Plotkowy dla dietetyczek :) V - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-26, 15:49   #2551
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Plotkowy dla dietetyczek :) V

Cytat:
Napisane przez Spaza Pokaż wiadomość

jak zwykle ja wszystkiemu winna
i tam od razu winna

Cytat:
Napisane przez nefre Pokaż wiadomość
W ogole dzisiaj mama przekazała mi pewną wiadomość i teraz mam taki dylemat gdzie mieszkać, że szok. Otoż okazało się, że rodzice wykupili na własnośc mieszkanie i chcą je mi przepisać. Ale- musiałabym tutaj mieszkać, a ja tutaj w swoim mieście nie za bardzo, ze względu na tych alkoholików a z nowu w Gdańsku nie mam nic pewnego co tyczy się mieszkania, bo jak na razie z TŻ wynajmuję a pieniedzy na własne oczywiście brak I nie mam kompletnego pojęcia co robić
hm, no ale kwestia przepisania to i tak jest bardzo odległa, bo podejrzewam ze rodzice będą tam nadal mieszkać, czy może nie? no w każdym razie musisz to koniecznie przedyskutować z TŻ-em i omówić wszystkie za i przeciw

Cytat:
Napisane przez anniaa Pokaż wiadomość
Witam kochane ja znowu sie przeziebiłam ,wczoraj miałam goraczke , dzisiaj troche rano bolała głowa ale wzielam tabletki i przeszło , ale gardło strasznie boli , a moj głos jest teraz cudowny.
zdrowiej
Cytat:
madame_apple , Ewus - ja sie boje chodzic po ciemnku po cmenatarzam , wogóle sie boje gdzie kolwiek chodzic zawsze sobie wyobrazam , ze ktos mnie porawie albo cos
jak ja bym sie miała bać to bym zwariowała chyba, bo ciągle chodzę gdzieś sama po ciemku
Cytat:
Napisane przez orzeszek01 Pokaż wiadomość

Nie mam nic na koncie wiec do TZ nie moge pisac W ogole nie czuje zeby mnie wspieral. mam wrazenie ze mnie w ogole nie rozumie. Rozmowy sa o *******ach,smsy tez,nigdy nie rozmawiamy o jakichs problemach,o czyms waznym. Mowi ze kocha,ze nie chce mnie stracic,ze chce ze mna byc,ale... trudne to jest wiecie

jeszcze 6dni i siodmego lece do domu..czy sie ciesze? nie wiem
rozumiem Cię, ale musisz też wziąć poprawkę na to że to facet i to bardzo młody facet, w tym wieku jeszcze bardzo rzadko ich stać na jakieś poważniejsze przemyślenia... myślę ze się może jeszcze wyrobić nie martw się, a zwierzaj się przyjaciółkom (np nam )

Dopiero teraz przysiadłam do kompa, bo od rana gdzieś jeździliśmy z rodzinką zjadłam obiadek a teraz umawiam sie z TŻ-em, na dziś, podobno do kina mamy jechać w ramach prezentu świątecznego mnie tam pasuje taki prezent

edit: Tamuś, miłego wieczorku w takim razie i bardzo masz dobrą tendencje z tym pisaniem, oby Ci tak zostało

miłego popołudnia

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2008-12-26 o 15:53
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 17:30   #2552
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
W ogole dzisiaj mama przekazała mi pewną wiadomość i teraz mam taki dylemat gdzie mieszkać, że szok. Otoż okazało się, że rodzice wykupili na własnośc mieszkanie i chcą je mi przepisać. Ale- musiałabym tutaj mieszkać, a ja tutaj w swoim mieście nie za bardzo, ze względu na tych alkoholików a z nowu w Gdańsku nie mam nic pewnego co tyczy się mieszkania, bo jak na razie z TŻ wynajmuję a pieniedzy na własne oczywiście brak I nie mam kompletnego pojęcia co robić
porozmawiaj o tym koniecznie z TŻ, w końcu wiele to by zmieniło w Waszym życiu...

Cytat:
iza i spaza napewno spotkanie tego jedynego
ja już w to nie wierzę....

właśnie wróciłam z Sopotu, byłam z przyjaciółką na kawie jak tam zimno myślałam, że zamarznę... ale najważniejsze, że miło spędziłam czas

miłego wieczoru laleczki
Spaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:25   #2553
madame_apple
Zadomowienie

hej kochane
Cytat:
echh... ciezka sprawa, ale w koncu zycie jest kwestia wyboru..
ja bym porozmawiala z TZ po pierwsze, razem bedzie wam latwiej rozwazyc wszystkie za i przeciw.
po drugie nie kumam do konca - oni chca przepisac to mieszkanko na Ciebie od razu czy tak jakby w ramach testamentu, ze przejmiesz je po nich?
Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Dzień dobry .
tos sie rozpisala;P
Cytat:
Nie mam nic na koncie wiec do TZ nie moge pisac W ogole nie czuje zeby mnie wspieral. mam wrazenie ze mnie w ogole nie rozumie. Rozmowy sa o *******ach,smsy tez,nigdy nie rozmawiamy o jakichs problemach,o czyms waznym. Mowi ze kocha,ze nie chce mnie stracic,ze chce ze mna byc,ale... trudne to jest wiecie
echh..jak juz Ewusia pisala, faceci...
zamknieci w sobie zwykle i nie umieja, nie lubia mowic o uczuciach i tak zwanych powaznych sprawach...ale wszystko jest do naprawienia i Twoj na pewno sie wyrobi tylko daj mu znac czego Ci brakuje
Cytat:
Napisane przez tamonita Pokaż wiadomość
Ojć Laski, ale mialam wieczór i noc.. ulalalal Poszlam spać po 6 wczoraj byłam w klubie z TŻetem i znajomymi potanczyc, a potem jak wrocilismy do domu to okazalo sie ze u mnie imprezka trwa więc się dołaczylismy cudownie bylo dziś oczekuje na przyjazd rodzinki, a mama zaprosiła TŻta na kolacje Lece się ogarniać pomalutku
gratuluje udanego wieczorku i oby dzisiejszy byl rownie cudny
Cytat:
W ogóle to sama w to nie wierze, ale już 3 dzień pisze tu regularnie Przełomowe świeta normalnie
tego sie trzymaj, brakowalo Cie tu bardzo
Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dopiero teraz przysiadłam do kompa, bo od rana gdzieś jeździliśmy z rodzinką zjadłam obiadek a teraz umawiam sie z TŻ-em, na dziś, podobno do kina mamy jechać w ramach prezentu świątecznego mnie tam pasuje taki prezent
mi tez by pasowal;P
MIlego tezetowania-kinowania:P
Cytat:
eeeee, nawet tak nie mow;p mlode jestesmy, wszystko przed nami
Cytat:
właśnie wróciłam z Sopotu, byłam z przyjaciółką na kawie jak tam zimno myślałam, że zamarznę... ale najważniejsze, że miło spędziłam czas
czasem warto troche pomarznac, a i powrot do cieplego domku jaki przyjemny

Ja niedawno wrocilam z pracy i oddaje sie resztkom leniwego swietowania, choc w zasadzie ze wzgledu na weekend swietowanie mozna dowolnie przedluzac;P
Zjadlam rybke po grecku i dwa wielkie kawaly ciacha (strucla plus piernik) i czuje sie juz jak waz boa;P
W pracy byl ruch nieziemski, a nastawialam sie na nudy... Ze tez najedzonym i napitym w domu ludziom chce sie jeszcze po kawiarniach wloczyc to sie nadziwic nie moge:p Ale przynajmniej dosc szybko zlecialo choc zmeczona jestem porzadnie... dlatego teraz tylko lenistwo...

Buźźźź i milego wieczorku kochane

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:36   #2554
anniaa

i zostałam sama w domu. do rodziny nie miałam jak jechac bo troche chora jestem a babcia ma cukrzyce i odrazu zaraza sie i wiadomo gorzej przechodzi wszelkie grypy ale nie ma tak źle , przegladam sobie wizaz i sfd bo od jutra chce zaczac redukcja i sobie czytam co nie co
Ewus ja zawsze z kims po ciemnosciach chodze , sama bym dostała zawału :d miłego wieczoru z tz
spaza nie poddawaj sie i mysl pozytywnie
ja mam swojego i ah mam ochote mu głowe urwac.
madame_apple odpoczywaj , nalezy ci sie lenistwo po pracy

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 18:45   #2555
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

ja tam właśnie się strasznie staro czuje

Cytat:
spaza nie poddawaj sie i mysl pozytywnie
ja mam swojego i ah mam ochote mu głowe urwac.
staram się...
Stary 2008-12-26, 18:45   #2556
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
heh, niestety nie... dawno nie spotkałam nikogo kto by mnie zainteresował...
z wiekiem wymagania niestety rosną (przynajmniej moje)
a Ty masz jakiegoś potencjalnego kandydata?
nie mam hmmm już nie wiem, co gorsze - brak jakiegokolwiek kandydata czy nieszczęśliwa miłość

Cytat:

iiii tam nie chce, pewnie za bardzo wymagająca jesteś proponuję się rozejrzeć, z własnego doświadczenia po kolegach z podstawówki
rozglądam się, ale wszyscy fajni zajęcialbo "zbyt fajni dla mnie", wiwat samoocena

Cytat:

zaraziłaś się przez Wizaż od Spazy ?

Cytat:

a barmanuję sobie
super! ciężko dostać taką pracę?

Cytat:
no doooobra, dzis nie cwiczylam

oooojjjj ja dzis tez, przy tak pysznym jedzonku naprawde ciezko sie nie opchac,echhh;P
no! grzeczna Dziewczynka ;p

Cytat:
Witam kochane ja znowu sie przeziebiłam ,wczoraj miałam goraczke , dzisiaj troche rano bolała głowa ale wzielam tabletki i przeszło , ale gardło strasznie boli , a moj głos jest teraz cudowny.
iza i spaza napewno spotkanie tego jedynego
kuruj się, "Bidoku"

na pewno kogoś spotkam, na peeeewno

Cytat:
Dzien Dobry

Slonko swieci,ale mroz paskudny jest
Troszke sie nudze,bo oczywiscie z panem Tatarkiewiczem o filozofii rozmawiac mi sie nie chce poza tym,jakies panny wziely materialy ktore prof zadal na nastepny wyklad i nie wrzucily na maila roku i niby skad ktos ma to miec wiec klotnia na forum wrze ehh

slucham sobie wlasnie aylar Lie-Boys Bos Boys no dobra,spiewac to ona nie umie ale za to jest moim idealem piekna chcialabym tak wygladac figura nie ta i w ogole

jeszcze 6dni i siodmego lece do domu..czy sie ciesze? nie wiem
dlaczego?

co do TŻa, wiesz jak to jest z facetami... acz z drugiej strony, skoro nie mozesz na niego liczyc, gdy jest Ci źle, to rzeczywiscie nie za fajnie ale tęsknisz za nim, wiec raczej go kochasz mimo wszystko chyba że to jedynie... sentyment? a może masz gorsze dni i wydaje Ci się, że TŻ Cię nie wspiera?

Cytat:

Oj Izka, nie tylko Ty... ja to co chwile się z kimś spotykam i znów sama jestem..
to super ja ciągle sama i sama

Ojć Laski, ale mialam wieczór i noc.. ulalalal Poszlam spać po 6 wczoraj byłam w klubie z TŻetem i znajomymi potanczyc, a potem jak wrocilismy do domu to okazalo sie ze u mnie imprezka trwa więc się dołaczylismy cudownie bylo dziś oczekuje na przyjazd rodzinki, a mama zaprosiła TŻta na kolacje Lece się ogarniać pomalutku

Miłego wieczorka Kochane

W ogóle to sama w to nie wierze, ale już 3 dzień pisze tu regularnie Przełomowe świeta normalnie
właśnie widziałam, że wyslalas mi pw o 5,10 i od razu pomyslalam - ojjj Tama pewnie z jakiejs imprezy wrocilasuuuuper masz żywot teraz (:

Cytat:

ojjjj, troszkę optymizmu

super, Sopot morze... kawa... accchhh ekstra^^

Cytat:
hej kochane

Ja niedawno wrocilam z pracy i oddaje sie resztkom leniwego swietowania, choc w zasadzie ze wzgledu na weekend swietowanie mozna dowolnie przedluzac;P
Zjadlam rybke po grecku i dwa wielkie kawaly ciacha (strucla plus piernik) i czuje sie juz jak waz boa;P
W pracy byl ruch nieziemski, a nastawialam sie na nudy... Ze tez najedzonym i napitym w domu ludziom chce sie jeszcze po kawiarniach wloczyc to sie nadziwic nie moge:p Ale przynajmniej dosc szybko zlecialo choc zmeczona jestem porzadnie... dlatego teraz tylko lenistwo...

Buźźźź i milego wieczorku kochane
wąż boa? czy coś mi to przypomina? aaaaa już wiem co - mnie

też się dziwię, dziś bym w życiu nigdzie nie wyszła (leeeeń!) święta są w końcu, trza leżeć i jeść jak to Ewusia stwierdziła

a ja dziś cały dzień leniuchowałam szczerze mówiąc, normalnie jestem tak zagoniona - pobudka o 5, ciągła bieganina, tak że teraz aż nie wiem, co zrobić z czasem ale nie powiem, miło jest, odwiedzilam cala rodzinkę i kosztując pyszności handmade że tak powiem ;] aleee święta świeta i po swietach macie jakies plany sylwestrowe?

miłego wieczorku, Laski idę jeść ^^ (żartuję)

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 20:20   #2557
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
i zostałam sama w domu. do rodziny nie miałam jak jechac bo troche chora jestem a babcia ma cukrzyce i odrazu zaraza sie i wiadomo gorzej przechodzi wszelkie grypy ale nie ma tak źle , przegladam sobie wizaz i sfd bo od jutra chce zaczac redukcja i sobie czytam co nie co
no to witam w klubie
ja od jutra zaczynam moze nie tyle redukcje, co zdrowe odzywianie bo przy moim trybie zycia to juz samo nie opychanie sie slodkosciami zrobi swoje
Cytat:
przestan toco maja powiedziec starsze kolezanki?
czemu tak sie czujesz...?
Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
super! ciężko dostać taką pracę?

Prace zaczynalam w maju, a wiec przed sezonem kiedy potrzeba bylo ludzi wiec naturalnie bylo duzo ofert Teraz pewnie juz jest trudniej
Cytat:
wąż boa? czy coś mi to przypomina? aaaaa już wiem co - mnie

pocieszajace... Ja jeszcze dopchalam sie ciastami i pasztecikami, jak dzis nie pęknę to bedzie dobrze;P
no, ale nic - od jutra basta!:P
Cytat:
macie jakies plany sylwestrowe?
ja w Sylwestra bede pracowala
swietowac bede pozniej, pewnie na jakichs klubodomowkach bo na dluzszy wyjazd niestety nie moge sobie pozwolic

łoooo raaaany, wczoraj obiecalam,ale dzis obietnicy nie bylo - ide rowerkowac, trzeba sie troche ruszyc bo nie potoczę się jutro do pracy:P

Buzka, bede sie jeszcze odzywac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-12-26, 20:47   #2558
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:

łoooo raaaany, wczoraj obiecalam,ale dzis obietnicy nie bylo - ide rowerkowac, trzeba sie troche ruszyc bo nie potoczę się jutro do pracy:P

Ty tam pewnie na barmankowaniu spalasz tyyyle kcal, że... a co do TŻa, don't worry, ładne to to pewnie, kochane i dowcipne, na pewno wkrótce kogoś znajdzie

Stary 2008-12-26, 22:00   #2559
orzeszek01
Zakorzenienie

a ja Sylwestra nie spedze z TZ...;(
Bede tutaj siedziala napewno w domu z siostra i Mama...
jutro musze sie juz zaczac cos uczyc filozofia ktora wprost uwielbiam ale wole zaczac teraz,bo potem jeszcze bardziej mi sie nie ebdzie chcialo.. Ale juz podjelam decyje,ze postaram sie skonczyc ten rok na tym jakze wspanialym kierunku a w przyszlym roku postaram sie z calych sil dostac do mojej wymarzonej szkoly

