Moje ogniwkowe twory biżuteryjne - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-21, 18:13   #241
lunamin
Zadomowienie

Dot.: Moje pierwsze twory biżuteryjne

Bransoletka jak marzenie! Podoba mi się, ze zostawiłaś czyste srebro.
Stary 2010-03-21, 21:01   #242
iwogg
Zadomowienie

Kolczyki, kolczyki. Pasji w nich co niemiara
Stary 2010-03-22, 13:36   #243
ollccia
Zadomowienie

ak_pinki, Wirella, gabii86, lubomirka, rusa1ka, tolinka83, lunamin, iwogg - dziękuję ślicznie dziewczęta
Attentte - no ja właśnie na tę samą przypadłość cierpię A że na dodatek jestem nocnym markiem i za dnia funkcjonować w miarę normalnie zaczynam dopiero od 11, to mam problem podwójny, bo nie dość, że muszę się rano do pracy z wyrka zwlec, to jeszcze do tej 11 próbuję oprzytomnieć i zamiast pracować, to przeglądam strony z biżu A że zaplatajki straszliwie czasochłonne są, to na dodatek efektów tego mojego nocnego dłubania prawie nie widać, bo czasem parę kolczyków przez 2 wieczory zaplatam... A potem się ludzie w pracy pytają co ja robiłam przez pół nocy, skoro nic nie zrobiłam, a nieprzytomna chodzę...

No a teraz z trochę innej beczki - się pochwalę Zamówiłam sobie w Modnej komplet broszek na przywołanie wiosny i oto co dostałam:
Załącznik 2970237

Brochy i foto made by Saadia - jeszcze raz pięknie dziękuję
A jakby się kto pytał, czemu takie szare na wiosnę, to uprzejmie wyjaśniam, że wiosną się na kolorowo bardzo noszę, więc na dodatki stonowane mam zapotrzebowanie

Edytowane przez ollccia
Czas edycji: 2010-03-22 o 13:41
ollccia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 13:57   #244
Yaollinka
Zadomowienie

Śliczne. zwłaszcza ta szaro-fioletkowa
Yaollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 14:36   #245
maximaa
Zadomowienie

śliczne te brochy bardzo mi się podobaja i ciągle oglądam takie, ale jakoś chyba zbyt szara mysza jestem żeby się tak odstroić
maximaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-22, 14:51   #246
ollccia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maximaa Pokaż wiadomość
śliczne te brochy bardzo mi się podobaja i ciągle oglądam takie, ale jakoś chyba zbyt szara mysza jestem żeby się tak odstroić
Etam szara mysza... To wcale nie jest jakieś wielkie halo Ja mam dzisiaj na sobie zwykłe dżinsy, malinowy sweterek i szarą brochę Pasi mi idealnie do szarej torby, a jakoś nie uważam, żebym się wielce wystroiła Czasem trzeba się wyróżnić z tłumu, a broszki niewiele kobiet nosi obecnie, więc taka stonowana nie będzie się jakoś specjalnie rzucać w oczy, a efekt będzie widoczny Trzymam kciuki za przełamanie Zawsze można przecież zacząć od czegoś niewielkiego z pobliskiej pasmanterii
Stary 2010-03-22, 14:55   #247
maximaa
Zadomowienie

a ja sama robiłam broszki są... różnokolorowe.. ale ja ich nie noszę i nikt ich nie chce.. leżą i kwiczą w pudełku :P
Stary 2010-03-22, 14:57   #248
ollccia
Zadomowienie

To może wrzucić je do wątku wymiankowego? Na pewno znajdą się chętne na brochy - w końcu wiosna idzie i trzeba trochę koloru w życie wprowadzić
Stary 2010-03-22, 15:01   #249
maximaa
Zadomowienie

oo masz racje obfocę później i wrzucę hihi dzięki za podpowiedź, czasem proste pomysły wydają się zbyt skomplikowane
Stary 2010-03-22, 15:05   #250
ollccia
Zadomowienie

No pod latarnią zawsze najciemniej
Stary 2010-03-22, 18:35   #251
agave
Rozeznanie

Znowu mi się Twoje prace bardzo podobają
A broszki też świetne. Próbowałam sobie takie zrobić, ale szycie i cięcie materiału to nie dla mnie.
Stary 2010-03-22, 19:08   #252
lwica83
Wtajemniczenie

Olu kolczyki śliczne... świetny kontrast daje Swarovski
lwica83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-28, 23:14   #253
Dora47
Rozeznanie

Ja to się już będę powtarzać za innymi dziewczynami , no ale cóż Olciu przeżyjesz obie prace rewelacyjne, po prostu boskie i jak lubię oksydę to w tym przypadku nie wskazana
Dora47 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 23:17   #254
ollccia
Zadomowienie

Lwica, Dora - dziękuję

Jejku, wieki całe mnie tu nie było i zanosi się na to, że nadal rzadko będę nowości dodawać W galeriach kiepsko, kaski na nowe materiały za wiele nie ma, ale największy problem mam z czasem Wybaczcie, ale się trochę pożalę, bo kto mnie ma zrozumieć, jak nie inna biżuteryjka?
No więc jestem obecnie na etapie częściowej zmiany pracy - znaczy ze starej jeszcze nie odeszłam, a do nowej wdrażam się powoli, co powoduje, że od miesiąca z okładem pracuję praktycznie na 2 etaty i potrwa to przynajmniej do początku wakacji Poza tym biegam jeszcze na kurs 3Dmaxa (o ile w ogóle komukolwiek to coś mówi ), na który się zapisywałam, jak czasu wolnego miałam zdecydowanie w nadmiarze... A pomiędzy tym wszystkim staram się wygospodarować krótkie chwile na biżutkowanie, bo mam kilka zaległych prac wymiankowych i zamówieniowych... Niestety, jak to zwykle w życiu bywa, wszystkie dodatkowe zajęcia nałożyły mi się na siebie i po prostu nie wiem w co ręce wsadzić Na szczęście w czasie pracy udaje mi się zaglądać na Wizaż i przeglądać Wasze nowości, przepraszam jednak, że nie komentuję biżutów w poszczególnych wątkach, ale po prostu godzin w dobie mi nie starcza A na dodatek głowa pełna pomysłów i niespokojne ręce, które same pchają się do tej sterty wszystkiego co leży od miesiąca na moim biurku i patrzy na mnie z prośbą o zaplecenie... O urlopie w najbliższym czasie nawet nie mam co marzyć (no, nie licząc weekendowego wypadu do znajomych), a wygląda na to, że sama sobie dołożę obowiązków, ponieważ prawdopodobnie za ok 2-3 miesiące będę własną firmę zakładać... Czy uda mi się w to wciągnąć biżu (bardziej po to, żeby być fair wobec Państwa, niż żeby cokolwiek na tym zarabiać), dopiero się okaże... Pół roku czekałam na wiosnę, a teraz, jak wiosna przyszła, nawet nie mam kiedy się nią nacieszyć No ale chociaż słonko mnie bardziej pozytywnie do świata nastawia, więc liczę, że jakoś to wszystko będzie
To by było chyba na tyle marudzenia

Na poprawę nastroju wrzucam kilka wczesnowiosennych fotek okołoświątecznych, zrobionych na Dzikim Wschodzie, jak to mawia moja znajoma, czyli na wschodnim krańcu Polski

Kwiatki z babcinego ogródka
Załącznik 3034224
Zachód słońca nad stawem
Załącznik 3034226
Wiosna w pełni
Załącznik 3034234

I żeby nie było, że całkowicie biżutkowanie zarzuciłam, kilka zdjątek moich ostatnich tworów:
1. Serduszka olivine na zamówienie - takie tam Swarki na srebrnej plecionce i własnoręcznie satynowanych krawatkach
2. Złoto Bałtyku - srebro złocone i srebro w oksydzie oraz niesamowite bukowcowe prasowane bursztyny Z tymi kolcami umordowałam się niemiłosiernie, bo w zamyśle plecionka miała być ze srebra złoconego i srebra w prawie czarnej oksydzie. Niestety jak już je zaplotłam, to się zrobiły jakieś takie bure i bursztyny cały swój blask straciły, w związku z czym zabrałam się za polerowanie... Niestety nawet najdelikatniejsza szmatka ściera złoto z powłoki, więc kolce poszły do demontażu, polerowania po kawałku i ponownego montażu. Efekt nie do końca taki, o jakim marzyłam, ale najgorzej chyba nie wyszło
3. Winogronka - fioletowe agaty i plecionka w oksydzie dla koleżanki, którą jadę nawiedzić w Wiedniu next week Tylko ciiiii, bo ona nic nie wie...
4. Piwonia - wisiorek kwiatkowy z bukowcowego sugilitu Jak tego kamyczka ubrałam w przekładki z płatkami to mi normalnie zapachniał piwoniami i tak już mu zostało Wisi sobie na widoku i wiosnę mi do mieszkania wprowadza PS. Normalnie aż zbliżenie zrobiłam, żeby się pochwalić, jaki mi loop ładny wyszedł
Jeszcze mam w zanadrzu jedne kolce, które niestety uparcie od kilku dni nie dają się obfocić, więc jak tylko uda mi się nad nimi zapanować, to też wrzucę

1. Załącznik 3034163 2.Załącznik 3034164Załącznik 3034165 3.Załącznik 3034166
4.Załącznik 3034167Załącznik 3034168Załącznik 3034169

I od razu zapowiadam bonus wymiankowy, ale to dopiero, jak będzie można oficjalnie pokazywać prezenty
Stary 2010-04-16, 06:58   #255
gabii86
Rozeznanie

Wisior jest cudnisty a i loopik
A poza tym, to wszystkie prace mi się podobają
gabii86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 07:57   #256
heurek
Wtajemniczenie

No i które by tu wybrać pokazałaś tak ładne prace, że naprawdę ciężko wybrać... Fajna aranżacja ze swarkami, bursztynki genialnie wyglądają z dodatkiem złota, w trzecich cudny kolor kamienia i och ach ta plecinka No i ostatnie- takie dokładne, ten loopik geniusz po prostu Całość tego wisiora zachwycająca.
Cóż, trzymam kciuki, żeby ta wiosna przyniosła Ci trochę oddechu. Nie jest dobrze żyć w takim pośpiechu...
A tak w ogóle to ja tej wiosny nie czuję ciągle jest zimno, buro i pada. A mój poziom irytacji wzrasta. Jak się człowiek nie wygrzeje to zły

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 08:23   #257
ak_pinki
Wtajemniczenie

piękny wrzucik bez dwóch zdań wiosior boski a loopik u la la la jaki idealny zycze więcej wolnego czasu na wykonanie pomysłów które w głowie ci siedzą bo już się nie moge doczekać kolejnych twoich prac

zapraszam
ak_pinki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 08:55   #258
101Milka
Zadomowienie

GG do 101Milka

Jak zwykle bardzo ładne biżu. A wiosna u nas na wschodzie też ładna co zdjęcia w pełni oddają

moje drobiazgi z września

Edytowane przez 101Milka
Czas edycji: 2010-04-16 o 08:56
101Milka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 10:37   #259
Attentte
Raczkowanie

Olcia nareszcie jakieś nowości
cudny wrzucik ale wisior to mnie powalił normalnie...CUDO!!!!:love :
a kolce z bursztynem najładniejsze

Ty jak już coś wrzucisz to zapiera dech normalnie

Powodzenia z DG, jak rozumiem to DG będzie założona w Twoim kierunku zawodowym,a biżu tylko dopisana? ja też tak chcę właśnie,tyle,że dopiero gdzieś za pół roku
Nie wiedziałam też ,że pracę zmieniasz to trzymam kciuki co by wszystko poszło po Twojej myśli i żebyś jednak nacieszyła się wiosną, to moja ulubiona pora roku
Stary 2010-04-16, 10:53   #260
zuteria
Rozeznanie

Złoto Bałtyku wydają mi się najpiękniejsze. Co więcej, myślę, że w rzeczywistości wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach: błysk wypolerowanego oksydowanego srebra musi świetnie komponować się ze złotem bursztynu i mniejszych ogniwek. Skromny splot może robić ogromne wrażenie

A koleżanka z Wiednia na pewno bardzo się ucieszy

Olcia, więcej czasu dla siebie Ci życzę.

Chainmaille w moim wykonaniu, będzie mi miło jeśli skomentujesz

zuteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 10:54   #261
jasperin
Raczkowanie

Bursztynowe kolczyki i oczywiście wisior są przecudne
jasperin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 11:27   #262
gfjadeg
Raczkowanie

Obłędny wisior i te kolczyki
We still can find a way
'Cause nothin' lasts forever
Even cold November Rain..
gfjadeg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 11:32   #263
tolinka83
Zadomowienie

Winogronka i wisior przepiękne
tolinka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 15:30   #264
lwica83
Wtajemniczenie

Olcia wisior jest dla mnie najpiękniejszy i udanego wyjazdu koleżance kolce na pewno przypadną do gustu
Stary 2010-04-16, 15:56   #265
rusa1ka
Zadomowienie

wisior

"Trzeba robić to, co się lubi, i wtedy robi się to dobrze" - Andrzej Zaucha

rusa1ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 19:10   #266
helianthus
Przyczajenie

Witam! Jestem siostrą mojej siostry (), czyli ollcci i szczęśliwą posiadaczką kilku z jej tworów W końcu zarejestrowałam się na tym forum, żeby potwierdzić zgodność i niezgodność zdjęć jej kolców z rzeczywistością
Otóż Złoto Bałtyku wyglądają na żywo jeszcze piękniej, są niesamowicie lekkie i w ogóle cud- miodzio Apeluję też o docenienie biednych Złocistych kandelabrów! One naprawdę są przepiękne! Zwłaszcza dobrze prezentują się przy ciemnych włosach
O wiele lepiej wyglądają też na żywo Wiosenny bez. Pasują w sam raz do długiej sukni, niekoniecznie balowej. Poza tym w dłoniach są takie... miłe i lekkie... ach...
Tak na marginesie, to zamówiłam sobie u sis 3 pary kolczyków. Ciekawe, kiedy mi je zrobi... (Zrobiłaby szybciej, gdyby nie krytykowała tego, co sama zmajstrowałam i posłusznie zaplotła kilka pętelek... Aj, ci artyści;p)
helianthus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 19:21   #267
Wirella
Rozeznanie

Gratuluję, a najbardziej piwonii i złota Bałtyku , a jeszcze bardziej siostry
Wirella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-16, 20:08   #268
agave
Rozeznanie

Śliczne prace. Trochę czasu jednak masz skoro zdążysz porobić takie cudeńka

Witaj siostro
Stary 2010-04-16, 21:02   #269
lwica83
Wtajemniczenie

Witamy siostrę normalnie lepszej reklamy to nikt Ci Olu nie zrobi jak siostrzyczka
Stary 2010-04-16, 21:15   #270
follow me
Raczkowanie

GG do follow me

Z ostatniego wrzutu najbardziej spodobał mi sie wisiorek ,taki delikatny z chęcia bym go ponosiła
follow me jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości