|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
:klaski:Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2492 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Spacer 300 metrów do sklepu i z powrotem przerosl moje możliwości... Jak już wtacalam to myślałam że się cofam. No koszmar. Tak mnie plecy zaczęły boleć... Miałam wrażenie że ludzie się patrzą z litoscia na mnie... To było najdłuższe 300 metrow w moim życiu. Teraz siedzę w domu i dalej boli. To jest straszne!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2493 |
|
Zakorzenienie
|
mój twardo twierdzi, że będzie. o ile akurat nie będzie w pracy czy coś. ma zaplanowany urlop na okolice terminu, ale wiadomo że to nigdy nic nie wiadomo, a z pracy się nie urwie, bo nie wyjedzie spod ziemi. musiałoby się chyba walić
![]() pościeli planuję chyba 2 komplety, natomiast jeszcze nie wiem. na teraz mamy 2 prześcieradełka i chyba 1 komplet w tych od kuzynek. zobaczę potem jak przyjdzie mi prać. czekam na paczkę, mam dostać chicco jakiś płyn tylko nie pamiętam czy do prania czy płukania. kojarzycie produkty do prania chicco? używał ktoś, może znajomy? ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- łał, gratuluję 1800 g ![]() jest jakieś cięższe dziecko na wątku?
|
|
|
|
#2494 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wróciliśmy ze spacerku teraz kolacja - camembert - i czekoladka
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy
no pani gin mowi ze kawal chlopa z niego ale w normie Strasznie mi ulzylo ze te torbiele sie wchlonely. Niby to nic ale jednak nie dawalo mi to spokoju
|
#2496 |
|
Konto usunięte
|
Ania, wow, spora juz twoja dzidzia, gratulacje dla was :-D
Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde Czas edycji: 2014-07-02 o 19:51 |
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu gratuluję, maleństwo faktycznie spore
![]() Dobry wieczór miłe panie, kurcze, mój Tż jest kochany, wiecie jak mnie wspiera.. Zrobil mi obiad, nie ważne że o 18, pranie, odkurzył, krzyczy, że wstaje i jeszcze spełnia moje wszystkie zachcianki, zrobił zakupy, pojechał do apteki Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Ale mnie coś boli dzisiaj nad pośladkami... Ma ktoś tak? Jeszcze się nastałam w kuchni to tym bardziej a jak leżę to czuję,że ten ból z pleców rozchodzi się na pośladki..
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|
|
|
|
#2499 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to ja mam 91cm ale w sumie podobnie miałam nie za bardzo mi przytyło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a gaziki jałowe do pępuszka ![]() jak się mylę niech mnie któraś poprawi? Cytat:
Myślę, ze u nas też się nic nie zmieni... też mąż był przy poronieniu a to naprawdę był bardzo kiepski widok... Cytat:
kawał dzidziocha
|
||||||
|
|
|
#2500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna waga i najważniejsze że dzidzia zdrowa i ze torbiele się wchłonely ![]() Cytat:
niech dba o swoje dziewczynki, w końcu jesteście jego dwoma skarbami kochanymi ![]() Miałam dobry dzień, a teraz coś mi wszystko opadło, chyba przez to, że wszystko mi dziś z rąk w kuchni leci. ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- 2500 postów za nami po dwóch tygodniach |
||
|
|
|
#2501 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczynki
![]() przyszła paczuszki z rzeczami Milenki wrzucam zdjęcia oczywiście zamówiłam sobie też seksi majteczki z siateczki i baaaaardzo małe podpaski, ale już zdjęć tego dobrodziejstwa wrzucać nie będę Niby dzisiaj nie mieliśmy jakiś konkretnych planów, a dzień nam tak zleciał... jak wyjechaliśmy z domu przed 14 tak wróciliśmy przed 18, później weterynarz i szczepienie króliczków i tak oto już jest po 20 :P Mój Małż był przy każdej wizycie ze mną, nawet jak mnie dowcipnie badał mnie lekarz na czas samolotu zamykał drzwi a na usg już wpuszczał Małża Miał być u nas tez poród rodzinny, ale że wyszło, że będzie cesarka to niestety w naszym szpitalu nie ma możliwości, aby ze mną był...Zaraz wciągnę płatki z mlekiem
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2503 |
|
Konto usunięte
|
III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Ana- czy mogę Cię jeszcze zamęczyć odnośnie tej pościeli ?
Konkretnie chodzi mi o cenę pościeli i np rozka? bo widze na stronie, ze sa piękne wzory i beciki sa super i pomyślałam, ze taki becik przyda sie i do łóżka np i do wózka na cieplejsze dni a tam cen brak i chce sie zorientować czy gonić mamę do sklepu stacjonarnego bo sa dwa po 30km od miasta mamy bo jak beda drogie to dam jej spokój bo to juz takie moje zachcianki bardziej bo wszystko juz mam ale te mi sie baaardzo podobają ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. O juz znalazłam ceny w jakim sklepie w necie
Edytowane przez 201610121609 Czas edycji: 2014-07-02 o 20:51 |
|
|
|
#2504 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Weź sobie cytrynkę i sporo wcisnij. Spokojnie dasz rade zobaczysz ![]() Cytat:
Ja dzisiaj miałam spotkanie, a tydzień wczesniej takie organizacyjne i musiałam ze sobą wziąć tak: strój na zmiane (to do ćwiczeń), buty zamienne, wodę przynajmniej 0,5l i własnie coś do jedzenie. Dzisiaj po ćwiczeniach pani położna kazała iść sobie po jedzonko i dobrze się nawodnić (chociaż ćwiczenia to były takie, ze przez pół dnia mogłabym je wykonywać i nawet bym się nie zmęczyła hehe )Niektóre dziewczyny miały kanapki, ja akurat brałam batonik musli. A potem na wykładach musieliśmy dopijać wodę, która nam została, bo połozna powiedziala, że nas nie wypuści jak nie wypijemy chociaż tego 0,5l hehehe Ogólnie wesoło ![]() Pewnie każdy szpital troszkę to modyfikuje po swojemu, ale u mnie jest zasada, że po porodzie naturalnym wychodzi się po 2-3 dniach a po cesarce po 3-4 dniach jak jest wszystko dobrze ![]() Cytat:
Juz dawno ustalilismy, że on bedzie ze mną przy porodzie, z resztą nawet jak bym go wyganiała to nie mam szans Sam powiedział, że tego by nigdy nie opuścił i musi być przy mnie i dziecku. Na wizyty też ze mną wszystko chodzi, nawet te gdzie jestem badana dowcipnie oraz na szkołe rodzenia (jest jedynym mężczyzną w grupie ).Także poród będę miała rodzinny. Cytat:
![]() Ide nadrabiać dalej
|
|
#2505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
duzo ci jeszcze brakuje ?
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i uwielbiam sowyu mnie w szpitalu to jak wszystko ok to po 2 dobach po sn idzie się do domu, a po 4 dobach po cc. Wiadomo, zależy dużo od samopoczucia pacjentki no i czy dziecko ma żółtaczkę. Moja miała żółtaczkę i musiała być naświetlana a ja musiałam mieć transfuzję krwi, także ja wyszłam po 4 dniach mimo porodu sn. ja miałam 2 komplety poscieli na zmianę i było ok dla mojej młodej. Nie brudziła jakoś pościeli, w sensie kupki czy siusiu.
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
Jest... Wygoniłam Małza szukać mojej kołyski z dzieciństwa i po godzinie znalazł... I jest w całkiem dobrym stanie... Wkleję zdjęcia jak ją wyszoruję i przygotuję... Ale się cieszę... Jeden wydatek mniej a kołyska nawet wysoka sięga mi do brzuchola także akurat dla mnie... A myślałam że jest malutka... Do tego jest baldachim... Kupię tylko pościel ale na początek to w rożku albo pod kocykiem będziemy kłaść...
|
|
|
|
#2508 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949]Genialna jest ta mała! ![]() dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE] Moim zdaniem to bardzo fajna cena. Ja widziałam tylko na all taniej, no ale do tego przesyłka dochodzi. Dlaczego u mnie nie ma Carrefura Cytat:
Chciałam kupić po jednej. Jedną mniejsza, drugą większą, ale w ogóle mi się to nie opłacało. Pojedyńczo wychodzą drogo te butelki. Cytat:
![]() Cytat:
Oby tak zostało ![]() Brawa dla tżta
|
|
#2509 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam w Biedrze opakowanie ciastek owsianych z jabłkami. Skusiłam się, bo jedno ciastko ma tylko 37 kcal, czyli nieźle. A ponieważ są takie niskokaloryczne pochłonęłam pół paczki
Ana nauka usypiana wynaleziona na necie Gdzieś już ją opisywałam. Jak nasze dzieciątka będą miały kilka miesięcy to napiszę o niej znowu. Teraz i tak zaginie w gąszczu informacji.Oczywiście każde dziecko prędzej czy później nauczy się samodzielnie zasypiać. Jednak naszą nauczyliśmy jak miała ok 9 miesięcy i od tamtej pory mamy luz. Wcześniej też próbowałam, ale mała nie była na to absolutnie gotowa. |
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam z usg,jeszcze bylam po 5kg arbuza
![]() Jezeli chodzi o maluszka to jest wszystko ok tylko cos mi sie wydaje ze malo wazy bo w 30t1d 1300g.Lekarz mowi ze jest w normie ta waga ale patrząc na wagi waszych dzidziusiow jest malutki... Co prawda moj Tz tez sie urodzil maly ponizej 3kg a ja to w ogole wazylam 2,6kg wiec malutko. No i smutno mi bo nie mam fotek U mnie usg 3d nie wyjdzie bo mam lozysko na przedniej scianie i w dnie,a poza tym mial maluszek buzie przy samym lozysku gdzie jest mało plynu owodniowego i nie dalo sie zrobic fotki chociaz lekarz sie staral,tak go męczyl ze powiedzial ze chyba zaraz porod bedziemy odbierac![]() Takze na usg 3d mam poczekac do drugiej ciazy czyli za 2lata to są słowa mojego lekarza![]() Szkoda mi tylko ze nie moge popatrzec na buźkę i musze czekac do porodu... ale tak to wszystko jest super
|
#2511 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to moj Mikolaj jest po prostu kluseczka sle gin. Pytala mnie ile wazylismy z tz po porodzie ioboje 3600 no i jestesmy wysocy ja juz dawno nie mam fotek bp dzidzia jest za duza. Na 3d ide ale batdziej zalezy mi na dokladnym zbadaniu glowki niektorzy mi mowia ze przesadzam i szkoda kasy ale wole byc spokojna niz mimo wszystko sie zastanawiac czy na 2d nic nie przeoczono. Ogladanie buzki to taka dodatkowa przyjemna "atrakcja". W 32 tc powinno byc dobrze widac
|
|
#2512 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132850]
[/QUOTE]Cytat:
.Ja jestem z mojej malutkiej bardzo dumna! W szczególności,ze to pierwszy raz. Mój Maja tez wykorzystuje - wieczorem jak nie chce spać i rano,zęby wszystko wstać,mimo,ze jeszcze w pieluszce SPI. Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Ana jakie płatki higieniczne? Do czego? I jeszcze co to za przybory do pielęgnacji jamy ustnej? Pieluszka bambusowe ti jakaś inna? |
||||
|
|
|
#2513 |
|
Wtajemniczenie
|
anesh_ mnie np ciagnie w pachwinach od kwietnia a szyjka sie nie skraca i caly czas w normie
Meta no mojej znajomej (co juz tu kiedys pisalam) skrocila sie szyjka nagle do 0,5cm i zadnych objawow nie miala.W ogole czuje sie super a w kazdej chwili moze urodzic he Aliszcze powiem ci ze u mnie tez nie ma zadnych barier z tztem kiedyś przeciez zemdlalam to jak bylam nieprzytomna to sie posikałam i Tz po mnie sprzatał a bylismy wtedy razem moze ze 3m-ce W ogole u nas nie ma zadnego wstydu ani nic![]() ania9106 super ze wszystko ok i ze torbiele zniknely ![]() co do mojej wizyty to lekarz zbadal glowke i serduszko i wszystko jest ok ale zdjecie 3d u mnie nie wyjdzie tak czy siak...no my z Tztem jestesmy nieduzi ale i tak ta waga wydaje mi sie niska... chociaz ja mialam bardzo duzą niedowage az do 19roku zyciaMisstic dzięki za info co do SR moze tam zadzwonie i zapytam po prostu hehe wiem ze na pierwszym spotkaniu ma byc o oddychaniu przeponowym i karmieniu piersią
|
#2514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym usg zwykle niezbyt precyzyjnie pokazuje wagę, bo określa ją na podstawie wymiarów dziecka, a nie waży tak naprawdę. Ważniejszy jest pomiar brzuszka i na to lekarz zwraca uwagę. Także Twój moze być większy niż usg wykazuje. Z drugiej strony może być drobny po rodzicach, bo oboje z TŻ dużo nie ważyliście jak się urodziliście
|
|
#2515 | |||
|
Zakorzenienie
|
bryyyy
jeżuuu was nadrobić dziś to normalnie z cudem mi graniczyło ![]() póki pamiętam: Ana płatki te kosmetyczne duże miałam i uzyłam na poczatku bo małemu przemywałam tym buzie, woda specjalnie przegotowana i oczka, al eto przez jakiś czas potem juz normalnie myłam , a płatki zuzyłam w końcu ja do mycia buzi hehe no ale tez moga sie przydac jakbys chciała dziecku przemywać pupke zamiast chusteczkami woda -to wtedy bardzo bardzo sie przydadząCytat:
Cytat:
ale ja jak rodziłam to byłam juz zmeczona telefonami i stwierdziłam ze dam mu znac jak juz bedzie po, ale ze on w domu niespokojny był ze nie daje znaku obdzwonił pół szpitala no i przyjechał , miał foszka ze nie dzwoniłam , ale powiedziałam mu ze chciałam u ju zniespodzianke zrobic, skoro sam czasem mówił ze nei wie jak to przezyje ![]() ale było ok i jest co wspominac Cytat:
|
|||
|
|
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Raczkowanie
|
Hmm trochę mi jeszcze brakuje rzeczy. Spadochrony na me "malutkie" piersi- ale to zostawiam na sam koniec, pampersy, termometr, koszula do karmienia, kilka kosmetyków dla Mili, materac do łożeczka i pościel... I to chyba wszystko;-)
Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#2518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dla Majki dwie butelki, jedna 125 ml, druga 250 i więcej się ni przydało. A na poczatku miałam jedna tylko 125, bo długo karmilam, a butelka używana tylkok jak byłam w szkole. ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
Niestety ciągnie niesamowicie, a dziś to juz bez przerwy. Masz racje- najwyżej synkowe po domu... Mój maz tez był przy porodzie,ale pępowiny obciąć nie chciał. Humant dobry pomysł z tymi obiadami. Ja chyba zrobię zapasy dla Mai, jakbysmy musieli obyć się bez obiadu. |
||
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ponoć moja jest za duża na opisie usg mam napisane ze wg om to 29 tydzień ( dokładnie 29.6 ale moja liczy jako 29) a na opisie wagi jest 32. Także z tego wynika ze Twój synuś ma ok wagę jak na ten czas Tez mam łożysko ja przedniej ścianie ale nic nie mówiła mi, że nie da się zrobić 3d tylko zawsze próbuje ale mała się nakrywa wszystkimi członkami, którymi jest to możliwe i wychodzą stopy czy łapki. Najważniejsze że jesteście zdrowi |
|
|
|
|
#2520 |
|
Wtajemniczenie
|
Latte no ale moj mial buźke przy lozysku i wtedy jest mało płynu i fotki nie wychodza... co do wagi wiem ze niby jest w normie bo tak mowil lekarz ale ja juz sobie cos wymyslam w glowie...
Aliszcze no troche panikuje jak zawsze ech
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:28.

dzidzia rosnie wazy juz 1800 g. Glowke ma troszeczke wieksza ale w normie. Przeplywy ok. Po torbielach ani sladu. Kolejna wizyta za 2 tyg. Prenatalne 12 lipca 

Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień

i najważniejsze że dzidzia zdrowa i ze torbiele się wchłonely