|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Cytat:
ale ja to tak po amatorsku :P---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2522 | ||
|
Zadomowienie
|
Coś ostatnio ciężko mi was nadrobić. A upał działa na mnie strasznie.
Cytat:
Cytat:
Ja mam ambitny plan pójścia na glukozę jutro. Pojadę z małżem, bo pracuje koło szpitala, gdzie jest laboratorium, więc o 7:30 będę już na miejscu. U nas otwarte do 11 więc napewno zdążę. Muszę już niestety to załatwić, bo w sobotę wizyta. Aleksandrietta napewno dacie radę sami pomalować, ja jak pierwszy raz sama malowałam to byłam w strachu, ale takie beztalencie i dałam radę ![]() Trzymam kciuki za pozostałe wizyty dzisiejsze ![]() Na obiadek mam w planach ziemniaczki, fasolkę i nugetsy z piekarnika. I oczywiście pisząc to przypomniało mi si, że mięska z zamrażarki nie wyciągłam Pójdę do sklepu tylko po płatki, żeby obtoczyć nugetsy i nigdzie w tym upale się nie wybieram masakra.
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Słoneczko, a jak po weselu? dałaś radę w taką pogodę ? ja szykuję się teraz na sobotę i już się boję
|
|
|
|
#2524 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja body to mam raczej na krótki rękaw bo moja córka urodzona latem więc muszę kupić trochę z długim no i półśpiochy a tak to mam jakieś ubranka i dziewczęce i chłopięce, trochę dałam żonie kuzyna więc teraz liczę na rewanż ![]() Cytat:
Cytat:
A te Hartmana gdzie można zakupić? Cytat:
ale jesteś zdolna Rozmawiałam z mężem o tym, gdzie się wszyscy ulokujemy po porodzie i chyba ja z dziećmi będę w dużym pokoju i zamontujemy ten parawan z Ikei, co do imienia to powiedział, że może być Łucja ale ja wiem, że jemu nie chce się o tym po prostu myśleć... U nas znowu ciepło się robi ale przynajmniej na razie wieje wiatr. Dziś zamawiam paczkę dla małej i dla mnie do szpitala a potem dokupię to, czego mi będzie brakować. |
||||||
|
|
|
#2525 |
|
Wtajemniczenie
|
Serce zdrowe jak dzwon, lekarz powiedzial ze to od anemii w ciazy i na tle nerwowym, przepisal duza dawke magnezu i spokoj
))) najwazniejsze ze zadnej wady nie mam uffff Dziekuje za kciuki!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2526 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja nowke dopiero bd kupowala przy 2 dzieciaczku czyli pewno za jakies 5-6 lat![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny powodzenia na wizytach ![]() Aleaa..obys juz poznala plec ![]() Ja wczoraj spedzilam cudowny dzien z tz..pojechalismy juz po 9 nad zalew..wyhaczylismy super miejscowke..prawie 90% polakow..kolo nas taka mloda para z 4latkiem..taki slodziak..ciagnelo go strasznie do wody a mama,ze ma poczekac bo musza sie rozpakowac..malymi kroczkami w strone wody by nikt sie nie zorientowal..tato do niego:Aleksander poczekaj,juz konczymy a on ..tatusiu to ja bede stoil tu na ciebie,tylko sie nie denerwuj.. rodzice chyba chcieli trochu odpoczac to podszedl do mojego tz i mowi:a Panu to sie na tyle nie nudzi by pojsc ze mna do wody?rozłożył mnie..a moj tz zachwycony z 3o min sie pluskali razem![]() ![]() potem tz mi mowi,ze juz sie nie umie doczekac naszego syna,ze bd mi we wszystkim pomagal i ze mnie bardzo kocha...ojej jak mi sie milo zrobilo..az sie poryczalam ze wzruszenia..wieczorkiem zabral mnie na kolacje i spacerek przy fontannach po zmroku.. Dzis upal nie do wytrzymania..spalilam sobie wczoraj udko,bo tak bokiem pod parasolem lezalam i robie oklady..
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Zanet ja też w sobotę na wesele
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2528 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy na wieściCytat:
Cytat:
![]() co do glukozy to u mnie w labie osoby, które mają mieć krzywą wchodzą bez kolejki, bo i tak muszą tam spędzić te 2h, nawet wisi informacja na drzwiach mój plan na dziś to prasowanie i pakowanie... ale jakoś odwlekam.... zrobiłam jescze ostatnie zakupy w necie na szybko, żevy zdążyły my dojśćwyjeżdżamy w piątek ale jutro po południu jadę jeszcze do rodziców do czwartku, moja mama już biadoli, że umrze z tęsknoty za Jaśkiem chyba za bardzo ich przyzwyczailam do częstych odwiedzin ![]() a w czwartek mam wizytę u gin, ale taka jestem tym morzem zaaferowana, że ledwo pamiętam muszę sobie przypomnienie zapisać ![]() teraz jak mała się rusza to jestem dużo spokojniejsza, stres i tak przyjdzie dzień przed wizytą,ale juz tak nie odliczam
|
|
#2529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wizualnie przemawiają do mnie body, i mam wrażenie że będa wygodniejsze i bardziej praktyczne
|
|
#2530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() esti super dzień miałaś wczoraj ![]() dobra..... idę ruszyć to pakowanie
|
|
#2531 |
|
Rozeznanie
|
Kasia,cale szczescie-dobrze ze skonczylo sie tylko na strachu
![]() dziewczyny a jak w domu gdzie ja od pazdziernika mam w domu 23 st a w sypialni 21 ubierac takiego noworodka?myslalam o bodach z dlugim rekawkiem,polspiochach i skarpetkach..przykrywac lekkim kocykiem..czy to nie za lekko?ja mam chyba tylko z 4 kaftaniki..reszta bodow i pajacy.. a pod tego pajaca lub rampersa co ubierac?body z kr rekawkiem?bo ja jestem zielona w tym zakresie ![]() elathx..a ja Ci zazdroszcze tego morza..mi poki co takie jedno-dniowki musza wystarczyc..w przyszlym roku marzy nam sie wypad do Egiptu lub Tunezji tak na koniec wrzesnia,tylko nie wiem jak z takim maluchem..czy juz mozna? lacze sie bolu-ja tez mam 3 kosze prasowania
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-28 o 11:24 |
|
|
|
#2532 |
|
Wtajemniczenie
|
Wyszlam z rejestracji do gina siadlam w kolejce pierwsza, ale okazalo sie ze corka zajela mamie miejsce, a mama dopiero do rejestracji wchodzila. I jej miejsce sie nalezy, bo ona tu od prawie godz siedzi. To ja wysmialam, bo ja siedze 3h i nikt mi miejsca nie zajmuje, sama wyszlam pierwsza, a ona to chyba do towarzystwa. Nie, jej sie nalezy i juz.
Coz, ten dzien zaliczam do komedii... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu powiedz mi...bo Ty jako wieloródka jesteś tutaj moim góru porodowym ![]() znalazłam te podkłady Hartmann ale one sa różnie chłonne to lepiej kupic jakie? najbardziej chłonne? czy mniej bo i tak zmienia sie często..? |
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
esti87 takie maluszki ubiera się o 1 warstwę więcej niż siebie i powinno być ok
dobra, teraz to już idę
|
#2535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie było tak źle, bo w ten dzień akurat padało i nie było tak ciepło. W ten weekend może być zdecydowanie gorzej, ale jeśli sala będzie z klimą to się nie macie co martwić.Cytat:
![]() Esti jak słodko, fajnie coś takiego od męża usłyszeć ![]() Mojemu czasami też się coś takiego zdarza.
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Esti ja tez sie zastanawiam jak ubierac itp.
A w wozku? Ubranko, kombinezon i czym przykryc zima? ![]() Co do wakacji to my (o ile budzet pozwoli) mamy zamiar wybyc gdzies za granice wlasnie jakos we wrzesniu. Moja szwagierka rodzila w listopadzie i w czerwcu byli z mala w Grecji mala super zniosla ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Kasiu no to super ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja już pisałam, że nie lubię przegrzewania dzieci, a w domu jednak zazwyczaj jest ciepło, przeciągów nie ma. Kasiu, super, ze z sercem ok, musisz zwolnić i wypoczywać. U mnie do glukozy trzeba przyjść do 8.30, żeby zdążyli pobrać po 2h. Jutro muszę iś zrobić morfologię, tsh i ft4, bo w czwartek mam endo. Mój posiew też powinien już być gotowy.
|
|
#2539 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja ubierałam albo bodziaka na krótki i półspiochy, albo krótkie spodenki i t-shirt i bez skarpetek sobie leżał i machał nóżkami... albo samego pajaca, ale wtedy już nic pod spód... no a jak gdzieś szliśmy to wiadomo cieplej.. Cytat:
Powiem Ci, co do tych podkładów, że nie pamiętam cholerka, ogólnie to pamiętam, że te podkłady to były dla osób starszych jak moczu nie trzymają, teraz widzę, że chyba zrobili typowo poporodowe... ja miałam o takie coś: http://www.bangla.babyonline.pl/zdje...-up24156-2.htm ale jeśli jest możliwość to szukaj bardziej chłonnych, bo świeżo po porodzie to wiesz, różnie może być... możesz krwawić mniej, a możesz więcej... no i szkoda, że skrzydełek nie mają ![]() Matko, jak u nas gorąco ... a słyszałam, że to dopiero początek upałów, że teraz przez 2 tygodnie ma być ponad 33 stopnie... jak tu żyć w tej ciąży?!
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
esti - ale ten twój mąż kochany
jakby mi mój coś takiego powiedział też bym się popłakała ![]() Kasia - no to supcio że wszystko ok !! ![]() Przyszedł mi leżaczek bujaczek! wylicytowany za 56 zł ale nie umiem go złożyć, musze poczekać az TŻ wróci
|
#2541 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie dziś ruskie pierogi. Cytat:
|
|
#2542 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia gratulacje!
A ja usg dopiero 6 sierpnia i nadal nie wiem co sie ukrywa ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2544 |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka, ja w zimie miałam takie nosidło wkładane do wózka, zapinane, że tylko głowa wystawała, więc syn był w kombinezonie i tyle, ewentualnie troszkę buzie zasłaniałam pieluszką albo kocykiem od wiatru. I tyle. Pod główkę miałam taką cieniuteńką poduszkę do wózka, żeby troszkę wyżej leżal i wyścielone kocykiem nosidło, żeby było miękko. Syn spał jak suseł, miał najwyżej policzki chłodne, a ja zmarznięta, choć kilometrów zawsze narobiłam.
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Indra a jak takie nosidlo wyglada?
![]() I to bylo razem z wozkiem? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Takie nosidło w komplecie z wózkiem było.
http://allegro.pl/gondola-nosidlo-z-...435368393.html podobne, tylko bez daszku i żadnych metalowych usztywnień, ale z rączkami. Pakowałam syna w domu, zasypiał natychmiast i znosiłam, tylko wkładałam do wózka cały pakiet, a potem wyciągałam i niosłam do domu.
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sam raczej nie wychodzi, jak jakaś imprezka czy coś to razem hehJak wychodzi sam to....teraz jeździ grać w siatkówkę ale to mi odpowiada, bo dla zdrowia
|
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
muszę zwrócić na to uwagę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
ja na razie uciekam....łydki już mi spuchły heh, kostek nie widać.....
zajrzę chyba dopiero wieczorkiem.....miłego popołudnia i udanych wizyt !
|
|
|
|
#2550 |
|
Rozeznanie
|
Indra,to tak jakby gora wozka przenosna...teraz tez bd z takiego korzystała? ja mam taki spiworek..mama mowi,ze jeszcze moj..dziwie sie bo jest naprawde w dobrym stanie..a ten kożuszek w środku śnieżnobiały
i dostalam taki komplet..to chyba taki rozek z podusia.. i male lowy z sh..polowki z koszulka z hm..wszystko za cale 6 zl![]() jak do wozka dam ten spiworek i nakryje tym rozkiem-kolderka na zime i ochraniacz z wozka-czy to wystarczy?
[B][COLOR="Red"]Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić /[I][FONT="Palatino Linotype"] 11.11.2014.r Nasze szczęście-Franuś Edytowane przez esti87 Czas edycji: 2014-07-28 o 12:31 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

ale ja to tak po amatorsku :P

Szkoda, że nie mogę sobie pozwolić na pizze.

23.06.2011
01.06.2013

czekamy na wieści
ale jakoś odwlekam.... zrobiłam jescze ostatnie zakupy w necie na szybko, żevy zdążyły my dojść