|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Perwersyjne figle są Nam znane, a włosy offtopowo pielęgnowane - cz. XXXII
Cytat:
Mam tylko nadzieję, że nie ma żadnego śladu na obudowie/ekranie i naprawa przejdzie za darmo...
|
|
#2522 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perwersyjne figle są Nam znane, a włosy offtopowo pielęgnowane - cz. XXXII
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;48813798]a coś takiego? KLIK
![]() [/QUOTE] Nie moja estetyka ![]() Cytat:
![]() A jemu Bozia rączek i nóżek do roboty nie dała? Powiem brutalnie - macie trochę chory ten układ.
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, Ty chyba przeginasz. Nie poświęcaj się tak dla M. bo on zwyczajnie nie jest tego wart.
Przepraszam, ale musiałam to w końcu napisać... |
|
|
|
#2524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
trzymaj się.Cytat:
|
|
|
#2525 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
On pracuje w takim systemie jak Nasza Domi, po 11h, nieraz 3 dni pod rząd/1 dzień wolnego/2 dni pracy itd. Jest zmęczony, mówi, że nie zna się na wielu rzeczach, mógłby dorabiać jako fotograf, ale twierdzi, że sprzęt ma niewystarczający, a ja co mam na głowie? Nic. Tylko szkołę, maturę, siedzę w domu, więc mogę coś sprzedać, popilnować komuś dziecka, zrobić makijaż, paznokcie albo pomóc w domu i zrobić zakupy starszej osobie. Przyznam się Wam tylko, że trochę mnie dobił. Już w zeszłym miesiącu musiałam dać mu na naprawę samochodu z odłożonych pieniędzy na monitor, który już ledwo zipie, a teraz znów wypadną mi pieniądze na nie daj boże tę naprawę... Ludzie chyba myślą, że sram pieniędzmi; mam się za swoje ubrać, pomóc dziadkowi, dokładać się do opłat i pomagać Tż. Chyba już muszę za sponsorem się rozejrzeć, który pokryje wszystkie ich wydatki.
2015: denko&oszczędzanie Edytowane przez Palinqa Czas edycji: 2014-11-05 o 20:09 |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
EDIT: A, przepraszam, nie zauważyłam wcześniej, że klasa maturalna. Przykro się czyta to, co piszesz. Nie znam twojej sytuacji, ale na podstawie tego, co dzisiaj napisałaś, zgadzam się z dziewczynami - facet Cię najzwyczajniej w świecie wykorzystuje, manipulując Tobą, a to jest z tego wszystkiego najgorsze moim zdaniem.
Edytowane przez rombek Czas edycji: 2014-11-05 o 20:16 |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina! Nie daj się tak wykorzystywać, proszę cię...
|
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Palinqa jak mu nie dasz kasy, bo powiesz, że nie masz, to on sobie ją znajdzie. A tak po co ma szukać i się starać jak Ty się postarasz za niego.
|
#2529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przecież Twoim głównym zadaniem/obowiązkiem zupełnie normalnym w tym wieku) jest nauka do matury, żeby dostać się na studia, bo bądź co bądź od tego zależy Twoja przyszłość!!! Rozumiem, że możesz dorobić malując komuś paznokcie, czy sprzedając stare ubrania, ale to nie są kokosy. 100, 200 zł tygodniowo to maksimum!
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i po roku nic mu nie jest.To niech pozna nowe rzeczy, skoro praca mu nie odpowiada, proste. Ty mu nic nie musisz dawać, tak Ci przypominam. Na razie to go wychowujesz na pijawkę. Poza tym myślę, że porządny kop w
|
|
#2531 |
|
Konto usunięte
|
to już nie wiem
![]() Palinqa to, że pracuje to normalne, ludzie pracują i studiują jednocześnie i to przez cały tydzień i dają radę. Telefon może ogarnąć, dla chcącego nic trudnego, trzeba dobrze sobie wszystko rozplanować. To, że Ty mu dałaś ten telefon, to powinien go szanować. Ten telefon jest już jego, więc wszelkie naprawy to on powinien się nimi zajmować, a ew. Ty możesz być potrzebna w salonie, bo brałaś telefon na siebie. Twoja edukacja jest ważna, bo jak spieprzysz maturę to nie dostaniesz się na studia, albo wylądujesz na kierunku, po którym nie będziesz robić to, co chcesz. Ty wypruwasz żyły, zobacz ile spraw masz na głowie i określasz je jako tylko? Zobacz każda, która odpisała na Twój post jest praktycznie tego samego zdania i to są osoby trzecie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym od chwili przekazania prezentu to on powinien się o sprzęt martwić, a nie zwalać naprawę na Ciebie. Niech sobie kupi Nokię 3310 i rzuca nią do woli, a przy okazji telefon będzie... Wykończysz się mała, i to już abstrahując od niego - Ty byś chciała cały świat ratować. Sobą się na początku przejmij .Cytat:
Cytat:
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za złotem. Takim "na później". Żadne tam sztabki (chyba że co najmniej 0,5 kg
) czy monety (chyba że Krugerrand). A tak na poważnie - później dopytam sąsiadkę, matkę trójki pociech obojga płci. Matko kochana, ale przebicie ! Za gram złota ponad 100,oo zł, gdy, przy dzisiejszym kursie, w wyrobie u jubilera - max. 75,oozł. Że pozwolę sobie zakrzyknąć : MATKO KOCHANA ! Mnie nazywają : "kobieta bluszczem", ale nawet ja na takie coś bym nie poszła. Przypomniało mi się porzekadło o miękkim sercu i twardej d*upie. I pewnie umowa abonamentowa na Twoje nazwisko ? Twoim zdaniem nie wypada żądać pokrycia kosztów naprawy prezentu, który uszkodził sam prezentobiorca ? ! Dobre ! Jak bonie dydy - dobre ! A tak na marginesie, bo lubię się wtrącać i z tych ciekawskich jestem. Zdaje sobie sprawę, że to nie moja sprawa, ale trochę (!) mnie dziwi ta cała sytuacja. Czytałam, że narzekałaś na stosunek Twoich rodziców do Ciebie. Na matkę najwięcej. A to oto mamy : klasa maturalna, wikt , opierunek i dach nad głową, o innych rzeczach nie wspomnę, rodzicowy ( bo to : "dokładam się", to pewnie symboliczne, bo i z czego), epuzer-fatygant mieszkający z Tobą (tak zrozumiałam), a więc - na barkach Twoich rodziców opiera się i jego egzystencja, a tu jeszcze potężne prezenty. W moim mniemaniu - dziwaczna sytuacja. Ja miałam wyjątkowo i nad wyraz tolerancyjnych rodziców, ale nigdy, przenigdy nie zaakceptowaliby takiej sytuacji. Pewnie na ścianie zostałaby ze mnie mokra plama . W żadnym wypadku nie musisz mi się tłumaczyć, bo i z jakiej niby racji. To tylko moja konkluzja po przeczytaniu Twoich opowieści. Jakie najgorsze ? Jakie najgorsze ? Temu kolesiowi to się order za pomyślunek należy. Kradnie ? Nie ! Oszukuje ? Nie ! A że Palinqa postępuje jak dojna krowa ? Czyja to wina ?! Znam powiedzenie, że miłość gorsza sraczki i expressis verbis odczułam już jego znaczenie. Daję jednak słowo honoru - można oprzytomnię i ogłupienie przechodzi. Edytowane przez Heroldin Czas edycji: 2014-11-06 o 07:55 |
|
|
|
#2535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Rzecz gustu, mnie bardziej jarają moje sztabki i monety niż cała biżuteria, którą dostałam na chrzciny, co to jakaś 6 próba jest i w dodatku nie w moim guście, a w guście mojej babci. Żeby nie było offtopu to powiem, że kupiłam Makę w proszku. W weekend wyrzucę rodzinę z domu i się wytarzam w tym zielu.
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2014-11-06 o 13:46 |
||
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Paula! Co Ty wyprawiasz ?! To, ze oplacasz mu abonament to juz jest chore ... A jesli popsul ten telefon a nie ma na jego naprawe, to za darmo na pewno cos znajdzie na olx albo allegro. To ma dzwonic i tyle. Jak ktos nie szanuje to nie ma. I niech mi nikt nie mowi, ze sam nie da rady dorobic i odlozyc na naprawe. Tez studiuje dziennie, mam mase roboty na uczelnie a daje rade skombiniwac pieniadze, projekty za pieniadze, korki, sprzedac nieuzywane rzeczy... oszczedniej zyc ;-)
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam swoje pieniądze, a jakbym nie miała, to nie dałabym sobie nawet płacić za abonament(który swoją drogą jest chyba najmniej opłacalną opcją), czy sprawiać takich drogich prezentów. Zwyczajnie głupio bym sie czuła... Trzeba po prostu żyć oszczędniej, a nie cały czas brać od kogoś pieniądze... |
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Znów mogę uważać się za singielkę. Lżej mi, jeden problem z głowy.
|
|
#2541 |
|
Wtajemniczenie
|
Super
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Edi, świetne podejśce!
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
No men no problem
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
dużo szczęścia Ci życzę
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
ale ciiiiiisza
|
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, trzymaj się na nowej drodze życia! Szybko poszło. ![]() Spędziłam dzisiaj pół godziny w Rossmannie wybierając bawełniane podpaski i wkładki... dajcie wiarę, że znaleźć ciężej niż balsam czy peeling bez parafiny...
|
|
#2547 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, podczytuję Was, ale jakoś nie mam o czym pisać.
Przybywam z małym offtopem ![]() Od wtorku ratuję moje włosy, tzn. 30 min przed myciem drożdże na skalp+ codziennie wewnętrznie 1/4 kostki. Dzisiaj też był olej winogronowy przed myciem. A tu wczorajsze po koczkowe loczki Kolory przekłamane.
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Zaznaczam, że powtarzam co mi powiedziała sąsiadka. Nie komentuję
![]() Jak się okazało, jest ona osobą bardziej praktyczną niż to się mogło mi wydawać. Wytrzeszczając oczy, prawie oburzona, powiedziała na opowieść o 1 g sztabkach i monetach dla ich miłośników : "co za kretynizm; ani lokata kapitału, ani zaczątek kolekcji, bo wróżem Maciejem trzeba być, aby wiedzieć, iż berbeć złote monety będzie kolekcjonował; prezent typu : zbiornica kurzu albo gdzieś się zapodzieje." Jej synowie dostali : praktyczną, rzucająca się w oczy zabawkę i ubrania (one zawsze potrzebne). Córka natomiast - złote kolczyki, bo mamusi żądzą było przekłuć dziecku uszy, no i ubrania. To było parę lat temu : najmłodsze dziecko ma 9 lat. Natomiast oni (sąsiadka i sąsiad) swoim chrześniakom pokupowali jakieś polisy (posag dla dziecka, czy jakoś tak), które to w przyszłości umożliwią opłatę studiów, zakup mieszkania czy tym podobne. A jak dziecko menelem zostanie - to i tak pieniądze z polisy otrzyma i może je przepić. Cytat:
Bo ja wiem jak diabelsko własna głupota boli, gdy opamiętanie do człeka powróci. Choćbyś łbem w mur tłukł, katusze i męki tantalowym równe, ogniem piekielnym trzewia rozdzierać będą. |
|
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Mahila to dobrze, że tak szybko
Teraz niech będzie tylko lepiej na każdym kroku!
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

trzymaj się.

! 

Kolory przekłamane.