|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
Powiem tak, Witam z rana ;< musiało mnie ładnie #@#^*%#@, że już nie śpię.
masakra, czuje się zmęczona ale nie mogę spać, chyba powinnam napawać się tymi kilkoma godzinami w końcu już niedługo tylko tyle ich będę miała. ![]()
#2552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Zadomowienie
|
masakra, jeszcze przed snem miałam zgagę, wrr !
spakowałam ubranka do szpitala, teraz już na stówę wezmę te które wybrała.. muszę zjeść śniadanie ![]()
#2554 |
Wtajemniczenie
|
Mnie na szczęście zgaga nie męczy. A do szpitala jeszcze nic nie mam, zastanawiam się, kiedy zacząć kompletować rzeczy i się spakować w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Mieliśmy dość aktywny i pracowity weekend więc się nie udzielałam. W piątek wieczorem wpadli teściowie ze spacerówką dla Miłka...trochę mnie to wkurzyło bo mieliśmy już wybraną i sami chcieliśmy kupić a dostaliśmy coneco saturn...ciężki 9 kg. No ale że darowanemu koniowi się w zęby nie patrzy toteż w weekend go porządnie wyeksploatowaliśmy i jest całkiem fajny gdyby nie jego waga ![]() ![]() ![]() Butelki tommee tippee są super. Użytkujemy je od dawna, mieliśmy aventy ale bardzo szybko się te 'uszczelki' wyrabiają i cieknie z nich :/ Mój Miłek miał prawie 3700 i najmniejsze ubranka też były luźnawe ale w ciągu miesiąca - dwóch musieliśmy mnóstwo ubranek odkładać bo były za małe ![]() Kontakt z teściami mam super tylko, że ja z zasady jestem gadatliwa, lubię coś wtrącić, pochwalić i pewnie stąd to wszystko. Patisia na pewno się ośmielisz ![]() Co do porodu ja dostałam oprócz karty ciąży taką mała książeczkę gdzie lekarz też się wpisywał co jakiś czas i tam było wszystko co trzeba zabrać ze sobą. U mnie w szpitalu warunki też były świetne i wydaje mi się, że w większości szpitale mają już porządne porodówki a świadomość rodzących o przysługujących im prawach jest duża i stąd porody wyglądają lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja nadal nie mam spakowanej torby do szpitala ale chyba dzis to uczynie :P mam nadzieje.... Wczoraj wstawilam pierwsze pranie rzeczy Malej ![]() ![]() i o dziwo nie moge doczekac sie prasowania.........pewnie szybko mi przejdzie :P:P:P Mieszka nam sie dobrze jak narazie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Zadomowienie
|
Karla prasowanie małych ubranek nie jest uciążliwe, tzn ja jakoś nie narzekam a ubranek opór zawsze
![]() ![]() W ogóle to w końcu odzew z racji podwyższenia moich kwalifikacji...dostałam awans ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2558 | ||
Zakorzenienie
|
Witam dziewczynki
![]() Ladnie to tak, jak ja nie moge spac tygodniami, to wy do poludnia chrapiecie, a jak uda sie dluzej pospac to od rana ruch, chyba mnie unikacie ![]() ![]() Podczytywalam was wczoraj, ale jakos nie mialam weny pisac. Cala niedziele objadalam sie rogalikami drozdzowymi ![]() ![]() agnesuk fajnie, ze czesciej do nas zagladasz ![]() co do tesciow, to nie mam problemu z rozmowami, ale ja w ogole za duzo gadam, wiec to pewnie dlatego ![]() Patiisia bardzo sie ciesze, ze sie dogadaliscie z TZ-tem, przykro mi bylo czytac, ze tak sie psuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() wiem, ze latwo mowic: nie mysl o tym, wyluzuj, ale tak juz niestety jest. My probowalismy dwa lata i dopiero jak odpuscilam i wybieralam sie na jakies badania to sie udalo ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- martita ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Zadomowienie
|
Martita, to gratuluje
![]() Muffinka, ha. możliwe.. ale u mnie rodzą się dzieci raczej 3,5 kg. więc nie mam co liczyć poza tym nie wiem gdzie by się zmieściło bo nie mam w sumie takiego duzego brzucha ![]() Karla, ja dla siebie też nic nie mam jedynie dla dziecka ![]() Padam. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-08-01 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Zadomowienie
|
muffinka ciążowa studniówka? To jeszcze 166 dni przed Tobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Zadomowienie
|
Łe, jeszcze 100 dni.
![]() ![]()
#2563 |
Zakorzenienie
|
W sensie, ze 100 dni do porodu (teoretycznie oczywiscie
![]() Jak bys musiala, to bys wytrzymala ![]() Czasami jak patrze, jak maly pod skora tanczy, to bym juz chciala go miec po drugiej stronie... http://www.onet.tv/tajemnice-okragle...1,4,klip.html# polecam, bardzo ciekawie opowiedziane 9 miesiecy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Zadomowienie
|
muffinka no to jeszcze troszkę zostało do rozwiązania ale ma to swoje plusy bo masz sporo czasu na dobre przygotowanie się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta, jakbym musiała.. ale wiecie co ta ciąża to jest patologia.. tyle karzą nam czekać ;<
![]() |
#2566 |
Wtajemniczenie
|
Ten ciul jeden przerwał staż, chamidło stare, dziad jeden, gnida, parszywiec !!
Tylko dlatego, ze sie z L4 spozniłam o dwa dni i dla niego to juz powód. Tak na prawde to tylko szukał powodu zeby przerwać staż. Wsciekła jestem, bo zostałam w takim razie bez grosza, bez pracy :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zadomowienie
|
zoskasamoska zadzwoń do UP, napisz pismo, że z powodu konieczności leżenia (bo l4 miałaś żeby leżeć, prawda?) dostarczenie zwolnienia się opóźniło, poinformuj, że Twoja ciąża jest zagrożona. Mało tego napisz, że odkąd pracodawca dowiedział się o twoim stanie zaczął źle Cię traktować...i sam zachęcał Cię żebyś poszła na zwolnienie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam załatwic L4 na kolejny miesiac, bo myslalam,ze tym sposobem nie przerwa mi stazu. To pismo wysłać pocztą poleconym ? Zaniesc osobicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Zadomowienie
|
zoskasamoska albo poleconym albo napisz upoważnienie komuś i niech zaniesie osobiście. Sam nie idź, masz L4 więc nie ryzykuj, że Ci to później wytkną
|
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z przygotowan to juz tak 90% jest, tylko jakies pier.dolki zostaly, nic tylko rodzic, ale niech jeszcze mlody troche posiedzi, jak mu tam dobrze ![]() Zoska brak slow, ale walcz o swoje, oby ten zlamas dostal po ![]() Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-08-01 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co to ma być, jako co? Prośba ? NIe bardzo się na tym zna, nie musiałam nigdy wczesniej pisać takiego czegoś. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-01 o 09:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Zakorzenienie
|
zadzwon do UP i porozmawiaj z kims o zaistniales sytuacji napewno dostaniesz informacje ktore Ci pomoga.
nie lam sie. Mnie sie wydaje ze nie moga przerwac stazu kobiecie w ciazy ktora jest na zwolnieniu no bez przesady przeciez ten ciul za to nie placi tylko UP. 7 dni do sprawdzenia.... Jaki wynik moglabym otrzymac gdybym np zrobila test jutro rano? jakie prawdopodobienstwo ze bedzie bledny ze wzgledu na zbyt szybkie zrealizowanie? Miesaczke powinnam dostac 8.08... |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
zoskasamoska nie tytułuj tego pisma. Po prostu data, miejscowość, adresat nadawca i piszesz od akapitu np: W związku z informacją podaną mi przez .... w dniu .... o przerwaniu stażu z powodu dwudniowego opóźnienia w dostarczeniu zwolnienia lekarskiego uprzejmie proszę o nierozpatrzenie wniosku pana .... w sprawie przerwania mojego stażu i przychylenie się do mojej prośby. Swoją prośbę motywuję chęcią dalszej pracy oraz rozwijania swoich umiejętności. W dniu ... poinformowałam pana...o zajściu w ciążę, od tamtego czasu zachowanie mojego przełożonego w stosunku mnie zmieniło się diametralnie, czułam się szykanowana z tego powodu (możesz przytoczyć co się działo). W dniu ... po wizycie u lekarza prowadzącego moją ciążę dowiedziałam się o zagrożeniu ciąży i konieczności przejścia na zwolnienie lekarskie. Poinformowałam swojego przełożonego o tym fakcie jednak z racji tego, że według zaleceń lekarza miałam wypoczywać i leżeć nie mogłam dostarczyć zwolnienia na czas.
dalej musisz napisać, że jeśli będziesz mogła dalej pracować i lekarz wyrazi zgodę to wrócisz do pracy itd że pieniążki są Ci potrzebne dla dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
podpowiedzcie cos
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zadomowienie
|
chce_byc_mama przecież ogólnie wiadomo, że test jest najbardziej wiarygodny po terminie spodziewanej miesiączki. Możesz zarobić, może jakiś cień zobaczysz i będziesz wiedziała. Skoro jesteś taka niecierpliwa idź na bete.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
chce_byc_mama poza tym masz dość długie cykle, dni płodne zaczęły się ok. 22.08.11 + 3 - 4 dni możliwe do zapłodnienia (więc 22-25.08) czyli teoretycznie mógł minąć dopiero tydzień od zapłodnienia więc test będzie niewiarygodny.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2578 |
Zakorzenienie
|
matko ja wiem ze to nie mozliwe ale jak juz wspominalam we wczesniejszych postach jest mi niedobrze caly czas i wlasnie zwymiotowalam... nic nie jadlam jeszcze dzisiaj tylko wypilam herbate i wszystko... ehh szkoda gadac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
chce_byc_mama nudności i wymioty pojawiają się mniej więcej w 6 tygodniu ciąży, czasem później. U Ciebie pewnie nerwy tak działają, że masz żołądek nieczynny. Po zapłodnieniu i jednocześnie przed spodziewaną miesiączką mogą boleć piersi i występuje kłucie w jajnikach jednak z racji tego, że może to wystąpić zarówno po zapłodnieniu jak i bez niego to pewności nie ma chociaż często dziewczyny określają to jako pierwsze oznaki ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
Zakorzenienie
|
ja mam tak delikatnie nabrzmiale piersi chociaz zwsze zdazalo sie to okolo 3 dni przed okresem, nawet nie byly nabrzmiale tylko jak dotknelam je i bolalo to iedzialam: o bede miala okres.
a teraz nawet jakbym miala dostac okres to jestem 7 dni przed to za szybko a piersi sa nabrzmiale. Oh sama juz nei wiem. Moj organizm fiksuje a ja razem z nim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.