Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-18, 22:22   #2551
Klaudia_85
Przyczajenie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
A kiedy ślub jeśli można wiedzieć i pozazdroszcze ci ja pewnie będę z pół roku biegać zanim to wszytko kupię ;p
Nasz ślub jest w miesiącu zakochanych- 21 maja. Nie martw się, jak zaczniecie chodzić, to wszystko pomalutku załatwicie.

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Największy problem mam teraz z biżuterią :/
Oj słuchaj przypomniałam sobie, że u tego Jubilera gdzie kupowałam obrączki mają fajne srebrne zestawy dla Panny Młodej do sukni
Klaudia_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-18, 22:23   #2552
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

oj dziewczyny mam nadzieję... powiem tak ze mną jest ciężko jeśli chodzi o takie spr. pamiętam jak na studniówkę szukałam sukienki 4 miesiące a samą torebkę 2miesiące szok... to co mówić o własnym ślubie. Ale i tak po suknię planuję jechać na ukrainę. Kuzynka była we Lwowie i podobno są przepiękne w rewelacyjnych cenach.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 07:00   #2553
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Tak się tylko wydaje, że całe wieki się za wszystkim biega. Mi też tak się wydawało. Ale jedne rzeczy załatwisz bardzo szybko, a z innymi będziesz mieć problem. Ja np. buty kupiłam w jeden dzień, suknię w drugim salonie (drugą, którą mierzyłam), i jeszcze parę innych rzeczy znalazłam bardzo szybko. Największy problem mam teraz z biżuterią :/
To tak jak ja poszłam mierzyć, myślałam, że zejdzie mi parę tygodni, ale co tu dużo mówić - zakochałam się w tej jedynej i już koniec, żadna mi się tak nie podobała Aż się zastanawiałam czy jestem normalna, że tak błyskawicznie wybrałam Ale wiem, że niektórym pm-kom schodzi dużo więcej czasu. Biżuterię dobrały mi panie w salonie. Buty chyba też tam kupię
kffiatusheq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:12   #2554
cindi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ppaauullaaa Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/sliczne-zlote-obra...191737865.html co sądzicie ? wpadły mi jakoś w oko
baardzo ładne jakiś czas temu chciałam właśnie takie, ale teraz zmieniłam zdanie i chcę zwykłe klasyczne, stwierdziłam, że w końcu obrączka to obrączka
Cytat:
No u nas ciasto na stołach będzie niestety mieszkam w małej miejscowości i ciężko by bylo z takim podaniem ciasta jak mówisz a jak będzie na stołach każdy sobie weźmie , chociaz początkowo nie podobał mi się ten pomysł bo zazwyczaj są kąciki kawowe no ale wkońcu się zdecydowałam na ciasta na stole , a słuchajcie co do pierwszego tańca wybieracie się gdzieś do szkoly ? Bo ja miałam taki zamiar bo tancerze z nas sredni ale jak obejrzałam na youtubie filmiki to wiekszość układów jest tak porażkowa że aż żałosna chyba niektorzy tańca z gwiazdami za dużo się naoglądali więc my zdecydujemy sie na jakas pisoenke i zatańczymy normalnie coś sobie w domku poćwiczymy jakies obroty itp żeby też nie bylo tylko kręcenia w kółku i wogóle spodobała mi się piosenka Seweryna Krajewskiego "Każdy swoje dziesięć minut ma" Jej chyba mnie jakieś szaleństwo przedślubne bierze i tak szczerze dopiero do mnie dociera że za 4,5 miesiąca ślub też tak macie czy to tylko ja ?
my chyba pójdziemy na kilka lekcji, ale na pewno nie będzie żadnego układy chcemy tylko nauczyć się podstawowych kroków
Cytat:
Hej czytam forum od jakiegoś czasu i postanowiłam się w końcu ujawnić widzę że można na was liczyć jeśli chodzi o takie sprawy bo z moim narzeczonym to różnie bywa niby się interesuje ale stwierdza że ja za bardzo przeżywam.

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Aha jeszcze nie wyznaczyliśmy daty ślubu bo się waham. Może coś podpowiecie myślę o kwietniu, maju lub październiku?? Czekam na wasze opinie
witaj z miesięcy, które podałaś to ja bym wybrała maj

Cytat:
Jak dla mnie to miesiąc jest obojętny. My mamy kwiecień, bo TŻ uparł się, że chce wiosnę 2011, a nie tak jak ja proponowałam jesień 2010, więc padło na pierwszy wiosenny miesiąc Chociaż dla mnie to żadna różnica kiedy, byle jak najszybciej Pogoda każdego miesiąca może być bardzo różna

Tak się tylko wydaje, że całe wieki się za wszystkim biega. Mi też tak się wydawało. Ale jedne rzeczy załatwisz bardzo szybko, a z innymi będziesz mieć problem. Ja np. buty kupiłam w jeden dzień, suknię w drugim salonie (drugą, którą mierzyłam), i jeszcze parę innych rzeczy znalazłam bardzo szybko. Największy problem mam teraz z biżuterią :/
ja myślałam, ze suknie będę wybierać wiekami, a tu niespodzianka na drugiego zakupowego dnia już znalazłam wymarzoną
a z biżuterią pewnie też będę miała problem, bo nie za bardzo lubię mieć coś na szyi, jedynie łańcuszek z serduszkiem od TZ albo jakimś wisiorkiem, ale jakieś bogatsze rzeczy nie za bardzo, no ale zobaczymy

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 09:38   #2555
Bridella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z Was bierze ślub w kościele św. Agnieszki na kalinie?? a może jakimś zbiegiem okoliczności 4 czerwca ??

Witaj Jagodzia133 Z miesięcy które proponujesz to chyba październik ale wczesny i trochę późniejszy maj
My bierzemy ślub w Św. Agnieszce w kwietniu
W kwestii wyboru miesiąca, nam było to zupełnie obojętne, chcieliśmy wziąć ślub jak najszybciej i wybór padł na Wielkanoc
Bridella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:35   #2556
ppaauullaaa
Raczkowanie

jadę w poniedziałek zamawiać suknię hihi
ppaauullaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 10:41   #2557
bernadeta85
Rozeznanie

ppaauullaaa uświadomiła mi, że jednak nie ma zdjęć naszych obrączek więc wklejam jeszcze raz... tu jeszcze z czasu przed ślubem, zaraz po odbiorze....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01131.jpg (139,5 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01132.jpg (56,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01133.jpg (55,5 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01134.jpg (88,7 KB, 74 załadowań)

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png

Edytowane przez bernadeta85
Czas edycji: 2011-02-19 o 10:42
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 11:27   #2558
margolka1986
Zakorzenienie

bernadetka czy to cos troszke na wzór tych z apartu ?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1876

wymianka książkowa

Moje papierowe szaleństwa
margolka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:39   #2559
bernadeta85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margolka1986 Pokaż wiadomość
bernadetka czy to cos troszke na wzór tych z apartu ?
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,1876

Bardziej jak te http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,149
tylko falka w naszych jest delikatniejsza taka bardziej jak w tych http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,157

no i kolor to łączone białe i żółte złoto...

http://s10.suwaczek.com/20100410650113.png
bernadeta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:58   #2560
karolkya
Wtajemniczenie

Nasze będą podobne do tych, tyko z białego złota, całe w błysku, z rowkiem cienkim tak w ok 1/3 szerokości
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zlote-obraczki-zo-z-r02-obr-269.jpg (23,7 KB, 30 załadowań)
Stary 2011-02-19, 12:37   #2561
jagodzia133
Zakorzenienie

No tak ale u mnie jest bardziej kwestia finansowa ;p dlatego w 2012roku. A właśnie też bym wolała szybciej więc myślę o pierwszej połowie roku ale widzę że tu większość z was proponuje maj a też o nim myślałam
Lili & Gabryś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-19, 18:35   #2562
mazieg
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Właśnie tak wygląda męskie podejście, od razu widać, że facet pisze xD
Myślę, że Twój uszczypliwy post miał jakiś cel, ale przy okazji pokazuje nam tok męskiego myślenia. Szczerze mówiąc, to chyba spora część facetów nie rozumie naszych podniet sukniami, zaproszeniami, bukietami, balonami, a chciałaby tylko przejść do sedna, podpisać papierek, zdjęcia wyedytować w photoshopie i przystąpić od razu, najlepiej bez garniaka, tylko jak napisałeś w dresie (bo wygodniej), to tej części, gdzie się pije. A na zagrychę wystarczą ogórki xD

A wracając do Twojego posta, w odróżnieniu do wpisujących się tu wizażanek, chyba nie do końca załapałeś cel mojej wypowiedzi. Czy dobrze zgadnę jeśli powiem, że nie planujesz ślubu, wg Ciebie ślub to głupota, a tak w ogóle to nie masz nawet dziewczyny i udzielasz się w tym konkretnym temacie, pełnym dobrych rad, wspierania się i dzielenia radosnymi wiadomościami i przemyśleniami związanymi konkretnie ze ślubem, dla dziwnie pojętej rozrywki i bez głębszego celu?
Czy przeczytałeś wszystkie strony tego tematu i śledzisz je na tyle na bieżąco, że jesteś w stanie wczuć się w naszą sytuację i zrozumieć?
Twój post temu przeczy...
No cóż muszę Cię zaskoczyć. Na forum tym jestem już od 5 lat. Sam w szczęśliwym związku małżeńskim jestem od 12 lat.
Ten temat czytam od początku jego założenia więc myślę że wiem o czym mowa
Robię to z czystego wyrachowania marketingowego - tak jestem fotografem i jestem facetem, ale bardzo się mylisz jak piszesz, że nie interesują mnie suknie czy to jak Panna młoda będzie wyglądała.
Tak - jestem tym zainteresowany. Ponieważ do mojej pracy nie podchodzę jak do rzemiosła, że ustawiam 10 póz i kasuje za to pieniądze tylko chce by moje zdjęcia były żywe, ciekawe i dawały satysfakcje nie tylko mi ale też osobie dla której będą stanowiły pamiątkę na lata. Uważam, że powinien wiedzieć na co zwracają uwagę kobiety, co jest dla nich istotne i ważne. Dzięki tej wiedzy mogę to co oferuję dostosować do ich oczekiwań, a na tym właśnie mi zależy.
Dzięki temu moje zdjęcia (jak twierdzą kobiety) są coraz lepsze.
Jestem przeciwny bylejakości!!!
Jestem przeciw - jakoś to będzie.
Przez blisko 19 lat pracy na ślubach i weselach, dużo widziałem i dużo przeżyłem. Niejeden raz widziałem niezadowolone panny młode z: makijażu, sukni, obrączek czy katastrofy (na własne życzenie) jaka była w dniu ślubu bo nie było wszystko tak załatwione jak powinno.
Ślub to ważne przeżycie w życiu człowieka - często raz w życiu - ciesze się, że dzięki temu forum i dyskusji o wielu zapominanych aspektach można sprawić by ten dzień był dla Was wyjątkowy.

Przepraszam, że nie wytrzymując wtrąciłem swoje "trzy grosze" - chociaż nie zgadzam się, że panowie "z marsa" nie mają nic ciekawego do powiedzenia - może warto by kobiety "z wenus" też czasami ich posłuchały
Pozdrawiam iovaa - prosimy więcej cierpliwości do nas
mazieg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 20:20   #2563
_agatka
Rozeznanie

Cytat:
bo nie byłam w trzech salonach na kraśnickich i w passion na narutowicza moze macie jakies spostzrzenia o tym salonie ? bo jest duzo firm ale jak wchodzilam tam
w passion, bardzo mile panie, byłam około 13 i przymierzałam do woli
moze ktos jeszcze napisze o salonach na krasnickich, bo tam bede sie wybierac

co do sukienek - zawsze byłam zakochana w rybkach, ale jestem niziutka i drobna i po prostu wygladam jak dziecko z podstawówki, za to w ksiezniczce - prawdziwa kobietka

hmm moze jakies blizsze info o sukienkach slubnych we Lwowie?

poza tym czy miałyscie jakies doswiadczenia z wypozyczalniami naczyn? wiem ze jest jakas na puławskiej, czy sa jakies inne?, jak kształtuja sie ceny?

Edytowane przez _agatka
Czas edycji: 2011-02-19 o 20:24
_agatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 22:15   #2564
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Klaudia_85 Pokaż wiadomość
Oj słuchaj przypomniałam sobie, że u tego Jubilera gdzie kupowałam obrączki mają fajne srebrne zestawy dla Panny Młodej do sukni
Czyli gdzie?

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

Już doczytałam gdzie
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 13:02   #2565
iovaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mazieg Pokaż wiadomość
No cóż muszę Cię zaskoczyć. Na forum tym jestem już od 5 lat. Sam w szczęśliwym związku małżeńskim jestem od 12 lat.
Ten temat czytam od początku jego założenia więc myślę że wiem o czym mowa
Robię to z czystego wyrachowania marketingowego - tak jestem fotografem i jestem facetem, ale bardzo się mylisz jak piszesz, że nie interesują mnie suknie czy to jak Panna młoda będzie wyglądała.
Tak - jestem tym zainteresowany. Ponieważ do mojej pracy nie podchodzę jak do rzemiosła, że ustawiam 10 póz i kasuje za to pieniądze tylko chce by moje zdjęcia były żywe, ciekawe i dawały satysfakcje nie tylko mi ale też osobie dla której będą stanowiły pamiątkę na lata. Uważam, że powinien wiedzieć na co zwracają uwagę kobiety, co jest dla nich istotne i ważne. Dzięki tej wiedzy mogę to co oferuję dostosować do ich oczekiwań, a na tym właśnie mi zależy.
Dzięki temu moje zdjęcia (jak twierdzą kobiety) są coraz lepsze.
Jestem przeciwny bylejakości!!!
Jestem przeciw - jakoś to będzie.
Przez blisko 19 lat pracy na ślubach i weselach, dużo widziałem i dużo przeżyłem. Niejeden raz widziałem niezadowolone panny młode z: makijażu, sukni, obrączek czy katastrofy (na własne życzenie) jaka była w dniu ślubu bo nie było wszystko tak załatwione jak powinno.
Ślub to ważne przeżycie w życiu człowieka - często raz w życiu - ciesze się, że dzięki temu forum i dyskusji o wielu zapominanych aspektach można sprawić by ten dzień był dla Was wyjątkowy.

Przepraszam, że nie wytrzymując wtrąciłem swoje "trzy grosze" - chociaż nie zgadzam się, że panowie "z marsa" nie mają nic ciekawego do powiedzenia - może warto by kobiety "z wenus" też czasami ich posłuchały
Pozdrawiam iovaa - prosimy więcej cierpliwości do nas
Bardzo sensowna i konkretna wypowiedź, to się chwali J
Ja dzielę fotografów na dwa gatunki: rzemieślników (dobry sprzęt i 20 zdjęć typu: „uśmiech, będzie zdjęcie”) i artystów (różna klasa sprzętu, ale wielka pasja). Od początku mojego udzielania się w tym temacie podkreślam moje uznanie dla drugiej grupy fotografów i sama aspiruję do bycia jedną z nich, ale widocznie moje wypowiedzi nie zostały należycie zinterpretowane, lub mój sposób wyrażania się jest niedostatecznie klarowny.

Poprzednim poście właśnie o to mi chodziło, żeby posłuchać opinii męskiej części populacji J
W mojej wypowiedzi była sugestia, mająca na celu sprowokowane chłopców do rozmowy na tematy, na które zazwyczaj tylko dziewczynki się wypowiadają. Dziwi mnie, że tę część mojej wypowiedzi również opacznie zrozumiałeś.
A cierpliwości nie mam w momencie, kiedy ktoś nieudzielający się, nagle wtrąca swoje trzy grosze do dyskusji, nie wnosząc swoją wypowiedzią za wiele, a do tego błędnie interpretuje czyjąś wypowiedź i przekręca jej sens. Ja nie miałabym tyle odwagi, by wtrącić się do dyskusji w temacie, w którym jeszcze nigdy mnie nikt nie widział, i zacząć moją znajomość z użytkownikami topika od agresywnej wypowiedzi przeinaczającej sens słów innego użytkownika. Ale po reakcjach widzę, że nie tylko Ty mylnie zinterpretowałeś sens mojego przesłania, więc w przyszłości postaram się zwrócić większą uwagę na dobór słów i konstrukcję wypowiedzi, by nie powodować więcej takich krępujących dwuznaczności.

