III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-03, 09:21   #2551
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Dzień Dobry

Gratuluje wizyt dziewczyny ja jak miałam w piątek to jak zachcialam płytkę to lekarz powiedział, ze moze tam bedzie słabo widac bo dzidzia juz większa i moze nic nie pokazać...ale buzinke swoją wystawiła to nawet on był zdziwiony
Co do wielkości malutkiej no to 30t0dz miała 1400gr ale margines błędu to podobno aż 206g takze ja wole zeby te 1400 było bez błędu ja jestem drobna i niska za to tz jest wysoki dosyć i urodził sie duży ale brzuch mam malutki to moze klocek z niego nie wyjdzie

Latte-mi tez ostatnio nie wystarcza sam rogal do spania i zadzieram nogę na dodatkowa poduszkę

Simran-kotki sa kochane baaardzo mi brakuje mojego a w sumie naszego (mamy i siostry tez) kocurka, ktory u mamy pozostał...teraz jak byłam tydzień u mamy to nie zostawiłam go w spokoju

Katerina-no chłop zrobił Ci słuszna kanapeczkę i mów co to za jogurty zle bo mnie zaciekawiłaś

Czas sie podnieść po jakies swoje kanapeczki a pózniej walne pieczarkowa z makaronem i gigantyczna ilością śmietany no i dzisiaj w końcu musze kupić proszek i chyba juz jutro ruszam z praniem dla malutkiej tzn "juz" to chyba zle słowo bo Wy juz praniach a ja dopiero ruszam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-07-03 o 09:22
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:40   #2552
Asia19x
Zakorzenienie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Brawa dla tż niech dba o swoje dziewczynki, w końcu jesteście jego dwoma skarbami kochanymi

Niech się chłopak uczy heh

Dzień dobry
My już po śniadaniu i dalej leżakujemy Na 15 idę do urologa w sprawie tej nerki. Dzięki Bogu nie boli, ale trzeba sprawdzić, bo przez nią brzuszek twardy. Najgorzej jak wstaje siku czy do kuchni po jedzenie, jest okropnie twardy Ale leżę wytrwale i się nie nakręcam.

Kupię suszone śliwki, bo dalej nic. Rano tż mi mleko przyniósł i też nie pomogło.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość

No no Oby tak zostało
Brawa dla tżta
No oby

Gratuluję wszystkim mamusiom wizyt
Simran boski ten Twój kociak

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
A czytacie skład ? Bo czasami mnie one przerażają. OstAtnio czytałam skład jogurtu jednej z lepszych marek i już miałam w koszyku kilka tych jogurtów s po przeczytaniu odłożyłam wszystko ja się nie dziwię że w zupkach chińskich jest cała tablica mendelejewa ale żeby w jogurtach masakra

Dlatego ja prawie całkowicie zrezygnowałam z kupnych jogurtów. Kupuję tylko Activię do picia, bo strasznie ją lubię. A tak to wolę sama sobie coś zmiksować z naturalnym albo wkroić banana czy coś i już
Homogenizowane jeszcze bardzo lubię, Tż już w ogóle, Tutti z Biedry są pyszne, więc czasem też zjem ale tylko ten waniliowy.
Z tymi składami jest masakra, ja zwracam uwagę i czasem mnie to przeraża, szok

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister

Edytowane przez Asia19x
Czas edycji: 2014-07-03 o 09:41
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:41   #2553
201610121609
Konto usunięte

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Dzień dobry

My już po śniadaniu i dalej leżakujemy Na 15 idę do urologa w sprawie tej nerki. Dzięki Bogu nie boli, ale trzeba sprawdzić, bo przez nią brzuszek twardy. Najgorzej jak wstaje siku czy do kuchni po jedzenie, jest okropnie twardy Ale leżę wytrwale i się nie nakręcam.

Kupię suszone śliwki, bo dalej nic. Rano tż mi mleko przyniósł i też nie pomogło.

Tez ostatnio miałam jakas blokadę bo to co robiłam w wc nie można było czymś nazwać ale wczoraj jak ręka odjął takze spokojnie...minie podobno pomaga tez wypita na czczo woda z miodem i cytryna ale kto tam wie a teściowa twierdzi, ze wypita łyżeczka oleju lnianego moze zdziałać cuda ona w ogole kupuje ten olej w sklepach zielarskich czy aptece i pije łyżeczkę na czczo

Stary 2014-07-03, 09:41   #2554
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Jedź ciasteczka, jedź nie tylko mi będzie rosła
E tam, teraz może rosnąć. Żeby tylko po porodzie nie rosła

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
ja wlasnie tez te 2 pierwsze usg miałam za darmo a teraz czeka mnie wiekszy wydatek
Szkoda że tego trzeciego też nie refundują. Ale nie ma co narzekać, w pierwszej ciąży płaciłam za wszystkie.

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Gdybym to ja jeszcze chleb jadła a to zdarza mi się raz na miesiąc to pewnie też bym się najadła ale nie chce mi się stać w kuchni więc tyle dobrego,że można zjeść wszystko bez robienia
Mi też dzisiaj chyba ktoś walnął w pęcherz,bo nagle zerwałam się z wyra i pobiegłam do wc czując niesamowity ucisk w tamtym miejscu

Ale jak to tak bez chleba?? Nie wyobrazam sobie i podziwiam że nie musisz jeść pieczywa.

Cytat:
Mandragorrka widze chec na slodkie cie nie opuszcza ale ty szczupla jestes to takie ciastka nic nie zaszkodza hehe
Smacznego
Słodycze to moja wielka miłość w domu prawie nigdy nie mamy słodyczy bo wszystkie zeżre. Nie ważne ile ich jest. Mój mąż też lubi sobie podejść słodycze, wieć kupuje do biura i tam wcina
Fakt, że teraz w ciąży prawie nie mam na nie ochoty - częściej jakiś kabanos, śledź, chipsy, cola (samo zdrowie) ale i tak zdarza się że muszę zjeść coś słodkiego.

Cytat:
A czytacie skład ? Bo czasami mnie one przerażają. OstAtnio czytałam skład jogurtu jednej z lepszych marek i już miałam w koszyku kilka tych jogurtów s po przeczytaniu odłożyłam wszystko ja się nie dziwię że w zupkach chińskich jest cała tablica mendelejewa ale żeby w jogurtach masakra

No właśnie czytamy. Wszystko przez programy pani Bosackiej Wiem co jem. Wcześniej zylismy w blogiej nie świadomosci, a teraz staramy się wybierać mądrze.
Chociaż i tak czasami to olewam jak mnie najdzie ochota na gorący kubek albo inna chemię

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:43   #2555
201610121609
Konto usunięte

A próbowalyście zwykle chrupki kukurydziane maczać w serku waniliowym i jeść? Pyszne to kiedyś ktoś mi pokazał i teraz sobie przypomniałam

Stary 2014-07-03, 09:48   #2556
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzien dobry z rana

Chyba sie zarazilam od was porannym wstawaniem, godzina 8 i oczy jak 5 zloty nie wiem czy sie cieszyc czy nie, bo wszyscy spia i straszna nuda
Ale widze na wateczku juz od rana mamusiowe rozmowy

Etusia szczerze to nie wierze za bardzo w te antykolkowe i uspokajajace smoczki, czy w butelkach czy te do ssania dla dzidzi.
Wydaje mi sie to troche chwytem marketingowych tych firm, bo wiedza ze mamy chca jal najlepiej dla swoich dzieci to sie przebijaja w nazwach.
Ale to tylko moje zdanie

Ircha gratuluje nowego bobaska w rodzinie juz niedlugo bedziesz miala swojego

Mandragorrka widze chec na slodkie cie nie opuszcza ale ty szczupla jestes to takie ciastka nic nie zaszkodza hehe
Smacznego

Meta jakie dobre sniadanko probowalas tych serkow waniliowych z biedronki? Sa pyszne, danio bija na glowe hehe
wlasnie tez sie tegon obawiam ze te butelki atykolkowe sa przereklamowane a juz najwyzsza pora sie zdecydowac i cos kupic bo czas coraz mniej.

Co do jedzenia ja bardzo a to bardzo chciałabym nie jesc slodyczy a jakos mi sie to nie udaje a cialka coraz wiecej i waga do gory idzie jak szalona
chleb to uwielbiamy jak upieke moj tz nie cierpi chleba ze sklepu a cos musi jesc i przewaznie do pracy sa to kanapki bo salatki nie wezmie czasami mu owoca jakiegos dorzuce

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:54   #2557
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aisa84 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Gratuluje wizyt dziewczyny ja jak miałam w piątek to jak zachcialam płytkę to lekarz powiedział, ze moze tam bedzie słabo widac bo dzidzia juz większa i moze nic nie pokazać...ale buzinke swoją wystawiła to nawet on był zdziwiony
Co do wielkości malutkiej no to 30t0dz miała 1400gr ale margines błędu to podobno aż 206g takze ja wole zeby te 1400 było bez błędu ja jestem drobna i niska za to tz jest wysoki dosyć i urodził sie duży ale brzuch mam malutki to moze klocek z niego nie wyjdzie

Latte-mi tez ostatnio nie wystarcza sam rogal do spania i zadzieram nogę na dodatkowa poduszkę

Simran-kotki sa kochane baaardzo mi brakuje mojego a w sumie naszego (mamy i siostry tez) kocurka, ktory u mamy pozostał...teraz jak byłam tydzień u mamy to nie zostawiłam go w spokoju

Katerina-no chłop zrobił Ci słuszna kanapeczkę i mów co to za jogurty zle bo mnie zaciekawiłaś

Czas sie podnieść po jakies swoje kanapeczki a pózniej walne pieczarkowa z makaronem i gigantyczna ilością śmietany no i dzisiaj w końcu musze kupić proszek i chyba juz jutro ruszam z praniem dla malutkiej tzn "juz" to chyba zle słowo bo Wy juz praniach a ja dopiero ruszam

Już teraz nie pamiętam ale idź do edeki i poczytaj te najlepsze marki - zdziwisz się

Cytat:

Dzień dobry

No oby

Gratuluję wszystkim mamusiom wizyt
Simran boski ten Twój kociak

Dlatego ja prawie całkowicie zrezygnowałam z kupnych jogurtów. Kupuję tylko Activię do picia, bo strasznie ją lubię. A tak to wolę sama sobie coś zmiksować z naturalnym albo wkroić banana czy coś i już
Homogenizowane jeszcze bardzo lubię, Tż już w ogóle, Tutti z Biedry są pyszne, więc czasem też zjem ale tylko ten waniliowy.
Z tymi składami jest masakra, ja zwracam uwagę i czasem mnie to przeraża, szok
Pij naczczo gorąca wodę a potem śniadanie.
Albo siemie lniane.
Albo te śliwki.
Ja robię co 3 dni średnio mimo brania żelaza odstęp się nie zmienił

Dobra idę po jaja

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
E tam, teraz może rosnąć. Żeby tylko po porodzie nie rosła

Szkoda że tego trzeciego też nie refundują. Ale nie ma co narzekać, w pierwszej ciąży płaciłam za wszystkie.

Ale jak to tak bez chleba?? Nie wyobrazam sobie i podziwiam że nie musisz jeść pieczywa.

Słodycze to moja wielka miłość w domu prawie nigdy nie mamy słodyczy bo wszystkie zeżre. Nie ważne ile ich jest. Mój mąż też lubi sobie podejść słodycze, wieć kupuje do biura i tam wcina
Fakt, że teraz w ciąży prawie nie mam na nie ochoty - częściej jakiś kabanos, śledź, chipsy, cola (samo zdrowie) ale i tak zdarza się że muszę zjeść coś słodkiego.

No właśnie czytamy. Wszystko przez programy pani Bosackiej Wiem co jem. Wcześniej zylismy w blogiej nie świadomosci, a teraz staramy się wybierać mądrze.
Chociaż i tak czasami to olewam jak mnie najdzie ochota na gorący kubek albo inna chemię

Moja mama przestała ja oglądać hihi

Wiadomo czasami też się skusze na chemię itd. Ale jak chce jogurt to jogurt a nie chemię
To samo z serem żółtym. Tż je go tonami a znaleźć ser żółty prawdziwy albo z połowa mleka to cud a tak sama chemia

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:55   #2558
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Widzę, nie tylko mnie ciągnie do słodkiego Zawsze wolałam 'konkretne' jedzenie, jak byłam u gina w grudniu to się śmiała jak zobaczyła moje wyniki krwi - super, chyba codziennie schabowego wcinam A teraz? Mogłabym żreć mleczka w tubce na okrągło w ogóle to żądam, żeby produkowali je w większych pojemnościach! Co to jest 125ml?! 2 minuty i nie ma tematu!

Irenka
gratuluję zostania ciocią, fajnie, sporo bobasków Wam się rodzi w tym roku To teraz wszyscy czekają na dziewczynkę

Ja też miałam pierwsze 2 usg prenatalne refundowane i za 3 musiałabym zapłacić. Pytałam ginki - powiedziała, że nie widzi konieczności żebym je robiła. Więc sobie daruję. Ale fakt faktem - jest to dodatkowy bajer bo dzidzia już taka duża A że moja uparta to znowu średnio by się nam pokazywała
Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość
Witam się z rana

Wczoraj jakoś gorzej się czułam - bez sił totalnie byłam i w dodatku jakiegoś dołka podłapałam, ale już dzisiaj troszkę lepiej i muszę "tylko" teraz Was nadrobić...
A tak dzisiaj rano myślałam, gdzie się podziewałaś Dużo uśmiechu na dzień dzisiejszy
Cytat:

Mówisz o serkach Tutti ? no fakt są dobre i czasem mam wrażenie też,że lepsze niż Danio Bo w sumie Danio to mi co raz mniej smakuje ostatnio :P
Oj, ja też lubię te serki A próbowałyście tych biedronkowych serków waniliowych z nadzieniem truskawkowym? Vitello jak db pamiętam Mrrrr.... język mi w ucieka

Cytat:
Ja na razie jestem na etapie oglądania proszków do prania i płynów do płukania
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 09:59   #2559
Mandragorrka
Zakorzenienie

Właśnie przeczytalam

Dowcip Dnia:
Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi:
- Słuchaj, znakomicie rozumiem, co się z tobą dzieje jako mężczyzną.
Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz.
Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca:
- Do 60 nie zejdzie, chce 100.
- Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45!

Stary 2014-07-03, 10:04   #2560
Misstic
Wtajemniczenie

Aisa, Dzanet ja wlasnie czekam na dostawe mojego proszku do prania bo zamawialam i musze w koncu ruszyc z kopyta bo do wrzesnia nie zdaze wszystkiego poprac
Maz sie zaoferowal ze pomoze poprasowac wiec trzymam za slowo hehe

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:07   #2561
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Tez ostatnio miałam jakas blokadę bo to co robiłam w wc nie można było czymś nazwać ale wczoraj jak ręka odjął takze spokojnie...minie podobno pomaga tez wypita na czczo woda z miodem i cytryna ale kto tam wie a teściowa twierdzi, ze wypita łyżeczka oleju lnianego moze zdziałać cuda ona w ogole kupuje ten olej w sklepach zielarskich czy aptece i pije łyżeczkę na czczo

Olej lniany jest złotym środkiem na wszystko
Ma cudowne właściwości, ja sobie obiecałam, że wreszcie kupię i będę pić, ale boję się, że zwymiotuję prędzej
A bardzo bym chciała. Moja teściowa swego czasu też piła

Uuu, trochę się udało
nie jest to szczyt marzeń, ale zawsze coś

Cytat:
Właśnie przeczytalam

Dowcip Dnia:
Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi:
Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz.
Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca:
- Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45!

O Matko
Nie daj Boże do sąsiadki

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-03, 10:09   #2562
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Aisa, Dzanet ja wlasnie czekam na dostawe mojego proszku do prania bo zamawialam i musze w koncu ruszyc z kopyta bo do wrzesnia nie zdaze wszystkiego poprac

Maz sie zaoferowal ze pomoze poprasowac wiec trzymam za slowo hehe

Ja mojemu nie dam żelazka to tych maleństw ostatnio faktycznie zrobił błysk w mieszkaniu na mój przyjazd ale pobglebszej analizie stwierdzam, ze... wazonik (wcale nie tani) rozbity, gniazdko w łazience połamane (nie pytajcie jak bo nie wiem :p ), pudło plastikowe w szafie z ciuchami zimowymi połamane (bo patrzył co tam jest) i jeden z moich ulubionych kubeczków rozbity takze chyba wyprasuje sobie sama

Stary 2014-07-03, 10:12   #2563
Asia19x
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mojemu nie dam żelazka to tych maleństw ostatnio faktycznie zrobił błysk w mieszkaniu na mój przyjazd ale pobglebszej analizie stwierdzam, ze... wazonik (wcale nie tani) rozbity, gniazdko w łazience połamane (nie pytajcie jak bo nie wiem :p ), pudło plastikowe w szafie z ciuchami zimowymi połamane (bo patrzył co tam jest) i jeden z moich ulubionych kubeczków rozbity takze chyba wyprasuje sobie sama

Oj tam, starał się chłopak

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-03, 10:12   #2564
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Olej lniany jest złotym środkiem na wszystko
Ma cudowne właściwości, ja sobie obiecałam, że wreszcie kupię i będę pić, ale boję się, że zwymiotuję prędzej
A bardzo bym chciała. Moja teściowa swego czasu też piła

Uuu, trochę się udało
nie jest to szczyt marzeń, ale zawsze coś

O Matko
Nie daj Boże do sąsiadki

Kup, kup tez myślałam, ze mnie cofnie ale o dziwo bez problemu walnelam łyżeczkę skoro mój tz dawał radę z tym to każdy moze

Stary 2014-07-03, 10:16   #2565
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
No co ty Paulus
Juz nie dlugo zobaczysz ta piekna buzie na zywo
3D to tylko fajny bajer ale przeciez najwazniejsze jest to ze dzidzia zdrowa i mozna ja troche podejrzec przy normalnym usg
wiem wiem,juz nie płacze

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47140883]
MałaPaulina gratuluję wizyty Też mam łożysko na przedniej ścianie i nawet już nie marzę teraz o takim usg jak np miała Ana, bo na zwykłym mała zwykle pokazuje rączkę lub nóżkę... Moja gin stara mi sie pokazać buźkę, ale ja tam nic nie widzę
Jeszcze trochę i zobaczymy nasze maleństwa Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok, szyjka super, więc prócz brzucha nic Cię nie ogranicza
W szpitalu leżałam z dziewczyna w 31tc i jej synuś ważył 1500 i się cieszyła, że kawał chłopa Chyba na naszym wątku po prostu takie klocusie wychodzą [COLOR="Silver"]
[/QUOTE]
no niby racja,po prostu wczoraj mnie to troche przybiło ale ciesze sie ze wszystko okej

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Irenko gratuluję ale fajna nowina od rana

Dzień dobry
Mąż pojechał do pracy, ja niby juz wyspana ale jednak troszkę poleże, co będę się tak zrywać.
Co do spania i bólu to zauważyłam, że jak się naciagam albo duzo chodzę danego dnia to strasznie mnie boli w pachwinach i brzuch.
Ale mam już sposób. Oprócz rogala biorę taka dość wysoką poduszkę i jak leze na boku to nogę, którą mam wyżej kładę zgieta na poduszce. Pozycja bociana hihi mi to pomaga

Miłego dnia Mamusie
mam tak samo, najlepiej to chyba ciagle mieć coś między nogami

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość

małaPaulina, brawa za wizytę Może wasz dzidziuś będzie drobniejszy, łatwiej Ci będzie urodzić hehe. Ważne, że wszystko w porząsiu, a utulisz dzidziulka już niebawem. U mnie doktorek mówił, że to USG 4D nie wyjdzie z filmikiem, ale już nie pamiętam czemu . Łożysko na pewno mam z tyłu, bo ostatnio mi wpisywał w kwity. A ja też gaciami do samego września będę trzęsła, także nie stresuj się , nie jesteś sama choć wiadomo, ze jak się tu popatrzy na fotki niektórych dziewczyn, to aż się ślepka świeca jak żaróweczki do tych ich bobasków cudnych. Wkrótce będziesz miała bąbelka w realu i wtedy możesz się przyglądać, dzień i noc . Teraz pozostaje cierpliwie czekać i modlić się, by jakoś w miarę gładko poszło.
Ja też przedwczoraj szalałam z chipsami, oczywiście wszystkich nie zjadłam i mnie akurat nie sadziło, jednak czułam ciężar na żołądku, bo jeszcze zupka chińska była w międzyczasie. Nieciekawie się czułam po tych wybrykach, to był grzeszny dzień i starczymi na jakiś czas tych wybryków, to n ie na moje zdrowie
.
no i doskonale mnie rozumiesz z tą dzidzią co do chipsow nie zjadlam ich duzo ale w polaczeniu z pizza i kg czeresni bylo ciekawie no i gazowane do tego hehe
Cytat:
Właśnie przeczytalam

Dowcip Dnia:

dobre

Witam się chcialam tez napisc ze nie wyobrazam sobie zjesc na sniadanie np serek i owoc ja ogolnie jem syte sniadanka najlepiej kanapeczki bo nawet platkami z mlekiem nie umiem sie najesc i jem je tylko jako deser
Jeszcze tylko napisze ze znajoma Tzta urodzila-3,8kg córeczka w 2h

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:19   #2566
201610121609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
wiem wiem,juz nie płacze

no niby racja,po prostu wczoraj mnie to troche przybiło ale ciesze sie ze wszystko okej

mam tak samo, najlepiej to chyba ciagle mieć coś między nogami

no i doskonale mnie rozumiesz z tą dzidzią co do chipsow nie zjadlam ich duzo ale w polaczeniu z pizza i kg czeresni bylo ciekawie no i gazowane do tego hehe

dobre

Witam się chcialam tez napisc ze nie wyobrazam sobie zjesc na sniadanie np serek i owoc ja ogolnie jem syte sniadanka najlepiej kanapeczki bo nawet platkami z mlekiem nie umiem sie najesc i jem je tylko jako deser

Jeszcze tylko napisze ze znajoma Tzta urodzila-3,8kg córeczka w 2h

Trzymam sie ostro wersji, ze tez tak urodzę

Stary 2014-07-03, 10:24   #2567
Simran86
Raczkowanie

Słodycze mmm uwielbiam!!! Dlatego też ich w domu dużo nie mam bo bym wszystko wciągneła:-D
1.5 godziny sprzątania kuchni, ale jak cieszy teraz oko:-D pranie też już wywieszone, a ciuchy Milenki czekają na kolejne pranie i prasowanie;-)
Teraz chwilą odpoczynku i zajadam płatki z mlekiem :-D

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez Simran86
Czas edycji: 2014-07-03 o 10:25
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 10:41   #2568
Asia19x
Zakorzenienie

Co ja bym dała aby pobiegać po mieszkaniu i posprzątać Za to chyba wstanę i zrobię sobie kawę, a i głodna znowu się robię

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-03, 10:58   #2569
agness2011
Raczkowanie

No i jakimś cudem udało mi się Was nadrobić

Z tego co pamiętam, to rozmawiałyście o porodach z TŻtami - ja bym baardzo chciała, żeby mój mąż był przy porodzie, bo zawsze to dodatkowe wsparcie i jakoś bezpieczniej bym się czuła jakby był obok, ale on póki co niezdecydowany... Naciskać na niego nie będę, bo podobno najgorsze co można zrobić to zmusić do udziału w porodzie - on zna moje zdanie, wie, że chcę żeby przy mnie był ale też i wie, że zaakceptuję każdą jego decyzję. Nie zmienia to jednak faktu, że mam nadzieję, że jednak się zdecyduje Będziemy jeszcze mieli razem zajęcia praktyczne z porodu rodzinnego w sr i liczę na to, że to go przekona ostatecznie

Metamfetaminax szkoda, że jednak się nie udało z tymi ziemniakami... też chętnie bym poznała ten sposób Gdybyś jednak kiedyś go odkryła to koniecznie daj znać

funykiki witaj

Ana*** super zakupki - śliczny jest ten zestaw różowy ja póki co się wstrzymuję z rzeczami dla młodej, bo 23 lipca mam ostatnie USG, to może w końcu mi się potwierdzi, czy to na pewno dziewczynka i wtedy będę szaleć

ania9106 brawa za wizytę i niezłą wagę "maleństwa"

Cytat:
Dobry wieczór miłe panie, kurcze, mój Tż jest kochany, wiecie jak mnie wspiera.. Zrobil mi obiad, nie ważne że o 18, pranie, odkurzył, krzyczy, że wstaje i jeszcze spełnia moje wszystkie zachcianki, zrobił zakupy, pojechał do apteki Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień
Asia19x super, że masz takie wsparcie i trzymam kciuki, żeby mu nie przeszło

Simran86 niezłe zakupki ja chyba też się muszę za nie zabrać, bo tych małych rzeczy do kupienia to spoooro jest...

elffirka super, że kołyska się znalazła czekamy na zdjęcia po przygotowaniu

małaPaulina wagą się nie przejmuj - każdy maluszek rośnie w swoim tempie najważniejsze, że jest wszystko ok, a na buźkę jeszcze popatrzysz - porody już coraz bliżej

etusiaaa też się właśnie zastanawiam nad butelkami - chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie to bywa i jednak jakąś butelkę i małą puszkę mleka trzeba w domu mieć... ja skłaniam się chyba ku tym zestawom startowym (np. Aventa), bo pojedynczo kupować to drożej wychodzi...

Jeśli o kimś zapomniałam to wybaczcie trochę tego nadrabiania było...

Cytat:
To witaj w klubie z tym wczorajszym dolkiem..
Oby dzisiaj bylo lepiej
Misstic dzięki oby i u Ciebie było dziś lepiej

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47142489]
A tak dzisiaj rano myślałam, gdzie się podziewałaś Dużo uśmiechu na dzień dzisiejszy
[/QUOTE]

dzanet2108 dziękuję - dziś już chyba troszkę lepszy dzień będzie

Ja w poniedziałek miałam wizytę i ginek mnie trochę nastraszył, że serduszko młodej za szybko bije... co prawda po 20 minutach trochę się uspokoiło i wróciło do normy ale całe popołudnie miałam skopane i te moje gorsze dni też chyba przez to... martwię się, żeby wszystko było w porządku ale też staram się być dobrej myśli... z tego co mówił, to nie jest to powód, żeby kłaść do szpitala, ale muszę to kontrolować 2 razy w tygodniu - całe szczęście, że w sr jest możliwość posłuchania serduszka, więc już wczoraj się troszkę uspokoiłam, bo było w normie

I strasznie zaczęły męczyć mnie obrzęki nóg i rąk... też tak macie?

No i dziś od rana szaleję - wydałam ponad 500 zł ale za to zamówiłam odkurzacz i łóżeczko dla młodej

Co do słodyczy, to nic nie mówcie, bo ja się staram opanować, ale jak ktoś mi przypomni to koniec... Aż musiałam pójść po kilka kawałków czekolady
agness2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:11   #2570
Asia19x
Zakorzenienie

Dzięki Agnes

Przyszła Pani Magister
Stary 2014-07-03, 11:20   #2571
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
gratuluję wizyt
ja mam siódmego
No to wizytujemy razem

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczynki!
Spieszę do Was z wesołą nowiną... Wczoraj po 18tej urodził się mój bratanek Szymon Wszystko OK, oboje z mamą mają się dobrze. Zbytnio szczegółów nie znam, bo w zasadzie brat może ujął wszystko w 2-3 zdaniach tak ogólnie, bo przecież musiał obdzwonić najbliższą rodzinkę a trochę nas jest. Mały wcale nie taki mały, bo 61 cm długi i waga ponad 4100 także klocuś, ale najważniejsze, że wszystko w porządku. Raczej bratowa rodziła sn, bynajmniej taki był plan. Jak dowiem się coś więcej to Wam napiszę. Póki co cieszę się po raz kolejny mianem CIOCI Kolejna dzidziulka do obdarowywania. Wczoraj już Wam nie pisałam, bo walczyłam z tą kartką dla zięcia znajomej na 40 urodziny, a jak brat dzwonił to akurat kończyłam motor z pampersów dla małego Zostało go tylko ozdobić i wydrukować rejestracje, misio już na nim siedzi Ale miałam wyczucie kiedy go zrobić hehe. Tylko mieszkamy od siebie daleko, więc póki co nie wybieram się do nich to najwyżej im go wyślę.
Włoski umyte,idę zrobić jakąś kanapkę i Was po nadrabiać.

gratulacje

[QUOTE=ircha06;47141421]

Niestabilna, narobiłaś samku tymi malinkami. Nie mam swojego podwórka i krzaczków, ale chyba sobie dziś mały pojemniczek zafunduję. Niech niunia poczuje co dobre

Moj szaleje po malinkach

Dzień dobry
Ja wstalam nie dawno i jestem taka zamulona... czas na śniadanie

Stary 2014-07-03, 11:24   #2572
Mo_onika_ika
Rozeznanie

witam i ja dzisiaj
Dziś 31 tc ale nawet to mnie nie cieszy.. Jak wczoraj zaczęły się potężne bóle pleców tak dzisiaj ciąg dalszy. Nie jestem w stanie normalnie wstać z łóżka, iść... Do tego moje łydki są takie ciężkie i napięte...Czuję się z tym strasznie. I wiem że już teraz może być tylko gorzej, ciężej. Czuję się do niczego. Nic sama zrobić nie mogę. A plecy bolą od łopatek po krzyż...
Mały fika od rana, wsadził gdzieś stópkę we wnętrzności i bolało Ale On może
Mój kalendarz pokazuje że zaczynam 31 tc i wraz z tym 8 miesiąc

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:30   #2573
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:

Czytam i dosyć często się przerażam. Czasem już zupka chińska wydaje się mniej napakowana niż te niektóre na pozór zdrowe produkty

Cytat:

.
Jakoś mi nie smakuje,chyba,że niekrojony jeszcze ciepły to zjem z masłem a tak to każdy jeden jakiś jest niedobry,ale bułki z dynią jem za to No i mam wstręt po tym jak raz robiąc sobie kanapeczki będąc jeszcze zamroczona snem natrafiłam na kawałek.... paznokcia i to nie mojego,bo ja mam małe paluszki i paznokcie a chlebek dopiero odpakowałam Prosto z piekarni Więc już trochę uraz został...

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47142489]
Oj, ja też lubię te serki A próbowałyście tych biedronkowych serków waniliowych z nadzieniem truskawkowym? Vitello jak db pamiętam Mrrrr.... język mi w ucieka

[/QUOTE]
taa dobre ale jakoś częściej jem Fruvitę Duo

Cytat:
Napisane przez agness2011 Pokaż wiadomość

Metamfetaminax szkoda, że jednak się nie udało z tymi ziemniakami... też chętnie bym poznała ten sposób Gdybyś jednak kiedyś go odkryła to koniecznie daj znać
Jest takie jedno urządzenie i praktycznie każda z nas ma w domu i dużo miejsca tylko zajmuje-facet...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:35   #2574
Misstic
Wtajemniczenie

Agness u mnie chyba lepiej dzisiaj nie bedzie..

Pokaz lozeczko i odkurzacz jaki zamowilas

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 11:37   #2575
201610121609
Konto usunięte

agness, Monika-współczuje tych opuchnięć...mnie na razie omijają te rewelacje i mam nadzieje, ze tak pozostanie

Mnie wczoraj Ana zaraziła ta swoją posciela i znalazłam tam na stronce śpiworek i to moze być fajna sprawa do wózka chociaż nie znam sie na zimę za cienki ale nie wsadze małej na poczatku września w gruby śpiwór wyślę mamę w Pl do sklepu handlujacego ich rzeczami chociaż kto tam wie czy beda to mieli...trzeba najpierw zadzwonić bo sa dwa takie sklepy i każdy po 30km od mamy i każdy w inna stronę a ze mama lubi jeździć to nie powinno być problemu no i ciekawe ile to kosztuje
O taki mnie meczy od wczoraj

ImageUploadedByWizaz Forum1404380252.286866.jpg

Stary 2014-07-03, 12:01   #2576
małaPaulina
Wtajemniczenie

Cytat:
agness, Monika-współczuje tych opuchnięć...mnie na razie omijają te rewelacje i mam nadzieje, ze tak pozostanie

Mnie wczoraj Ana zaraziła ta swoją posciela i znalazłam tam na stronce śpiworek i to moze być fajna sprawa do wózka chociaż nie znam sie na zimę za cienki ale nie wsadze małej na poczatku września w gruby śpiwór wyślę mamę w Pl do sklepu handlujacego ich rzeczami chociaż kto tam wie czy beda to mieli...trzeba najpierw zadzwonić bo sa dwa takie sklepy i każdy po 30km od mamy i każdy w inna stronę a ze mama lubi jeździć to nie powinno być problemu no i ciekawe ile to kosztuje
O taki mnie meczy od wczoraj

Załącznik 5726329

zeby zobaczyc to zdjecie musze sie zalogowac na FB WTF

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:16   #2577
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Tż dzwonił i mówi,że ma dla mnie niespodziankę ale to dopiero za 2 miesiące i będzie bardzo mi się podobać..... Hmmm..
a) telewizor (na raty )
b) dzidziuś ale to bankowo więc odpada
c) załatwi mi pracę
d) ściemnia

Jakoś te 3 rzeczy wydają mi się najbardziej prawdopodobne i przeżyję szok jak będzie inaczej Tylko po co robi z tego taką tajemnicę...

Pomidorówką pachnie na cały domek Wciągam drugą michę,bo dawno tak dobra mi się nie udała ehh chyba mamie fast fooda zamówię na obiad,bo ona takiej gęstej nie zje

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-03, 12:22   #2578
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
zeby zobaczyc to zdjecie musze sie zalogowac na FB WTF
Śliczne
Ja na kom widzę bez problemu, nie otwiera mi się to w fb

Stary 2014-07-03, 12:26   #2579
Niestabilna
Wtajemniczenie

Czas na chwilę zapomnienia

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1404383189302.jpg (62,0 KB, 13 załadowań)
Stary 2014-07-03, 12:30   #2580
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Tż dzwonił i mówi,że ma dla mnie niespodziankę ale to dopiero za 2 miesiące i będzie bardzo mi się podobać..... Hmmm..
a) telewizor (na raty )
b) dzidziuś ale to bankowo więc odpada
c) załatwi mi pracę
d) ściemnia

Jakoś te 3 rzeczy wydają mi się najbardziej prawdopodobne i przeżyję szok jak będzie inaczej Tylko po co robi z tego taką tajemnicę...

Pomidorówką pachnie na cały domek Wciągam drugą michę,bo dawno tak dobra mi się nie udała ehh chyba mamie fast fooda zamówię na obiad,bo ona takiej gęstej nie zje
Pomidorowka język uciekł mi nie powiem gdzie... Kupilam pomidory i czekają aż zrobi się z nich pomidorówka. Oczywiście sama się zrobi
Ciekawe co Twój Tz taki tajemniczy
ja jescze nigdy nie znalazłam dodatku w chlebie, ale nic dziwnego że się zrazilas.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości