Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-22, 12:15   #2551
Marta 33
Rozeznanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5

Cytat:
Napisane przez wiolqn Pokaż wiadomość
dziewczyny mala prosba o ograniczenie troche offtopowych wypowiedzi. Ja wiem ze tu sie fajnie rozmawia o wszystkim ale jakby nie patrzec ma to byc dyskusja glownie o odchudzaniu. Juz dobre 10 stron przegladam i zaledwie kilka postow dotyczy diety. Nie dziwie sie ze nowym osobom nie chce sie przekopywac przez caly watek.

własnie to miałam pisać ale byłaś szybsza ... męczący się zrobił ten wątek .
Podnoszę prośbę.

Marta 33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:15   #2552
niuniasss
Raczkowanie

a ja placuszki otrecowe smazylam a potem śup do tostera przełozone szyneczka i wiesniakiem pycha.. i takie syte..prawie jak tosty.. hmm mnietez zakupy czekaja a tak mi sie nie chce..stanelam na wadze rano i bylo +0,6.. ale dzis tak na seio mam @ bo wczesniej to nie wiele bylo ze wkładka wystarczala.. jakos tak dziwnie z tym mam ale mi sie niby nie spoznia..hmm tylko co na obiad dzis?? PW mam..a no i toaletowy zastój do tego..kurcze a chcialam sie do knca tyg w owe spodnie zmiescic i do szkoly pojsc sie pochwalic ile schudłam
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
niuniasss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:26   #2553
eliza40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia77 Pokaż wiadomość
Witam za tydzień planuje zacząć diete Dukana.Ksiazke mam zamówiona wziełam te nowe wydanie.Czy tam o tej diercie od piątku,szukam wszelkich informacji i chyba na Tym forum jest ich najwiecej.Test juz zrobiłam mam mało do zrzucenia maja waga to62kg ,a ta idealna wynisi 60,4 .Ma tylko jeden mały metlik co do mąki kukurydzianej ,bo taka wczoraj kupiłam ,bo na paru stronach ja zalecali ,a teraz na tym forum doczytłam ,ze ma to byc skrobia ,wiec nie wolno mąki kukurydzinej?Znalzałam nawet przepis na dukanowskie bułeczki z mąki kukurydzinej
Zastanów się czy żeby zrzucić 1,6 kg potrzebna Ci dieta dukana?
Stary 2010-02-22, 12:27   #2554
niuniasss
Raczkowanie

acha dziewczyny jeszcze mam pytanie co dowagi w czasie @,wiem ze kazda ma innaczeja ale takz ciekawosci.. czy jak @ wazyłyscie wicej np jak ja o 0,60 to jak wam sie skonczyła to waga wracała do tej z przed @ czy bylo mniej.. jak to jest??bo jakmi to zostanie doponownego spalenia to wole wiedziec zeby sie nie zdemotywowac jak stane na wadze..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 12:28   #2555
Emila3000
Zakorzenienie

1,6 kg, to wyjdzie 2 dni 1 fazy i 16 dni utrwalania....
Emila3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:31   #2556
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Zastanów się czy żeby zrzucić 1,6 kg potrzebna Ci dieta dukana?
tego samego zdania jestem,tragedi nie ma wiec chyba diety nie potrzbujesz jako takiej.. ja bym na Twoim miejscu nawet nie zaczynala..

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość
1,6 kg, to wyjdzie 2 dni 1 fazy i 16 dni utrwalania....
chcialabym miec tylko o tyle za duzohaha bajka..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 12:31   #2557
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoM Pokaż wiadomość
Moja Kochana Amani...nic sie nie martw!! Wierze, ze Ci sie uda!!! i to szybciej niz myslisz!!!
Z doswiadczenia wiem, ze 'dol' jest najwiekszym wrogiem prob odchudzania... wiec kochana... uszy do gory! Dasz rade! Jak my wszystkie!!!
O rany, aż mi się gorąco w środku zrobiło Dziękuję bardzo za takie słowa pełne motywacji Pewnie, że damy radę, bo kto jak nie my?!?!

