|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moje pierwsze twory biżuteryjne
Bransoletka jak marzenie! Podoba mi się, ze zostawiłaś czyste srebro.
|
|
|
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
Kolczyki, kolczyki. Pasji w nich co niemiara
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
ak_pinki, Wirella, gabii86, lubomirka, rusa1ka, tolinka83, lunamin, iwogg - dziękuję ślicznie dziewczęta
Attentte - no ja właśnie na tę samą przypadłość cierpię A że na dodatek jestem nocnym markiem i za dnia funkcjonować w miarę normalnie zaczynam dopiero od 11, to mam problem podwójny, bo nie dość, że muszę się rano do pracy z wyrka zwlec, to jeszcze do tej 11 próbuję oprzytomnieć i zamiast pracować, to przeglądam strony z biżu ![]() No a teraz z trochę innej beczki - się pochwalę ![]() ![]() Zamówiłam sobie w Modnej komplet broszek na przywołanie wiosny i oto co dostałam:Załącznik 2970237 Brochy i foto made by Saadia - jeszcze raz pięknie dziękuję ![]() A jakby się kto pytał, czemu takie szare na wiosnę, to uprzejmie wyjaśniam, że wiosną się na kolorowo bardzo noszę, więc na dodatki stonowane mam zapotrzebowanie
Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-03-22 o 13:41 |
|
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne. zwłaszcza ta szaro-fioletkowa
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
śliczne te brochy
bardzo mi się podobaja i ciągle oglądam takie, ale jakoś chyba zbyt szara mysza jestem żeby się tak odstroić
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam dzisiaj na sobie zwykłe dżinsy, malinowy sweterek i szarą brochę Pasi mi idealnie do szarej torby, a jakoś nie uważam, żebym się wielce wystroiła Czasem trzeba się wyróżnić z tłumu, a broszki niewiele kobiet nosi obecnie, więc taka stonowana nie będzie się jakoś specjalnie rzucać w oczy, a efekt będzie widoczny Trzymam kciuki za przełamanie
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
a ja sama robiłam broszki
są... różnokolorowe.. ale ja ich nie noszę i nikt ich nie chce.. leżą i kwiczą w pudełku :P
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
To może wrzucić je do wątku wymiankowego?
Na pewno znajdą się chętne na brochy - w końcu wiosna idzie i trzeba trochę koloru w życie wprowadzić
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zadomowienie
|
oo masz racje
obfocę później i wrzucę hihi dzięki za podpowiedź, czasem proste pomysły wydają się zbyt skomplikowane |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
No pod latarnią zawsze najciemniej
|
|
|
|
|
#251 |
|
Rozeznanie
|
Znowu mi się Twoje prace bardzo podobają
![]() A broszki też świetne. Próbowałam sobie takie zrobić, ale szycie i cięcie materiału to nie dla mnie.
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Olu kolczyki śliczne...
świetny kontrast daje Swarovski
|
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Ja to się już będę powtarzać za innymi dziewczynami , no ale cóż Olciu przeżyjesz
obie prace rewelacyjne, po prostu boskie
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Lwica, Dora - dziękuję
Jejku, wieki całe mnie tu nie było i zanosi się na to, że nadal rzadko będę nowości dodawać W galeriach kiepsko, kaski na nowe materiały za wiele nie ma, ale największy problem mam z czasem Wybaczcie, ale się trochę pożalę, bo kto mnie ma zrozumieć, jak nie inna biżuteryjka? ![]() No więc jestem obecnie na etapie częściowej zmiany pracy - znaczy ze starej jeszcze nie odeszłam, a do nowej wdrażam się powoli, co powoduje, że od miesiąca z okładem pracuję praktycznie na 2 etaty i potrwa to przynajmniej do początku wakacji Poza tym biegam jeszcze na kurs 3Dmaxa (o ile w ogóle komukolwiek to coś mówi Na szczęście w czasie pracy udaje mi się zaglądać na Wizaż i przeglądać Wasze nowości, przepraszam jednak, że nie komentuję biżutów w poszczególnych wątkach, ale po prostu godzin w dobie mi nie starcza A na dodatek głowa pełna pomysłów i niespokojne ręce, które same pchają się do tej sterty wszystkiego co leży od miesiąca na moim biurku i patrzy na mnie z prośbą o zaplecenie... O urlopie w najbliższym czasie nawet nie mam co marzyć (no, nie licząc weekendowego wypadu do znajomych), a wygląda na to, że sama sobie dołożę obowiązków, ponieważ prawdopodobnie za ok 2-3 miesiące będę własną firmę zakładać... Czy uda mi się w to wciągnąć biżu (bardziej po to, żeby być fair wobec Państwa, niż żeby cokolwiek na tym zarabiać), dopiero się okaże... Pół roku czekałam na wiosnę, a teraz, jak wiosna przyszła, nawet nie mam kiedy się nią nacieszyć No ale chociaż słonko mnie bardziej pozytywnie do świata nastawia, więc liczę, że jakoś to wszystko będzie ![]() To by było chyba na tyle marudzenia ![]() Na poprawę nastroju wrzucam kilka wczesnowiosennych fotek okołoświątecznych, zrobionych na Dzikim Wschodzie, jak to mawia moja znajoma, czyli na wschodnim krańcu Polski ![]() Kwiatki z babcinego ogródka I żeby nie było, że całkowicie biżutkowanie zarzuciłam, kilka zdjątek moich ostatnich tworów:Załącznik 3034224 Zachód słońca nad stawem Załącznik 3034226 Wiosna w pełni ![]() Załącznik 3034234 1. Serduszka olivine na zamówienie - takie tam Swarki na srebrnej plecionce i własnoręcznie satynowanych krawatkach 2. Złoto Bałtyku - srebro złocone i srebro w oksydzie oraz niesamowite bukowcowe prasowane bursztyny Z tymi kolcami umordowałam się niemiłosiernie, bo w zamyśle plecionka miała być ze srebra złoconego i srebra w prawie czarnej oksydzie. Niestety jak już je zaplotłam, to się zrobiły jakieś takie bure i bursztyny cały swój blask straciły, w związku z czym zabrałam się za polerowanie... Niestety nawet najdelikatniejsza szmatka ściera złoto z powłoki, więc kolce poszły do demontażu, polerowania po kawałku i ponownego montażu. Efekt nie do końca taki, o jakim marzyłam, ale najgorzej chyba nie wyszło ![]() 3. Winogronka - fioletowe agaty i plecionka w oksydzie dla koleżanki, którą jadę nawiedzić w Wiedniu next week Tylko ciiiii, bo ona nic nie wie... ![]() 4. Piwonia - wisiorek kwiatkowy z bukowcowego sugilitu Jak tego kamyczka ubrałam w przekładki z płatkami to mi normalnie zapachniał piwoniami i tak już mu zostało Wisi sobie na widoku i wiosnę mi do mieszkania wprowadza PS. Normalnie aż zbliżenie zrobiłam, żeby się pochwalić, jaki mi loop ładny wyszedł ![]() Jeszcze mam w zanadrzu jedne kolce, które niestety uparcie od kilku dni nie dają się obfocić, więc jak tylko uda mi się nad nimi zapanować, to też wrzucę ![]() 1. Załącznik 3034163 2.Załącznik 3034164Załącznik 3034165 3.Załącznik 3034166 4.Załącznik 3034167Załącznik 3034168Załącznik 3034169 I od razu zapowiadam bonus wymiankowy, ale to dopiero, jak będzie można oficjalnie pokazywać prezenty
|
|
|
|
|
#255 |
|
Rozeznanie
|
Wisior jest cudnisty
![]() A poza tym, to wszystkie prace mi się podobają
|
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
No i które by tu wybrać
pokazałaś tak ładne prace, że naprawdę ciężko wybrać... Fajna aranżacja ze swarkami, bursztynki genialnie wyglądają z dodatkiem złota, w trzecich cudny kolor kamienia i och ach ta plecinka Całość tego wisiora zachwycająca.Cóż, trzymam kciuki, żeby ta wiosna przyniosła Ci trochę oddechu. Nie jest dobrze żyć w takim pośpiechu... A tak w ogóle to ja tej wiosny nie czuję ciągle jest zimno, buro i pada. A mój poziom irytacji wzrasta. Jak się człowiek nie wygrzeje to zły
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
piękny wrzucik bez dwóch zdań
zycze więcej wolnego czasu na wykonanie pomysłów które w głowie ci siedzą
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Jak zwykle bardzo ładne biżu. A wiosna u nas na wschodzie też ładna co zdjęcia w pełni oddają
Edytowane przez 101Milka Czas edycji: 2010-04-16 o 08:56 |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Olcia nareszcie jakieś nowości
cudny wrzucik a kolce z bursztynem najładniejsze Ty jak już coś wrzucisz to zapiera dech normalnie ![]() Powodzenia z DG, jak rozumiem to DG będzie założona w Twoim kierunku zawodowym,a biżu tylko dopisana? ja też tak chcę właśnie,tyle,że dopiero gdzieś za pół roku ![]() Nie wiedziałam też ,że pracę zmieniasz to trzymam kciuki co by wszystko poszło po Twojej myśli i żebyś jednak nacieszyła się wiosną, to moja ulubiona pora roku
|
|
|
|
|
#260 |
|
Rozeznanie
|
Złoto Bałtyku wydają mi się najpiękniejsze. Co więcej, myślę, że w rzeczywistości wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach: błysk wypolerowanego oksydowanego srebra musi świetnie komponować się ze złotem bursztynu i mniejszych ogniwek. Skromny splot może robić ogromne wrażenie
![]() A koleżanka z Wiednia na pewno bardzo się ucieszy ![]() Olcia, więcej czasu dla siebie Ci życzę.
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Bursztynowe kolczyki i oczywiście wisior są przecudne
|
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
Obłędny wisior i te kolczyki
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Winogronka i wisior przepiękne
|
|
|
|
|
#264 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia wisior jest dla mnie najpiękniejszy
i udanego wyjazdu koleżance kolce na pewno przypadną do gustu |
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
wisior
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Witam! Jestem siostrą mojej siostry (
), czyli ollcci i szczęśliwą posiadaczką kilku z jej tworów W końcu zarejestrowałam się na tym forum, żeby potwierdzić zgodność i niezgodność zdjęć jej kolców z rzeczywistością Otóż Złoto Bałtyku wyglądają na żywo jeszcze piękniej, są niesamowicie lekkie i w ogóle cud- miodzio Apeluję też o docenienie biednych Złocistych kandelabrów! One naprawdę są przepiękne! Zwłaszcza dobrze prezentują się przy ciemnych włosach![]() O wiele lepiej wyglądają też na żywo Wiosenny bez. Pasują w sam raz do długiej sukni, niekoniecznie balowej. Poza tym w dłoniach są takie... miłe i lekkie... ach... Tak na marginesie, to zamówiłam sobie u sis 3 pary kolczyków. Ciekawe, kiedy mi je zrobi... (Zrobiłaby szybciej, gdyby nie krytykowała tego, co sama zmajstrowałam i posłusznie zaplotła kilka pętelek... Aj, ci artyści;p) |
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Gratuluję, a najbardziej piwonii i złota Bałtyku
, a jeszcze bardziej siostry
|
|
|
|
|
#268 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne prace. Trochę czasu jednak masz skoro zdążysz porobić takie cudeńka
![]() Witaj siostro
|
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy siostrę
normalnie lepszej reklamy to nikt Ci Olu nie zrobi jak siostrzyczka
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Z ostatniego wrzutu najbardziej spodobał mi sie wisiorek ,taki delikatny
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.

A że na dodatek jestem nocnym markiem i za dnia funkcjonować w miarę normalnie zaczynam dopiero od 11, to mam problem podwójny, bo nie dość, że muszę się rano do pracy z wyrka zwlec, to jeszcze do tej 11 próbuję oprzytomnieć i zamiast pracować, to przeglądam strony z biżu ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Zamówiłam sobie w Modnej komplet broszek na przywołanie wiosny i oto co dostałam:

W galeriach kiepsko, kaski na nowe materiały za wiele nie ma, ale największy problem mam z czasem 
Poza tym biegam jeszcze na kurs 3Dmaxa (o ile w ogóle komukolwiek to coś mówi

pokazałaś tak ładne prace, że naprawdę ciężko wybrać... Fajna aranżacja ze swarkami, bursztynki genialnie wyglądają z dodatkiem złota, w trzecich cudny kolor kamienia i och ach ta plecinka
ciągle jest zimno, buro i pada. A mój poziom irytacji wzrasta. Jak się człowiek nie wygrzeje to zły