![]() |
#2551 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kochane pierwiosnki 2008
a jak ja bylam w ciazy to bylismy w egipcie i nqawet sbie "snurkowalam" nurkowac mi zabronil lekarrza
POWIEDZCIE CO MYSLICIE O TYM NOSIDELKU??? to jest foirmy womar... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Wtajemniczenie
|
marcelina - ja od jakiegos miesiaca robie zapasy mleczka, mam woreczki zakupione na allegro i rzeczywiście śa delikatne i sie rozrywaja - trzeba uważać. Mam zamrożone 3 woreczki po ok 100 ml. moze to nie za wiele ale nie zawsze jest co odciagnąć
![]() , najczęściej odciagam rano gdy Maja przespi jedo lub wiecej karmień. czytałam że mleczko mozna zamrażac na 6 miesięcy, ula b - witaj ![]()
#2553 |
Wtajemniczenie
|
dominikowa - dzięki. A mleko odmrażacie w temp. pokojowej???
gosiaczek - nosidełko wygląda podobnie do mojego infanta, co go daphne poleciła - chyba ok. No i w naszym (mamuś dziewczynek) ulubionym kolorze - różowym ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż powoli mi ten róż bokiem wychodzi - trudno kupić coś innego niż w tym właśnie kolorze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() wiecie co oststanio odzialam?? czapke z daszkiem w h&m na takie maluszki jak nasze... zastanawiam sie czy jej kupic ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Wtajemniczenie
|
ja rozmrażam w garnuszku z ciepła wodą, nie może byc za gorąca i ta wode wymieniam lkilka razy na cieplejsza
gosiaczek ja mam chyba identyczne nosidło, tez kupione w tesco ![]()
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a wiecie moze jak dlugo (chodzi mi do ktrego m-ca zycia dziecka)trzeba podgrzewac mleko itp? i czy soczek jak dajemy na lyzeczce to tez trzeba??? woda nie moze miec temperarury pokojowej? jak to jest...... ![]() i zapomnialam tez sie pochwalic, ze mala juz probuje sie obracac, wygina sie jak moze jak nie chce juz elzec na plecach, a ponoc jak bylam w tesco dzis, to maz pomagal jej trocje przekrecic sie z plecow na brzuch i ona niby sama to zrobila... hmmm... moze i zrobila, chociaz peqwnie wiecej bylo tej jego pomocy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawe jakie bedzie nastepne słówko ![]() Cytat:
![]() co do siadania to moja robi tak samo dzwiga sie wszedzie w foteliku na rekach jak lezy to probuje sie dzwigac - staram sie by tak nie robiła no ale kiedys musi zaczac probowac siadac. Cytat:
![]() napewno nied,lugo tez powie- a ,marceli sie niedługo znudzi i zacznie znowu co innego powtarzac ![]() ![]() dzieki ![]() ![]() hihiih choc jak marcelina pisze to nieswiadome jest no ale radość dla mnie wielka usłyszec to z ust Marcelinki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() moja tez w tamtym tyg. piszczała jak najęta az uszy bolały a teraz juz zapomniała o piskach i znowu cos innego ma w główce a za tydzien znowu cos bedzie itd... ![]() Cytat:
![]() ![]() tez macie taka karuzelkę ? to juz chyba trzy takie same mamy hehe , bo chyba kasia słoneczko tez ma taką ![]() Cytat:
![]() juz sie chyba powtarzam z tym dziekowaniem ,no ale pasuje podziekowac kazdej z osobna za miłe słowo ![]() co do głosu to nie cierpie słuchac siebie jakos smiesznie słychac a wam sie podoba hihiihhi Cytat:
ja sie nie chwale tak zeby ktos pomyslął jaka to marcelka zdolna najlepsza z wszystkich dzieci- ja poprostu z radosci musiałam wam to napisac ze powiedziała mama bo jakos chciałam sie podzielic z wami moją radościa bo to takie cudne jest.Ja sie ciesze z waszych radosci- a tu pierwszy zabek, a tu chwyta nózki ,a to przewraca sie na brzuszek - super - ciesze sie razem z wami ![]() ![]() Cytat:
![]() kochaniutka ta twoja pocieszka ![]() Cytat:
![]() marcelka tez na golaska sobie lubi polezec a przy pampersie zachowuje sie tak samo ![]() ![]()
![]() |
#2558 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3980874.html http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...1,3866962.html moze cos pomoga ![]() Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;8405363]Hej dziewczynki, dawno mnie nie było bo odpoczywaliśmy sobie nad jeziorkiem, a Wy tyle tego naskrobałyście, czytam i czytam i czytam i konca nie widać ![]() widze, że u wszyskich olbrzymie zmiany ![]() wszystkie maluszki już bardzo urosły i są śliczne ![]() Zazdroszcze tego wypoczynku ![]() ![]() gosiaczek071: nieznam sie na nosiedelkach ale wizualnie jest OK ![]() ![]() Ja dzis mam ciezkie usypianie malego (jak pisalam ucze go zasypiania w lozeczku) no ale jak narazie udalo sie tfu tfu zeby niezapeszyc ![]() Czy wasze dzieci tez maja takie plaskie glowki z tylu ?? niewiem czy sie martwic czy to normalne u tak malych dzieci bo wkoncu leza wiekszosc dnia ![]()
![]() |
#2559 |
Zakorzenienie
|
heh nie po to tu jestesmy, zeby sie przechwalac przeciez tylko dzielic z innymi swoimi radiosciami z tego co maluszki potrafią robic. Przeciez sie nie porownujemy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny!!!!!!!!!!!! zanim wyjdziecie ghdzies z maluszkami na dluzej w nosidelkach czy chustach TO SPRAWDZCIE DOKLADNIE wszelkie zaszycia, bo nie wiem co, ale coś mnie tknęło, zeby posprawdzala przeszycia na moim NOWYM sosidelku a tu taka "niespodzianka"... nitki poszly i prawie caly pasek od regulacji sie poluzowal... takze ide to zszyc teraz, ale naprawde sprawdzcie to, zeby tragedii nie bylo... I dodam, ze to ze nosidelko jest z tesco (nie formy tesc, tylko womar) nie znaczy ze tyulko moj jest do dupy, te kupione z aalegro czy innych sklepow tez mogą byc wadliwe... Posoprawdzajcie zatem koniecznie!!!! fredzia byly niebieskie, zielone, czerwone i jakies srakowate ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Rozeznanie
|
teso: moj zawsze zasypial w wozku bo byl bujany no wiec klade mu do lozeczka kocyk na przescieradlo i na poczatku klade go daje smoka i pieluszke on poguga sobie a jak jest juz zmierzly i zaczyna plakac przychodze poglaszcze go az sie uspokoi i lapie za rogi kocyka i delikatnie ruszam tak ze on mysli ze jest w wozku
![]() ![]() ![]()
#2562 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wszytskie maluchy slodkie! boze, ale one rosna i sie zmieniaja, co??? moja ostatnio odkryla stopki i zaczela je lapac, zdejmowac sobie skarpetki itd. no i chichra sie bardzo czesto - latwo ja rozbawic. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też z Sashką w brzuszku byłam w Egipcie - dokładnie we wrezśniu ubiegłego roku ![]() gosiaczek jak oglądałam dzisiaj filmik z twoją niunią to na kolanach siedziała moja Sasia - jak usłyszała twoją Hanię to aż podskoczyła i tak się rozglądała wkoło, jaby rozumiała co twoja mówi ![]() Sashka usypia w ciągu dnia gdzie popadnie - na macie, podczas jedzenia na moich rękach - wtedy ląduje w łóżeczku, w foteliku, na tarasie na kocach a po kąpieli i kolacyjce w łóżeczku - i to sama nie trzeba jej pomagać.
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
hmm no o tych wiszacych nozkach nie pomyslalalam, zle tak jak juz pisalam - kupilam tylko na krotkie wypady jak do sklepu czy apteki, a nie chce mi sie tachac juz wozka. JAk ona byla lzejsza to co innego, a wazy juz 7 kg (okolo, ostatnio 6,5) i wozek etz swoje wazy, a targac go kilka razy dziennie z gory i na dol na 2 pietro bez windy ... nie widzi mi się to heh
![]() ale z drugiej strony to jak nosimy sobie dziecko po domu, to ono przeciez tez nie ma "naturalnej" pozycji... poza tym ja jakos odruchowo podtrzymuje mala w tym nosidle... niby zszyłam te zapiecia teraz ale nie mam zaufania i nawet jak ją przymierzealam dizs do tego nsidelka to jakos czulam sie niepeewnie jak jej nie przytrzymywalam, chociaz leciutko... ![]() ![]() ide spac w koncu.. ja nie wiem skąd ja biore tyle sił... rano pilam lekka kawke a moglabym jezczepol domu wyspzraztac... heh kiedys spalam po 12 godz...a teraz ![]() ![]() ![]() ![]() bo moze maluszki kumają co inne mowia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
Zosia plażowiczka
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
a moja corka podbija pupe ciagle do gory robi to tak umiejetnie ze obecnie to jej sposob transportu odbija sie tak i wedruje po calym pokoju
#2569 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Zadomowienie
|
Madabell ale mnie rozbawił opis twojego ślimaka, nie mogę
![]() A pamiętacie jak te nasze dziciątka kiedyś tylko leżały i płakały. Takie male pasożyty stale na cyckach. Teraz takie fajne już są i madre i zdolne w ogóle. Ja to mam wrażenie że z dnia na dzień kocham swojego synka coraz bardziej, zwlaszcza ze widzę jak on już coraz rozumniejszy jest i jak na mnie świetnie reaguje. Kiedyś to tylko buzie otwierał jak mnie widział i czułam się sprowadzona do roli paśnika a teraz to wiem ze on lubi ze mna być i spedzać ze mną czas. A jak na mnie patrzy z takim uwielbieniem w oczętach jak się nad nim pochylam i uśmiecham. Słodziucha moja i wcale nie musi być najpierwszy ze wszystkich byle by mu sie nic złego nie działo i dobrze sie rozwijał. A ta dzeiwczynka co juz chodzi to dla mnei szok, ale to wcale nie jest dobre dla kregoslupa. Lepiej jak dzieci stopniowa nabywają takie umiejętności w odpowiednim czasie. Wiadomo jak sama tak robi to nikt jej nie pzreszkodzi ale lepiej gdy dziecko rozwija się w takim tempie średnim. nic kobietki idę spać padam na twarz a jutro trzeba rano się zwlec i na budowę jechać, będę patrzeć czy mi rury ładnie kłada bo czy dobrze to pzrecież nie skontroluje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zadomowienie
|
Niunciu słodka plazowiczka.
Gosiaczku moim zdaniem w tym nosidełku to dziecko jest za bardzo spionizowane tak na nim wisi. Jak je nosisz na rękach to jednak bardziej dziecko tulisz do siebie i odruchowo się odchylasz do tyłu. Ono wtedy opiera się na twojej klatce piersiowej i nie ma tak obciążonego kręgosłupa. Dlatego to nosidło nie nadaje sie na spacer ale wiadomo jak wyskoczyć do sklepu "po mleko" to nic strasznego. Od czasu do czasu, generalnie lepsze sa chusty takie jest moej zdanie. Ale ja nie jestem lekarz i wiem tyle co wyczytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy wasze dzieci tez spia na żabę ?? ![]() ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2008-07-31 o 06:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Raczkowanie
|
Gosiaczek masz śliczną córcię
![]() Jeśli chodzi o nosidełko to mam podobne też firmy womar-Olo uwielbia w nim przebywac,ale staram się Go w nim umieszczac jak najmniej (wyjście do osiedlowego sklepu,bo podobnie jak Ty mieszkam na 2 pietrze i nie chce mi się"wlec" wózka). Przeszycia i paski sprawdziłam zaraz jak przyszła przesyłka(kupiłam na allegro), nie wiem jednak czy takie nosidełko jest w stanie wytrzymac 16 kg,bo do takiej wagi jest napis na etykiecie (nie zamierzam jednak go nosic przy takiej wadze,bo to mój kręgosłup by tego nie wytrzymał).Jeżeli chodzi o chustę to mój syn jej nie toleruje-nie cierpi jak nosi się Go w pozycji poziomej. Oglądałam wypowiedzi Córci Adatki na Bobasach i byłam w szoku,że tak pięknie powtarza "mama" Z niektórych wypowiedzi na temat zamrażnia mozna wysnuc wnioski,że zapewne niektóre z Was wracaja do pracy.Ja niestety nie ,bo w rodzinie wszyscy pracują, a z obcą kobieta bałabym sie zostawic swojego maleństwa (a przed urodzeniem Ola zarzekałam się ,że wynajmę opiekunkę i wrócę do pracy) więc napisałam wniosek o urlop wychowawczy od września na rok.Czasami myślę sobie,że to takie zaskakujące jak takie maleństwo zmienia człowieka i dopiero teraz wiem ,że zrozumieją mnie tylko osoby które maja dzieci. Jeżeli chodzi o zajście w ciąże to od dwóch lat nie stosowałam,żadnej metody antykoncepcyjnej na zasadzie "jak Bóg da",ale nie staraliśmy się o dzidzusia (w odpowiednim momencie TŻ przeżywał chwilkę stresu ![]() Ja dostałam @ jakiś miesiąc temu,ale było inaczej niż przed ciążą,bo było to zaledwie 2 dniowe plamienie i bezbolesne,choż przed ciążą ból był nie do zniesienia bez srodków przeciwbólowych.Też miałam nadzieję,że tak jak moja siostra będzie to dopiero po ok. roku.Ale sie pomyliłam. kończę,bo Olo mnie woła... Napiszcie, w jakich godzinach wychodzicie z dziemy w upały? Załączam zdjęcia mojego Wędrowniczka-żałuję,że nie mam kamery |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A teraz siedzi mi na kolanach a właściwie półleży, słuchamy muzyczki bobasa i nogami mi odpycha półkę od klawiatury łobuz jeden TEż mam takie nosidełko, tzn innej firmy, ale jeszcze czekam na bardziej stabilniejszą główkę. Nie daje mi pisać więc spadam
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
ulab thx
![]() ![]() a moja juz tak dobrze głowe trzyma, ze nie ma problemu... dzis musialam ja na chwile wlozyc w nosidlo w domu, a jak ja wyciagnelam to sie zaczela drzeć ![]() ![]() ![]() ![]() teraz sprzatam na raty... najpierw lazienke jak spała, a teraz czekam az znow zasnie to sobie reszte ogarne. ![]() ulab twoj makluch niezle sie wygina (wyginam ciał śmiało... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() oczywiscie, ze tak! ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Rozeznanie
|
Umnie dzis znowu upal ma byc 32 stopnie
![]() ![]() Dziewczyny ale te wasze malentwa zdolne ![]() ![]() ![]() ![]() A co do noszenia to moj ostatnio coraz czesciej sie tego domaga a mi wysiada juz kregoslup (wkoncu on ma jakies 8 kg a moze i wiecej ...) musze chyba tez pomyslec nad jakims rozwiazaniem bo inaczej calkiem kregoslup wysiadzie ![]() papryczka: w sumie czytalam ze dziecia sie glowka krzataltuje itd... ale ostatnio rozmawialam z kuzynka ktora jest z dziedziny osob ktore wszystko maja naj naj naj i jej tekst ze jak moj maly nielezy na boku to bedzie mial taka plaska glowe troche mnie zmartwilo i dlatego pytam czy wasze dzieciaki tez tak maja czy tylko faktycznie moj ![]() ![]()
#2578 |
Konto usunięte
|
Z tymi wakacjami to tak, że mój mąż niestety zmienia prace i nie będzie miał urlopu juz w tym roku (no moze pod koniec) więc żeby się wyrwać z tego mojego pięknego miasta, umówiłam się z mamą, że razem sobie pojedziemy do domku nad jezioro.
Mama gotowała obiadki i pomagała zająć się małym, a ja mimo wszystko sobie odpoczęłam, bo nie ma to jak codziennie spacerki po lesie ![]() ![]() Małemu się tak spodobało spanie w wózku jadąc, że teraz mam problem żeby go uśpić w domu - to Fredziunia a'propos zasypiania w łóżeczku ![]() Gosiaczek - Ignaś zawsze tak śpi ![]() Ja skończyłam swoją pracę w dniu porodu, więc teraz lada dzień będę się rejestrować jako bezrobotna ![]() Ale to był świadomy wybór, bo chce co najmniej rok być z małym w domu, dlatego też mąż musiał zmienić pracę, żebyśmy na tym nie wyszli jak Zabłocki na mydle ![]() Z jednej strony to oczywisty wybór, a drugiej chyba momentami oszaleję i nie wiem czy wytrzymam, tyle miałam do tej pory spraw na głowie, ciekawą pracę, kontakt z ludźmi, a teraz... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
HA! I teraz zapomniałam co miałam napisać. AAAAAAA już wiem, byliśmy wczoraj na szczepieniu i zaglądała pediatra małemu do buźki i stwierdziła, że jeszcze to nie ząb, że takie dziąsełko. No to już sama nie wiem, ja tam widzę białą plamkę, wydaje mi się, że się myli a jak nie to dostalismy gratulacje przedwcześnie
![]() Krzysio ma 3, 5 mies waży 6060g , mierzy 67 cm i wydaje mi się, ze też przesadziła, sama go dziś zmierzę. U mnie z tym zasypianiem to różnie, wieczorem po kąpieli zasypia zazwyczaj bez problemu w łózeczku i bez lulania, natomiast w dzień śpi w wózku. Albo na balkonie, albo na dworze. Staram się go nie lulać na rękach ale wiem, ze wózek też nie jest dobrym rozwiązaniem. Ale w wózku mi ładnie zasypia a najlepiej na powietrzu. Ciekawe co będzie w zimie, chyba w wózek i w domu. Łóżeczka w dzień nie lubi i kojarzy mu się z przymusowym spaniem
#2580 |
Zakorzenienie
|
moja wogole nie lezy na boku... przekreca sie zawsze, a co to zle? na sile mam ja dawac?? nie slyszlam nigdzie, ze dziecko POWINNO klezec na boku...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:04.