|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Inspirations czyli "Na szkle malowane"
Fajne te świeczniki.Zielony to mój ulubiony kolor.
Pisząc o braku kasy na kupno tego co nam się podoba miałam na myśli ilość rzeczy.Bardzo często na takim kiermaszu jest tyle cudownych przedmiotów,że chciałoby się mieć i to, i to ,.....Dlatego ja teraz gdy mam okazję oglądam wszystko co jest wystawione i dopiero potem wybieram .Na twoim stoisku wybór byłby trudny...tyle cudownych rzeczy wystawiłaś.... ZDRÓWKA ŻYCZĘ. |
|
|
|
|
#242 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje Cytat:
Cytat:
![]() a dzis wrzucam fotki znad Irish Sea w Rhyl, nad ktore zabrał mnie w zeszła niedziele moj Tim, dzien przed operacja, tak dla relaksu. wszyscy jezdza nad morze wiec pozazdrosciłam troszke dziewczynom i sami sie wybralismy, tyle ze na plazy nie było za bardzo kapielowo bo u nas klimat troche mniej goracy. jak ja kocham morze!
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
wiecej nadmorskich widoczkow
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
no no widoczki super ale faktycznie pogoda niezbyt sprzyjająca na kąpiele no chyba że ktoś należy do klubu morsów
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Czy ja też mogę się czuć pozdrowiona? ;-) A te Twoje szkła, jakby już Asia skradła, to ja bym od niej podbierała ;-) O! Piękne zdjęcia..... Pogoda faktycznie nieciekawa, ale mimo wszystko robią na mnie wrażenie... Śliczne miejsce
|
|
|
#246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oh! ja kocham morze i wszelkie nadmorskie miejscowosci, jest cos takiego w tej nadmorskiej architekturze domow ze mi sie to podoba
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Chwilkę mnie nie było..a tu tyle przybyło
Świeża lawenda..eh.. od teraz twój watek zawsze bedzie kojarzył mi sie z zapachem lawedy który oplata wszystkie te Twoje szklane cudeńka i koty ![]() Fotki z festynu fajniuchne - fajnie tak wystawić swoje prace, a i z wycieczki - ciekawe..nic to , ze pogoda mało słoneczna liczy się dobry humor a ten widać Wam dopisywał
|
|
#248 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Ojej Marta, szkoda że tak daleko ode mnie to piękne wybrzeże morskie....a raczej te odlotowe płaskie kamienie do zdekupażowania
z których jest zrobiony kamienny krąg na plaży. Niestety jakoś taki mam układ w firmie że w tym roku nie uda mi się wyskoczyć ani nad nasze polskie morze ani w góry więc odczuwam braki materiału a kamienie to taki wdzięczny materiał.Zdrowiej nam szybko Dolny Śląsk pozdrawia Walię |
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Skarbie no widzisz... Ja durna nie doczytałam... Ale już na pewno wszystko dobrze
BuziP.S. Mam nadzieję,że się nie obrazisz na mnie za tego "Rudzielca"? Ale ja po prostu lubię ten Wasz naturalny rudy kolor... |
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo przypomina ono morze połnocne, kolorem i temperatura. plaza na ktorej bylismy była dosyc kamienista i lezało na niej wiele płaskich kamykow czekajacych na zdecoupage'owanie ale najlepsze kamienie, i to takie w skali xl były na plazy w barmouth, tam własnie pojechalismy pozbierac je w siatki, bo swojego czasu malowałam kamienie farbkami akrylowymi. nie wspomne juz o marudzeniu przez mojego tżcika, który to własnie pomagał mi je niesc.czuje sie juz prawie dobrze. jutro zdejma ze mnie te okropne szwy i chyba wroce do malowania, a na pierwszy ogien idzie Twoj kameleon Cytat:
i dziekuje za komplementy chociaz odnosnie tej fotogenicznosci to bym chyba polemizowała. a dzis wstawiam fotki kolejnej festynowej pracki. mam nadzieje, ze sie nie powtarzam. oto waza z fioletowymi serduszkami
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-08-14 o 20:22 |
|||
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Polemizuj polemizuj
Ja i tak swoje wiem!!!A waza... Cuuuuuudo!!! |
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Titania ,kolejne śliczne świeczniki ,waza również Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia no i oczywiście czekam na kolejne Twoje piękne prace
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Oglądam i oglądam i co praca to ładniejsza aż mi się kręci w głowie od tych śliczności
. Już nie mogę się doczekać kolejnych prac więc życzę wielu nowych pomysłów i nadal tyle zapału do tworzenia ile miałaś do tej pory (jak Ty to robisz ) ![]()
|
|
|
|
|
#254 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciesze sie, ze wazonik sie podoba. Cytat:
tup!...tup!..tup! Cytat:
dziekuje za miłe słowa i zachete do dalszego malowania i zapraszam ponownie. widze, ze mamy podobny gust bo swiecznik "miasto w nocy", misa-akwarium i latarnia morska rowniez nalezą do moich ulubionych prac kuli z woda sama nie zrobiłam, ja ją tylko kupiłam na bazarku rzeczy uzywanych ![]() pomysłow mam jeszcze sporo w glowie, i chciałabym je zrealizowac dopóki mi sie nie znudzi malowanie wiec bedzie mozna jeszcze co nieco poogladaci na koniec wrzucam fotki kolejnych festnowych prac - latarenki ze sloikow z drucianymi uchwytami do powieszenia na drzewie, krzaku lub werandzie.
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Titania ,świetny pomysł na latarenki ze słoików
.Coraz bardziej bierze mnie ochota żeby spróbować malować tylko nie wiem od czego zacząć
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ślilipiczne
Masz talent w łapkach |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ania, jesli chcesz sprobowac malowania to czemu nie zrobisz własnie takich latarenek, sa dziecinnie proste, mozesz namalowac wzor jaki tylko Ci sie podoba i do tego wykorzystasz sloiki. polecam najbardziej takie niskie zeby łatwo mozna bylo włozyc tealighta Dziękuje
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-08-16 o 16:55 |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Kolejne przepiękne prace... Nie wiem jak to się stało, że nie byłam na bieżąco, ale kolejna Twoja waza mnie urzekła. No przepiękne są i tyle. Cudeńka.
Latarenki ze słoików też świetne, a już sobie wyobrażam jak pięknie muszą wyglądać powieszone, z zapaloną świeczką o zmroku... Aj... Chociaż wiem, że tego piękna w całości nie jestem sobie w stanie wyobrazić. PS. Joasiu, Ty to wszędzie i zawsze zwrócisz uwagę na kolor włosów. Ja, przyzwyczajona, nawet nie zwróciłam uwagi na włoski Titani ;-)
|
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Nio bo mi się strasznie podoba rudy kolor włosków
Ale taki naturalny! Więc trochę Wam Dziewczyny zazdroszczę |
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Kolejne zachwycające prace i to jakie.... świetny pomysł z tymi słoikami
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Latarenki piękne. Znowu bardzo pomysłowo i bardzo ładnie.
|
|
|
|
|
#262 |
|
Przyczajenie
|
Oj przywłaszczyłabym sobie tę wazę w fioletowe serca!
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Piękne morskie zdjęcia ... i ładna para na nich
![]() Latarenki u Ciebie jak zwykle cudne
|
|
#264 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cath, Joasia, Martamilcz, Jadzia, Charlote i Adalira, dziekuję Wam wszystkim razem i rownoczesnie każdej z osobna, za to ze do mnie zaglądacie i oceniacie prace
Cytat:
Cytat:
a Ty jaki masz kolorek? ja jak sie urodziłam to miałam włosy białe jak mleko, dopiero potem zaczęły "rdzewieć" Cytat:
No bo ja kocham lampioniki wszelkiego typu ![]() Charlotte, i nawet wiem dlaczego odwiedziłam Twoj blog - bardzo ładna stronka, taka romantyczna, kobieca, z oprawa muzyczna i piekne zdjecia, rowniez lawendy ![]() Cytat:
![]() zobaczcie jakiego mielismy goscia na progu altanki pewnego dnia wieczorkiem. udało mi sie zrobic mu zdjecia. czarujacy jezyk, prawda?
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja kocham jeże!!! I uwielbiam je brać na ręce Fajnie kolą Takie słodkie maleństwa... A jak pięknie pozował Wam do zdjęcia! Więc lepiej ich do domu nie przynosićA co do mojego kolorku kudełków... Mam ciemny brązik ![]() Buzi |
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
oj coś tu się złoto zrobiło na tym wątku ja mam ciemne kudełki ale strasznie lubię sobie robić takie rudziaszki-brązy i czerwone pasemka ,ale dosyć o włosach tylko o pracach piękne jak zawsze zdolna bestyjka jesteś i tyle a jeśli chodzi o jeża to chyba spodobała mu się ta sesja zdjęciowa
|
|
#267 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. Jak jeszcze trochę pooglądam to chyba się zarażę i spróbuję coś sama namalować . Latarenki nadrzewne świetne, tak mi się wydaje że jeśli miałabym spróbować to chyba pożyczyłabym ten pomysł o ile się nie pogniewasz .Mały gość pewnie usłyszał o tym jak ładnie malujesz i przyszedł zamówić dla siebie wazę na jabłka .
|
|||
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Dopiero teraz tu trafiłam ale nooo... piękne!! Czy robiłaś też motywy psie czy ograniczasz się do kocich? Mnie korci żeby spróbować psiego...
|
|
#269 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
idzie jesien wiec bedzie jeszcze bardziej złoto mam ochote namalowac jakies liscie ![]() Cytat:
![]() co do szklanej kuli to jak tylko ja zobaczyłam to od razu wiedziałam ze ja kupie moje pierwsze skojarzenie szklanej kuli to woda, kamyki/muszelki i swieczka na dole w kominku no i tak własnie zrobiłamoczywiscie ze ja zachecam do malowania na szkle. kazdy przeciez moze sprobowac, to takie dekoracyjne hobby, a i talent tez mozna z czasem wycwiczyc jesli masz ochote malowac latarenki sloikowe to prosze bardzo, to jedna z najczesciej malowanych rzeczy a i sloiki sa tanie i mozna na nich pocwiczyc do woli. a latarenki zawsze i wszedzie dobrze sie prezentuja, w domu i na działce Cytat:
nie, nie namalowałam jeszcze do tej pory zadnego psiaka, a to pewnie glownie z tego powodu ze ja i moja rodzina oraz rodzina mojego tż wszyscy zyjemy otoczeni kotami i nie mamy ani jednego psa, ale pewnie kiedys cos namaluje, szczegolnie jesli to bedzie zamowienie od kogos.a Ty tez malujesz na szkle? a dzis wrzucam kolejna pracke - tym razem sa to 2 wazy, niemalze bliźniacze, ale róznica jest taka ze jedna powstała wczesniej a druga domalowałam na festyn, w tym samym stylu, oczywiście ciekawe czy Wam przypadną do gustu? ![]() pozdrawiam wszystkich
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2008-08-17 o 18:05 |
||||
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
I tak są piękne!!! Pomimo tego światła
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:07.

klask i:

Buzi
nie wspomne juz o marudzeniu przez mojego tżcika, który to własnie pomagał mi je niesc.

)