Również pozdrawiam i zapraszam do konstruktywnej dyskusji, szczególnie opinia doświadczonego fotografa może dużo wnieść do dyskusji J

Ale skoro już wszystko sobie wyjaśniliśmy możemy wrócić do najfajniejszej części dyskusji w tym temacie, tj. do podniecania się przygotowaniami do ślubu

Jagodzia133, wg mnie termin to sprawa indywidualna. Powinnaś sama, ze swoim TŻ-em wybrać datę, być może w danym miesiącu przypada jakaś ważna rocznica lub bliska jest Wam jakaś data… Ja myślałam nad majem, ze względu na historię mojego związku, poza tym to piękny miesiąc, wszystko kwitnie, jest już ciepło i słonecznie.

Czerwiec i lipiec odpadają wg mnie ze względu na upały, które są killerami dla garniturów, strojnych sukien i makijażu. Ludzie nie czują się komfortowo, kiedy „wszystko płynie”, ale z nich
W sierpniu często jest deszczowo, i o ile zdjęcia trawy i drzew po deszczu są genialne, to samo robienie zdjęć i kombinowanie jak to zrobić, żeby PM-ka nie wlazła w kałużę i nie zamoczyła sukni, jest żmudne…

Natomiast początek września często jest ciepły, w zeszłym roku 11 września na ślubie PM-ka nawet bolerka nie potrzebowała. Do tego jasno jest do 19:00, więc nawet długo.

Chociaż z pogodą to bywa bardzo różnie. Dwa lata temu byłam fotografem na weselu pod koniec kwietnia i zdjęcia robiliśmy młodym nad wodą, a było tak ciepło, że młoda w samej sukience, a młody bez marynarki biegali po szuwarach i nie marzli, a na drugi dzień goście piwko pod parasolkami na zewnątrz pili i się opalali.
Ale październik, to już trochę chłodno. Tyle że ze względów praktycznych, zawsze 5 miesięcy później, niż maj, więc macie 5 miesięcy więcej na zbieranie funduszy
iovaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 14:03   #2566
cindi
Rozeznanie

Cytat:
jadę w poniedziałek zamawiać suknię hihi
wybrałaś już model? pochwal się

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Nasze będą podobne do tych, tyko z białego złota, całe w błysku, z rowkiem cienkim tak w ok 1/3 szerokości
super, klasyczne, ale niezwykłe, zapiszę sobie zdjęcia na kompie

Moja droga do fit sylwetki: http://fitmehard.blogspot.com/
cindi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 14:10   #2567
jagodzia133
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Oj córuś, córuś...Lubelskie PMki 2010, 2011 i 2012 wychodzą za mąż! - cz.IX

Dziewczyny pomocy!!!

Przestudiowałam całe 80 stron forum robiłam sobie notatki itd. dużo tego było ale dałam radę. Pozapisywałam inf. o sala w zakresie mojego budżetu. Mój TŻ porozmawiał z rodzicami i oni powiedzieli że nie chcą tak tanich domów weselnych które akurat zapisałam . Że oni są w stanie zapłacić o wiele więcej ale żeby było dobre jedzenie, żeby było duuuużo jedzenia i żeby obsługa była profesjonalna. Aha i góra 10km od lublina. Błagam pomocy
czas mnie goni a muszę zarezerwować jakąś sale.
Lili & Gabryś

Stary 2011-02-20, 15:12   #2568
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iovaa Pokaż wiadomość
Czerwiec i lipiec odpadają wg mnie ze względu na upały, które są killerami dla garniturów, strojnych sukien i makijażu. Ludzie nie czują się komfortowo, kiedy „wszystko płynie”, ale z nich
W sierpniu często jest deszczowo, i o ile zdjęcia trawy i drzew po deszczu są genialne, to samo robienie zdjęć i kombinowanie jak to zrobić, żeby PM-ka nie wlazła w kałużę i nie zamoczyła sukni, jest żmudne…

Natomiast początek września często jest ciepły, w zeszłym roku 11 września na ślubie PM-ka nawet bolerka nie potrzebowała. Do tego jasno jest do 19:00, więc nawet długo.

Chociaż z pogodą to bywa bardzo różnie. Dwa lata temu byłam fotografem na weselu pod koniec kwietnia i zdjęcia robiliśmy młodym nad wodą, a było tak ciepło, że młoda w samej sukience, a młody bez marynarki biegali po szuwarach i nie marzli, a na drugi dzień goście piwko pod parasolkami na zewnątrz pili i się opalali.
Ale październik, to już trochę chłodno. Tyle że ze względów praktycznych, zawsze 5 miesięcy później, niż maj, więc macie 5 miesięcy więcej na zbieranie funduszy
Hmm...statystycznie to czerwiec i lipiec są z reguły bardziej obfitujące w opady (szczególnie lipiec!). Wybraliśmy drugą połowę sierpnia, bo nie jest już tak gorąco, a przeważnie słonecznie (wrzesień odrzuciliśmy, część rodziny nie będzie mogła wtedy przybyć). Wrzesień jest z reguły bardziej suchy, ale i chłodniejszy (wyjątkowo chłodny był w ubiegłym roku, nie wiem czy pamiętacie). Jeśli chodzi o październik to miałam przyjemność być na weselach w tym mies. dokładnie rok po roku (różnica 1 dnia) - i była diametralnie odmienna pogoda. Raz piękna, ciepła, złota jesień (jakieś 18 stopni), a drugi raz lało cały dzień (i było kilka stopni).
Jeśli chodzi o pogodę to możemy próbować zminimalizować "ryzyko" brzydkiej pogody, ale tak naprawdę nie mamy na to żadnego wpływu i nie warto się tym martwić (z relacji pm-ek wiem, że czasem trzeba czekać kilka tyg na ładną pogodę na plener).
Stary 2011-02-20, 15:13   #2569
ppaauullaaa
Raczkowanie

Zdecydowałam się na agore
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20101218_1507616165_11-08[1].jpg (22,0 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20101218_1510964407_11-08_back.jpg (29,9 KB, 39 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 15:14   #2570
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!!

Przestudiowałam całe 80 stron forum robiłam sobie notatki itd. dużo tego było ale dałam radę. Pozapisywałam inf. o sala w zakresie mojego budżetu. Mój TŻ porozmawiał z rodzicami i oni powiedzieli że nie chcą tak tanich domów weselnych które akurat zapisałam . Że oni są w stanie zapłacić o wiele więcej ale żeby było dobre jedzenie, żeby było duuuużo jedzenia i żeby obsługa była profesjonalna. Aha i góra 10km od lublina. Błagam pomocy
czas mnie goni a muszę zarezerwować jakąś sale.
Spróbuj Akropol - mieli jeszcze jakiś czas temu wolny termin w maju, zadzwoń (tel jest na ich stronie).

edit: zapomniałam, że chodzi o przyszły rok, to chyba nie ma takiego szału? chociaż ja rezerwowałam w lutym rok temu i były wolne tylko 13 i 20.08.2011 :O

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-02-20 o 15:16
Stary 2011-02-20, 15:24   #2571
Sandra86
Raczkowanie

Koszt wynajęcia sali lub lokalu zależy od liczby gości, wybranego menu i oczywiście samego lokalu. W niektórych lokalach wymagane jest wpłacenie zaliczki. W Lublinie ceny wahają się od 160–190 zł/os.
Przykładowo: Restauracja Nowy Graf – 180 zł/os. (dania gorące, zimne przekąski mięsne i rybne, sałatki, deser, napoje bez limitów), alkohol własny bez dodatkowych opłat. Hotel Europa – od 170 zł/os (wino musujące na początek, chlebek weselny na powitanie, zupa, dania główne, przekąski, deser, napoje zimne i gorące bez limitów), alkohol własny bez dodatkowych opłat. Dwór Anna, Jakubowice Konińskie k. Lublina – 190 zł/os (dania, gorące, przekąski, menu dobierane indywidualnie)
Hotel i restauracja Locomotiva – Od 160 zł/os (dania cieple, przekąski, napoje bezalkoholowe, wystrój sali, szampan i chleb na powitanie)
źródło : mmlublin.pl
Sandra86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 15:31   #2572
lila26
Raczkowanie

GG do lila26

hej! mam prośbę możecie polecić jakieś sprawdzone salony z sukniami? słyszałam o Kraśnickich i Głębokiej, ALE MOŻE JESZCZE COŚ PODPOWIECIE?
jestem pierwszy raz na tym wątku więc może podam datę 5 listopada 2011..
Stary 2011-02-20, 15:41   #2573
jagodzia133
Zakorzenienie

Akropol piękny ale chcą 220 od osoby troszkę za dużo. Myślę o Anastazji, Willi Różanej i Gościńcu Horyzont. Czy macie jakieś inf na temat tych lokali.
Lili & Gabryś

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-20, 15:56   #2574
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Akropol piękny ale chcą 220 od osoby troszkę za dużo. Myślę o Anastazji, Willi Różanej i Gościńcu Horyzont. Czy macie jakieś inf na temat tych lokali.
Odnośnie tych lokali to nie pomogę akurat. Nie wiem czy pisałaś czy może nie doczytałam na ile osób planujecie wesele, bo to ma duże znaczenie przy wyborze sali. Ceny wahają się w takich granicach, jak wcześniej ktoś tu opisał. My zdecydowaliśmy się na hotel Focus w Lublinie (sala do 100 osób), ceny 160, 180, 200zł od osoby w zależności od wybranego pakietu.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:04   #2575
karolkya
Wtajemniczenie

Ha ha pierwsze zaproszenia rozdane wypisane już prawie wszystkie Musimy tylko zastanowić się kogo zapraszamy na sam ślub...
Stary 2011-02-20, 16:14   #2576
kffiatusheq
Raczkowanie

Cytat:
hej! mam prośbę możecie polecić jakieś sprawdzone salony z sukniami? słyszałam o Kraśnickich i Głębokiej, ALE MOŻE JESZCZE COŚ PODPOWIECIE?
jestem pierwszy raz na tym wątku więc może podam datę 5 listopada 2011..
lila26 ja kupiłam suknię i welon w Demi na Lubartowskiej, polecam dzień wcześniej zadzwonić i się umówić, jeśli nie chcesz czekać (chociaż wtedy można rozejrzeć się po salonie). Bardzo miła, profesjonalna obsługa.
Cytat:
Sporo podnieśli ceny... powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku!
Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo...

jagodzia133 przypomnij na ile osób ma być to wesele ?

Edytowane przez kffiatusheq
Czas edycji: 2011-02-20 o 16:18
Stary 2011-02-20, 16:26   #2577
jagodzia133
Zakorzenienie

Sporo podnieśli ceny... powiem szczerze, że jestem w lekkim szoku!
Ciekawe czy w innych lokalach też takie szaleństwo...

jagodzia133 przypomnij na ile osób ma być to wesele ?[/QUOTE]

Będziemy zapraszać tak 120-130 osób
Lili & Gabryś

Stary 2011-02-20, 16:46   #2578
ppaauullaaa
Raczkowanie

kffiatusheq pochwal się sukienka też jadę jutro do Demi zamawiać oj i nikt nic nie powiedział o mojej sukni aż tak brzydka ?
Stary 2011-02-20, 16:49   #2579
asioks
Raczkowanie

Cytat:

Będziemy zapraszać tak 120-130 osób
O ile dobrze pamiętam, to w Gościńcu Horyzont minimalna liczba osób to 180 (przynajmniej w sierpniu).

A może Fiesta? Co prawda otoczenie nie za urocze, ale sala ładna, stosunkowo niedrogo i jedzenie też dobre (przynajmniej tak było półtora roku temu, jak byliśmy tam na weselu)

Edytowane przez asioks
Czas edycji: 2011-02-20 o 16:53
asioks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-20, 16:55   #2580
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asioks Pokaż wiadomość
O ile dobrze pamiętam, to w Gościńcu Horyzont minimalna liczba osób to 180 (przynajmniej w sierpniu).
oooo nie wiedziałam... ale to od czerwca do września jest najwięcej wesel tak zwany sezon. Więc może na maj coś da radę. No nie wiem pojeżdzę w przyszłym tygodniu i popytam. Ale chciała bym poznać opicie innych. Bo każdy lokal będzie mówił że jest najlepszy, dużo jedzenia itp.itd. a wiadomo jak to w praktyce wychodzi
Lili & Gabryś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości