Panny Młode = Żonki 2009 część XIII - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-12, 16:54   #2551
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode = Żonki 2009 część XIII

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nie no co Ty ja muszę przelisić wszystkie suknie na rynku by nie żałować, ale póki co stawiam na Carrerę chyba, że coś z kolekcji 2010 mi się spodoba i w styczniu zamówię (bo wtedy mają 15% rabatu)
No czasu masz jeszcze sporo Lepiej wybierz porzadnie zebys pozniej nie narzekala jak niektore PM w tym ja

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 16:54   #2552
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
No czasu masz jeszcze sporo Lepiej wybierz porzadnie zebys pozniej nie narzekala jak niektore PM w tym ja
a co Tobie się nie podobała Twoja suknia

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 16:56   #2553
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Baja super relacja Duzo szczescia zycze
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 17:33   #2554
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
nie no co Ty ja muszę przelisić wszystkie suknie na rynku by nie żałować, ale póki co stawiam na Carrerę chyba, że coś z kolekcji 2010 mi się spodoba i w styczniu zamówię (bo wtedy mają 15% rabatu)
U mnie też Carrera była na celowniku koniec końców co innego zamówiłam i odwołałam i co innego biorę

Cytat:
Atomufko ja też narzekałam i postanowiłam to zmienić, zrezygnowałam z zamówionej sukni (podobno już była uszyta ) i kupuję tą którą początkowo mierzyłam i do której został sentyment
Stary 2009-08-12, 17:39   #2555
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
U mnie też Carrera była na celowniku koniec końców co innego zamówiłam i odwołałam i co innego biorę
a pokażesz?
mi się ta jeszcze podoba, ale raczej nie będzie mnie na nią stać
http://www.madonna.com.pl/pl/sanpatr...=100.edimburgo

Stary 2009-08-12, 17:57   #2556
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
a pokażesz?
mi się ta jeszcze podoba, ale raczej nie będzie mnie na nią stać
http://www.madonna.com.pl/pl/sanpatr...=100.edimburgo
Fotek z mierzenie nie mam, tu jest link do niej: kolekcja 2009, Semi Dry, model sukni Hada
http://www.galasuknieslubne.pl/sdry09.html#

Ta z Madonny też piękna ja jak byłam na etapie szycia, to zdaje się, że z Madonny miałam jakiś wzór upatrzony, ale już pewna nie jestem za dużo było tych wszystkich sukni do oglądania i mierzenia
Stary 2009-08-12, 17:59   #2557
kitosa
Zadomowienie

Dziewczyny samego szczęścia Wam życzę! Cudne relacje i zdjęcia! Martuś masz niezwykłą urodę
Dziś zadzwonili do mnie z salonu - suknia do przymiarki Jadę w następnym tygodniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 17:59   #2558
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Fotek z mierzenie nie mam, tu jest link do niej: kolekcja 2009, Semi Dry, model sukni Hada
jednak postawiłaś na skromniejszą ładna sukienka

Stary 2009-08-12, 18:13   #2559
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
jednak postawiłaś na skromniejszą ładna sukienka
Dzięki Kasiu niby ta zmówiona wcześniej też jakaś niewiadomo jaka nie była jeśli chodzi o wygląd, ale to nie było to, nie czekałam aż zadzwonią z salonu i powiedzą, że jest gotowa do mierzenia...śmiesznie to zabrzmi, ale przestała mi się podobać. Cieszę się, że zmieniłam rzeczywiście jest skromna, ale bardzo mi się podoba, po Tż-cie to moja druga miłość

...poszperam i wkleje Ci fotki tej z której zrezygnowałam
Stary 2009-08-12, 18:17   #2560
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
...poszperam i wkleje Ci fotki tej z której zrezygnowałam
oł jeah! fotki to to co lubię najbardziej

Stary 2009-08-12, 19:23   #2561
motley
Zadomowienie

Strasznie dużo rzeczy ostatnio z TŻ załatwiliśmy, podczytywałam Was troszkę ale dopiero dzisiaj udało mi się wreszcie nadrobić zaległości... ufff

Wszystkim sobotnim PM serdecznie gratuluję. Opisy i zdjęcia boskie Martucha wyglądałaś jak prawdziwa leśna wróżka Po prostu zachwycająco, piękna z Was para. Chętnie obejrzałabym Wasz filmik. Baja świetna relacja, z niecierpliwością czekam na fotki, pamiętam Twoją suknię więc na pewno wyglądałaś cudnie. mka1987 pięknie oboje wyglądaliście i świetna sesja

Strobi przykro mi z powodu reakcji Twojej mamy. Myślę, że ona też teraz żałuje. Nie przejmuj się swoim wyglądem, na pewno będziesz prześliczną PM a Twój mąż będzie dumny, że ma taką ślicznotkę u swojego boku. Mój TŻ też jest większych gabarytów i co z tego? Kocham go takiego jaki jest, czasami marudzę mu że mógłby trochę poćwiczyć ale bardziej ze względów zdrowotnych bo już ma jakieś problemy ciśnieniowe ale nie wyobrażam sobie, że mogłabym w dniu ślubu zwracać uwagę na to czy ma gdzieś tam jakieś zbędne kg. Twój TŻ na pewno tak samo myśli o Tobie, zwłaszcza że zdaje sobie sprawę, że nie masz obecnie większego wpływu na swój wygląd. Jestem pewna, że w dniu ślubu będziesz piękna i szczęśliwa

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Jeszcze odmówiło nam więcej osób niż przypuszczlaiśmy, a w restauracji musimy zapłacić za min 85 osób. A mamy tylko 76. Jestem załamana i mam dość.
nam odmówiła połowa W sumie spodziewaliśmy się tego, planowaliśmy wesele na 80 osób, zaprosiliśmy 150 bo stwierdziliśmy, że i tak nie będzie im się chciało jechać i ostatecznie potwierdziło 77 + my czyli ok. A reszta niech.... ten.... no same wiecie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość

a zaproszenie dla dziewczynek mam takie..... ale to tylko dlatego ze dziewczynek ponoc ma nie byc na weselu a tyylko na slubie bedą i zeby im nei byo przykro zrobilismy im zaproszenia
bardzo ładne zaproszenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
tesciowa przygrala w ... nie powiem co.. bo lazila i chciala reszte jedzenia.. i wogole przeciez logiczne ze sami pakuja na koniec... no ale ... na szczescie moja mama ja utemperowala i powiedziala ze po zadne jedzenie nie idzie.. no i na przekor zawiezlismy wszytko do domu dziecka.. bo oni szybko to zjedza.. podziekowali a tesciowa sie zalila ze 2 di po wesleu a ona jedzenia nie ma...
moja teściowa cały czas wypytuje się co zrobimy z jedzeniem, które zostanie bo ona chce zabrać i gościom trzeba (???) rozdać i w ogóle trzeba pilnować każdego kawałka mięsa bo zaraz obsługa rozkradnie Ja jej cały czas powtarzam, że całe mięso idzie do schroniska i ją szlak trafia. Powiedzieliśmy jej, że może co najwyżej dostać ciasto na drogę Najbardziej mnie wkurza, że nie dokłada się do wesela, z wielką łaską dała jakieś pieniądze na podróż poślubną i jeszcze qrcze rządzi się naszym jedzeniem... bo nie można gości puścić do domu bez jedzenia. Jasne... fundujemy im weekend nad morzem, dwa dni jedzenia i jeszcze mamy im zapewnić prowiant na następny tydzień?... niedoczekanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
aha i na 76 osob w tym 3 kobiety w ciazy, 3 osoby niepijace i dziecko czyli na kolo 70 pijacych... poszlo nam 30 win, pol malibu, 2 whiski, 2 martini, 2 30litrowe kegi piwa i duzo wodki.. z rozdana dla gosci (nie wszytkich) z bramami itd.. 180.. wiec ogrom... ale mielismy na te 76 osob 50 mlodych..
o mamusiu.... 180 butelek??? My mamy prawie dokładnie tyle samo gości i kupiliśmy 90 butelek wódki i 60 wina. A możesz zdradzić ile mieliście kg tortu i ile poszło Wam napoi?

Cytat:
mam suknię tej samej firmy i jestem jak na razie bardzo zadowolona

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 19:37   #2562
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
a co Tobie się nie podobała Twoja suknia
Mialam maly kryzys Ale potem mi przeszlo Ta ktora zamiescilas sliczna ta pierwsza ladniejszaA te suknie z madonny moim zdaniem maja przesadzone ceny.
Ania Twoja tez super

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2009-08-12 o 19:40
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 19:46   #2563
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Kamerzysta nakręcił moje przygotowania, a potem pojechaliśmy na zdjęcia. Polecam sesję przed mszą każdemu- suknia prawie wcale mi się nie pobrudziła, lekko halka od spodu jedynie, ale nie było widać. Odstresowaliśmy się i po ok 2 godzinach wróciliśmy do mojego domu na błogosławieństwo. Na błogosławieństwie w ogóle nie płakałam, nasze mamy miały łzy w oczach, ale starałam się na nie nie patrzeć. Aż dziw bierze, że bez łamania w głosie wypowiedzieliśmy prośbę o błogosławieństwo. Dziewczyny naprawdę, nie ma się co martwić do przodu, bo emocje w tym dniu są nie do opisania, nie da się ich przewidzieć, ja myslałam, że zaleje się łzami, a wszystko spokojnie przeżyłam

Po błogosławieństwie poszliśmy piechotą do kościoła, bo to bardzo blisko. Przed kościołem już goście na nas czekali, pozdrawialiśmy ich uśmiechami
Stojąc w wejsciu do kościoła mówiłam do męża, że damy rade, tylko spokojnie i wolno musimy powtarzać przysięgę
Zagrał marsz i już kroczyliśmy do ołtarza- wszyscy się do nas uśmiechali Nie potrafię opisać tego uczucia, ale nie byłam bardzo stremowana, bardziej przeżywał to Tż. trzęsły mu się nogi trochę, ale dał radę. Podczas przysięgi się nie pomyliliśmy, niestety nawalił mikrofon chyba, bo było nas słabo słychać, choć wydawało nam się, że mówimy normalnie, nieściszonym głosem. Cały czas jednak patrzeliśmy sobie w oczy śmieszne było to, że gdy ksiądź pwoiedział podajcie sobie prawe dłonie to ja- kobieta myląca kierunki, szepnełam do tż "nie ta ręka", chociaz właśnie dobrą mi podawał Masakra
Potem o mały włos się nie zaśmiałam, jak ksiądz kazał powtórzyć mi tylko jeden wyraz- "oraz", tak jakbym nie była w stanie zapamiętać dłuższej wersji- dziś jednak widze, że miał rację, bo ze spokojem i bez większych nerwów każdy jest w stanie to po nim powtórzyć, nie myląc się wcale.
Wychodząc z kościoła uśmiechałam się jak głupia Obsypali nas płatkami, ryżem i grosikami. oj gdyby nie dzieci to byśmy je pół godziny zbierali
Po wszystkim zapakowaliśmy się w auto i fruu na salę. Mąż przenióśł mnie przez próg, wypiliśmy szampana i cieszyłam się, że moge się w końcu najeść Co prawda za dużo nie zjadłam, bo żołądek miałam skurczony, ale sił d pierwszego tańca nabrałam.
Pierwszy taniec praktycznie nam się udął, w jedym momencie się pomyliliśmy troche, ale nikt nie zauwazył, dopiero sami o tym niektórym powedzieliśmy. Nie zapomnę jak zaczęła grać muzyka, a my odtańczyliśmy pierwsze kroki na wejście- slysząłam wtedy głosy gości- brzmiące mniej wiecej tak ooooooooooooAAAAAAAAAAA łłłłłłłłłaaaaaaaaałłł Wszytskim zaskoczyliśmy naszym tańcem. Chwalili i nie mogli się nadziwić, że tak świetnie nam posżło. Sama nie mogę doczekac się kiedy zobaczę nasze pląsy na filmie.
Weselisko się udało, zespoł spisał sie na medal już od pierwszego bloku muzycznego mieli problem by ściągnąć gości do stolików. potem na każdej przygrywce kończącej blok muzyczny wszyscy śpiewajac, biegali i skakali na parkiecie.
Jedzenia było dużo, gościom smakowało- to dla nas najważniejsze. sami prawie nic nie zjedliśmy, bo w przerwach staraliśmy się z każdym gościem porozmawiać. Załujemy, że czas tak szybko upłynął, że nie mogliśmy z kazdym pogadac tak długo jakbyśmy chcieli.
Do dziś odbieramy telefony z podziękowaniami za zaproszenie i super imprezę.
Podziękowania dla rodziców też wyszły fajnie, trochę z zaskoczenia, bo rodzicom nie mówiliśmy kiedy będą, toteż lekko ich zatkało jak własnie tym momencie mieli wyjść na środek. Nie popłakałam się, co prawda oczy mi się zaszkliły, ale szybko się opanowałam, tak bardzo bałam się żeby nasze mamy się nie popłakały, ze tańcząć w kółku mówiłam do nich : "gdzie wasze uśmiechy?"
Na oczepinach było kilka zabaw, wszystkie w dobrym guście. Był test zgodności, prawie na wszystkie pytania odpowiedzieliśmy tak samo.
Po północy wesele już mignęło nam jak strzała, strasznie szybko czas leciał. Impreza trwała do 5 rano, ale zanim wszystkich pożegnaliśmy, zanim zespol się spakował to była już prawie 7. Spełnilismy nasz obowiązek małżeński Znalazły się na to siły mimo tego, że na weselu nie odpuściliśmy żadnego kawałka.
Wszystko było super jedyne co bym zmieniła to czas- chciałabym go zaczarować, żeby wolniej płynął.

