![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Killashandry fantazje
Poprawa w fotkach znaczna
![]() Biżutki jak zwykle świetnie obmyślone. Podoba mi się komplecik z odzyskanymi łańcuszkami (nieźle te kulki na końcach Ci wyszły) no i z wisiorów to <ten> wydaje mi się najbardziej interesujący
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Ach Killa, ten malachit
![]() Teraz to wygląda jak malachit sprzedawany prze niektórych na all ![]() Jak juz tu jestem to musze powiedzieć, że bursztynowy naszyjnik jest boski ![]() Foty super, od razu inaczej się ogląda ![]() pozdrawiam ciepło ![]()
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
jest, zdecydowanie
![]() i jaki pomyslowy dobromir ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dla mnie wisiory i ostatni komplet- super
![]() ![]() A z tym namiotem, to całkiem nieźle kombinujesz ![]()
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() z kulkami na tym łańcuszku nieco walczyłam - żmijka nieszczególnie chce współpracować z moim palnikiem (jeszcze nie mam profesjonalnego, tylko jakiś tam badziewiak z leroya... za 20zeta), ale ostatecznie cieszę się, że się podoba ![]() swoją drogą ten wisior z różową łezką, trochę nie bałdzo w moim stylu - znaczy do noszenia ![]() ![]() ![]() dobromir ![]() mogę wrzucić fotki tego "namiotu" tak na wszelki, może komuś się przyda. Wiele z nas ma w domu jakiś materiał, względnie przeźroczysty i biały, no i taboretów nam też chyba nie brakuje ![]() ![]() Nadia777 - się kombinuje jak się umie i na co kieszeń pozwala ![]() ![]() dzięki dziewczęta ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2010-01-18 o 10:45 Powód: uzu |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
dwaj fotki namiotu, lubie ogladac takie wynalazki rozne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój wątek biżuteryjny;https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381532:-) Wątek decoupagehttps://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post17927099 Jesteś tym o czym cały dzień myślisz, dlatego waż swoje myśli i myśl pozytywnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
jutro wrzucę
![]() a bo ja nie wiem - sprawdzę (to jest taka lampka biurkowa z potencjometrem, halogen- stara niesamowicie... )
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2010-01-18 o 10:59 Powód: uzupełnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Killa zdjęcia zdecydowanie dużo lepsze
![]() Mi przypadł do gusty najbardziej komplet bursztynowy i z hematytem ![]() Dziewczyny mam pytanie bo oksydę dopiero mam w planie, jest gdzieś jakaś lista co można w nią wsadzić a co kończy się katastrofą?? (o malachicie już wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wrzucałam juz niemal wszystko do oksydy-lawa, karneole, agaty, cytyny, peridoty, granaty, kocie oka, bursztyny, howlity, kwarce, jaspisy, jadeity, nefryty, malachit, swarki i inne (oprócz drewna) i jak na razie tylko malachit się zbiesił staram się czytać wątki o palnikach, oksydowaniu, etc - tam się czasem pojawia jakaś informacja (tę o malachicie znalazłam w wątku o tym, jak usunąć ciemny nalot po lutowaniu) ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
no to wrzucam mój dobromirski namiot bezcieniowy
![]() ![]() i jedną produkcję ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Killa Ree Twój namiot bezcieniowy jest pierwsza klasa
![]() a w takim namiocie to zdjęcia robi się też bez lampy błyskowej tak? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Nestkaa
![]() no błyskowej już się nie stosuje w namiocie ![]() ale za to trzeba dwie albo trzy, żeby namiot oświetlić i żeby jego nawa "bezcieniowy" odpowiadała rzeczywistości - na moich zdjęciach widać, jak wygląda to z jedną tylko lampą... jak dobrze pójdzie dokupię bliźniaki do oświetlenia ścianek i jedną na topa (wszystkie z regulowaną potencjometrami mocą, do 150W max) - na jednym trafo i wspólnym potemcjometrem - taki zestaw sobie zrobię. tzn TŻ mi zrobi łączenie - coś w rodzaju ACARDA z potemcjometrem, tak, żebym mogła do niego wpiąć 1, 2 lub 3 lampki ![]() a na razie, jako, że mam tylko jedną lampkę i doświetlenie, nawet przy jednej warstwie materiału jest nieszczególne, to daję dłuuuugaśny czas naświetlania ![]()
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Killa no ja się nie znam na fotografowaniu, spróbuję zrobić takie zdjęcia,ale mam tylko jedną lampkę to nie wiem jak mi wyjdzie,aparat to mi musi małż nastawić bo też nie potrafię
![]() moja koleżanka jest z zawodu fotografem to może mnie przeszkoli ![]() Ale ja tu o namiocie i gapa zapomniałam napisać,że wisior ze swarkiem bardzo ładny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() gapa nie gapa ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Widzę sporo nowości. Piękny bursztynowy komplet, kolczyki wyglądają troche jak kiść winogron. Przepraszam, ale tak mi się skojarzyło.
Owijane zdaje się wisiory są cudne ![]() Reszta też śliczna, wszystko co teraz tworzysz bardzo mi się podoba. Namiot fachowy ![]() ![]()
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Witaj Killa Ree ,otatni wrzut bardzo mi się podoba,ale najbardziej kolczyki są cudne.Świetnie sobie radzisz ,nawet masz namiot no ,no gratuluję pomysłowości .Pisałaś na mim watku o podpowiedzi ,co ja Ci napiszę robisz ładne rzeczy dokladnie, dobre pomysły,co ważne masz dobre minerały .Kupujesz na gieldzie ,wiesz co dostajesz w moim rejonie zachodniopomorskie nie ma takich możliwości kupuję na allego lub sklepach internetowych ,dostaje co dostaje,niektore nie nadaja sie do pokazania.Utopione piniadze .Co do oksydy z przed ostatniego wrzutu podobaja mi się minerały przed oksydą .Jak mam dobry kamień i nie chcę aby stracil blask ,czy kolorystyke to drut oksyduję przed wykonaniem pracy ,po skończeniu poleruje ,wtedy wszystkie druciki wygladaja jednakowo.
![]() |
#259 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() co do oksydowania - pierwszy raz miałam problem z oksydowaniem przy malachicie - żaden inny minerał mi nie zmatowiał w oksydzie... aktualnie przeszukuję wątki w poszukiwaniu listy minerałów, które oksydy nie tolerują. Dzięki - ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
Ostatni wisior za bardzo do mnie nie przemawia - może dlatego, że wiem,że stać Cię na więcej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczęta
![]() kuklam - ja też jakoś nie byłam do niego przekonana - a tu proszę, już sprzedany ![]() ![]() ![]() ![]() swoją drogą szykuje się całkiem pokaźny wrzucik - miałam pracowity weekend - jak auto się zdżaźniło i nie odpaliło, to miałam w efekcie duuuużo czasu i zrobiłam jeden komplet, jedne kolczyki i dwa wisiory materiały wykorzystane: agaty, karneol, opal, amazonit, ametyst, turkus jakiś-tam, awenturyn, lampwork - no to chyba tyle - oczywiście srebro ![]() jak dobrze pójdzie, to wsadzę zdjątka jutro ![]() a na razie smaka wam robię i tyle ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2010-01-25 o 10:46 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
Killa nie dobra jestes.... ja tak czytam czytam oczka prawie mi się zamykają ze zmęczenia i mam nadzieję, że się rozbudzę oglądając jakieś śliczności a tu taki myk:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
lwica
![]() ![]() aktualnie wylądowałam w domu, przynajmniej do 4 lutego - może dłużej (znaczy z tego co lekarz mówi - znacznie dłużej) wrrrr robić na razie nie robię nic, bo się nie bardzo da - tak mnie boli - mogę siedzieć - krótko i w pozycji połkniętego kija do szczotki, stać mogę - jest ok, mogę leżeć - ale z obracaniem się to już ostrożnie - na noc przeciwbólowe - żeby nie budzić się przy każdym ruchu. Schylanie aktualnie wychodzi mi książkowo - znaczy: plecy proste, zginają się kolana ![]() Całe szczęście, że to cholerstwo się przez internet nie przenosi ![]() ![]() ![]() dobra koniec czczej gadaniny - wrzucam: 1 i 2 - wisiory z labradorytu - już ich nie mam ![]() 3. bransoletka wykonana techniką chainmaille - kij wie, z czego są te ogniwka - na razie ćwiczę przed planowanym kompletem ![]() ![]() 4. bardzo prosty wisior z gwiazdą 5. tak kończą u mnie bransoletki - te ładniejsze przynajmniej, którym zachce się zerwać ![]() 6. kolczyki amazonit i opal 7. kolczyki lampwork, ametyst, turkus, awenturyn 8. wisior do kompletu z kolczykiami: lampwork, ametyst, turkus, awenturyn i agat oczywiście 9. wisior karneol 10. wisior karneol + fragment dawnego pierścionka ![]()
![]() |
#264 |
www.dulcedo.pl
|
Bransoletka fajoska faktyczne ilość pracy imponująca. Do tego najbardziej do gustu przypadły mi lampwork, warpy jeszcze do wyćwiczenia, ale prace z potencjałem.
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
Rozbraja mnie Twoja nieustanna pomysłowość, reaktywujesz uszkodzoną biżu w świetnym stylu
![]() ![]()
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
lubomirko -
![]() ![]() ![]() ![]() heurek - ![]() ![]() a bransoletkę sama podziwiam - świetnie się układa na ręce ![]() ![]() jeszcze raz ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Killa, zdrowiej jak najszybciej.
Co do biżuterii, to strasznie mi się podobają kolczyki z kwiatuszkami ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Bransoleta jest ,piękna sporo pracy włożyłaś podziwiam ,moje kolorki 6,7,8,9,10.
Bardzo ladne pomysłowe i gustowne połączenia.Labradoryt trochę skompo owrapowany ,ale jak twierdzisz to początki ,to może być trochę popraw technikę ,ciaśniej druciki .Tych niedociągnięć pewnie gołym okiem nie widać tak bardzo, ale na zdjęciu są widoczne.
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
ggagatko -
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mamo - u mnie z wrapkami jest różnie - bo tak już jest - czasem wychodzą mi świetynie i wcale nie skąpo, a czasem jak klientka sobie zażyczy jak najmniej srebra - to kombinuję jak koń pod górę i nie zawsze mi wyjdzie ![]() ![]() ![]() dobra dość na dziś - spadam się leczyć ![]() ![]()
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Nie no ta bransoletka rozbroiła mnie zupełnie! Jest świetna! A jaka misterna... Szczerze mówiąc nie cierpię biżuterii w odcieniach złota, ale takiego cuda z ręki bym nie ściągała
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.