-26kg

Amani jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:35   #2558
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
jesc do woli kiedy sie chce - tak ale w granicach rozsadku. Jezeli najesz sie tuz przed snem to nei mam bata by organizm mial czas to przetwozyc. Poza tym ta dieta dziala pod warunkiem ze je sie duzo bialka. Jezeli bedziesz dostarczac organizmowi niezbedne minimum to nie ludz sie ze bedziesz chudla - chyba ze tylko dlatego ze bedziesz sie glodzic. W takim wypadku organizm przejdzie w tryb awaryjny, zyli zuzytkowanie jak najmniej energii na funcje podstawowe, bedziesz ciagle ospala i zmeczona. Nic nie bedzie sie chcialo, jak laptop dzialajacy na baterii od razu przygasza wyswietlacz - oszczednosc energii. To samo zrobi twoj organizm. Naucz sie cos zjesc co 3 godziny. Wprowadz wiecej miesa i ryb. Jezeli jest to dzien warzywny to postaraj sie zjesc tych warzyw a nei kilka rzodkiewek do serka. Ta dieta uczy zdrowego podejscia do odzywiania, czestych posilkow, odpowiedniego nawadniania organizmu itd. Jezeli nie jestes w stanie tego zrobic to dobrze sie zastanow czy jest to dieta dla ciebie. Bo bardzo szybko mozna sobei zrobic krzywde.

Spokojnie, my te "staruchy" ciagle tu jestesmy, tylko pozostawiamy odpowiadanie na pytania typu: czy ja aby na pewno moge chleb w pierwszej fazie tym mlodszym stazem.

na "trybie awaryjnym" wlasnie nabawilam sie sadelka.... od urodzenia dziecka jestem na takim wlasnie trybie.... zoladek mam skurczony jak nie wiem.... musze sie jakos przemoc i zaczac jesc.... pomalu zeby nie peknąc.... dieta mnie meczy jak nie wiem.... jest zupelnia sprzeczna z zasadami wegetarianizmu, ktore mowia ze organizm nie potrzebuje tyle bialka - w duzym skrocie.... przeszlam diete w zeszlym roku to i w tym dam dalej schudnąc... i musze calutką do konca przejsc....

o i musze zaczac cwiczyc.... chociaz po calym dniu ciezko sie ruszyc.... zaczne powoli na rowerku, bo nie jezdzilam wieki i nie chce sie zakwasow na tydzien nabawic... waga tez bedzie szybciej szla, a ja bede wiecej energi potrzebowac i metabolizm i mi sie wrescie ruszy... bo teraz jest chyba na wstecznym.....

diety mam ponad 2 miesiace... w sumie duzo nie jest.... ale ciezko bedzie....

losos jednak na pare poszedl....
Stary 2010-02-22, 12:39   #2559
niuniasss
Raczkowanie

wogóle to ja sie wczoraj pytam meża ile ma byc 60 kg czy 58..on ze 58 ale i tak Ci sie nie uda.. o jakmnie wkórzyl to masakra.. jamu tu jeszcze pokaze..nigdzie mnie samej nie wypusci bo zazdrosny bedzie tak ze wsparcie mam tylko tutaj..

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

dziewczyny no powiedzcie cos o tej wadze w czasie @ bo bede chodzic i sie katowac jak głupia.. a moze nie ma potrzeby..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 12:45   #2560
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niuniasss Pokaż wiadomość

dziewczyny no powiedzcie cos o tej wadze w czasie @ bo bede chodzic i sie katowac jak głupia.. a moze nie ma potrzeby..
u mnie wzrasta o jakieś 0,5 kg, brzuch wzdęty wiec niezbyt fajnie ale to tylko 4 dni wiec luzik. Nie ma się co stresować. Po @ wszystko wraca do normy
w czasie @ też ćwiczę sporo ale to chyba nie ma znaczenia

Stary 2010-02-22, 12:47   #2561
asia_nowak
Raczkowanie

Witam zwolenniczki Dukania jestem na tej diecie od 18.02.2010r..... jakoś daję radę
Powiedzcie mi tylko, bo w książce nasz doktorek pisze żeby jeść ile się chce dozwolonych produktów. Tak więc ja jem, jak mi zaczyna burczeć w brzuchu, ale to gdzieś tak co 2-3 godziny. w między czasie piję wodę, kawę z chudym mlekiem, herbatę czerwoną, herbatę slim figura +20. Czy to prawidłowo?
asia_nowak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:48   #2562
Berlinianka
Zadomowienie

Właśnie wróciłam z uczelni, z poprawki, pozamiatałam na 4
Tak obryta jeszcze nigdy nie byłam Szkoda, że nie było możliwości zdawania na 5, bo bym się chyba pokusiła
Także po sesji

Dziś też zaczęłam III fazę, dzień przywitałam tostami z chleba razowego z żółtym serem Wcale się tym nie najadłam, dorzuciłam 2 jajka i owsiankę - dopiero byłam syta

Zaraz zobaczę wstecz kto za mnie trzymał kciuki

Cieszę się, że pozaliczałam, ale teraz znowu orka nad magisterką, eh
Jedna dziewczyna nie zdała, także można było dać ciała

Elianka
, kochana jesteś, dziękuję za zapaszek

Dukajce kochane, jest okres rozliczeń, przypomnę jeszcze mojego kolegę, któremu 1% z podatków pomoże wyzdrowieć

Ile to jeszcze dni

Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86
Berlinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:49   #2563
ktsw
Zakorzenienie

Cytat:
ide wrzuce lososia do piekarnika.... niech sie piecze, poki jest "taryfa nocna"... pozniej zobacze kiedy go zjem... ten twarozek nadal mnie trzyma...
ehh, ja chyba zemdleje jak zobacze rachunek za prąd - co chwila cos pieke w piekarniku, który nagrzewa sie niemiłosiernie długo

a tż codziennie "zrób serniczka" i dlaczego on chudnie szybciej ode mnie
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:50   #2564
Emila3000
Zakorzenienie

kawa, czerwona, czarna, zielona herbata odwadnia.... wiec lepiej pic wodę.... 1,5 l.... i do tego dodatkowo kawe i herbate.... nie wiem jak to jest z tymi odhudzajacymi herbatkami.... chyba albo nie sa skuteczne, albo nie sa zdrowe, zalezy co ma w skladzie....
Stary 2010-02-22, 12:50   #2565
OnlyMee
Raczkowanie

Cytat:
wogóle to ja sie wczoraj pytam meża ile ma byc 60 kg czy 58..on ze 58 ale i tak Ci sie nie uda.. o jakmnie wkórzyl to masakra.. jamu tu jeszcze pokaze..nigdzie mnie samej nie wypusci bo zazdrosny bedzie tak ze wsparcie mam tylko tutaj..

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Witam. Mężowie to nigdy w nas nie wierzą... przytakują ale i tak myślą swoje... nie ma co się nimi przejmować choć mnie też wkurza jak zamiast nas dopingować, aby dołują. Jak schudnąć, to tylko dla siebie, a przy okazji dla nich. Sama zobaczysz jak mu szczęka opadnie, gdy zobaczy, że dałaś radę.

W czasie @ waga przeważnie troszkę wzrasta, natomiast po @ spada w dół... czasem do wagi sprzed @, a czasem nawet mniej głowa do góry

Ja zaczynam dietę za 2 może 3 dni, na razie robię spis produktów dozwolonych, aby łatwiej było się po sklepie poruszać

— Paulo Coelho

Dukam od 25 luty 2010
waga początkowa 60,8 kg
- 04 maja 54,1 kg zaczynam III faze

i po wakacjach znowu 58 ;( załamka
OnlyMee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:51   #2566
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asia_nowak Pokaż wiadomość
Witam zwolenniczki Dukania jestem na tej diecie od 18.02.2010r..... jakoś daję radę
Powiedzcie mi tylko, bo w książce nasz doktorek pisze żeby jeść ile się chce dozwolonych produktów. Tak więc ja jem, jak mi zaczyna burczeć w brzuchu, ale to gdzieś tak co 2-3 godziny. w między czasie piję wodę, kawę z chudym mlekiem, herbatę czerwoną, herbatę slim figura +20. Czy to prawidłowo?
dwie strony, czy nawet stronę temu, pisała o tym wiolqn - nie chciałabyś doczytać?