Niedziela
Poprawiny zaczęly się od 15 i skończyły się grubo po 23. Istny maraton, na końcu tańczyłam już boso. wszyscy dziwili się skąd mam siłę by tak się bawić No ale wesele ma się raz w życiu
Zmęczenie odczuwam dopiero od wczoraj, wcześniej były tylko emocje nie do opisania i radość z posiadania męża przy swoim boku.
Nie wiem jak kiedys potrafiłam żyć widując go tylko kilka razy w tyg. Cieszymy się każdą chwilą spędzoną razem i mamy nadzieję, że miłości wystarczy nam na każdy dzień naszego dłuugiego życia razem
Piękna relacja, do pełni szczęścia brakuje nam zdjęć

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:00   #2564
motley
Zadomowienie

Napiszę Wam co udało nam się ostatnio załatwić:

- dostaliśmy licencję
- dostarczyliśmy licencję i dokumenty z USC na miejsce
- spotkaliśmy się z organizatorką i naszym DJ - jest bardzo fajny więc myślę, że na weselu też będzie ok
- kupiliśmy alkohol - 60 butelek wina i 90 wódki Sobieski
- zrezygnowaliśmy z bryczek (później opiszę tę historię)
- zamiast bryczek zamówiliśmy opiekunkę dla dzieci i barmana
- kupiliśmy słodycze dla dzieci
- zamówiłam bukiet - taki jak na fotce tylko kalie i róże będą pomarańczowe a storczyk (jakiś mniejszy gatunek) będzie zielony + butonierki i kwiaty we włosy
- zamówiliśmy tort i ciasta
- zrobiłam próbną fryzurę, która kompletnie nie wyszła i po 3 godzinach fryzjerka się poddała Ja mam dużo włosów ale one są bardzo cieńkie i kiepsko się kręcą i układają. Będzie mnie czesała jeszcze raz tym razem z wykorzystaniem wałków a nie lokówki.
- zrobiłam próbny makijaż - zdjęcia w załączniku. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona, chciałam coś z pomarańczowym kolorem. Jedynie trochę mi się ta kreska nie podoba... może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona do innych, mianowicie moje kreski rozszerzają się w stronę zewnętrznego kącika oczu a makijażystka zrobiła mi raczej równej grubości i na środku oka wydają mi się za grube. Na fotkach widać szczątki mojej nieudanej fryzury.
- przyszły zamówione buty i to przed przymiarką, a miałam je dostać 17 sierpnia, są super fotki później. Przy przymiarce okazało się, że mogłabym spokojnie iść do ślubu w kaloszach bo i tak butów kompletnie nie widać
- kupiłam bieliznę na ślub ale biustonosz nie pasuje i będę miała jednak wszyte miseczki - nie szkodzi, przyda się na inną okazję
- no i wreszcie miałam przymiarkę sukni. Jest prawie dobra, trzeba ją tylko minimalnie skrócić, poprawić ramiączka (na zdjęciach są jeszcze niedopasowane), wszyć miseczki i zrobić podpięcie trenu. Swoją drogą nareszcie wiem jak on wygląda, bo wzór go nie posiadał. Jak Wam się podoba? Muszę przyznać, że ja byłam zadowolona Do tego będę miała jeszcze delikatny welon - mgiełkę za pupę. Niestety drogi (105zł) ale już machnęłam na to ręką bo przynajmniej będzie z takiego samego mieniącego tiulu jak jest suknia. Teraz już tylko przymiarka z odbiorem we wtorek przed ślubem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1241b.jpg (24,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00101.jpg (47,9 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00105.jpg (48,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SNC00104.jpg (53,9 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4510.jpg (55,9 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4511.jpg (62,3 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_4513.jpg (61,5 KB, 101 załadowań)

Edytowane przez motley
Czas edycji: 2009-08-12 o 20:01
Stary 2009-08-12, 20:10   #2565
sas
Wtajemniczenie

hej
ostatni tydzien przed slubem znowu brak czasu ale podczytuje was
baja, martucha relacje superrr..oj zebym ja chociaz w polowie byla tak zadowolona po slubie
u nas..hm zro stresu to dzinwe pewnie w pt bede sie stresowac jak juz bede miala pelen dom znajomych i ubieranie bramy hehe
jedyne co mnie martwo to moja suknia niestety przestala mi sie podobac nio cos eraz i tak nic z tym nie zrobie

Edytowane przez sas
Czas edycji: 2009-08-12 o 20:15
sas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:13   #2566
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość

- dostaliśmy licencję
- spotkaliśmy się z organizatorką i naszym DJ - jest bardzo fajny więc myślę, że na weselu też będzie ok
- zamówiłam bukiet - taki jak na fotce tylko kalie i róże będą pomarańczowe a storczyk (jakiś mniejszy gatunek) będzie zielony + butonierki i kwiaty we włosy
- zrobiłam próbną fryzurę, która kompletnie nie wyszła i po 3 godzinach fryzjerka się poddała Ja mam dużo włosów ale one są bardzo cieńkie i kiepsko się kręcą i układają. Będzie mnie czesała jeszcze raz tym razem z wykorzystaniem wałków a nie lokówki.
- zrobiłam próbny makijaż - zdjęcia w załączniku. Generalnie jestem z niego bardzo zadowolona, chciałam coś z pomarańczowym kolorem. Jedynie trochę mi się ta kreska nie podoba... może dlatego, że ja jestem przyzwyczajona do innych, mianowicie moje kreski rozszerzają się w stronę zewnętrznego kącika oczu a makijażystka zrobiła mi raczej równej grubości i na środku oka wydają mi się za grube. Na fotkach widać szczątki mojej nieudanej fryzury.
- przyszły zamówione buty i to przed przymiarką, a miałam je dostać 17 sierpnia, są super fotki później. Przy przymiarce okazało się, że mogłabym spokojnie iść do ślubu w kaloszach bo i tak butów kompletnie nie widać
- kupiłam bieliznę na ślub ale biustonosz nie pasuje i będę miała jednak wszyte miseczki - nie szkodzi, przyda się na inną okazję
- no i wreszcie miałam przymiarkę sukni. Jest prawie dobra, trzeba ją tylko minimalnie skrócić, poprawić ramiączka (na zdjęciach są jeszcze niedopasowane), wszyć miseczki i zrobić podpięcie trenu. Swoją drogą nareszcie wiem jak on wygląda, bo wzór go nie posiadał. Jak Wam się podoba? Muszę przyznać, że ja byłam zadowolona Do tego będę miała jeszcze delikatny welon - mgiełkę za pupę. Niestety drogi (105zł) ale już machnęłam na to ręką bo przynajmniej będzie z takiego samego mieniącego tiulu jak jest suknia. Teraz już tylko przymiarka z odbiorem we wtorek przed ślubem
Wow! Już prawie wszystko masz załatwione - SUPER!

Makijaż - śliczny, niesamowicie do Ciebie pasuje imoim zdaniem kreska jest ok, choc może mogłaby być nieco cieńsza.

Sukienka śliczna i pasuje do Ciebie świetnie!

Co do fryzurki to mam nadzieję, że coś wymyślicie, nie wiem czemu, ale widzę Cię w niby irokezie z przodu, mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi...Podniesione włoski nad czołem, gładko zaczesane po bokach...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:14   #2567
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć!
Baja, świetna relacja, to musiał być naprawdę wspaniały dzień i podziwiam Cię, że tyle siły miałaś na wszystko. My też chcemy z każdym porozmawiać, chociaż to raczej nie możliwe i tańczyć też duzo chcemy hehe ciekawe jak to wyjdzie.

Mka, ślicznie wyglądaliście. Bukiet naprawdę miałaś piękny i ta sesja nad morzem mmm miodzio.

Kupiliśmy wczoraj napoje i szampany, w sobotę mamy się spotkać z kamerzystą. W sobotę też panieński i kawalerski. U mnie ma być 10 dziewczyn, imprezka będzie w mieszkaniu

Dzisiaj moje druhenki przymierzały sukieneczki, które moja mama uszyła, boosko wyglądały, tylko martwię się czy wszystko pójdzie z planem, bo chce żeby one szły przede mną i tatą na marszu. Dziewczynki są w wieku 2,5 i 3,5 ale najbardziej przejmuję się ich mamami czy nie wyskocza na sam środek dywanu i czy nie będą wchodzić w kadr aparatu i kamery:/ masakra wkurzę się
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:18   #2568
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Wow! Już prawie wszystko masz załatwione - SUPER!

Makijaż - śliczny, niesamowicie do Ciebie pasuje imoim zdaniem kreska jest ok, choc może mogłaby być nieco cieńsza.

Sukienka śliczna i pasuje do Ciebie świetnie!

Co do fryzurki to mam nadzieję, że coś wymyślicie, nie wiem czemu, ale widzę Cię w niby irokezie z przodu, mam nadzieje, że wiesz o co mi chodzi...Podniesione włoski nad czołem, gładko zaczesane po bokach...
Dzięki Ja też siebie widzę z podniesionym przodem Wzór mojej fryzurki był taki jak na fotce. Wiem, że aż tak wysoko nie da się podnieść tych włosów ale na pewno będą wyżej. Będę miała jeszcze jedną próbną fryzurę przed ślubem zrobioną inną metodą i może będzie lepiej.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg d004824ba34e2e907ac234b9eb98b1ac_m.jpg (27,5 KB, 15 załadowań)

Stary 2009-08-12, 20:32   #2569
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej
baja, martucha relacje superrr..oj zebym ja chociaz w polowie byla tak zadowolona po slubie
u nas..hm zro stresu to dzinwe pewnie w pt bede sie stresowac jak juz bede miala pelen dom znajomych i ubieranie bramy hehe
jedyne co mnie martwo to moja suknia niestety przestala mi sie podobac nio cos eraz i tak nic z tym nie zrobie
Pokaż zdjecia?

~~*~~

Motley ładny bukiecik a będziesz miała ten bluszcz te takie kwiatki spadające zielone? mnie to przeraża na zdjęciu z cemntarzem mi się kojarzy na drzewach tego jest pełno. Makijaż czegoś mi w Nim brakuje, i chyba za jasny puder,albo tak lampa zadziałała.
Suknia prześlicznaaaaaaaaaaaaaaa aa.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 20:38   #2570
anuulaa
Wtajemniczenie

Coś mi wizaż się zwiesza:/

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2009-08-12 o 20:47 Powód: dubel
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 20:39   #2571
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Motley ładny bukiecik a będziesz miała ten bluszcz te takie kwiatki spadające zielone? mnie to przeraża na zdjęciu z cemntarzem mi się kojarzy na drzewach tego jest pełno. Makijaż czegoś mi w Nim brakuje, i chyba za jasny puder,albo tak lampa zadziałała.
Suknia prześlicznaaaaaaaaaaaaaaa aa.
dziękuję
Tak bluszcz będzie Mi się bardzo podoba, będzie też użyty do ozdoby stelaża do tortu, poduszeczki na obrączki i wpleciony w moje włosy Mi się nie kojarzy z cmentarzem. Co do pudru to raczej wina lampy, zresztą ja się jeszcze przed ślubem opalę więc puder będzie dobierany na bieżąco

Stary 2009-08-12, 20:52   #2572
princessa0121
Raczkowanie

ile cukierków kupić na 130 osób ????
ja niewiem jak to się liczy , pomóżcie , jeśli wiecie

ja myśłe tak z 10 kg, tomało dużo sama niewiem
prosze o pomoc
princessa0121 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 21:02   #2573
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Nie wiem co Ci powiedzieć... Moze tylko to, że szafy trzydrzwiowe są ładne. Lepiej wyglądać jak szafa trzydrzwiowa niż meblościanka przepraszam, ale tak mi się skojarzyło- chciałam Cię troche rozśmieszyć
heh fakt, lepiej być szafą trzydrzwiową niż półkotapczanem np
ogólnie to dziewczynki bardzo wam dziękuję za wsparcie mój TŻ jest cudowny, bo cąły czas mi powtarza, że kocha mnie nie na kg ale za to kim jestem...no ale wiadomo, słowa tak bliskiej osoby jak mama ranią...i neistety nie da się tego zrzucić na stres przedweselny, bo moja mama zawsze negatywnie komentowała moj wizerunek, odkad pamiętam....

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
strobi jak samopoczucie?? lepiej coś?
lepiej trochę, bo przestalam o tym myśleć, dziękuję

Cytat:
Napisane przez rizo83 Pokaż wiadomość
cześć Strobiluska mamy ślub tego samego dnia i o tej samej godzinie
Jak narazie nie mam żadnego stresu.
Jak u Was przygotowania , wszytko juz macie?
u mnie też na razie żadnego stresu załatwione prawie wszystko, tylko musimy dograć poszczególne elementy, czyli zostały nam spotkania z okriestrą, na sali, z fotografem i kamerzystą...ale mysle, ze w przyszłym tygodniu wszystko pozawłatwiamy już

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
strobli tesciu bedzie w czwartek w makro, ale nie wiem ile w detalu w makro moze kosztowac, i czy bedzie kosztowac tyle ile Wy zaplaciliscie, dowiem sie jak zadzowni bedac w makro a ile jest w kartonie?
my kupilismy na detal i za 12 butelek w kartonie dostaliśmy zniżkę, że cąły karton wzięliśmy chociaż zajrzyj też do Auchana jak masz możliwośc, bo ceny sa konkurencyjne i czasem nie oplaca się jechać do makro tylko dlatego że 1 grosz różnicy jest na butelce

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 21:15   #2574
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Pokaż zdjecia?

[/I]
nie mam fotek bo jak ja mierzylam to po prostu zapomnialysmy z moja swiadkowa zrobic fotek bylo zamieszania duzo hehe poz atym moj tz caly czas ma dostep dp kompa wiec napewno by podpatrzyl aja nie chce tego..ocenicie po slubie co i jak

strobiluska dobrze, ze juz masz lepsze samopocucie i najwanzijesze ze tz kocha cie taka jaka jestes...hm..przykro mi, ze mama mowi ci takie rzeczy- chyba sama do konca nie zdjae sobie sprawy jak bardzo cie tym rani
sas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 21:40   #2575
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dziewczynki dzis caly dzien przesluchuje piosenki bo mi przypomnialyscie, ze przeciez musze wybrac do filmu Powiem Wam, że to będzie cieżki wybór... na razie zdecydowalam ze musi byc Dana Glover – It is you na moje przygotowania a dalej to w kropie jestem heheh jeszcze pewnie niejedno popoludnie nad tym spedze a czas ucieka...
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 21:41   #2576
aniaaa84
Zadomowienie

Kasia w załączniu pierwotna suknia mam nadzieję, że przyszły małż nie dojrzy ani jednej ani drugiej bo on ostatnio za dużo węszy

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
moja teściowa cały czas wypytuje się co zrobimy z jedzeniem, które zostanie bo ona chce zabrać i gościom trzeba (???) rozdać i w ogóle trzeba pilnować każdego kawałka mięsa bo zaraz obsługa rozkradnie Ja jej cały czas powtarzam, że całe mięso idzie do schroniska i ją szlak trafia. Powiedzieliśmy jej, że może co najwyżej dostać ciasto na drogę.Najbardziej mnie wkurza, że nie dokłada się do wesela, z wielką łaską dała jakieś pieniądze na podróż poślubną i jeszcze qrcze rządzi się naszym jedzeniem... bo nie można gości puścić do domu bez jedzenia. Jasne... fundujemy im weekend nad morzem, dwa dni jedzenia i jeszcze mamy im zapewnić prowiant na następny tydzień?... niedoczekanie

mam suknię tej samej firmy i jestem jak na razie bardzo zadowolona

- dostaliśmy licencję

Motley popłakałam się ze śmiechu jak czytałam Twoją wypowiedź odnośnie wyjaśnienia teściowej co z jedzeniemwyobrazi łam sobie jej minę typu kot ze Shreka błagalny wzrok w nadziei, że usłyszy odpowiedź na którą czeka...a tu lipton jej plany wzięły w łeb...swoją drogą to mnie na jej miejscu głupio byłoby pytać skoro ani złotówki do wesele (kwestie jedzeniowe) nie dołożyła, ale są ludzi i ludziska ;]
Sporo załatwiliście a suknia śliczna mejkap też świetny, fajnie podkreśla Twoją urodę ogółem śliczn będzie z Ciebie Panna Młoda wracając do sukni ja dwa lata temu byłam nastawiona na taki krój, jednak teraz chodząc i szukając przed ślybem miałam okazję mierzyć taki model i jak się okazuje zupełnie mi nie pasował

Cytat:
Mialam maly kryzys. Ale potem mi przeszlo Ta ktora zamiescilas sliczna ta pierwsza ladniejszaA te suknie z madonny moim zdaniem maja przesadzone ceny.
Ania Twoja tez super
U mnie kryzys był już w dniu w którym zamówiłam pierwszą suknie, ajk przymierzyłam to było ok, ale po spisaniu umowy byłam najnieszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem, tłumaczyłam to stresem 5000 razy dziennie oglądałam zdjęcia...ale przekonać się nie przekonałam. Spotkałam się z moją przyjaciółką z liceum jest dla mnie jak siostra powiedziała tylko, że to nie to skoro patrząc na nią mam grymas na twarzy, następnego dnia był telefon do salonu i rezygnacja z zamówionej. Teraz czuję, że to jest to Dziękuję za opinie co do sukni

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
hej
Oj Kochana z suknią to przejściowe, dojdą dodatki, fryzurka, makijaż i zobaczysz jak będzie pięknie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć!
Baja, świetna relacja, to musiał być naprawdę wspaniały dzień i podziwiam Cię, że tyle siły miałaś na wszystko. My też chcemy z każdym porozmawiać, chociaż to raczej nie możliwe i tańczyć też duzo chcemy hehe ciekawe jak to wyjdzie.

Mka, ślicznie wyglądaliście. Bukiet naprawdę miałaś piękny i ta sesja nad morzem mmm miodzio.

Kupiliśmy wczoraj napoje i szampany, w sobotę mamy się spotkać z kamerzystą. W sobotę też panieński i kawalerski. U mnie ma być 10 dziewczyn, imprezka będzie w mieszkaniu

Dzisiaj moje druhenki przymierzały sukieneczki, które moja mama uszyła, boosko wyglądały, tylko martwię się czy wszystko pójdzie z planem, bo chce żeby one szły przede mną i tatą na marszu. Dziewczynki są w wieku 2,5 i 3,5 ale najbardziej przejmuję się ich mamami czy nie wyskocza na sam środek dywanu i czy nie będą wchodzić w kadr aparatu i kamery:/ masakra wkurzę się

Coś mi wizaż się zwiesza:/
Aniu Wy też mkniecie do przodu jak burza my mieliśmy wybrać dziś podziękowania dla rodziców, ale niestety czeka wszystko do jutra dziś nas real pochłonął

u mnie wizaż od paru dni świruje, wpisuję adres a tu mi się error pojawia cztery podejścia i za piątym jestem

Cytat:
Napisane przez princessa0121 Pokaż wiadomość
ile cukierków kupić na 130 osób ????
ja niewiem jak to się liczy , pomóżcie , jeśli wiecie

ja myśłe tak z 10 kg, tomało dużo sama niewiem
prosze o pomoc
Cukierki dla gości w ramach podziękowań czy dla dzieci na salę i do poczęstowania przy bramkach. Jak podziękowania to 1 lub 2 sztuki więc 130 szt lub 260, jak dla dzieci to Ci nie pomogę niestety takie wyliczenia dopiero przede mną

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
heh fakt, lepiej być szafą trzydrzwiową niż półkotapczanem np
ogólnie to dziewczynki bardzo wam dziękuję za wsparcie mój TŻ jest cudowny, bo cąły czas mi powtarza, że kocha mnie nie na kg ale za to kim jestem...no ale wiadomo, słowa tak bliskiej osoby jak mama ranią...i neistety nie da się tego zrzucić na stres przedweselny, bo moja mama zawsze negatywnie komentowała moj wizerunek, odkad pamiętam....
lepiej trochę, bo przestalam o tym myśleć, dziękuję
u mnie też na razie żadnego stresu załatwione prawie wszystko, tylko musimy dograć poszczególne elementy, czyli zostały nam spotkania z okriestrą, na sali, z fotografem i kamerzystą...ale mysle, ze w przyszłym tygodniu wszystko pozawłatwiamy już
Strobi to dobrze, że humor Ci wrócił tak jak już pisały dziewczyny to jest WAsz dzień i nikt ani nic nie może Wam go zepsuć, a gadaniem się nie przejmuj, mama w końcu okaże skruchę jak zobaczy jaką ma piękną córkę w dniu ślubu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.jpg (116,5 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2009-08-12 o 21:43
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 21:44   #2577
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Kasia w załączniu pierwotna suknia mam nadzieję, że przyszły małż nie dojrzy ani jednej ani drugiej bo on ostatnio za dużo węszy
dobrze, że zmieniłaś tamta jest ładniejsza
a jak tam ceny sukni Gala? jaki przedział?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-12, 21:51   #2578
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
dobrze, że zmieniłaś tamta jest ładniejsza
a jak tam ceny sukni Gala? jaki przedział?

Sesesese dzięki ja też się cieszę. Co do cen to zależy w jakim mieście zamawiasz, moja gdybym zamawiała na śląsku zapłaciłabym w granicach 2500 tys, w Jędrzejowie (woj. świętokrzyskie) dla mnie zagłębie z sukniami ślubnymi ta sama suknia jest za 1870
Stary 2009-08-12, 21:55   #2579
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Sesesese dzięki ja też się cieszę. Co do cen to zależy w jakim mieście zamawiasz, moja gdybym zamawiała na śląsku zapłaciłabym w granicach 2500 tys, w Jędrzejowie (woj. świętokrzyskie) dla mnie zagłębie z sukniami ślubnymi ta sama suknia jest za 1870
ludzie są wredni żeby tak cenę sukni na jeden raz zawyżać

Stary 2009-08-12, 21:57   #2580
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
ludzie są wredni żeby tak cenę sukni na jeden raz zawyżać
Zgadzam się z Tobą, dlatego u mnie wygląda to tak, że po 15 sierpnia odkupuję tą suknię od dziewczyny, która bierze ślub w ten weekend - cena 890 zł. Chyba żeby właścicielka się rozmyśliła to wtedy biorę nową za 1870

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości