|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ---------- Oj słuchaj przypomniałam sobie, że u tego Jubilera gdzie kupowałam obrączki mają fajne srebrne zestawy dla Panny Młodej do sukni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX
oj dziewczyny mam nadzieję... powiem tak ze mną jest ciężko jeśli chodzi o takie spr. pamiętam jak na studniówkę szukałam sukienki 4 miesiące a samą torebkę 2miesiące szok... to co mówić o własnym ślubie. Ale i tak po suknię planuję jechać na ukrainę. Kuzynka była we Lwowie i podobno są przepiękne w rewelacyjnych cenach.
#2553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a z biżuterią pewnie też będę miała problem, bo nie za bardzo lubię mieć coś na szyi, jedynie łańcuszek z serduszkiem od TZ albo jakimś wisiorkiem, ale jakieś bogatsze rzeczy nie za bardzo, no ale zobaczymy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W kwestii wyboru miesiąca, nam było to zupełnie obojętne, chcieliśmy wziąć ślub jak najszybciej i wybór padł na Wielkanoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Raczkowanie
|
jadę w poniedziałek zamawiać suknię hihi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Rozeznanie
|
ppaauullaaa uświadomiła mi, że jednak nie ma zdjęć naszych obrączek więc wklejam jeszcze raz... tu jeszcze z czasu przed ślubem, zaraz po odbiorze....
Edytowane przez bernadeta85 Czas edycji: 2011-02-19 o 10:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zakorzenienie
|
bernadetka czy to cos troszke na wzór tych z apartu ?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1876 |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardziej jak te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,149 tylko falka w naszych jest delikatniejsza taka bardziej jak w tych http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,157 no i kolor to łączone białe i żółte złoto... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Wtajemniczenie
|
Nasze będą podobne do tych, tyko z białego złota, całe w błysku, z rowkiem cienkim tak w ok 1/3 szerokości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zakorzenienie
|
No tak ale u mnie jest bardziej kwestia finansowa ;p dlatego w 2012roku. A właśnie też bym wolała szybciej więc myślę o pierwszej połowie roku
![]() ![]()
#2562 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ten temat czytam od początku jego założenia więc myślę że wiem o czym mowa ![]() Robię to z czystego wyrachowania marketingowego - tak jestem fotografem i jestem facetem, ale bardzo się mylisz jak piszesz, że nie interesują mnie suknie czy to jak Panna młoda będzie wyglądała. Tak - jestem tym zainteresowany. Ponieważ do mojej pracy nie podchodzę jak do rzemiosła, że ustawiam 10 póz i kasuje za to pieniądze tylko chce by moje zdjęcia były żywe, ciekawe i dawały satysfakcje nie tylko mi ale też osobie dla której będą stanowiły pamiątkę na lata. Uważam, że powinien wiedzieć na co zwracają uwagę kobiety, co jest dla nich istotne i ważne. Dzięki tej wiedzy mogę to co oferuję dostosować do ich oczekiwań, a na tym właśnie mi zależy. Dzięki temu moje zdjęcia (jak twierdzą kobiety) są coraz lepsze. Jestem przeciwny bylejakości!!! Jestem przeciw - jakoś to będzie. Przez blisko 19 lat pracy na ślubach i weselach, dużo widziałem i dużo przeżyłem. Niejeden raz widziałem niezadowolone panny młode z: makijażu, sukni, obrączek czy katastrofy (na własne życzenie) jaka była w dniu ślubu bo nie było wszystko tak załatwione jak powinno. Ślub to ważne przeżycie w życiu człowieka - często raz w życiu - ciesze się, że dzięki temu forum i dyskusji o wielu zapominanych aspektach można sprawić by ten dzień był dla Was wyjątkowy. Przepraszam, że nie wytrzymując wtrąciłem swoje "trzy grosze" - chociaż nie zgadzam się, że panowie "z marsa" nie mają nic ciekawego do powiedzenia - może warto by kobiety "z wenus" też czasami ich posłuchały ![]() Pozdrawiam iovaa - prosimy więcej cierpliwości do nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() moze ktos jeszcze napisze o salonach na krasnickich, bo tam bede sie wybierac co do sukienek - zawsze byłam zakochana w rybkach, ale jestem niziutka i drobna i po prostu wygladam jak dziecko z podstawówki, za to w ksiezniczce ![]() ![]() hmm moze jakies blizsze info o sukienkach slubnych we Lwowie? poza tym czy miałyscie jakies doswiadczenia z wypozyczalniami naczyn? wiem ze jest jakas na puławskiej, czy sa jakies inne?, jak kształtuja sie ceny?
![]() ![]() ![]() Edytowane przez _agatka Czas edycji: 2011-02-19 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dzielę fotografów na dwa gatunki: rzemieślników (dobry sprzęt i 20 zdjęć typu: „uśmiech, będzie zdjęcie”) i artystów (różna klasa sprzętu, ale wielka pasja). Od początku mojego udzielania się w tym temacie podkreślam moje uznanie dla drugiej grupy fotografów i sama aspiruję do bycia jedną z nich, ale widocznie moje wypowiedzi nie zostały należycie zinterpretowane, lub mój sposób wyrażania się jest niedostatecznie klarowny. Poprzednim poście właśnie o to mi chodziło, żeby posłuchać opinii męskiej części populacji J W mojej wypowiedzi była sugestia, mająca na celu sprowokowane chłopców do rozmowy na tematy, na które zazwyczaj tylko dziewczynki się wypowiadają. Dziwi mnie, że tę część mojej wypowiedzi również opacznie zrozumiałeś. A cierpliwości nie mam w momencie, kiedy ktoś nieudzielający się, nagle wtrąca swoje trzy grosze do dyskusji, nie wnosząc swoją wypowiedzią za wiele, a do tego błędnie interpretuje czyjąś wypowiedź i przekręca jej sens. Ja nie miałabym tyle odwagi, by wtrącić się do dyskusji w temacie, w którym jeszcze nigdy mnie nikt nie widział, i zacząć moją znajomość z użytkownikami topika od agresywnej wypowiedzi przeinaczającej sens słów innego użytkownika. Ale po reakcjach widzę, że nie tylko Ty mylnie zinterpretowałeś sens mojego przesłania, więc w przyszłości postaram się zwrócić większą uwagę na dobór słów i konstrukcję wypowiedzi, by nie powodować więcej takich krępujących dwuznaczności. Również pozdrawiam i zapraszam do konstruktywnej dyskusji, szczególnie opinia doświadczonego fotografa może dużo wnieść do dyskusji J Ale skoro już wszystko sobie wyjaśniliśmy możemy wrócić do najfajniejszej części dyskusji w tym temacie, tj. do podniecania się przygotowaniami do ślubu ![]() Jagodzia133, wg mnie termin to sprawa indywidualna. Powinnaś sama, ze swoim TŻ-em wybrać datę, być może w danym miesiącu przypada jakaś ważna rocznica lub bliska jest Wam jakaś data… Ja myślałam nad majem, ze względu na historię mojego związku, poza tym to piękny miesiąc, wszystko kwitnie, jest już ciepło i słonecznie. Czerwiec i lipiec odpadają wg mnie ze względu na upały, które są killerami dla garniturów, strojnych sukien i makijażu. Ludzie nie czują się komfortowo, kiedy „wszystko płynie”, ale z nich ![]() W sierpniu często jest deszczowo, i o ile zdjęcia trawy i drzew po deszczu są genialne, to samo robienie zdjęć i kombinowanie jak to zrobić, żeby PM-ka nie wlazła w kałużę i nie zamoczyła sukni, jest żmudne… Natomiast początek września często jest ciepły, w zeszłym roku 11 września na ślubie PM-ka nawet bolerka nie potrzebowała. Do tego jasno jest do 19:00, więc nawet długo. Chociaż z pogodą to bywa bardzo różnie. Dwa lata temu byłam fotografem na weselu pod koniec kwietnia i zdjęcia robiliśmy młodym nad wodą, a było tak ciepło, że młoda w samej sukience, a młody bez marynarki biegali po szuwarach i nie marzli, a na drugi dzień goście piwko pod parasolkami na zewnątrz pili i się opalali. Ale październik, to już trochę chłodno. Tyle że ze względów praktycznych, zawsze 5 miesięcy później, niż maj, więc macie 5 miesięcy więcej na zbieranie funduszy ![]()
http://www.weselinka.pl/suwaczek/16/2011-9-10.png http://s10.suwaczek.com/20110910580113.png http://www.suwaczek.pl/cache/0593c73754.png *** Aktualna lista PM 2011 i 2012 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3130 W kwestii aktualizacji wpisów, zapraszam na PW ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 | |
Rozeznanie
|
wybrałaś już model? pochwal się
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewczyny pomocy!!!
Przestudiowałam całe 80 stron forum robiłam sobie notatki itd. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czas mnie goni a muszę zarezerwować jakąś sale.
#2568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o pogodę to możemy próbować zminimalizować "ryzyko" brzydkiej pogody, ale tak naprawdę nie mamy na to żadnego wpływu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się na agore
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
edit: zapomniałam, że chodzi o przyszły rok, to chyba nie ma takiego szału? ![]() Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-02-20 o 15:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Raczkowanie
|
Koszt wynajęcia sali lub lokalu zależy od liczby gości, wybranego menu i oczywiście samego lokalu. W niektórych lokalach wymagane jest wpłacenie zaliczki. W Lublinie ceny wahają się od 160–190 zł/os.
Przykładowo: Restauracja Nowy Graf – 180 zł/os. (dania gorące, zimne przekąski mięsne i rybne, sałatki, deser, napoje bez limitów), alkohol własny bez dodatkowych opłat. Hotel Europa – od 170 zł/os (wino musujące na początek, chlebek weselny na powitanie, zupa, dania główne, przekąski, deser, napoje zimne i gorące bez limitów), alkohol własny bez dodatkowych opłat. Dwór Anna, Jakubowice Konińskie k. Lublina – 190 zł/os (dania, gorące, przekąski, menu dobierane indywidualnie) Hotel i restauracja Locomotiva – Od 160 zł/os (dania cieple, przekąski, napoje bezalkoholowe, wystrój sali, szampan i chleb na powitanie) źródło : mmlublin.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Raczkowanie
|
hej! mam prośbę możecie polecić jakieś sprawdzone salony z sukniami? słyszałam o Kraśnickich i Głębokiej, ALE MOŻE JESZCZE COŚ PODPOWIECIE?
jestem pierwszy raz na tym wątku więc może podam datę 5 listopada 2011..
#2573 |
Zakorzenienie
|
Akropol piękny ale chcą 220 od osoby
![]() ![]()
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
Odnośnie tych lokali to nie pomogę akurat. Nie wiem czy pisałaś czy może nie doczytałam na ile osób planujecie wesele, bo to ma duże znaczenie przy wyborze sali. Ceny wahają się w takich granicach, jak wcześniej ktoś tu opisał. My zdecydowaliśmy się na hotel Focus w Lublinie (sala do 100 osób), ceny 160, 180, 200zł od osoby w zależności od wybranego pakietu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Wtajemniczenie
|
Ha ha pierwsze zaproszenia rozdane
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo... jagodzia133 przypomnij na ile osób ma być to wesele ? Edytowane przez kffiatusheq Czas edycji: 2011-02-20 o 16:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
![]() Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo... jagodzia133 przypomnij na ile osób ma być to wesele ?[/QUOTE] Będziemy zapraszać tak 120-130 osób
#2578 |
Raczkowanie
|
kffiatusheq pochwal się sukienka też jadę jutro do Demi zamawiać
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
O ile dobrze pamiętam, to w Gościńcu Horyzont minimalna liczba osób to 180 (przynajmniej w sierpniu).
A może Fiesta? Co prawda otoczenie nie za urocze, ale sala ładna, stosunkowo niedrogo i jedzenie też dobre (przynajmniej tak było półtora roku temu, jak byliśmy tam na weselu) Edytowane przez asioks Czas edycji: 2011-02-20 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.