Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-07, 08:21   #2551
Kancia
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

iwka tak moj Tz miał imieniny wczoraj

lea mamy takie same kozaczki z gufo
Stary 2008-10-07, 08:24   #2552
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Cytat:
Napisane przez katia21 Pokaż wiadomość
Witam !!

A Kacperito na noc wypił 280 mleka, ok 4 - 180, a potem ok 7 następne 120. Nie wiem co się z nim dzieje. Coraz więcej je w nocy mimo że przez dzień je normalnie. Czy wasze dzieci też się budzą jeszcze w nocy na mleko??

Nikolita od kilku dni nie chce na noc mleka to daję jej ok.250ml gęstej kaszki i do popicia soczek godz.19.30, a potem rano ok 6.00 pije 150 mleka z kleikiem ryżowym.
coś ta moja princess wierci się od kilku dni w nocy-chyba ząbki

karolinqa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 09:07   #2553
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

witajcie kochane ! na poczatek zycze duuuuuuuuuuuuzo ciepelka w ten jakze "piekny " poranek . u nas zimno i mokro i w ogole brrrrrr....

lea , minisiu nic sie takiego az strasznego nie stalo, ale po 1: moj tz wszystkiego sie czepial az mialam ochote go po 2 :kiedys wzielismy kredyt na spolke z moim bratem i mielismy splacac po polowie on 200 i my 200 a on wczoraj dzwoni i mowi ze juz nie bedzie splacal bo nie ma bo planuja slub ze swoja dziewczyna i takie tam wiec tak spada na nas kolejne 200zl do splaty niby nie jest tego az tak duzo ale my splacamy jeszcze mieszkanie swoje wiec to jest sporo. no a po 3: tz ma postojowe w pracy i placa mu polowe pensji wiec przez najblizsze 3-4 miesiace bedzie d**** a nie wyplaty...i w ogole pogoda nie sprzyja dobremu humorowi. wprawdzie popoludniu bylismy na spacerze i bylo super. spotkalismy znajomych i dzis idziemy do nich na kawke.

noc u nas ciezka mis sie budzil iplakal - zeby ...jedna czworeczka mu sie juz przebila ( 9 z kolei zabek mamy) ale druga teraz daje sie we znaki.jeszcze kilkanascie takich nocy i bedzie po sprawie przynajmniej na chwilke. grunt to zaopatrzyc sie w duze ilosci kawusi

barwa poczytaj sciagi

katia mis nie pije w nocy odkad przeszedl na modyfikowane nie chce jesc w nocy ani pic zasypia o 19.40 po 250ml mleka ( jak dokuczja zeby) lub po sporej kolacji i po mleku( jak zeby nie dokuczaja) i budzi sie o 6- 7.00 rano i znow wypija ok 150 ml mleka i zjada buleczke

teraz wprosilismy sie na kawke do tesciowej wiec uciekam .

milusiego dnia

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 09:15   #2554
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

A u nas od piątku była jakaś duża awaria na linii i do tej pory byłam bez telefonu i internetu
No, ale na szczęscie już naprawili. Muszę teraz poczytać co napisałyście przez weekend
Stary 2008-10-07, 09:30   #2555
Patrilla
Zakorzenienie

Wink Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

uśpiłam przemocą małego nadpobudliwca co dziwne jak juz ja opanuje zasypia jakbym jej dała czymś ciężkim przez główkę pac i spi
Polia pije 200 wieczorem ok 19:30 z 5 miarkami sinlacu i rano ok 7 tyle samo mniej więcej też mleko z sinlacem w porównaiu do waszych maluchów mało pije ta moja zgaga ...

Xantia śliczny chlebek ja dzis próbowąłam zrobic pasztet mam dosc badziewia ze sklepu ale chyab mi nie wyszedl....jednak małz powiedział ze zje
Stary 2008-10-07, 10:05   #2556
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki za piątek . Przydały się . Na sali poszło mi bardzo dobrze w/g pani sędzi . Stresa miałam okropnego, ale po godzinie protokołowania dostałam już speeda i palce same śmigały po klawiaturce .
Jestem bardzo szczęśliwa, że poszłam do pracy .
Bardzo sie cieszę, że jesteś szczęśliwa
A co do butków zimowych to jeszcze nie mamy
Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość
Wklejam Wam fotki Emci i Jagodzianki z uroczystości pasowania na ucznia

1,2 - jem spaghetti
3,4 - Jagodzianka w birecie
Śliczne dziewczyny.
Sylwia ślubowanie ma dopiero pod koniec października
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Hejo

Melduję si e z Londynu

Lot spoko, opóźnienie niecałe pół godzinki, poza tym wszystko wporządku

Jesteśmy po londyńskim śniadanku i zaraz wychodzimy na zakupy
Udanych zakupów
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9255822]
Maks dziś rano przewrócił się na podwórku i rozciął sobie wargę.
[/quote]
Wielki buziak dla Maksa
Cytat:
wasze dzieci też się budzą jeszcze w nocy na mleko??
Czasmi sie zdarza Wstaje o 5 i skrzeczy "am,am"
Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
po 1: moj tz wszystkiego sie czepial az mialam ochote go po 2 :kiedys wzielismy kredyt na spolke z moim bratem i mielismy splacac po polowie on 200 i my 200 a on wczoraj dzwoni i mowi ze juz nie bedzie splacal bo nie ma bo planuja slub ze swoja dziewczyna i takie tam wiec tak spada na nas kolejne 200zl do splaty niby nie jest tego az tak duzo ale my splacamy jeszcze mieszkanie swoje wiec to jest sporo. no a po 3: tz ma postojowe w pracy i placa mu polowe pensji wiec przez najblizsze 3-4 miesiace bedzie d**** a nie wyplaty...i w ogole pogoda nie sprzyja dobremu humorowi. wprawdzie popoludniu bylismy na spacerze i bylo super. spotkalismy znajomych i dzis idziemy do nich na kawke.

Muszę dziś zamieścić parę ogłoszeń w prasie. Chociaż na razie mąż ma zlecenia do końca roku. Ale przydałoby się mieć już coś na początek przyszłego roku.
W niedzielę byłam u mamy na naukach księgowości. Bo cała papierkowa robota spadła na mnie. Ale dobrze, mam jakieś zajęcie.
Stary 2008-10-07, 10:30   #2557
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
jak Agatka?? powiedz czy glowka po tej operacji juz ladnie wyglada?? jak mala sie czuje??

biedny Maksio ale pewne i tak dlugo nie lakal bo to dzielny i wesoly mlody czlowiek.. a co do zakupow to fiu fiu.. lane te butki guffo to ccc prawda??
kropka, Agatka wygląda coraz ładniej, główka juz nie jest taka pociągła jak na początku.
Wkleję potem fotkę.
tak, gufo to ccc.

Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
Dziś odnieśliśmy wlki sukces pedagogiczny - Igor zasnął ok. 21, a Olaf działał z nami tylko do północy

a co do mówienia, to Olafek dziś pokazywał na zwierzątka w książeczce i za każdym razem krzyczał "to, to!" i musiałam mu mówić, co to jest
ukryty pedagog w Tobie drzemie.
Maksiu tez mam manie pokazywania, na wszystko, ale głównie na obrazki w książeczkach, mówi wtedy tak pytająco :hy?" a ja odpowiadam za każdym jego wskazaniem paluszka. A jak nie odpowiem, to on mocniej paluszkiem stuka po obrazku i nzniecierpliwiony ponagla "hy??". Jak odpowiem to przesuwa palucha na kolejny obrazek i znowu "hy?"

Cytat:
U nas wszystko po staremu !!
Ale muszę wam coś powiedzieć. Jak Kacper budzi się ze mną razem (czy w weekend) to budzi mnie buziakiem, i jak zasypia to też mi daje sam buziaka na dobranoc. Jakie to jest słodkie !!!!!!!!!!!!

A Kacperito na noc wypił 280 mleka, ok 4 - 180, a potem ok 7 następne 120. Nie wiem co się z nim dzieje. Coraz więcej je w nocy mimo że przez dzień je normalnie. Czy wasze dzieci też się budzą jeszcze w nocy na mleko??
to musi być słodkie, takie buziole od synusia. Maks tez czasem sobie przypomni, żeby mamusi dac buziakia, leci wtedy do mnie z otwartą buzinka, obślini mnie , a potem się przytula.
Maks w nocy na picie się nie budzi, ale ostatnio wybudza się częściej, jak wypluje smoczka i nie umie go znaleźć. To chyba na żabki, jedna górna czwóka juz sie przebiła, a dolna z tej samej strony juz mocno czuc pod dziąsełkami.

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość
witajcie kochane ! na poczatek zycze duuuuuuuuuuuuzo ciepelka w ten jakze "piekny " poranek . u nas zimno i mokro i w ogole brrrrrr....

lea , minisiu nic sie takiego az strasznego nie stalo, ale po 1: moj tz wszystkiego sie czepial az mialam ochote go po 2 :kiedys wzielismy kredyt na spolke z moim bratem i mielismy splacac po polowie on 200 i my 200 a on wczoraj dzwoni i mowi ze juz nie bedzie splacal bo nie ma bo planuja slub ze swoja dziewczyna i takie tam wiec tak spada na nas kolejne 200zl do splaty niby nie jest tego az tak duzo ale my splacamy jeszcze mieszkanie swoje wiec to jest sporo. no a po 3: tz ma postojowe w pracy i placa mu polowe pensji wiec przez najblizsze 3-4 miesiace bedzie d**** a nie wyplaty...i w ogole pogoda nie sprzyja dobremu humorowi. wprawdzie popoludniu bylismy na spacerze i bylo super. spotkalismy znajomych i dzis idziemy do nich na kawke.
olunek, wiem, że to nie żadne pocieszenie, ale u nas też taka daremna pogoda.
A na co kredyt wzieliscie do spółki z bratem? jakiś biznes?
Mój brat był wczoraj w banku po kalkulację kredytu, no i chyba wszystko zaskoczy, na dniach kupi działke, a potem rozkręcamy biznes. pare lat na budowe obiektu, a potem bym juz normalnie prace miała.

Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
Xantia śliczny chlebek ja dzis próbowąłam zrobic pasztet mam dosc badziewia ze sklepu ale chyab mi nie wyszedl....jednak małz powiedział ze zje
TŻ tez cżłowiek i czasem się poświęca dla dobra sprawy.

Zmykam, bo znów z Maksiem przyspaliśmy, jak otwarłam oczy to była 10:20!!
cos nam się ostatnio długo śpi.
Teraz Maksiu szaleje u abbci na górze.
Zaraz wpoadnie przyjaciółka z synkiem, więc pędzę troche ogarnąc pzred tą kawką.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 13:08   #2558
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

ajanna mam pytanie.czym oklepywałaś chłopaków jak mieli chore oskrzela??bo nikola kaszle no i ma przepisany syropek ale chyba tym oklepywaniem to nie zaszkodzę??

Stary 2008-10-07, 14:33   #2559
ajanna
Wtajemniczenie

Karolinqua na pewno oklepywanie nie zaszkodzi, a może pomóc nawet bardziej niż syrop tak naprawdę to najważniejszy jest ten ruch od dołu do góry po klatce i po pleckach z dłońmi złożonymi w łódeczkę i najlepiej przed położeniem i po wstaniu. a smarować możesz czymkolwiek rozgrzewającym, co nadaje się dla dzieci - ja teraz używam olejku kamforowego, ale może być też Herbolen, Pulmex Baby itp.

Patrilla jak usypiasz na siłę ;> ? ja też tak chcę
ajanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:17   #2560
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Oh my God...

ale noc za nami.Werka się obudziła o 24 i nie spała do 3, kręciła się u nas w łóżku. Nie płakała, nie marudziła tak jakby nie mogła zasnąc, przewracała się z boku na bok. Od 3 do 4 spała u mnie na rękach, ale było ciężko, więc ją położyłąm z powrotem i tak kimała bidulka do rana. JA oczywiście o 5.20 pobuda, ehhh.... dzieci.... ALe dzięki bogu takie noce to od urodzenia możemy na palcach jednej dłoni policzyć.

W nagrodę mamy piękny słoneczny dzień, 42 stopnie na słońcu, kolorowe liście i w ogóle świetnie tym bardziej,że jutro wolne.

xantia- chyba maszyny chlebowe na all pooglądam...

katia- Werka potrafi w nocy 150 ml wody wypić, podaję ją jej przy większych przebudzenia poje- działa to chyba na zasadzie smoka.Mleka w ogóle nie pije, nawet w dzień.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 15:50   #2561
Patrilla
Zakorzenienie

Ajanna przez głowkę obuchem nie daje ale czasem mam ochotę po prostu zamykam drzwi od sypialni kładę na łóżko jak wyłazi kładę po 10 razy nawet ręką trochę p-rzytrzymam i działa ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 15:54   #2562
ajanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
W nagrodę mamy piękny słoneczny dzień, 42 stopnie na słońcu, kolorowe liście i w ogóle świetnie tym bardziej,że jutro wolne.

coś ciepło u Was

a nad tą maszyną też myślę i TŻ mnie namawia (że on będzie piekł), ale to po powrocie

Katia zapomniałam napisać - moi do niedawna strasznie dużo pili, ale teraz jakoś im ograniczam - jedna butla na dobranoc ok. 300 ml i tyle. czasem jak się w nocy strasznie rozwyją, to się lituję i daję drugą, albo rano jak za wcześnie na śniadanie się zbudzą. w dzień już też nie daję - przedtem przed snem dostawali

Lea cóż się dziwić - z wykształcenia jestem panią od angielskiego
Stary 2008-10-07, 17:42   #2563
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

ajanno- tak, tak 42 w pełnym słońcu, nie wyjeżdżaj nigdzie, zapraszamy do Olsztyna

Edit: Werka już śpi, tylko niestety maleńko kolacji pojadła.

.

Edytowane przez iwka2002
Czas edycji: 2008-10-07 o 18:10
Stary 2008-10-07, 18:54   #2564
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
Patrilla jak usypiasz na siłę ;> ? ja też tak chcę

Cytat:
Oh my God...

ale noc za nami.Werka się obudziła o 24 i nie spała do 3, kręciła się u nas w łóżku. Nie płakała, nie marudziła tak jakby nie mogła zasnąc, przewracała się z boku na bok. Od 3 do 4 spała u mnie na rękach, ale było ciężko, więc ją położyłąm z powrotem i tak kimała bidulka do rana. JA oczywiście o 5.20 pobuda, ehhh.... dzieci.... ALe dzięki bogu takie noce to od urodzenia możemy na palcach jednej dłoni policzyć.

Cytat:
To kiedy Ty pracujesz??

Cytat:
U mnie dziś chlebek wiejski . Zaraz wkleję foty na chlebowym

Cytat:
a nad tą maszyną też myślę i TŻ mnie namawia (że on będzie piekł), ale to po powrocie
On BĘDZIE PIEKŁ . Wiesz ile zajmuje mi wlanie i wsypanie składników łącznie z odmierzaniem?? Jakieś 7 minut . Resztę robi maszyna. Jak już obczaję co i jak, będę sama komponować mieszanki, mam ochotę na chleb na prawdziwym zaczynie...

Cytat:
Edit: Werka już śpi, tylko niestety maleńko kolacji pojadła.

Po powrocie z pracy nastawiłam maszynę chlebową i poszłam z Elis na patrol. Poszłyśmy pieszo do drogerii i apteki . Normalnie ta droga zajmuje mi jakieś 15 minut łącznie z zakupami a dziś zajęła godzinę . Ala w drodze powrotnej szła już częściowo na kolanach, tak była umęczona . Dzięki temu kąpiel była szybka i zasnęła przy butli

EDIT: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...33#post9269833

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:41   #2565
karolinqa23
Zadomowienie

GG do karolinqa23

Xantia smakowicie wygląda!!!

Nikola zasnęła a ja idę szybko pod prysznic i zamykam spac.TŻ pojechał do Wrocławia po jakieś części do auta i będzie kolo północy a jutro czeka nas załatwianie akcyzy na nasz samochodzik.

ajanna dziękuję kupiłam w aptece Pulmex baby i mam nadzieję że pomoże

Zmykam DOBRANOC KOCHANE MAMUŚKI!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 19:46   #2566
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

karolinqa- oby pomógł PULMEX- nam się sprawdził

xantia- piękny wypiek... mniam, mniam

Idę spać, bo po wczorajszej nocy chcę się wyspać.

Edit- pogaworzyłam z minisią na gg. Pozdrawia!!!
London Eye, Big Ben, Soho i China Town zdobyła!!!!

.
Stary 2008-10-07, 19:52   #2567
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

U nas nic ciekawego. Matiemu wyłazi właśnie górna dwójeczka i nocki znów do bani . Z przerażeniem czytam, co piszecie o wychodzących czwórkach ... My na razie mamy komplet jedynek i tą wychodzącą dwójkę

Xantia - mniam , ale apetyczne chlebusie pieczesz . Ja to za leniwa jestem na takie pieczenie .

Cytat:
Pola nadal spi dwa razy a jak kładę ją raz śpi tak samo mało nic dłuzej bez tej jednej drzemki mhyyy dziwna jakas
Patrilko, Mati też sypia tylko raz, ale ilość czasu poświęconego na drzemkę jest taka sama jak wcześniej przy pierwszej drzemce, nawet powiedziałabym, że sypia jeszcze mniej, wręcz 2 razy mniej

Cytat:
iwka , ja bym takich nocek nie zliczyła na palcach całej naszej trójki

Cytat:
Ajanna przez głowkę obuchem nie daje ale czasem mam ochotę po prostu zamykam drzwi od sypialni kładę na łóżko jak wyłazi kładę po 10 razy nawet ręką trochę p-rzytrzymam i działa ...
Usypianie Matiego wygląda tak samo codziennie ... Męczarnia straszna . Trzeba z nim walczyć, siłować się! Normalnie, to moje dziecko ma jakąś alergię na spanie .
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 19:58   #2568
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

juleczko- czwórki to skaranie boskie, więc się nastawiaj Kochana ...żartowałam. U Mikiego ewy wyszły "bezobjawowo"

Wygońcie mnie stąd!!!!!

.
Stary 2008-10-07, 20:41   #2569
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

juleczko, u nas też czwórki w sumie bezobjawowo, tylko nocne budzenie na smoka, bez płaczu czy marudzenia więc nie panikuj.

mam robote papierkową, więc zmykam na dzisiaj,.
pa,
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 20:48   #2570
Kancia
Zakorzenienie

może się komus przyda

butki dośc fajne i ceny normalne

http://www.allegro.pl/show_user_auct...967560&p=1&p=2
Stary 2008-10-07, 21:04   #2571
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Hejo (jak mawiają Teletubisie)

Juleczko - my też mamy "tyły" z zębolkami i tez obaiam się tej wychodzącej ( bo przecież kiedyś muszą) reszty

Iwka - zostań Co do pogody: czy my mieszkamy w tym samym kraju

Xantia - widzę, że wpadłaś na całego z tym pieczeniem Ja też sobie chcę kupić to cacko, ale nie mam gdzie trzymać

Lea - cieszę się, że Agatka ma się lepiej A robotę rzuć, nie zając, nie ucieknie...

"Lecę" do Internetowego Centrum Zaopatrzenia Szkół zakupić parę piłek. Dyrekcja sypnęła kasą

Wklejam Wam nowe nabytk Emilajdy
1- kurtałaka
2- tynika
3- tuniko- sukienka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kurtałka.jpg (25,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tunika.jpg (34,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Tuniko-sukienka.jpg (28,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2008-10-07, 21:07   #2572
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Kancia - http://www.allegro.pl/item453545085_...23_14_5cm.html takie butki można doastać u mnie w takim dużym sklepie obuwniczym i akurat są przeceny i kosztują 39,90.

Dziewczyny - przez dzień Kacpero wogóle nie dostaje mleka. W nocy próbuję mu dawać wodę, ale czasami to nie skutkuje bo on chce mleko a nie wodę. Próbuję też go czasami przetrzymać ale więcej niż pół godz nie da rady a i przez ten czas jęczy cały czas.

izuniak - świetne ciuszki, a ta kurtałka po prostu wymiata !!

Kacpero już ma jedną "4" a następne 2 się pchają bo je już czuć pod dziąsłami. "3"-jek oczywiście brak. Jest czasami zmierzły w nocy i ma dziwne nastroje z jedzenie.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-07, 21:52   #2573
ajanna
Wtajemniczenie

Izuniak dlatego właśnie warto mieć córkę

u nas już idą 2. czwórki przynajmniej u Igora, bo Olaf ostatnio nie chce pokazać - jest masakra, ale pocieszam się, że to już ostatnie mleczaki

Xantia nawet jak to by 3 min. zajmowało, to wolę, żeby to były 3 min. TŻ niż moje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-07, 22:15   #2574
barwa
Rozeznanie

dobranoc Mamuśki, czekam na weekend, Tymek zaczyna jeść i wychodzą mu górne siekacze. wszystko jasne, jak i to, że kładę zaraz głowę do poduni i idę spać
Stary 2008-10-07, 22:27   #2575
ajanna
Wtajemniczenie

a, zapomniałam się Wam pochwalić - Igorek spał wczoraj od 21. a Olafek od północy. przebudzili się jakoś nad ranem - wzięłam ich do dużego łóżka i chyba nawet jednemu dałam resztkę mleka, ale nie pamiętam i rano opiekunka obudziła nas o 9 do tej pory jestem w szoku - spałam od 1:30 do 9
Stary 2008-10-08, 06:50   #2576
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Elołł! Nie uwierzycie!! Po pierwsze jestem w pracy a po drugie mam wszystko poprane i poprasowane!! Wszystko!!

Ajanna, to teraz znów możesz posty na wizażu pisać o 2.58 ewentualnie 3.36

Elis wstała rano, pobiegła do kuchni, patrzy a tam chlebek. Stanęła pod stołem i woła AM!!

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:08   #2577
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Witam !!

Ja też w pracce jestem, ale nie mam nic poprasowane ani poprane bo mamy pralkę zepsutą. Nawet obiadu wczoraj nie zrobiłam bo się czułam jak wyrzuta i wypluta guma.

Kacperito objechał dzisiaj w nocy tylko na wodzie ale ok 1:30 wziełam go do nas do łóżka bo jęczał od 1. Potem ok 4 znowu jęczał. Chyba jednak zęby dają się we znaki

Xantia - to oznaka że wypiek mamusi jej smakuje !!!

ajanna - super że się wyspałaś. Należy Ci się to kobito !!!!
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 08:10   #2578
izuniak
Rozeznanie

GG do izuniak

Witamy w paskudny poranek A miało być ladnie...

Xantia - czyżby Vileda dojechała

Ajanna - to można powiedzieć, że się w końcu wyspałaś

My mkniemy do sklepu, bo kupiłam wczoraj na Allegro fajne pidżamki z Early Days dla mojej budryski i jadę je odebrać.

Narka!!!
Stary 2008-10-08, 08:31   #2579
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Witajcie babeczki

A ja mam kolejna noc do bani. Mój potfoor nie chce sam spać w łóżeczku. Mam nadzieję, że to chwilowe. Budzi się w nocy i dopóki ja lub TŻ jesteśmy w zasięgu jej czucia jest ok. A jak się położymy to dama staje w łóżeczku i wyje!!!! Przy okazji współczucia dla sąsiadów jęśli to czytają. O 4 wzięłam ją do nas zasnęła natychmiast-spała do 7.15 Co jest???????? Mam nadzieję ,że to chwilowe. I oczywiście liczę,że wnerwiają ją zeby, bo chyba nie bolą.
Kolejne wycie przy śniadaniu, bo 1/ nie chce kaszki 2/ wstaje w tym krzesełku a ja ją z uporem maniaka sadzam, ona w ryk i wstaje, ja ją sadzam i tak aż ona się podda. O kaszce nie mam mowy. Tak wię suuuper poranek zaczęłyśmy.

Uprzejmie donoszę ,że u mnie na termometrze zaokiennymw kuchni już 21 stopni. Słonecznie i kolorowo za oknem.

izuniak- piękne ubranka, bez wyjątku. Już bym chciała żeby Werka chodziła to bym ją też stroiła, bo w tym wózku to tak ładnie wszystko nie wygląda- takie moje próżniactwo. A jak Ty to robisz,że wczoraj zamówiłaś a dzisiaj odbierasz? Mi koleżanka przywiozła z Londynu piżamki Z Early Days i to są takie fajne zestawy ,że można jako dresiki ubierać normalnie.

xatia- czyli Vileda pierze i prasuje, mhmmm, musze zamówić...

barwa- sytuacja wraca do normy i dobrze

ajanno- brawka za senną rozpustę. A jaka niania do WAs przychodzi?? Nowa czy ta cudem odzyskana?

.
Stary 2008-10-08, 08:37   #2580
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Xantia smakowicie Twój chlebek wyglada

izuniak kurteczka bardzo mi się podoba

Ajanna super że się wyspałaś.
Ja ostatnio nie mogę, bo mnie kaszel w nocy bardzo męczy

Dziś chyba zajrzę do ccc i popatrzę na buty dla moich dziewczyn. Może będzie coś ciekawego

A dziś pogada u nas nawet ładna, słonko świeci. Za to wczoraj było ponuro

Zaraz idziemy trochę na podwórko pozbierać orzechy. W tym roku mamy ich ogromne ilości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości