|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
I być królewna po całości... :-/
![]() |
#2642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na marginesie, nieładnie jest przychodzić na jakąkolwiek proszoną imprezę bez zaproszenia. Na własne wesele zaprosiliśmy jakiegoś dalekiego kuzyna męża z małżonką, siódma woda po kisielu, zabijcie, nie pamiętam nawet imienia, teściowa się upierała. I wyobraźcie sobie, że przyjechał z córką nastolatką i jej chłopakiem do towarzystwa! ![]() ![]()
![]() |
#2643 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 |
Naczelna Nastolatka
|
chyba muszę się zgodzić z grumpy cat, że nam przybyło ostatnie ramię do trójkąta...
#2645 |
damn good coffee
|
Zazdrość
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2646 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie, nie zaczęłaby sie. Ja byłam w domu 12 godzin po wszystkim i nie robiliśmy większych cyrków z powodu narodzin młodej. Ale z własnego ślubu tez nie robiliśmy takiego halo. Był to po prostu wzruszajacy ważny dla nas dzien. Nie oczekiwaliśmy od gości, ze bedą podzielać nasze zaangażowanie w nasz ślub. Dla nich to był pewnie ślub znajomych /rodziny. Zdziwiłabym sie gdyby ktoś to przezywał tak jak my. A juz na pewno nie oczekiwałam, ze rzuca wszystko i 'przybeda' bo o to 'ksiezniczka' wychodzi za mąż :-D ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Ogromna. Aż mnie zżera. Ze brałam ślub z ukochanym człowiekiem zamiast zgrywać księżniczkę. Helo :-D przecież to najważniejszy dzien w życiu. Potem to juz tylko pustynia. WZM (welonowe zapalenie mózgu) PS. Właśnie mi sie przypomniało. Słyszałyście termin Bridezilla? ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- Cytat:
Tak ![]()
![]() |
#2647 |
Konto usunięte
|
Śmiejesz się z nas że mamy jakiś problem bo wszędzie widzimy OZM , a sama się ciskasz o jakieś WZM
![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2649 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Nie ogarniam twojego toku rozumowania, jest niespójny.
![]() |
#2650 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Próbuje przez analogie pokazać, ze łatwo jest wymyślić jakiś skrót i wciskać innym, ze to maja. Ale serio takie słowo jak Bridezilla funkcjonuje. I jest używane właśnie w kontekście panien młodych, które myślą, ze w dniu ich ślubu cały świat sie zatrzyma i bedzie podziwiał. Generalnie chyba mozna to wszystko potraktować z umiarem. I macierzyństwo i planowanie ślubu, zamiast sie obrzucać inwektywami. Szczególnie, ze to widać kwestia poglądów i preferencji. ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Czego konkretnie nie rozumiesz? Chętnie wyjaśnię moj tok rozumowania.
![]() |
#2651 | |
lise-kotta
|
Cytat:
czujesz różnicę? i tak, mamy brakujące ramię do trójkąta
Edytowane przez liselotta Czas edycji: 2015-02-19 o 15:16 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2652 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale skoro to pisze JA to chyba jasne, ze to jest MOJE zdanie a nie sąsiada. Gdybym sie opierała na obiektywnych badaniach naukowych, to bym o tym wspomniała.
![]() |
#2653 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2654 | |||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co ma piernik (Twoja wypowiedź) do wiatraka (wypowiedź zakonnej)? W jej wypowiedzi nie było mowy o nadmiernym cyrku, a o tym, że dzień porodu to nie taki dzień jak dzień mocniejszej miesiączki. Z tym się zgadzasz czy nie zgadzasz? Bo jak się zgadzasz to twoja wypowiedź nie miała sensu i tyle. W dzień ślubu- to para młodych powinna mieć głos decydujący, to ich święto i ich celebracja.
![]() |
#2655 |
Konto usunięte
|
Lady pisala o slubie w kontekscie cudzego slubu, wiec chyba mozemy zalozyc, ze jednak nie jest to wylacznie jej zdanie na temat jej wlasnego slubu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 |
wańka wstańka
|
Teksty o księżniczkowatości odebrałam jako takie zabarwione pogardą lekko.
#2657 | |||
Raczkowanie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
A mi zazdrościć, ze przez 1 dzien życia byłaś udawana księżniczka ![]() I współczuć pozostałej części życia. Bo przecież najważniejszy dzien juz sie zdarzył, a wiesz 'nic dwa razy...' Ale powtórzę: DLA MNIE ten dzien był wyjątkowy, ale nie oczekiwałam, ze inni bedą podzielać aż taki entuzjazm. ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
Tak, zgadza sie, nie uważam, ze ślub to juz takie osiągniecie z życiu, ze klękajcie narody... ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
No proszę Cię, to w ogóle można serio traktować? Może ja rozwinę, zeby nie było: to jest wyjątkowy dzien dla młodej pary, ale 1. Nie, nie zostaniesz wtedy księżniczka - księżna to taki tytuł, którego sie nie daje na 1 dzien. A księżniczka to taka mała księżna. Chyba, ze chodzi o księżniczkę z bajki, ale to tym bardziej. 2. Naprawdę, nie jest sie wtedy mimo wszystko najważniejszym na świecie. Może dla najbliższych. Pewnie dla małżonka, ale reszta świata raczej mało sie tym przejmuje. Nie wy pierwsze i nie ostatnie ten ślub bierzecie. Serio.
Edytowane przez Lady Jane Czas edycji: 2015-02-19 o 15:33 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Tu chyba nikt nie mówił o tym, że ślub jest osiągnięciem na skalę światową. Mało tego, nie widziałam by ktoś mówił (w tym wątku) o tym wydarzeniu jak o osiągnięciu.
![]() |
#2659 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Mam wrażenie że chciałaś żeby Twój ślub był bardziej łał ale nie był i teraz się wyżywasz ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem. Nie masz dzieci, ślubu nie brałaś, nie masz nawet partnera, ale jesteś specjalistka w tych kwestiach.
![]() |
#2661 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja tez nie mam ślubu ani dziecka. A potrafię ogarnąć ze dla ludzi to są bardzo ważne dni.
#2662 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wszystkich ludzi, czy tylko tych których ten ślub dotyczy?
![]() |
#2663 | |
lise-kotta
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Konto usunięte
|
Ale weź napisz, że urodzenie dziecka to żaden sukces i wyczyn...
Wiesz, choćbyś była moją siostrą, to nie chciałabym cie na moim ślubie. Twoja Ignorancja i hipokryzja mnie przeraża. Nie tak dawno była dyskusja na BzW, o tym, z czego może być dumna matka. I wyszło, że z pierwszych kroków, pierwszych słów itd. A przecież to robi każde jedno zdrowe dziecko, prędzej czy później dzieciak zacznie sam mówić i chodzić. I mogą być z tego dumne, bo hej , to co 2 lata temu było wielkości ziarna grochu zaczyna samo chodzić! O ślubie dziewczynki marzą od dzieciństwa. I kiedy biorą ten ślub z kochanym człowiekiem, to są szczęśliwe i dumne. I w tym dniu są księżniczkami. I nikt mi nie powie, że ślub to żaden powód do dumy, że to dzień jak każdy inny. Skoro to dzień jak wszystkie, to po co brałaś ślub? Po co zapraszałaś gości? Po co ci była suknia, welon i inne pierdoły.? polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przeczytaj swój własny podpis. Ja sie z tym zgadzam, w podobny sposób traktuje ślub.
![]() |
#2668 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() O kurde, aktualnie nie mam partnera, nic nie wiem o życiu lol. Skoro ślub to nic takiego to zastanawiam się czemu nie podjechałaś po prostu z facetem do urzędu o 7:30 żeby zdążyć przed pracą i nie wzięliście sobie ślubu. Przecież to dzień jak każdy inny. Chociaż nie wiem, może tak zrobiłaś ![]() Wysłane z telefonu, jem ogórki i literki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | ||
Raczkowanie
|
Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
Bridezilla to taka osoba, która oczekuje, ze wszystko bedzie jej podporządkowane w dniu ślubu, bo to jest JEJ dzien. ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Hmmm... No nie ale my wzięliśmy tez ślub w piersza rocznice ślubu z Stonhenge, taki w celtyckim obrządku. Byliśmy tylko my i jedna para znajomych Celtów. Czyli ja miałam 2 najważniejsze dni w życiu? Obecnie planujemy 3 w czasie wakacji tez będziemy tam tylko my (we 3) czyli juz 3 raz bedzie moj dzien... 3 najważniejszy dzien w życiu ![]()
![]() |
#2670 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
polskie znaki i przecinki mi uciekły. łapać skurczybyki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.