III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5 - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-02, 19:23   #2491
Niestabilna
Wtajemniczenie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Cytat:
Napisane przez ania9106 Pokaż wiadomość
Witam !!
Ja juz po wizycie dzidzia rosnie wazy juz 1800 g. Glowke ma troszeczke wieksza ale w normie. Przeplywy ok. Po torbielach ani sladu. Kolejna wizyta za 2 tyg. Prenatalne 12 lipca mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
A a i dzidzia tak wczoraj szalala bo sie obracala glowka w dol
Gratulacje no i za dwa tygodnie może juz byc 2 kilo :klaski:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-07-02, 19:27   #2492
Mo_onika_ika
Rozeznanie

Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Spacer 300 metrów do sklepu i z powrotem przerosl moje możliwości... Jak już wtacalam to myślałam że się cofam. No koszmar. Tak mnie plecy zaczęły boleć... Miałam wrażenie że ludzie się patrzą z litoscia na mnie... To było najdłuższe 300 metrow w moim życiu. Teraz siedzę w domu i dalej boli. To jest straszne!!!

Mój kalendarz ciąży
http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae
Mo_onika_ika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:32   #2493
bezaczek7
Zakorzenienie

mój twardo twierdzi, że będzie. o ile akurat nie będzie w pracy czy coś. ma zaplanowany urlop na okolice terminu, ale wiadomo że to nigdy nic nie wiadomo, a z pracy się nie urwie, bo nie wyjedzie spod ziemi. musiałoby się chyba walić tyle że jak będzie chciał wyjść, to nie będę miała nic przeciwko. no zobaczymy

pościeli planuję chyba 2 komplety, natomiast jeszcze nie wiem. na teraz mamy 2 prześcieradełka i chyba 1 komplet w tych od kuzynek. zobaczę potem jak przyjdzie mi prać. czekam na paczkę, mam dostać chicco jakiś płyn tylko nie pamiętam czy do prania czy płukania.

kojarzycie produkty do prania chicco? używał ktoś, może znajomy?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

łał, gratuluję 1800 g

jest jakieś cięższe dziecko na wątku?
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:41   #2494
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Kobitki a kiedy Wy zamierzacie się pakować do szpitala. Wiem że jest jeszcze troszkę czasu ale czy Wy też tak macie że byłybyście spokojniejsze jakby ta torba gdzie naszykowana stała?
A ja tylko mam tylko do spakowania piżamkę dla siebie, szlafroczek, moze dresik i kosmetyki nic innego nie musze brać Nawet jak mnie zlapie z nienacka to pewnie i tak zdąrzę sie spakowac

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
wiecie co zastanawiam sie nad butelkami.
Ile ich tak naprawdę potzreba po 2 szt 125ml i 2szt 260ml czy wystarczy po jednej??
I może któras mi doradzi czy z firmy LOVI czy AVENT??
Ja mam aventa trzy najmniejsze na 0+, jak sie trafi znowu u gina za darmo to wezmę, a tak to nie kupuję więcej. Jak bedziesz karmić piersia to dużej nie trzeba mała wystarczy, do odciągniacia itd. a jak bedziesz dokarmiać mm to tez w tej malej

Cytat:
Witam !!
Ja juz po wizycie dzidzia rosnie wazy juz 1800 g. Glowke ma troszeczke wieksza ale w normie. Przeplywy ok. Po torbielach ani sladu. Kolejna wizyta za 2 tyg. Prenatalne 12 lipca mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
Wielkoludek

Wróciliśmy ze spacerku teraz kolacja - camembert - i czekoladka

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:47   #2495
ania9106
Zadomowienie

Dziekujemy no pani gin mowi ze kawal chlopa z niego ale w normie
Strasznie mi ulzylo ze te torbiele sie wchlonely. Niby to nic ale jednak nie dawalo mi to spokoju

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 19:47   #2496
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Ania, wow, spora juz twoja dzidzia, gratulacje dla was :-D

Edytowane przez 41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Czas edycji: 2014-07-02 o 19:51
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:02   #2497
Asia19x
Zakorzenienie

Aniu gratuluję, maleństwo faktycznie spore

Dobry wieczór miłe panie, kurcze, mój Tż jest kochany, wiecie jak mnie wspiera.. Zrobil mi obiad, nie ważne że o 18, pranie, odkurzył, krzyczy, że wstaje i jeszcze spełnia moje wszystkie zachcianki, zrobił zakupy, pojechał do apteki Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień

09.09.2014 Nasza Królewna przyszła na świat

Przyszła Pani Magister
Asia19x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:04   #2498
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Witam !!
No faktycznie spora ta dzidzia super

Ale mnie coś boli dzisiaj nad pośladkami... Ma ktoś tak? Jeszcze się nastałam w kuchni to tym bardziej a jak leżę to czuję,że ten ból z pleców rozchodzi się na pośladki..

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:06   #2499
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Extra zakupyA pościel po prostu

W tej chwili mam 85 cm, Położne jak robiły mi zastrzyki w tyłek to się śmiały że aż same je boli bo same kości

no to ja mam 91cm ale w sumie podobnie miałam nie za bardzo mi przytyło

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Wydaje mi się,ze nie masz się czego bac. Pierwsze porody niby dłużej trwają. Ja Majcie łącznie rodziłam 8 godzin, a tylko dwie ostatnie to były parte.

Chyba muszę do sr zacząć w końcu chodzić. Nic nie pamiętam... Muszę sobie pamięć odświerzyć.
Jakoś mnie to nie pociesza:P tak samo ze my wszystkie mamy rodzić, raczej współczuję nam wszystkim

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
Ana mam taką samą szczoteczke i grzebyk super zakupki tez chyba kupie tego dzidziusia

Cytat:
Ana a po co są te płatki higieniczne?bo to takie jakby waciki tylko ze duze co nie??
chyba do przemywania buźki, oczek, uszek
a gaziki jałowe do pępuszka

jak się mylę niech mnie któraś poprawi?

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
ja mężowi powiedziałam przed pierwszym porodem, że ma być przy mnie przez większą część porodu,w razie gdyby coś się działo, to dobrze, jak jakaś w miarę przytomna bliska osoba jest obok. Natomiast jak zaczną się skurczę parte to decyzję pozostawiłam jemu. Mógł zostać, mógł iść, o nic nie miałabym pretensji. Mąż został, bo chciał. Co więcej potem mi się chwalił, że widział jak młodej główka wychodzi, i jeszcze przeciął pępowinę, co chyba nawet uznał za czyn przewyższający sam poród Także cały poród był ze mną. Nie wpłynęło to na nasze życie intymne (o co czasami boją się pary), w ogóle mąż zadowolony, że był przy porodzie i teraz też chce ale my w ogóle chyba barier jakiś nie mamy w kwestii intymności. Był zawsze ze mną na wizytach, nieważne czy usg dowcipne czy przez brzuch, widział mnie zakrwawioną, jak poroniłam i nigdy nie dał odczuć, że coś go brzydzi, że nie daje rady.
Ale nigdy też do niczego nie zmuszałam i ma mój chłop zawsze prawo wyboru
No i super
Myślę, ze u nas też się nic nie zmieni... też mąż był przy poronieniu a to naprawdę był bardzo kiepski widok...

Cytat:
Witam !!
kawał dzidziocha
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:12   #2500
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:
Witam !!
Aniu super piękna waga i najważniejsze że dzidzia zdrowa i ze torbiele się wchłonely

Cytat:
Napisane przez Asia19x Pokaż wiadomość

Dobry wieczór miłe panie, kurcze, mój Tż jest kochany, wiecie jak mnie wspiera.. Zrobil mi obiad, nie ważne że o 18, pranie, odkurzył, krzyczy, że wstaje i jeszcze spełnia moje wszystkie zachcianki, zrobił zakupy, pojechał do apteki Oby tak do końca a nie tylko w pierwszy dzień
Brawa dla tż niech dba o swoje dziewczynki, w końcu jesteście jego dwoma skarbami kochanymi

Miałam dobry dzień, a teraz coś mi wszystko opadło, chyba przez to, że wszystko mi dziś z rąk w kuchni leci.

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

2500 postów za nami po dwóch tygodniach
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:23   #2501
Simran86
Raczkowanie

Hej Dziewczynki
przyszła paczuszki z rzeczami Milenki wrzucam zdjęcia oczywiście zamówiłam sobie też seksi majteczki z siateczki i baaaaardzo małe podpaski, ale już zdjęć tego dobrodziejstwa wrzucać nie będę
Niby dzisiaj nie mieliśmy jakiś konkretnych planów, a dzień nam tak zleciał... jak wyjechaliśmy z domu przed 14 tak wróciliśmy przed 18, później weterynarz i szczepienie króliczków i tak oto już jest po 20 :P

Mój Małż był przy każdej wizycie ze mną, nawet jak mnie dowcipnie badał mnie lekarz na czas samolotu zamykał drzwi a na usg już wpuszczał Małża Miał być u nas tez poród rodzinny, ale że wyszło, że będzie cesarka to niestety w naszym szpitalu nie ma możliwości, aby ze mną był...

Zaraz wciągnę płatki z mlekiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0737.jpg (97,2 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0738.jpg (85,7 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0739.jpg (89,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0741.jpg (92,1 KB, 38 załadowań)
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:40   #2502
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Simran86 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
przyszła paczuszki z rzeczami Milenki wrzucam zdjęcia oczywiście zamówiłam sobie też seksi majteczki z siateczki i baaaaardzo małe podpaski, ale już zdjęć tego dobrodziejstwa wrzucać nie będę
Niby dzisiaj nie mieliśmy jakiś konkretnych planów, a dzień nam tak zleciał... jak wyjechaliśmy z domu przed 14 tak wróciliśmy przed 18, później weterynarz i szczepienie króliczków i tak oto już jest po 20 :P

Mój Małż był przy każdej wizycie ze mną, nawet jak mnie dowcipnie badał mnie lekarz na czas samolotu zamykał drzwi a na usg już wpuszczał Małża Miał być u nas tez poród rodzinny, ale że wyszło, że będzie cesarka to niestety w naszym szpitalu nie ma możliwości, aby ze mną był...

super, no i te sówki

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:46   #2503
201610121609
Konto usunięte

III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5

Ana- czy mogę Cię jeszcze zamęczyć odnośnie tej pościeli ?
Konkretnie chodzi mi o cenę pościeli i np rozka? bo widze na stronie, ze sa piękne wzory i beciki sa super i pomyślałam, ze taki becik przyda sie i do łóżka np i do wózka na cieplejsze dni a tam cen brak i chce sie zorientować czy gonić mamę do sklepu stacjonarnego bo sa dwa po 30km od miasta mamy bo jak beda drogie to dam jej spokój bo to juz takie moje zachcianki bardziej bo wszystko juz mam ale te mi sie baaardzo podobają

O juz znalazłam ceny w jakim sklepie w necie

Edytowane przez 201610121609
Czas edycji: 2014-07-02 o 20:51
201610121609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 20:55   #2504
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Własnie dostałam maila, że moja paczka jest już w doręczeniu ) dzisiaj przyjdzie to wrzucę Wam co tam zamówiłam

w tym tygodniu muszę iść jeszcze na naszego ulubionego drinka i tak się zastanawiam jaki dzień poświęcić :P mam nadzieję, że jakoś zniosę tą słodycz
Ta glukoza naprawde nie jest zła. Jest słodko, ale to całkiem dobre jest Weź sobie cytrynkę i sporo wcisnij. Spokojnie dasz rade zobaczysz

Cytat:
allckarola za wizyte
88Ekaterina88 gratuluje 29 tygodnia
Latte88 gratuluje 31 tygodnia

Ja dziś tez się witam w 31 tygodniu

Dziewczyny zaczynam w sobote SR bo ja mam weekendowa i pytanie,bierzecie tam cos ze soba? nie wiem zeszyt do notowania? buty na zmiane?wode do picia,kanapki?haha
Nie wiem jak jest u ciebie czy będziecie mieli też ćwiczenia czy sama teorie, ale mimo wszystko weź wodę i jakieś kanapki, batonik coś co zaspokoi twój głód.
Ja dzisiaj miałam spotkanie, a tydzień wczesniej takie organizacyjne i musiałam ze sobą wziąć tak:
strój na zmiane (to do ćwiczeń), buty zamienne, wodę przynajmniej 0,5l i własnie coś do jedzenie.
Dzisiaj po ćwiczeniach pani położna kazała iść sobie po jedzonko i dobrze się nawodnić (chociaż ćwiczenia to były takie, ze przez pół dnia mogłabym je wykonywać i nawet bym się nie zmęczyła hehe )
Niektóre dziewczyny miały kanapki, ja akurat brałam batonik musli.
A potem na wykładach musieliśmy dopijać wodę, która nam została, bo połozna powiedziala, że nas nie wypuści jak nie wypijemy chociaż tego 0,5l hehehe Ogólnie wesoło

Cytat:
Napisane przez Latte88 Pokaż wiadomość
Czy po cc leży się w szpitalu tylko 2 dni? 😱😷 czy to może być prawda?
Pewnie każdy szpital troszkę to modyfikuje po swojemu, ale u mnie jest zasada, że po porodzie naturalnym wychodzi się po 2-3 dniach a po cesarce po 3-4 dniach jak jest wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam 2 miski kapuśniaku i chyba na 2 miskach się nie skończy
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?

bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
Bez niego nie rodzę hehehe Juz dawno ustalilismy, że on bedzie ze mną przy porodzie, z resztą nawet jak bym go wyganiała to nie mam szans Sam powiedział, że tego by nigdy nie opuścił i musi być przy mnie i dziecku. Na wizyty też ze mną wszystko chodzi, nawet te gdzie jestem badana dowcipnie oraz na szkołe rodzenia (jest jedynym mężczyzną w grupie ).
Także poród będę miała rodzinny.

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
A w ogóle to wczoraj miałam usg III trymestru czyli trzecie, ostatnie takie "porządne"

Wszystko w porządku z dzidziusiem, z córcią jak ją zobaczyłam na usg byłam w szoku jak wyraźnie już widać buzię, oczka, nos mam oczywiście płytę i zdjęcia

Płyn owodniowy został na takim samym poziomie więc w porządku, mieści się w normie
Malutka waży 1475g +/- 10% jak to lekarz powiedział jest w sam raz, waga na 60 centylu
Przepływy w porządku.

Jedynie co to na razie jest główką do góry, ale lekarz powiedział, że ma jeszcze czas.

Jedynie w mojej nerce nadal zastój, ale taki w granicach normy, profilaktycznie dalej urosept. No i inne moje różniaste już objawy się pojawiają, m.in. zgaga i ból krocza... ale podobno jest to normalne.
A co do pulsu to przydałaby się konsultacja kardiologiczna, bo możliwe są u mnie jakieś wyrzuty hormonów czy coś tam, ale to już raczej po ciąży.

Następny wizyta za miesiąc a kolejne już co 2 tygodnie

Ide nadrabiać dalej

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:04   #2505
Niestabilna
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej Dziewczynki

Super duzo ci jeszcze brakuje ?
Stary 2014-07-02, 21:22   #2506
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Dziewczynki

super zakupy no i uwielbiam sowy

u mnie w szpitalu to jak wszystko ok to po 2 dobach po sn idzie się do domu, a po 4 dobach po cc. Wiadomo, zależy dużo od samopoczucia pacjentki no i czy dziecko ma żółtaczkę. Moja miała żółtaczkę i musiała być naświetlana a ja musiałam mieć transfuzję krwi, także ja wyszłam po 4 dniach mimo porodu sn.

ja miałam 2 komplety poscieli na zmianę i było ok dla mojej młodej. Nie brudziła jakoś pościeli, w sensie kupki czy siusiu.

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:26   #2507
elffirka
Rozeznanie

Jest... Wygoniłam Małza szukać mojej kołyski z dzieciństwa i po godzinie znalazł... I jest w całkiem dobrym stanie... Wkleję zdjęcia jak ją wyszoruję i przygotuję... Ale się cieszę... Jeden wydatek mniej a kołyska nawet wysoka sięga mi do brzuchola także akurat dla mnie... A myślałam że jest malutka... Do tego jest baldachim... Kupię tylko pościel ale na początek to w rożku albo pod kocykiem będziemy kłaść...
elffirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:27   #2508
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez allckarola Pokaż wiadomość
Monika Moj szef jezdzi to tu to tam i ciezko na niego trafic a jesli chodzi i szefowa to z tego co sie dowiedzialam to zamkneli biuro w ktorym ona siedziala i teraz siedzi za mnie w innym biurze ale do ktorej ona siedzi tez nie wiem. Bo kolega mowil ze dzisiaj do 13 byla i pojechala do domu jutro nie wiem do ktorej bedzie. Hym nie bede ich szukac a wiem ze kolo 17 juz sa w domu oboje.
Tylko weź sobie najpierw skseruj to zwolnienie i daj żeby dwa podpisali i ta kopie ci oddali, bo jak takie jajca robią to żeby potem nie było, że powiedzą, że im nie dostarczyłaś L4 i będziesz czekać w nieskończoność na pieniążki.

Cytat:
Ja czułabym się bezpieczniej gdybym była już w 32, a to dopiero 29 leci...
Miałam myśleć pozytywnie, ale nie umiem, staram się zająć jakimś filmem albo czymś, ale słabo mi idzie

Boję się zaparć, dziś nie byłam w toalecie,a codziennie chodzę, nawet położna mnie wczoraj uprzedzała bym lekko jadła, a ja całlą czekoladę zjadłam
Z tego co wiem śliwki suszone bardzo pomagają na zaparcia. Ja nie lubię więc nie bardzo je wcinam, ale moja koleżanka która już dwa razy była w ciązy to własnie to stosowała i bardzo jej pomagało. Z resztą mama mi też ciągle gada o tych suszonych sliwkach. Można jeść tak z opakowania albo np. zalać na noc wodą i potem rano to wypić i zjeść owocki. Podobno efekt murowany

Cytat:
Ja biorę. Raz przezyl, przezyje i drugi raz.

AAAA MAJA WŁAŚNIE ZAWOŁAŁA SIUSIU NA NOCNIK!
Brawa dla Majci

Cytat:
Mała Paulina ja tez sobie myślę,ze póki w brzuszku jest to nie płacze, nie wstaje w nocy itp.;p. Ale z drugiej strony juz chce odzyskać dawna sylwetkę i poruszać się jak kobieta,a nie jak kaczka.

Na wizycie ok, szyjka trochę skrócona, ale 'powinnam wytrwać'. Dzidziuś w porządku.
Zmeczylam się.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132949]Genialna jest ta mała!

dziewczyny, czy 28,50zł za 3kg proszku Dzidziuś to znośnie? Czy trafiłyście gdzieś taniej? Maż mi sprawdził w Carrefurze.[/QUOTE]

Moim zdaniem to bardzo fajna cena. Ja widziałam tylko na all taniej, no ale do tego przesyłka dochodzi.
Dlaczego u mnie nie ma Carrefura

Cytat:
Ile ich tak naprawdę potzreba po 2 szt 125ml i 2szt 260ml czy wystarczy po jednej??
Ja zamawiałam ten komplet 4 butelek z aventa. Czyli 2szt. po 125ml i 2szt po 260ml. Przypuszczam, ze jeżeli uda mi się karmić piersią to nie wykorzystam ich odrazu i może będę musiała kupić potem inne smoczki, ale różnie to bywa i może sie zdarzyć tak, że już od pierwszych dni bede potrzebowała butelek.
Chciałam kupić po jednej. Jedną mniejsza, drugą większą, ale w ogóle mi się to nie opłacało. Pojedyńczo wychodzą drogo te butelki.

Cytat:
Witam !!

Cytat:

No no Oby tak zostało
Brawa dla tżta

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 21:56   #2509
Mandragorrka
Zakorzenienie

Kupiłam w Biedrze opakowanie ciastek owsianych z jabłkami. Skusiłam się, bo jedno ciastko ma tylko 37 kcal, czyli nieźle. A ponieważ są takie niskokaloryczne pochłonęłam pół paczki A niech dupka rośnsie.

Ana nauka usypiana wynaleziona na necie Gdzieś już ją opisywałam. Jak nasze dzieciątka będą miały kilka miesięcy to napiszę o niej znowu. Teraz i tak zaginie w gąszczu informacji.
Oczywiście każde dziecko prędzej czy później nauczy się samodzielnie zasypiać. Jednak naszą nauczyliśmy jak miała ok 9 miesięcy i od tamtej pory mamy luz. Wcześniej też próbowałam, ale mała nie była na to absolutnie gotowa.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:05   #2510
małaPaulina
Wtajemniczenie

Wrocilam z usg,jeszcze bylam po 5kg arbuza

Jezeli chodzi o maluszka to jest wszystko ok tylko cos mi sie wydaje ze malo wazy bo w 30t1d 1300g.Lekarz mowi ze jest w normie ta waga ale patrząc na wagi waszych dzidziusiow jest malutki... Co prawda moj Tz tez sie urodzil maly ponizej 3kg a ja to w ogole wazylam 2,6kg wiec malutko.
No i smutno mi bo nie mam fotek U mnie usg 3d nie wyjdzie bo mam lozysko na przedniej scianie i w dnie,a poza tym mial maluszek buzie przy samym lozysku gdzie jest mało plynu owodniowego i nie dalo sie zrobic fotki chociaz lekarz sie staral,tak go męczyl ze powiedzial ze chyba zaraz porod bedziemy odbierac
Takze na usg 3d mam poczekac do drugiej ciazy czyli za 2lata to są słowa mojego lekarza
Szkoda mi tylko ze nie moge popatrzec na buźkę i musze czekac do porodu... ale tak to wszystko jest super

jestem maleństwem i dobrze mi z tym (158cm)
małaPaulina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:16   #2511
ania9106
Zadomowienie

Cytat:

Jezeli chodzi o maluszka to jest wszystko ok tylko cos mi sie wydaje ze malo wazy bo w 30t1d 1300g.Lekarz mowi ze jest w normie ta waga ale patrząc na wagi waszych dzidziusiow jest malutki... Co prawda moj Tz tez sie urodzil maly ponizej 3kg a ja to w ogole wazylam 2,6kg wiec malutko.
No i smutno mi bo nie mam fotek U mnie usg 3d nie wyjdzie bo mam lozysko na przedniej scianie i w dnie,a poza tym mial maluszek buzie przy samym lozysku gdzie jest mało plynu owodniowego i nie dalo sie zrobic fotki chociaz lekarz sie staral,tak go męczyl ze powiedzial ze chyba zaraz porod bedziemy odbierac
Takze na usg 3d mam poczekac do drugiej ciazy czyli za 2lata to są słowa mojego lekarza
Szkoda mi tylko ze nie moge popatrzec na buźkę i musze czekac do porodu... ale tak to wszystko jest super
Gratuluje wizyty to moj Mikolaj jest po prostu kluseczka sle gin. Pytala mnie ile wazylismy z tz po porodzie ioboje 3600 no i jestesmy wysocy ja juz dawno nie mam fotek bp dzidzia jest za duza.
Na 3d ide ale batdziej zalezy mi na dokladnym zbadaniu glowki niektorzy mi mowia ze przesadzam i szkoda kasy ale wole byc spokojna niz mimo wszystko sie zastanawiac czy na 2d nic nie przeoczono.

Ogladanie buzki to taka dodatkowa przyjemna "atrakcja". W 32 tc powinno byc dobrze widac

15.02.2020 MAŁY KTOŚ
ania9106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:18   #2512
anesh_
Zakorzenienie

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47132850][/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! Wiem jakie to satysfakcjonujące Moja od dwóch dni bezbłędnie woła - a nawet wykorzystuje to przed spaniem - wie że wyciągniemy ją z łóżeczka

Jeszcze odnośnie mojej córki - dziś ma pierwszy dzień bez drzemki w dzień... Nie podoba mi się to. Ale z kolei cieszy mnie to że od kilku dni wstaje 9:00 - 9:30. Chodzi spać po 21. Śpi więcej w noc. Wcześniej spała ok. 10 godz, teraz 12. I w dzień nie chciała zasypiać ale ją "zmuszałam". Dziś się nie dało, bo TŻ wrócił z pracy (teraz pracuje tylko 5 godz a więcej zarabia - działalność się przydała).
Również gratuluje i Wam dziękuje.

Ja jestem z mojej malutkiej bardzo dumna! W szczególności,ze to pierwszy raz.

Mój Maja tez wykorzystuje - wieczorem jak nie chce spać i rano,zęby wszystko wstać,mimo,ze jeszcze w pieluszce SPI.

Cytat:
A masz cc ze względu na wskazania jakieś?
Mój akurat jest dość chętny, w sumie w naszym otoczeniu większość facetów była przy porodzie i chwali to, wiec w sumie dla Niego to takie "normalne" i dobrze
Dziękuję za opinię w sprawie termometru czyli chyba ideału nie znajdę coby mierzył zawsze tak samo:P

ciekawe jakie mają w szpitalach

mam tak samo choć powoli zaczynam już odganiać te myślę, bo czas mi zaczyna zasuwać jeszcze szybciej

dobra cena
ja wczoraj w makro zapłaciłam za 1,9kg 22,70
a w sklepie dzieciowym coś koło 1,5kg kosztował chyba 18-19zł
już wiem gdzie kupię drugi a to cena regularna czy w promocji?

witaj pewnie, że przygarniemy

będziesz od początku maluszka trzymać pod kołderką?

a jak nauczyliście ją spać w swoim łóżko? jakąś metodą?
podoba mi się to podejście ale trochę się boję, ze maluch się właśnie przyzwyczai i będzie ciężko
Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
anesh, brawa dla Mai znam to uczucie radości i dumy, gdy dziecko samo woła siusiu

DorissiriD, ja już zapomniałam, co znaczy śpiące w dzień dziecko ale za to od około 2 lat ładnie śpi 12 godzin w nocy -od 20 do 8 rano(oczywiscie zdarzały się gorsze nocki, ale ogólnie tak to wygląda). A teraz znów na nowo czeka nas niespanie w nocy
Cytat:
A tu zdjęcie co ostatnio kupiliśmy

- pampersiaki
- płatki higieniczne 3 paczuszki
- pieluszki tetrowe 10szt
- ręczniczek z kapturkiem
- proszek i płyn dzidziuś
- pieluszka bambusowa
- szczoteczka i grzebyczek z naturalnego włosia ()
- przybory do pielęgnacji jamy ustnej

i zaległe zdjęcie, zestaw z hafcikiem
- rożek
- pościel
- ochraniacz
- przybornik
- poduszka do karmienia
- śpiworek
Dziękujemy.

Ana jakie płatki higieniczne? Do czego?
I jeszcze co to za przybory do pielęgnacji jamy ustnej?
Pieluszka bambusowe ti jakaś inna?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:21   #2513
małaPaulina
Wtajemniczenie

anesh_ mnie np ciagnie w pachwinach od kwietnia a szyjka sie nie skraca i caly czas w normie
Meta no mojej znajomej (co juz tu kiedys pisalam) skrocila sie szyjka nagle do 0,5cm i zadnych objawow nie miala.W ogole czuje sie super a w kazdej chwili moze urodzic he
Aliszcze powiem ci ze u mnie tez nie ma zadnych barier z tztem kiedyś przeciez zemdlalam to jak bylam nieprzytomna to sie posikałam i Tz po mnie sprzatał a bylismy wtedy razem moze ze 3m-ce W ogole u nas nie ma zadnego wstydu ani nic
ania9106 super ze wszystko ok i ze torbiele zniknely
co do mojej wizyty to lekarz zbadal glowke i serduszko i wszystko jest ok ale zdjecie 3d u mnie nie wyjdzie tak czy siak...no my z Tztem jestesmy nieduzi ale i tak ta waga wydaje mi sie niska... chociaz ja mialam bardzo duzą niedowage az do 19roku zycia
Misstic dzięki za info co do SR moze tam zadzwonie i zapytam po prostu hehe wiem ze na pierwszym spotkaniu ma byc o oddychaniu przeponowym i karmieniu piersią

Stary 2014-07-02, 22:21   #2514
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

Ty się nie martw, moja w 29 tc waży wg usg 1 kg, ale rośnie, wiec jest dobrze poza tym usg zwykle niezbyt precyzyjnie pokazuje wagę, bo określa ją na podstawie wymiarów dziecka, a nie waży tak naprawdę. Ważniejszy jest pomiar brzuszka i na to lekarz zwraca uwagę. Także Twój moze być większy niż usg wykazuje. Z drugiej strony może być drobny po rodzicach, bo oboje z TŻ dużo nie ważyliście jak się urodziliście

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:41   #2515
aa2
Zakorzenienie

bryyyy
jeżuuu was nadrobić dziś to normalnie z cudem mi graniczyło

póki pamiętam:
Ana płatki te kosmetyczne duże miałam i uzyłam na poczatku bo małemu przemywałam tym buzie, woda specjalnie przegotowana i oczka, al eto przez jakiś czas potem juz normalnie myłam , a płatki zuzyłam w końcu ja do mycia buzi hehe no ale tez moga sie przydac jakbys chciała dziecku przemywać pupke zamiast chusteczkami woda -to wtedy bardzo bardzo sie przydadzą

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
No mój niby pracuje 24 h i potem ma 48 h wolne, ale w tym czasie idzie do innej pracy i pracuje tam po ok 10 h, i jest w domu późnym wieczorem, czasem nawet przed 22 godz.
Ale po urodzeniu malutkiej będzie rezygnował z tej dodatkowej pracy, albo przynajmniej ograniczy ilość godzin bo nie chce żeby mała ryczała na widok ojca bo go nie będzie poznawać.

Ja kupiłam taki http://allegro.pl/termometr-bezkonta...301513296.html. Któraś mama go tu chwaliła to się skusiłam.
no ja go mam i sobie chwalę mam nadzieję ze i u ciebie bedzie sie sprawdzał

Cytat:
Napisane przez Marcella_ Pokaż wiadomość
właśnie zjadłam 2 miski kapuśniaku i chyba na 2 miskach się nie skończy
chciałam Was zapytać czy bierzecie swoich tż na sale porodowa?

bo ja bym swojego chciała wziąć ale widze po nim że nie jest jakos do tego przekonany
mój od poczatku raz mówił ze chce, raz z enei, powiedziałam ze decyzja zalezy od niego, w końcu sam stwierdził ze chce byc
ale ja jak rodziłam to byłam juz zmeczona telefonami i stwierdziłam ze dam mu znac jak juz bedzie po, ale ze on w domu niespokojny był ze nie daje znaku obdzwonił pół szpitala w koncu połaczyli go z połozną i ona powiedziała z ejak chce byc to ma sie zbierac bo juz jestesmy przy końcu i ze zdązy hehe
no i przyjechał , miał foszka ze nie dzwoniłam , ale powiedziałam mu ze chciałam u ju zniespodzianke zrobic, skoro sam czasem mówił ze nei wie jak to przezyje
ale było ok i jest co wspominac

Cytat:
Też się tego boję. Tż pracuje 60km od domu więc musi zdążyć po mnie przyjechać a potem drugie tyle do szpitala :P
a jeżeli to będzie godzina 15 to ja nie wiem... bo sa ogromne korki i w dwie strony to ze 2h

sprawdzałaś na sobie gdzie się nim mierzy? w różnych miejscach i mierząc kilka razy pod rząd pomiar jest taki sam?
sprawdzałaś z rtęciowym?

jak mierzysz kilka razy pod rząd to taki sam wynik? i w różnych miejscach czoło, skroń to też taki sam?
Ana tymi bezdotykowymi nalezy zawsze sprwdzać w jednym miejscu, temperatura na skroni a na czole będa sie różnic
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:44   #2516
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funykiki Pokaż wiadomość
Kobitki a kiedy Wy zamierzacie się pakować do szpitala. Wiem że jest jeszcze troszkę czasu ale czy Wy też tak macie że byłybyście spokojniejsze jakby ta torba gdzie naszykowana stała?
Ja chyba miesiąc przed, czyli ok. 10 sierpnia.
Stary 2014-07-02, 22:50   #2517
Simran86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Super duzo ci jeszcze brakuje ?
Hmm trochę mi jeszcze brakuje rzeczy. Spadochrony na me "malutkie" piersi- ale to zostawiam na sam koniec, pampersy, termometr, koszula do karmienia, kilka kosmetyków dla Mili, materac do łożeczka i pościel... I to chyba wszystko;-)

Sent from my WT19i using Wizaz Forum mobile app
Simran86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 22:56   #2518
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
A zamierzasz karmić piersią?
Ja mam dla Majki dwie butelki, jedna 125 ml, druga 250 i więcej się ni przydało.
A na poczatku miałam jedna tylko 125, bo długo karmilam, a butelka używana tylkok jak byłam w szkole.

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Ja też lubię gotować ale nienawidzę piec(dzisiaj to wyjątkowy wyjątek,bo nikt za mnie tego nie zrobi :P ) ale zapasy to Ty już robisz ładne W życiu by mi nie przyszło myśleć teraz o tym co mój Tż będzie jadł jak utknę z dzieciakiem po porodzie w sumie może i powinnam myśleć,bo nie wiem czy dam radę manewrować między dzieckiem a kuchnią

Ojj nie strasz,mnie też tak czasem ciągnie Ale podobno skracanie szyjki odbywa się czasem bezobjawowo,moja koleżanka mówiła,że gdyby nie usg to by nie wiedziała,że jej się coś skróciło,bo nic ją nie bolało... A synek na pewno pozostał synkiem,najwyżej po domu będziesz zakładać synkowe pajacyki

Dokładnie Najważniejsze,że miałaś wsparcie w czasie porodu Ja tam się nie boję,że Tż będzie się mnie brzydzić czy zmieni się coś po porodzie,bo wiem,że nie ale nie chcę go przy porodzie tylko dlatego,że ja go już znam i on będzie nade mną biadolić jak stara dewotka,że ja biedna,że męczę się,że dam radę a ja tego nienawidzę. I on wie,że w razie W ma tak nie mówić,ale było już setki sytuacji w których zawsze tak samo gadał i już mu nie wierzę,bo w czasie porodu jeszcze lekarze nim się zajmą niż mną,bo będzie mdlał

Mój facet w ogóle dziwny jest... chce być przy porodzie ale nie chce przecinać pępowiny,bo on się boi,że coś uszkodzi i nawet jak mu pokażą to coś źle zrobi i on nie przetnie...

Niestety ciągnie niesamowicie, a dziś to juz bez przerwy.
Masz racje- najwyżej synkowe po domu...
Mój maz tez był przy porodzie,ale pępowiny obciąć nie chciał.

Humant dobry pomysł z tymi obiadami. Ja chyba zrobię zapasy dla Mai, jakbysmy musieli obyć się bez obiadu.
Stary 2014-07-02, 23:06   #2519
Latte88
Zakorzenienie

Cytat:

Paulinko waga Twojego synka jest ok to ponoć moja jest za duża na opisie usg mam napisane ze wg om to 29 tydzień ( dokładnie 29.6 ale moja liczy jako 29) a na opisie wagi jest 32. Także z tego wynika ze Twój synuś ma ok wagę jak na ten czas
Tez mam łożysko ja przedniej ścianie ale nic nie mówiła mi, że nie da się zrobić 3d tylko zawsze próbuje ale mała się nakrywa wszystkimi członkami, którymi jest to możliwe i wychodzą stopy czy łapki. Najważniejsze że jesteście zdrowi
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-02, 23:19   #2520
małaPaulina
Wtajemniczenie

Latte no ale moj mial buźke przy lozysku i wtedy jest mało płynu i fotki nie wychodza... co do wagi wiem ze niby jest w normie bo tak mowil lekarz ale ja juz sobie cos wymyslam w glowie...
Aliszcze no troche panikuje jak zawsze ech

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości