|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dla miłośników BIEGANIA :)
Jednak się zmobilizowałam i poszłam pobiegać
![]() Mam takie pytanie. Po jakim mniej więcej czasie poprawia się kondycja? U mnie już troszeczkę lepiej, ale chciałabym jak najszybciej móc przebiegać dłuższe dystanse ![]()
![]() |
#2642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2643 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A po drugie, ktoś kiedyś pytał, czy śniadanie przed, czy po bieganiu. Specjalistą nie jestem, ale moja trenerka powiedziała, żeby mi nigdy do głowy ćwiczyć na czczo. A ona wie co mówi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2644 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() u mnie na czczo to odpada, po swoim lenistwie wiem że nie wstałabym wgl rano i nie poszłabym biegać. więc zostaje mi wieczór. ![]()
![]() |
![]() |
#2645 |
Zadomowienie
|
Dla mnie na czczo to by była męczarnia. 10-15 minut po wstaniu już mnie ssie w żołądku i muszę szybko śniadanko robić
![]() Co do ćwiczeń podczas okresu, to znawcą żadnym nie jestem, ale ja ćwiczę normalnie. Okres to nie choroba, więc nie zamierzam przez to rezygnować z ćwiczeń ![]()
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
Ja rowniez nie zwazam na okres podczas cwiczen
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2647 |
Wtajemniczenie
|
U mnie z okresem bywa różnie, raz chce mnie dobić, a raz o nim zapominam :P
I właśnie do swojego samopoczucia staram się dopasować ćwiczenia. Jak jest ok to biegam, ćwiczę bez problemów, a jak źle się czuję to robię coś lżejszego, albo odpuszczam sobie dzień lub dwa.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 |
Zadomowienie
|
Jak to dobrze podsumowała Mary: okres to nie choroba, więc ćwiczyć można, nic nie jest zakazane. Jeżeli nie masz siły, nie ćwicz tak intensywnie (zawsze ćwiczenia trzeba dostosowywać do aktualnej dyspozycji, nie tylko do okresu). Nie ma jednak powodu powstrzymywać się od jakichkolwiek ćwiczeń, jeżeli czujesz się dobrze, także jeżeli są to ćwiczenia mięśni brzucha.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2649 |
Wtajemniczenie
|
To ja jeszcze od siebie dodam, że pomocne w walce z bólami brzucha w trakcie okresu jest:
-picie dużo wody przed; -jedzenie lekkostrawnych posiłków; -ćwiczenie, głównie mięśni brzucha; a przynajmniej u mnie się to sprawdziło. Kiedyś strasznie cierpiałam, teraz już rzadko. A nawet jeśli to bolą mnie nogi, a nie brzuch.
![]() |
![]() |
#2650 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2651 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj niestety nie poszłam biegać, bo się strasznie rozpadało
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
A ja wróciłam z pracy, zjadłam obiadek i za godzinkę wybywam na bieganko - jupiiii
![]()
![]() |
#2653 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj kolejne 30 minut biegania. Idzie mi już coraz lepiej, kondycja powoli się poprawia. Niedługo będę zwiększać dystans, zamierzam dojść do godziny ciągłego biegu.
Dziś nawet słoneczko wyszło, choć wiatr nadal trochę przeszkadzał. Jutro planowo mam dzień wolny od treningów, ale może jak będzie ładna pogoda to się wybiorę i potruchtam. Chyba powoli się uzależniam ![]()
![]() |
#2654 |
Zadomowienie
|
mam pytanie biegacie sluchajac muzyki czy nie ? ja lubie biegac w rytmie jakies clubowej nuty jesli nie mam nowych nut to nawet nie wyjde pobiegac a jak jestem w innym kraju , miescie to nie biore sluchawek tylko wsluchuje sie w obcy klimat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2655 |
Zadomowienie
|
a ja biorę się za mój pierwszy bieg jutro ok 11
![]() życzcie mi powodzenia ![]()
![]() |
#2656 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powodzenia!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2657 |
Zadomowienie
|
u mnie to zależy od dnia, czasami słucham muzyki podczas biegania, czasami wolę bez. Ale muzyka też potrafi dopingować
![]() Kurcze, będąc nastolatką w gimnazjum nigdy bym nie przypuszczała, że za kilka lat będę uwielbiać bieganie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a mozecie mi polecic jakies dobre buty do biegania?
![]() |
#2659 |
Zadomowienie
|
ja mam nike do biegania bardzo je lubie
![]() ale slyszalam ze najlepsze sa asics http://www.asics.pl/ sama sie czaje teraz na jakies ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2660 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieganie ... jogging ....
Cytat:
gratuluje Ci ![]() ja własnie zaczełam biegać i się zaczeło na 2 okrążeniach i koniec.... następnie obiecałam sobię że zacznę spowrotem biegąć i się wezme za siebie ...a tu nagle pogoda sie popsuła i 4 dni padało... teraz pogoda jest piękna i spowrotem chcę zacząć biegać bo chciałabym zrzucić 5 kg i mam nadzieje że przez miesiąc biegania uda mi się uzyskać rezultaty.
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2661 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj zaliczyłam kolejne 30 minut ciągłego biegu. Idzie mi już coraz lepiej, kondycja się poprawiła. W dodatku pogoda cudowna, może się jeszcze do tego opalę
![]() Biegajcie dziewczyny, biegajcie ![]() ![]()
![]() |
#2662 |
Konto usunięte
|
Dzisiaj lekko ponad godzinka biegu - 10 km (cel nr.2 osiągnięty)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
[1=97063297b7b35b4a21bd582 d93800b2e45dfbb59_6372d6b 265f10;26485232]Dzisiaj lekko ponad godzinka biegu - 10 km (cel nr.2 osiągnięty)[/QUOTE]
![]() Mi do takiego dystansu jeszcze trochę brakuje, ale mam nadzieję, że wkrótce też się będę mogła pochwalić ![]() A ile ci zajęło dochodzenie do tej odległości?
![]() |
#2664 |
Konto usunięte
|
Dziękuję
![]() W sumie jest to mój 40 dzień treningu i 13 dzień biegowy. Tyle, że startowałam od odległości 6km (z przerwami na początku). Od kiedy byłam w stanie przebiec te 6km ciągiem, zajęło to niepełne 3 tyg. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jesteście dzielne
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
Robię tak samo. Aktualnie biegam swoim tempem ok. 4,5 - 5 km bez zatrzymania. Co jakiś czas staram się zwiększać dystans. Żeby mi tylko na tych moich polach ścieżki nie zabrakło
![]() ![]()
![]() |
#2667 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2668 |
Zadomowienie
|
cieszymy się i zapraszamy do pogłębiania tej miłości, bo naprwdę warto sie w tę miłość zaangażować! ;-)
![]() |
#2669 |
Zakorzenienie
|
Ja przez większość swojego niespełna 29 letniego życia nienawidziłam biegania.. Aż do zeszłego lata.. Zdecydowałam się trochę schudnąć przed ślubem brata więc postanowiłam się zmusić do treningów na bieżni..
No i stało się to moją ulubioną formą ćwiczeń ![]() Do niedawna miałam przerwę kilku miesięczną ze względu na kontuzję kostki ale od jakichś 3 tygodni znów ćwiczę i czuję się z tym świetnie.. Staram sie biegać jakieś 3-5 razy w tygodniu. Robię sobie zarówno treningi na spalanie tłuszczu na niskim tętnie jak i cardio (te zdecydowanie bardziej lubię bo przy FB się nudzę). Nie mam żadnego konkretnego planu.. Czasem robię sobie interwały, czasem dłuższe ale spokojne biegi.. Zależy jaki mam nastrój.. Poza biegami chodzę na różne ćwiczenia typu ABS, ABT, Stretching, Barbell itd.. Zależy mi na zgubieniu zbędnych kg (a jest tego sporo niestety- idealnie byłoby ok10-15 ![]() Przez 18 lat wyczynowo uprawiałam jeździectwo i teraz gdy tego zabrakło trudno mi jest wrócić do wagi z tamtych lat.. Lubię ćwiczyć, czuję jak poprawia się moja siła i wytrzymałość.. Tylko kg nie spadają niestety.. No ale nic.. Trzymajcie kciuki żeby mi się wreszcie udało.. ![]() Będę tu wpadać co jakiś czas po wsparcie ![]() Ps. Ja w trakcie treningu robię sobie aktualnie głównie marszobiegi.. Z reguły w trakcie godziny wychodzi tego ok 8-9 km na dzień dzisiejszy. Edytowane przez Yasinisi Czas edycji: 2011-04-25 o 17:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2670 |
Zadomowienie
|
Ja dzisiaj też już po bieganku. Pogoda w sam raz, bo ani nie za ciepło, ani nie za zimno. W dodatku wiał lekki wiaterek i fajnie ochładzał. Bałam się tylko, że mogę zostać oblana, bo do miejsca, gdzie biegam trzeba przejść koło osiedla, a tam jak wiadomo różne rzeczy mogą się zdarzyć
![]() ![]() Dziś pierwszy raz zwiększyłam dystans, o 5 minut. Może to nie wiele, ale tu 5 tam 5 i się zbierze równa godzinka. Kondycja już coraz lepsza, więc nie było problemu z przebiegnięciem. Kolejny wypad na bieganko w środę, a w czwartek zasłużony odpoczynek ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.