|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
hej...
Ja tylko na chwilke.. My juz po swieconce ![]() Ja dalej w kuchni... tzn..zostaly mi gołabki i zaczynam sie relaksowac swiatecznie... a dla Was: Zdrowych , pogodnych Świąt Wielkanocnych.. Buziaczki dla brzuszków .. Pysznego Wielkanocnego śniadania.. I mokrego śmingusa dyngusa |
|
|
|
#2552 |
|
kosmitka
|
Lausanne dobrze, że kciuki się przydały i z szyjką wszystko w porządku
. A zakręcenie to objaw ciążowy, ja stale jestem zakręcona, aż mój mąż jest załamany.Też już dzisiaj prawie wszystko zrobione. Zostało mi pościel czystą założyć. Ufff. A sama wyglądam jak zombie. Więc siebie też muszę doprowadzić do porządku.
|
|
#2553 |
|
Zakorzenienie
|
Ale cisza! pewnie wszystkie odpoczywają po świątecznych przygotowaniach
|
|
#2554 |
|
Raczkowanie
|
Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje, mały kurczaczek spełni marzenia, wiary, radości, miłości, spełnienia. Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja! życzy Beti z rodzinką
|
|
|
|
#2555 |
|
KWC
|
Lausanne, gratuluję dobrych wiadomości
Mam jeszcze pytanie co do tej luteiny - jak ona ma działać skoro jej głowną funkcję przejęło łożysko? Lekarz coś mówił na ten temat? Jestem ciekawa po co progesteron w 2 trymestrze, bo z tego co wiem bierze się go do 16 tyg. Czy ta luteina ma rozmiękczać macicę?
|
|
|
|
#2556 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff ja po cały dniu porządkowaniu i przygotowywaniu smakołyków
i padam ![]() Wczoraj w dodatku znów się w palca małego u nogi uderzyłam w kant i ledwo co się zagoiło po ostatnim z przed 2 tygodni w tego samego palca, to teraz znów - w nocy mało przez ból spałam, dziś mogę normalnie chodzić jedynie na boso, wszelkie buty cisną A za tydzień wesele i nie wiem, jak to będzie w nowych butach ![]() Byliśmy z Grzesiem święcić jedzonko świąteczne, bardzo ładnie szedł ze swoim koszyczkiem, aż w szoku byłam i żałuję, że nie miałam aparatu ![]() Jutro siedzimy w domciu, a w poniedziałek do babci Kochane wszystkim Wam życzymy całą rodzinką Najlepszych Świąt Wielkanocnych
|
#2557 |
|
KWC
|
|
|
|
|
#2558 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem
włśnei przeniosłam sie z lapkiem na balkon![]() odpoczywam i nie ruszam nawet palcem o sory palcami jednak tak bo do was piszę he heLausane super ze szyjka sie nie skraca, miejmy nadzieje ze z wizyty na wizyte bedzie tylko coraz to lepiej ![]() czytałam sobie własnie jak mniej wiecej i w co ubierac malucha-chyba dam rade choc nie ukrywam ze jest tego wszystkiego tyle ze z poczatku bałam sie czy połapie co i jak ale pewnie jak juz nakupuje ciuszków to sobie powolutku dojde co do czego ![]() wiem juz ze rozmiarówka to 56,62, 68 i chyba 72 z czego dowiedziałam sie ze ten ostatni to juz tak powyżej pół roku -hura jestem ciut madrzejsza niż byłam he he---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- miss.hot ała az mnie palce zabolały
|
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj trochę posiedziałam na all szukając ciekawych rzeczy
Podpytałam koleżankę, pokazująć co ciekawsze i trochę mi doradziła. Powiedziała, żeby do szpitala nie brać najlepszych ciuszków bo mogą zaginąć- co dla mnie było nowością i całkiem przydatną informacją. Zostałam też oświecona co do "rożka" ponieważ byłam przekonana że chodzi o taki ręcznik z miejscem na główkę ![]() Kto by pomyślał że tu też tyle trzeba się nauczyć
|
|
|
|
#2560 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec trzeba sie doszkolić, trochę sie przeraziłam bo w sumie zaczyna do mnie docierać ze takim maluszkiem będę musiała sie sama zająć wszyscy mówią ze zadziała instynkt i będziemy wiedziały co robić wiec mam nadzieje ze tak będzie he he ogólnie jakies tam podstawy ok ale nie ukrywam ze jak sie juz stoi przed faktem ze za pare miesięcy juz sie to zadzieje to mały strach jest no i nie ukrywajmy czeka nas duża zmiana ale co tam-damy rade
|
|
|
|
|
#2561 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie- udało mi sie jednak jeszcze zajrzeć przedświątecznie
![]() Cytat:
Cytat:
Może jakaś szersza relacja?????? ![]() Cytat:
Kuchnię i łazienkę zostawiam M. bo tam trzeba bardziej poszaleć z mopem Z reszta my jutro na weselicho śmigamy, więc skupiam się bardziej na szykowaniu na tę okazję.Małż rano chyba skoczy do swojej mamy na śniadanie- ja smrodu białej kiełbasy nie zniosę raczej W ogóle martwię się jak to będzie na weselu przy zastawionych stołach, no ale na szczęście będziemy mieli od razu tam pokój, więc jak coś to pójdę trochę odsapnąć do wyrka ![]() aaa- nie - no wyrzeźbiłam jeszcze baranka z masła na dole się chwalę ![]() MalgosiaM8, Ancia- jak brzuszki- nie boli już nic?? Stokrotka - witaj Cytat:
![]() Cytat:
Obudziłam sie ze strasznymi wyrzutami- że ja chcę dziewczynkę i będę czuła rozczarowanie. Z kolei małż chce chłopca i nie chciałabym by miał chociaż przez chwilę takie uczucie jak ja we śnie Mam nadzieję,że to teraz takie tylko durne myśli, a potem będziemy,i Wy też, wariować na punkcie naszych dziecka Cytat:
Małż nie ma czasu , aja nie mam takiego samopoczucia by szaleć na taboretach.
|
||||||
|
|
|
#2562 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie brzuszek dalej ciągnie, leże z przerwami od 15, na siku i powycierać kurze ![]() Zaraz po świetach w środę mam wizyte z usg to się zapytam co i jak , czemu aż tak ciągnie w pachwinach i lewym boku, momentami nie mogę się wyprostować a może samo do tego czasu minie, mam nadzieje Lusanne super że wizyta się udała
|
|
|
#2564 |
|
Wtajemniczenie
|
archinta jaja sobie robisz czy serio sama tego baranka zrobiłaś???
jakbym ja go zrobiła to przypominałby raczej zmasakrowane maslo |
|
|
|
#2565 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Te miejsce co opisujesz to przebieg więzadła obłego macicy- widać teraz jakoś mocno się Tobie rozciąga. Leż i pachnij - żadnych kurzy ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() Babci ładniejsze wychodziły- moje pierwsze wyglądały jak pies |
||
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
Małgosiu a to ty myłaś okna
?Ale cudny ten baranek
|
|
|
|
#2567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz to czemu lekarz nie zrobił?? Jak już pisałaś to gapa ze mnie. A ze spodniami zaszalałaś Cotynato- dzięki
|
|
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez myślałam ze baranek był tak o że święta, no no no sliczny i duże brawa-przy robieniu czegos takiego trzeba byc bardzo cierpliwym
ile masła sie na to zuzywa? i kurcze jak to sie robi że w trakcie pracy sie nie rozpływa?
|
|
|
|
#2569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bośmy więksi się zrobili ![]() Ja w połowie pracy wrzucam do lodówki i potem znów do dzieła- w sumie długo się nie robi- coś do godziny ![]() Zmykam zalegnąć do wyrka bo już mi lekko mdło ![]() 3majcie za mnie jutro kciuki - nie chce wesela spędzić sama w pokojuEdytowane przez archinta Czas edycji: 2011-04-23 o 20:21 |
|
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz wróciło, mam nadzieję minię tak intensywne. A ja z tych co nigdy nie miała bólu miesiączkowego, tylko owulacyjny także każdy ból jest przeszywający to co będzie przy porodzie No właśnie myłam, jak widać może to być prawdą by właśnie nie myć, mogę być tym naocznym świadkiem Mężowi już się za to oberwało, ale nie odemnie , od znajomych i mamy ![]() Ale chociaż teraz mogę na niego liczyć w pracach domowych ![]() Archinta wesele w Świeta nieżle baw się dobrze, abyś wytrzymała i zdała nam potem relację
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-04-23 o 20:23 |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zakorzenienie
|
No w ciązy podnoszenie rąk nie jest wskazane ponieważ coś się rozluźnia.. nie pamiętam.
Na necie znalazłam coś takiego: Cytat:
|
|
|
|
|
#2572 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak to daję radę![]() Dobrze, że wizyta udana miss.hot proponuję obłożyć na noc palucha liściem kapusty białej, trzeba ją lekko potrzaskać, żeby puściła soki Cytat:
Cytat:
Tż dostał stówkę od teściowej i od razu wrzucił do skarbonki na wyprawkę![]() ![]() Cotynato ja słyszałam, że od podnoszenia rąk i naciągania się może się odklejać łożysko, no i przy myciu okien też grozi spadnięcie z krzesełka - o ile się używa
|
|||
|
|
|
#2573 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, kobiety w ciązy podobno czasami mają zachwianą równowagę. Pamiętam że czytałam gdzieś w gazecie że nawet przy zwykłym prysznicu trzeba być ostrożnym.
Więc Małgosiu następnym razem będzie stanie w kącie
|
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie strasz mnie prosze już mam za swoję, na szczęście kopał dziś kilka razy to wiem że tam jest ze mną ![]() Mam nauczkę Czekam do wizyty zatem, aby było wszsytko dobrze
|
|
|
#2575 |
|
Zakorzenienie
|
no ja sie wam przyznam ze tez umyłam 1 okienko-na wiecej nie zezwolił mi mąż, no ale to takie najmniejsze w sypialni i górne ramy przeleciał męża ja tylko szybki itd
dwa takie po 3 metry opanował męzul i powiem wam ze poszło mu to bardzo szybko i sprawnie i kurcze nawet nie miałam sie do czego doczepic- teraz mu mówie ze juz zawsze on bedzie je mył bo ja to sie z tymi oknami cackam he he
|
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już już koniec czarnych wizji, będzie wszsytko dobrze
|
|
|
#2577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem skąd tż to wie ale zawsze marudzi, że mam się nie zamykać![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
ja tylko na sekundke ![]() przyznam się, że i jak przed świętami umyłam okna ale jak nigdy robiła to powoli, tak żeby sie nie naciągać i ostrożnie żeby gdzieś nie sfrunąć a tż zmieniał firanki bo przy firankach to chyba nie da się nie naciągać no air, nie przejmuj się ja z jedzenia tyle co ciacho upiekłam a poza tym nic, bo nie miałby kto tego zjeść i tak dostaniemy wałówki od mamusiek jak pojedziemy ![]() życzę Wam jutro smacznych śniadanek i uciekam leniuchowac już świątecznie
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i musiałam czekać aż ktoś do domu wróci i mi otworzy z drugiej strony Teraz już się wcale nie zamykam |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.

. A zakręcenie to objaw ciążowy, ja stale jestem zakręcona, aż mój mąż jest załamany.
i padam
A za tydzień wesele i nie wiem, jak to będzie w nowych butach 

To nie na moje nerwy, nie mam już sił!!! 

W ogóle martwię się jak to będzie na weselu przy zastawionych stołach, no ale na szczęście będziemy mieli od razu tam pokój, więc jak coś to pójdę trochę odsapnąć do wyrka 
Ja też myślałam, że będzie dziewczynka ale teraz to chyba z synka bardziej się cieszę, mam nadzieję, że tz zmieni swoje nastawienie

ja tylko na sekundke