Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 15:38   #2551
Aiszka22
Raczkowanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - znalazłam taką sukienkę na allegro i chyba sobie zamówię. Tylko nie wiem jaki kolor u tego sprzedawcy są też fajne tuniki i bluzki na ciąże jak i po
A jakbym tak od Ciebie ściągnęła i też sobie zamówiła....? Ładna skukieneczka, tylko materiał chyba słaby, ale da radę wytrzymać Kolor wybrałabym czarny albo beżowy Hm... a na obronę by się nadała?

Agnieszka no co to kogo obchodzi kiedy kto ma dziecko?! I to kobieta po ślubie, a nie jakaś gimnazjalistka. Zauważyłam, że te starsze panie odbierają ciążę jako jakąś karę albo ewentualnie tragiczną wpadkę, z którą te biedne młode kobiety muszą sobie jakoś radzić eeetam chyba nie ma co się przejmować i cieszyć się, bo to w końcu nasze ciało i nasze dziecko Ja na przykład nie miałam pojęcia, że tyle szczęścia może przynieść widoczny brzuszek Uwielbiam go
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:43   #2552
bianeczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Nie wiem właśnie tylko czy na cywilnym jak zapraszam przyjaciółke jako świadka to czy muszę zapraszać jej faceta i wliczać go w to mini przyjęcie po?
No to jeszcze zależy czy są parą taką na stałe czy spotykają się krótko, bo jakby mnie ktoś zaprosił a mojego tż nie to bym na pewno nie poszła Nasz znajomy chciał tak zrobić. Chciał poprosić mojego tż żeby był świadkiem i mnie nie zapraszać bo starsza nie ma chłopaka powiedziałam mu, że nie ma takiej opcji. No i zaprosili nas oboje ale świadkiem był kto inny ale z tego powodu tż się nie zmartwił

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
O matko ale się teraz zdenerwowałam Miałam telefon od babki u której wynajmujemy mieszkanie, że niestety będą się wyprowadzić i za około 4 miesiące my też musimy opuścić mieszkanie Masakra jakaś. Mieszkamy tu od 2 miesięcy, zrobiliśmy malowanie, fajnie wyszło...i cholera teraz co???? Wogóle się już przyzwyczaiłam do naszego gniazdka. I na dodatek przeprowadzka wypadnie przed porodem,ja z wielkim brzuchem, zasapana....o będzie ciężko!!!!
to ja bym kazała sobie zwrócić za malowanie i od razu zaczęła szukać czegoś innego, trudno mi uwierzyć że nie wiedzieli o swoich planach wcześniej

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:44   #2553
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja ich nie chcę na ślubie
a to zmienia postać rzeczy ale mimo wszytsko chyba tak głupio bedzie jak po cywilnym Wy pójdziecie na jakiś np. obiad a oni tak w swoją stronę...

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Aguś, ale co jak? przepraszam ale robie pare rzeczy naraz i nie zczailam no to git z tymi ślubami, to ja tam chcem
jak wyobrażasz sobie ten swój wymarzony ślub masz na oku jakąś kieckę?

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:45   #2554
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny - znalazłam taką sukienkę na allegro i chyba sobie zamówię. Tylko nie wiem jaki kolor u tego sprzedawcy są też fajne tuniki i bluzki na ciąże jak i po
ładna ale jak na jakąś wyjątkową okazję to raczej nie, bo to taka zwykła bawełenka

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-13, 15:48   #2555
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
O matko ale się teraz zdenerwowałam Miałam telefon od babki u której wynajmujemy mieszkanie, że niestety będą się wyprowadzić i za około 4 miesiące my też musimy opuścić mieszkanie Masakra jakaś. Mieszkamy tu od 2 miesięcy, zrobiliśmy malowanie, fajnie wyszło...i cholera teraz co???? Wogóle się już przyzwyczaiłam do naszego gniazdka. I na dodatek przeprowadzka wypadnie przed porodem,ja z wielkim brzuchem, zasapana....o będzie ciężko!!!!
Ale masakra bede trzymac kciukasy zebyscie szybko cos znalezli

Cytat:
Ta brazowa i pomaranczowa i juz zczailam pytanie-bo juz kiedys wybralismy sobie miejsce na ślub, taki śliczny pałacyk z duuuuużym ogrodem, od pałacu jest połączenie z namiotami, ale jest ono tak subtelne ze w ogole czlowiek tego nie zauważa, tam mielismy drugie rande wu i oboje kochamy to miejsce i wlasnie tam chcemy miec wesele

Cytat:
U nas jest w dużym stopniu przez dziecko głównie dlatego, że chcemy aby dziecko miało takie nazwisko jak my a nie ja czy tż. Nie chcę żeby mnie wszyscy pytali czy nianią jestem a i tak kościelny weźmiemy na spokojnie więc jak dla mnie takie rozwiązanie jest najelpsze.

Nie wiem właśnie tylko czy na cywilnym jak zapraszam przyjaciółke jako świadka to czy muszę zapraszać jej faceta i wliczać go w to mini przyjęcie po?

I właśnie szukam sukienki, ale nie wiem gdzie zacząć żeby znaleźć ładną w dużym rozmiarze
Nie no spoko, tez wlasnie mysle o nazwisku dla dzidzi i tez o tym rozmawialismy, w sumie stanelo narazie na tym ze jeszcze zobaczymy pozniej co z tym cywilnym, ale cos czuje ze zrobimy ten konkordatowy

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
a to zmienia postać rzeczy ale mimo wszytsko chyba tak głupio bedzie jak po cywilnym Wy pójdziecie na jakiś np. obiad a oni tak w swoją stronę...

Mam kiecuszke na oku
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:48   #2556
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

nie, to nie jest głupie, e nie wszystkich z cywilnego się zaprasza na obiad, to normalne, jednak świadków się zaprasza razem w połowicami byłam na takim ślubie siostry ciotecznej, ja byłam świadkową a świadkiem był kolega pana młodego i zaróno mnie jak i jego zaprosili z osobami a reszty znajomych wcale na obiad nie prosili i nikt nie czuł się obrażony

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-13, 15:50   #2557
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Aiszka22 - możesz papugować myślę, że jakbyś zamówiła białą to na obronę mogłabys założyć + jakiś ładny żakiet. Edit -> teraz zobaczyłam, że nie ma białej hahah to na Twoim miejscu na obronę wzięlabym czarną!
Ja myślałam nad jakimś beżem albo szarym, tylko już mam kilka kiecek w tym kolorze i moze lepiej jakiś inny kolor?
Ja bardzo chciałam tego dzieciątka, więc nawet takie głupie gadanie bab mi zwisa ciesze się, ze tak szybciutko nam się udało (w 1 cyklu) i nikt nie popsuje mojego szczęścia

lullu - pokazuj kiece!!! Ty jesteś taka czarnula to w bieli będzie Ci pięknie!

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-13 o 15:54

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 15:53   #2558
DzastaW
Zadomowienie

cotynato ucieszyła Mnie wiadomość że ciąża przyśpiesza ślub, ciekawe kiedy My będziemy mieć termin ślubu (papiery złożymy w następnym tygodniu) =))) gratulacje =*

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:53   #2559
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
nie, to nie jest głupie, e nie wszystkich z cywilnego się zaprasza na obiad, to normalne, jednak świadków się zaprasza razem w połowicami byłam na takim ślubie siostry ciotecznej, ja byłam świadkową a świadkiem był kolega pana młodego i zaróno mnie jak i jego zaprosili z osobami a reszty znajomych wcale na obiad nie prosili i nikt nie czuł się obrażony
miałam na myśli właśnie swiadków, a nie wszytskich gości
ale nie ma reguły cotuś, rób jak uważasz

Stary 2011-05-13, 15:58   #2560
DzastaW
Zadomowienie

Obym tylko terminu ślubu nie miała za szybko, bo nic nie mam na ślub i będę robić przyjęcie w domku, więc chciałam najpierw zrobić remont. Narzeczonemu powiedziałam że może będzie szybciej to chodzi mega szczęśliwy =))) he he

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:59   #2561
Aiszka22
Raczkowanie

No właśnie Agnieszka też się zastanawiam czy ten czarny to dobry pomysł na lato. A beż na obronę nie bardzo? A na Twoim miejscu wybrałabym jednak beż, bo po pierwsze jasny na lato, a po drugie uniewersalny. No i najładniejszy z nich wszystkich. A to, że masz już takie kolory - trudno, ważne, żebyś chodziła w kolorze, który lubisz

A Wy tak tutaj o tych ślubach.... tak Wam zazdroszczę. Mój TŻ nie chce brać ślubu i już. Bo młody jest, bo nie mamy tyle kasy itp, itd. A ja od razu myślę, że ze mną jest coś nie tak i po prostu mnie nie chce za żonę... A tak bardzo chciałabym mieć takie samo nazwisko, nie denerwować się w banku kiedy mówią, że jestem "osobą trzecią". No i źle mi z tym, ale przecież go nie zmuszę.

Edytowane przez Aiszka22
Czas edycji: 2011-05-13 o 16:03
Stary 2011-05-13, 16:04   #2562
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
No właśnie Agnieszka też się zastanawiam czy ten czarny to dobry pomysł na lato. A beż na obronę nie bardzo? A na Twoim miejscu wybrałabym jednak beż, bo po pierwsze jasny na lato, a po drugie uniewersalny. No i najładniejszy z nich wszystkich. A to, że masz już takie kolory - trudno, ważne, żebyś chodziła w kolorze, który lubisz

A Wy tak tutaj o tych ślubach.... tak Wam zazdroszczę. Mój TŻ nie chce brać ślubu i już. Bo młody jest, bo nie mamy tyle kasy itp, itd. A ja od razu myślę, że ze mną jest coś nie tak i po prostu mnie nie chce za żonę... A tak bardzo chciałabym mieć takie samo nazwisko, nie denerwować się w banku kiedy mówią, że jestem "osobą trzecią". No i źle mi z tym, ale przecież go nie zmuszę.
ja miałam brązową sukienkę na obronie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-13, 16:07   #2563
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
My prosiliśmy po cywilnym na obiad na 24 osoby : światków z os toważyszącą nie wyobrażam sobie inaczej (chociaz swiadkowa przyszła sama, bo nie byla akurat z nikim w zwiazku i wczesniej nas poinformowała, że bedzie sama) rodziców, rodzeństwo, chrzestnych i rodzenstwo rodziców, ale juz bez dzieci (wszyscy dorośli i z własnymi pociechami - trochę za duzo by było). Dziadków nie było, bo żyje tylko moja babcia, ale nie była już wstanie pojechać nawet na slub Na szczęście wtedy jeszcze razem mieszkalismy i nas widziała przed wyjściem
Dla młodzieży mielismy wieczorem impreze w pubie - dalsza (młoda) rodzina i liczne grono znajomych cos około 60-80 osób (już dokładnie nie pamietam) Bardzo sie to dobrze sprawdziło. Oczywiście starsi tez mogli wieczorem zostać ale stwierdzili żebyśmy wyszaleli sie sami we własnym gronie.

Ja na obronie inzyierki miałam kremowy kostium z długimi spodniami, ale zakiet z krótkim rekawem. Czarnego w lipcu bym nie załozyła. Na magisterce w pażdzierniku chyba mialam czarny komplet ale nie pamietam musiała bym meza zapytać
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-13 o 16:11
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:11   #2564
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Aiszka22 - możesz papugować myślę, że jakbyś zamówiła białą to na obronę mogłabys założyć + jakiś ładny żakiet. Edit -> teraz zobaczyłam, że nie ma białej hahah to na Twoim miejscu na obronę wzięlabym czarną!
Ja myślałam nad jakimś beżem albo szarym, tylko już mam kilka kiecek w tym kolorze i moze lepiej jakiś inny kolor?
Ja bardzo chciałam tego dzieciątka, więc nawet takie głupie gadanie bab mi zwisa ciesze się, ze tak szybciutko nam się udało (w 1 cyklu) i nikt nie popsuje mojego szczęścia

lullu - pokazuj kiece!!! Ty jesteś taka czarnula to w bieli będzie Ci pięknie!
http://✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂/produkt/memoli.../model-110,394

To jest moja wymarzona kiecuszka na ślub

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Nie chce mi sie wstawic link.. zaraz wymysle cos innego

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-05-13 o 16:09
Stary 2011-05-13, 16:14   #2565
lullaby_ml
Zakorzenienie

Teraz powinno byc widoczne i co Agula myślisz???
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia ślubna.jpg (21,9 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-05-13, 16:17   #2566
bianeczkaa
Zakorzenienie

Próbuje się umówić na manicur i malowanie na ten plener z wykorzystaniem talonów grouponowych ale dodzwonienie się graniczy z cudem

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
moja znajoma chyba taką miała, a duży masz biust?? bo jak tak to z własnego doświadczenia odradzam sukienki bez/na jedno ramiączko

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-13, 16:20   #2567
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
w tym rzecz, że bardzo długo jesteśmy razem bo ponad 11 lat a po ślubie pół roku, przed ślubem nie mieszkaliśmy razem i nie mieliśmy wspólnych pieniędzy, ale teraz chyba zrobie tak, że zaciagnę go do banku i założymy wspólne konto i nie ma przeproś. Skoro on mnie rozlicza z mojej pensji to ja go zacznę rozliczać z jego zarobków. Po każdym zleceniu ma mi powiedzieć ile zarobił Do tej pory tego nie robiłam bo nie chciałam go ograniczać i mu wyliczać ale widzę ze nie ma innego sposobu. Jeszcze zła jestem na siebie, bo muszę jak na złosć dzisiaj do niego zadzwonić bo mam pilną sprawę do załatwienia a najchetniej wcale bym z nim nie rozmawiała
My jesteśmy razem 14 lat, po ślubie prawie 3 i też wcześniej nie mieszkaliśmy razem.Na początku też było trochę nieporozumień, ale szybko się naprostowało i mamy dwa konta pojedyńcze i jedno wspólne, na które przelewamy pieniądze na życie, przyjemności itp.U Was też się naprostuje, tylko na spokojnie pogadajcie

Tata ma wyznaczony zabieg udrażniania tętnicy na 16 czerwca,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:20   #2568
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Próbuje się umówić na manicur i malowanie na ten plener z wykorzystaniem talonów grouponowych ale dodzwonienie się graniczy z cudem

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

moja znajoma chyba taką miała, a duży masz biust?? bo jak tak to z własnego doświadczenia odradzam sukienki bez/na jedno ramiączko
Cycuszki widmo mam malutkie rodzyneczki, to mowisz ze odradzasz ze wzgledu na biusta? ja sie zakochalam w tej kiecce i musze taka miec
Stary 2011-05-13, 16:22   #2569
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Cycuszki widmo mam malutkie rodzyneczki, to mowisz ze odradzasz ze wzgledu na biusta? ja sie zakochalam w tej kiecce i musze taka miec
odradzam tylko przy dużych ja sięumęczyłam z jednym ramiączkiem, bo drugi chciał non stop wyskoczyć

Wspólnie zamawiamy buty

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 16:26   #2570
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
cotynato ucieszyła Mnie wiadomość że ciąża przyśpiesza ślub, ciekawe kiedy My będziemy mieć termin ślubu (papiery złożymy w następnym tygodniu) =))) gratulacje =*
Sama wybierasz termin. A za przyśpieszenie dopłaca się tylko 39 zł
Tak więc jesteśmy biedniejsi o 130 zł około haha a ja się popłakałam jak wyszłam w sumie nawet nie wiem dlaczego, chyba za szybko się to wszystko dzieje

A co do świadka to będzie kuzyn tż a świadkowa to moja przyjaciółka więc chciałabym aby poszli z nami. Z drugiej strony nie chcę dziewczyny kuzyna bo po co mi ona a faceta przyjaciółki też tak średnio a nie wiem czy wypada zaprosić ich na jedzonko samych.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:29   #2571
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
My jesteśmy razem 14 lat, po ślubie prawie 3 i też wcześniej nie mieszkaliśmy razem.Na początku też było trochę nieporozumień, ale szybko się naprostowało i mamy dwa konta pojedyńcze i jedno wspólne, na które przelewamy pieniądze na życie, przyjemności itp.U Was też się naprostuje, tylko na spokojnie pogadajcie

Tata ma wyznaczony zabieg udrażniania tętnicy na 16 czerwca,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
też tak myślę, ale nie wiem , po ile powinniśmy wpłacać na takie wspólne konto po pół czy jak. Ja zarabiam mniej ale wydaje więcej, tyle, ze on się domem nie zajmuje

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:
Sama wybierasz termin. A za przyśpieszenie dopłaca się tylko 39 zł
Tak więc jesteśmy biedniejsi o 130 zł około haha a ja się popłakałam jak wyszłam w sumie nawet nie wiem dlaczego, chyba za szybko się to wszystko dzieje

A co do świadka to będzie kuzyn tż a świadkowa to moja przyjaciółka więc chciałabym aby poszli z nami. Z drugiej strony nie chcę dziewczyny kuzyna bo po co mi ona a faceta przyjaciółki też tak średnio a nie wiem czy wypada zaprosić ich na jedzonko samych.
moim zdaniem nie wypada, a co twój tż na to? wie że chcesz ich zaprosic bez osób?

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2011-05-13, 16:32   #2572
cotynato
Zakorzenienie

Tzn w ogóle nie mam w planach zapraszać ich partnerów, więc nie powiem do ich ukochanych " idź sobie a ty chodź na jedzenie". Kuzyn pojedzie sam bez problemu pewnie bo w końcu rodzina, ale nie wiem jak Marta będzie się czuła sama i czy poszłaby. No w ogóle się na tym nie znam

Wymianka.
Stary 2011-05-13, 16:41   #2573
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Aiszka22 - ja na obronę też bede na jasno - mam tę kiecke ciążową, którą kiedyś wklejałam z happy mum (czy jakoś tak) i do tego założe albo czarny żakiet i czarne buty, albo jasny żakiet i jasne buty tylko te jasne buziory mam z odkrytymi palcami a to chyba nie barzdo by było co do ślubu - hmm... porozmawiaj ze swoim facetem. Wiem co czujesz - bo w dokumentach, na porodówce jakoś inaczej patrzą jak się jest po cywilnym chociaż (takie moje zdanie, nie chce nikogo urazić). A ile lat ma Twój tz że niby za młody?

Cytat:
no ja jestem na TAK b.ładna
sama miałam zupełnie w innym stylu (sama widziałaś, tiul, szyfon ala księżniczka), ale myślę, ze ta będzie do Ciebie pasować. Jest taka delikatna i skromna - a że wy juz będziecie mieć dzidziolka to wydaje mi się idelana serio serio

cotka - ja uważam, ze powinnaś zaprosić świadków z osobami i uprzedzić ich, ze potem zapraszasz ich na obiad, to jest jednak ślub, coś ważnego i trzeba tez gosci traktować poważnie, tym bardziej świadków

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-05-13 o 16:45

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 16:44   #2574
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
ojej

trzymam kciuki za znalezienie czegoś lepszego

Cytat:
śliczna
mam podobną tylko dekold jest na okrągło i krótsza troszke, miałam w tej paczuszce ubrań ciazowych co na początku ciąży kupowałam a najlepsz ejest to że jest różowawa, ja jestem anty różowa no ale ogólnie nie jest zła i wygodna w noszeniu wrzuce moze focie przy okazji

Cytat:

I właśnie szukam sukienki, ale nie wiem gdzie zacząć żeby znaleźć ładną w dużym rozmiarze
Ja myśle ze świadkową wypada zaprosić z osobą towarzyszącą na sam ślub i na to przyjęcie no chyba że się spotykają bardzo krótko

powodzenia w szukaniu rozejrzyj sie na allegro, ale też po sklepach teraz lato się zbliża wiec będzie duże ładnych sukienek a jaki kolorek chcesz białą, jasną czy kolorową?

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
A jakbym tak od Ciebie ściągnęła i też sobie zamówiła....? Ładna skukieneczka, tylko materiał chyba słaby, ale da radę wytrzymać Kolor wybrałabym czarny albo beżowy Hm... a na obronę by się nadała?

Agnieszka no co to kogo obchodzi kiedy kto ma dziecko?! I to kobieta po ślubie, a nie jakaś gimnazjalistka. Zauważyłam, że te starsze panie odbierają ciążę jako jakąś karę albo ewentualnie tragiczną wpadkę, z którą te biedne młode kobiety muszą sobie jakoś radzić eeetam chyba nie ma co się przejmować i cieszyć się, bo to w końcu nasze ciało i nasze dziecko Ja na przykład nie miałam pojęcia, że tyle szczęścia może przynieść widoczny brzuszek Uwielbiam go
na obrone jasne że by się nadała tym bardziej czarna ale UWAGA! Podejrzewam ze jeżeli macie biust większy niż miseczka B to będzie niestety na wierzchu

te stare babsztyle to szkoda gadać, one zachodził chyba ciązy bo musiały

lullaby podobają mi się takie zwiewne sukienki, kojarzą mi sie ze ślubem na plaży
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:54   #2575
agnieszka 0605
Zakorzenienie

acelnika - spoko, moje rodzynki (jak mówi lullu) mieszczą sie w B

Stary 2011-05-13, 16:58   #2576
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Aiszka22 - ja na obronę też bede na jasno - mam tę kiecke ciążową, którą kiedyś wklejałam z happy mum (czy jakoś tak) i do tego założe albo czarny żakiet i czarne buty, albo jasny żakiet i jasne buty tylko te jasne buziory mam z odkrytymi palcami a to chyba nie barzdo by było co do ślubu - hmm... porozmawiaj ze swoim facetem. Wiem co czujesz - bo w dokumentach, na porodówce jakoś inaczej patrzą jak się jest po cywilnym chociaż (takie moje zdanie, nie chce nikogo urazić). A ile lat ma Twój tz że niby za młody?

no ja jestem na TAK b.ładna
sama miałam zupełnie w innym stylu (sama widziałaś, tiul, szyfon ala księżniczka), ale myślę, ze ta będzie do Ciebie pasować. Jest taka delikatna i skromna - a że wy juz będziecie mieć dzidziolka to wydaje mi się idelana serio serio

cotka - ja uważam, ze powinnaś zaprosić świadków z osobami i uprzedzić ich, ze potem zapraszasz ich na obiad, to jest jednak ślub, coś ważnego i trzeba tez gosci traktować poważnie, tym bardziej świadków
No wlasnie takiej mi sie zachcialo i czyms mnie urzekla podrasuje ją dodatkami i bedzie si

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
ojej

trzymam kciuki za znalezienie czegoś lepszego

śliczna
mam podobną tylko dekold jest na okrągło i krótsza troszke, miałam w tej paczuszce ubrań ciazowych co na początku ciąży kupowałam a najlepsz ejest to że jest różowawa, ja jestem anty różowa no ale ogólnie nie jest zła i wygodna w noszeniu wrzuce moze focie przy okazji

Ja myśle ze świadkową wypada zaprosić z osobą towarzyszącą na sam ślub i na to przyjęcie no chyba że się spotykają bardzo krótko

powodzenia w szukaniu rozejrzyj sie na allegro, ale też po sklepach teraz lato się zbliża wiec będzie duże ładnych sukienek a jaki kolorek chcesz białą, jasną czy kolorową?

na obrone jasne że by się nadała tym bardziej czarna ale UWAGA! Podejrzewam ze jeżeli macie biust większy niż miseczka B to będzie niestety na wierzchu

te stare babsztyle to szkoda gadać, one zachodził chyba ciązy bo musiały

lullaby podobają mi się takie zwiewne sukienki, kojarzą mi sie ze ślubem na plaży
Nom, np na Majorce

Cytat:
acelnika - spoko, moje rodzynki (jak mówi lullu) mieszczą sie w B
Agula, rozmiar B to juz nie takie rodzynki
Stary 2011-05-13, 17:00   #2577
cotynato
Zakorzenienie

Dziękuję za rady
Kurcze to nieciekawie ponieważ akurat ostatnią rzeczą jakiej mi trzeba w takim dniu to dziewczyna kuzyna

A wiecie? Uśmiałam się dzisiaj. Babcia w tramwaju wstała i mówi- niech Pani usiądzie ja zaraz wysiadam i taki uroczy uśmiech, głupio mi się zrobiło haha bo żeby babcia mi miejsce zwalniała ! I jeszcze miałam taką tunikę z falbanek która nie pokazywała brzuszka Niesamowite że inni to już widzą

Wymianka.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-13, 17:04   #2578
mucka21
Rozeznanie

trochę was nadrobiłam
Powiem szczeże że ten pochód to taki sobie, rozczarowana byłam ludźmi, nie wiedziałam że studenci mają "takie" uprawnienia, chyba że w ciąży mnie to drażni a mianowicie: studenci którzy szli zostawiali puste puszki i butelki pod nogami wiec trzeba bylo uważać, niektore butelki były potłuczone! jechał wynajęty autobus i na autobusie siedzieli studenci i jak jechali koło nas to oblewali nas z góry piwem i rzucali do połowy pustymi puszkami w ludzi! jedna taka puszka przeleciała mi koło głowy! i byłam zniesmaczona jednym przebraniem, wklejam linka bo opisanie go jest dla mnie obrzydliwe
http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...rams=Itemnr=79

Bianeczka mam nadzieję ze weźmiesz swojego tż w obroty! nie wyobrażam sobie takiego zachowania, bo tż mnie utrzymuje i dla niego ja i dzidziuś jesteśmy ważniejsi, nie mamy dużo kasy, ale nam starcza od 1 do 1 z małymi przyjemnościami, a tż nigdy mi nie żalował chyba że chciał mnie za coś ukarać i się ze mną drażnił że mi na coś nie da

Anetika współczuję sąsiadki, ja mam "miłych" bratanków tż, jeden to lubi mi dokuczać, stałam kiedyś na balkonie i patrze że jakiś wariat jedzie, w dodatku podjeźdza pod naszą bramę, wysiada D. i mówię mu że jak będzie tak jeździł to mi dziecko zabije a on się pyta jakie dziecko to odp że to co w brzuchu jest. potem mi powiedział że jestem gruba (pomijając fakt że tak nie jest) i jak moje zaprzeczenia nie pomogły to mu powiedziałam: może i jestem gruba ale ty jesteś głupi, ja schudnę a ty nie zmądrzejesz

[QUOTE=Aiszka22
U mnie z kolei wszyscy patrzą na mnie jak na nastolatkę w ciąży Zawsze wyglądałam młodo i rzeczywiście często biorą mnie np. za 16-latkę (albo mniej). Jak miałam praktyki z języka polskiego w szkole 2 razy nakrzyczały na mnie panie na korytarzu, żebym nie chodziła tu w trakcie lekcji Na szczęście jak dowiedziały się o tym, że jestem na praktykach to ładnie mnie przeprosiły[/QUOTE]

nie wiem ile masz lat ale dobrze że wyglądasz młodo chociaż czasem ludzie nie wiedząc ile masz lat i myśląc że jesteś małolata mówią przykre uwagi. Ja jak byłam w szpitalu to zawsze wszyscy się pytali ile mam lat że już mam męża i w ciąży, mam 21 a wszyscy mówili że wg nich ok 16.chociaż i tak uważali że się z ciążą i małżeństwem pośpieszyliśmy. ja chodziłam z tż 4 lata jak podjęliśmy decyzję o ślubie (którą przyśpieszyły moje problemy zdrowotne i starania o dziecko) i wiedzieliśmy że chcemy być razem, a leżała dziewczyna na sali tylko ze miała więcej lat, która wzięła ślub (wzięła już) po 3 miesiącach chodzenia! i od razu też zaczęli się starać o dziecko.
Ja uważam ze nie ważne jaki ma się wiek tylko ważniejsze chyba jak długo para się zna

Ale mam kochanego tż, dziś cały dzień co chwilę przychodzi całować mój brzuszek i gada do niego

a i rozczarowałam się bo nikt nie zauważył ani nawet nie zasugerował ze jestem w ciąży! mój tż skomentował to tak ze po protu nie wyglądam jakbym w ciąży była bo brzuszek jest mały. Ale dzidziuś swoimi kopniaczkami wynagradza mi to uwielbiam jak kopie
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 17:09   #2579
Aiszka22
Raczkowanie

Agnieszko TŻ ma 24 lata, właśnie kończy studia, ma stałą pracę... Razem jesteśmy od kiedy skończyłam 14 lat, czyli jakieś 8. A rozmów było bardzo dużo na temat ślubu i każda kończy się tym samym - że go przymuszam, że nie chce bo pieniądze, bo za młody, bo to, bo tamto... On wie, że jest mi z tym źle i jak mówi "docenia" to, że go rozumiem. Tylko, że ja go kurde nie rozumiem chyba No przykro mi i tyle, ale co zrobić w takiej sytuacji....
Stary 2011-05-13, 17:22   #2580
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka moge zadac bardzo, bardzo, bardzo głupiutkie pytanie..?
Pytaj

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny dziś byliśmy na umówionej wizycie,nareszcie się doczekałam...jest synek ,więc proszę o aktualizację Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
No tak, o tym czytałam ale nie skojarzyłam... Mea culpa.
Zdarza się Cudne ciuszki

Cytat:
Ma termin ślubu cywilnego 2 czerwca. Okazało się że ciąża to powód na przyśpieszenie terminu i nie musimy czekać miesiąca i jednego dnia uf.

Jak coś zjem to zabieram się za nadrabianie.
Gratulacjeklas ki:

anuska_s współczuję sytuacji z mieszkaniem

Któraś z was pytała o filmik wklejam jeszcze raz KLIK

Byłam u gina załatwiłam co trzeba, także spokojnie możemy starać się o to zadośćuczynienie
Odnośnie ustępowania w kolejce to stałam dzisiaj w dwóch i nikt mnie nie przepuścił Jedynie pan w aptece, który stał za mną zwrócił uwagę, zę chyba powinnam stać jako pierwsza, ludzie się tylko obejrzeli i nic

Kupiłam bodziaki w biedronce A i melduję, że w H&M są komplety z bodziakami z napisem I love mum za 39.90 jeśli ktoś byłby chetny

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości