![]() |
#2551 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Raczkowanie
|
To może teraz ja - chyba potrzebuję porady bardziej doświadczonych w wymiankach.
Moja pierwsza wymianka miała miejsce 27 czerwca. Drobiazgi w zasadzie, jako osoba zupełnie nowa miałam wysłać ekonomicznym pierwsza. Ponieważ z nadmiaru zajęć nie mogłam dotrzeć przez kilka dni na pocztę - wysłałam przesyłkę 4 lipca priorytetem na swój koszt, aby doszła natychmiast. Napisałam o tym wymieniającej się ze mną Wizażance, przepraszając i zaznaczając, że swoje może wysłać ekonomicznym i że proszę o info, gdy paczka dojdzie. Informacji żadnej nie dostałam, a po kilku dniach pojawiła się w stopce Wizażanki informacja, że jest na wakacjach 9 - 21 lipca. Pomyślałam, że nie zdążyła nadać paczki przed wyjazdem i czekałam - w końcu ja też nie wysłałam swojej natychmiast. Ponownie napisałam 29 lipca, że nie mam żadnej informacji, ani przesyłki. Następnego dnia przyszła odpowiedź, że dostała moją paczkę i w poniedziałek nada swoją, bo przez nieuwagę nie nadała mojej paczki z innymi. 6 sierpnia wysłałam kolejną wiadomość, czy przesyłka została nadana. Dostałam odpowiedź, że tak i że mam podać e-mail to prześle skan dowodu nadania. Podałam maila i nawet napisałam, że nie potrzebuję skanu, bo wystarczy mi sam numer do sprawdzenia na poczcie. Od tego czasu cisza, mimo że Wizażanka logowała się, a nawet pisała posty, więc musiała przeczytać moją odpowiedź. Nie wiem, co o tym myśleć. Nie chcę na razie zdradzać nicku, bo może dziewczyna faktycznie ma problemy z dotarciem na pocztę, bo jest w rozjazdach, więc nie chcę jej tu psuć wiarygodności. No ale to już trwa ponad półtora miesiąca, kontakt niby jest, ale też jakoś nie widać, aby wizażanka się przejęła faktem, że nie dostałam przesyłki. Trochę to mnie dziwi, bo ma dużo i same pozytywne przekupki z komentarzami, że wymianka szybka i sprawna. Chciałabym się dowiedzieć, jakie tu są zwyczaje, ile zwykle czeka się na przesyłkę? Jak często się kontaktujecie, jeśli realizacja wymianki się przedłuża? Moje następne wymianki zrealizowane zostały szybko i w bardzo dobrym kontakcie, zwłaszcza w przypadku wyjazdów itp Czy to już jest powód do niepokoju, czy takie sytuacje są częste?
#2553 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Proponuje napisac nick a takze poprosic Misianke o pomoc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28734277]Dla mnie to nie do pomyslenia. Skoro pisala posty to miala czas rowniez napisac PW z informacja, ze wysylka sie opozni i data, kiedy paczka zostanie nadana.
Proponuje napisac nick a takze poprosic Misianke o pomoc.[/QUOTE] Dokładnie. Nie ma co tłumaczyć takiej osoby. W pierwszej kolejności załatwia się nidokończone sprawy, a dopiero później korzysta w wizażu w innych celach.
#2556 |
Raczkowanie
|
Na razie dziewczyna w końcu odezwała się i podała numer nadania. Mam nadzieję, że wszystko skończy się dobrze.
![]() Aczkolwiek macie rację - ja bym najpierw pozałatwiała sprawę przesyłki, która nie doszła, a potem szukała nowych rzeczy u wizażanek. Niemniej jednak liczę, że wszystko skończy się dobrze.
#2557 |
Zadomowienie
|
u mnie dziewczyny cos nowego.
przesyłka w koncu dotarła(po miesiacu) co teraz zrobic? wystawilam juz Wizazance negatywa pare dni temu, w ktorym napisalam, ze nie ma z nią kontaktu i ze przesylka nie dotarla (na negatywa tez nie bylo reakcji...zadnego info) |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
|
Dziewczyny, mam pytanie.
Ile są warte kosmetyki Jemma Kidd? Bo ma je jedna wizażanka która twierdzi że są dość drogie, a ja poszukałam na ebayu i wydają się około o połowę tańsze? Nie znam w ogóle tej firmy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;28871178]JK jest na Feelunique. Sprawdz tam
![]() Dziękuję, wychodzi że mniej więcej tyle samo z wysyłką... |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, czy coś się zmieniło w regulaminie czy mnie się pokićkało i ja źle pamiętam?
Kiedyś było tak, że nie wolno używać kosmetyków drugiej strony, dopóki się nie otrzyma potwierdzenia, że wszystko jest OK, tak czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć mam wrażenie że wiele wizażanek o tym nie pamięta... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() Mam wrażenie, że powinnam przygotować mikro wersję regulaminu i wklejać ją na początku każdego wątku... |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest bardzo ważna sprawa. z tym mini regulaminem to wcale nie jest taki głupi pomysł. może warto bardziej na to zawracać uwagę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Doszedł mój kosmetyk---wcześniej miał delikatnie poważoną folie celem testu na dostałam z całą odklejoną folią produkt używany ![]() Na moją wiadmość --odpisała --tylko testowała, chyba nic sie nie stało, jaka to różnica czy ma folie czy nie ![]() I wtedy nigdzie nie mogłam tego zapisu znaleść , że nie używa się kosmetyków zanim druga strona nie potwierdzi zamiany . Nawet pisałam do Virtual.(coś 3 tyg. temu ![]() Jest już?
![]() |
#2571 |
Konto usunięte
|
Pamiętam, jak kiedyś wymieniłam się z wizażanką i jakoś ona dostała moją wcześniej, a ja jej później (nie pamiętam dokładnie jak to było, dalsza część jest jednak ważniejsza
![]() ![]() ![]() ![]() Dla mnie również jest jasne, że jeśli druga osoba nie napisze, że przesyłkę dostała, to rzeczy leżą sobie na półce. Wtedy dopiero czuję się jak nowa właścicielka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Jestem na targowisku nowa i myślę,że takie rzeczy jak nieużywanie kosmetyków dopóki nie przyjdą do obu stron powinny być wiadome nawet bez czytania regulaminu,więc jestem w szoku,że takie rzeczy się zdarzają....
#2573 |
Zadomowienie
Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.
|
Mam pytanie. Czy w wątku Newsy można dodawać wpisy z rzeczą dodaną nową do wątku i przy okazji pisać co ma się w wątku ? Moim zdaniem jak sama nazwa wskazuje powinno się tam pisać tylko rzeczy nowo dodane. Wymienianie jeszcze rzeczy które zostały już dawno dodane nie powinno byś tolerowane przez moderatorów.
Więc jak powinno być ? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę dokładnie tak samo ![]() ![]()
![]() |
#2575 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
proszę o zgłaszanie poprzez ZP (zgłoś post) o ile cos takiego widzisz
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
Misi, a z ciekawosci, prosze doradz - nie lubie zakladac nowych watków bez potrzeby, wiec jak uporzadkuje i doloze nowe rzeczy, to rozumiem, ze post w newsach mówiacy, ze u mnie jest dokladka i uporzadkowany watek jest ok?
#2579 | |
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
Kochane, pomyslalam sobie, ze moze warto by zalozyc podpiety watek, w ktorym moznaby weryfikowac oryginalnosc zakupionych kosmetykow. Jak wiadomo sporo z nas kupuje w internecie, na allegro, czy ebay mozna czesto natknac sie na podrobke, takowe rowniez znajduja sie w watkach wymiankowych. Przydatne by bylo potwierdzic oryginalnosc na targowisku przed wymiana, badz nawet przed zakupem w razie jakis niepewnosci. Watek taki istnieje na perfumowym i mysle, ze swietnie spelnia swoja role, co Wy na to?
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.