|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
na pewno wyjdą pyszne - tylko żebym bananów nie zapomniała kupić
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- siła reklamy ![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | |
Raczkowanie
|
hehe jak kupisz duże to dodaj tylko jednego
![]() Cytat:
![]() Sygine dziękuję Edytowane przez dusia81 Czas edycji: 2011-06-24 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2554 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A widzisz moja wiedziała o komplikacjach a miała to w nosie. Ale chyba za szybko się wyżaliłam, bo sama zadeklarowała się, że jutro małego weźmie i dzwoniła nawet jak się czuję. Może ona ma po prostu mocno opóźniony zapłon? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też chciałam prosić o kciuki za jutrzejszą wizytę... oby lekarz jutro był...[/QUOTE] ![]() U mnie dalej szop wyłazi, raz normalny, raz podbarwiony, brzuch ćmi okresowo, plecy bolą, sporadyczne skurcze. Ale ja jeszcze nie chcę rodzić. No za cholerę nie jestem gotowa. Mąż się śmieje, że to dlatego, że wiem co mnie czeka. Faktycznie jakby to było pierwsze dziecko to podejrzewam, że jakoś bym mu pomogła wyjść a teraz to leże i udaję, że nic się nie dzieje ![]() ![]() Nerola jak zdrówko? Bierzesz leki, dobrze już? Brumek śpisz w nocy, czy nie śpisz? Patik gratuluję wizyty i dziękuję za wiadomości.
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2011-06-24 o 23:15 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Zakorzenienie
|
Moniczka Ja też mam takie wrażenie, ale to chyba normalne!
Beatko no to poczekam na 37 t i 1 dzień ![]() ![]() ![]() Dusia zmotywowałaś mnie zdjęciem, kupuje foremki i robię muffinki ! KTÓRAŚ robiła chleb ?! Jak wyszedł?! ---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Dobra mamuśki idziemy spać ![]() Dobranoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Zakorzenienie
|
Z rynków finansowych, strasznie dużo teorii do wykucia, mam nadzieję że jakoś mi się uda zaliczyć
![]() Neerola śliczne to Twoje dziecię ![]() Ja mam już łóżeczko obok łóżka i czasem jak się przebudzę w nocy to wyobrażam sobie, że tam już śpi mały Dominik ![]() ![]() Muszę zamówić laktator, chyba jednak wezmę ręczny Tommee tippee... |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
![]() ![]() branoc bo tż już wrócił i mykamy do łóżeczka ![]() spokojnej nocki ![]() iustyna trzymaj się i zebyś przez noc nie urodziła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Zadomowienie
|
doranoc wszystkim
mezus minal granice jest juz w polsce ![]() chyba go jutro zaprzytulam i zacaluje na smierc ![]() DOBRANOC WSZYSTKIN ![]() ![]()
#2559 |
Zadomowienie
|
Nadrabiam was chaotycznie po męczącym dniu. Jeden temat mnie poruszył mianowicie bioderka. To trzeba koniecznie zbadać między 4-6 tygodniem, nie można czekać jak tu niektóre z was pisały dłużej aż do 3 miesięcy (bo takie są kolejki). Jeśli dziecko ma choćby lekki niedorozwój stawów czekanie tak długo grozi katastrofą. Ja jestem przykładem takiego zaniedbania. Moi rodzice zbyt długo zwlekali z wizytą u ortopedy i skończyło się to dla mnie zwichnięciem stawu biodrowego. Dużo by o tym pisać, ale to że dziś normalnie chodzę i mogę rodzić SN to prawie cud biorąc pod uwagę okoliczności 30 lat temu. Także dziewczyny, pamiętajcie, na tę konsultację trzeba iść jak najszybciej!
Z tego co wiem na NFZ trzeba mieć skierowanie od pediatry, ale można zaraz po urodzeniu zadzwonić do poradni i zaklepać termin. Prywatnie zaś to nawet skierowanie nie jest wymagane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() iustyna1 dzięki ![]() My też uciekamy spać - przynajmniej postaramy się zasnąć a czuje że będzie cieżko bo Emilka ostatnio aktywna głownie nocą ![]() Dobranoc brzuchatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za pamięć. Dziś niestety tez nie pospałam za długo. W sumie tylko 3 godziny w łóżku (d 4 do 7), a połowa z tego przewiercona... Może dziś się uda ![]()
![]() |
#2562 |
Wtajemniczenie
|
A bardzo dziękuję, kciuki się przydadzą. Nie planuję się rozpakować do rana
![]()
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie mamusie w dwupakach i te rozpakowane w sobotni piekny poranek
![]() ![]() spac nie moge mezus juz w piotrkowie trybunalskim tylko za nic nie wiem ile do pulaw jeszcze drogi. wstaje ide wloze zeberka na obiad w marynate i ubiore sie wymaluje i bede czekac na wiadomodc ze czas wyjezdzac po mezusia ![]() jakbym sama prowadzila to juz bym do pulaw pojechala i czekala tam ![]() dla wszystkich potrzebujacych ![]() ![]() MILEGO DNIA KOCHANE ![]()
#2564 |
Zakorzenienie
|
Hej,
pisze tylko żebyście się nie martwiły, bo dzisiaj mnie nie będzie gdzieś do popołudnia. Zaraz jadę na ostatni egzamin więc trzymać kciuki bo wczoraj uczyłam się do 24 w nocy i kiepsko to widzę ![]()
#2565 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pochwalę się że od teściowej dostałam wczoraj bardzo fajny kocyk do wózka - nie wiem gdzie znalazła bo ja takich nigdzie nie widziałam ![]() ![]() No i w sumie nie było źle, spodziewałam się dobrych rad a tu nic ![]() Ja mam, fajnie się sprawuje ![]() ![]() Najpierw się wściekałam że nic nie ciągnie ale za chwilę się polubiliśmy ![]() Cytat:
Brumek, to ja Cię zatrudnię do pilnowania Adasia nocami :P Choć nie mogę narzekać, budzi się regularnie koło 1.30, a potem po 5.00 nad ranem, więc nie jest źle, oby tak dalej ![]() Jadę na przegląd samochodu, do wczoraj był... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ---------- Zmalowana, ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2566 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zmalowana- ![]() Aania- pamiętasz,ze sie wybieramy do Was z Nadinkiem?? zadzwonię jak sie wyrobimy bo nie wiem jak do Ciebie trafić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Zakorzenienie
|
czemu dzieci nie kumaja ze w weekend mozna pospac dluzej iz 6:30....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja już nie śpię
![]() ![]() Za egzaminy chyba Natki i Zmalowanej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem co z tym Twoim spaniem. Ćwiczysz już przed narodzinami dziecka? ![]() No moje z okazji soboty to AŻ do 7.00 spało ![]() Dzień dobry - nie rodzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2570 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mówisz i masz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Natka, zmalowana ![]() ![]() Zmalowana czego Tobie się śpieszyło do porodu jak masz jeszcze egzamin? ja myślałam ze sesje już masz za sobą ![]() Dusia, iustyna za wizyty ![]() ![]() Nerola Iza jak śpi słodko z rączką przy pysiaku ![]() Aniaa super, ze obyło się bez nerwów po wizycie teściowej i bez dobrych rad. Taka teściowa to skarb! I grzecznego masz syna, jak tak rzadko się budzi daje pospać mamusi Muszę zapisać w kalendarzu, ze przespałam całą noc i nie wstawałam na siku, i rano o 4 się nie obudziłam, tylko o 7. Lepiej się czuje, to chyba przez to że wczoraj powyłam się jak bóbr na noc to i spanie lepsze było. Ale humor nadal do dupy mam. Nie wiem sama dlaczego, nie mam napięcia że chcę już urodzić, ale wszystko mnie wyprowadza z równowagi. Po porodzie to chyba takiego baby bluesa zaliczę ze w wariatkowie wyląduje. A narazie przedsmak tego co mnie czeka chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
witam się
![]() wróciłam w końcu na łono cywilizacji ![]() ![]() z tego co wyczytałam na 1 stronie to mamy już dwie kolejne mamusie rozpakowane ![]() Kajool i Shira gratuluję serdecznie!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() ![]() to lecę nadrabiać..... |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Wtajemniczenie
|
Eeee ja tam wizyty nie mam już w ogóle umówionej. I do ginka też nie idę, bo boję się, że jak mi pogrzebie to będzie po ptakach i urodzę
![]() ![]() ![]() Mój syn ma 27 czerwca urodziny. Ciekawe kiedy mała wyjdzie, mam nadzieję, że nie w ten sam dzień ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2574 |
Zakorzenienie
|
mój dokładnie tak samo
![]() ![]() dziewczyny jeszcze co do tych bioderek to właśnie matki jeszcze będąc w ciąży się umawiają.Ja byłam z synkiem prywatnie płaciłam 60zł ale lekarz dokładnie wszystko pokazywał.Nawet jak małego nosić jak układać w łóżku itd |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Zakorzenienie
|
iustyna to ja coś źle doczytałam, że masz wizytę.
![]() ![]() Pewnie będziecie mało pisać dzisiaj. Idę sprzątać, zrobię rosół,. obiecuję, że spakuję już torbę do końca i ostatnie prasowanie zrobię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wypiłam kawę i spać mi się chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zadomowienie
|
kochane ja lece w sumie to jade po mezusia bo gdzies za godzine powinien byc w pulawach
![]() ![]() mykam i do uslyszenia kolo wtorku ![]()
#2578 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witam rano, po kolejnej bardzo ciężkiej nocy. Znowu miałam atak zgagi z bólami w piersiach. Ostatnio taki duet mnie dopada, zawsze razem. Do tego duszności i mdłości ![]() ![]()
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Widzę że zadna sie nie zdecydowała rozpakowac. Ja mam przeczucia że My już niedługo ![]() ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2580 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Izulka uśmieszkiem dziękuje za komplementy ![]() ![]() Co do opuchlizny warg sromowych-tez to miałąm. Były grube,niemal fioletowe. A w srodku tak byłam spuchnieta,ze z T. sie zastanawialismy jak ja urodzę dziecko jak ledwie wkładałam palca z Luteiną do środka. Teraz już jest ładnie i zmalałam ![]() No to i dla Zmalowanej kciuki!!! Zgubo Pieleszko-bez takich numerów prosimy. Kochane,chcę kota w domu. Lepiej dziewczynke czy chłopca? Nie chcę by sie szwędał po wsi,obsikiwał zaznaczając teren. Jaka płec? I znów nauka sikania mnie czeka.Na własne życzenie. I chciałam sie pochwalić,ze mój Krystuś porzucił nocnik na rzecz kibelka ![]() Fajnie,tylko teraz kolejka do kibla ciągnie się na pół holu ![]() Iustynko biorę kawałek tabletki.W dzień raczej ok. ale w nocy mam czasem odloty,jakbym mdlałą,zapadała sie w łóżko. I przed burzą często niefajnie się czuję a burzę i grzmoty kocham,więc to nie lęk. Dziekuję,ze pytasz ![]() To dziś reszta tobołów? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.