![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Cytat:
4 miesiące zwlaszcza u wczesniaka to dla mnie za wcześnie. Za miesiąc-półtora zacznę od jabłka (ale gotowanego).
![]() |
#2612 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas pobudka jakoś późno ale mam prawą pierś jak kamień, więc cieszę się, że nie pospaliśmy dłużej. U mnie nadal piękna pogoda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ty to jesteś odważna w tych podróżach pociągiem ![]() A co do gondoli- my w w x landerze też mamy z 10 cm zapasu a mały nie skończył jeszcze 3 miesięcy... i co? Na lato pewnie będzie trzeba kupić nowy wóżek ![]() Cytat:
![]() Mój nadal się nie interesuje światem jak jest otwarta buda bo razi go słońce i na nic nie patrzy ![]() Ja bym nie robła długich spacerów w foteliku. Jak jeździmy dłużej niż godzinę to mam straszne wyrzuty sumienia, że mu niszczę kręgosłup... Ja nie smaruję buzi niczym-ma dodatkową dawkę witaminy D (ale nie wystawiam go na mocne słońce) |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
dzień dobry
![]() Sand - ja nie smaruję niczym. Nie mam zaufania póki co do kremów. Mały miał trądzik a i teraz od czasu do czasu wyskakują mu jakieś krosty. Jedyne co to rano i po kąpieli smaruje olejkiem tym samym co całe ciało. Cytat:
Z kolei moja pediatra mówiła że jabłka dopiero jak zaakceptuje warzywka... Może gdybym karmiła piersią to też bym się wstrzymała ale tak to nie ma po co czekać ![]()
Karol - 05.01.2014 Edytowane przez punamama Czas edycji: 2014-05-01 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
A ja słyszałam wersję i o 4 i o 6 miesiącach przy wprowadzaniu pokarmów stałych ale większość teorii w temacie karmienia piersią sugerowało 6 miesięcy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Ja Kai (mm) wprowadzac pokarmy stale bede od momentu gdy skonczy 5 mies.
To rada pediatry, która mowi, ze jezeli nie wracam do pracy po pol roku i generalnie nie spieszy mi sie do podawania pokarmow stałych to czekac. Tak jest lepiej dla dziecka i jego ukladu pokarmowego. ![]()
![]() |
#2616 |
Zakorzenienie
|
#2617 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Za oknem piękne słoneczko i ciepełko... mam nadzieję że pogoda się utrzyma bo już zapowiedziałam TŻtowi że jedziemy do parku na spacer ![]() co do karmienia papkami itp. to ja też zamierzam wprowadzić jedzonko od 4 miesiąca ![]() ![]()
#2619 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Według zaleceń WHO i przy kp i mm po 6 miesiącu, ale wiem że niektórzy zaczynają podawać wcześniej.
![]() |
#2620 |
Raczkowanie
|
Łi, Gosia, WHO mówi, żeby zaczynać od 6 miesiąca zarówno przy kp, jak i mm. Wiem, że dużo mam karmiących mm wprowadza stałe pokarmy od 4 miesiąca. Moja siostra tak np. robiła. My z pewnością poczekamy do 6 miesiąca
![]() Gosia, zazdroszczę szczurków! Miałam w swojej młodości i bezgraniczną miłością darzę te stworzenia. Nawet moja Mama, która na widok pierwszego zwiewała, gdzie pieprz rośnie... polubiła, pokochała, zawsze dokarmiała (jak to Babcia, nie?). Wiki lubi takie zwierzątka? Kto chciał mieć takie pupile w domu? Właśnie! Kremy przeciwsłoneczne... jakie? Czytałam trochę na srokao: http://www.srokao.pl/2012/04/filtry-...i-analiza.html i mam niezły mętlik. Nie chcę Młodemu zafundować jakieś wysypki. Podobno na początek najlepsze są filtry mineralne. A coś jest potrzebne. Szczególnie w chuście, żeby chronić twarz. Co do oczu, to chyba zostaną niebieskie. Nic się za bardzo już nie zmienia. Ja mam brązowo-zielone, małż niebiesko-zielone (ale inny odcień), a Młody ma na razie zupełnie 'swoje' kolory patrzydełek ![]() Roane, fajny wózek. Też mamy trójkołowy i jestem bardzo zadowolona (kółka pompowane). Buggster S Air. Ma długą gondolkę (80 cm), jest lekki w prowadzeniu, sprawdza się zarówno na dróżkach polnych, jak i miejskich: http://www.babyzeiten.de/out/picture...ickfix_mit.jpg No i świetnie się składa do naprawdę małych rozmiarów ![]() Zadowolona jesteś z aqua aerobicu? Ja mam często wrażenie, że męczę się niewystarczająco, chociaż wszystko staram się robić na maxa. Kolki u nas odeszły w niepamięć. Jednak bączki męczą od czasu do czasu, jednak ja już wiem, co mam robić, żeby było lepiej. Generalnie jest w porządku w porównaniu do początków ![]() Punamama, zrobiłam ostatnio: http://www.jadlonomia.com/2014/03/sp...pulpetami.html Polecam! Było mega smakowite. Mój małż już ciągle dopytuje kiedy znów zrobię! Mi też się marzy. Idealne jedzenie przed treningiem (tylko tak na dwie godzinki przed). Bardzo syte, aromatyczne i szybkie w wykonaniu. Nam wystarczyło na dwa dni obiadkowania ![]()
#2621 | |
Rozeznanie
|
https://wizaz.pl/Fryzury/Nowosci-kos...H-na-wypadanie
Mam ochotę wypróbować ten szampon bo coś czuję, że zaraz mi nic na głowie nie zostanie :P Cytat:
![]() Na dzisiaj już przygotowałam... Hm właściwie to na wczoraj przygotowałam skrzydełka z kurczaka i się zastanawiam czy będą jeszcze zjadliwe dzisiaj.... A kończąc temat pokarmów stałych to wiadomo, że nic na siłę ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2622 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu skontaktowałabym się z jeszcze jednym pediatrą - przecież wcześniaki wyrówniują się dopiero około 1 rż, więc wcześniej nie można ich traktować jak reszty dzieci, szczególnie jeśli chodzi o rozszerzanie diety. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
Ta firma, baby elegance, jest bardzo popularna w IE, a w Polsce chyba jej wogóle nie ma. Mam ich jeszcze materac i kilka drobizagów i jestem zadowolona. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak Ci się prowadzi ten wózek? Dasz radę jedną ręką? Ja oglądałam w sklepie wózki z oddzielnymi rączkami, ale nie dałam rady prowadzić ich jedną ręką, a dla mnie wózek musi być obsługiwalny jedną ręką. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2623 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
Co do kremów przecisłonecznych, to nie zgłębiając tematu kupiłam spontanicznie z Babydrem
![]() Ja za zwierzętami nie przepadam i nie przypominam sobie, żebym chciała mieć kiedyś. Siostrzenica ma rybki i szczura. Wróciłam właśnie z biegamia - z kondycją coraz lepiej.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-05-01 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Rozeznanie
|
hosenka i co myslisz o tym kremie z babydream? jak się wchłania i ma jakis zapach?widziałam go w promocji i tak myślę żeby go wypróbować
![]() ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- byłam wczoraj w lumpku na łowach ciuszkowych dla małego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lumpki na razie odpuszczam - Kacper ma zadżo ubrań. Ewentualnie poszukam krótkich spodenek, ale trudno mi bedzie tylko za nimi patrzec.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-05-01 o 15:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
![]() |
#2629 |
Zakorzenienie
|
Celin tak, tak to cudowne uczucie zapomnieć na chwilę o obowiązkach i iść do fryzjera. W końcu nam się jakieś przyjemności należą.
Co do rozszerzania diety to moja mama mi truje, żeby zacząć od 4 m a ja bym chciała od 6. Znając ją to gotowa jest podać coś dziecku pod moją nieobecność... chyba przez te 2 miesiące do niej nie przyjadę ![]() tridentina jak u Was z tym ulewaniem nosem? U nas dziś znowu się zdarzyło. W ogóle to na tej majówce mały więcej ulewa. Nawet 4 razy po jedzeniu w odstępach mniej więcej co 10 minut... martwi mnie to... |
![]() ![]() |
![]() |
#2630 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobitki karmiące piersią pytanie mam. Jak zabieracie maluchy na długie spacery, to odciągacie najpierw mleko do butelki i karmicie z niej, czy jak przychodzi pora karmienia, to znajdujecie miejsce do karmienia i karmicie piersią? To tak mi się w kontekście majówki narzuciło. Ja dzisiaj odciągnęłam mleko do butli i karmiliśmy w plenerze, ale jakbym miała karmić piersią, to ciężko by mi było znaleźć wygodne miejsce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do wózka. Też miałam takie obawy, a teraz idę z naszym psiakiem na spacer, prowadzę wózek, a czasem daję nawet radę rozmawiać przez telefon. Jest bardzo skrętny i łatwo się go podbija. Nawet moja Teściowa pochwaliła ![]()
![]() |
#2632 |
Gang Iren
|
Karmię tylko piersią, pokarmu nie odciągam, więc nie miałabym jak nakarmić z butelki.
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zazdroszczę, u nas nie ma na to szans. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Raczkowanie
|
Ja karmię z piersi. Już się nie krępuję. Na początku miałam tylko schizy, czy wypada, czy nie albo 'jak ja sobie poradzę' (ale to zupełne początki). Jest mi wygodniej bez butelki. Nie przepadam za odciąganiem. Odciągam tylko po to, żeby wyjść poćwiczyć/na miasto/do fryzjera, itd., mieć trochę w zapasie na 'wszelki wypadek' i żeby podać codzienną dawkę probiotyku. No i wiem, że Emil radzi sobie dobrze i z piersią i z butelką. Ta butelka to takie ubezpieczenie na wypadek np. choroby. Ale na wszelkiego rodzaju wyjściach wolę KP niż butelkę z odciągniętym
![]()
#2636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Gang Iren
|
U nas też z reguły spacer bez karmienia, no i pogody mamy mało ładnej na długie wypady. Kacper ma przerwy między karmieniami po 3-4 godziny. A zjada w 10-15 minut, więc bez problemu byłoby gdziekolwiek nakarmić
![]()
#2638 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Rozeznanie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.1
Chyba muszę pójść na tomografię głowy bo mam bardzo częste i bolesne bóle od jakiegoś miesiąca/dwóch. Ibuprofeny i paracetamole dawno prestały działać niestety :/
#2640 |
Zakorzenienie
|
U mnie z karmieniem piersia jest też taki problem, że Kacper nie zjada do syta, do pelna. Po piersi trzeba dać mu jeszcze 40-60ml z butelki, a ja odciagam jeszcze ta ilość laktatorem, więc to dla mnie więcej zabawy niż na spokojnie odciągnąć i dać konkretna ilosc z butelki. Z zapasem problemu nie ma, zawsze jestem 2 porcje do przodu, z ewentualną dokladka, zaczelam też mrozic w związku z powrotem do pracy pod koniec czerwca.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:22.