Czarna lista targowisko- plotki - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 07:02   #2551
misianka
kosmita jakiś normalnie

Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
mnie tam FM nie rażą tak bardzo,firma działa legalnie, konsument powinien mieć prawo wyboru natomiast ordynarne podróby np. pędzli albo LV tak i uważam, że nawet jak jest dopisek 'podróbka" to powinno być usunięte i wlepione punkty - a co wredziol jestem
ano - nic dodać, nic ująć i jak wyzej napisałam - usuwam bez litości i karniakami częstuję

Kot też człowiek. Zazwyczaj zresztą bardziej.
misianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 20:18   #2552
nyateneri
Raczkowanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

To może teraz ja - chyba potrzebuję porady bardziej doświadczonych w wymiankach.

Moja pierwsza wymianka miała miejsce 27 czerwca. Drobiazgi w zasadzie, jako osoba zupełnie nowa miałam wysłać ekonomicznym pierwsza. Ponieważ z nadmiaru zajęć nie mogłam dotrzeć przez kilka dni na pocztę - wysłałam przesyłkę 4 lipca priorytetem na swój koszt, aby doszła natychmiast. Napisałam o tym wymieniającej się ze mną Wizażance, przepraszając i zaznaczając, że swoje może wysłać ekonomicznym i że proszę o info, gdy paczka dojdzie.

Informacji żadnej nie dostałam, a po kilku dniach pojawiła się w stopce Wizażanki informacja, że jest na wakacjach 9 - 21 lipca. Pomyślałam, że nie zdążyła nadać paczki przed wyjazdem i czekałam - w końcu ja też nie wysłałam swojej natychmiast. Ponownie napisałam 29 lipca, że nie mam żadnej informacji, ani przesyłki. Następnego dnia przyszła odpowiedź, że dostała moją paczkę i w poniedziałek nada swoją, bo przez nieuwagę nie nadała mojej paczki z innymi.

6 sierpnia wysłałam kolejną wiadomość, czy przesyłka została nadana. Dostałam odpowiedź, że tak i że mam podać e-mail to prześle skan dowodu nadania. Podałam maila i nawet napisałam, że nie potrzebuję skanu, bo wystarczy mi sam numer do sprawdzenia na poczcie.

Od tego czasu cisza, mimo że Wizażanka logowała się, a nawet pisała posty, więc musiała przeczytać moją odpowiedź.

Nie wiem, co o tym myśleć. Nie chcę na razie zdradzać nicku, bo może dziewczyna faktycznie ma problemy z dotarciem na pocztę, bo jest w rozjazdach, więc nie chcę jej tu psuć wiarygodności. No ale to już trwa ponad półtora miesiąca, kontakt niby jest, ale też jakoś nie widać, aby wizażanka się przejęła faktem, że nie dostałam przesyłki. Trochę to mnie dziwi, bo ma dużo i same pozytywne przekupki z komentarzami, że wymianka szybka i sprawna.

Chciałabym się dowiedzieć, jakie tu są zwyczaje, ile zwykle czeka się na przesyłkę? Jak często się kontaktujecie, jeśli realizacja wymianki się przedłuża? Moje następne wymianki zrealizowane zostały szybko i w bardzo dobrym kontakcie, zwłaszcza w przypadku wyjazdów itp

Czy to już jest powód do niepokoju, czy takie sytuacje są częste?

kosmetyki, akcesoria, pielęgnacja, zapachy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573871

nyateneri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 21:38   #2553
brzozka88
Zadomowienie

Przekupka: 41 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez nyateneri Pokaż wiadomość

czy czeste....hmm... w moim przypadku bylo podobnie. tylko Wizazanka nawet nei zaproponowala dowodu nadania przesylki
ja kosmetyki wyslalam, a nic w zamian nie dostalam
caritas
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:53   #2554
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez nyateneri Pokaż wiadomość
To może teraz ja - chyba potrzebuję porady bardziej doświadczonych w wymiankach.

Moja pierwsza wymianka miała miejsce 27 czerwca. Drobiazgi w zasadzie, jako osoba zupełnie nowa miałam wysłać ekonomicznym pierwsza. Ponieważ z nadmiaru zajęć nie mogłam dotrzeć przez kilka dni na pocztę - wysłałam przesyłkę 4 lipca priorytetem na swój koszt, aby doszła natychmiast. Napisałam o tym wymieniającej się ze mną Wizażance, przepraszając i zaznaczając, że swoje może wysłać ekonomicznym i że proszę o info, gdy paczka dojdzie.

