![]() |
#2641 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
Cytat:
I ja rozumiem to wszystko, robię zadania. Ale on na sprawdzianach daje tak skomplikowane przykłady, że się robi z tego czarna magia. Albo daje coś prostego, ale wychodzą takie ogromne liczby, że można się przestraszyć. Tak miałam właśnie na tej poprawie. To było z układów równań. Rozwiązuję, wszystko ładnie, pięknie, nagle wychodzi mi wynik 289x=-94 no sobie myślę, kurka jak ja mam to zrobić, podzieliłam -94 na 289, wyszło mi 47/141 zaje**** ułamek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 |
Raczkowanie
|
O kurcze,to ostro macie.Nienawidze takich nauczycieli,skrzywdzonych przez los,wyzywajacych sie na uczniach za swoje zyciowe niepowodzenia.Żałośni frustraci...
Tak się zbulwersowałam,ze własnie rozmawiajac z kolega mu to wszystko opowiedziałam.I on Cie serdecznie pozdrawia Drozja i mówi,że komisa da się przezyć i żebyś sie nie załamywała ![]()
Edytowane przez zuczang Czas edycji: 2009-05-29 o 22:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No nie wiem czy da się przeżyć.. Dzisiaj się dowiadywałam jak to wygląda.. Zadania na egzamin komisyjny układa mój szanowny pan nauczyciel i on też je sprawdza.. Zdaję przed komisją składająca się z mojego nauczyciela, innego nauczyciela tego przedmiotu z mojej szkoły i kogoś z dyrekcji. Najpierw jest cześć pisemna, a następnie, niezależnie od tego czy zdałam czy nie, odpowiedź ustna, czyli rozwiązanie zadania na żywca przy tablicy, razem z tłumaczeniem co robię. No i przy egzaminie komisyjnym nie ma tak, że mogę mieć tylko 50% żeby zdać. Tam zadania układane są wszystkie na ocenę dopuszczająca, więc muszę wszystkie zrobić dobrze (dopuszczalne są jakieś małe błędy rachunkowe)... ![]() No, ale cóż, teraz już nic nie zrobię, pozostaje mi się uczyć na poniedziałkowy spr i mieć nadzieję, że komis nie będzie konieczny.. Idę się przespać kilka godzinek, bo na 9 idę na korki, a muszę jeszcze przed tym porozwiązywać zadania. Dobranoc dziewczyny, dzięki za pocieszenie. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc Drozja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Konto usunięte
|
wczoraj Tż byl.
do 2 w nocy gadalismy. powiezialam ze minimum raz na tydzien ma byc i mamy spedzic wakacje razem przed jego praktykami i ma czesciej dzwonic. moze sie pouklada ide na pogrzeb zaraz ![]() bo o 11.00 musze tam byc ![]() zoladek mnie boli ![]() ![]() nerwy ![]() co do nauczycieli to ja nim bede ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- ja nie mam zadnej karty ubezpieczeniowej:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Wtajemniczenie
|
Drozja, wspolczuje Ci.
![]() Za to z facetem od geografii nie bylo gadki. Liczyl wszystko na kalkulatorze do drugiego miejsca po przecinku i wyliczal srednia. U nas najwiecej poprawek i uwalen bylo z geografii. Ja mialam 2 na koniec liceum, ale mam do goscia sentyment, bo go lubilam. A ze Twoj nauczyciel taki konsekwentny... Moi rodzice mieli w szkole takiego, co wlasnego syna nie przepuscil do nastepnej klasy, bo sie nie uczyl, wiec widzisz, takie przypadki " ostre " sie zdarzaja. MUSISZ sie tego nauczyc, nie wierze, ze Ci sie nie uda, ja zdalam cudem przez 12 lat nauki, to Ty tez to zrobisz. Kacha, trzymaj sie tam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 |
Zadomowienie
|
hee mooja matematyka w liceum to tez byla masakra - w drugiej klasie dostalismy nowego nauczyciela. drozja moze slyszalas o panu D. on tam u ciebie w szkole mial indeks. w 2 i 3 klasie na 1 sem zawsze mialam srednia 1.0 potem musialam poprawiac. w 2 klasie 6 razy podchodzilam do poprawy semsstru xD no ale w 2 semestrze zawsze sie jakos udawalo
![]() boze mam do wtorku wolne bo w poniedzialek wszystko zamkniete bo zielone swiatki. jest 10.30 a ja umierm z nudow !! juz bym wolala cos porobic ale ze wczoraj zrobilam wszystko to juz nie mam co . masakra. pojechalabym do miasta ale kompletnie neiwiem gdzie co i jak .. bez sensu chce do domu xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Raczkowanie
|
ile dni wolnego mi przysługuje w tygodniu, miesiącu ?
![]()
#2649 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
niemniej jednak, Drozja trzymam kciuki, aby się wszystko poukładało i zeby się jeszcze jakieś pozytywne rozwiązanie znalazło! ![]() Beacia, to zalezy ile godzin w tyg pracujesz, ile dostaesz kieszonkowego, czy jestes u rodziny na wakacje, czy na rok i ...jak wlasciwie sie umówisz z rodzinką.
![]() ![]() FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood Edytowane przez roux666 Czas edycji: 2009-05-30 o 09:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Wtajemniczenie
|
Tak, jak mowi Roux - zalezy. W pracy au pair chyba wszystko ' zalezy '.
![]() Ja generalnie mam jeden dzienw tygodniu wolny, ale ja sie z hostka umowilam na flexible hours, moge miec tydzien wolnego, ale pozniej pracowac ciagle ( daje taki przyklad ). Musisz sie umowic z rodzina na konkretne rozwiazanie, zapisywac godziny pracy ( ja moich nie zapisuje, ale to dlatego, ze mam malo odstepstw od regul i ufam hostce, wiec wiem, ze bedzie wszystko uczciwie ). Ja sie zaczelam zastanawiam nad wyjazdem na caly rok... Mama mnie zabije, ale korci cholernie, zeby tu zostac... ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Adka, wyjdz na miasto, do ludzi, moze kogos poznasz! Ja mam wolne od wczoraj i nie wiem, co ze soba zrobic. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- http://www.youtube.com/watch?v=Gqf7T9oufDk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
To, jak macie wolne, to wszyscy mają Was gdzieś, że się Wam nudzi?
Kurde sama nie wiem, co będę robiła w wolny czas. |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
|
bo moja rodzinka chce osobe ktora jest dyspozycjna bardzo, dlatego sa w stanie dac mi wiecej pieniedzy, ja to troche odczytuje jako - duzo kasy brak wolnego.
#2654 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2655 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Buuu a ja czekam na kolezanke i znowu caly dzien bedziemy siedziec nad kserówkami .....jeszcze tylko jeden egzam mi został z największą kosiarą... ![]() ![]() Mam nadzieje, ze bedziecie tu wieczorkiem ![]() Kachaaa jak sie czujesz???
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2657 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() mykam sie uczyc ![]()
![]() |
#2658 |
Wtajemniczenie
|
No, ja osobiscie umieram z nudow, ale to tez dlatego, ze tu sie nic nie dzieje, bo to wiocha.
Beacia, w mojej sytuacji chyba wolalabym juz dluzej pracowac, bo tu sie naprawde nic nie dzieje i nawet nie mam jak sobie dodac pracy przez np. zwykly babysitting u innej rodziny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 |
Zakorzenienie
|
O właśnie. Ile dostajecie za godzinę babysittingu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zadomowienie
|
a ja sie dzis wypuscilam sama, niewiem gdzie bylam ale mniejsza o to xD zroilam sobie zakupki i mam teraz slodyczy a slodyczy w pokoju xD
i kupilam sobie mape za 6 euro :O ! ale mi wscisli no ale niewazne. zaraz szukam czegos fajnego i moze jutro albo za tydzien pojade do cenrtum a w piatek ide na berlinska imrezeeee, zabiera mnie ich pierwsza au pair ktora teraz mieszka tu w berlinie xD |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Raczkowanie
|
napisalam im e -mail odnośnie wolnego, bo jak bylam tam przez 4 dni w kwietniu zeby sie zapoznac i pokazać, to o 7 wstalam o 22 dopiero weszlam do pokoju swojego... a chcialabym miec sile jeszcze na ksiazke, interent, czy nauka niemieckiego...
#2662 |
Zakorzenienie
|
O adka, ich pierwsza au pair została w Berlinie na stałe...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no w sumie ja jestem ich 5 :P pierwsza w sensie polka xD najpierw mieli taka z ukrainy 8 miesiecy, potem przyjechala nastepna ale byla w ciazy o czym nei wiedziala i potem wrocila ta 1 na 8 znow. a potem przyjechala 1 polka na 2.5 roku , potem byla inna polka na 5 miesiecy , wrocila do domu no i ja xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
|
Adka a ile masz lat ?
![]()
#2665 |
Zakorzenienie
|
O to mają sporo doświadczenie z operkami. I potem jak szukali to już tylko z PL?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
|
19
a niewiem wiesz :P bo w sumie oni mnie nie szukali tylko ta ich poprzednia bo chciala sie szybciej zwinac do domu i powiedziala ze im pomoze znalesc nowa. mrr ale moi hosci sie kloca wlasnie. szkoda ze niewiem o co :P |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
|
Aerith zastanawiasz sie co robic na korsyce?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jesli chodzi o facetow..po Calvi chodzi maseeee przystojniakow bo znajduje sie tam baza Legii Cudzoziemskiej no to sobie wyobraz!!! ![]() Jesli chodzi o czas wolny to ja akurat preferuje "robta co chceta"dlatego,ze jak mam ochote polozyc sie spac o po prostu to robie i sie nie tlumacze,akurat tu mam duzo wolnego czasu i czesto siedze w swoim pokoiku i laptopem ![]() Przeszlam sie dzis do miasta i zakupilam Nutelle co by nie pasc z glodu w chwilach wieczornego kryzysu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
No muszę to zaliczyć, po prostu MUSZĘ. Nie wyobrażam sobie komisa. Napisałam już mojej rodzince, że nie przyjadę.. Ale jednocześnie dalej wysyłam zgłoszenia do innych rodzinek, może akurat ktoś będzie mnie potrzebował w lipcu, bo teraz to zostało 5 dni do wyjazdu moich rodziców, wracają 19, więc nie mogłabym 20 wyjechać, nawet jak zdam. I tak wczoraj znalazłam bardzo fajna rodzinkę z Hiszpanii, szukają aupair na wakacje, od 17 lat. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A do jakiej szkoły ty chodziłaś, jeśli mogę wiedzieć? ![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-05-30 o 14:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2670 |
Konto usunięte
|
ale sie zle czuje
![]() dobrze ze z mama stalam w kaplicy bo nogi mi sie tk trzeskly nic nie widzialam ledwo ustalam wylam tak cholernie przykro bylo mi ![]() a jak poszlam sie pozegnac to nie chcialam odejsc z tamtad ![]() ![]() masakra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kiedys myslalam ze nie podejde do trumny bo to trup itd ale bylam glupia!!! to jednak trzeba do pewnych rzeczy dorosnąć, musi być TA osoba i TO miejsce i czas ![]() duzo moich przyjaciol bylo na pogrzebie sasiadow cala moja wieś i rodzina, lało ale mimo to ludzi duzo bylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.