyba Ty pisałaś, że te podkłady poporodowe Belli sa beznadziejne..? twarde itp..? i jakies inne polecałaś?
Ja również nie polecam podkładów Belli, miałam takie bo o innych nie wiedziałam ale teraz kupię jakieś inne, widziałam na allegro z BabyOno bodajże... jakieś cienkie ale czy to dobrze wchłania to nie wiem ..
A te Hartmana gdzie można zakupić?

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
u nas w domu to ja jestem bardziej majster klepka ale malowanie, tapetowanie wiercenie zdecydowanie zostawiam mężowi :P

ale mam już z sobą np. pomalowanie mebli w przedpokoju, planuję też pomalować jedną starą komodę do pokoiku małej napis w przedpokoju na ścianie kiedyś malowałam, fotel obijałam nową tapicerką i jeszcze by się coś tam znalazło :P chyba mam to po tacie i lubię takie robótki, zwłaszcza jeśli są związane z wystrojem wnętrz
wow ale jesteś zdolna

Rozmawiałam z mężem o tym, gdzie się wszyscy ulokujemy po porodzie i chyba ja z dziećmi będę w dużym pokoju i zamontujemy ten parawan z Ikei, co do imienia to powiedział, że może być Łucja ale ja wiem, że jemu nie chce się o tym po prostu myśleć...

U nas znowu ciepło się robi ale przynajmniej na razie wieje wiatr.

Dziś zamawiam paczkę dla małej i dla mnie do szpitala a potem dokupię to, czego mi będzie brakować.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:14   #2525
Kasia427
Wtajemniczenie

Serce zdrowe jak dzwon, lekarz powiedzial ze to od anemii w ciazy i na tle nerwowym, przepisal duza dawke magnezu i spokoj ))) najwazniejsze ze zadnej wady nie mam uffff
Dziekuje za kciuki!!!

Stary 2014-07-28, 11:15   #2526
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
esti jak do tej pory mieliśmy firmę do dachu, okien, wylewek, inst.wod-kan, kafelkarza w łazience i kotłowni i pana od schodów drewnianych i jeszcze ludzi od ocieplenia. Dom jest wymurowany od podstaw przez mojego męża i teścia, elektrykę zrobił mój ojciec. Tynki, gładzie, ocieplenie poddasza itd. też sami więc niby trochę się zaoszczędziło, ale zrobienie samych schodów w drewnie to ogromny koszt, ocieplenie i dobry tynk sylikonowy też spora kasa. Na razie chyba nie wydaliśmy więcej niż 250tyś. może coś w granicach tego- chociaż przestaliśmy liczyć. Ale został nam jeszcze do wykończenia dół- na samą kuchnie i łazienkę pewnie z 30tysięcy to będzie mało. No i mamy sporo terenu więc zrobienie podwórka z ogrodzeniem frontowym to pewnie ok. 50tysięcy. Ogólnie uważam, że wybudowanie domu w stanie surowym zamkniętym to jest nic- wszyscy nas straszyli, że najgorsze są wykończenia- i mieli rację. Ale i tak warto- mieszkamy miesiąc i pomimo, ze wtedy mieliśmy mieszkanie z ogrodem więc niby jak domu- to jednak dom to dom.

Ja dzisiaj nie gotuję obiadu, nie chce mi się stać przy garach a już jestem taka głodna Szkoda, że nie mogę sobie pozwolić na pizze.
Tiera tez nam tak mowia,teraz to pikus a potem sie dopiero zacznie..moj tz kazdy grosz liczy,ciagle sie targuje..mowi,ze jak teraz wiecej zaoszczedzimy to potem bd wiecej na wykonczenia..zazdroszcze Ci,ze juz tak daleko jestescie..a ile Wam w sumie czasu to zajelo?

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Trzymam sie tego ze robił go arab i byl to włos z głowy, trzymam i nie puszcze bo bedzie paw

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Ide spac bo jitro jedziemy za znajomymi na basen w Ostravie, bedzie bikini to chociaz workow pod oczami nie moze być bede sie unosic na wodzie jak wieloryb
ja mam 2 km do granicy z CZ..jezdimy na zalew do Poruby;hlucina ale w Ostravie jeszcze nie bylam..fajnie tam?a skad wgl jestes?

