|
|
#2581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nałogowe Kosmetykoholiczki- część XII
Cytat:
Cytat:
plus dwa w użyciu no i mam małą kolekcję mydeł z lusha, które nie wiem kiedy skończę...W mojej wyobraźni te kolory do siebie pasują Wczoraj nie udało mi się zmierzyć kaloszy, bo zostawiłam je w pracy Dzisiaj się postaram: Powiem Ci tylko, że są dosyć wąskie, ja mam na pewno sporo grubszą łydkę od Ciebie, ale wydaje mi się, że trudno znaleźć węższe kalosze...
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za porady
![]() Karolina: ja nie miałam rękawicy, ale po smarowaniu ręką nic sie nie stało, trzeba tylko szybko zmyc, żeby sie paznokcie nie zabarwiły. Kupiłam buty http://allegro.pl/czolenka-new-look-...734371729.htmlMogą być duże, ale popróbuję z wkładkami.
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Dorwałam się do neta, ale jutro już wracam z urlopu do domu. Pogoda nad morzem niezbyt dopisała. Nie było jak się opalać, bo jest pochmurno i raczej chłodno. Konieczny jest sweterek lub żakiet, bo mi jest zimno. Za to dobrze się zwiedza, bo nie ma upału. Zwiedziłam Gdynię wraz z akwarium, Sopot, Gdańsk (park w Oliwie i słynne organy), płynęłam statkiem na Hel i tam byłam w fokarium a dziś jeszcze jadę pochodzić po plaży w Rewie. Jutro znów 10-cio godzinna podróż pociągiem do domu. Podróż do Gdyni była okropna: w pociągu duszno, robiło mi się słabo i niedobrze Oby w drugą stronę było lepiej.Miłego dnia
|
#2584 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że tyle zobaczyłaś, zwiedzałaś też działy kosmetyczne w sklepach? ![]() ![]() Ja wczoraj byłam w hebe i w rossmannie i nie było nowych żeli aa:/ W końcu nic nie kupiłam, choć szłam do kasy z kredką bourjois, ale się opamiętałam, i tak nie mam czasu się malować
|
|
#2585 | ||||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
rower + Syrena to fajny zestaw antycellulitowy , może się w końcu pogoda poprawi i będę mogła znowu jeździć do pracy na dwóch kółkach.![]() Cytat:
![]() Ten pawilon to jest tak bardziej w głębi, w stronę pętli i Opolskiej? Tam mi nie jest po drodze jakoś specjalnie, tym bardziej że teraz jeżdżę wzdłuż torów po starej stacji na tym odcinku. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyszłam dzisiaj wcześniej z pracy, źle się czułam i właśnie wyleguję się w łóżku, zaraz się zdrzemnę i może potem pouczę. Okropny dzień, boli mnie głowa, a na klatce schodowej mam malowanie i pan malarz potwornie głośno pogwizduje na moim piętrze, na zmianę z tłuczeniem się (które nie wiem czemu przy malowaniu występuje). |
||||
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
No, jestem już w domu. Nie ma to jak się wyspać we własnym łóżeczku ![]() Wróciłam wczoraj o 20 do domu, na szczęście podróż pociągiem upłynęła bez rewelacji żołądkowych i czułam się całą drogę dobrze. W ostatni dzień pobytu wyszło słońce, trochę się poopalałam na plaży w Rewie. Super tam jest - taki cienki cypelek plaży a po obu stronach morze ![]() kochanie - byłam w Rossmannie, ale tylko po potrzebne rzeczy typu pianka do golenia (kupiłam z Isany brzoskwiniową, nawet fajna), chusteczki nawilżające itp. W jednej z galerii, gdzie weszłam na chwilę była jakaś promocja w Marionnaud na błyszczyki Juicy Tubes, po 60 zł za sztukę. Ale wymacałam kilka kolorów i nie wzięłam żadnego Szkoda tylko, że nie kupiłam sobie nowego tuszu do rzęs, bo Architekt już powoli kończy żywot, a tusz grzebyczkowy z Oriflame mimo zgęstnienia wciąż skleja i muszę szybko kupić coś innego. Aha, muszę jeszcze przyznać, że nad morzem poprawiła mi się cera. Nie wiem czy to zasługa powietrza tam, czy tego, że nie miałam czasu na grzebanie przy twarzy i wyciskanie
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zazdroszczę wypoczynku ![]() Umówiłam się na próbny makijaż na wtorek, mam wstępną koncepcję (granat + szary + granatowa kreska linerem) zobaczymy jak wyjdzie
|
|
#2588 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko to i tak cud z moją cerą, że tak dobrze wygląda, bo obżerałam się raczej niezdrowym żarciem. Rybę (smażoną) jadłam 2 razy, a tak to nie odmówiłam kebabu, lodów, frytek...
Wiadomo, na mieście raczej barów z tego typu jedzeniem najwięcej.Pokażesz fotki makijażu? ![]() Przejrzałam co tu pisałyście pod moją nieobecność i widzę, że są jakieś nowe żele AA. Wyglądają kusząco
|
#2589 |
|
po prostu Em :)
|
Jeśli znajdziecie chwilę, wypełnijcie mi proszę ankietę do pracy lic. Będę wdzięczna.
![]() http://www.speedyshare.com/files/294..._literacka.doc Możecie pogrubić odpowiedzi. Odeślijcie na maila lusterko.em.blog@gmail.co m
|
|
#2590 |
|
Zakorzenienie
|
Isa: pewnie, że wrzucę
![]() Em: już wypełniam ![]() Przyszły buty Wkładka powinna wystarczyć
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
em, ja też wypełniłam i odesłałam
Mam ochotę kliknąć sobie perfumy Ricci Ricci. Spodobały mi się jak niuchałam je w Gdyni. Mam w dodatku w torebce blotterek wypsikany tym zapachem i cała torebka w środku nim pachnie
|
#2592 | ||||
|
Zakorzenienie
|
I ja powróciłam
![]() Cytat:
![]() Cenowo tak w okolicach do tysiaka. Byłoby bardzo dobrze żeby miał tryby MASP, zoom optyczny nie musi być jakiś szalony, zwykłe 5x w zupełności wystarczy. Żeby akumulatorek wytrzymał przynajmniej 250 zdjęć bez ładowania, żeby w miarę szybko się zbierał do następnego zdjęcia, fajnie by było gdyby robił też zdjęcia w formacie 3:2. I obiektyw ma być chowany- jak jest wyłączony to nie wystaje Za to zupełnie mi nie zależy na takich rzeczach jak: waga, jakies bzdurne tryby wstępnego obrabiania fotek, programy typu przyroda/muzeum/sztuczne ognie; wykrywacz uśmiechów/mrugających oczu itp., wielkość wyświetlacza, nagrywaniu filmów w jakości HD. Będę wdzięczna za rzucenie kilku propozycji do zapoznania się. No i mam sentyment do marki Nikon tato sobie sprawił na all Panasonica Lumix FP2 http://panasonic.net/avc/lumix/compa...fications.html za ułamek jego ceny sklepowej i jak tak czytam o nim to mi szczęka opada, byłby ideałem tylko własnie brak mu tych trybów MASP ![]() Cytat:
jakimś cudem udało mi się nie ulec masełkom Eveline Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten deszczowy poranek. Siedzę właśnie w biurze, bo w piątek szefowa zadzwoniła czy nie przyszłabym na chwilę rano, bo jest nagła akcja i musimy szybko odpowiedzieć na jedno pismo. No więc siedzę tu i czekam na szefową, ale mam nadzieję, że przed 10.00 stąd wyjdę, bo mam plany zakupowe.
W sobotę zepsułam już doszczętnie moje słuchawki do kompa, więc dziś idę po nowe. Nigdy więcej nie kupię jakichś badziewnych za 20 zł Liczę, że za ok. 100-150 zł kupię już coś porządnego. rzyrafko ja też myślę o zakupie aparatu Po obejrzeniu zdjęć z nad morza (łącznie mam ich ok. tysiąca! ) zauważyłam, że jakość jest kiepska, widać jakieś okropne piksele, a dużo zdjęć wyszło też rozmazanych, choć ja mam dość sztywną rękę przy fotografowaniu. Ale mój Olympus już od pewnego czasu dawał mi w kość m.in. tym, że na supermakro często nie mógł się namierzyć na ten obiekt, który chciałam. Może już jego żywot się kończy? W końcu ma już parę lat, a eksploatowany jest bardzo.Ja myślę nad jakimś kompaktem, bo na lustrzankę to mnie nie stać, a zresztą obiektywy są przecież pierońsko drogie Myślę nad kolejnym Olympusem lub ewentualnie Nikonem.
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.koss.com/koss/kossweb.nsf/p?openform&pc^pt^PORTAPRO Dałam za nie chyba 128 zł, jakość dżwięku jest rewelacyjna i z tego co czytałam w tej cenie nie mają konkurencji jeśli o to chodzi. Kolega mój tez ich używa i to dużo bardziej intensywnie niż ja, nie miał żadnych problemów z nimi i nic się jeszcze nie zepsuło. Do tego maja dożywotnią gwarancję- trzeba tylko zarejestrować zakup na ich stronie. Fajnie się składają, w zestawie jest chyba pokrowiec i duży jack. Ja sobie kupiłam przedłużacz 5-cio metrowy i mogę w nich spać i korzystać z łazienki Ciągle jednak nie mam przełączki na telefon więc jako przenośnego odtwarzacza jeszcze zestawu nie używałam Najważniejsze dla mnie, że mają 3 stopniową regulację docisku do uszu, bo dużo słuchawek mnie drażni tam gdzieś na małżowinkach ![]() Własnie ja też nie chcę na razie lustrzanki- nie planuję robić ton odbitek na papierze fot. Ale chcę żeby można się było nim porządnie pobawić dlatego zależy mi na tych trybach manualnych i taki kompakcik zaawansowany to jest to Więc teraz większość ma standardowo reduktory szumów itp. Jeśli chodzi o marki to przeglądałam kilka serwisów tematycznych i jakoś najlepiej całościowo wypadały Panasoniki i Coolpixy; dalej Canony, Samsungi i Olympusy. No i Nikona znam więc przyzwyczajenie jest tu silnym "za". Wczoraj pooglądałam sobie wizualnie podczas zakupów kilka modeli- one wszystkie są leciutkie, malutkie, fajniutkie I jak dla mnie musi być czarny- nie jestem gadżeciarą, wolę dyskretną elegancję ![]() Ruszam zobaczyć do sklepu jak tam moja reklamacja czytnika kart, to bym cyknęła aktualizacje kosmetyczne ojcowym aparatem (jeszcze nie tym nowym, ale jak go odbierze to walnę nim sesję całych zbiorów- ale będzie zabawa! I najlepiej zobaczę czy mi odpowiada odwzorowanie kolorów w Panasonikach). A póki co małe podsumowanie lipcowe: z pielęgnacji nie zrobiłam żadnych zapasów
Edytowane przez rzyrafka Czas edycji: 2011-08-01 o 11:50 |
|
|
|
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam od TŻ kolczyki na urodziny (nie bedziemy się widzieli w środe) - wypatrzyłam je sobie jako kolczyki do slubu
http://www.anka-bizuteria-sklep.pl/e...fer-lopez.html tylko że z jasnego srebra. Rzeczywiscie, takie jak na teledysku Buty z reklamy Always, kolczyki z teledysku Lopez
|
#2596 |
|
Zakorzenienie
|
rzyrafko dzięki za radę, ale kupiłam coś mniej wymyślnego w kształcie
![]() Wzięłam Panasonic, o te: http://www.burak.pl/produkt/sluchawk...rp-ht161e-k-7/ Są większe niż moje uszy i ładnie je obejmują, więc może nie będą uciskać mi na małżowiny tak jak te poprzednie. Czasem po kilkunastu minutach już mnie całe uszy bolały ![]() Byłam na małych zakupach w Rossmanie też, efekty poniżej wraz z odebranymi kosmetykami z Avonu i Ori Żele pachną obłędnie I kupiłam też balerinki w CCC, zwykłe czarne z kokardką, ale nie są materiałowe tylko z ekoskórki, więc dobre na jesień i deszcz
|
#2597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wiecie co, tak się maziam tym nowym Glam Shine`m i jego smak i konsystencja mi przypomina Juicy Tubes
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebne mi coś taniego na zmianę do pracy.Były inne kolory? Fajny ten Glam Shine. Ile kosztował? Mój lipiec wypadł kiepsko przez te hurtowe zakupy żeli ![]() zużyć pełnowymiarowych tylko 5 i wszystko pielęgnacja plus 4 saszetki. Przybyło 11 z pielęgnacji i 4 z kolorówki.Za to dziś już poleciała do kosz miniatura tuszu EL i miniatura mleczka do ciała YR Co polecacie z YR?Bo kupiłam sobie na grouponie 2 kupony po 29 zł każdy zamiast po 60 i zastanawiam się na co je spożytkować
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Czytnik kart dopieor poleciał do producenta, czyli kolejne 3 tyg czekania
więc trzeba znaleźć kabel do tamtego aparatu ![]() Cytat:
ale może ktoś inny skorzysta.żadnymi zelami mnie tu nie kusić ![]() Cytat:
Miałam pracować nad CV i listem mot. a pół dnia neewsweeka czytałam
|
|
#2601 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a szkoda, bo ten wygląda jak Dior Lip Polish skusiłaś się na promocję w R. 9,99 za 2 żele Palmolive? ja się oparłam, bo żel to ostatnia rzecz jaka jest mi potrzebna podejrzewam, że z tej serii co różany będzie jeszcze lawenda, bo widziałam mydło w płynieCytat:
![]() Cytat:
fajna jest też winogronowa maseczka nawilżająca ![]() ja już drugi tydzień na stażu, na szczęście mam do wyrobienia 20h tygodniowo, mogę je dowolnie rozłożyć i dzięki temu czw i pt mam wolny może uda się przepracować 40h w jednym tygodniu - wtedy miałabym wolny cały kolejny tydzień i moglibyśmy pojechać gdzieś z TŻ tak jak myślałam z językiem bywa ciężko, różnie ma się życie do słuchanek czy rozmówek w szkole/na kursach językowych, gdzie mówi się płynnie, czysto, wyraźnie czasem trudno mi się połapać, o co komuś chodzi
What you're drinking? Rum or whiskey? Now won't you have a Double with me? I'm sorry I'm a little late I got your message by the way I'm calling in sick today So let's go out for old time's sake Edytowane przez Organzza Czas edycji: 2011-08-01 o 18:56 |
||||
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() powrzucałam aktualizacje. Wydaje mi się, że taty obecny aparat nie koryguje szumów tak jakbym chciała (patrząc na zdjęcie z lakierami, ale pielegnacja jak na fotę bez lampy w tym świetle wyszła nieźle )
|
|
#2603 |
|
po prostu Em :)
|
Ja się skusiłam na kupon z groupona 45 zł zamiast 100 zł.
Właśnie przeglądam KWC i robię listę.Jakbyście były zainteresowane to dziś na blogu pojawiły się trzy nowe notki o Essence.
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.panasonic.pl/html/pl_PL/P...?view=&angle=1 znalazłam idealny aparat- ma tylko jedną wadę: CENA ok 1600 zł
![]() Em, czytałam o Essence Ale chyba coś ze mną nie tak, bo jakoś mało się ekscytuję. W ogóle czuję nadchodzący przesyt, jesień będzie czasem na podszkolenie samej sztuki makijażu, bo chyba zatrzymałam się bardzo daleko w tyle
|
#2605 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie jesienne kolekcje jeszcze nie weszły, więc może ja się nieco pospieszyłam ![]() Nie pamiętam ceny GS, ale teraz jest jakaś promocja w R. na kosmetyki L`Oreala Cytat:
Ten błyszczyk wzięłam jako jeden z ostatnich różowy. Był jeszcze jeden odcień różu, z którego została ostatnia sztuka a tak to były same pomarańczowe i te bezbarwne, choć one wszystkie nie nadają w ogóle koloru. Żele mnie uwiodły odkąd nosek napisała o tym różanym Wczoraj myłam się waniliowym i jestem zachwycona. Nie jest to taka jadalna wanilia, raczej przełamana jakąś perfumowo-gorzkawą nutką, więc zapach nie jest mdły Cieszę się, że na stażu Ci sie podoba
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
takei butki byłyby dla mnie zbyt niebezpieczne
![]() robiłam małe porządki w kosmetykach- 2 mgiełki avonu oddałam siostrze i wyrzuciłam flaszkę po edp Nomadic Oriflame- wyparowały ostatnie kropelki jak byłam u babci ![]() szukałam promocji na maszynki w gazetkach i w naturowej są Bellki airflow za 7,99! Em, nie wiesz przypadkiem czy one są na starowiślnej czy w Kaziu? Bo napisali, że w wybranych sklepach.
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hosenko, i jak wyszedł makijaż? Pokażesz gdzieś?
Cytat:
), pieni się nieźle. A w kolejce czeka jeszcze ten z łubinem. Cytat:
![]() Fajnie, że podoba Ci się na praktykach i możesz sobie tak fajnie poukładać godziny ![]() Nie mam czasu pisac PW, więc napisze tutaj: Organzza, Karolina, dziękuję za przelewy Lakiery przyszły całe i zdrowe Dawno nie widziałam tylu różowych i czerwonych lakierów w jednej paczce Wydaje mi się, że tym razem nic nie pomylili
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
Kochanie: jeszcze nie wiem jak bo to 16 jestem w pracy
Umówiłam się na 16.30 Jeśli zdążę, to chcę iść do salonu i sprawdzić, jak by się komponował z suknią. Mam też przy sobie buty i kolczyki ![]() Jeśli uda mi sie zrobić dobre zdjecia (jakoś nie umiem robić zdjeć makijazy
|
#2610 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na fotki makijażu
![]() Osa mnie użądliła w palec u nogi Włożyłam stopę do kapcia, a ona tam była schowana i nagle jak mnie nie dziabnie...Zapomniałam napisać, ze wczoraj użyłam masła Bielendy z olejkiem arganowym, jest bardzo treściwe i gęste. Dobre będzie na chłodniejsze dni. Zapach całkiem ładny i intensywny.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

No ale te Rossmannowe bardzo szybko schodzą, więc aż tak się nie martwię
Mam malinową kurtkę przeciwdeszczową i chciałam zielone kalosze, ale obawiam się, że taki misz masz nie będzie dobrze wyglądał
Wczoraj nie udało mi się zmierzyć kaloszy, bo zostawiłam je w pracy

Oby w drugą stronę było lepiej.

Liczę, że za ok. 100-150 zł kupię już coś porządnego.

Włożyłam stopę do kapcia, a ona tam była schowana i nagle jak mnie nie dziabnie...