Informacji żadnej nie dostałam, a po kilku dniach pojawiła się w stopce Wizażanki informacja, że jest na wakacjach 9 - 21 lipca. Pomyślałam, że nie zdążyła nadać paczki przed wyjazdem i czekałam - w końcu ja też nie wysłałam swojej natychmiast. Ponownie napisałam 29 lipca, że nie mam żadnej informacji, ani przesyłki. Następnego dnia przyszła odpowiedź, że dostała moją paczkę i w poniedziałek nada swoją, bo przez nieuwagę nie nadała mojej paczki z innymi.

6 sierpnia wysłałam kolejną wiadomość, czy przesyłka została nadana. Dostałam odpowiedź, że tak i że mam podać e-mail to prześle skan dowodu nadania. Podałam maila i nawet napisałam, że nie potrzebuję skanu, bo wystarczy mi sam numer do sprawdzenia na poczcie.

Od tego czasu cisza, mimo że Wizażanka logowała się, a nawet pisała posty, więc musiała przeczytać moją odpowiedź.

Nie wiem, co o tym myśleć. Nie chcę na razie zdradzać nicku, bo może dziewczyna faktycznie ma problemy z dotarciem na pocztę, bo jest w rozjazdach, więc nie chcę jej tu psuć wiarygodności. No ale to już trwa ponad półtora miesiąca, kontakt niby jest, ale też jakoś nie widać, aby wizażanka się przejęła faktem, że nie dostałam przesyłki. Trochę to mnie dziwi, bo ma dużo i same pozytywne przekupki z komentarzami, że wymianka szybka i sprawna.

Chciałabym się dowiedzieć, jakie tu są zwyczaje, ile zwykle czeka się na przesyłkę? Jak często się kontaktujecie, jeśli realizacja wymianki się przedłuża? Moje następne wymianki zrealizowane zostały szybko i w bardzo dobrym kontakcie, zwłaszcza w przypadku wyjazdów itp

Dla mnie to nie do pomyslenia. Skoro pisala posty to miala czas rowniez napisac PW z informacja, ze wysylka sie opozni i data, kiedy paczka zostanie nadana.
Proponuje napisac nick a takze poprosic Misianke o pomoc.
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:54   #2555
Mariola13
Zakorzenienie

Przekupka: 192 pkt / 100% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28734277]Dla mnie to nie do pomyslenia. Skoro pisala posty to miala czas rowniez napisac PW z informacja, ze wysylka sie opozni i data, kiedy paczka zostanie nadana.
Proponuje napisac nick a takze poprosic Misianke o pomoc.[/QUOTE]

Dokładnie. Nie ma co tłumaczyć takiej osoby. W pierwszej kolejności załatwia się nidokończone sprawy, a dopiero później korzysta w wizażu w innych celach.
Stary 2011-08-13, 20:44   #2556
nyateneri
Raczkowanie

Przekupka: 3 pkt / 100% pozyt.

Na razie dziewczyna w końcu odezwała się i podała numer nadania. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.

Aczkolwiek macie rację - ja bym najpierw pozałatwiała sprawę przesyłki, która nie doszła, a potem szukała nowych rzeczy u wizażanek.

Niemniej jednak liczę, że wszystko skończy się dobrze.

kosmetyki, akcesoria, pielęgnacja, zapachy
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=573871

nyateneri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 20:36   #2557
brzozka88
Zadomowienie

Przekupka: 41 pkt / 100% pozyt.

u mnie dziewczyny cos nowego.
przesyłka w koncu dotarła(po miesiacu)
co teraz zrobic?
wystawilam juz Wizazance negatywa pare dni temu, w ktorym napisalam, ze nie ma z nią kontaktu i ze przesylka nie dotarla (na negatywa tez nie bylo reakcji...zadnego info)
brzozka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 20:45   #2558
lexxie
Wtajemniczenie

Przekupka: 71 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez brzozka88 Pokaż wiadomość
u mnie dziewczyny cos nowego.
przesyłka w koncu dotarła(po miesiacu)
co teraz zrobic?
wystawilam juz Wizazance negatywa pare dni temu, w ktorym napisalam, ze nie ma z nią kontaktu i ze przesylka nie dotarla (na negatywa tez nie bylo reakcji...zadnego info)
Chyba trzeba npisac do Złośliwca ze jednak paczka dotarla i chcilabys zeby usunął negatywna przekupke. Ale nie wiem czy nie musi tego zrobic wizazanka ktora ta przekupke dostała
Zamiast lac babe w pysk to wystarczy zapytac ile ma lat. Przemocy zero, a skutek ten sam .
lexxie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:13   #2559
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

Dziewczyny, mam pytanie.

Ile są warte kosmetyki Jemma Kidd? Bo ma je jedna wizażanka która twierdzi że są dość drogie, a ja poszukałam na ebayu i wydają się około o połowę tańsze?

Nie znam w ogóle tej firmy.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:48   #2560
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Przekupka: 93 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie.

Ile są warte kosmetyki Jemma Kidd? Bo ma je jedna wizażanka która twierdzi że są dość drogie, a ja poszukałam na ebayu i wydają się około o połowę tańsze?

Nie znam w ogóle tej firmy.
JK jest na Feelunique. Sprawdz tam .
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:51   #2561
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28871178]JK jest na Feelunique. Sprawdz tam .[/QUOTE]

Dziękuję, wychodzi że mniej więcej tyle samo z wysyłką...
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-22, 17:43   #2562
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Przekupka: 159 pkt / 100% pozyt.

Słuchajcie, czy coś się zmieniło w regulaminie czy mnie się pokićkało i ja źle pamiętam?
Kiedyś było tak, że nie wolno używać kosmetyków drugiej strony, dopóki się nie otrzyma potwierdzenia, że wszystko jest OK, tak czy nie?
Stary 2011-08-22, 17:54   #2563
mirra77
Zakorzenienie

Przekupka: 89 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez Gothic_Daisy Pokaż wiadomość
Słuchajcie, czy coś się zmieniło w regulaminie czy mnie się pokićkało i ja źle pamiętam?
Kiedyś było tak, że nie wolno używać kosmetyków drugiej strony, dopóki się nie otrzyma potwierdzenia, że wszystko jest OK, tak czy nie?
tak jest
choć mam wrażenie że wiele wizażanek o tym nie pamięta...

mirra77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 17:57   #2564
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
tak jest
choć mam wrażenie że wiele wizażanek o tym nie pamięta...
no właśnie

Mam wrażenie, że powinnam przygotować mikro wersję regulaminu i wklejać ją na początku każdego wątku...
Stary 2011-08-22, 18:08   #2565
mirra77
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie

Mam wrażenie, że powinnam przygotować mikro wersję regulaminu i wklejać ją na początku każdego wątku...
a w regulaminie targowiska jest to zawarte? może trzeba to jakos bardziej podkreślić?
to jest bardzo ważna sprawa.

z tym mini regulaminem to wcale nie jest taki głupi pomysł. może warto bardziej na to zawracać uwagę

Stary 2011-08-22, 18:10   #2566
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

No właśnie wydaje mi się, że kiedyś to było w regulaminie, ale mogę się mylić??
Stary 2011-08-22, 18:26   #2567
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez mirra77 Pokaż wiadomość
a w regulaminie targowiska jest to zawarte? może trzeba to jakos bardziej podkreślić?
to jest bardzo ważna sprawa.

z tym mini regulaminem to wcale nie jest taki głupi pomysł. może warto bardziej na to zawracać uwagę
Cytat:
No właśnie wydaje mi się, że kiedyś to było w regulaminie, ale mogę się mylić??
jest, jest, a podkreślać nie będziemy, bo regulamin obowiązuje w całości, a to że jest nieczytany/lekceważony/interpretowany/inne to już nic nie pomoże (niektórym comiesięczne karniaki nie pomagają)

Stary 2011-08-22, 18:28   #2568
mirra77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misianka Pokaż wiadomość
jest, jest, a podkreślać nie będziemy, bo regulamin obowiązuje w całości, a to że jest nieczytany/lekceważony/interpretowany/inne to już nic nie pomoże (niektórym comiesięczne karniaki nie pomagają)
co racja to racja. regulamin ważny w całości

Stary 2011-08-22, 18:29   #2569
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

Dzięki za potwierdzenie!
Stary 2011-08-22, 19:53   #2570
ana761
Zakorzenienie

Przekupka: 206 pkt / 100% pozyt.
GG do ana761

Cytat:
A gdzie dokładnie ostatnio mialam taką sytuacje, że doszło do odmiany ze względu na różnice w użyciu kosmetyków niz podane było w wątku, zaraz po ich otzrymaniu poinformowałam o tym wizazankę . Proponowała aby coś dobrać ale nic nie wybrałam staneło na odmianie. Ok. (odesłałam na swój koszt) .
Doszedł mój kosmetyk---wcześniej miał delikatnie poważoną folie celem testu na dostałam z całą odklejoną folią produkt używany
Na moją wiadmość --odpisała --tylko testowała, chyba nic sie nie stało, jaka to różnica czy ma folie czy nie
I wtedy nigdzie nie mogłam tego zapisu znaleść , że nie używa się kosmetyków zanim druga strona nie potwierdzi zamiany .
Nawet pisałam do Virtual.(coś 3 tyg. temu ) Podobno jest "to powszechnie wiadomo" i powinno być w regulaminie.
Jest już?

Gdzie jest cierpliwość i pokora, tam nie ma ani gniewu, ani zamętu......
ana761 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-22, 20:29   #2571
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab
Konto usunięte

Przekupka: 146 pkt / 100% pozyt.

Pamiętam, jak kiedyś wymieniłam się z wizażanką i jakoś ona dostała moją wcześniej, a ja jej później (nie pamiętam dokładnie jak to było, dalsza część jest jednak ważniejsza ). Powiedziałam, że rzeczy nie są zgodne z opisem itd, że chcę odmiany, na to ona mi, że jedną rzecz komuś już wydała (), a drugą bodajże używa. Dokładniej można w którymś wątku wyczytać, wpisywałam ją wtedy na czarną listę i na plotkowym też prosiłam o ocenę i rady. Jestem pewna, że dziewczyna kłamała, po prostu wcisnęła mi szmelc (bo inaczej tego nie określę- stare kolczyki), a sama miała zadbane rzeczy . Nie mogłam jednak nic zrobić, prócz wystawienia negatywa .

Dla mnie również jest jasne, że jeśli druga osoba nie napisze, że przesyłkę dostała, to rzeczy leżą sobie na półce. Wtedy dopiero czuję się jak nowa właścicielka .
1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-23, 21:20   #2572
platekrozy
Zakorzenienie

Przekupka: 114 pkt / 100% pozyt.

Jestem na targowisku nowa i myślę,że takie rzeczy jak nieużywanie kosmetyków dopóki nie przyjdą do obu stron powinny być wiadome nawet bez czytania regulaminu,więc jestem w szoku,że takie rzeczy się zdarzają....

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 13:07   #2573
kama150
Zadomowienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Mam pytanie. Czy w wątku Newsy można dodawać wpisy z rzeczą dodaną nową do wątku i przy okazji pisać co ma się w wątku ? Moim zdaniem jak sama nazwa wskazuje powinno się tam pisać tylko rzeczy nowo dodane. Wymienianie jeszcze rzeczy które zostały już dawno dodane nie powinno byś tolerowane przez moderatorów.

Więc jak powinno być ?
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-25, 14:29   #2574
Contax
Zakorzenienie

Przekupka: 61 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
Napisane przez kama150 Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Czy w wątku Newsy można dodawać wpisy z rzeczą dodaną nową do wątku i przy okazji pisać co ma się w wątku ? Moim zdaniem jak sama nazwa wskazuje powinno się tam pisać tylko rzeczy nowo dodane. Wymienianie jeszcze rzeczy które zostały już dawno dodane nie powinno byś tolerowane przez moderatorów.

Więc jak powinno być ?

Myślę dokładnie tak samo jak nowości to nowości

Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 14:49   #2575
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:

Więc jak powinno być ?
tylko nowości i nowe wątki

Stary 2011-08-25, 16:14   #2576
kama150
Zadomowienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
tylko nowości i nowe wątki

A osoby podające swoje pozostałe kosmetyki dostają jakieś upomnienia >?
kama150 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-25, 17:07   #2577
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
A osoby podające swoje pozostałe kosmetyki dostają jakieś upomnienia >?

proszę o zgłaszanie poprzez ZP (zgłoś post) o ile cos takiego widzisz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 20:13   #2578
króliczek
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Cytat:
proszę o zgłaszanie poprzez ZP (zgłoś post) o ile cos takiego widzisz
Misi, a z ciekawosci, prosze doradz - nie lubie zakladac nowych watków bez potrzeby, wiec jak uporzadkuje i doloze nowe rzeczy, to rozumiem, ze post w newsach mówiacy, ze u mnie jest dokladka i uporzadkowany watek jest ok?
króliczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-27, 03:27   #2579
misianka
kosmita jakiś normalnie

Cytat:
Napisane przez króliczek Pokaż wiadomość
Misi, a z ciekawosci, prosze doradz - nie lubie zakladac nowych watków bez potrzeby, wiec jak uporzadkuje i doloze nowe rzeczy, to rozumiem, ze post w newsach mówiacy, ze u mnie jest dokladka i uporzadkowany watek jest ok?
Dokładnie tak, wystarczy że nowości przeca

Stary 2011-08-31, 13:39   #2580
Chloestic
Zakorzenienie

Przekupka: 98 pkt / 100% pozyt.

Kochane, pomyslalam sobie, ze moze warto by zalozyc podpiety watek, w ktorym moznaby weryfikowac oryginalnosc zakupionych kosmetykow. Jak wiadomo sporo z nas kupuje w internecie, na allegro, czy ebay mozna czesto natknac sie na podrobke, takowe rowniez znajduja sie w watkach wymiankowych. Przydatne by bylo potwierdzic oryginalnosc na targowisku przed wymiana, badz nawet przed zakupem w razie jakis niepewnosci. Watek taki istnieje na perfumowym i mysle, ze swietnie spelnia swoja role, co Wy na to?
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości