.:: Zelixa::. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-20, 08:10   #2551
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22
Dot.: .:: Zelixa::.

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Przy niskiej wadze spada ona zdecydowanie wolniej Z tego co pamiętam to przy wzroście 170 ważysz 78 kg, wiec bez przesady, ale masz zaledwie kilka kilo za dużo (patrząc na prawidłowe BMI a nie na wymarzoną wagę). Dziwi mnie, że w ogóle jesteś w posiadaniu tego leku

Ja w ciągu jednego dnia na początku chudłam 3 kg, później po kilogramie. Ale mam otyłość.

Brak mi słów !!!

Kardynalny błąd w rozumieniu wskazań do brania leku! Subitraminę bierze się przy BMI wyższym niż 30 a jedynie w przypadku cukrzycy przy BMI od 27!

Tak na marginesie, wątek schodzi na psy, laski mające kilka kilo za dużo biorą lek na otyłość olbrzymią i same się napędzają w tej paranoi Żal patrzeć

AŁA!! Mam jakieś 162- 163 i ważę 78!! mam 23 kg nadwagi i BMI 29,24!! Przeczytaj kobieto ulotkę i to,co pisałam wcześniej!! Mam policystycznego jajnika (drugiego usunęto mi lata temu) nie miesiączkuję i nie będę.! i ta waga jest dla mnie niebezpieczna!! jeszcze dwa lata temu ważyłam 55 a wcale nie byłam chuda!! a dziś się zdarza,że nie wchodzę w XL!! i nie wmawiaj mi,że nie powinnam brać tego leku. Dostałam receptę i zalecenia od lekarza.. więc wiem,co robię, a głupią 16- latką nie jestem.! mam pojerzenia niedorozwoju, bądź amputacji trzonu macicy. Wiesz w ogóle ,co to jest? a do tego obciążone, nieprzyzwyczajone do wagi kolana i zagrożenie cukrzycą.

Nie jestem "blond barbie", której przeszkadza nadmierne 5 kg, wypraszam sobie.

To tyle.
eeMM22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 09:09   #2552
aaania83
Przyczajenie

Witam!
Wiecie co, tak sobie czytam te wasze wypowiedzi i zastanawiam się po co tyle złości??
Ten wątek jest po to żeby się wspierać psychicznie a nie krytykować jeden drugiego, jak w przedszkolu
Jeśli ktoś ma 2 kg "Nadwagi" i chce brać zelke czy jakies środki na otyłość to OK, przecież to nie nasze życie , a na ulotce jest wystarczająco dużo wiadomości na temat leku. My możemy tylko powiedzieć o naszych osiągach przy braniu zelki, skutkach ubocznych, samopoczuciu i doradzić.
Takie sa moje odczucia jak czytam te posty i bardzo bym prosiła:
WIĘCEJ WSPARCIA MNIEJ KRYTYKI
Pozdrawiam i buziaki dla wszystkich
Stary 2008-10-20, 09:23   #2553
mourie
Zakorzenienie

aaania83 mądrze piszesz!
Ideą tego wątku jest przecież wspieranie się, opisywanie swoich doświadczeń, odpowiadania na pytania niewiedzących, jak i tych, którzy mają problemy,
a nie przekrzykiwania "Ja mam do stracenia 20kg, a Ty 5kg, więc jesteś głupią lalką Barbie"

Pamiętajmy jeszcze, że waga nie jest wyznacznikiem. BMI jest pewnego rodzaju średnią, którą dobrze się kierować, ale każdy z nas jest inny. Jedni mają lżejsze, drobniejsze kości i mogą być pulchni, a druga osoba może ważyć tyle samo i być bardzo szczupła. Liczy się % tłuszczu do % masy ciała.
Poza tym są właśnie różne choroby.

Dlatego nikt nikogo nie powinien tu w złośliwy sposób komentować!
Konstruktywna uwaga - jak najbardziej (bo czasami trzeba) - ale nie złośliwości!
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 09:36   #2554
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22

Dlatego właśnie ja się zdenerwowałam. Przepraszam,jeśli kogokolwiek uraziłam, ale to, że ktoś waży 120 kg, nie oznacza,że czuje się gorzej ode mnie, bo ważę "tylko" 78. Nie prosiłam lekarza o receptę na ten lek, choć słyszałam o nim wcześniej. Mam problem z kompulsywnym jedzeniem, czasem nie potrafię się opanować. Chyba zbyt dużo spadło na moje barki, po prostu. Liczyłam tutaj na wsparcie, a spotkałam się z goryczą i żalem? nie wiem, jak to określić.
Stary 2008-10-20, 09:50   #2555
mourie
Zakorzenienie

eeMM22 nie przejmuj się
Nawet nie powinnaś się tłumaczyć, lekarz wypisał Ci to jako lek, uznał to za słuszne i tyle.
Ja też kiedyś byłam "chuda", teraz pomimo, że moja waga jest jaka jest - czuję się jak baryła, bo naprawdę nie wyglądam dobrze, ale mniejsza z tym - też przytyłam 7 kg w ciągu roku, a to na mój wzrost dużo.
I to wszystko przez nerwy i przez problemy. Wierz mi - też ostatnimi latami mocno wycierpiałam i to wszystko ciągnie się do dziś dzień.
I z reguły kiedy czuje się źle sięgam po jedzenie.
Dzisiaj z tym walczę, to jest ciężka walka i czasami po prostu chciałabym popuścić, stąd właśnie pomysł z Zelixą - jakimś wsparciem.
Ale sama miałam opory, dziewczyny mi odradziły (za co dziękuję), ale też nie sądziłam, że od razu zostanę tak "potępiona"...
Także, tak jak pisałam - nie przejmuj się innymi, masz cel do zrealizowania i się tego trzymaj
mourie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 10:02   #2556
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22

i tak właśnie zrobię wiem, czego chce i wiem też,że pragnę znów poczuć się dobrze i pewnie. Kiedyś byłam człowiekiem tryskającym wręcz optymizmem.. a dziś ?
Ponad to, chcę udowodnić sobie i innym,że POTRAFIĘ.! że nie mają racji mówiąc, że już taka zostanę..
Stary 2008-10-20, 15:45   #2557
angelka23
Przyczajenie

dziewczyny, przeciez wszystkie jestesmy na zelixie, dziwicie sie ze tu tyle zlosci???? Nie widzicie pewnej prawidlowosci??? Zelixa= skutki uboczne= nadpobudliwosc???? ;p
A tak powaznie nic w tym dziwnego, ze odchudzajace sie dziewczyny latwo sie denerwuja, a kto jest niesamowicie szczesliwy kiedy jest glodny, wykonczony cwiczeniami, a na ulicy widzi wsuwajace kebaby rozmiary 36 ??? Glowa do gory kiedys to my bedziemy obstawiac budki z lodami bez zadnych wyrzutow sumienia i przeliczania na kalorie;p
pozdrawiam...
angelka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 16:43   #2558
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelka23 Pokaż wiadomość
dziewczyny, przeciez wszystkie jestesmy na zelixie, dziwicie sie ze tu tyle zlosci???? Nie widzicie pewnej prawidlowosci??? Zelixa= skutki uboczne= nadpobudliwosc???? ;p
A tak powaznie nic w tym dziwnego, ze odchudzajace sie dziewczyny latwo sie denerwuja, a kto jest niesamowicie szczesliwy kiedy jest glodny, wykonczony cwiczeniami, a na ulicy widzi wsuwajace kebaby rozmiary 36 ??? Glowa do gory kiedys to my bedziemy obstawiac budki z lodami bez zadnych wyrzutow sumienia i przeliczania na kalorie;p
pozdrawiam...
Nie Zelixa = lek na (nie wyimaginowaną) otyłość

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 17:16   #2559
skiba7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eeMM22 Pokaż wiadomość
AŁA!! Mam jakieś 162- 163 i ważę 78!! mam 23 kg nadwagi i BMI 29,24!! Przeczytaj kobieto ulotkę i to,co pisałam wcześniej!! Mam policystycznego jajnika (drugiego usunęto mi lata temu) nie miesiączkuję i nie będę.! i ta waga jest dla mnie niebezpieczna!! jeszcze dwa lata temu ważyłam 55 a wcale nie byłam chuda!! a dziś się zdarza,że nie wchodzę w XL!! i nie wmawiaj mi,że nie powinnam brać tego leku. Dostałam receptę i zalecenia od lekarza.. więc wiem,co robię, a głupią 16- latką nie jestem.! mam pojerzenia niedorozwoju, bądź amputacji trzonu macicy. Wiesz w ogóle ,co to jest? a do tego obciążone, nieprzyzwyczajone do wagi kolana i zagrożenie cukrzycą.

Nie jestem "blond barbie", której przeszkadza nadmierne 5 kg, wypraszam sobie.

To tyle.
witam..to ja mam podobnie tylko mam 80 kg...a miałam 94.......wzrost 167 cm...Pomału damy radę....Powodzenia..
skiba7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 18:39   #2560
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelka23 Pokaż wiadomość
pozdrawiam...

Na odpowienio prowadzonej dieie nie powinnaś być wybitnie głodna a jeśli tak to źle albo za mało jesz. Grunt żeby za nisko z kaloriami na zelixie nie schodzić, bo spowolnisz metabolizm.
Stary 2008-10-20, 19:23   #2561
angelka23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Na odpowienio prowadzonej dieie nie powinnaś być wybitnie głodna a jeśli tak to źle albo za mało jesz. Grunt żeby za nisko z kaloriami na zelixie nie schodzić, bo spowolnisz metabolizm.
No jak juz mowilam jestem na diecie rozdzielnej- po wyprobowaniu tysiecy innych ta jest dla mnie najlepsza. Przy moim wzroscie, wadze i w moim wieku, zeby schudnac powinnam nie przekraczas 1540kcal dziennie, wiec malo to to nie jest. A jestem glodna na rzeczy ktorych jesc nie moge- fast foody, slodycze, czy glupie ciasta drozdzowe. Dzieki za troske, ale tym razem do odchudzania starannie sie przygotowalam. pozdrawiam )
angelka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-20, 20:58   #2562
Ann33
Przyczajenie

GG do Ann33

Powiem Wam dziewczyny, ze faktycznie musimy wspierać się a nie krytykować. Często zapominamy o drugim człowieku, bo myślimy wyłącznie o sobie. Inni też oczekują ciepłych słów, wytłumaczenia i dużo cierpliwości. Ale wspólne doświadczenia są dużo cenniejsze niż tylko własne. Anka/belfer na urlopie wychowawczym
Stary 2008-10-21, 07:56   #2563
mynia19
Przyczajenie

GG do mynia19
Question Dot.: .:: Zelixa::.

Witam wszystkie panie,bo panów raczej nie ma
Jestem na Zelixie 15 dopiero od dwóch dni,ale muszę powiedzieć,że czuję się fatalnie Wystąpiła u mnie większość skutków ubocznych,m.i.: bole głowy, nudności, suchość w ustach, serce bije mi około 120razy na minutę w stanie spoczynku,a to średnio normalne, jestem strasznie spokojna, a to u mnie niespotykana sprawa,bo raczej nerwus ze mnie, nie mogę spać. Ogólnie masakra. Teraz zastanawiam się czy powinnam brać te tabletki i czy one są dla mnie. Nie przepisał mi ich lekarz, ama zaczełam je brać. Mam 170cm wzrostu i ważę 62kg. Teoretycznie nie mam nadwagi, ale nie podoba mi się nadmiar tłuszczu na moim brzuchu, który przy każdym siadaniu się wylewa. Chcę wrócić do mojej starej wagi tj. 55 kg. Co wg was powinnam zrobić, żeby się udało? Brać tabletki i jeść w małych ilościach czy może odstawić wogóle jedzenie, bo w zasadzie to mnie nie ciągnie nawet do jedzenia.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w gubieniu kg
mynia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 08:38   #2564
Hanai1243
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mynia19 Pokaż wiadomość
Jestem na Zelixie 15 dopiero od dwóch dni,ale muszę powiedzieć,że czuję się fatalnie Wystąpiła u mnie większość skutków ubocznych,m.i.: bole głowy, nudności, suchość w ustach, serce bije mi około 120razy na minutę w stanie spoczynku,a to średnio normalne, jestem strasznie spokojna, a to u mnie niespotykana sprawa,bo raczej nerwus ze mnie, nie mogę spać. Ogólnie masakra. Teraz zastanawiam się czy powinnam brać te tabletki i czy one są dla mnie. Nie przepisał mi ich lekarz, ama zaczełam je brać. Mam 170cm wzrostu i ważę 62kg. Teoretycznie nie mam nadwagi, ale nie podoba mi się nadmiar tłuszczu na moim brzuchu, który przy każdym siadaniu się wylewa. Chcę wrócić do mojej starej wagi tj. 55 kg. Co wg was powinnam zrobić, żeby się udało? Brać tabletki i jeść w małych ilościach czy może odstawić wogóle jedzenie, bo w zasadzie to mnie nie ciągnie nawet do jedzenia.
Cześć.
Moim zdaniem powinnaś przestać brac tabletki.One są dla otyłych i tylko lekarz może je przepisać.Jeśli chcesz zgubić te parę kilo to zastosuj dietę np.1200 kcalNawet przy braniu tabletek trzeba jeśc,by po odstawieniu ich nie było efektu jojo.TrzymamPozdr awiam
Hanai1243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 08:40   #2565
annain
Raczkowanie

Cytat:
Miałam już się nie udzieleć, ale co tam. Myniu... źle zrobiłaś nie konsultując się z lekarzem. Nawet nie wiesz, czy nie robisz sobie krzywdy. Może masz jakieś przeciwskazania, a nawet o nich nie wiesz. Te obiawy uboczne są naprawdę niepokojące. Jeżeli ci przeszkadza tłuszczyk na brzuchu to rób brzuszki, kup preparat do masażu (np EVELINE - polecam). Zastanów sie dobrze, czy warto. Czy będziesz w stanie w ten sposób funkcjonować. Pozdrawiam
annain jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 09:56   #2566
mynia19
Przyczajenie

GG do mynia19

Właśnie problem w tym,że nie mam tyle motywacji do robienia brzuszków :P Za każdym razem kiedy zaczynam wykonywać jakiekolwiek ćwiczenia to konczę po kilku dniach, bo już mi się mój wewnętrzny leń uaktywnia Diet różnych też próbowałam, ale to działa u mnie w odwrotny sposób. Nie wiem czemu, ale jak jem do 1000-1200 kcal dziennie to mój brzuch rośnie i robi się jak u dzieci z Etopii. Nie mam problemów z tarczycą, hormony uregulowane, wię naprawdę nie wiem o co chodzi. dlatego się zdecydowałam na te tabletki. Miałam nadzieję, że skoro dziłają na ludzi ze sporą nadwagą to mi też pomogą Sama już nie wiem ... Jestem młoda osobą i nie chcę tak wyglądać Pierwszy raz jestem w takim satnie i dlatego tak mi to przeszkadza.
Wezmę jeszcze kilka tabletek i zobaczę czy te dolegliwości ustąpią,jeżeli nie to ją odstawię.
Tylko narazie na upartego chcę je brać, bo już po dwoch dniach mam 1kg mniej. Może to przez to,że zjadłam w tym czasie tylko jedną,małą bułeczkę, którą zdążyłam już wypróżnic, a może one naprawdę działają
Stary 2008-10-21, 10:24   #2567
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22

Cytat:
Właśnie problem w tym,że nie mam tyle motywacji do robienia brzuszków :P Za każdym razem kiedy zaczynam wykonywać jakiekolwiek ćwiczenia to konczę po kilku dniach, bo już mi się mój wewnętrzny leń uaktywnia Diet różnych też próbowałam, ale to działa u mnie w odwrotny sposób. Nie wiem czemu, ale jak jem do 1000-1200 kcal dziennie to mój brzuch rośnie i robi się jak u dzieci z Etopii. Nie mam problemów z tarczycą, hormony uregulowane, wię naprawdę nie wiem o co chodzi. dlatego się zdecydowałam na te tabletki. Miałam nadzieję, że skoro dziłają na ludzi ze sporą nadwagą to mi też pomogą Sama już nie wiem ... Jestem młoda osobą i nie chcę tak wyglądać Pierwszy raz jestem w takim satnie i dlatego tak mi to przeszkadza.
Wezmę jeszcze kilka tabletek i zobaczę czy te dolegliwości ustąpią,jeżeli nie to ją odstawię.
Tylko narazie na upartego chcę je brać, bo już po dwoch dniach mam 1kg mniej. Może to przez to,że zjadłam w tym czasie tylko jedną,małą bułeczkę, którą zdążyłam już wypróżnic, a może one naprawdę działają

LoL, dziewczyno, ale Zelixa nie jest cudownym lekiem "cud" na zgubienie kilku kilogramow.. jest to lek, ktory ludzi ze spora nadwaga "uczy" normalnie jest, kurczac im zoladek.. wiec zapewniam Cię, że Ty po odstawieniu tego leku rzucisz się na lodówkę i przybędzie Ci nie tylko to, co straciłaś w trakcie brania leku, ale i 5kg więcej. Więc, jeśli nie masz samozaparcia, radzę zaakceptować brzuszek, bo odchudzanie nie polega na lenistwie. Trzeba wiedzieć, czego się chce i za wszelką cenę dążyć do tego...
Stary 2008-10-21, 10:30   #2568
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22
Talking Dot.: .:: Zelixa::.

aa właśnie Dziewczyny, byłam dzisiaj u pani doktor i rozmawiałam z nią na temat skutków odchudzania. Powiedziałam jej, że boję się "wiszącej skóry" jak schudnę. i wiecie, co mi doradziła? Żebym schudła kilka kilogramów więcej niż te 23 (np 26) a później przytyła 4- 5 kg i skóra ładnie się wypełni Powiedziała,że to sprawdzony sposób. I doradziła mi używanie balsamów ujędrniających z bluszczem i kofeiną.

Tak poza tym, biorę Zelixę10 już 6 dzień - jak narazie zero skutków ubocznych, troszkę mi się tylko pić chcę, do WC chodzę regularnie, dobrze śpię, mam bardzo dobry humor i dużo energii Jem troszkę na śniadanie (np 2 małe kromi ciemnego chlebka z wędliną) później troszkę na obiad i jakiś jogurt ok 17. piję zieloną herbatę i wodę i straciłam już 1,5 kg jestem zadowolona, bo z niższego pułapu (ważę 78kg) waga spada podobno wolniej.

Pozdrawiam i życzę dużo, dużo silnej woli ja się zapieram i do maja mam nadzieję uzyskać moje upragnione 55 kg !
Stary 2008-10-21, 10:37   #2569
annain
Raczkowanie

Cytat:
Masz jeść pięć posiłkow dziennie, najlepiej lekkich i zdrowych. Nawet, jak nie masz apetytu, musisz coś jeść, bo skonczysz z mega jo-jo. Obserwuj się uważnie, nic na siłę. I pisz, jak ci idzie. Acha, skóra z brzuszka, nawet jak schudniesz i tak będzie wiotka. Brzuszki i masaże cię nie ominą, a co...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-22, 18:49   #2570
mynia19
Przyczajenie

GG do mynia19

Mam właśnie nadzieję,że jedank brzuszki mnie ominą. Zawsze jak chudłam czy tyłam to skóra jakoś sama wracała do normy. Fakt faktem nigdy nie ważyłam więcej niż 60kg.
Co do skutków ubocznych to muszę powiedzić,że czuję się lepiej. Nadal jest mi trochę słabo,ale jest dużo lepiej. Tylko do tego jedzenia jakoś nie mogę się zmusić. Nie ma opcji na 5 posiłków dziennie ;( Jak zjem jedną bułeczkę to i tak jest sukces. Ciężko mi się poprostu przełyka. Denerwuje mnie tylko fakt,że nawet po takiej małej buleczce strasznie chce mi się kupkę
Czytałam,że mogą pojawić się zaparcia,ale jakoś mnie to średnio dotyczy,a powiem więcej,że nawet mi pomaga
pozdrawiam
Stary 2008-10-22, 21:38   #2571
Hanai1243
Przyczajenie

ZAŁAMKA!!!Dziś jest mój szósty dzień z Zelixą i.... początkowo w 3 dni 2kg mniej-a teraz 1 kg więcej.Zaczęłam od 97kg,potem 95 a teraz 96.Co jest? Nie jem więcej ,jem mniej i częściej(mniej kalorycznie)czy to normalne?może nie będę sie ważyc przez jakiś czas). Wiem ,że trzeba jeść by później nie było efektu jo-jo.Jednym słowem załamka!!!
Stary 2008-10-23, 09:44   #2572
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22
Wink Dot.: .:: Zelixa::.

a mój dzień dzisiaj 8 z Zelixą10. i mam 3 kg mniej jestem zadowolona, czuję się dobrze, skutków ubocznych brak . Dodatkowo zaczęłam brać CHROM, na "popęd słodyczowy" Pozdrawiam
Stary 2008-10-23, 09:54   #2573
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eeMM22 Pokaż wiadomość
LoL, dziewczyno, ale Zelixa nie jest cudownym lekiem "cud" na zgubienie kilku kilogramow.. jest to lek, ktory ludzi ze spora nadwaga "uczy" normalnie jest, kurczac im zoladek.. wiec zapewniam Cię, że Ty po odstawieniu tego leku rzucisz się na lodówkę i przybędzie Ci nie tylko to, co straciłaś w trakcie brania leku, ale i 5kg więcej. Więc, jeśli nie masz samozaparcia, radzę zaakceptować brzuszek, bo odchudzanie nie polega na lenistwie. Trzeba wiedzieć, czego się chce i za wszelką cenę dążyć do tego...

Sybutramina nie powoduje kurczenia żołądka, działanie powodujące efekt anorektyzujący jest inne
Stary 2008-10-23, 09:56   #2574
annain
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hanai1243 Pokaż wiadomość
ZAŁAMKA!!!Dziś jest mój szósty dzień z Zelixą i.... początkowo w 3 dni 2kg mniej-a teraz 1 kg więcej.Zaczęłam od 97kg,potem 95 a teraz 96.Co jest? Nie jem więcej ,jem mniej i częściej(mniej kalorycznie)czy to normalne?może nie będę sie ważyc przez jakiś czas). Wiem ,że trzeba jeść by później nie było efektu jo-jo.Jednym słowem załamka!!!
hmmm, może to problemy "kibelkowe", tzn zaparcia - one mogą powodować niewielkie wahnięcia wagi. Nie łam się
Stary 2008-10-23, 10:55   #2575
Hanai1243
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez annain Pokaż wiadomość
hmmm, może to problemy "kibelkowe", tzn zaparcia - one mogą powodować niewielkie wahnięcia wagi. Nie łam się
Z zaparciami nie mam problemu. Fakt chodzę trochę rzadziej niż kiedys, ale ogólnie zaprać nie mam. Wogóle żadnych skutków ubocznych nie mam na szczęście.Poczekamy zobaczymy. mam nadzieję,że coś ruszy.
Stary 2008-10-23, 11:36   #2576
manulka
Przyczajenie

Witam dziewczyny
Wczoraj pierwszy raz wzielma zelixe 10, czulam sie ogolnie ok, ale dzis rano zauwazylam ze jedna powieka mi opadla. Na dodatek dretwieje mi jedna strona twarzy. Nie wiem czy to jest spowodowane braniem zelixy czy czyms innym i nie wiem czy przestac je brac czy to tylko chwilowy stan. Dzis pojde do lekarza jesszcze sie dopytac, ale przyjmuje dopiero po poludniu a ja jestem tak zdenerwowana ze zaraz sie poplacze chyba.
A i moje bmi wynosi 32 wiec sie kwalifikuje.
manulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 11:38   #2577
enex
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manulka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny
Wczoraj pierwszy raz wzielma zelixe 10, czulam sie ogolnie ok, ale dzis rano zauwazylam ze jedna powieka mi opadla. Na dodatek dretwieje mi jedna strona twarzy. Nie wiem czy to jest spowodowane braniem zelixy czy czyms innym i nie wiem czy przestac je brac czy to tylko chwilowy stan. Dzis pojde do lekarza jesszcze sie dopytac, ale przyjmuje dopiero po poludniu a ja jestem tak zdenerwowana ze zaraz sie poplacze chyba.
A i moje bmi wynosi 32 wiec sie kwalifikuje.

Idź do lekarza i to natychmiast.
Może to być skutek uboczny zelixy, ale też nie, może to być dolegliwość wcale z zelixą nie związany. Dzś już żadnej zelixy nie bierz aż co powie lekarz.
Masz jeszcze jakieś objawy?
Stary 2008-10-23, 17:13   #2578
fiolusiek
Zakorzenienie

hejka ja od dzis zaczelam brac zelixe na razie jest ok tylko serce jakos mi zaczelo szybciej bic
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 19:34   #2579
manulka
Przyczajenie

witajcie
Byłam w szpitalu na dyzurze i okazalo sie ze dretwienie twarzy nie jest powiazane z braniem zelixy. Prawdopodobnie przewialo mnie gdzies i mam porazenie nerwu twarzowego. Mam nadzieje ze wszystko niebawem bedzie ok. Zelixe oczywiscie odstawiam na czas leczenia.
manulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-24, 08:46   #2580
eeMM22
Raczkowanie

GG do eeMM22

Cytat:
Napisane przez enex Pokaż wiadomość
Sybutramina nie powoduje kurczenia żołądka, działanie powodujące efekt anorektyzujący jest inne
Rozmawiałam z lekarzem, więc wiem co mówię. Jeśli jesz dużo mniejsze porcje przez ponad trzy miesiące, to żołądek automatycznie ulega skurczeniu, co chroni nas przed efektem "jo jo" sama sobie tego nie wymyśliłam. Pozdrawiam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości