|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku ![]() |
|||
Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,59% |
Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
33 | 52,38% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
1 | 1,59% |
Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
0 | 0% |
Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
3 | 4,76% |
Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
0 | 0% |
Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
23 | 36,51% |
Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
0 | 0% |
Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
2 | 3,17% |
Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() Są, jakie są. Mogą mi się podobać, albo nie podobać, bo np, dziecko płacze w tle, a ona maluje sobie oko i mówi do oglądających, że przeprasza za zakłócenia ![]() A ja chwalić się niczym nie będę, bo nie czuję takiej potrzeby. I ja też się dziwię, że sailo tego nie skomentowała.... Ciekawe dlaczego ![]() Wiesz moniczka, możecie głaskać sailo po głowie, tylko do czego to prowadzi? Ja wiem, że może niepotrzebnie komentuję i oceniam, ale nie mogłam się powstrzymać. Ciśnienie mi się podnosi, jak pomyślę o biednym dziecku... Oni niech sobie żyją jak chcą, ale szkoda dziecka... Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2013-01-10 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- [QUOTE=agatka661;38563137] Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- sailormaary-możesz nawet żadać od męża alimentów na siebie żeby zapewnił ci taki byt jaki miałaś dotychczas.Mój mąż ma ojca alkoholika i uwież mi że do tej pory ma traume.
![]() |
#2643 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda mi trochę energii na pisanie, ale tylko tyle napiszę, że niepotrzebnie uderzasz do mnie personalnie w związku z głaskaniem sailor po głowie bo nigdzie nic takiego nie napisałam. ![]()
![]() |
#2646 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny ale macie przystojniaków, jakbym miała córeczkę to już by się w kolejce do nich ustawiała ![]() Wpadła mi dziś w ręce gazeta z artykułem o Katarzynie W. Wiem że temat był już wałkowany tysiące razy. Ale ja nie mogę sobie wyobrazić jaką k***ą trzeba być, żeby zrobić coś takiego. Ja jestem za przywróceniem kary śmierci. Jak można skrzywdzić taką istotkę, którą się nosiło pod sercem, urodziło, którą ją kochała, ufała jej. W głowie mi się to nie mieści. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Maksio dziś zrobił z 5 kup, smarowałam pupę Sudocremem ale wieczorem i tak była bardzo czerwona i aż takie malutkie krosteczki mu wyskoczyły. Czy to możliwe, zę to przez antybiotyk takie żrące kupy? W poniedziałek skończył brać.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Odpuszczam, bo gra nie jest warta świeczki. Życzę kolorowych snów ![]() Dobranoc. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dobra. Uważam, że naprawdę to wszystko nie jest warte naszych sprzeczek, dlatego naprawdę odpuszczam. Napiszę tylko, że sailo mi nie szkoda w ogóle, bo ona sama ma wpływ na swoje życie, ale szkoda mi Niny, bo ona nie miała wpływu na to, w jakiej rodzinie będzie jej dane dorastać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to dzisiaj będzie owsianka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Ale mała mi dziś dała pospac ![]() ![]() benka99- moja mała nigdy nie brała żadnych antybiotykow, a czasem kupy ma takie,ze.. mi sie wydaje ze na to wpływ ma tez moja dieta.. sama nie wiem.. nam jednak na wszelkie krostki i odparzenia pomaga jedynie zielony Linomag. sudocrem nie robil nic ![]() a moja mała pozornie sie wysypia, a po godzinie, maks.1,5h znowu idzie spac.. no jest padnieta, choc poranek mamy leniwy.. ![]() zastanawiam sie nad chodzikiem.. choc moze poczekac az pewniej stanie na nogach i kupic jakiegos pchacza? |
![]() ![]() |
![]() |
#2651 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jeśli byłaś w gorszym związku to sądzę że powinnaś być teraz mądrzejsza, chyba że taka sytuacja ci odpowiada też tak sądzę
![]() |
#2652 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemywaj pupkę przy przewijaniu przegotowaną ciepłą wodą i susz dokładnie przed założeniem pieluszki. ![]() Dziewczyny, Sailor wielokrotnie pisała, że ona się na takie życie i traktowanie przez męża godzi. Smutne to, dla nas nienormalne, a dla niej jak widać wszystko jest w porządku. Oby tylko to wszystko nie odbiło się na przyszłym życiu Niny. Cóż, rodziców się nie wybiera ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wady chodzików
![]() ![]() |
![]() |
#2653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Dziękujemy za wczorajsze komplementy
![]() Cytat:
Z kupami mamy to samo, ale mój antybiotyku nie bierze, ja bym bardziej stawiała na zeby. Zmieniam mu pieluchy non stop, słyszę jak robi kupę, biorę go OD RAZU na przewijak a on już ma dupsko odparzone. W zeszłym tyg były też krostki, ale smarowaliśmy mustelą i przeszło. Ja dzisiaj karmiłam chyba z 10 razy w nocy, on chyba sobie nadrabia, bo w dzień nic nie je. Wczoraj np. - 3 łyżeczki kaszki -cyc 3 minuty - zupa - z 5 łyżeczek - cyc 5 minut - kisiel - nie wiem czy nawet 2 łyżeczki (wcześniej lubił) - 130 ml mleka i to przez cały dzień! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Widze że dużo mnie omineło na forum Wasze maluchy wcinają płatki owsiane ![]() A nasz Plan karmieni wygląda tak: 7-8 120 ml mleko( moje ściągnięte), 11 - deserek z biszkoptami, 14 - zupka, 17 - 120 ml mleko ( moje ściągnięte), 20 - 100 ml mleko modyfikowane. Jak na razie od jakiś 3 miesięcy nic nie zmieniło się w godzinach karmienia, to na najbardziej cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gatta, ja walczyłam z moją mamą, bo jak Miki zaczął wstawać pod koniec listopada to ona chciała mu znowu kupić taki skoczek, wiecie co dziecko jest na takich szelkach i sobie kica. Ale lekarz jasno powiedział, że zmuszanie, wsadzanie i stawianie dzieci w takie rzeczy jest nienatualne i o ile u Mikiego wchodziło w grę jeszcze to, że on za szybko wszystkorobił, to lekarz powiedział, że dzieci po takich pseudo pomocach poźniej na rehebilitaję chodzą i bardzoczęsto np. nie umieją siadac ze wstania i jak upadają to nie potrafią zamrkować upadku. Więc pogadaj ostro z teściową. Miki jak zaczał wstawać i nie mógł długo ustać na nogach to upadał jak długi na podłogę. A po jakimś czasie, raz, że nauczył się łapać rownowagę to dwa nauczył się siadać ze stania lub klękac do raczkowania. Uważam, że dzieci najfajniej rowijają się no podłodze jak to kiedyś stwierdziła Gaabi. ![]()
![]() |
#2659 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym nie dawała jeszcze dziecku dodatkowych bodźców do wstawiania i chodzenia. Ma czas ![]() Cytat:
![]() W ogóle nie rozumiem tego, że ktoś kupuje coś dziecku na siłę mimo wyraźnego sprzeciwu rodziców. ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2660 |
Zakorzenienie
|
To tak jak babcia mojego TŻta, czyli prababcie mojej córy- koniecznie chce ja zawsze nakarmic swoja zupa-dorosłą,doprawiona.. patrzy na mnie jak na kretynke, gdy po raz kolejny mowie nie i tyle!
Badz gdy chce karmic z jednej łyzeczki kuzynke mojej cory i core.. ta kuzynka ma juz ladnie ponad rok, a ja tam jestem przezorna, dla nas to jest niemal obca osoba, gdy widzimy ja raz na 2 msce?.. mam swoje zasady, ale wtedy jestem dziwaczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam ogromną prośbę. Postanowiłam upiec chleb
![]() Wiem że kiedyś dużo o tym pisałyście ale nie pamiętam już które z Was. Bardzo proszę napiszcie jakiś prosty przepis, tak na pierwszy raz. I wszystko co będzie potrzebne. Jakaś specjalna forma? Wskazówki, dobre rady? Popołudniu jadę na zakupy to bym wszystko sobie kupiła. ![]()
#2662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2663 |
Zadomowienie
|
Jak pisałam nie zostawiłam jej samej... Ona spała w pokoju a M był w biurze, czyli za ścianą, tam słychać jak ona się obudzi, a w samej biedronie byłam może 3 razy od porodu, znaczy się sama bez Niny. Więc to nie jest jakaś zastraszająca liczba... Dodam tylko, że jak M ma widzimisię nie zająć się nią, to ja mam probelmem z tym, żeby wyjść siku, wiadomo, zaczyna się chcieć nie w odpowiednim momencie zawsze, no i muszę ją zostawić a ona np. płaczę, no i CO mam poradzić? Zsikać się w gacie??? No nie wiem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie wkurza mnie niemiłosiernie jak ktoś nie ma wyobraźni o świecie wirusów i bakterii, wydawałoby się kobieta z doświadczeniem, swoje przeżyła a takie coś chce robić dodatkowo irytuje mnie jak ktoś chcę karmić dziecko, nie pytając matki o zgodę, np babcia która się tłumaczy, że ona to swoim dzieciom dawała i jak widać nic im nie jest, a skąd ona może to wiedzieć tak na prawdę? z drugiej strony takie podważanie autorytetu matki dziecka, każdy robi jak uważa, matka wie najlepiej co dla jej dziecka jest dobre a co nie, nie pozwalą innym wykonywać ich roli, co mnie obchodzi co kiedyś było, ważne co teraz jest i co ja o tym myślę Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2013-01-11 o 09:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szymcio ma anginę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz sie z nia wyklocac nawet nie mam ochoty, po prostu mowie nie i tyle. ale ona ma swoje rady zawsze, od urodzenia mojej cory, doslownie od narodzin jej.. Po porodzie przez jakis miesiac moja mała miała straszne kolki.. ona stwierdziła,ze ja nie mam mleka (badz mam go bardzo malo i dziecko sie tym nie naje) dlatego płacze,bo je glodze.. mam dac butle i koniec! (co z tego,ze dziecko tyło od samego poczatku ![]() ![]() o ile to moze byc smieszne wypowiedziane raz, tak za chyba jej setnym stwierdzeniem,że glodze dziecko poryczalam sie i ją pogoniłam z mojego domu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 |
Zadomowienie
|
Dopiszę jeszcze tylko do Gabbi,
Łatwo ci oceniać, że się nie zajmuje dzieckiem, w dodatku wam jest łatwiej, bo nie zajmujecie się nim same, już nie wspomnę o tym, że czasami noszę ją pół dnia bo ona ma taki kaprys... Już nawet na nosidełku ją noszę bo mnie ręce bolą... moim marzeniem jest teraz wyjść sobie gdzieś i się niczym nie martwić, niestety to niemożliwe, jak bym miała zwracać uwagę na każdy jej kaprys to już bym miała zasikany dywan pozdrawiam. PS: Już się staram od wczoraj zakończyć tą rozmowę dlatego nie skomentowałam tego co piszesz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
Mnie jeszcze wkurzają dobre rady w stylu "młoda jesteś, co ty tam wiesz" i podejście pod tytułem udało im się przypadkiem fajne dziecko i co wy mi z tym dzieckiem rodzicie, (wywozicie, wywlekacie - np rowerem, w góry itp) A już do szewskiej pasji doprowadza mnie mówienie Antkowi "ale masz nieodpowiedzialnych rodziców" itp - wszystko takim pieszczotliwym tonem... ![]() Ale generalnie staram się mieć dystans do takich tekstów i dodaję żartem coś w stylu, "dobrze, że babcię masz idealną" Cytat:
![]() ładnie przybrał ![]() Zmykamy na spacerro ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
![]() Ja z Lublina |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.