|
|
#241 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Budżet domowy
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8382044 6]W ogóle nie ma miejsc parkingowych? Nawet takich na 20-30 samochodów? Mieszkam w mniejszym mieście, w miejscu o wyjątkowo dużym stężeniu supermarketów, ale ani jeden nie jest bez parkingu.
A najgorsze kolejki są u mnie teraz właśnie w biedronkach w soboty to już w ogóle przedsionek piekła. Jak dzisiaj usłyszałam o czystej biedronce bez kolejek, to byłam przekonana, że ktoś musiał pomylić sklepy ( ).[/QUOTE]U mnie jest taka, do której zachodzę czasami wracając "z miasta". W sensie taka bez parkingu. Jest praktycznie w centrum i nie ma zwyczajnie miejsca na parking. Ale kolejki w niej są kosmiczne Syf smród i ubóstwo jak to mawiają. Tylko nasr..ać i węża puścić ![]() A Biedronek odwiedziłam w swoim życiu mnóstwo i są oczywiście brudne i pomieszanie z poplątaniem, małe, ciasne, ale są też takie ogromne, gdzie jest sporo miejsca, wszystko ładnie poukładane, czyściutko itd. Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2018-05-27 o 11:41 |
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzeniona
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8382044 6]W ogóle nie ma miejsc parkingowych? Nawet takich na 20-30 samochodów? Mieszkam w mniejszym mieście, w miejscu o wyjątkowo dużym stężeniu supermarketów, ale ani jeden nie jest bez parkingu.
A najgorsze kolejki są u mnie teraz właśnie w biedronkach w soboty to już w ogóle przedsionek piekła. Jak dzisiaj usłyszałam o czystej biedronce bez kolejek, to byłam przekonana, że ktoś musiał pomylić sklepy ( ).[/QUOTE]Dwie Biedronki znajdują się wśród biurowców, więc parkingu przy sklepie nie ma. Można próbować znaleźć miejsce gdzieś przy ulicy, ale pozwolenia raczej nie ma. Parkingi tylko podziemne w biurowcach z wstępem wyłącznie na kartę. Kolejna Biedronka znajduje się na dworcu, więc parking jest, ale płatny i zawsze przepełniony, więc raczej nikt nie korzysta. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8382067 6]Szczerze żałuję, że u mnie takich nie ma. Faktycznie jest większa szansa, że ludzie wpadają po drodze po kilka rzeczy i jakoś sprawniej to wszystko leci.[/QUOTE]
też nie wszędzie. u mnie jest jedna biedronka bez parkingu, a kolejki w niej takie, że o ja pierdziu. |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8382067 6]Szczerze żałuję, że u mnie takich nie ma. Faktycznie jest większa szansa, że ludzie wpadają po drodze po kilka rzeczy i jakoś sprawniej to wszystko leci.[/QUOTE]
To się nie wyklucza. Z mojej obserwacji to te małe, do których ludzie wpadają po kilka rzeczy przy rynku/dwrocu/biurowcu są najbrudniejsze. Czyściej jest właśnie w takich sporych, w których obsługa ma gdzie i jak rozstawić towar. Wczoraj byłam w Biedrze, bo wypatrzyłam w dobrej cenie butelki Dafi. Przy okazji kupiłam ser (jedyny eko bio Maasdaamer, bo innych nie było), dwie osoby z obsługi w sklepie, obie siedzą na kasie, kolejki na całą długość sklepu.
|
|
#246 |
|
Zakorzeniona
|
A syf bywa, to prawda, ale syf widuję niestety w Biedronkach często. Brakuje im chyba personelu, bo w godzinach szczytu potrafią być otwarte dwie kasy, a na sklepie jest raptem jeden pracownik.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, bardzo ciekawy temat. Mnie finanse zainteresowały jakieś 4 lata temu. Od tej pory zapisuje wydatki, początkowo było ciężko się przyzwyczaić a teraz z automatu dwie minuty i wpisane.
Nie wyobrażam sobie nie prowadzić ;-) Podstawowe konto mam i ING. Tu wpływają dochody, opłacam rachunki itp (przyzwyczaiłam się od kilkunastu lat go mam). Natomiast oszczędności lądują w idei. Zwłaszcza teraz mają dobre oferty lokat jak już ktoś wspominał ponad 3% Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- U nas są dwie biedronki. Jak mam czas to jadę do duzej, tam są okropne kolejki, brak towaru i syf. W małej wszystko poukładane i często jest wszystko czego potrzebuje, pewnie dlatego że jest oddalona od rynku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za info o wózkach w lidlu.
W okolicy domu mam 2 Biedronki: - jedna mała, ciasna, asortyment tragiczny - często na przykład w ogóle nie ma jajek. parking mały i też ciasny. dzikie kolejki. w tygodniu tylko do 21. - druga duża, przestronna, dobrze wyposażona, wygodny parking, szerokie alejki. w tygodniu otwarta do 22. byłam w tam piątek o 16:20 ostatnio i w ogóle nie było kolejek. Każda Biedronka to osobny mikroświat
|
|
|
|
|
#249 |
|
Konto usunięte
|
To samo można chyba powiedzieć o sklepach większości sieci. Znam super i syfiaste wśród takich jak Tesco, Carrefour czy Lidl.
Sama najczęściej kupuję w Piotrze i Pawle, porównywałam kiedyś ceny, to wcale jakoś szczególnie nie odbiegają od innych supermarketów - przynajmniej jeśli chodzi o produkty, które ja kupuję. Do biedronki chodzę tylko po żeberka barbecue, bo najbardziej mi smakują spośród żeberek w różnych sklepach. W Lidlu nie zadowala mnie asortyment, nawet w tych dużych rzadko mogę znaleźć to, czego potrzebuję, często mi nie smakują ich produkty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzeniona
|
Piotr i Paweł jeszcze istnieje?
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
U nas w kwietniu zamknęli
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Istnieje, chociaż ostatnio „optymalizują sieć” i w związku z tym zamknęli niektóre sklepy.
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
[1=57d469676eb95e4afe06d5c 46bd77df5270daf8d_6584d1a 317847;83821856]To samo można chyba powiedzieć o sklepach większości sieci. Znam super i syfiaste wśród takich jak Tesco, Carrefour czy Lidl.
Sama najczęściej kupuję w Piotrze i Pawle, porównywałam kiedyś ceny, to wcale jakoś szczególnie nie odbiegają od innych supermarketów - przynajmniej jeśli chodzi o produkty, które ja kupuję. Do biedronki chodzę tylko po żeberka barbecue, bo najbardziej mi smakują spośród żeberek w różnych sklepach. W Lidlu nie zadowala mnie asortyment, nawet w tych dużych rzadko mogę znaleźć to, czego potrzebuję, często mi nie smakują ich produkty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Bo sklepy tej samej sieci są bardzo różne, a to z mojego oglądu wynika z okolicy w jakiej stoją i co tu dużo mówić z zamożności przeciętnego klienta danego sklepu. Niedaleko pracy mam drugie Tesco i bardzo wygodnie by mi było tam robić zakupy w piątek po pracy. Ale tam jest syf kiła i mogiła. Dział warzywno- owocowy jest mikroskopijny, bardzo ubogo zaopatrzony ( bardzo mała różnirodność, np. Pieczarki to tam są po prostu jedne, na wagę albo na tackach. W tym drugim co robię zakupy, są pieczarki białe w 3 rozmiarach, na tackach w 2 gramaturach, luzem, oraz brązowe + boczniaki, w sezonie kurki, okresowo masa odmian grzybów egzotycznych typu schitake świerze itp. No to robi różnicę jednak w wyborze ) i z jakiegoś powodu na dodatek to co tam jest, jest na ogół przeleżane, starawe.
|
|
#254 |
|
Konto usunięte
|
Z tymi ofertami lokat w promo z wyższym oprocentowaniem to mnie zainteresowałyście
Sama mam większe pieniądze, które leżą ciągle w tym samym miejscu z oprocentowaniem 0,7% i do głowy by mi nie przyszło, żeby je tak przerzucać. A w sumie mogłabym to robić, zawsze to trochę więcej by urosło.
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
No pewnie że tak. Zwłaszcza że teraz założenie lokaty to minuta (jeśli masz konto w banku)
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Widzęze wątek umarł a szkoda. Może jednak ktoś ma pomysły na budżet domowy i oszczędności?
|
|
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Pomogły pomogły
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
To może mi się uda trochę ożywić temat.
Zastanawiam się nad domowym robieniem kosmetyków... czy któraś z Was ma doświadczenie? albo może macie sprawdzone miejsce, gdzie kupujecie taniej? Ile wydajecie miesięcznie na kosmetyki?
Wszyscy tego chcą. Czysta karta, nowy początek. Jakby tak miało być łatwiej. Spytaj o to gościa, który wtacza głaz pod górę. Nie ma nic łatwego w zaczynaniu od nowa... Absolutnie nic. co mnie nie zabije to mnie boli |
|
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Tak ogólnie? Czasami 15 zł za pastę i dezodorant, czasami 100 bo wszystkiego brakuje, czasami więcej, jak wskakuje jeszcze coś nadprogramowego np. tusz.
|
|
|
|
#261 |
|
... choć nie Westwood
|
U mnie około stówa miesięcznie.
I pytanie takie trochę na wyrost, z ciekawości, nie za bardzo chce tu wnikać w kasę innych czy swoją..Przy jakich zarobkach zdecydowalibyście się na kredyt hipoteczny w kwocie 400 tys? Zakładając niezaciskanie pasa, wakacje zagraniczne co roku itp ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na kosmetyki mi idzie ok. 50-80 zl miesiecznie, rozkladajac to na caly rok. Zwykle sie wszystko konczy w tym samym czasie.
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
U nas na kosmetyki idzie 80-120zl raczej ta wyższa kwota na dwie osoby miesiecznie
|
|
|
|
#266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
|
#267 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała płacić ok 2500 zł miesiecznie przez 20 lat to bym się nie zdecydowała. Nasze zarobki są różne.
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzielam taki kredyt przy zarobkach 7 tys netto, ale przy zalozeniu ze bedzie coraz lepiej i przy 10-11 tys jest calkiem niezle - i wakacje i spokojne zycie. Rata 1800 zl
|
|
|
|
#270 |
|
Pani Mizantrop
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.

w soboty to już w ogóle przedsionek piekła. Jak dzisiaj usłyszałam o czystej biedronce bez kolejek, to byłam przekonana, że ktoś musiał pomylić sklepy (
).[/QUOTE]

Sama mam większe pieniądze, które leżą ciągle w tym samym miejscu z oprocentowaniem 0,7% i do głowy by mi nie przyszło, żeby je tak przerzucać. A w sumie mogłabym to robić, zawsze to trochę więcej by urosło.