Cytat:
Wlasnie wlazlam na stronke zobaczyc te wozki nawet fajne, firma Lonex i produkuja w Rybniku, nawet nie wiedzialam ze tak blisko mnie produkuja wozkihttp://www.wozkirybnik.pl/433,442,Kategoria.aspx

zwroccie uwage na wage-10kg tylko
podoba mi sie ten szary..gdybym nie dostala wozia to pewnie bym sie zastanawiala nad tym miedzy innymi..ja nowke dopiero bd kupowala przy 2 dzieciaczku czyli pewno za jakies 5-6 lat

Cytat:
Upatrzylam sobie sprzedawce na all bo szukalam smoczkow do butelek aventu i akurat sie zlozylo ze ten sprzedawca ma wszystko co chce kupic: pieluszki tetrowe, flanelowe, wkladki laktacyjne, wspomniane smoczki, przewijak usztywniany,filtry do Fridy wiec w tym tyg. skladam zamowienie.
Kosmetyki chyba kupie w gemini, ten polko przewijak malz widzial w komisie za 90zł wiec musze podjechac czy jest jeszcze bo na all z przesylka 150zł leci

Wlasnie sie dowiedzialam ze z oplacanego ubezpieczenia pzu dostane kase za smierc tescia, musze jutro zaniesc papiery do pracodawcy- akurat bedzie na wozek potraktuje to jako prezent od dziadka dla wnuczki
Czy Ty Aniu juz wklejalas link tego allegrowicza?chetnie porozgladam sie u niego
Cytat:
Siemka!

A ja cała w strachu, bo dziś o 11.00 mam kardiologa, więc błagam o kciuki denerwuję się okropnie, jestem ciekawa co usłyszę...

Kasiu 3 mam kciuki,obys przyniosla dobre wiesci

Dziewczyny powodzenia na wizytach
Aleaa..obys juz poznala plec

Ja wczoraj spedzilam cudowny dzien z tz..pojechalismy juz po 9 nad zalew..wyhaczylismy super miejscowke..prawie 90% polakow..kolo nas taka mloda para z 4latkiem..taki slodziak..ciagnelo go strasznie do wody a mama,ze ma poczekac bo musza sie rozpakowac..malymi kroczkami w strone wody by nikt sie nie zorientowal..tato do niego:Aleksander poczekaj,juz konczymy a on ..tatusiu to ja bede stoil tu na ciebie,tylko sie nie denerwuj.. oboje z tz w smiech..potem po kapieli pytal mame czy juz mu uporządkowała te wlosy? rodzice chyba chcieli trochu odpoczac to podszedl do mojego tz i mowi:a Panu to sie na tyle nie nudzi by pojsc ze mna do wody?rozłożył mnie..a moj tz zachwyconyz 3o min sie pluskali razem

potem tz mi mowi,ze juz sie nie umie doczekac naszego syna,ze bd mi we wszystkim pomagal i ze mnie bardzo kocha...ojej jak mi sie milo zrobilo..az sie poryczalam ze wzruszenia..wieczorkiem zabral mnie na kolacje i spacerek przy fontannach po zmroku..

Dzis upal nie do wytrzymania..spalilam sobie wczoraj udko,bo tak bokiem pod parasolem lezalam i robie oklady..
Stary 2014-07-28, 11:16   #2527
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet ja też w sobotę na wesele

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:16   #2528
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Siemka!

czekamy na wieści

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Witam sie
Czekam aktualnie w kolejce przed rejestracja i glukoza mnie czeka
A pozniej te przyjemniejsze sprawy czyli wizyta

Kasia trzymam kciuki!

Za wizytujace dzis rowniez!

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
ojj Aleaa, współczuje ;( mnie pewnie tez to czeka ;/ tez sie źle czuje na głodnego, ale jakos bedzie trzeba to przezyc ;/ Moze w nagrode poznasz dziś płeć Chyba jako ostatnia? Ja tez zaraz zbieram się na wizyte
kciuki za wizyty

co do glukozy to u mnie w labie osoby, które mają mieć krzywą wchodzą bez kolejki, bo i tak muszą tam spędzić te 2h, nawet wisi informacja na drzwiach

mój plan na dziś to prasowanie i pakowanie... ale jakoś odwlekam.... zrobiłam jescze ostatnie zakupy w necie na szybko, żevy zdążyły my dojść
wyjeżdżamy w piątek ale jutro po południu jadę jeszcze do rodziców do czwartku, moja mama już biadoli, że umrze z tęsknoty za Jaśkiem chyba za bardzo ich przyzwyczailam do częstych odwiedzin

a w czwartek mam wizytę u gin, ale taka jestem tym morzem zaaferowana, że ledwo pamiętam muszę sobie przypomnienie zapisać
teraz jak mała się rusza to jestem dużo spokojniejsza, stres i tak przyjdzie dzień przed wizytą,ale juz tak nie odliczam
Stary 2014-07-28, 11:16   #2529
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Jeśli "boisz się" zakładać body przez głowę to kaftaniki choć właśnie to podwijanie się pod śpioszkami jest niefajne...
Nie wiem czy się boję, w życiu nie ubierałam takiego malutkiego dziecka, będę musiała się nauczyć Wizualnie przemawiają do mnie body, i mam wrażenie że będa wygodniejsze i bardziej praktyczne
Stary 2014-07-28, 11:21   #2530
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Serce zdrowe jak dzwon, lekarz powiedzial ze to od anemii w ciazy i na tle nerwowym, przepisal duza dawke magnezu i spokoj ))) najwazniejsze ze zadnej wady nie mam uffff
Dziekuje za kciuki!!!

no kochana, to super!!! to teraz relaks na maksa, medytacje, spokój

esti super dzień miałaś wczoraj

dobra..... idę ruszyć to pakowanie
Stary 2014-07-28, 11:21   #2531
esti87
Rozeznanie

Kasia,cale szczescie-dobrze ze skonczylo sie tylko na strachu

dziewczyny a jak w domu gdzie ja od pazdziernika mam w domu 23 st a w sypialni 21 ubierac takiego noworodka?myslalam o bodach z dlugim rekawkiem,polspiochach i skarpetkach..przykrywac lekkim kocykiem..czy to nie za lekko?ja mam chyba tylko z 4 kaftaniki..reszta bodow i pajacy.. a pod tego pajaca lub rampersa co ubierac?body z kr rekawkiem?bo ja jestem zielona w tym zakresie

elathx..a ja Ci zazdroszcze tego morza..mi poki co takie jedno-dniowki musza wystarczyc..w przyszlym roku marzy nam sie wypad do Egiptu lub Tunezji tak na koniec wrzesnia,tylko nie wiem jak z takim maluchem..czy juz mozna?
lacze sie bolu-ja tez mam 3 kosze prasowania

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-28 o 11:24
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:23   #2532
Aleaa_
Wtajemniczenie

Wyszlam z rejestracji do gina siadlam w kolejce pierwsza, ale okazalo sie ze corka zajela mamie miejsce, a mama dopiero do rejestracji wchodzila. I jej miejsce sie nalezy, bo ona tu od prawie godz siedzi. To ja wysmialam, bo ja siedze 3h i nikt mi miejsca nie zajmuje, sama wyszlam pierwsza, a ona to chyba do towarzystwa. Nie, jej sie nalezy i juz.

Coz, ten dzien zaliczam do komedii...

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:26   #2533
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za kciuki!!!

super to sie uspokoiłas

Kasiu powiedz mi...bo Ty jako wieloródka jesteś tutaj moim góru porodowym
znalazłam te podkłady Hartmann ale one sa różnie chłonne to lepiej kupic jakie? najbardziej chłonne? czy mniej bo i tak zmienia sie często..?
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:30   #2534
ela_86
Wtajemniczenie

esti87 takie maluszki ubiera się o 1 warstwę więcej niż siebie i powinno być ok

dobra, teraz to już idę
Stary 2014-07-28, 11:33   #2535
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Słoneczko, a jak po weselu? dałaś radę w taką pogodę ? ja szykuję się teraz na sobotę i już się boję
Dałam nawet buty na obcasie miałam, ale to chyba ostatni raz p ubrałam takie co były mi luźne, a już się dopasowane zrobiły Nie było tak źle, bo w ten dzień akurat padało i nie było tak ciepło. W ten weekend może być zdecydowanie gorzej, ale jeśli sala będzie z klimą to się nie macie co martwić.

Cytat:
Dziekuje za kciuki!!!

No Kasiu to teraz odpoczywaj i zero stresu

Esti jak słodko, fajnie coś takiego od męża usłyszeć
Mojemu czasami też się coś takiego zdarza.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:34   #2536
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za kciuki!!!

Kasiu, to super teraz dużo spokoju i odpoczynku
Stary 2014-07-28, 11:36   #2537
manieczka1
Zakorzenienie

Esti ja tez sie zastanawiam jak ubierac itp.
A w wozku? Ubranko, kombinezon i czym przykryc zima?
Co do wakacji to my (o ile budzet pozwoli) mamy zamiar wybyc gdzies za granice wlasnie jakos we wrzesniu.
Moja szwagierka rodzila w listopadzie i w czerwcu byli z mala w Grecji mala super zniosla

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Kasiu no to super

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-28, 11:49   #2538
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Haha, Kasia, musze to pokazać swojemu Maćkowi, żeby przestał mnie męczyć, że to zbędne, tamto niepotrzebne Ale Ty już masz dzieciaki, jak myślisz, przyda się wszystko?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

I jeszcze jedno: co lepsze wg Was body czy kaftaniki/bluzeczki?
Ja lubię body i śpiochy oraz pólśpiochy, kaftaników parę miałam i nie używałam prawie.

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

dziewczyny a jak w domu gdzie ja od pazdziernika mam w domu 23 st a w sypialni 21 ubierac takiego noworodka?myslalam o bodach z dlugim rekawkiem,polspiochach i skarpetkach..przykrywac lekkim kocykiem..czy to nie za lekko?ja mam chyba tylko z 4 kaftaniki..reszta bodow i pajacy.. a pod tego pajaca lub rampersa co ubierac?body z kr rekawkiem?bo ja jestem zielona w tym zakresie
Wszystko zależy od dziecka, bo temperaturę masz w sam raz. Taki zestaw body z długim rękawem plus półśpiochy jest ok, można dodać skarpetki, pewnie, zobaczysz sama czy dziecku jest ciepło, czy jednak na zmarźnięte wygląda, stópki pod śpiochem zimne. A może właśnie będzie sie denerwować, że mu za ciepło? Albo krótkie body, to wtedy jeszcze bluzeczka na to, albo śpiochy z długi rękawem. Wydaje mi się, że dzieci nie lubią zbyt wielu warstw ubrań. A do kąpieli, żeby potem dziecko sobie na golaska pobrykała, to można chwilowo dogrzać.
Ja już pisałam, że nie lubię przegrzewania dzieci, a w domu jednak zazwyczaj jest ciepło, przeciągów nie ma.

Kasiu, super, ze z sercem ok, musisz zwolnić i wypoczywać.

U mnie do glukozy trzeba przyjść do 8.30, żeby zdążyli pobrać po 2h.
Jutro muszę iś zrobić morfologię, tsh i ft4, bo w czwartek mam endo.
Mój posiew też powinien już być gotowy.
Stary 2014-07-28, 11:50   #2539
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja wczoraj spedzilam cudowny dzien z tz..pojechalismy juz po 9 nad zalew..wyhaczylismy super miejscowke..prawie 90% polakow..kolo nas taka mloda para z 4latkiem..taki slodziak..ciagnelo go strasznie do wody a mama,ze ma poczekac bo musza sie rozpakowac..malymi kroczkami w strone wody by nikt sie nie zorientowal..tato do niego:Aleksander poczekaj,juz konczymy a on ..tatusiu to ja bede stoil tu na ciebie,tylko sie nie denerwuj.. oboje z tz w smiech..potem po kapieli pytal mame czy juz mu uporządkowała te wlosy? rodzice chyba chcieli trochu odpoczac to podszedl do mojego tz i mowi:a Panu to sie na tyle nie nudzi by pojsc ze mna do wody?rozłożył mnie..a moj tz zachwyconyz 3o min sie pluskali razem

potem tz mi mowi,ze juz sie nie umie doczekac naszego syna,ze bd mi we wszystkim pomagal i ze mnie bardzo kocha...ojej jak mi sie milo zrobilo..az sie poryczalam ze wzruszenia..wieczorkiem zabral mnie na kolacje i spacerek przy fontannach po zmroku..

Cytat:

wiesz co, mój synek jeden się urodził we wrześniu, a drugi w grudniu 27 dokładnie, więc środek zimy ja ubierałam albo bodziaka na krótki i półspiochy, albo krótkie spodenki i t-shirt i bez skarpetek sobie leżał i machał nóżkami... albo samego pajaca, ale wtedy już nic pod spód... no a jak gdzieś szliśmy to wiadomo cieplej..

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
super to sie uspokoiłas

Kasiu powiedz mi...bo Ty jako wieloródka jesteś tutaj moim góru porodowym
znalazłam te podkłady Hartmann ale one sa różnie chłonne to lepiej kupic jakie? najbardziej chłonne? czy mniej bo i tak zmienia sie często..?
Kostka mimo tego, że mam dwójkę dzieci to uwierz mi, czasem się czuję, jakbym była pierwszy raz w ciąży Powiem Ci, co do tych podkładów, że nie pamiętam cholerka, ogólnie to pamiętam, że te podkłady to były dla osób starszych jak moczu nie trzymają, teraz widzę, że chyba zrobili typowo poporodowe...
ja miałam o takie coś:
http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up24156-2.htm
ale jeśli jest możliwość to szukaj bardziej chłonnych, bo świeżo po porodzie to wiesz, różnie może być... możesz krwawić mniej, a możesz więcej... no i szkoda, że skrzydełek nie mają

Matko, jak u nas gorąco ... a słyszałam, że to dopiero początek upałów, że teraz przez 2 tygodnie ma być ponad 33 stopnie... jak tu żyć w tej ciąży?!
Stary 2014-07-28, 11:50   #2540
Keithlyn
Zadomowienie

esti - ale ten twój mąż kochany jakby mi mój coś takiego powiedział też bym się popłakała

Kasia - no to supcio że wszystko ok !!
Przyszedł mi leżaczek bujaczek! wylicytowany za 56 zł ale nie umiem go złożyć, musze poczekać az TŻ wróci

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:50   #2541
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
ja powiem tak, mój mąż jest ogólnie spokojny, raczej się nie szlaja nigdzie, nie wychodzi tak z kumplami. raczej jak się spotykamy to w kilka par.
Ale ja oczywiście i koleżanki babskie combre też sobie czasem urządzamy :P
Także tu nie mogę narzekać na niego napić się lubi, jak facet....więc na tych wspólnych wypadach czasem go muszę pilnować i upominać....
To u mnie na odwrót - na całe osiem lat tylko raz wyszedł gdzieś z kolegą. Normalnie albo wychodzi ze mną, albo wcale. I w ogóle mi to nie odpowiada, bo wolałabym, żeby miał jakieś życie poza mną...

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Na obiadek mam w planach ziemniaczki, fasolkę i nugetsy z piekarnika. I oczywiście pisząc to przypomniało mi si, że mięska z zamrażarki nie wyciągłam Pójdę do sklepu tylko po płatki, żeby obtoczyć nugetsy i nigdzie w tym upale się nie wybieram masakra.
Mniam, zjadłabym!
U mnie dziś ruskie pierogi.

Cytat:
Dziekuje za kciuki!!!
Super!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:52   #2542
Aleaa_
Wtajemniczenie

Kasia gratulacje!

A ja usg dopiero 6 sierpnia i nadal nie wiem co sie ukrywa

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:54   #2543
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
rodzice chyba chcieli trochu odpoczac to podszedl do mojego tz i mowi:a Panu to sie na tyle nie nudzi by pojsc ze mna do wody?rozłożył mnie..a moj tz zachwyconyz 3o min sie pluskali razem
Kocham takie rezolutne dzieci!
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-28, 11:54   #2544
Indra83
Wtajemniczenie

Manieczka, ja w zimie miałam takie nosidło wkładane do wózka, zapinane, że tylko głowa wystawała, więc syn był w kombinezonie i tyle, ewentualnie troszkę buzie zasłaniałam pieluszką albo kocykiem od wiatru. I tyle. Pod główkę miałam taką cieniuteńką poduszkę do wózka, żeby troszkę wyżej leżal i wyścielone kocykiem nosidło, żeby było miękko. Syn spał jak suseł, miał najwyżej policzki chłodne, a ja zmarznięta, choć kilometrów zawsze narobiłam.
Stary 2014-07-28, 11:57   #2545
manieczka1
Zakorzenienie

Indra a jak takie nosidlo wyglada?
I to bylo razem z wozkiem?

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-28, 12:09   #2546
Indra83
Wtajemniczenie

Takie nosidło w komplecie z wózkiem było.
http://allegro.pl/gondola-nosidlo-z-...435368393.html podobne, tylko bez daszku i żadnych metalowych usztywnień, ale z rączkami. Pakowałam syna w domu, zasypiał natychmiast i znosiłam, tylko wkładałam do wózka cały pakiet, a potem wyciągałam i niosłam do domu.
Stary 2014-07-28, 12:16   #2547
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
To u mnie na odwrót - na całe osiem lat tylko raz wyszedł gdzieś z kolegą. Normalnie albo wychodzi ze mną, albo wcale. I w ogóle mi to nie odpowiada, bo wolałabym, żeby miał jakieś życie poza mną...
No to właśnie tak samo jak u mnie sam raczej nie wychodzi, jak jakaś imprezka czy coś to razem heh
Jak wychodzi sam to....teraz jeździ grać w siatkówkę ale to mi odpowiada, bo dla zdrowia
Stary 2014-07-28, 12:26   #2548
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Takie nosidło w komplecie z wózkiem było.
http://allegro.pl/gondola-nosidlo-z-...435368393.html podobne, tylko bez daszku i żadnych metalowych usztywnień, ale z rączkami. Pakowałam syna w domu, zasypiał natychmiast i znosiłam, tylko wkładałam do wózka cały pakiet, a potem wyciągałam i niosłam do domu.
Ok dzięki muszę zwrócić na to uwagę

23.06.2011
01.06.2013
Stary 2014-07-28, 12:28   #2549
Zanet84
Zakorzenienie

ja na razie uciekam....łydki już mi spuchły heh, kostek nie widać.....
zajrzę chyba dopiero wieczorkiem.....miłego popołudnia i udanych wizyt !
Stary 2014-07-28, 12:29   #2550
esti87
Rozeznanie

Indra,to tak jakby gora wozka przenosna...teraz tez bd z takiego korzystała? ja mam taki spiworek..mama mowi,ze jeszcze moj..dziwie sie bo jest naprawde w dobrym stanie..a ten kożuszek w środku śnieżnobiały i dostalam taki komplet..to chyba taki rozek z podusia.. i male lowy z sh..polowki z koszulka z hm..wszystko za cale 6 zl

jak do wozka dam ten spiworek i nakryje tym rozkiem-kolderka na zime i ochraniacz z wozka-czy to wystarczy?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0887.jpg (85,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0888.jpg (100,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0852.jpg (103,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0855.jpg (99,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0853.jpg (106,4 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez esti87
Czas edycji: 2014-07-28 o 12:31
esti87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości