|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
Cytat:
|
|
#2642 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: O dzidzie sie staramy,i na dwie kreski tak dlugo czekamy:(problemy,problem y i
agawa piekna beta
![]() a mnie dziewczynki od wieczora tak glowa boli ze chyba zwariuje cisnienie do kitu ehhhh |
|
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
agawa piękna betka mamuśku
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
agawa- super
kingulla- współczuje ja też jestem wrażliwa na ciśnienie na szczęście kawa mi pomaga i głowa nie boli ![]() zwijam się pod koc bo padnięta już jestem
|
#2645 |
|
Rozeznanie
|
ja sie lecze na nadcisnienie nie bardzo wysokie ale leki biore ehhhh i zawsze jak mnie boli glowa mam wlasnie podwyzszone cisnienie
![]() na szczescie glowa boli mnie rzadko |
|
|
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to pokrecilas cos , albo ja , to nie Ty pisałas ze masz guta i wczoraj albo dzis owu bo skok czy cos??? temp się mierzy codziennie,testy tez codziennie od ok 10dc..inaczej mozesz mocno przeoczyc, poza tym skoki bywają w dziwnych momantach..czasem one niepotrzebnie robia zamieszanie i totalnie sie nie pokrywaja z fizjologia Cytat:
jakie badanie jajeczek?? o czym mowisz? |
||
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
kingulla- no widzisz a ja mam dość niskie ciśnienie i na to nie bardzo są leki
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiara_kier, kilka m-cy temy rozmawiałam z położna z przeszło 20-letnim doświadczeniem zawodowym i ona powiedziała, że często młode dziewczyny (pomyślałam o Tobie) mają problem z zajściem w ciąże, gdy: 1. późno zaczęły miesiączkować (w 17-18 roku życia) 2. mają nieregularne @ 3. mają zaniki @ nawet kilkumiesięczne (ty piszesz że rok nie miałaś) i jeszcze jedno co mnie zabiło i w to już nie uwierzyłam, że jeśli @ są nieregularne i się wydłużają to należy zapodać sobie 3-4 miesięczna kurację z herbatką hibiskusa i po tym czasie wszytsko dochodzi do normy. Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:10 |
|
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
No i tak jak czulam,@ juz jest wiec zaczynan niwy etap.Czekam na potwierdzenie smsem kiedy mam zjawic sie w szpitalu na zastrzyk.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pradip, dlaczego uważasz, że skoro tempka wzrosła w 13 dc to już jestem po owu? Mój wykres na ovuf. pokazuje, że właśnie od jutra zaczynam 5-ciodniowy okres, gdzie może pojawic się owu. Śluzu płodnego u mnie na razie nie ma, na szyjce jest trochę kremowego. Odczuwam tez delikatne kłucie w jajcu. Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:15 |
|
|
|
|
#2651 |
|
Zakorzenienie
|
Mykam,dobrej nocy dziewczyny.
20.06.2009 ![]() 2014 to będzie Nasz rok 28.07 beta >1560 Cudzie trwaj 23.08.14 Bąbelek ma już 2cm 27.10.14 Synuś całe 230 gram Tp 31.03.2015 Edytowane przez malinka1984 Czas edycji: 2013-11-06 o 21:15 |
|
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego czas wstrzemieliwości przed badaniem nasienia to 2-5 dni , min to 2 dni. Nasienie przetrzymane powyzej 5-7 dni jest o bardzo małej jakości i ilosci w ruchu postępowym i nie miesci się w normach według who sex co 2 dni zaleca sie w kliniach parom o obnizonej sprawnosci nasienia tym z dobrym nasieniem codziennie
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Na 7:30, pobudka o 6:00, ale jestem po dwoch dniach pracy po 14h...wiec musze odespac.
|
#2655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie to libidoLinko, a używałaś lub znasz kogoś kto używa testu owu typu Donna, Afrodyta? Taki mikroskopik mini? Pytam, bo ja kilka m-cy temu się podkusiłam i zamówiłam, ale do końca nie jestem przekonana. Nigdy jeszcze nie pokazał mi takiego obrazu jaki powinien być w 100% (czyli paprotki) i działa tylko na śluz a nie na ślinę. ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
chciałam wielokrotnie temu jakoś zapobiec, ale oprócz morfo i badań cukrzycy nikt mi jeszcze nie pomógł i zalecał też kawę, cole..ale alkoholu nie dlatego pomagam sobie kawą, ale z ekspresu ciśnieniowego, nie chciałam się truć rozpuszczalkami.
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2656 | ||
|
Zakorzenienie
|
o rezerwie jajnikowej czy jakoś tak to co polecałaś Natuś i generalnie kobietom po 35rż
Cytat:
spokojniej nocy Cytat:
|
||
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie uzywałam ani nie czytalam o testach tego typu więc sie nie wypowiem tym razem
|
|
|
|
|
#2658 |
|
Zakorzenienie
|
Pradip AMH to badanie z krwi i jest ono nieszkodliwe.Mowi nam o rezerwie jajnikowej ktora niestety zmniejsza sie w miare uplywu lat.
|
#2659 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa o to pytała pardipowa
noooo na podstawieni badania wiadomo czy zostało wiele czy niewiele jajek i ze jest słaba jakość komórek - w przyblizeniu. Im nizsze amh tym mniejsza szansa na potomstwo..
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś myślałam, że ja to chyba nie wytrzymam przy jednym facecie, że..będzie mnie kusić, ale obawy były bezpodstawne
|
|
|
|
|
#2661 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwłaszcza w okolicach owulacji..kiedys powiedzialam męzowi ze jak mnie nie bedzie bzykał to se pojde w krzaki sie 'wytrzepać'
|
|
|
|
|
#2662 |
|
Rozeznanie
|
Linka
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
i wszystko fajnie..tylko jak mysle ze kolejmy sex jest 'ku dziecku' to mi sie psychicznie niedobrze robi..mam dość sexu pod presja " trzeba bo to te dni" masakraaaaaaaa
|
|
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.Ja już zameldowałam się w przychodni szpitalnej,czekam na panią doktor żeby mi podała zastrzyk.Grr
|
#2665 |
|
Rozeznanie
|
oj biedulka bedzie dobrze
ja dzis mam wolne cale szczescie bo maly mi nie dal spac w nocy .ehhhhh plakal ze go nogi bola masakra |
|
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszłym cyklu owulkę miałam po clo dopiero ok 17dc. Teraz testy zaczęłam w 12dc. W tym tez dniu zauwazyłam u siebie ciągnący śluz. Ale to nie ja pisałam że mam skok tempki, nie miałam jeszcze Skoków(poza owulką) nie miewam od ilus cykli, zatem nie sądze że przeoczyłam Staram sie mierzyć idealnie równiutko codziennie, zawsze o 7 rano, ten sam termometr, nie piję, nie pale, spię 7 godzin. Nie byłam ostantio pzreziębiona, żadnych leków, zatem mama nadzieję że nic mi jej nie zaburzy Mówisz że za późno te testy? hmmm no nie wiem, nic zupełnie by nie wskazywało że juz jestem po. Zaraz jeszcze pójdę sprawdzić jak tam sprawa sluzu ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
tymczasem mądre ginki karmiły mnie metodą na "wstrzymanie" "Proszę nie zużywac męża na darmo przed okresem płodnym!" średniowiecze?
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2013-11-07 o 07:59 |
|||
|
|
|
#2667 |
|
Rozeznanie
|
Tak czytam o tym jaki piszecie o współżyciu i normalnie wychodzi na to,że my współżyjemy nieregularnie bo my tylko w te dni,czyli po @ do 16 dc a później zabawiamy się ale inaczej hmmm to muszę jakoś zmobilizować siebie i jego i spróbować przez cały cykl
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czuję presję, ale ale..mój małżon chyba przed badaniem nasionek i moją owu poczuł wzmożoną siłę wewnętrzna i od wczoraj łazi i mówi, że go rozsadza zwłaszcza rano, jak ja już do pracy wychodzę hehehehheWczoraj już po ciemku w łóżku zastanawialiśmy się czy działać, czy czekać do pt do 13 na oddanie żołnierzy do kantyny ![]() Kłucie jest, tempka 2 dzień utrzymuje się na poziomie 36,9 ale śluzu rozciągliwego nie ma... więc czekamy Edytowane przez Natuś-77 Czas edycji: 2013-11-07 o 09:16 |
|
|
|
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
hmm dziś śluzu rozciągliwego nie mam
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze sikałam od 10 dc , i zuzyłam z 10 testów zanim owulacja była a w poprzednim cyklu ( właśnie po Clo) sikam w 11dc a tu mega bordowa krecha , także zuzyłam tylko 3 testy ![]() takie cuda się dzieją..najgorsze jest to ze mi sie od 2 lat totalnie rozjechały objawy owulacji ![]() Kiedyś miałam śluz, ból jajników , ochote w jednym czasie - wiadomo okres okołoowulacyjny a teraz?ehhh sluz tydzien przed , ból przed , ochota albo się pojawia albo nie..nie sugeruje się już w ogole objawami poza testami owulacyjnymi i monitoringiem. Tylko te dwie rzeczy się zawsze pokrywają Naukowacy co rusz wymyślałają nowe badania , raz mowią ze sex codziennie , raz co dwa dni , zdrowe pary tak a chore siak.. ja się sugeruje normami według WHO i czytam na bieząco wypowiedzi specjalistów płodności na Bocianie , oni pracują na codzien nad płodnoscią i jakoś im najbardziej ufam..a artykuły pt. Nowość w sprawie!Przełom! na portalach typu onet traktuje jako bajkę na resorach w brukowcu najważniejsza jest moim zdaniem wiedza oparta na licznych ciązach - czyli lekarz pracujący w klinice niepdłodnosci jest dla mnie wyznacznikiem ![]() Wczesniej chodziłam do lekarza 10 lat..był super..ale był tylko od antykoncepcji,grzybków,cy tologii itd natomiast sam mowi ze zwykły ginekolog nie zna się na wspomaganiu rozrodu..on moze tylko skierowac dalej.. Co do przetrzymywania 5ciu dni spermy..cóż ja wiem ze po 5dniach parametry spadają drastycznie przykład ( akurat wyniki mego męza) : 2 dni abstyn. Całkowita liczba plemników w ejakulacie (TSC): 114 mln Liczba plemników o budowie prawidłowej 6% Ruch postępowy (PR) 64 % Ruch niepostępowy (NP) 15% Plemniki nieruchome (IM) 21% natomiast gdybyśmy tu dodali 3 dni czyli razem wyjdzie 5 dni to mofrologia spadnie o jakieś 50% , a więc liczba plemników z 6% spadanie do 3% a według norm cytuje : Morfologia (V edycja WHO):Liczba plemników o budowie prawidłowej: ≥4% Rozumiecie teraz co daje wstrzymywanie od sexu do dni płodnych??? I takie własnie zachowania czesto w klinikach powodują ze lekarz uważa ze para się nie stara , bo nie ma regularnego stosunku ![]() no to coś nie tak jest albo śluz jest ale go nie ma na zewnątrz on czasem jest produkowany pulsacyjnie w ciągu doby
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

już nie to libido
dlatego pomagam sobie kawą, ale z ekspresu ciśnieniowego, nie chciałam się truć rozpuszczalkami.
też czuję presję, ale ale..mój małżon chyba przed badaniem nasionek i moją owu poczuł wzmożoną siłę wewnętrzna i od wczoraj łazi i mówi, że go rozsadza zwłaszcza rano, jak ja już do pracy wychodzę hehehehhe