|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Anvi - witaj w kraju
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marzec, kwiecień nam nastały, byśmy szkraby przywitały - wiosenne bobasy 2009 c
Madabede a okres
( musialam sie cofnac az o 3 strony zeby zakumac) niewiem jak, wczoraj wieczorem sie zaczal, a dzis juz prawie nic nie leci to chyba się kończy![]() Maddabede myslalas nad jakis awatarkiem zajefajnym dla siebie???Bo jestes jakas taka łysa
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
emilka dodaj zdjecie Igora... 1 miesiac
|
#244 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z tym czwartkiem to fakt ze tez nie wpadlam na to![]() i dziekujemy ![]() Cytat:
Cytat:
ja też nigdy nie zostawiam małego i siedze na internecie..... zreszta nie chce mi sie wiecej na ten temat pisac tyllko zaczyna mnie draznic ze ktos wypowiadajac swoje zdanie (co jest ok) podaje argumenty krytykując kogoś. Bo ok mozna napisac ze chce teraz spedzac wiecej czasu z rodzina, ze sie nie moze nacieszyc dzieckiem a nie pisze ze ona teraz ma poukladane priorytety (czyt. wy nie) i ze wybiera dziecko i meza (czyt. my wybieramy internet) a to zdanie z katarkiem mnie rozwalilo....dobra koneic na ten temat bo sie wkurzylam....nie lubie jak mi ktos przypina łatkę nie wiedzac jak faktycznie jest Cytat:
powiem tak u nas huggisy wogole sie nie sprawdzily, bardzo czesto przeciekaly i tak jakos malo w nie wsiakalo...pampersy sa niby ok ale etraz mam takie z warstwa czegos zielonego i caly czas jest tak jakby mokro a moj maly jest na mokre wrazliwy i to bardzo. a w te higieco bardzo duzo potrafi wsiaknac, wiem po wadze no od pampersow sa inne i trudno je porownywac sa bardzo podobne do tych z rossmana no i cena do tego, u nas pampersy kosztuja 54zł/paczke czyli 0,77zl/szt a markecie np 44zł/paczke czyli 0,63zł/szt a te higieco przy zamowieniu 300szt+10gratis wychodza ok 0,43zl/szt no ale kazdemu co innego pasuje i najlepiej jakbys zamowila na probe, 7zł to nie majatek czy nawet 14zł (jak zamowilabys dwa rozmiary na wyprobowanie) a zobaczysz czy Dawidkowi i tobie beda pasowaly
|
|
#245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
monix na zyczenie... poszalalam i dodalam 4 zdjecia do albumu.. zapraszam
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-06-01 o 19:23 |
|
|
|
|
#246 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że świekra to slyszałam ale pukwa jeszcze nie suuuper Cytat:
![]() no ale na szczescie nie musimy zreszta mowilam lekarzowi ze mam szersze pieluchy (one sa grubsze bardziej a nie szersze) no i on stwierdzil ze to w zupelnosci wystarczy - tak profilaktycznie, bo nic nie musimy robic z bioderkami Cytat:
skleroza 2 ok ślicznotek i jakie spojrzenie zawadiackie Dziękuję dziewczynki za komentarze do zdjęć jestescie kochaneJustynka aż się zaczerwieniłam a włosy to akurat moja zmora
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
teraz wam sie cos zapytam
![]() Igor ma glowke ciagle na lewej stronie,nie raz sam kladzie na prawa,ale niestety na lewej zrobila sie plaska glowka... probowalam podkladac waleczek z koca ale on tak sie obroci ze i tak ma na lewej ![]() co robic?
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
a na boczku ukladalas?
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
staram sie jak najczesciej ale on nie bardzo lubi... woli na pleckach spac...
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
CZy ja tez sie zaliczam do tych co to zagladaja a nie pisza?? :rolleye s:Bo jesli tak to ja sie usprawiedliwiam...to wszystko przez te moje studia.Ostatnimi czasy bylam tak zalatana i wymeczona ciaglymi wyjazdami do Wrocka ze nie mialam czasu,sil ani ochoty czytac i pisac. Troche swego dolozyla tez ta moja depresja.Jak mnie dopadnie to jestem wylaczona.Ale koniec tlumaczen. Teraz juz bede na bierzaco!Obiecuje!!!!:cmo k:
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze...a moj wlasnie woli na boczku...a to niedobre dla bioderek
ja robię tak, kładę na boku, pod plecki podkładam poduszke i jakoś daje rade....tzn jak sie budzi to juz jest na plecach ale przynajmniej wiem ze spi po rowno na kazdej ze stron pilnuj tego bo ksztalt glowki zalezy od pierwszych miesiecy.... ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- czoornoo zaprzyjaznij sie ze mna ![]() Cytat:
a co
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
,z tym ze klade na prawy boczek narazie bo na lewej raczce ma babla od szczepienia i wole nie ![]() zaprzyjaznilam sie ![]() emilka piesio pilnuje niunia
Edytowane przez czoornoo Czas edycji: 2009-06-01 o 19:53 |
||
|
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra budze ksieciunia bo sie wyspi i w nocy nie bedzie chcial spac
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
To ja juz obiecuje poprawe!!!
|
|
#255 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
[/quote] Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla synusia za zachowanieCytat:
Cytat:
Czoornoo super zdjecie synka. Co do teściowej to brak słów Cytat:
Jastinada i Sija brawo za nadrobienie, macie zdrowie Monix i byłaś na spacerku z pieskiem?? |
|||||||
|
|
|
#256 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
to masz na prawdę super teściową...żeby dzieciom nie dac 50zł
w głowie się nie mieściCytat:
nie wiesz o tym?Cytat:
wszystko będzie dobrze![]() a pogoda,nawet mi nie mów ![]() Cytat:
![]() a z tym bujaniem to racja,niektózy to lubią potrzepac dziecmi,chociaż moja szwagierka tak trzepała synem i fajny chłopak z niego.Ja mówię,że to dziecko ma charakter po chrzestnym,czyli po moim TŻcie ![]() Cytat:
Cytat:
my mamy MAMTU i jest bardzo bardzo fajna i nie drogaa Wy niedobre znów tyle piszecie,zostawic Was na kilka minut ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Właśnie Fizjo zastanawiałam się co z Tobą... dobrze,że już jesteś![]() i bardzo się cieszę,że Jagódka z Korcią już w domku |
|||||
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
piekny jest!!!
Tak apropos noszenia Igorka bo leżeć nie chce a na leżaczku trzeba bujac macie może fotelik samochodowy ? Bo Dawidkowi kupiłam tą sprężynke z zabawakmi zawiązałam na foteliku i On go uwielbia jak go daje na pogłoge ( w tym foteliku ) to jak rusza nózkami to sam się chuśtaCytat:
![]() Cytat:
trzymamy za słowo!!! Emilka zmontowałaś mnie z ta główką, jutro musze oblukać Dawidka....zeby miał kształtną a jutro mamy szczepienie ![]() Zanka prosze na liście wagowej zmienić mi na 71kg
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Judy dziękujemy za komplementy Monix przyznaję się bez bicia że nie kupiłam maści którą polecałaś, najpierw chciałam użyć te co mam kupione bo trochę kasy na nie wydałam (ta co przepisał lekarz to kurdę ponad dwie dychy kosztowała ) trzymam kciuki za szczepienia a i gratuluję zgubionego kilograma zjadłam dzisiaj kilka truskawek i teraz trochę się boję jak na nie zareaguje Oliwia
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2009-06-01 o 20:17 |
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja myslę
![]() a ja się muszę pochwalić, ubyło mi po 1cm z ud i pupy
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
tak, ale do wtorku jest jeszcze mama, wiec nie ma z tym problemu, bo jak pada to zajmie sie Dawidkiem. W ogole to podziwiam Cie kobieto za Twoją super pamięć!!!!!!!!!!!!
![]() coś tu kręcisz
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() i kciukasy zeby Dawidek dzielnie zniósł szczepienie ?
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#263 |
|
Wtajemniczenie
|
i chciałam się pochwalic,ze kupiłam sobie kiecę
zobaczymy czy się zmieszczę ze swoimi dojnymi cycorami ale wierzę,że Teresa pozwoli mi wejśc w nią w pasie![]() http://www.allegro.pl/item639898684_...bawelnaxl.html proponuję zwrócic uwagę na rozmiar sukienki |
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcialam je zurzyc to pupa sie znowe czerwona robila i leza...mam je w ) i dziekuje za gratulacje
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki, widze nowy watek ledwo co i juz 260 wiadomosci....
![]() Ja na odwyku jestem od was, ale wpadlam to napisac, coby bylo wiadomo co sie dzieje (musze troche w pracy nadrobic i w domu posprzatac... )Milego dnia zycze i ucalujcie ode mnie swoje dzieciaczki w dzien dziecka! |
|
|
|
#266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to się liczy!!! Cytat:
a rozmiar w pasie od35x2 to wcale nie tak zle co do cycorow to te staniki do karmienia maja takie grube ramiaczka ze z wszystkiego mi wychodza---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
to Ty odwazna jestes miłego wieczorka
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 20:30 |
|||
|
|
|
#267 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no jasne, że tak
Cytat:
a rozmiarem sie nie przejmuj ja osttanio w pepco sobie kupilam spodenki rozmiar XL zeby bez mierzenia bylo i zeby luzne i ledwo co wcisnelam, tzn na wydechu zapielam te rozmiarówki sa pokrecone.... zamienilam na rozmiar XXL i "akurat" Cytat:
i to mierzylam sie w tym najgrubszym miejscu które nota bene najmniej chudnie no w kazdym razie coraz wieksza dziurka mam miedzy nogami. zaluje ze nie mierzylam tak w polowie bo w tym miejscu najwiecej mi ubylo...no wiadomo ze to nei jest rewolucyjnie duzo lepiej ale juz cos widac wiec mam motywacjeja to jeszcze dopuszczam próg bledu wiec to moze nie 1cm a 0,5cm ale na pewno mniej ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Emzeta miłego sprzatania i wracaj do nas szybko cos się nam dziewczyny wykruszają....ehhh
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
spray nie pomaga?
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
nie kupilam 35zł kosztuje jakby nie pomogl to bym sie zalamala...jem te tabletki poki co:-(czasami mniej bola czasami bardziej
po wielu testach odkryłam póki co, że nie moge jesc ( winogron, żurku, ananasów) a tak to wszytsko lubie, ciekawe co bedzie z truskawami
[COLOR="Navy"][B] cel I 59 - 5.08.2013 cel II 55 Edytowane przez monix0 Czas edycji: 2009-06-01 o 20:44 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

( musialam sie cofnac az o 3 strony zeby zakumac)
niewiem jak, wczoraj wieczorem sie zaczal, a dzis juz prawie nic nie leci
łysa

dla Adrianka za to, że tak dzielnie zniósł szczepienia
i oczywiście gratuluję wagi
ze tez nie wpadlam na to

skleroza
jestescie kochane
a włosy to akurat moja zmora

a co

,z tym ze klade na prawy boczek narazie bo na lewej raczce ma babla od szczepienia i wole nie 
wszystko będzie dobrze
no w kazdym razie coraz wieksza dziurka mam miedzy nogami. zaluje ze nie mierzylam tak w polowie bo w tym miejscu najwiecej mi ubylo...no wiadomo ze to nei jest rewolucyjnie duzo lepiej ale juz cos widac wiec mam motywacje
cos się nam dziewczyny wykruszają....ehhh