Stary 2010-02-22, 12:52   #2567
Emila3000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
ehh, ja chyba zemdleje jak zobacze rachunek za prąd - co chwila cos pieke w piekarniku, który nagrzewa sie niemiłosiernie długo

a tż codziennie "zrób serniczka" i dlaczego on chudnie szybciej ode mnie
hehe u mnie ponad 500 zl.... :| nie wiem skad to sie bierze.... wszystko uzywam w taryfie nocnej, caly sprzet energooszczedny i zarowki tez......
Stary 2010-02-22, 12:53   #2568
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
u mnie wzrasta o jakieś 0,5 kg, brzuch wzdęty wiec niezbyt fajnie ale to tylko 4 dni wiec luzik. Nie ma się co stresować. Po @ wszystko wraca do normy
w czasie @ też ćwiczę sporo ale to chyba nie ma znaczenia
dzieki ja mam @ jakies 5-6 dni.. i od dzis zczynam cwiczyc(głownie nogi i pupe) nie wiem jak to zrobie bo mnie brzuch strasznie boli..a czy w czasie @ mialas spadek oprocz tego co Ci przed przybylo..??wiesz czy jak po okresie stajesz na wage jest tylko o te o,5 mniej czy cos wiecej..??
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 12:55   #2569
JoM
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mav Pokaż wiadomość

jestem na wizazu nie od dzis za kazdym razem jak chce sie do jakiegos watku przylaczyc czytam go. tak bylo i teraz przebrnelam przez wszystkie 4 watki, przeczytalam ksiazke zrobilam test staram sie nie zadawac tych samch pytan, ktore mimo ze na diecie jestem dopiero tydzien przyprawiaja mnie o mdlosci bardziej niz trzy dni uderzeniowki

ok teraz ide na dukanowe zakupy bo nie mam juz jajec i musze kupic kurczaka na jutro
Droba Mav
Moze i jestem 'nowa' i moze zadaje pytania, na ktore juz wielokrotnie odpowiadalas...ale przypominam ze to forum na WSPIERAC ... poza tym dodatkowy wysilek z pewnoscia Ci nie zaszkodzi, a moze nawet pomoze... zycze Ci... przyjemnego dnia.
JoM jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 12:55   #2570
megusik
Raczkowanie

Dzień dobry w ten słoneczny dzionek
U mnie ostatni dzień warzyw( i całe szczęście) bo jest +1,4kg.
Oczywiście to nie dokańca warzywa bo na 4 urodzinach chrześnicy i kawałek tortu wpadł i trochę sałatki owocowej + kilka słodyczy
no i lada chwila @ (moze jutro). A marzenia były aby do 14.03(moje 29 urodzinki) osiagnąć już 69,9 tzn 6 z przodu Od jutra pełna mobilizacja. Nic mi tak nie brakuje na tej diecie jak SŁODYCZY od miesiaca(dukanowe nie daja rady) MASAKRA
MIŁEGO DZIONKA!!!
BEDZIE 65 kg(ale niewiem kiedy)
megusik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:56   #2571
asia_nowak
Raczkowanie

Cytat:
jesc do woli kiedy sie chce - tak ale w granicach rozsadku. Jezeli najesz sie tuz przed snem to nei mam bata by organizm mial czas to przetwozyc. Poza tym ta dieta dziala pod warunkiem ze je sie duzo bialka. Jezeli bedziesz dostarczac organizmowi niezbedne minimum to nie ludz sie ze bedziesz chudla - chyba ze tylko dlatego ze bedziesz sie glodzic. W takim wypadku organizm przejdzie w tryb awaryjny, zyli zuzytkowanie jak najmniej energii na funcje podstawowe, bedziesz ciagle ospala i zmeczona. Nic nie bedzie sie chcialo, jak laptop dzialajacy na baterii od razu przygasza wyswietlacz - oszczednosc energii. To samo zrobi twoj organizm. Naucz sie cos zjesc co 3 godziny. Wprowadz wiecej miesa i ryb. Jezeli jest to dzien warzywny to postaraj sie zjesc tych warzyw a nei kilka rzodkiewek do serka. Ta dieta uczy zdrowego podejscia do odzywiania, czestych posilkow, odpowiedniego nawadniania organizmu itd. Jezeli nie jestes w stanie tego zrobic to dobrze sie zastanow czy jest to dieta dla ciebie. Bo bardzo szybko mozna sobei zrobic krzywde.

Spokojnie, my te "staruchy" ciagle tu jestesmy, tylko pozostawiamy odpowiadanie na pytania typu: czy ja aby na pewno moge chleb w pierwszej fazie tym mlodszym stazem.
właśnie na to pytanie szukałam odpowiedzi
asia_nowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 12:59   #2572
Marta 33
Rozeznanie

Cytat:
dzieki ja mam @ jakies 5-6 dni.. i od dzis zczynam cwiczyc(głownie nogi i pupe) nie wiem jak to zrobie bo mnie brzuch strasznie boli..a czy w czasie @ mialas spadek oprocz tego co Ci przed przybylo..??wiesz czy jak po okresie stajesz na wage jest tylko o te o,5 mniej czy cos wiecej..??
u mnie to jest troche inaczej bo ja zmodyfikowałam sobie II faze i włączyłam do niej chleb, żółty ser i jabłka z III fazy. Przybyło mi przed @ - 0,5 kg i tyle mi ubyło po @ Więc wyszło na zero.
Ale tak jak pisałam, ja sporo ćwicze - ok. 40 minut - do godziny - dziennie więc ciut inaczej wszystko się odbywa.

Stary 2010-02-22, 12:59   #2573
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez OnlyMee Pokaż wiadomość
Witam. Mężowie to nigdy w nas nie wierzą... przytakują ale i tak myślą swoje... nie ma co się nimi przejmować choć mnie też wkurza jak zamiast nas dopingować, aby dołują. Jak schudnąć, to tylko dla siebie, a przy okazji dla nich. Sama zobaczysz jak mu szczęka opadnie, gdy zobaczy, że dałaś radę.

W czasie @ waga przeważnie troszkę wzrasta, natomiast po @ spada w dół... czasem do wagi sprzed @, a czasem nawet mniej głowa do góry

Ja zaczynam dietę za 2 może 3 dni, na razie robię spis produktów dozwolonych, aby łatwiej było się po sklepie poruszać
o i to mi sie podoba, dziewczyna przygotowuje sie do diety a nie potem głupie pytanie maka czy skrobia itp. madra kobita..
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 13:02   #2574
ktsw
Zakorzenienie

pytania jak najbardziej są w porządku, po to w sumie jest tez to forum - ale po przeczytaniu 1 wstrony tego wątku, o ksiązce juz nie wspominając

herbaty odwadniają?? pierwsze słysze??
ktsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:03   #2575
elianka
Zakorzenienie

Pytanie do dziewczyn z Wysp: Pod jaką nazwą handlową są w sprzedaży aromaty spożywcze..?
Stary 2010-02-22, 13:07   #2576
niuniasss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marta 33 Pokaż wiadomość
u mnie to jest troche inaczej bo ja zmodyfikowałam sobie II faze i włączyłam do niej chleb, żółty ser i jabłka z III fazy. Przybyło mi przed @ - 0,5 kg i tyle mi ubyło po @ Więc wyszło na zero.
Ale tak jak pisałam, ja sporo ćwicze - ok. 40 minut - do godziny - dziennie więc ciut inaczej wszystko się odbywa.
podnioslas mnie na duchu jak nie iwem co..dziekitak sie sklada ze jak zaczynalam dukac to @mialam i tak sie sklada ze miesiac bedzie jutro tak ze jeszcze doswiadczen z tym zwiazanych nie miala..

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ktsw Pokaż wiadomość
pytania jak najbardziej są w porządku, po to w sumie jest tez to forum - ale po przeczytaniu 1 wstrony tego wątku, o ksiązce juz nie wspominając

herbaty odwadniają?? pierwsze słysze??
jak sie 1 strone przeczyta to naprawde wiekszosc pytan znika, ja ja studiowalam ze trzy razy i nadal wracam jak cos zapomne, tym bardziej ze Wiolqn ja tak pieknie zmodyfikowala.. chwała jej za to
17.06-70,7
bedzie 65kg
a nawet 63kg
Stary 2010-02-22, 13:11   #2577
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Berlinianko Wywal już te notatki w kąt, i tak zdasz!!
Jakbym je wyrzuciła kiedy to pisałaś, to na bank bym nie zdała

Cytat:
bedziesz wolniej chudla... chudnie sie tylko na proteinach.... warzywa to taka wegetacja, zeby zregenerowac ogranizm....
Tak jak Eliza pisała, na warzywach też się chudnie. Gotowane zatrzymują wodę, ale też nie u każdego. Za to na surowych ja też zaobserwowałam spadki
Największy jak jadłam tortille, gdzie się nie przyznałam, że 1 w placku też zjadłam, bo nie mogłam się najeść bez niego

Od rana przy większym wydechu zatyka mi się ucho i słyszę siebie strasznie głośno, nawet oddech. Coś okropnego

Ile to jeszcze dni

Stary 2010-02-22, 13:12   #2578
Grubaska_38
Przyczajenie

Cytat:
o i to mi sie podoba, dziewczyna przygotowuje sie do diety a nie potem głupie pytanie maka czy skrobia itp. madra kobita..
To pytanie akurat nie jest głupie. Ja przeczytałam książkę i w niej pisze że można zagęszczać sosy mąką kukurydzianą. Tutaj natomiast widzę, że piszecie, że tylko skrobią... Dla ludzi , którzy dużo wiedzą na dany temat, niektóre pytania wydają się głupie, dla początkujących po prostu ważne.
Pewnie, że można poczytać, ale w związku z tym, że tych stron jest bardzo dużo, a czasu mamy niewiele (wakacje niebawem) chyba nikomu nie spadnie korona, bo odpowiedzieć po raz wtóry.
Pozdrawiam
Grubaska_38 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 13:14   #2579
Emila3000
Zakorzenienie

moze na poczatku pierwszego postu napisal wolami ze trzeba najpierw przeczytac ksiazke i uzupelnic ją o informacje zawarte w tym pierwszym poscie.... i zrobic test.... bo jak sie wczytuje strone - to sa tylko linki do przepisowni, do starych tematow i pozniej jakies pytania - i odpowiedzi.... ale na tekie juz bardzie zawansowane tematy... pozniej taka aparatka klika na ostnią strone od razu i zawala nas pytaniami.....
Stary 2010-02-22, 13:18   #2580
Berlinianka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grubaska_38 Pokaż wiadomość
To pytanie akurat nie jest głupie. Ja przeczytałam książkę i w niej pisze że można zagęszczać sosy mąką kukurydzianą. Tutaj natomiast widzę, że piszecie, że tylko skrobią... Dla ludzi , którzy dużo wiedzą na dany temat, niektóre pytania wydają się głupie, dla początkujących po prostu ważne.
Pewnie, że można poczytać, ale w związku z tym, że tych stron jest bardzo dużo, a czasu mamy niewiele (wakacje niebawem) chyba nikomu nie spadnie korona, bo odpowiedzieć po raz wtóry.
Pozdrawiam
To akurat wina tłumaczenia, w 1 książce była mąka, a w 2 już dobrze przetłumaczyli, że skrobia.
To pytanie pojawia się codziennie, najdłużej nie było go 1 dzień , także wybacz irytacje, ale jest uzasadniona
Sama się przekonasz jak tu posiedzisz.

Ile to jeszcze dni

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości