|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Dzień Dobry
![]() Gratuluje wizyt dziewczyny ja jak miałam w piątek to jak zachcialam płytkę to lekarz powiedział, ze moze tam bedzie słabo widac bo dzidzia juz większa i moze nic nie pokazać...ale buzinke swoją wystawiła to nawet on był zdziwiony ![]() Co do wielkości malutkiej no to 30t0dz miała 1400gr ale margines błędu to podobno aż 206g takze ja wole zeby te 1400 było bez błędu ja jestem drobna i niska za to tz jest wysoki dosyć i urodził sie duży ale brzuch mam malutki to moze klocek z niego nie wyjdzie ![]() Latte-mi tez ostatnio nie wystarcza sam rogal do spania i zadzieram nogę na dodatkowa poduszkę ![]() Simran-kotki sa kochane baaardzo mi brakuje mojego a w sumie naszego (mamy i siostry tez) kocurka, ktory u mamy pozostał...teraz jak byłam tydzień u mamy to nie zostawiłam go w spokoju Katerina-no chłop zrobił Ci słuszna kanapeczkę i mów co to za jogurty zle bo mnie zaciekawiłaś ![]() Czas sie podnieść po jakies swoje kanapeczki a pózniej walne pieczarkowa z makaronem i gigantyczna ilością śmietany no i dzisiaj w końcu musze kupić proszek i chyba juz jutro ruszam z praniem dla malutkiej tzn "juz" to chyba zle słowo bo Wy juz praniach a ja dopiero ruszam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-07-03 o 09:22 |
|
|
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Niech się chłopak uczy heh ![]() Dzień dobry My już po śniadaniu i dalej leżakujemy Na 15 idę do urologa w sprawie tej nerki. Dzięki Bogu nie boli, ale trzeba sprawdzić, bo przez nią brzuszek twardy. Najgorzej jak wstaje siku czy do kuchni po jedzenie, jest okropnie twardy Ale leżę wytrwale i się nie nakręcam.Kupię suszone śliwki, bo dalej nic. Rano tż mi mleko przyniósł i też nie pomogło. No oby ![]() Gratuluję wszystkim mamusiom wizyt ![]() Simran boski ten Twój kociak Cytat:
![]() Homogenizowane jeszcze bardzo lubię, Tż już w ogóle, Tutti z Biedry są pyszne, więc czasem też zjem ale tylko ten waniliowy. Z tymi składami jest masakra, ja zwracam uwagę i czasem mnie to przeraża, szok
Edytowane przez Asia19x Czas edycji: 2014-07-03 o 09:41 |
||
|
|
|
#2553 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
Tez ostatnio miałam jakas blokadę ale wczoraj jak ręka odjął takze spokojnie...minie podobno pomaga tez wypita na czczo woda z miodem i cytryna ale kto tam wie a teściowa twierdzi, ze wypita łyżeczka oleju lnianego moze zdziałać cuda ona w ogole kupuje ten olej w sklepach zielarskich czy aptece i pije łyżeczkę na czczo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2554 | ||||
|
Zakorzenienie
|
E tam, teraz może rosnąć. Żeby tylko po porodzie nie rosła
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak to tak bez chleba?? Nie wyobrazam sobie i podziwiam że nie musisz jeść pieczywa. Cytat:
![]() Fakt, że teraz w ciąży prawie nie mam na nie ochoty - częściej jakiś kabanos, śledź, chipsy, cola (samo zdrowie) ale i tak zdarza się że muszę zjeść coś słodkiego. Cytat:
Chociaż i tak czasami to olewam jak mnie najdzie ochota na gorący kubek albo inna chemię ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2555 |
|
Konto usunięte
|
A próbowalyście zwykle chrupki kukurydziane maczać w serku waniliowym i jeść? Pyszne to
kiedyś ktoś mi pokazał i teraz sobie przypomniałam Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2556 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do jedzenia ja bardzo a to bardzo chciałabym nie jesc slodyczy ![]() chleb to uwielbiamy jak upieke moj tz nie cierpi chleba ze sklepu a cos musi jesc i przewaznie do pracy sa to kanapki bo salatki nie wezmie czasami mu owoca jakiegos dorzuce
|
|
#2557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Albo siemie lniane. Albo te śliwki. Ja robię co 3 dni średnio mimo brania żelaza odstęp się nie zmienił ![]() Dobra idę po jaja Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
hihiWiadomo czasami też się skusze na chemię itd. Ale jak chce jogurt to jogurt a nie chemię ![]() To samo z serem żółtym. Tż je go tonami a znaleźć ser żółty prawdziwy albo z połowa mleka to cud a tak sama chemia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2558 | |||
|
Konto usunięte
|
Widzę, nie tylko mnie ciągnie do słodkiego
Zawsze wolałam 'konkretne' jedzenie, jak byłam u gina w grudniu to się śmiała jak zobaczyła moje wyniki krwi - super, chyba codziennie schabowego wcinam A teraz? Mogłabym żreć mleczka w tubce na okrągło w ogóle to żądam, żeby produkowali je w większych pojemnościach! Co to jest 125ml?! 2 minuty i nie ma tematu!Irenka gratuluję zostania ciocią, fajnie, sporo bobasków Wam się rodzi w tym roku ![]() Ja też miałam pierwsze 2 usg prenatalne refundowane i za 3 musiałabym zapłacić. Pytałam ginki - powiedziała, że nie widzi konieczności żebym je robiła. Więc sobie daruję. Ale fakt faktem - jest to dodatkowy bajer bo dzidzia już taka duża ![]() Cytat:
Cytat:
A próbowałyście tych biedronkowych serków waniliowych z nadzieniem truskawkowym? Vitello jak db pamiętam Mrrrr.... język mi w Cytat:
i płynów do płukania
|
|||
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przeczytalam
![]() Dowcip Dnia: Żona w ostatnim miesiącu ciąży. Mąż sypia na kanapie. Widząc, jak mąż się męczy, żona mu mówi: - Słuchaj, znakomicie rozumiem, co się z tobą dzieje jako mężczyzną. Idź ten jeden, jedyny raz do sąsiadki. Rozmawiałam już z nią, bo bardzo cię kocham i nie chcę, żebyś się męczył. Weźmie 60 złotych, no, ale sam rozumiesz. Facet, nie wierząc swoim uszom, bierze pieniądze i pędzi do sąsiadki. Jednak po chwili wraca: - Do 60 nie zejdzie, chce 100. - Co za suka! Jak ona w zeszłym roku była w ciąży, to ja obsłużyłam jej męża za 45! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2560 |
|
Wtajemniczenie
|
Aisa, Dzanet ja wlasnie czekam na dostawe mojego proszku do prania bo zamawialam i musze w koncu ruszyc z kopyta bo do wrzesnia nie zdaze wszystkiego poprac
![]() Maz sie zaoferowal ze pomoze poprasowac wiec trzymam za slowo hehe
|
#2561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma cudowne właściwości, ja sobie obiecałam, że wreszcie kupię i będę pić, ale boję się, że zwymiotuję prędzej ![]() A bardzo bym chciała. Moja teściowa swego czasu też piła Uuu, trochę się udało nie jest to szczyt marzeń, ale zawsze coś ![]() Cytat:
O Matko ![]() Nie daj Boże do sąsiadki ![]()
|
|
|
#2562 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mojemu nie dam żelazka to tych maleństw ostatnio faktycznie zrobił błysk w mieszkaniu na mój przyjazd ale pobglebszej analizie stwierdzam, ze... wazonik (wcale nie tani) rozbity, gniazdko w łazience połamane (nie pytajcie jak bo nie wiem :p ), pudło plastikowe w szafie z ciuchami zimowymi połamane (bo patrzył co tam jest) i jeden z moich ulubionych kubeczków rozbity takze chyba wyprasuje sobie sama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam, starał się chłopak
|
|
|
#2564 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kup, kup tez myślałam, ze mnie cofnie ale o dziwo bez problemu walnelam łyżeczkę skoro mój tz dawał radę z tym to każdy moze Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2565 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47140883] MałaPaulina gratuluję wizyty Też mam łożysko na przedniej ścianie i nawet już nie marzę teraz o takim usg jak np miała Ana, bo na zwykłym mała zwykle pokazuje rączkę lub nóżkę... Moja gin stara mi sie pokazać buźkę, ale ja tam nic nie widzę ![]() Jeszcze trochę i zobaczymy nasze maleństwa Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok, szyjka super, więc prócz brzucha nic Cię nie ogranicza W szpitalu leżałam z dziewczyna w 31tc i jej synuś ważył 1500 i się cieszyła, że kawał chłopa Chyba na naszym wątku po prostu takie klocusie wychodzą [/QUOTE] no niby racja,po prostu wczoraj mnie to troche przybiło ale ciesze sie ze wszystko okej ![]() Cytat:
Cytat:
co do chipsow nie zjadlam ich duzo ale w polaczeniu z pizza i kg czeresni bylo ciekawie no i gazowane do tego heheCytat:
![]() Witam się chcialam tez napisc ze nie wyobrazam sobie zjesc na sniadanie np serek i owocJeszcze tylko napisze ze znajoma Tzta urodzila-3,8kg córeczka w 2h
|
|
#2566 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Trzymam sie ostro wersji, ze tez tak urodzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2567 |
|
Raczkowanie
|
Słodycze mmm uwielbiam!!! Dlatego też ich w domu dużo nie mam bo bym wszystko wciągneła:-D
1.5 godziny sprzątania kuchni, ale jak cieszy teraz oko:-D pranie też już wywieszone, a ciuchy Milenki czekają na kolejne pranie i prasowanie;-) Teraz chwilą odpoczynku i zajadam płatki z mlekiem :-D Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez Simran86 Czas edycji: 2014-07-03 o 10:25 |
|
|
|
#2568 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja bym dała aby pobiegać po mieszkaniu i posprzątać
Za to chyba wstanę i zrobię sobie kawę, a i głodna znowu się robię
|
|
#2569 | |
|
Raczkowanie
|
No i jakimś cudem udało mi się Was nadrobić
Z tego co pamiętam, to rozmawiałyście o porodach z TŻtami - ja bym baardzo chciała, żeby mój mąż był przy porodzie, bo zawsze to dodatkowe wsparcie i jakoś bezpieczniej bym się czuła jakby był obok, ale on póki co niezdecydowany... Naciskać na niego nie będę, bo podobno najgorsze co można zrobić to zmusić do udziału w porodzie - on zna moje zdanie, wie, że chcę żeby przy mnie był ale też i wie, że zaakceptuję każdą jego decyzję. Nie zmienia to jednak faktu, że mam nadzieję, że jednak się zdecyduje Będziemy jeszcze mieli razem zajęcia praktyczne z porodu rodzinnego w sr i liczę na to, że to go przekona ostatecznie ![]() Metamfetaminax szkoda, że jednak się nie udało z tymi ziemniakami... też chętnie bym poznała ten sposób Gdybyś jednak kiedyś go odkryła to koniecznie daj znać ![]() funykiki witaj Ana*** super zakupki - śliczny jest ten zestaw różowy ![]() ania9106 brawa za wizytę i niezłą wagę "maleństwa" ![]() Cytat:
![]() Simran86 niezłe zakupki ja chyba też się muszę za nie zabrać, bo tych małych rzeczy do kupienia to spoooro jest...elffirka super, że kołyska się znalazła czekamy na zdjęcia po przygotowaniu ![]() małaPaulina wagą się nie przejmuj - każdy maluszek rośnie w swoim tempie ![]() etusiaaa też się właśnie zastanawiam nad butelkami - chciałabym karmić piersią, ale wiadomo, że różnie to bywa i jednak jakąś butelkę i małą puszkę mleka trzeba w domu mieć... ja skłaniam się chyba ku tym zestawom startowym (np. Aventa), bo pojedynczo kupować to drożej wychodzi... ![]() Jeśli o kimś zapomniałam to wybaczcie Misstic dzięki oby i u Ciebie było dziś lepiej [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47142489] A tak dzisiaj rano myślałam, gdzie się podziewałaś [/QUOTE] dzanet2108 dziękuję - dziś już chyba troszkę lepszy dzień będzie ![]() Ja w poniedziałek miałam wizytę i ginek mnie trochę nastraszył, że serduszko młodej za szybko bije... ale też staram się być dobrej myśli... z tego co mówił, to nie jest to powód, żeby kłaść do szpitala, ale muszę to kontrolować 2 razy w tygodniu - całe szczęście, że w sr jest możliwość posłuchania serduszka, więc już wczoraj się troszkę uspokoiłam, bo było w normie ![]() I strasznie zaczęły męczyć mnie obrzęki nóg i rąk... No i dziś od rana szaleję - wydałam ponad 500 zł ale za to zamówiłam odkurzacz i łóżeczko dla młodej Co do słodyczy, to nic nie mówcie, bo ja się staram opanować, ale jak ktoś mi przypomni to koniec... Aż musiałam pójść po kilka kawałków czekolady |
|
|
|
|
#2570 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Agnes
|
|
#2571 | |
|
Wtajemniczenie
|
No to wizytujemy razem
![]() Cytat:
gratulacje ![]() [QUOTE=ircha06;47141421] Niestabilna, narobiłaś samku tymi malinkami. Nie mam swojego podwórka i krzaczków, ale chyba sobie dziś mały pojemniczek zafunduję. Niech niunia poczuje co dobre ![]() Moj szaleje po malinkach ![]() Dzień dobry ![]() Ja wstalam nie dawno i jestem taka zamulona... czas na śniadanie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2572 |
|
Rozeznanie
|
witam i ja dzisiaj
![]() Dziś 31 tc ale nawet to mnie nie cieszy.. Jak wczoraj zaczęły się potężne bóle pleców tak dzisiaj ciąg dalszy. Nie jestem w stanie normalnie wstać z łóżka, iść... Do tego moje łydki są takie ciężkie i napięte...Czuję się z tym strasznie. I wiem że już teraz może być tylko gorzej, ciężej. Czuję się do niczego. Nic sama zrobić nie mogę. A plecy bolą od łopatek po krzyż... Mały fika od rana, wsadził gdzieś stópkę we wnętrzności i bolało Ale On może Mój kalendarz pokazuje że zaczynam 31 tc i wraz z tym 8 miesiąc
|
#2573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No i mam wstręt po tym jak raz robiąc sobie kanapeczki będąc jeszcze zamroczona snem natrafiłam na kawałek.... paznokcia i to nie mojego,bo ja mam małe paluszki i paznokcie a chlebek dopiero odpakowałam Prosto z piekarni Więc już trochę uraz został...[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47142489] Oj, ja też lubię te serki A próbowałyście tych biedronkowych serków waniliowych z nadzieniem truskawkowym? Vitello jak db pamiętam Mrrrr.... język mi w [/QUOTE] taa dobre Cytat:
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#2574 |
|
Wtajemniczenie
|
Agness u mnie chyba lepiej dzisiaj nie bedzie..
Pokaz lozeczko i odkurzacz jaki zamowilas
|
#2575 |
|
Konto usunięte
|
agness, Monika-współczuje tych opuchnięć...mnie na razie omijają te rewelacje i mam nadzieje, ze tak pozostanie
![]() Mnie wczoraj Ana zaraziła ta swoją posciela i znalazłam tam na stronce śpiworek i to moze być fajna sprawa do wózka chociaż nie znam sie na zimę za cienki ale nie wsadze małej na poczatku września w gruby śpiwór wyślę mamę w Pl do sklepu handlujacego ich rzeczami chociaż kto tam wie czy beda to mieli...trzeba najpierw zadzwonić bo sa dwa takie sklepy i każdy po 30km od mamy i każdy w inna stronę a ze mama lubi jeździć to nie powinno być problemu no i ciekawe ile to kosztuje ![]() O taki mnie meczy od wczoraj ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1404380252.286866.jpg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2576 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
WTF
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
Tż dzwonił i mówi,że ma dla mnie niespodziankę ale to dopiero za 2 miesiące i będzie bardzo mi się podobać..... Hmmm..
a) telewizor (na raty )b) dzidziuś ale to bankowo więc odpada c) załatwi mi pracę d) ściemnia Jakoś te 3 rzeczy wydają mi się najbardziej prawdopodobne i przeżyję szok jak będzie inaczej Tylko po co robi z tego taką tajemnicę...Pomidorówką pachnie na cały domek
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
#2578 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne
Ja na kom widzę bez problemu, nie otwiera mi się to w fb Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2579 |
|
Wtajemniczenie
|
Czas na chwilę zapomnienia
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
język uciekł mi nie powiem gdzie... Kupilam pomidory i czekają aż zrobi się z nich pomidorówka. Oczywiście sama się zrobi Ciekawe co Twój Tz taki tajemniczy ![]() ja jescze nigdy nie znalazłam dodatku w chlebie, ale nic dziwnego że się zrazilas. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

ja jestem drobna i niska za to tz jest wysoki dosyć i urodził sie duży ale brzuch mam malutki to moze klocek z niego nie wyjdzie 

niech dba o swoje dziewczynki, w końcu jesteście jego dwoma skarbami kochanymi 

Na 15 idę do urologa w sprawie tej nerki. Dzięki Bogu nie boli, ale trzeba sprawdzić, bo przez nią brzuszek twardy. Najgorzej jak wstaje siku czy do kuchni po jedzenie, jest okropnie twardy
Ale leżę wytrwale i się nie nakręcam.
masakra

w ogóle to żądam, żeby produkowali je w większych pojemnościach! Co to jest 125ml?! 2 minuty i nie ma tematu!

co do chipsow nie zjadlam ich duzo ale w polaczeniu z pizza i kg czeresni bylo ciekawie
Gdybyś jednak kiedyś go odkryła to koniecznie daj znać
Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień 
ale też staram się być dobrej myśli... z tego co mówił, to nie jest to powód, żeby kłaść do szpitala, ale muszę to kontrolować 2 razy w tygodniu - całe szczęście, że w sr jest możliwość posłuchania serduszka, więc już wczoraj się troszkę uspokoiłam, bo było w normie
język uciekł mi nie powiem gdzie... Kupilam pomidory i czekają aż zrobi się z nich pomidorówka. Oczywiście sama się zrobi