|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 |
Przyczajenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
|
![]() ![]() |
![]() |
#2552 | |||
Wtajemniczenie
|
Kiedy dzieci najczęściej chorują? W najbardziej nieodpowiednim momencie
![]() ![]() Jutro z kolei wizyta z obydwoma w por. rehabilitacyjnej - Maks ma jeszcze za duże tzw. iksy (krzywe nogi), a Kaj wygina mi się bardziej na jedną stronę... anulka, jeszcze mi się przypomniało... Maksowi zmienił się troszkę głos po zabiegu, taki dziwny "skutek uboczny" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tak właśnie nie sprzedawałam od razu ubrań po Maksie, bo "to nie sezon na nie", "za rok sprzedam", za rok się nie zebrałam, "a to znowu za rok", i tak mi zleciały jeszcze ze dwa i potem już stwierdziłam, że jak tyle trzymałam, to zostaną dla drugiego potomka ![]() Właśnie tak zazwyczaj bywa z leżeniem na brzuszku ![]() Zdjęcia Leonarda prześliczne! Gdzie on te kilogramy swoje chowa, po buziaku nie widać tego ![]() Ja też już kupiłam krzesełko, bo się trafiło na allegro znowu takie, jak miałam dla Maksa ![]() Pewnie ktoś jeszcze zapyta, więc napiszę od razu, że nasze to to: http://allegro.pl/krzeselko-do-karmi...453174095.html Byłam z niego strasznie zadowolona, bo ma materiałowe siedzisko (nie cierpię tych ceratowych, do których dziecię się klei) o niesamowitej zdolności do schodzenia z niego plam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To "zepsucie" to widać częsta praktyka u dzieciaków... Cytat:
![]() Właśnie staram się podtrzymać dobry trend! Jeśli chodzi o doradców laktacyjnych, to nie słyszałam nigdy, żeby kobiety narzekały na takowego. Ten zawód chyba wybierają ludzie naprawdę z powołoniem. Natomiast wsparcie laktacyjne od położnych to temat rzeka ![]() Nie ma sprawy. Mam nadzieję, że już nic nam nie pokrzyżuje planów. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2553 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Hmm, specjaliści od laktacji twierdzą, że nie ma czegoś takiego jak mało kaloryczne mleko. Organizm matki ponoć wyprodukuje zawsze pełnowartościowy produkt ![]() U nas myślę, głównym problemem było za krótkie jedzenie i za długa przerwa nocna. Zresztą widzę, że już doczytałaś dalej. Cytat:
![]() ![]() A trzymanie główki na pewno wcześniej czy później Szymon udoskonali w każdej pozycji. Cytat:
Hmm, sama nie wiem, kiedy to tłustsze mleko zaczyna płynąć. Pewnie nie ma na to reguły. Zależy od wieku czy czasu i siły ssania dziecka. W każdym razie u nas powstało takie założenie, że Kaj ssie za krótko/za słabo, bo nie przybierał. Cytat:
A w jakich godzinach masz samochód? Jak dla mnie to równie dobrze mogłybyśmy się spotkać np. koło 17-19. Tak, to pani Elżbieta Smajdor, myślę, że możemy ją tu po nazwisku chwalić ![]() Śliczny chłopak z Seby! Cytat:
Ładnie Ci córunia rośnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przyda się świeża krew ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ile ważyła ostatnio? Podajecie dalej to mm raz dziennie? Jedziemy w Twoje strony trochę ![]() Cytat:
![]() ![]() Czyżby Wojtek odpuścił nocne jedzenie w dużych ilościach wreszcie, że piszesz o jednej pobudce? ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Przyczajenie
|
Nazywam sie Aska mam 29 lat i miszkam od 6 w Anglii pierwszego jak i drogiego syna urodzilam za granica. Niewiem co jeszcze mam o sobie napisac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak starszy brat przyjął powiększenie rodziny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | ||
Wtajemniczenie
|
OOOo kolezanka kism tak na dłuższą chwilę????
![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
A Filipek coraz bardziej interesuje się Szymonkiem,dzisiaj do niego gadał i całował go ![]() ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Zabiegu sie boje strasznie ale moze Filip nie będzie tak chorował ![]() Szymon nakarmiony więc czas na spacer ale u nas zimno dzisiaj buuuuuu Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-27 o 14:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Przyczajenie
|
jeszcze nie wiem jak to wszystko ogarnac z cytowaniem i w ogole ale jakos sie postaram.Kuba cieszy sie ze ma brata i o dziwo nawet nie jest zazdrosny, duzo mi pomaga przy malym jak tz jest w pracy a my sami zostajemy w domu. Dajemy rade z chlopakami bo.... nie mamy innego wyjscia hahaha rodzina jest daleko.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2558 |
Przyczajenie
|
troche sie gubie, nigdy nie wypowiadalam sie na zadnym forum i wybaczcie jesli komus nie odpisz czy cos w tym rodzaju
Z chlopakami daje sobie rade bo.... nie mam innego wyjscia rodzine mam daleko wiec nikt nam nie pomaga w wychowaniu chlopcow. Tz pracuje ja jestem na macierzynskim Kuba duzo mi pomaga przy malym ale staram sie tego nie wykorzystywac zeby mial tez swoj czas na zabawe i takie tam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 | |||
Wtajemniczenie
|
Kism - tak, tak, tak!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
Z drugim pogrubionym zgadzam się bardzo bardzo ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-27 o 15:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2561 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() do nas na chrzciny przyjechała siostra ( chrzestna) ze swoim synkiem a moim chrześniakiem który ma rok i 8 ms i też byłyśmy ciekawe jego reakcji na Tosię, tym bardziej, że jeszcze nigdy przedtem nie widział takiego dzidziusia, no więc jak ją zobaczył to wytrzeszczył oczy uśmiechnął się i zrobił " yhym" władował się od razu na łóżko obok niej się położył i taki uchachany zaglądał cały czas do niej, paluszkiem delikatnie dotykał uszka i brzuszka, pokazywał co gdzie niunia ma i tak głowka do główki się położył, nie chciał jej zostawić w spokoju ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=begie13;36147161]
ale śliczny jest ![]() dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Zadomowienie
|
Jak tak czytam ile Wy lekarzy odwiedzacie ze swoimi dzieciaczkami to nie wiem czy ja też powinnam? Byłam z nim tylko u pediatry jak miał szczepienie i na usg bioderek i nigdzie więcej :/
Ja, podobnie jak Kism, czytałam, ze nie ma czegos takiego jak niepełnowartościowy pokarm czy mało kaloryczny, pokarm matki ponoć zawsze jest odpowiedni do tego aby wykarmić dziecko. Chociaż jak były dni kiedy mały był cały czas glodny to ile ja się nasłuchałam od mamy i babci, ze chyba mam zły pokarm...strasznie mnie to wkurzało ![]() Zbieram się zaraz do plebana po zaświadczenie, ze mogę być chrzestną, nie wiem czy mi da ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Przyczajenie
|
Zgadzam sie z wami nie ma czegos takiego jak slaby pokarm, moj maly waga urodzeniowa 3820 na dzien dzisiejszy wazy 7,300 i potrafil przybrac 500g tygodniowo wiec nie wiem z czego to wynika.Dziekuje wszystkim za mile przyjecie z chlopakami sobie jakos radze starszy synus duzo mi pomaga przy mlodszym zabawia go przytula caluje i nie daje mu zrobic krzywdy( nakrzyczal na pediatre zeby zostawil jego braciszka jak sprawdzal odruchy malego 2 dni po urodzeniu)
Edytowane przez gormitka83 Czas edycji: 2012-08-27 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-08-27 o 15:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Przyczajenie
|
nikogo nie chce urazic i nigdy nie przeprowadzalam analizy chemicznej mleka kobiecego tylko moge sie powolac na ekspertow ktorzy tak twierdza moj pierwszy syn wazyl 7kg jak mial 5 miesiecy a Karol jak ma 2,5 i jak pisalam wczesniej niewiem z czego to wynika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Rozeznanie
|
[QUOTE=kism;36153032]
Jakie oczy ![]() Dzięki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Przyczajenie
|
Podczytuje was od poczatku jeszcze jak bylyscie w poczekalni i tez znam twoja historie Szmaragdowy Kotku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam, pleban 20 zł zainkasował, ale zaświadczenie mam już z głowy. Byłam z Adasiem, oczywiście jak weszliśmy do kancelarii to rzewnie beknął ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czemu mój taki nie jest Szymon może się zadrzec a ten w najlepsze bajki ogląda ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2571 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() My po srebrnym weselu mojej chrzestnej. Było cudownie ![]() ![]() Na imprezie też była spokojna i większość czasu spała w wózku przy muzyce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byliśmy do 23 !! Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Za zaświadczenie NIC się nie płaci. To by już była przesada.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Wtajemniczenie
|
Uciekam
![]() Pa ![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Zadomowienie
|
kism cystografia była na żywca, ale to po prostu zacewnikowanie bobasa i podanie kontrastu a potem seria zdjęć RTG.
cystoskopia to jest to badanie, którego się boję , nie mamy wciaż terminu, we czwartek idę do nefrologa, dowiem się więcej. Pani doradca nie odbierała telefonu ode mnie, a specjalnie nie chciałam jechać bo to kawałek ode mnie i bałam się , że pocałuję klamkę tak jak ostatnio i znów te wredne położne będą się nade mną pastwić ![]() ![]() dzisiaj moje dziecko obżygało mnie po karmieniu, które urządzilismy w pokoju mam w galerii hahahha, no po prostu bajka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zdjęcie to też pamiątka. Ja właśnie kombinuję co by tu dać. W ogóle Szymon mi rośnie na narcyza, jak tylko widzi się w lustrze to piszczy i się śmieje na cały głos ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mamy tez chrzestengo, ale chrzciny robimy w październiku, ponieważ mojemu tacie nie pasuje wrzesien, bo wolnego nie dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2576 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() pół godziny temu wróciliśmy ze spaceru, ale zimno mi było, a jeszcze tak niedawno o tej porze było gorrrąco... chyba lato się kończy ![]() chrzestny chce coś kupić Tosi a ja nie wiem co mam powiedzieć żeby kupił hmm... coś co by się przydało.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Zakorzenienie
|
Ja myslałam o lezaczku bujaczku, bo nie mamy, ale w sumie nie wiem czy tak naprawde chce go. O ile Maja bedzie w nim siedziała to ok. ale jak nie bedzie lubic? To strata kasy. Poki co ani wózek na dłuzej ani fotelik. Fakt ze taki lezaczek ma bajery, ale sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Już dwie kobietki się odważyły do Was dołączyć, to może i mnie przyjmiecie? Czytam Was jeszcze z poczekalni, z zapartym tchem śledziłam Wasze porody i wzruszałam się, gdy oglądałam zdjęcia Waszych ślicznych dzieciaczków. ![]() Mam 27 lat, jestem nauczycielką, od dwóch lat jestem żoną, a 5 czerwca zostałam mamą Dawida ![]() Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć, bo przyznaję, że często korzystam z Waszych porad, a czasem zmuszacie mnie do różnych przemyśleń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Zadomowienie
|
Super, że pojawiły się nowe mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() Oby nam tutaj większość nie pouciekała na FB, ja to jestem sto lat za cywilizacją bo nawet tam konta nie mam ![]() ![]() Właśnie, właśnie skoro Kism zarzuciła temat krzesełek ![]() ![]() ![]() Anulka a za Filipka trzymamy kciuki bardzo mocno! Niunia wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! ![]() SzmaragdowyKotku z tymi mlekami to coś w tym jest. U nas lekarz powiedział, że przy refluksie mleko nie ma znaczenia, ale jak postanowiłam wypróbować mleko HIPP (że może będzie lepsze na nasz brzuszek) to Domi tak nim chlustała, że głowa mała ![]() ![]() Co do chrztu, to u nas była ta szatka. Dobrze, że mamy już to za sobą ![]() Planujecie dodawać kleik do mleka? ![]()
#2580 |
Wtajemniczenie
|
Cześć.
Męczący dzień za nami. Byłyśmy tzn. ja i Hania z Babcią Hani na zakupach ![]() ![]() ![]() Dziecko łyka powietrze nie tylko podczas jedzenia, ale też np. podczas płakania. Tak, czasami Jej się odbije. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.