Gadalam dzis chwilke z TZ...Tesknie za nim..
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-26, 22:20   #2560
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Ty tam pewnie na barmankowaniu spalasz tyyyle kcal, że...
hahah oby... cos tam pewnie spalam, bo inaczej przy takiej ilosci jedzenia jaka pochlaniam wygladalabym juz pewnie jak szafa trzydrzwiowa z bielizniarka..;P

a tak to tylko jak 2drzwiowa bez bielizniarki wygladam...
Cytat:
a co do TŻa, don't worry, ładne to to pewnie, kochane i dowcipne, na pewno wkrótce kogoś znajdzie
I wzajemnie
a Tyś mnie w ogole widziala...?
Cytat:
szkoda, ale nadrobicie a pewno poznej
a z rodzinka tez w sumie mozna czasem troche posiedziec (szukam pozytywnych stron;p)
Cytat:
jutro musze sie juz zaczac cos uczyc filozofia ktora wprost uwielbiam ale wole zaczac teraz,bo potem jeszcze bardziej mi sie nie ebdzie chcialo.. Ale juz podjelam decyje,ze postaram sie skonczyc ten rok na tym jakze wspanialym kierunku a w przyszlym roku postaram sie z calych sil dostac do mojej wymarzonej szkoly
ajj I hate philosophy! chociaz na pewno wiele zalezy tz od "sposobu podania" mozliwe, ze niektorzy wykladowcy przekazuja wiedze w ciekawy sposob, aczkowiek ja na takiego nie trafilam i uczac sie do egzamu z filo nie wiedzialam juz czy sie smiac czy plakac;p
Cytat:
Gadalam dzis chwilke z TZ...Tesknie za nim..
...tesknota, jakby nie bylo, wzmacnia uczucie (znow szukam pozytywnych stron)

Stary 2008-12-26, 22:30   #2561
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
hahah oby... cos tam pewnie spalam, bo inaczej przy takiej ilosci jedzenia jaka pochlaniam wygladalabym juz pewnie jak szafa trzydrzwiowa z bielizniarka..;P

a tak to tylko jak 2drzwiowa bez bielizniarki wygladam...

I wzajemnie
a Tyś mnie w ogole widziala...?

szkoda, ale nadrobicie a pewno poznej
a z rodzinka tez w sumie mozna czasem troche posiedziec (szukam pozytywnych stron;p)

ajj I hate philosophy! chociaz na pewno wiele zalezy tz od "sposobu podania" mozliwe, ze niektorzy wykladowcy przekazuja wiedze w ciekawy sposob, aczkowiek ja na takiego nie trafilam i uczac sie do egzamu z filo nie wiedzialam juz czy sie smiac czy plakac;p

...tesknota, jakby nie bylo, wzmacnia uczucie (znow szukam pozytywnych stron)
nie widziałam Pani ale chętnie zobaczę, na przyklad na n-k jesli Panienka posiada konto :P

o i jeszcze masz jedną zaletę - optymizm no po prostu ideał

Stary 2008-12-26, 22:48   #2562
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

pozdrawiam poświątecznie - meldując się przy okazji
a dla tych co napiszą czemu meldunek mały jak zwykle nic się nie dzieje poza tym że mnie ciągle coś boli i piszę pracę inżynierską oraz się dołuję

Dziś wygram wszystko albo nic. Ostatnią szansę dał mi los -
Metro "Chcę być kopciuszkiem"
malinka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 00:38   #2563
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_86 Pokaż wiadomość
a dla tych co napiszą czemu meldunek mały jak zwykle nic się nie dzieje poza tym że mnie ciągle coś boli i piszę pracę inżynierską oraz się dołuję
Malinko domyślam się co przechodzisz,ja cały okres świąteczny czuję się jak do dupy[a powiadają że jaka wigilia taki cały rok]
Ciągle mi niedobrze,po jedzeniu mi sie długo długo odbija,jakieś kolki serca,ból gardła,dobrze że chociaż pęcherz wyleczyłam.
Będę musiała po sylwestrze znowu do lekarza leciec,masakra jakaś,co to może byc za cholerstwo nawet nie wiem,przypuszczam jedynie,że to nerwy.

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 02:04   #2564
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie też zimno ze masakra nie lubię zimy

Cytat:

mi tez by pasowal;P
MIlego tezetowania-kinowania:P

Cytat:
no takie podejście to ja lubię

Cytat:
dziś to akurat taki dzień kiedy wszyscy sie wytaczają z domów odpoczywaj

Cytat:
Ewus ja zawsze z kims po ciemnosciach chodze , sama bym dostała zawału :d miłego wieczoru z tz

w sumie to po Kato się średnio bezpiecznie chodzi więc w sumie mądrze czynisz

Cytat:

Cytat:

rozglądam się, ale wszyscy fajni zajęcialbo "zbyt fajni dla mnie", wiwat samoocena
ojj, zarobisz za tą samoocenę faceci nigdy nie są "za dobrzy" mogą być najwyżej "w sam raz"

Cytat:

aleee święta świeta i po swietach macie jakies plany sylwestrowe?
ja idę na imprezę do akademika którą organizuje mój TŻ
Cytat:

no właśnie

Cytat:

tja, na pewno, jak ta śniegowa kula sie potoczysz
Cytat:
a do jakiej szkoły chcesz iść? masz rację, jak Cię te studia nie interesują to nie ma co się męczyć... ale ostrzegam ze filozofia jest na prawie wszystkich kierunkach humanistycznych, a czasem nawet ina ścisłych

Cytat:
za dołowanie się masz minusa

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Malinko domyślam się co przechodzisz,ja cały okres świąteczny czuję się jak do dupy[a powiadają że jaka wigilia taki cały rok]
Ciągle mi niedobrze,po jedzeniu mi sie długo długo odbija,jakieś kolki serca,ból gardła,dobrze że chociaż pęcherz wyleczyłam.
Będę musiała po sylwestrze znowu do lekarza leciec,masakra jakaś,co to może byc za cholerstwo nawet nie wiem,przypuszczam jedynie,że to nerwy.
może jak sobie odpoczniesz z TŻ-em na wyjeździe to Ci się lepiej zrobi...

Mój wieczór udany byliśmy na Australii, całkiem fajny film, tylko trochę długi no i za dużo ckliwych scen ale ogólnie fajnie zrobiony
a jutro z rana jadę do kuzynek na kolejną porcję plotek tak więc idę powoli spać

dobranoc

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-12-27, 02:06   #2565
Kira87
Wtajemniczenie

Przepraszam, że tak się wcinam w rozmowę ale nie wiedziałam, gdzie mogę umieścić to pytanie

Czy rośliny strączkowe są dobrym elementem diety? Nie tyje się od tego?
Uwielbiam wszelkie fasole i grochy. Ciecierzycę, czerwoną fasolę i soczewicę mogę wcinać nałogowo.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy."
~Lineage2 & Sigur Ros fan
Kira87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 09:33   #2566
orzeszek01
Zakorzenienie

Cytat:

a do jakiej szkoły chcesz iść? masz rację, jak Cię te studia nie interesują to nie ma co się męczyć... ale ostrzegam ze filozofia jest na prawie wszystkich kierunkach humanistycznych, a czasem nawet ina ścisłych

Szkola teatralna Z tym ze tam jest mnostwo egzaminow,test sprawnosciowy(m.in szpagat),tance, spiewy cudoa boskie wianki jednym slowem
ja niedawno wstalam,snily mi sie jakies glupty ktorych nie pamietam,tylko kojarze jak sie o 4nad ranem obudzilam i zaczelam sie smiac sama do siebie i balam sie isc wysikac
Chyba sobie napytalam duzo wrogow na roku,bo im napisalam co mysle o zainstanialej sytacji i mi napisali ze "nienawidza takich najlpilniejszych studentek co to o wszytsko sie pytaja"tia
Dzis orzeszek bierze sie za nauke,musi ale tak tak,zebym jak przyjade miala chociaz te dwa dni dla TZ.
Dzis ladniejsza pogoda niz wczoraj wiec super,odrazu humor lepszy.
Milego Dnia Kochane
Today I still have a problem
But today I changed the way I look at it

orzeszek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-27, 16:25   #2567
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kira87 Pokaż wiadomość

Czy rośliny strączkowe są dobrym elementem diety? Nie tyje się od tego?
Uwielbiam wszelkie fasole i grochy. Ciecierzycę, czerwoną fasolę i soczewicę mogę wcinać nałogowo.
z roślinami strączkowymi to tak jest ze albo od nich tyjesz, albo nie, musisz sprawdzić na sobie ale nadmiar czegokolwiek nie jest dobry wiec lepiej nie przesadzać

Cytat:
Szkola teatralna Z tym ze tam jest mnostwo egzaminow,test sprawnosciowy(m.in szpagat),tance, spiewy cudoa boskie wianki jednym slowem
no to faktycznie cieżkie egzaminy Cię czekają ale będziemy trzymać kciuki

Cytat:
Dzis orzeszek bierze sie za nauke,musi ale tak tak,zebym jak przyjade miala chociaz te dwa dni dla TZ.
Dzis ladniejsza pogoda niz wczoraj wiec super,odrazu humor lepszy.
Milego Dnia Kochane
no to super że humorek lepszy owocnej nauki

świata święta i po świętach i już po- świątecznych plotek malutko

u mnie dzień poza domem, bo rano u kuzynek, później na zakupach byłam, rozejrzeć się za dekoracjami na Sylwestra zanim wszystko wykupią a już za chwilę się zbieram i idę do TŻ-a a później ze znajomymi gdzieś na miasto do knajpy się wybieramy

tak wiec miłego wieczorku

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-12-27, 21:08   #2568
Spaza
Zakorzenienie

bry
ale tu dziś pustki

Cytat:
czemu tak sie czujesz...?
nie wiem jakoś tak.... od 18stki tak szybko czas mi ucieka i mam wrażenie, że jakoś tak bezsensu kompletnie...

Cytat:
jeśli o tym marzysz to próbuj do skutku

miłego wieczorku kochane i pisać więcej, bo jak nie to
Stary 2008-12-27, 21:48   #2569
schism_
Zadomowienie

Dobry wieczór

Ho,ho ale tu był niesamowity ruch przez te kilka dni.
I Tamo , Mercy się wreszcieeee zjawiły ;D

Jak widać już wróciłam
Święta minęły pod znakiem przesytu lenistwa. Ot 12 godzin snu (nadrabialam zaległości ) tv, pogawędki z rodziną i krótkie spacery 'bo zimno' i jedzenie. W wigilie dopadł mnie pms i w boleściach skonsumowałam trochę kompotu z suszu ryby,sałatki i grzybowej z kołdunami ;P
W prezencie otrzymałam od cioci niewielką sumę pieniędzy,acz zawsze się je na coś wyda (wszak rozpoczął się sezon wyprzedaży ;] )
Co do łakoci to apetyt mi zbytnio nie dopisał ,jedyne co to pozwoliłam se na duże (no nie aż tak ;>)ilości słodyczy , co jak co ale ten nałóg nigdy mnie nie opuści ,a wsie diety czas rzucić w niepamięć. Może i mam za dużo tu i ówdzie w porównaniu do niskiej wagi,ale skoro zdrowiej wyglądam i tak owoż się fizycznie bynajmniej czuje więc,
lał na to pies _^_
Po powrocie jak na 'sumienną' studentkę przystało ,pierwsze co zrobiłam to komputer 'on i odpaliłam wydziałowe forum. Nie na marne,bo ktoś dostał iluminacji i przekazał info,że w pracy zaliczeniowej z analizy i interpretacji tekstu mamy odnieść się do jednego z omawianych stylów ww na zajęciach i książek o nich (hermeneutka/formalizm/psychoanaliza =='),więc Ja jako,że byłam rzadkim gościem nań będę musiała ciut pokombinować.
Przynajmniej jak się nie spięłam to spłodziłam 2 z 4 wymaganych stron tekstu.
Teraz trochę powizażuję i czas najwyższy zregenerować się w tzw. objęciach Morfeusza.

Dobrej Nocy ;*
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-27, 22:16   #2570
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

Ewuś - powiem jedno faceci dlatego się dołuje

Idę zdychać, po Broncho-Vaxomie mam uczulenie skróne. Zbliża się @ i mnie brzuch cudnie pięknie i cho... boli!

Stary 2008-12-27, 23:42   #2571
madame_apple
Zadomowienie

hej
Cytat:
o i jeszcze masz jedną zaletę - optymizm no po prostu ideał

Cytat:
nie doluj sie kochana, szkoda zdrowia,naprawde...
Cytat:
Ojjjj Lociu biedna... tez ma nadzieje, ze to tylko kwestia nerwow... idz do lekarza jak najpredzej, niewiedza tylko poglebia stres...
trzymaj sie kochana
Cytat:
tja, na pewno, jak ta śniegowa kula sie potoczysz

Cytat:
Szkola teatralna Z tym ze tam jest mnostwo egzaminow,test sprawnosciowy(m.in szpagat),tance,spiewy cudoa boskie wianki jednym slowem
trzeba marzyc i dazyc do realizacji marzen takze trzymam kciuki za Twoja przyszla kariere aktorska
a interesuje Cie filmowka czy raczej akademia teatralna?
Cytat:
u mnie dzień poza domem, bo rano u kuzynek, później na zakupach byłam, rozejrzeć się za dekoracjami na Sylwestra zanim wszystko wykupią a już za chwilę się zbieram i idę do TŻ-a a później ze znajomymi gdzieś na miasto do knajpy się wybieramy
imprezowiczka:P
MIlego wieczoru
Cytat:
nie wiem jakoś tak.... od 18stki tak szybko czas mi ucieka i mam wrażenie, że jakoś tak bezsensu kompletnie...
tez mam wrazenie ze czas pedzi jak szalony i wcale,a wcale mi sie to nie podoba...
A jak bez sensu to trzeba zrobic wszystko co sie da zeby usensownic ten zywot, a now rok jest ku temu dobra okazja;>
Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość

Jak widać już wróciłam
Święta minęły pod znakiem przesytu lenistwa. Ot 12 godzin snu (nadrabialam zaległości ) tv, pogawędki z rodziną i krótkie spacery 'bo zimno' i jedzenie. W wigilie dopadł mnie pms i w boleściach skonsumowałam trochę kompotu z suszu ryby,sałatki i grzybowej z kołdunami ;P
czasem przyda sie troche lenistwa, a co tammm
ja strasznie zaluje, ze swieta sie skonczyly i ze tak szybko zlecialy...pocieszam sie feriami i tak zwanym okresem "swiatecznym", ktory na upartego trwa do 6stycznia...
Cytat:
W prezencie otrzymałam od cioci niewielką sumę pieniędzy,acz zawsze się je na coś wyda (wszak rozpoczął się sezon wyprzedaży ;] )
pozywka dla zakupoholizmu;P
ja tez dostalam troche kasy, i chetnie wybiore sie na zakupasy... tylko kiedy?:P
Cytat:
Co do łakoci to apetyt mi zbytnio nie dopisał ,jedyne co to pozwoliłam se na duże (no nie aż tak ;>)ilości słodyczy , co jak co ale ten nałóg nigdy mnie nie opuści ,a wsie diety czas rzucić w niepamięć. Może i mam za dużo tu i ówdzie w porównaniu do niskiej wagi,ale skoro zdrowiej wyglądam i tak owoż się fizycznie bynajmniej czuje więc,
lał na to pies _^_
greejjjt
ja w te swieta objadlam sie niemilosiernie, ale tyle lakoci, ze trudno bylo mi sobie odmowic, to i odmawiac nawet nie probowalam
Cytat:
Po powrocie jak na 'sumienną' studentkę przystało ,pierwsze co zrobiłam to komputer 'on i odpaliłam wydziałowe forum. Nie na marne,bo ktoś dostał iluminacji i przekazał info,że w pracy zaliczeniowej z analizy i interpretacji tekstu mamy odnieść się do jednego z omawianych stylów ww na zajęciach i książek o nich (hermeneutka/formalizm/psychoanaliza =='),więc Ja jako,że byłam rzadkim gościem nań będę musiała ciut pokombinować.
blah blan nie przypominaj mi nawet o szkole i szkolnych obowiazkach...ja nieeeee chce....
Cytat:
Ewuś - powiem jedno faceci dlatego się dołuje
przeeeeestan....a co sie stalo?
Cytat:
Idę zdychać, po Broncho-Vaxomie mam uczulenie skróne. Zbliża się @ i mnie brzuch cudnie pięknie i cho... boli!
kuruj sie ziommm!

hello
dzisiejszy dzien niestety nie nalezal do udanych. Zaspalam, nie zdazylam zjesc w domu sniadania nawet tylko szybkie mycie ubieranie i hops do pracy. Brzuch mnie bolal i glowa caly dzien, czulam sie zle fizycznie, taka rozbita jakas. A tu jak na zlosc ruch potworny tak ze ani chwili odpoczynku... Gdyby nie wieczorna emisja mojego ukochanego "masz wiadomosc" to pewnie bym wybuchla. Na szczescie film mnie jakos ukoil, troszke zregenerowalam sily. I tak juz zaraz mykam do lozeczka bo jutro znow pobudka o 7 i do pracy, a ruch bedzie pewnie niemniejszy wiec juz sie ciesze... no,ale trudno jeszcze tylko jutro, a pozniej 2dni wolnego na regeneracje, bede musiala je maksymalnie wykorzystac

Buzka kochane i milego dnia jutro! spijcie dobrze

PS. agolku, where are u, jakos dawno CIe nie bylo... odezwij sie

Stary 2008-12-27, 23:44   #2572
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

jabłuszko - "palant" się nie odzywał 9 miesięcy przypadkiem do niego zadzwoniłam chciałam zadzwonić do przyjaciółki i znowu zaczęliśmy się widywać tak jak wcześniej na kawkę herbatkę itp. myślałam, że mi przeszedł... jednak nie... // poza tym mojego zdrowia chyba nic nie poprawi

Stary 2008-12-27, 23:52   #2573
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
jabłuszko - "palant" się nie odzywał 9 miesięcy przypadkiem do niego zadzwoniłam chciałam zadzwonić do przyjaciółki i znowu zaczęliśmy się widywać tak jak wcześniej na kawkę herbatkę itp. myślałam, że mi przeszedł... jednak nie... //
ehh...ale w sumie skoro Ci nie przeszedl to moze trzeba by zadzialac... Jestes pewna ze nie masz u niego szans na cos wiecej czy jak?;>
Cytat:
poza tym mojego zdrowia chyba nic nie poprawi
ejjjjj no!!! Nawet tak nie mysl, mysl pozytywnie bo to moze zdzialac cuda

Stary 2008-12-28, 00:02   #2574
malinka_86
Zakorzenienie

GG do malinka_86

jabłuszko - no nie wiem z tymi szansami - niby nie mamy planów na sylwka napisała czy by nie przyjechał do mnie w końcu można z kumpelą spędzić sylwka... ale jakoś nie mam nadziei... // ale serio moje zdrowie jest na pułapie minusowym i już mam tego kompletnie dość, a jak odstawię leki co mi tak kopią odporność, wysuszają skórę to będzie jeszcze gorzej...
Lolciu - a jak jak zjem coś nie z mojej diety to mam taki ból brzucha, że zwijanie się z bólu to mało masakra nie pomaga nic tylko jedna tabletka, jeszcze w 1 dzień świąt ta alergia skórna no i skończyłam brać opakowanie piguł więc czekam na @, normalnie cudne święta... poza tym siostra chora była nery jej wysiadły ale nie ruszałam nic w domu więc pewnie nie będę sprzątać tutaj w Staszowie tylko gotowałam a gotować lubię

a ja mam 5 opakowań puzzli i jedne już prawie ułożyłam te co pojedyncze są to prawie już ułożone a tak poza tym przyszły mi biustonosze o takie :
http://www.dopasowana.pl/product-pol...urvy-Kate.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg puzzle.jpg (121,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100668.jpg (88,2 KB, 18 załadowań)

Edytowane przez malinka_86
Czas edycji: 2008-12-28 o 00:10
Stary 2008-12-28, 00:16   #2575
LoLcIa123
Zakorzenienie

Dobry Wieczór
U mnie chwilowo jakoś lepiej,chociaż od rana zdychałam,napiłam się siemienia lnianego i teraz mi jest odrobinkę lepiej,przykro mi że zgotuję tż-etowi takiego sylwestra,jeszcze wszystko pogarszają moje nerwy,bo obawiam się samych najgorszych rzeczy

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 09:09   #2576
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:

tez mam wrazenie ze czas pedzi jak szalony i wcale,a wcale mi sie to nie podoba...
A jak bez sensu to trzeba zrobic wszystko co sie da zeby usensownic ten zywot, a now rok jest ku temu dobra okazja;>
właśnie taki mam zamiar tylko ciekawe co z tego wyniknie...

Cytat:

no właśnie
Cytat:
Dobry Wieczór
U mnie chwilowo jakoś lepiej,chociaż od rana zdychałam,napiłam się siemienia lnianego i teraz mi jest odrobinkę lepiej,przykro mi że zgotuję tż-etowi takiego sylwestra,jeszcze wszystko pogarszają moje nerwy,bo obawiam się samych najgorszych rzeczy
postaraj się myśleć pozytywnie
Stary 2008-12-28, 11:53   #2577
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

Cytat:
ja w te swieta objadlam sie niemilosiernie, ale tyle lakoci, ze trudno bylo mi sobie odmowic, to i odmawiac nawet nie probowalam

no nawet mi nie ow o obzarciu bo mnie to latweij przeskoczyc niz obejsc....Czuje sie jak wieeeeelka pilka. I to bardziej lekarska niz tenisowa...

spelniam zyczenia szanownej kolezanki

hej laleczki,

podczytalam was chwilke bo nie mam teraz czasu za bardzo. Jade zaraz wszystkich odwiezc na lotnisko i TZ z nimi leci do Pl a ja sama 4 dni.. dpbrze,ze w srode wraca to na sylwka sama nie bede przynajniej..

Swieta minely bardzo fajnie, bylismy n awycieczkach 2 po Szkocji, rodzinka zachwycona,nawet spotkalismy dzikiego jelenia w gorach i nakarmilismy go sernikiem!

mam nadzieje,ze Wasze swieta spokojnie minely i ze teraz nie mozecie sie ruszac i dopiac w spodniach jak ja ale mila jestem..

no to milego dzionka, teraz bede miala w kupe wolnego zcasu wiec bede zagladac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-28, 11:53   #2578
anniaa

Cytat:
Dobry Wieczór
nie jestes sama , rowniez obiawiam sie sylwestra ze wzgledu ze goraczka jeszcze sie utrzymuje , gardło boli ... mam nadzieje ze do sylwestra wyzdrowieje .

edit : jest co raz gorzej, temperatura rosnie , nie umiem nic jesc bo odrazu mi nie dobrze.

Nigdy nie zmienisz swojego życia dopóki nie zmienisz czegoś, co codziennie robisz..

Edytowane przez anniaa
Czas edycji: 2008-12-28 o 13:30
anniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-28, 13:28   #2579
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

nawet jeśli Ci się coś teraz wydaje bez sensu, to na pewno w końcu się okaże że to miało jakiś głęboki sens

Cytat:

Jak widać już wróciłam
lał na to pies _^_

moim zdaniem to naprawdę dobrze że przytyłaś trochę i ani się waż odchudzać

Cytat:
ale z Ciebie pilna studentka
a moja praca magisterska leży i kwiczy bo ja się lenię
jedyne co zrobiłam to przygotowałam się do korków bo mi jutro uczennica nowa przychodzi ale dziś coś jeszcze zamierzam zrobić (ciekawe co z moich zamiarów wyniknie )

Cytat:

imprezowiczka:P
MIlego wieczoru

Cytat:

dzisiejszy dzien niestety nie nalezal do udanych. Zaspalam, nie zdazylam zjesc w domu sniadania nawet tylko szybkie mycie ubieranie i hops do pracy. Brzuch mnie bolal i glowa caly dzien, czulam sie zle fizycznie, taka rozbita jakas. A tu jak na zlosc ruch potworny tak ze ani chwili odpoczynku... Gdyby nie wieczorna emisja mojego ukochanego "masz wiadomosc" to pewnie bym wybuchla. Na szczescie film mnie jakos ukoil, troszke zregenerowalam sily. I tak juz zaraz mykam do lozeczka bo jutro znow pobudka o 7 i do pracy, a ruch bedzie pewnie niemniejszy wiec juz sie ciesze... no,ale trudno jeszcze tylko jutro, a pozniej 2dni wolnego na regeneracje, bede musiala je maksymalnie wykorzystac
no mam nadzieje że dziś już lepiej jest i że będziesz miałą czas na odpoczynek

Cytat:
jabłuszko - no nie wiem z tymi szansami - niby nie mamy planów na sylwka napisała czy by nie przyjechał do mnie w końcu można z kumpelą spędzić sylwka... ale jakoś nie mam nadziei... // ale serio moje zdrowie jest na pułapie minusowym i już mam tego kompletnie dość, a jak odstawię leki co mi tak kopią odporność, wysuszają skórę to będzie jeszcze gorzej...
a nuż widelec coś wyniknie, nie trać nadziei
a z leczeniem się musisz być dzielna... nie m wyjścia
Cytat:
a ja mam 5 opakowań puzzli i jedne już prawie ułożyłam te co pojedyncze są to prawie już ułożone a tak poza tym przyszły mi biustonosze o takie :
piękne puzzle i bielizna też

Cytat:
Dobry Wieczór
nie martw sie na zapas, pozytywne pyslenie wiele moze zdziałać
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość

podczytalam was chwilke bo nie mam teraz czasu za bardzo. Jade zaraz wszystkich odwiezc na lotnisko i TZ z nimi leci do Pl a ja sama 4 dni.. dpbrze,ze w srode wraca to na sylwka sama nie bede przynajniej..
oj to faktycznie smutno będzie tak w domu samej dobrze ze masz nas
Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
Swieta minely bardzo fajnie, bylismy n awycieczkach 2 po Szkocji, rodzinka zachwycona,nawet spotkalismy dzikiego jelenia w gorach i nakarmilismy go sernikiem!
jeleń wymiata super ze Święta udane

Cytat:
nie jestes sama , rowniez obiawiam sie sylwestra ze wzgledu ze goraczka jeszcze sie utrzymuje , gardło boli ... mam nadzieje ze do sylwestra wyzdrowieje .
zdrowiej masz 3 dni jeszcze

Wczorajszy wypad nawet udany, na szczęście nie wypiłam za dużo i dziś czuję się dobrze mam w planach basen z TŻ0em dziś, trza sie poruszać po Światach trochę a później postaram się uszyć w koncu stórj na Sylwestra no i moze coś poczytac do magistarki... (oby mi wystarczyło silnej woli )

miłęgo dzionka

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Stary 2008-12-28, 15:35   #2580
Spaza
Zakorzenienie

Cytat:
nawet jeśli Ci się coś teraz wydaje bez sensu, to na pewno w końcu się okaże że to miało jakiś głęboki sens
oj szczerze wątpię ale postaram się, aby od nowego roku miało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości