![]() |
#2551 |
Konto usunięte
|
Dot.: No dobrze... ale co z MOTORAMI? :)
ja w niedzielę pierwszy dłuższy wojaż na moto zrobiłam 160km;-) w połowie drogi powrotnej zaświeciła mi się kontrolka od wachy (jak to dobrze mieć takie cudo;-)) dwa skrzyżowania dalej stanął i już jechać nie chciał;-P dobrze że akurat przy zjeździe na stacje;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() moj kat ejst troche ciezszy niz tza, obstawialabym 150-160. Niedlugo podejsciie nr 2 (pierwsze zaliczylam, jak go wypierdzielilam pod garazem, a ze po pracy nic nie spalam [a byla juz 14] stwierdzilam, ze nawet nie probuje). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Rozeznanie
|
już niestety 30-śći .... a zawód to nie ma się czym chwalić.
ps, może ktoś chętny na wspólną przejażdżkę ? np wypad do Kazimierza ? (tu propozycja dla stolicy ![]()
![]() |
#2554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() u was tez taka paskudna pogoda? od czasu, kiedy wracalam na kacie, nie mialam okazji sie nim pobujac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34518988]zadna praca nie hanbi
![]() ![]() u was tez taka paskudna pogoda? od czasu, kiedy wracalam na kacie, nie mialam okazji sie nim pobujac ![]() Też paskudna, ale zupełnie mi to nie przeszkadza, booo... ...złapałam salmonellę! ![]() Za to wczoraj kupiłam kask i gogle ![]() Maleństwo, dobrze, że byłaś uprzedzona o awarii ![]() Przepraszam Was, że się nie odniosę konkretnie, ale siły nie mam, dopiero wróciłam ze szpitala i marzę o tym, żeby się przespać.
![]() |
#2556 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dziewczyny (i szaraku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Konto usunięte
|
ranyyy salmonella....to chyba mało przyjemne...justyna_dt dużo zdrówka;-)
co do papierka to nie pomogę niestety bo nawet nie widziałam że tak można rejestrować gdzie indziej;-P |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Rozeznanie
|
znalazłem coś takiego
![]() ![]()
![]() |
#2559 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chyba wlasnie o to chodzilo! dzieki wielkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Rozeznanie
|
[1=9bcd8d6a9691606220db279 acbf81f81b2ccc931_62ddcef 27e2e2;34575215]chyba wlasnie o to chodzilo! dzieki wielkie
![]() NMZC ![]() jadę przegląd zrobić ![]()
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() ![]() No to tak, kask kupiłam ten: http://craft-helme.maedl.de/images/P..._schwarz_2.jpg jest dopasowany, ALE nie ciasny, więc nie wiem, czy nie włożę czapki pod wyściółkę ![]() ![]() Tak bym chciała pojeździć ![]() Wrzucam Wam krótki filmik - mój TŻ (w czarnym buzerze) i nasz sąsiad lansują się na katach ![]() http://www.youtube.com/watch?v=iv1XV...ature=youtu.be Pati, a teraz lecę do garażu nagrać dla Ciebie dźwięk mojej WRki ![]() EDIT: Poza moim szczekającym psem ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=xaZsB...ature=youtu.be
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2012-06-08 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Konto usunięte
|
az mnie naszla ochota na kola supermoto
![]() ![]() szczerze, to nie wiem co ci sie w nim nie podoba ![]() ![]() Jak sie czujesz? Czyli nie wiadomo do konca, co ci bylo? |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Konto usunięte
|
Witam witam
![]() Ale dziewczyny, możecie mi wytłumaczyć, jak to będzie działać od "nowych przepisów"? Bo słyszałam, że będzie można robić dopiero od 24 roku życia, a jedna wizażanka napisała, że od 24 to będzie można A robić.. I ja kompletnie nie czaję, do tej pory miałam plan kupić yamahę tzr 50 i jeździć na dowód, ale to takie mmmmmmałe. Muszę iść w poniedziałek do jedynego miejsca, gdzie jest możliwość zdawania prawa na motocykl. No i... co sądzicie o Hondzie CBR 125? od kilku lat mi się podoba. Albo honda city fly? |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() wiecej o przepisach tutaj http://www.scigacz.pl/Nowe,kategorie...oku,14559.html szczerze to o city fly nie slyszalam ( ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Konto usunięte
|
Ja widziałam City Fly tylko raz w życiu na żywo, a tak to tylko na zdjęciach. tak mi się spodobała żeeee... Mój ex zaraził mnie motocyklami, dwa lata temu, i tak się noszę z zamiarem zrobienia prawka. Jak to on twierdził "to takie babskie gówienko, małe, i jak nie masz tyłka jak orzeszek, to wygląda strasznie". No mi się strasznie podoba, nie tylko pod względem wizualnym (preferowałabym czarną, chociaż uwielbiam czerwone motocykle, ale cbrki są głównie czerwone, takie przereklamowane), ale też jest taka... kompaktowa, i co najważniejsze, lekka. Myślę, że na niej będę się koncentrować, chyba, że ktoś poleci mi coś innego?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
-Jeżeli nie zrobisz A2(zdawanie na 400 od 18 r.ż.) to do A(zdawanie na 600) możesz przystąpić po 24 r.ź. -Jeżeli zrobisz A2 mając 18 lat to po dwóch latach możesz zrobić A(20 r.ż). -Jeżeli w tym roku zrobisz A1 to w przyszłym będziesz jeszcze miała możliwość zrobienia A. Ile w tym prawdy to się okaże ![]() Przede wszystkim witam Was serdecznie. Motocykle towarzyszyły mi wręcz od narodzin, ponieważ miałam rodziców pasjonatów. Od zawsze ciągnęło mnie do motoryzacji ale dopiero 2 lata temu zaraził mnie tym kompletnie mój chłopak. Jeździłam już quadem Shineray 250, ostatnio pierwszy raz wsiadłam na poczciwego Ogarka i nie wywaliłam się, po paru sekundach nóżki już siedziały na podnóżkach ![]() Jako pierwszy motocykl wypatrzyłam sobie Kawasaki 250r, może za wa lata ZX6R 636 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Konto usunięte
|
No to ja zbieram kasę na to A1, bo wydaje mi się, że na niczym powyżej 125 nie będę jeździć
![]() Edytowane przez 201803111829 Czas edycji: 2012-06-10 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zakorzenienie
|
Pati, wiem, że jak na 125 to i tak dobrze brzmi (TŻ mi dodatkowo wywiercił dziurkę w tłumiku), ale wiem, że może brzmieć lepiej
![]() ![]() Jak będziesz mieć trochę funduszy to kupuj koła supermoto, serio. Jaki to jest mega komfort - chociaż przy katach jest twardsze zawieszenie, ale jednak - jak ładujesz po polskich drogach z miękkim zawieszeniem ![]() ![]() Dzięki, czuję się dobrze ![]() ![]() ![]() Tinkerbell, hej ![]() ![]() ![]() ![]() Cześć Aneta ![]() ![]() Trellemorele, hej ![]() ![]() Ale bym pojeździła na quadzie! Strasznie dawno nie jeździłam. Nie wiem, czy dzisiaj nie wsiądę na moto, chociaż u nas pogoda strasznie niepewna, no i ja nie wiem, czy jestem już w stanie bez większego stresu jeździć po chorobie. W ogóle coraz bardziej się dobijam, bo nie potrafię się dograć z wrką przy hamowaniu na nierównościach, tzn. jeszcze jakoś się dogram, ale jak już zaczynam kombinować, np. chcę dojechać gdzieś albo się przeparkować, to porażka. Jest za wysoka ![]() ![]() ![]() TŻ stwierdził ostatnio, że za wolno wchodzę w zakręty ![]()
![]() |
#2570 |
Konto usunięte
|
No i zastanawiam się...
http://allegro.pl/honda-cbr-125-125r...399769579.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Justyna mój mąż jeździ na kawasaki zzr 600. A ja nie wiem na czym bym chciała pewnie na początek jakaś 125 może bmw albo dukati
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Konto usunięte
|
no miód maszyna ;-) gratulacje;-)
ja dzisiaj zawracałam na wąskim odcinku już byłam w połowie drogi i puch zgasł i oczywiście położył mi się pod nogami ;-) rowerzysta który stał obok ledwo go ze mną podniósł i jeszcze skomentował..no jakie to ciężkie...pomyślałam że no tak stary myślałeś że wazy tyle co rower ;-) moto delikatne miało problemy z odpaleniem ale najgorszy był złamany podnóżek wracałam do domu w noga w powietrzu i podnóżkiem w kieszeni;-P |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Rozeznanie
|
zrobiłem 200km, tylek boli ale warto
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3462219 2]no miód maszyna ;-) gratulacje;-)
ja dzisiaj zawracałam na wąskim odcinku już byłam w połowie drogi i puch zgasł i oczywiście położył mi się pod nogami ;-) rowerzysta który stał obok ledwo go ze mną podniósł i jeszcze skomentował..no jakie to ciężkie...pomyślałam że no tak stary myślałeś że wazy tyle co rower ;-) moto delikatne miało problemy z odpaleniem ale najgorszy był złamany podnóżek wracałam do domu w noga w powietrzu i podnóżkiem w kieszeni;-P[/QUOTE] Uuu, przerabiałam to kiedyś, tylko nie na swoim moto jeszcze. Tego się zawsze najbardziej bałam - zawracania na wąskim odcinku ![]() ![]() Tinkerbell, moto wydaje się być w porządku. Ale to musisz pojechać i sama obejrzeć, przejechać się - czy nie znosi, czy nic nie stuka, nie puka, czy tarcze proste, jak wyglądają klocki, jak olej... No warto mieć ze sobą kogoś, kto się zna. Aneta, ładny sprzęt ![]() ![]() szarak, pozazdrościć wypadu ![]() Dzisiaj wróciłam z poprawinowego obiadu, w garażu nie wytrzymałam, wsiadłam na moją wrcię, odpaliłam, ech... Ale dobrze, że nie jeździłam, bo miałam problem z utrzymaniem równowagi przy zsiadaniu, jednak jeszcze za słaba jestem.
![]() |
#2575 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zanim pojedziesz to koniecznie omów wszystkie szczegóły z osobą, która wystawia aukcję. Fajną sprawą według mnie jest najpierw, zanim pojedziesz oddanie motocykla do serwisu na przegląd pod względem geometrii i wszelkich innych bajerów-koszt jakoś 200-300 zł a może się okazać, że nie ma po co jechać ![]() Cytat:
![]() Ja doświadczenia jako takiego nie mam, jedynie quad po lesie no i 1, 2 bieg Ogar. ![]() Lepiej za wolno niż za szybko bo później lądowanie na kolanie.. ![]() Cytat:
[1=dbff611010d7beb2d6d465d d69f947a5f4eb32a8;3462219 2]no miód maszyna ;-) gratulacje;-) ja dzisiaj zawracałam na wąskim odcinku już byłam w połowie drogi i puch zgasł i oczywiście położył mi się pod nogami ;-) rowerzysta który stał obok ledwo go ze mną podniósł i jeszcze skomentował..no jakie to ciężkie...pomyślałam że no tak stary myślałeś że wazy tyle co rower ;-) moto delikatne miało problemy z odpaleniem ale najgorszy był złamany podnóżek wracałam do domu w noga w powietrzu i podnóżkiem w kieszeni;-P[/QUOTE] Aj.. współczuję. A sety seryjne czy konkretnej firmy? ![]() Dzisiaj jechałam pierwszy raz na pasażerze Kawką zx6r 636. Na początku myślałam, że ręce mi odpadną od tego trzymania baku ale później po postoju już się przyzwyczaiłam do jazdy bo się ułożyłam w ten sposób, że łokcie opierałam o kolana(mam krótkie ręce a długie nogi). Bomba! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do różnicy między 250 a 600, to jest odczuwalna ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj z tym, że każdy motor leżał to zgodzić się nie mogę. ![]() ![]() Ale jak czasem przeglądam Allegro i widzę, rocznik 2005 przebieg 9 tysięcy, żadnej gleby a widać jak owiewki porysowane(podobno od rękawów kurtki motocyklowej) to aż mi się śmiać chce.. Dzisiaj się przymierzałam do 636, w moich dosyć wysokich motocyklowych butach stawałam na połowie stopy i bez problemu majtałam nią pomiędzy kolanami. Mam 164 cm wzrostu, 54 kg ważę więc jestem drobna ale siłę jako taką mam ![]() A czym teraz jeździsz bo nie znalazłam ![]() ![]() Edytowane przez trellemorele Czas edycji: 2012-06-10 o 21:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją WR też swobodnie majtam, tylko inaczej trochę się sprawa ma w ruchu. Z jazdą nie mam problemu, z nawracaniem też, ogólnie naprawdę mam łatwą sprawę z tym motocyklem, ale właśnie fakt, że jest za wysoki (a ja mam 174 cm) powoduje, że nie mogę go opanować, jak zahamuję (a mam to do siebie, że dość gwałtownie hamuję na dodatek, ale to miękkie zawieszenie kusiiii...) na pochyłości, to nie wyrabiam (tzn. jak stanę tak, że jedną nogę muszę postawić niżej, u mnie podjazd z górki jest, jak stoję na nim po skosie czy prostopadle jest ok, wzdłuż to już by było gorzej). A zmieniłam zamysł, bo pojechałam oglądać Suzuki SV 650 i jak mi przyszło nawrócić, to prawie zeszłam na zawał. No i wyglebiłam na pochyłości właśnie, nogę poharatałam, wszystko by obleciało, ale szans nie ma na to, żebym sama podniosła. A już WRkę podniosę spokojnie. Przeraziło mnie w dużych motocyklach to, że są mniej zwrotne, trudniej je podnieść i ogólnie cały ciężar mnie przerósł. Chciałam z kolei CBR 250, ale niestety, starej serii nie chcę, a nowa jest za droga, bo dopiero weszła, w zeszłym roku ![]() ![]() ![]() A to moje dziecko - Yamaha WR 125 X: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1338054187 http://www.yamabits.co.uk/media/cata...ccessories.jpg Na crossowych kołach ![]() ![]()
Edytowane przez justyna_dt Czas edycji: 2012-06-10 o 22:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja niska już mogę o WRce zapomnieć w takim razie ![]() Mi mówią, żebym zamiast 2009 250r brała Horneta 2006 600-tę bo podobno łatwa do opanowania ale boje się. Ogólnie boje się, że nie ogarne motocykla w ruchu ulicznym.. Stare Cebry fakt, do pięknych nie należą a te tłumiki to aż wołają o pomstę do nieba. Ja jak kupię swój pierwszy motocykl to pierwsze co wymieniam tłumik na Two Brothers.. Ten dźwięk mnie powala na kolana. Oczywiście jeżeli do danego modelu będzie takowy dostępny. Nooo i ładny motocykl i ładna właścicielka. ![]() No na crossowych byłby taaaaki o--> ![]() A siedziałaś na zx6ri 250r? Duża jest ta różnica wysokości? ![]() Ale się cieszę, że znalazłam tutaj kilka motocyklowych Wizażystek ![]() Edytowane przez trellemorele Czas edycji: 2012-06-10 o 22:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No WR jest dość wysoka, moja jest obniżona już na amortyzatorach też i niestety... a jestem nauczona całą stopą stawać, więc dla mnie to wciąż problem. Zobaczymy, co da obniżenie tego przodu, ale nie jestem zbyt zadowolona z tego, bo kurde no... Obniżył mi już trochę i nie mogłam się przestawić. Możesz sobie na MZ popróbować ![]() ![]() ![]() Najlepiej sama sobie popróbuj, na czym się dobrze czujesz. Ja Ci mogę odradzać 600 na początek, ale ja jestem bojąca dupa trochę teraz, więc ![]() ![]() Nie siedziałam na ZX6R, na 250R owszem, ale myślę, że różnica w wysokości jest niewielka, o ile jest w ogóle, bardziej w szerokości i zwrotności.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.