|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() Agnieszka no co to kogo obchodzi kiedy kto ma dziecko?! I to kobieta po ślubie, a nie jakaś gimnazjalistka. Zauważyłam, że te starsze panie odbierają ciążę jako jakąś karę albo ewentualnie tragiczną wpadkę, z którą te biedne młode kobiety muszą sobie jakoś radzić ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Zakorzenienie
|
a to zmienia postać rzeczy
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
Mam kiecuszke na oku ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zakorzenienie
|
Aiszka22 - możesz papugować
![]() Ja myślałam nad jakimś beżem albo szarym, tylko już mam kilka kiecek w tym kolorze i moze lepiej jakiś inny kolor? Ja bardzo chciałam tego dzieciątka, więc nawet takie głupie gadanie bab mi zwisa ![]() ![]() lullu - pokazuj kiece!!! Ty jesteś taka czarnula to w bieli będzie Ci pięknie! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-13 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
cotynato ucieszyła Mnie wiadomość że ciąża przyśpiesza ślub, ciekawe kiedy My będziemy mieć termin ślubu (papiery złożymy w następnym tygodniu) =))) gratulacje =*
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie ma reguły cotuś, rób jak uważasz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Zadomowienie
|
Obym tylko terminu ślubu nie miała za szybko, bo nic nie mam na ślub i będę robić przyjęcie w domku, więc chciałam najpierw zrobić remont. Narzeczonemu powiedziałam że może będzie szybciej to chodzi mega szczęśliwy =))) he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Raczkowanie
|
No właśnie Agnieszka też się zastanawiam czy ten czarny to dobry pomysł na lato. A beż na obronę nie bardzo? A na Twoim miejscu wybrałabym jednak beż, bo po pierwsze jasny na lato, a po drugie uniewersalny. No i najładniejszy z nich wszystkich. A to, że masz już takie kolory - trudno, ważne, żebyś chodziła w kolorze, który lubisz
![]() A Wy tak tutaj o tych ślubach.... tak Wam zazdroszczę. Mój TŻ nie chce brać ślubu i już. Bo młody jest, bo nie mamy tyle kasy itp, itd. A ja od razu myślę, że ze mną jest coś nie tak i po prostu mnie nie chce za żonę... ![]() ![]() Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2011-05-13 o 16:03 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2562 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2563 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dla młodzieży mielismy wieczorem impreze w pubie - dalsza (młoda) rodzina i liczne grono znajomych cos około 60-80 osób (już dokładnie nie pamietam) Bardzo sie to dobrze sprawdziło. Oczywiście starsi tez mogli wieczorem zostać ale stwierdzili żebyśmy wyszaleli sie sami we własnym gronie. Ja na obronie inzyierki miałam kremowy kostium z długimi spodniami, ale zakiet z krótkim rekawem. Czarnego w lipcu bym nie załozyła. Na magisterce w pażdzierniku chyba mialam czarny komplet ale nie pamietam ![]() ![]()
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje ![]() ![]() Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-13 o 16:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest moja wymarzona kiecuszka na ślub ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Nie chce mi sie wstawic link.. ![]() ![]() Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-05-13 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Zakorzenienie
|
Teraz powinno byc widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Zakorzenienie
|
Próbuje się umówić na manicur i malowanie na ten plener z wykorzystaniem talonów grouponowych ale dodzwonienie się graniczy z cudem
![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- moja znajoma chyba taką miała, a duży masz biust?? bo jak tak to z własnego doświadczenia odradzam sukienki bez/na jedno ramiączko ![]()
![]() |
#2567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tata ma wyznaczony zabieg udrażniania tętnicy na 16 czerwca,mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak więc jesteśmy biedniejsi o 130 zł około haha ![]() ![]() A co do świadka to będzie kuzyn tż a świadkowa to moja przyjaciółka więc chciałabym aby poszli z nami. Z drugiej strony nie chcę dziewczyny kuzyna bo po co mi ona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
Tzn w ogóle nie mam w planach zapraszać ich partnerów, więc nie powiem do ich ukochanych " idź sobie a ty chodź na jedzenie". Kuzyn pojedzie sam bez problemu pewnie bo w końcu rodzina, ale nie wiem jak Marta będzie się czuła sama i czy poszłaby. No w ogóle się na tym nie znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Aiszka22 - ja na obronę też bede na jasno - mam tę kiecke ciążową, którą kiedyś wklejałam z happy mum (czy jakoś tak) i do tego założe albo czarny żakiet i czarne buty, albo jasny żakiet i jasne buty
![]() ![]() no ja jestem na TAK ![]() ![]() ![]() sama miałam zupełnie w innym stylu (sama widziałaś, tiul, szyfon ala księżniczka), ale myślę, ze ta będzie do Ciebie pasować. Jest taka delikatna i skromna - a że wy juz będziecie mieć dzidziolka to wydaje mi się idelana ![]() cotka - ja uważam, ze powinnaś zaprosić świadków z osobami i uprzedzić ich, ze potem zapraszasz ich na obiad, to jest jednak ślub, coś ważnego i trzeba tez gosci traktować poważnie, tym bardziej świadków Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-13 o 16:45 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za znalezienie czegoś lepszego ![]() Cytat:
![]() mam podobną tylko dekold jest na okrągło i krótsza troszke, miałam w tej paczuszce ubrań ciazowych co na początku ciąży kupowałam ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() powodzenia w szukaniu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() te stare babsztyle to szkoda gadać, one zachodził chyba ciązy bo musiały ![]() lullaby podobają mi się takie zwiewne sukienki, kojarzą mi sie ze ślubem na plaży ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
acelnika - spoko, moje rodzynki (jak mówi lullu) mieszczą sie w B
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za rady
![]() Kurcze to nieciekawie ponieważ akurat ostatnią rzeczą jakiej mi trzeba w takim dniu to dziewczyna kuzyna ![]() A wiecie? Uśmiałam się dzisiaj. Babcia w tramwaju wstała i mówi- niech Pani usiądzie ja zaraz wysiadam i taki uroczy uśmiech, głupio mi się zrobiło haha bo żeby babcia mi miejsce zwalniała ! I jeszcze miałam taką tunikę z falbanek która nie pokazywała brzuszka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Rozeznanie
|
trochę was nadrobiłam
Powiem szczeże że ten pochód to taki sobie, rozczarowana byłam ludźmi, nie wiedziałam że studenci mają "takie" uprawnienia, chyba że w ciąży mnie to drażni a mianowicie: studenci którzy szli zostawiali puste puszki i butelki pod nogami wiec trzeba bylo uważać, niektore butelki były potłuczone! jechał wynajęty autobus i na autobusie siedzieli studenci i jak jechali koło nas to oblewali nas z góry piwem i rzucali do połowy pustymi puszkami w ludzi! jedna taka puszka przeleciała mi koło głowy! i byłam zniesmaczona jednym przebraniem, wklejam linka bo opisanie go jest dla mnie obrzydliwe http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...rams=Itemnr=79 Bianeczka mam nadzieję ze weźmiesz swojego tż w obroty! nie wyobrażam sobie takiego zachowania, bo tż mnie utrzymuje i dla niego ja i dzidziuś jesteśmy ważniejsi, nie mamy dużo kasy, ale nam starcza od 1 do 1 z małymi przyjemnościami, a tż nigdy mi nie żalował chyba że chciał mnie za coś ukarać i się ze mną drażnił że mi na coś nie da Anetika współczuję sąsiadki, ja mam "miłych" bratanków tż, jeden to lubi mi dokuczać, stałam kiedyś na balkonie i patrze że jakiś wariat jedzie, w dodatku podjeźdza pod naszą bramę, wysiada D. i mówię mu że jak będzie tak jeździł to mi dziecko zabije a on się pyta jakie dziecko to odp że to co w brzuchu jest. potem mi powiedział że jestem gruba (pomijając fakt że tak nie jest) i jak moje zaprzeczenia nie pomogły to mu powiedziałam: może i jestem gruba ale ty jesteś głupi, ja schudnę a ty nie zmądrzejesz ![]() [QUOTE=Aiszka22 U mnie z kolei wszyscy patrzą na mnie jak na nastolatkę w ciąży ![]() ![]() ![]() ![]() nie wiem ile masz lat ale dobrze że wyglądasz młodo chociaż czasem ludzie nie wiedząc ile masz lat i myśląc że jesteś małolata mówią przykre uwagi. Ja jak byłam w szpitalu to zawsze wszyscy się pytali ile mam lat że już mam męża i w ciąży, mam 21 a wszyscy mówili że wg nich ok 16.chociaż i tak uważali że się z ciążą i małżeństwem pośpieszyliśmy. ja chodziłam z tż 4 lata jak podjęliśmy decyzję o ślubie (którą przyśpieszyły moje problemy zdrowotne i starania o dziecko) i wiedzieliśmy że chcemy być razem, a leżała dziewczyna na sali tylko ze miała więcej lat, która wzięła ślub (wzięła już) po 3 miesiącach chodzenia! i od razu też zaczęli się starać o dziecko. Ja uważam ze nie ważne jaki ma się wiek tylko ważniejsze chyba jak długo para się zna Ale mam kochanego tż, dziś cały dzień co chwilę przychodzi całować mój brzuszek ![]() a i rozczarowałam się bo nikt nie zauważył ani nawet nie zasugerował ze jestem w ciąży! mój tż skomentował to tak ze po protu nie wyglądam jakbym w ciąży była bo brzuszek jest mały. Ale dzidziuś swoimi kopniaczkami wynagradza mi to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Raczkowanie
|
Agnieszko TŻ ma 24 lata, właśnie kończy studia, ma stałą pracę... Razem jesteśmy od kiedy skończyłam 14 lat, czyli jakieś 8. A rozmów było bardzo dużo na temat ślubu i każda kończy się tym samym - że go przymuszam, że nie chce bo pieniądze, bo za młody, bo to, bo tamto... On wie, że jest mi z tym źle i jak mówi "docenia" to, że go rozumiem. Tylko, że ja go kurde nie rozumiem chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | ||
Zakorzenienie
|
Pytaj
![]() Cytat:
![]() Zdarza się ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() anuska_s współczuję sytuacji z mieszkaniem ![]() Któraś z was pytała o filmik wklejam jeszcze raz ![]() Byłam u gina załatwiłam co trzeba, także spokojnie możemy starać się o to zadośćuczynienie ![]() Odnośnie ustępowania w kolejce to stałam dzisiaj w dwóch i nikt mnie nie przepuścił ![]() ![]() Kupiłam bodziaki w biedronce ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.