Starania o dziecko - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-05, 13:07   #241
macocha19
Raczkowanie

Dot.: Starania o dziecko

Cytat:
Napisane przez sanderinka Pokaż wiadomość
macocha19 nie próbowalam ale jak nie ma owulacji to co pokaze ?? mi moj gin nic nie mowi i sie stresuje... oby w tym cyklu jakas mala fasolka u mnie zamieszkala zobaczymy... niby mam owu 7.o9 ale juz i tak staranka ida pelna para . A jak u lekarza mozna sprawdzic czy wogole jest owu ??
Test jak nie ma owulacji tzn jak mam jej nie być w najbliższych 24 godzinach to pokaze 1 kreche.
To tak jak w teście ciążowym... I krecha negatyw, II krechy pozytyw. w opakowaniu jest 5 testów. i opisane dokładnie jak wyliczyc zeby wiedziec w jaki dzien zacząć testować.... No własnie tak najlepiej -duuzo wczesniej przed owu sie starac i po tez A co do ost pytania to nie wiem... ale moze ktoś inny wie?? hm???

Edytowane przez macocha19
Czas edycji: 2009-09-05 o 13:09
macocha19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 15:39   #242
soley
Przyczajenie

Witam
Podczytuje Was dziewczynki juz od pewnego czasu,wszystkim juz zafasolkowanym serdecznie gratuluje,a za reszte trzymam kciuki
My staramy sie juz czwarty cykl i jak na razie cisza.
Jednak w tym miesiacu od jakiegos tygodnia zaczelam czuc sie inaczej,tzn.w poniedzialek mialam bardzo malutkie plamienie doslownie trzy cztery kropelki,wrazliwosc i powiekszenie sie piersi(zazwyczej mam tak 2 lub 3 dni przed @)klucie jajnika i bol brzucha tak jak przed @.
Wiec jestem pelna nadziei,ze w koncu sie udalo
Jednak do @ zostalo jeszcze tydzien, dlatego jeszcze musze poczekac z testem(choc bardzo mnie korci)Mam nadzieje,ze nie zwariowalam(choc jestem tego bliska ) i w koncu zobacze te swoje upragnione dwie kreseczki.
soley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 16:27   #243
Linka24
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki! Kolejna niecierpliwa staraczka się przyłącza ja też jestem po tab. statamy się 2 miesiąc i lipa. 3 wrz przyszła @ ale jestem pełna nadzieji, tak jak wy!! Miejmy nadzieję że Na pewno nam się uda bo właściwie to do tego jesteśmy stworzone Prawda? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 16:50   #244
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez macocha19 Pokaż wiadomość
haniah nie chce straszyć, ale ja wtamtym cyklu robiłam test owulacyjny, wyszły II krechy przytulalaiśmy sie 5 dni pod rzad ( w trakcie były dwie krechy z testu) , nawet w dzien kiedy bolały mnie jajniki na owulację i.... przyszła @. Oczywiście trzymam kciuki ze sie uda bo wiem jak bardzo tego pragniesz, ale lepiej zdystansowac.... ja mam do dzis doła, bo byłam pewna ze sie udało i tak jak Ty nawet nie śmialam myślec ze mogło nam sie nie udać, a pozniej rozczarowanie.... ale trzymam kciuki i mówie Wam wszytskim zaniedługo wszytskie bedziemy jzu zafasolkowane i to forum zniknie bo powstanie nowe w zamian: "mamsie.(...)2010" POWODZENIA!!!
No właśie ja się boję, że chcę za bardzo... i bardzo się boję rozczarowania
Nie robiłam testu owulacyjnego, ale zwykle czuję że mam owu. Ale tak naprawdę to nasze pierwsze staranie, więc nie wiem jak to będzie...
Na razie nie nakręcam się za bardzo. Choć brzuch mnie boli w dole i jakoś tak kiepsko się czuję... ale może po prostu chcę się tak czuć...

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2009-09-05 o 16:52
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:31   #245
asiulap24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez soley Pokaż wiadomość
Witam
Podczytuje Was dziewczynki juz od pewnego czasu,wszystkim juz zafasolkowanym serdecznie gratuluje,a za reszte trzymam kciuki
My staramy sie juz czwarty cykl i jak na razie cisza.
Jednak w tym miesiacu od jakiegos tygodnia zaczelam czuc sie inaczej,tzn.w poniedzialek mialam bardzo malutkie plamienie doslownie trzy cztery kropelki,wrazliwosc i powiekszenie sie piersi(zazwyczej mam tak 2 lub 3 dni przed @)klucie jajnika i bol brzucha tak jak przed @.
Wiec jestem pelna nadziei,ze w koncu sie udalo
Jednak do @ zostalo jeszcze tydzien, dlatego jeszcze musze poczekac z testem(choc bardzo mnie korci)Mam nadzieje,ze nie zwariowalam(choc jestem tego bliska ) i w koncu zobacze te swoje upragnione dwie kreseczki.
Soley ja też miałam takie objawy jak opisujesz, bez wrażliwych piersi, ale w pierwszej ciąży też mnie nie bolały. W tej chwili wszystko przeszło a @ mam 10.09,tzn obym nie miała. Czekam nadal. Trzymaj się.

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki! Kolejna niecierpliwa staraczka się przyłącza ja też jestem po tab. statamy się 2 miesiąc i lipa. 3 wrz przyszła @ ale jestem pełna nadzieji, tak jak wy!! Miejmy nadzieję że Na pewno nam się uda bo właściwie to do tego jesteśmy stworzone Prawda? Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!!!
Linka24 życzę ci z całego serducha owocności.

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
No właśie ja się boję, że chcę za bardzo... i bardzo się boję rozczarowania
Nie robiłam testu owulacyjnego, ale zwykle czuję że mam owu. Ale tak naprawdę to nasze pierwsze staranie, więc nie wiem jak to będzie...
Na razie nie nakręcam się za bardzo. Choć brzuch mnie boli w dole i jakoś tak kiepsko się czuję... ale może po prostu chcę się tak czuć...
Też się tego obawiam, że za bardzo chcę i tu może być problem.
asiulap24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-05, 20:43   #246
hanjah
Zakorzenienie

A teraz to już w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje...
Niby dwa dni temu czułam się jak na owulację i wtedy się postaraliśmy Wczoraj i dziś pół dnia jakoś się dziwnie czułam, tzn. takie dziwne uczucie w dole brzucha. A teraz znowu kłuje mnie jajnik i tak się zastanawiam czy to dopiero teraz nie jest owulacja...? Ale jeśli kochaliśmy się dwa dni temu to i tak doszłoby do zapłodnienia?
Chyba muszę sobie znaleźć jakieś konstruktywne zajęcie, bo naprawdę za dużo o tym wszystkim myślę...
Stary 2009-09-05, 20:50   #247
Linka24
Wtajemniczenie

Ale co zaszkodzi zadziałac i dziś?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-05, 20:52   #248
asiulap24
Raczkowanie

Cytat:
Niby dwa dni temu czułam się jak na owulację i wtedy się postaraliśmy Wczoraj i dziś pół dnia jakoś się dziwnie czułam, tzn. takie dziwne uczucie w dole brzucha. A teraz znowu kłuje mnie jajnik i tak się zastanawiam czy to dopiero teraz nie jest owulacja...? Ale jeśli kochaliśmy się dwa dni temu to i tak doszłoby do zapłodnienia?
Chyba muszę sobie znaleźć jakieś konstruktywne zajęcie, bo naprawdę za dużo o tym wszystkim myślę...
Nawet jeśli znajdziesz jakieś zajęcie to nie przestaniesz o tym myśleć.
Ja pracuję, zajmuję się domem, wychowuje syna, prowadzę księgowość mojemu mężowi oraz syudiuję a itak ciągle myślę jednym. Niedługo dostanę świra i wyląduję w psychiatryku.
Stary 2009-09-05, 21:00   #249
soley
Przyczajenie

asiulap24 no mam nadzieje,ze obie nie dostaniemy @.Ja termin mojej mam prawie jak ty, bo na 11 wrzesnia.Och co jabym dala,zeby ta wstreciucha nie przyszla
Ja to juz teraz chcialabym testowac,napawde ciezko mi sie powstrzymac,choc na opakowaniu jest wyraznie napisane,ze nie wczesniej niz dwa dni przed terminem @
Och cos mi sie zdaje,ze ten tydzien bedzie mi sie ciagnal w nieskonczonosc
A jak u Ciebie asiulap24,masz jakies objawy,jak sie czujesz?kiedy zamierzsz testowac?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulap24 Pokaż wiadomość
Ja pracuję, zajmuję się domem, wychowuje syna, prowadzę księgowość mojemu mężowi oraz syudiuję a itak ciągle myślę jednym. Niedługo dostanę świra i wyląduję w psychiatryku.

No dokladnie ,chyba wszystkie staraczki dostaja swira(oczywiscie wlaczajac mnie)
Ja po kazdym nie udanym cyklu obiecuje sobie,ze juz nie bede o tym myslec,ze dam sobie na luz... no i co?no i blada, z miesiace na miesiac coraz gorzej
Stary 2009-09-05, 21:00   #250
asiulap24
Raczkowanie

Cytat:
asiulap24 no mam nadzieje,ze obie nie dostaniemy @.Ja termin mojej mam prawie jak ty, bo na 11 wrzesnia.Och co jabym dala,zeby ta wstreciucha nie przyszla
Ja to juz teraz chcialabym testowac,napawde ciezko mi sie powstrzymac,choc na opakowaniu jest wyraznie napisane,ze nie wczesniej niz dwa dni przed terminem @
Och cos mi sie zdaje,ze ten tydzien bedzie mi sie ciagnal w nieskonczonosc
A jak u Ciebie asiulap24,masz jakies objawy,jak sie czujesz?kiedy zamierzsz testowac?
Wiesz co zrobiłam już jeden test bo nie wytrzymałam. Było za wcześnie więc oczywiście nic nie wyszło. Następny chce zrobic rano w dniu spodziewanej @. Miałam bóle w dole brzucha i jajnik mnie bolał. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Doczytałam się że mogły to być objawy owulacji więc sama nie wiem. Teraz nie czuję kompletnie nic. Chociaż cały czas chce mi się spać. Podejrzewam że to jest związane z moim niskim ciśnieniem. Więc nadziei coraz mniej ale trzymam się tej myśli że jeszcze nic straconego, bo nie dostałam @.
Stary 2009-09-05, 21:07   #251
soley
Przyczajenie

Cytat:
Wiesz co zrobiłam już jeden test bo nie wytrzymałam. Było za wcześnie więc oczywiście nic nie wyszło. Następny chce zrobic rano w dniu spodziewanej @. Miałam bóle w dole brzucha i jajnik mnie bolał. Nigdy wcześniej nie miałam takich objawów. Doczytałam się że mogły to być objawy owulacji więc sama nie wiem. Teraz nie czuję kompletnie nic. Chociaż cały czas chce mi się spać. Podejrzewam że to jest związane z moim niskim ciśnieniem. Więc nadziei coraz mniej ale trzymam się tej myśli że jeszcze nic straconego, bo nie dostałam @.
No to fakt troche zawczesnie na test i dlatego nic nie wyszlo.Nie martw sie!!!!
Moje objawy utrzymuja sie caly czas i jeszcze to plamienie,ktore miala dala mi duzo do zastanowienia.(tez nigdy takich objawow nie mialam)
Naprawde zycze ci calym serduchem aby @ nie przyszla,i aby nam sie udaloTrzba byc przeciez dobrej mysli
Stary 2009-09-05, 21:12   #252
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Ano nic... oprócz tego, że TŻ znów na nocce

Cytat:
Jak się staraliśmy to akurat miałam wolne i myślałam, że jak pójdę do pracy, to przestanę o tym myśleć... ale ja mam taką pracę, że i czasu na myślenie mam za dużo
Stary 2009-09-05, 21:25   #253
soley
Przyczajenie

Cytat:
Ano nic... oprócz tego, że TŻ znów na nocce

Jak się staraliśmy to akurat miałam wolne i myślałam, że jak pójdę do pracy, to przestanę o tym myśleć... ale ja mam taką pracę, że i czasu na myślenie mam za dużo

Oj hanjah mi tez praca nie pomaga, no i do tego, ze jestesmy jeszcze na watku jakim jestesmy tym bardziej sie nakrecamy.
No ale dobrze wiedziec,ze jestescie mozemy sie nawzajem wspierac oraz wymieniac sie doswiadczeniami.
Stary 2009-09-05, 21:28   #254
hanjah
Zakorzenienie

Ja się długo czaiłam, podczytywałam takie wątki i czekałam na dzień, kiedy będę mogła dorzucić tu coś od siebie
Stary 2009-09-05, 21:31   #255
soley
Przyczajenie

Cytat:
Ja się długo czaiłam, podczytywałam takie wątki i czekałam na dzień, kiedy będę mogła dorzucić tu coś od siebie

dokladnie ja tak samo.
A co bardziej smieszne nigdy nie wyobrazalam sobie,ze bede pisac o fasolkowaniu na forum internetowym

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-05, 21:33   #256
hanjah
Zakorzenienie

Jak ostatnio powiedziałam TŻ o fasolkowaniu, to myślałam że z krzesła spadnie Pierwszy raz słyszał o czymś takim
Stary 2009-09-05, 21:38   #257
soley
Przyczajenie

Cytat:
Jak ostatnio powiedziałam TŻ o fasolkowaniu, to myślałam że z krzesła spadnie Pierwszy raz słyszał o czymś takim

No wyobrazam sobie musial miec ubaw
Ja nawet mojemu nie mowie,bo i tak by nie zrozumial(nie mowi za dobrze po polsku) i pozatym i tak mysli ze calkowicie zwariowalam
Stary 2009-09-05, 21:40   #258
hanjah
Zakorzenienie

Mój to chyba ma dość mojego marudzenia. Mówi, żebym się tak nie przejmowała, że spokojnie poczekamy na test. Wiem, że ma rację, ale te myśli same mnie nachodzą...
Stary 2009-09-05, 21:44   #259
soley
Przyczajenie

to normalne,wszystki tak mamy.

zycze ci spokojnej nocki i owocnych staranek jak nie dzisiaj to jutro,pojutrze....popojut rze itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-05, 21:46   #260
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
to normalne,wszystki tak mamy.

zycze ci spokojnej nocki i owocnych staranek jak nie dzisiaj to jutro,pojutrze....popojut rze itd.
Dziękuję
Mam nadzieję, że jutro coś nam wyjdzie (ale raczej popołudniu, bo Tż wraca z pracy ok 6, a ja ide na 10 )...

Za Ciebie też trzymam kciuki
Stary 2009-09-05, 21:55   #261
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
no bardzo duuuuuzo sie o tym mysli wiem po sobie a z ta owulka to nie wiem... ale starac sie nie zaszkodzi... czy z was tez tak zawsze od razu wyplywa ???

Cytat:
dokladnie staranek nigdy za wiele...

Cytat:
No wyobrazam sobie musial miec ubaw
Ja nawet mojemu nie mowie,bo i tak by nie zrozumial(nie mowi za dobrze po polsku) i pozatym i tak mysli ze calkowicie zwariowalam
hi no musze i mojemu opowiedziec ciekawe ... on i tak juz tez mysla ze zwariowalam... No to jak nie mowi za dobrze po polsku to lepiej nie mowic bo i tak chyba niewiele zrozumie

pozdrawiam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 06:21   #262
bela14
Rozeznanie

hej staraczki.
soley-to testujemy tego samego dnia,oby ten dzien był szczęsliwy
ja wczoraj poczułam dośc silny ból/kłucie w okolicy pępka trwało to jakieś 2min. a potem kuły jajniki ale juz lekko .
co to miało być?
jest coraz bliżej a ja mam coraz mniej cierpliwości na to czekanie.
bela14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:08   #263
zebra666
Zakorzenienie

Powodzenia dziewczyny, owocnych staranek i testowania

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 09:43   #264
soley
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bela14 Pokaż wiadomość
hej staraczki.
soley-to testujemy tego samego dnia,oby ten dzien był szczęsliwy
ja wczoraj poczułam dośc silny ból/kłucie w okolicy pępka trwało to jakieś 2min. a potem kuły jajniki ale juz lekko .
co to miało być?
jest coraz bliżej a ja mam coraz mniej cierpliwości na to czekanie.

Super bela14 bedziemy testowac tego samego dnia ,mam nadzieje,ze sie uda
Tej nocy tak mnie bolal brzuch,ze myslalam,ze juz @ dostalam,ale naszczescie nie.I do tego,dzisiejszego ranka sie ubierajac,zauwazylam,ze mi sie piersi o jakies dobre pol rozmiaru powiekszyly
Zebra dzieki
Dziewczyny, ktore sa juz w ciazy, czy tez tak bolal brzuch,a pozniej sie okazalo,ze jestescie w ciazy?
Stary 2009-09-06, 11:06   #265
Linka24
Wtajemniczenie

Soley i Bella 3mamy kciuki!!!!
Stary 2009-09-06, 12:34   #266
soley
Przyczajenie

Linka24 dzieki.
a gdzie reszta dziewczyn?!

Jakos tu spokojnie
Hanjah pewnie z Tz rozpoczela staranka.
Stary 2009-09-06, 13:02   #267
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Linka24 dzieki.

Jakos tu spokojnie
No fakt, cicho tu dzisiaj. Ale może to i lepiej, bo może laski działają ja tam moge tylko kciuki potrzymać bo mam @ a tż na wyjezdzie ;(
Stary 2009-09-06, 14:26   #268
zebra666
Zakorzenienie

Soley ja miałam przelewania w brzuchu zanim zatestowałam, i czasem coś kuło i troche jak na okres ale z mniejszym natężeniem

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-06, 16:26   #269
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Linka24 dzieki.

Jakos tu spokojnie
Ja to dopiero z pracy wróciłam... co godzinę mam inne myśli-na przemian że się udało albo że się nie udało. Dół brzucha dalej boli, jestem ciągle głodna i tylko bym spała...
Stary 2009-09-06, 16:35   #270
macocha19
Raczkowanie

Soley i linka witam i ja was rownież na forum staraczek soley a tak swoja droga pachnie mi coś u Ciebie zafasolkowaniem Linka mi przyszła 31 sierpnia wiec chyba bedzemy na tym samym etapie testować za ok 3-4 tygodnie... trzymma kciuki teraz musi nam sie udać!!!!!!!!!!! hanjah własnie mam to samo! co cykl sie tak nakrecam a tu pozniej płacz i woogle. w tym miesiacu postanawiam sie nie nakrecaći w miare mozliwości nie myślećo tym.... BEDZIE CIĘĘĘĘŻŻŻŻKO!!!

Edytowane przez macocha19
Czas edycji: 2009-09-06 o 16:37
macocha19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości