![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
śniadanie - serek activia truskawkowy + sałatka z pomidorów
2 śniadanie 1 jajko nastepnie: w miedzy czasie : pół rogala obiad: cukinia smażona ![]() po obiedzie: 1 nektarynka
never give up. 66 kg ![]() ![]() Edytowane przez distant-girl Czas edycji: 2007-07-06 o 17:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tez Wam będe pisała co jadłam, pomożecie ??
![]() Już jestem na diecie od jakiś 5-6 dni, ale zadnych efektów nie ma ![]() ![]()
#243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
*niecała szklanka morelowego jogurtu pitnego *cappucino bez cukru ob: *450g warzyw z patelni + wkrojony ser odtluszczony 2 plasterki *niecaly litr mrożonej herbaty truskawkowej ;/ podw: *pół kg czereśni *karmi wiśniowe :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Dziś (u):
śn - owsianka z serkiem waniliowym, kawa z mlekiem II śn - jogurt naturalny bez cukru obiad - makaron razowy ze szpinakiem podwieczorek plus kolacja - imprezowe ciasto plus pierogi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Po 5-6 dniach nie spodziewaj się efektów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zadomowienie
|
R
Jak narazie dziś zjadłam: * przed jedzonkiem poł szklanki wody niegaz. *2 jajka na twardo, kromka pełnoziarnistego, ciemnego chlebka, gotowana kapustka (pycha) + herbetka ziołowa *paróweczka, kromka pełnoziarnistego z pomidorkiem, w ramach ketchupu: pomidorek ![]() I jak ?? ![]() Przez ostatnie kilka dni miałam dietkę niskokaloryczną, ale nie liczyłam kalorii, wszystko tak na oko, starałam się jesc mało węglowodanów. Od dzisiaj stosuję się do zaleceń, które sa w FAQ (Jak wygląda prawidłowo skomponowany posiłek na redukcji) No i jak jem wg. tego to się strasznie najadam ![]() ![]()
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A u mnie dzisiaj tak: (U.) I śniadanie: 40 g musli (bez cukru oczywiście), 30 g chudego twarogu, 200 ml jogurtu naturalnego, otręby oraz połowa brzoskwini i nektarynki. II śniadanie: Zmiksowane w gęstą masę -> 150 g malin, 60 g twarogu, 50 ml mleka 0,5%. Oprócz tego activia. Obiad: 40 g kotletów sojowych, 60 g (po ugotowaniu) kaszy gryczanej. Do tego 100 g chińskiej mieszanki warzyw + 50 g fasoli mung + 30 g wędliny z piersi indyczej (w kosteczkę) --> Wszystko podsmażone na teflonie. W planach... Podwieczorek: 150 g serka wiejskiego i po 10 g: o. włoskich, migdałów, otrębów i siemienia. Kolacja: Białkowy omlet ![]() ![]() Byłabym wdzięczna za uwagi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Ś: Płatki z mlekiem
-jabłko 2śn: Grahamka- 1/2 z twarogiem, 1/2 z tuńczykiem -trochę chudej szynki O: 2 duże filety ryby w panierce, surówki -kawałek arbuza P: 200g serka wiejskiego z metką, 180g serka homo naturalnego z otrębami
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Ather strasznie mało jesz to po pierwsze
bardzo dziwnie komponujesz posiłki: raz tylko śladowe ilości białka raz 2x wiecej - a tego białak to i tak masz malutko brak NNKT ( śladowe ilości w tych orzechach i migdałach) przewaga tłuszczy nasyconych i omega 6 -a to nie jest dobre mało żelaza malo warzyw bardzo duzo twarogu poza tym na Twoim miejscu jadla bym całe jajka dieta mało urozmaicona
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Dziś jest kiepsko, bo pół dnia spędziłam na szkoleniu BHP i nie mogłam zjeść drugiego śniadania
U (chyba ![]() Ś: 2 kromki chleba Słonce + jajko na twardo+poł łyżeczki majonezu O: 4 małe naleśniki z powidłami śliwkowymi P: jogurt naturalny+3 łyżki otrębów + 3 krówki ![]() K: bułka z ziarnami + 100 gram makreli wędzonej no i jak?? sama widze, że chyba nie najlepiej... ;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Przepraszam,że wtrące...w jakim wątku mogłabym poprosić o ułożenie dla mnie dietki?
![]() Bardzo mi na tym zależy.... Z góry dziękuje ![]()
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Przyznam, że to mnie trochę zaskoczyło... Ja nawet głodna nie chodzę i wydawało mi się że jest OK, ech. Chociaż z drugiej strony, jak niecałe 1500 kcal może być OK... Za wolno to wszystko chyba zwiększam.
Pingwinku, mam pytanie, które jest dla mnie bardzo ważne -> w jednym posiłku (węgle jadam tylko do 16. godziny) ile powinnam mieć max węgli żeby nie przesadzić ? Cytat:
Czyli jednak zwiększyć z powrotem do 2 g/kg zwierzęcego ? Zatem ile gram NNKT dziennie byś mi proponowała ? wtedy bym jakoś dobrała te orzechy... Aż tak dużo nasyconych ? :/ Łącznie (te 3 rodzaje) nie przekraczam dziennie 40 g tłuszczu... A i tak najwięcej mam w podwieczorku z tych orzechów (no i tego serka, chociaz to juz N.) ... Bo wychodzi 20 g. Reszta jest rozrzucona w pozostałych posiłkach i to są te nasycone głownie. Niestety. Czyli za dużo ich mam ? Nie używam też oliwy z oliwek, muszę w końcu zacząć. A czy liczy się troszeczkę jak uzupełniam je codziennie szklanką żelaza ? Bo kupuję Plusssz - żelazo z multiwitaminą i codziennie piję szklankę. Moja zmora :/ Pracuję nad tym cały czas... To niedobrze ? Ale na kolację to chyba niewskazane, prawda ? Bo żółtka przecież zawierają dużo tłuszczu. A ja na I, II śn. oraz obiad z reguły mam węgle, dlatego unikam tam tłuszczów. ech... Dziękuję Ci pięknie za uwagi, wiem teraz co jest źle przynajmniej. Nie zdawałam sobie nawet sprawy że jest aż tak tragicznie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
Ale Ty chyba nie jesteś na redukcji, prawda? ;> napewno byś nie przytyła od dwóch jajek
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
śniadanie - serek activia truskawkowy + sałatka z pomidorów
2 śniadanie 1 jajko nastepnie: w miedzy czasie : pół rogala obiad: cukinia smażona po obiedzie: 1 nektarynka I jak..? ![]()
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami odechciewa mi się wszystkiego, już myślę że jest OK, a tak naprawdę jest odwrotnie. Poza tym boję się niektórych zmian. Zwiększenia węgli, tłuszczów na kolację jak i węgli po godzinie 16. Moje zachowanie w tym momencie nie jest normalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Ather nie chce mi się tego preliczać, ale tak mi to jakoś na 1500 nie wygląda
dieta nie jest tragiczna, jest lepsza niz większość diet, które sa zamieszczane w tym wątku tak na marginesie: jeszcze nigdy nie widzialam tutaj dobrej, ba nawet w mairę dobrej diety ![]() największy bład: to brak tłuszczy i zbyt mało kalorii ja na Twojej diecie to bym z głodu umarła już po 1 posilku, a siły na trening bym nie miala na 100% poza tym: prosze urozmaicić źródła białka i dodać ryby - koniecznie!!!!!!!! Cytat:
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#259 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() poprawię to ![]() Cytat:
![]() po prostu mi sie przejadły ![]() Cytat:
no to tyle dziennie jadam ![]() Cytat:
Ano... 45. Dlatego nie wiem czy zwiększać czy nie ![]() niestety mam. Zanik miesiączki, w poniedziałek idę z tym do gin. chociaż nie wiem co to teraz da, powie mi że najpierw powinnam przytyć... ![]() A z tą kaszą po ugotowaniu to wyjątkowo dziś było i 2 dni temu że tylko tyle ![]() ![]() Czyli mam do poprawy : NNKT, kcal, żelazo, urozmaicić źródła białka... dam radę ![]() I dziękuję raz jeszcze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
#261 |
Rozeznanie
|
Pingwinku czy moglabys wkleic tutaj swoj jadlopis,zebysmy mogly troszeczke podpatrzec co w naszych jest nie tak?
![]()
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
dobry pomysł *_*
#263 |
Zakorzenienie
|
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Pingwinku Dobry byłby taki jadłospis na redukcję?
![]() Śn: owsianka + twaróg + owoc (jeśli owsianka nie bardzo to mogłabym zmienić na jajecznicę,bądź serek wiejski,wtedy już bez twarogu,z jakimś owocem) IIŚn: grahamka + wędlina/ser żółty (13%tłuszczu) + warzywa O: pierś z kurczaka/ryba/kotlety sojowe + warzywa + oliwa P: serek wiejski + tłuszcze + warzywa K: twaróg + ew.jakieś warzywo np.sałata,ogórek ![]() Będę wdzięczna za odp ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak na mój gust za dużo twarogu, max 2 razy dziennie
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm,co do tego twarogu,właśnie nie wiem czym zastępować,może jajkami ![]() Ps.Ale sama nie wiem,czy przejdę na redukcję,najpierw bym musiała mieć idealny jadłospis ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj niezbyt dobrze bylo,ale coz...
![]() 1)drozdzowka z serem+kawa 2)jagodzianka+kubuś 3)3nalesniki z jablkami i brzoskwinia 4)200gr mieszanki studenckiej 5)twarozek wiejski+bulka mleczna z maslem 6)2nalesniki z nutella ![]() W miedzyczasie duzo kawy.........
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak nei było jogurtu na podwieczorek, a na kolację było 1,5 bułki... nadal jestem głodna i nie wiem czy jeść cos czy mi przejdzie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
doszła pozniej jeszcze jedna brzoskwinka^^
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:17.