Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-25, 18:16   #2641
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

U mnie w przychodni mierzą obwód główki i klatki piersiowej przy każdej wizycie. Lence od urodzenia do 7 tygodnia przybyło 6cm w główce,ale nikt mi nic nie mówił,że to dużo.W klacie też rośnie,na długość też.To chyba normalne,że jak dziecko rośnie to i główka też?
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:48   #2642
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
21 wrzesnia idziemy na szczepie i pani doktor polecila 5 w 1 plus engerix. szczepi ktoras z was maluchy na meningokoki? ale mi dzisiaj zaspiewala kobieta, ze od meningokokow smiertelna sepsa, masakryczne zapalenia opon mozgowych... i ze smiertelnosc po takim zakazeniu duza, no masakra!
do tego zapomnialam butli do lekarza i jak mala sie rozdala musialam wyjac cyca o dziwo moje dziewcze chwycilo piers bez nakladki, vo jakos wczesniej jej nie wychodzilo
Ja na meningokoki bede szczepic po 1 roku zycia, co do szczepien ja bralam podstawowe.
A moja pediatra nic nie mowila ze nie karmie piersia, moja gin sie oburzyla ale coz zrobic...
A moja mierza tak jak twoja farminka ( chyba poprawnie).
Co do serduszka pytalam mowili ze oki, jak cos to sie wybiore ale ja musze do szczecina.
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 18:54   #2643
farminka
Wtajemniczenie

karolcia no ostatnio Ci się udaje I ile teraz Twoja ma w główce i klacie? Tak z ciekawości,bo taka duża się wydaje to chciałam porównać z Lenką
Stary 2010-08-25, 19:07   #2644
papeteria
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
agravko
śliczna śmieszka
belunia dzieki za info odnosnie fotelika, ślicznie wygladasz i dzidzia slodka
jaszczka super ze ok
anuszka ja tez dlugo krwawilam i chyba dopiero jakos po dwoch tygodniach lecialo ze mnie zolte a teraz ledwo sie skonczylo i w 4 tygodniu zas czerwone i sporo czyzby juz okres co do tego ze po cc krocej sie krwawi...zdaje sie zanim doszlo do cc to ciebie tez dlugo meczyli jak i mnie przy naturalnym... ja do tego bylam tam zszywana, moze to ma wplyw hmmm?
Co do rany ja tez tym psikam codzien rano i wieczorem ale nie zawijam niczym..
Moj maly dzis grzecznie spi w ciagu dnia(zazwyczaj nie sypiał za wiele w ciagu dnia lub wcale) a zapodalam sobie meliske po przeczytaniu twojego posta o melisie
wiolek no biedulek twoj maly to nie ma sensu wyczesywac a z tymi podgrzewaczami lipa dobrze ze napisalas bo nie wiedzialam...musze sie rozejrzec za jakims co bedzie nagrzewal tylko do tej temp bez pilnowania czasu
misiulka jak dziewczyny pisaly szkoda nerwow
basienka przeslicznie
hd maly przeslodki a druga fotka wymiata oby jutro udalo sie dodzwonic
Moj byl dzis zapisac i chrzciny mamy 11.09 a opłata to około 50 - 100 zł.
lilka ślicznie
itakasia ja juz sprawdzilam ze moj po jajkach mial masakre z brzuszkiem
pilotka ja uzywam tych pampkow i faktycznie fajne...Dada niestety przesikuje musze jeszcze inne wyprobowac te z lidla i z kauflandu
żabka co do główki to tez zalezy kto i jak zmierzy moj przy porodzie mial 35cm dwa tyg pozniej 36,5cm a trzy tyg pozniej 34cm
fakt ze wchlonal mu sie juz prawie ten guzek co mial na glowce co tez byc moze mialo wplyw na pomiar ..

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-08-25 o 19:14
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 19:25   #2645
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
karolcia no ostatnio Ci się udaje I ile teraz Twoja ma w główce i klacie? Tak z ciekawości,bo taka duża się wydaje to chciałam porównać z Lenką
Głowa - w dniu narodzin 34, w 6 tyg 38
klatka - w dniu narodzin 32, w 6 tyg 39

ciemiaczko 6tyg 1,5x1,5

anuszka - mysle ze papeteria ma racje, bo prawie rodzilas naturalnie, a ja np. nie i moje krwawienie bylo marne, wiecej bylo sluzu i wydzieliny zoltawej, bo przy cesarce odsysają wiekszosc wiec dlatego, a jak SN to jednak krew zostaje w kanala itd. i nie do konca da sie oczyscic to moja teoria

Stary 2010-08-25, 19:26   #2646
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
a dlaczego?
nie wyobrazam sobie jak mialabym sobie poradzic z dwojka dzieci. poza tym miesazkanie juz teraz jest za male i poprostu sie nie zmiescimy a jesli o mnie chodzi nie wyobrazam sobie jak narazie znow rodzic

sliczny avatarek

Cytat:

a takie pytanie mam do dziewczyn ktore karmia butelka, czy na was pediatrzy tez wywierali presje karmienia piersia? no dzisiaj mi powiedziala stara spiewke ze tylko odciagajac strace pokarm, a ja mloda jeszcze przystawiam zeby pobudzac laktacje i powiedziala ze cyckiem takiego malucha to trzeba co 30 min karmic :| no oszalala chyba.
mi oczywiscie sapaly za uszami ze to niedobrze ze bardzo zle
za to moja gin powiedziala ze przy tym refluksie jego to w sumie lepiej ze z butli

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

Dziś byłam w poradni neonatologicznej , moja lekarz kazała sprawdzic serduszko i sie okazało że jeśli juz miała po urodzeniu i było wszystko ok to nie potzrebnie przyjeżdżałam, oczywiście wszystko ok, 2 h "stracone" , bo i tak muszę jeszcze raz przyjechac tylko w innym dniu bo trzeba zbadac pod kontem hipoglikemii która miała po urodzeniu a nie echo i usg serduszka tak jak mi moja lekarka kazała. No ale nic przynajmniej wiem że z serduszkiem 100% ok
dobrze ze wszystko ok z serduszkiem

dzis jakos malo mam czasu na wizaz. maly potrzebuje coraz wiecej uwagi
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 20:11   #2647
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
ANOXA - nie wiem czy test wyjdzie prawidlowo bo beta mogla nie spasc...

Dziś mija 7tyg od CC, i 3 tyg odkąd nic z piersi nie leci....a @ nie ma...czy mam sie martwić??
To co,razem będziemy robić testy? Albo lepiej zaczekać do pierwszych ruchów Dłuższa słodka niewiedza będzie

A zapomniałam się pochwalić jak Lenka dzisiejszej nocy spała.Zjadła o 21.30 a potem o 8.30,czyli 11 godzin przerwy Sama nie wiem czy powinnam się cieszyć czy może niepokoić...
A na deserek Lenusia zdziwiona,że potrafi sama grzechotać

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 20:24   #2648
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
To co,razem będziemy robić testy? Albo lepiej zaczekać do pierwszych ruchów Dłuższa słodka niewiedza będzie

A zapomniałam się pochwalić jak Lenka dzisiejszej nocy spała.Zjadła o 21.30 a potem o 8.30,czyli 11 godzin przerwy Sama nie wiem czy powinnam się cieszyć czy może niepokoić...
Bedziemy jak ten program CIAZA Z ZASKOCZENIA
A pochwal sie ile cm Lenka miala w klatce i glowke
A moja wczoraj jak zjadla o 21 to spala do 4:30 to 7h 30 minut wiec tez niezle zobaczymy dzis w dzien najdluzsza przerwa na jedzenie to 5h
A moja juz tak wysoko podnosi glowe ze szko, jak w wanie klade na brzuszku to prawie sama trzyma a dzis tez grzechotke zlapala ale jeszcze nie trzesla a i zabki wychodza mocniej bo sie bardzo slini

A i Lenka cudna

Stary 2010-08-25, 20:34   #2649
farminka
Wtajemniczenie

Lenka też się ślini mocno,ale zawiązków ząbków nie widzę.Chociaż ja to się nie znam,więc mogę się nie zorientować póki ewidentnie nie zacznie się przeżynać
Główka była 31, w 7 tyg 37,teraz 39
Klatka odpowiednio 31,36,38,5
Stary 2010-08-25, 20:41   #2650
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Lenka też się ślini mocno,ale zawiązków ząbków nie widzę.Chociaż ja to się nie znam,więc mogę się nie zorientować póki ewidentnie nie zacznie się przeżynać
Główka była 31, w 7 tyg 37,teraz 39
Klatka odpowiednio 31,36,38,5
To podobnie, choc moja miala wieksza glowke przy urodzeniu, ale twoja nadrobila
Nio zobaczysz takie biale kielki na dziaselkach ja juz wczesniej zauwazylam, ale nie chialam wierzyc...

Mala spi tak mocno ze nawet nie czula jak jej glowke przekrecilam tylko westchnęła

Stary 2010-08-25, 20:45   #2651
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Anoxa - zmierzyłaś Hubcia? bo mnie ciekawość zżera
zapomnialam a teraz juz spi jutro zmierze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a moj Hubcio od trzech dni pcha piastku do buzi jak ma okazje
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 20:47   #2652
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
zapomnialam a teraz juz spi jutro zmierze

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

a moj Hubcio od trzech dni pcha piastku do buzi jak ma okazje
Nastak od kilku dni tez to robi

Stary 2010-08-25, 21:02   #2653
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
my planujemy staranka juz w przyszlym roku zeby byla mala roznica wieku i zebysmy nie wypadli z rytmu pieluchowego
ja też bym chciała ale raczej to bedzie nierealne ze względów finansowych chociaż z 2 strony jakbym patrzyła na kasę to by aleksa nie było na świecie dalej ( a był zaplanowany )

hd Szymuś cudny a ty mam nadzieję, że jutro się dodzwonisz

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
niezawsze wspolczuje nocki. a moze ona tak pierdki cisnie? moj dzis od rana sie spina i pierdki nie chca wyjsc a to raczej nie kupa bo wieczorem wczoraj zrobil
u mnie to samo zazwyczaj po jedzeniu zwłaszcza w nocy. kup jest zawsze mnóstwo, prawie po każdym jedzonku a pierdki w brzuszku kłują i się napina strasznie i ryk :/ dawałam ten bobotic w sumie tylko 3 dni ale nie zauważylam różnicy a od wczoraj daje plantex zobaczymy czy coś da

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
boze dziekuje!!! w koncu bede miala jakas przekaske w sucharach raczej tez nie ma w czekoladzie to bym chciala ale zakazane... dzis wyruszam na lowy))

a moze macie pomysly jak moge oslodzic sobie zycie?
kurcze wiesz co mi lekarka powiedziała, że jakby się chciało wyeliminować wszystko to by został sam dżem do jedzenia :/
bo pieczywo też ma :/ i praktycznie wszystko ma białko
i żebym ja wyeliminowała mleko i ewentualnie jogurty bo np sery już mogę bo wiele dzieci jest tylko na mleko uczulona a na przetworzone już nie

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Kochana witaj w klubie poszukujących. Ja sobie zrobiłam dzis galaretkę malinowa i kupiłam rogaliki francuskie z marmolada. Nie ma w nich mleka. A i kupiłam sobie zelki.

Pisałaś o mleku sojowym. Mi lekarka tez go nie pozwoliła A przeciez nie ma nic wspólnego z krowa
może to przez to, że podobno mleko sojowe jest jeszcze silniej alergizujące i chyba nie chodzi o skaze tylko ogólnie

mam do ciebie pytanie czy używasz programu 1 i 2 w podgrzewaczu ?
bo pisze w instrukcji, że są tylko do utrzymywania temperatury a dla mnie to troche lipne, że na 3 muszę uważać żeby się nie przegrzało myślałam, że na innej zasadzie to działa

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
Agravko a owoce? banany chyba mozesz bez obaw, ja od 2 dni jem tez brzoskwinie i mojej Mlodej nic nie jest
probuj

aaaaa moja przyjaciolka, ktora tez ma problem ze skazą u synka kupuje masla specjalne wlasnie dla dzieci ze skaza maja napis: "milk free"
na takim mozesz sobie ciacho zrobic
jest tez duzo przepisow na ciasteczka np. na oleju/oliwie

chcialam Wam tez napisac, ze w Auchanie jest fajna promocja na pampersy premium care - za 39 zl za mega pake
nie wiem czy ktoras uzywala wlasnie tym premium (biale opakowanie i zlote literki) - suuperrr kupkę wchłaniają
mój się na nie uczulił i wkurzała mnie ta siateczka w środku bo się zawsze do dupki kleiła ( mimo, że smarowałam maścią ) i musiałam ją siłą oddzierać.
jak dla mnie dada są super chodź na początku denerwowało mnie, że takie sztywne w porównaniu do pampersów ale je "rozrabiam" w rękach i super są

od poniedziałku jak wychodzę rano z domu tak wracam wieczorem bo ciągle coś
dzisiaj mialam testy skórne na alergie i oprócz na zwierzęta ( o czym wiedziałam ) wyszło, że jestem uczulona na roztocza
i powinnam wywalić wszystkie dywany wykładziny i wogóle
a nie mam możliwości bo nie będę kłaść paneli w cudzym mieszkaniu

a z małym udało mi się do dermatologa ( najpierw nie chciała przyjąć i z gębą, że ma dużo ludzi ale w końcu przyjeła )
i mówi, że to nie jest skaza, że to bardzo dużo potówek i mam jednak troszkę tym antybiotykiem smarować i kąpać w nadmanganianie a po wczorajszej kąpieli w krochmalu i tak super skóra dzisiaj była
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:03   #2654
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
To podobnie, choc moja miala wieksza glowke przy urodzeniu, ale twoja nadrobila
Bo Lenka w ogóle mała była jak się urodziła to i główka mniejsza
A u mnie dziecko jeszcze nie śpi,za to tata zasnął
Stary 2010-08-25, 21:09   #2655
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
godzin przerwy Sama nie wiem czy powinnam się cieszyć czy może niepokoić...
Cieszyć Dziecko się samo nie da zagłodzić najwyżej jak wstanie taka wygłodniała to będzie się baaardzo mocno domagać papu i tyle
Cytat:
A moja juz tak wysoko podnosi glowe ze szko, jak w wanie klade na brzuszku to prawie sama trzyma a dzis tez grzechotke zlapala ale jeszcze nie trzesla a i zabki wychodza mocniej bo sie bardzo slini
Kurcze.. jak wyglądają te zawiązki ząbków? Może mały nie ma w buzi afty tylko ząbek taką białą kropkę ma..ale bez żadnego zaczerwienienia czy ropnego jakiegoś dziwadła.. po prostu biała mała kropeczka. I ostatnio też się zaczął ślinić.. nawet nieraz bańki mu z buzi idą xD

jutro mamy szczepienie.. nawet nie wiem jakie pierwsze
No i myślałam, że mam godzinę już ustaloną a tu jednak nie.. a zobaczyłam to niedawno na tej karteczce od pielęgniary (mam wpisaną datę tylko i numer telefonu z dopiskiem "pytać o godzinę" )i doopa. Zadzwoniłabym dziś umówić się na konkret a tak będę wisieć na telefonie od samego rana az ktoś raczy odebrać :/

Zaopatrzona jestem w paracetamol w syropku i viburcol.. mam nadzieję, że przeżyjemy obydwoje to kłucie

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-25, 21:13   #2656
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Cieszyć Dziecko się samo nie da zagłodzić najwyżej jak wstanie taka wygłodniała to będzie się baaardzo mocno domagać papu i tyle

I ostatnio też się zaczął ślinić.. nawet nieraz bańki mu z buzi idą xD
No właśnie o tej 8.30 to i tak musiałam ją zmuszać do jedzenia,bo wcale się nie rwała Może ma problemy z apetytem? Zwłaszcza,że z butli też je ostatnio 60-90ml i więcej nie chce...
A co do baniek to mała też puszcza.Wręcz się pieni
Stary 2010-08-25, 21:28   #2657
olakola
Zadomowienie

a Kubuś ma 41 w główce i 40.5 w klacie (no i ponad 6kg)

Kuba też się ślini od kilku dni, ale to nie jest przez ząbki, tylko ślinianki mu zaczęły pracować i jeszcze nie potrafi dobrze ślinki połykać
takie fajne bąbelki czasami robi

wiolek - z tą neomecyną to ja bym użyła, ale bardzo cieniutko i tylko po "brzydkich" miejscach

nie jestem w stanie nadrobić, produkujecie tyle, co na brzuszkowym, tylko wtedy było mniej roboty i dawałam rade ...
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:49   #2658
muminek88
Zadomowienie

witajcie...ja tu w pl nie bardzo mam jak i kiedy wejsc na neta...musze sie nacieszyc domem bo juz w sobote jedziemy z powrotem, nie wiem kiedy to minelo.szymek zadowolony a Łukaszowi to chyba obojetne gdzie jestesmy :P Rosnie jak na drozdzach,strasznie ulewa, w koncu poradzilismy sobie z potowkami a dzis zauwazylam ze maly ma chyba zrosniety napletek za bardzo...za to pepuszek m usie ładnie chowa wiec mam nadzieje ze nie bedzie mial tej przepukliny bo nawet te dzikie miesko sie zgubilo same
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-25, 21:58   #2659
Siala_Bala
Zakorzenienie

Hej muminku Fajnie, że znalazłaś chwilę czasu dla nas
Super, że Łukaszek dobrze się chowa a że ulewa to cóż.. ja się moim ulewaczem nie przejmuję tylko czasem się wnerwiam jak muszę wisieć nad nim z pieluchą i wycierać albo przebierać co chwila jak się zaświni za bardzo
A co do napletka to ja nic nie poradzę.. szczerze powiedziawszy to ja nie wiem jak on powinien wyglądać u takiego malucha położna kazała raz dziennie przy kąpieli odciągać ale ja się boję, ze mu coś uszkodzę i tego nie robię.. ale teraz się zmartwiłam, że może powinnam..

Stary 2010-08-25, 22:26   #2660
karolcia228
Zakorzenienie

Siala - to wlasnie taka mala biala kropka wystajaca z dziaselka, i banki tez puszcza i mocno sie slini, to moze go te zabki tak mecza kto to wie...ale jak bedziesz u lekarza to powiedz by sprawdzil, nie zaszkodzi

Stary 2010-08-25, 22:43   #2661
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Siala - to wlasnie taka mala biala kropka wystajaca z dziaselka, i banki tez puszcza i mocno sie slini, to moze go te zabki tak mecza kto to wie...ale jak bedziesz u lekarza to powiedz by sprawdzil, nie zaszkodzi
Kurde.. czy to możliwe żeby taki półtora miesięczny dzieciak już miał ząbka na widoku a ja mu to tarłam aftinem sądząc, że to pleśniawka czy afta

Stary 2010-08-25, 23:57   #2662
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

PYTANIE- ile płaciłyście za chrzciny? Mam na myśli opłatę w kościele.
my damy 150 zl co laska :/

Cytat:
a takie pytanie mam do dziewczyn ktore karmia butelka, czy na was pediatrzy tez wywierali presje karmienia piersia? no dzisiaj mi powiedziala stara spiewke ze tylko odciagajac strace pokarm, a ja mloda jeszcze przystawiam zeby pobudzac laktacje i powiedziala ze cyckiem takiego malucha to trzeba co 30 min karmic :| no oszalala chyba.
tez to slyszalam :/ wkurza mnie ta presja i przez to czuje sie winna,ze nie daje cyca :/

Cytat:
sliczna a snu zazdroszcze!!!

Zabka
glowka mojej malej miala 33cm a w 4t i 4d 36cm

My dzis z tz pierwszy raz sprobowalismy i jakos dziwnie bylo oboje czulismy, ze nie moze do konca wejsc hmm juz mam schizy, ze mnie tam zszyli i doopa

Kurcze nie pisalam wam, ze z ta krzepliwoscia krwi co mi w szpitalu wykryli (zastrzyki na to bralam od 31 tyg :/)to lipa, bo teraz zrobilam powtorne badania i wyszly jeszcze gorsze niz w ciazy :/ jutro mam wizyte u hematologa ciekawe co mi powie, nie chce juz zastrzykow a leki jak przepisze to ciekawe czy karmic mozna przy nich no i lipa bo przy tych wynikach fibrynogenu i d- dimerow to tabletki anty odpadaja :/

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 02:48   #2663
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
Dziewczyny które miały cesarkę, czy używacie już jakiś majtek ściągających lub pasów? I od kiedy? Bo mój brzuch trzęsie się jak galareta. W sumie został mi do zgubienia 1 kg, ale brzuszka jeszcze trochę zostało, to dopiero 10 dni po porodzie więc mam nadzieję, że jeszcze zejdzie.
ja dostalam juz pas w szpitalu i nosilam przez pierwsze 4 tygodnie. pozniej sobie odpuscilam bo mnie denerwowal.

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
ooo zrob test!
ja bym sobie nie poradzila sama z dwojka a maz nadal do holandii wyjezdza a z takimi maluchami ciezko jednej osobie
my tez nie mamy tutaj nikogo, to tylko kwestia organizacji, wole sie przemeczyc pierwsze kilka miesiecy a pozniej miec wiecej spokoju bo dzieci beda sie juz bawic razem

Cytat:
dalaczam sie do was, ja juz pierwsza @ dostalam ale teraz spoznia mi sie juz 2 dzien.... wczesniej mnie bolal przez kilka dni brzuch jak na @ myslalam ze moze dostane wczesniej a teraz cisza
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 06:35   #2664
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Kurde.. czy to możliwe żeby taki półtora miesięczny dzieciak już miał ząbka na widoku a ja mu to tarłam aftinem sądząc, że to pleśniawka czy afta
Nio zadko sie zdaza ale sie zdaza, wiec co zrobic....

Niezawsze - oby bylo wszystko oki

Nocka udana, wiec sie tylko cieszyc

Moja corka to bardzo madra dziewczynka, smiecha sie jak do niej mowie, i np. dzis zjadla napila sie, przebrana i placze, w bujaczku dydek nie, wiec wpadlam ze moze jej chlodno, polozylam jej kocyk pod plecki i nakrylam i odrazu cisza, po prostu zimno jej bylo

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-08-26 o 07:17
Stary 2010-08-26, 07:31   #2665
wiolek1
Zadomowienie

Siala za spokojne szczepienie ja w domu mam maść emle więc pewnie znieczule przed małego
co do napletka czy ta położna zgłupiała ?
podobno do roku czy tam 2 ,nie pamiętam ,nie wolno absolutnie ściągać bo dziecko ma tam jakoś zrośnięte i krzywde można zrobić
chyba, że to ja naczytłam się znowu głupot, no ale ja nie ruszam niech sie wypowiedzą inne mamusie

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
wiolek - z tą neomecyną to ja bym użyła, ale bardzo cieniutko i tylko po "brzydkich" miejscach
tak właśnie robie

czesć muminku

niezawsze za wizytę oby się okazało dobrze, może nie będa potrzebne leki albo może takie co nie wpływają na karmienie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:15   #2666
belunia1985
Raczkowanie

Siala co do napletka to slyszalam podobnie jak wiolek, ze sie nic z nim nie robi u takiego malucha. i wiesz mam do ciebie pytanko, bo strasznie podoba mi sie wasza hustawka. jaka to firma ? i do ilu kg? kupilas na allegro?jakie ma funkcje? sorki za tyle pytan musze jakos zajac moje dziecko bo juz mi rece "odpadywują" od noszenia
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:31   #2667
hd2005
Zakorzenienie

Dzień dobry

dziękuję za info o chrzcinach

Wczoraj się nie dodzwoniłam.
Dzisiaj wydzwaniam od rana i nic... albo zajęte albo nikt nie odbiera. Mam ochote tam pojechać i komuś... : pala:
Państwowa służba zdrowia

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 08:43   #2668
agravka
Wtajemniczenie

dzien dobry! dzis dobra nocka-pospalismy do 8,30co prawda z dwoma przerwami, ale krotkimi
wiolek, ja wlasnie staram sie wyeliminowac WSZYSTKIE co szkodliwe dla malej w mojej diecie. Pieczywo kupuje w pobliskiej piekarni i maja tam pare chlebow bez dodatku serwatki, jem wlasnie dzem i pieczona przez tesciowa wedline - bo podobno w sklepowych tez moga byc szkodliwe skladniki...masakra normalnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-26, 09:00   #2669
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez belunia1985 Pokaż wiadomość
Siala co do napletka to slyszalam podobnie jak wiolek, ze sie nic z nim nie robi u takiego malucha. i wiesz mam do ciebie pytanko, bo strasznie podoba mi sie wasza hustawka. jaka to firma ? i do ilu kg? kupilas na allegro?jakie ma funkcje? sorki za tyle pytan musze jakos zajac moje dziecko bo juz mi rece "odpadywują" od noszenia
Też wystudiowałam żeby nie ściągać i nic nie robię
Huśtawka FisherPrice, kupiona używana na allegro.
Fisher Price Deluxe 3w1 model J7811
Ma melodyjki i funkcję huśtania na baterie r20 ale jest fajna że jak się samemu bujnie to ona się chwilę huśta sama a nie że raz i dwa i stop
Można to siedzonko zdjąć i postawić osobno - można pobujać lekko, ma też taką nóżkę pod spodem by zablokować i żeby się się nie bujało.
http://www.inkopol.pl/afoto/deluxe.jpg

Teraz przed chwlą mmały leżał na brzuchu.. skończyłam pisać patrzę a ten na plecach leży!! I to na przewijaku co ma utrudnione bo brzegi są wyższe

Zrobiłam powtórkę - położyłam na brzuchu a ten myk na bok i na plecy
i znowu

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-08-26 o 09:02
Stary 2010-08-26, 09:06   #2670
agravka
Wtajemniczenie

czy Wasze dzieci piszcza? dzis moja Aduska zaczela piszczec z radosci, podczas usmiechu najpierw na tz a potem na mnie
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości