|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: SZCZUPŁA, PIĘKNA, ZDROWA I SEXI od 03/11:: potrzebuję Was!
Cytat:
Oj Ja tez uwielbiam wode i pływanie......ale tez sie wstydze ubrac w kostium......do poki nie schudne na pewno na zaden basen sie nie wybiore choc bardzo bym chciala ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
hejka dziewuszki, ja tak na chwilke tylko bo zaraz wychodze do kina na "This is it" o Jacksonie... jeju jaka jestem podekscytowana... jak nastolatka
![]() niedawno wróciłam z uczelni i było super dietetycznie - co 2 godzinki coś przekąsiłąm - dosłownie z zegarkiem w ręku... a poza tym to już 4 czy 5 dzien bez słodyczy - to już tak długo że sama sie pogubilam ![]() ![]() wszytkim naokoło mowiłam ze sie odchudzam i naprawde moja motywacja sie jeszcze zwiekszyla, bo wiem, że nie tylko Wy mnie podgladacie ![]() musze lecieć, poźniej jeszcze wpadne do Was ![]()
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Witajcie ponownie
![]() U mnie juz po kolacji- kurczak, ogorki i troche salatki makaronowej (z tej ostatniej musze zrezygnowac!). Jutro bedzie ciezko, bo kolajca ze znajomymi, ale na deser kupilam ciasto, ktoregfo nie lubie i bita smietane, zrobie jeszcze salatke owocowa, to sobie przynajmniej zjem owockow :P no i mam nadzieje, ze nie ulegne winu :P bylam dzis w sklepie i nic sobie nie kupilam, wiec jestem dumna, normalnie zawsze a to jogurcik, a to batonik zbozowy... ![]() ![]() ![]() A co do plywania i paradowania w kostiumach, to nie wiem, o ile za duzo macie cialka, ale ja wychodze z zalozenia, ze wstyd wstydem, ale moje cialo nie moze mnie ograniczac i jezelu mam wybrac miedzy zrezygnowaniu z zagli/windsurfingu/ plywania a pokazaniem swiatu siebie sw kostiumie, to oczywiscie wybieram to drugie, bo mi to sprawia straszna frajde i nie obchodzi mnie, co sobie mysla inni. kropka :P poza tym teraz, gdzie sie nie pojedzie, czy nad baltyk czy srodziemne, to wszyscy sa coraz grubsi, a mimo tego plaze nie pustoszeja ![]() taka moja filozofia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Wtajemniczenie
|
Taaa no niby tak, przecież pokazuję się na plaży. Ale jakoś tak wstyd się zapuścić. Wygląd jak wygląd, brzydkim można być całe życie, ale jak się ktoś utuczy to już być tak nie powinno.
Swoją drogą jak chodziłam na basen to z wody nie wychodziłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
niunka - to liczymy jutro na jakieś zdjęcia ślubne
![]() Co do kostiumów to ja chyba nie pamiętam kiedy byłam zadowolona ze swojego wyglądu na plaży, ale chyba nigdy. Najgorzej wstydze się brzucha, bo nogi, pupa i piersi ujdą, a brzuch mam moim zdaniem okropny, taka galareta ![]() ![]() Ja też dzisiaj grzecznie w sklepie, chociaż już wyciągałam rękę po deserek budyniowy. No to dzisiaj zjadłam - owsiankę z 4 łyżek, bakalii i serka homo naturalnego - jogurt naturalny z jabłkiem - trochę bigosu, bez kiełbaski - serek wiejski I do tego poćwiczyłam pół godzinki, czyli nawet udany dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
simplicity^^^wlasnie ja tez w carrefurze nie moglam znalezc, w tesco powinno sie udac, kiedys tam kupilam
niunka22^^^ja to kochana z gory na weekend planuje ze sobie zjem cos grzesznego ![]() ![]() ![]() OneSweetTaste^^^zaraz sie biore za poszukiwania tych zestawow cwiczen, przyznam ze nie codziennie wskakuje na orbitreka z entuzjazmem ![]() ![]() ![]() Ja szczerze mowiac tez mam stresik zwiazany z wystepowaniem w kostiumie, w tym roku spedzilismy 2tyg.nad morzem i dopiero pod koniec mialam w nosie czy ktos sie gapi czy nie, ale zla bylam ze tak sie czuje i ze mam ku temu powody... aniaesz88^^^piekny dietetyczny dzien ![]() ja dzis pocwiczylam 40min, ale ostatnie 10 to juz mysalam ze wyzione ducha ![]() ![]() jeszcze sie moze wyspowiadam czym nagrzeszylam, ale bylo to zaplanowane i swiadome: pistacje, nadmierna ilosc i deserk z biedronki nazywa sie wysmienity, taki trojwarstwowy Dobrej nocki ![]()
![]() |
#247 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie Kobietki
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() niunka22 czkamy czekamy na te zdjątka ![]() Kochana nie przjmuj się, wcale dużo nie zjadłaś!! Dzisiaj jest weekend więc można było sobie trochę darowac, w końcu cały tydzień się w miarę trzymamy. Ja też dzisiaj święta nie byłam, bo zjadłam za dużo na kolację sałatki jarzynowej ![]() ![]() ![]() OneSweetTaste zapewniam Cię, że nie będziesz się smazyc w piekle za tego schaboszczaka ![]() ![]() fiorella22 no to supcio, że było dietetycznie ![]() Ja to samo 4 dni bez słodyczy, a wydaje się tak długo hehe ![]() Zdaj relację, czy film godny obejrzenia, bo mam w planach wyjście właśnie do kina i nie wiem czy wart zubożenia mojego nader skromnego budżetu studenckiego ![]() aniaesz88 super jadłospis ![]() ![]() Słodkich snów wszystkim duszyczkom ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] Edytowane przez Aangel86 Czas edycji: 2009-11-07 o 23:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Chyba dopadło wszystkich niedzielne lenistwo, bo jestem pierwsza ![]() Tak mnie wychwaliłyście za jadłospis, a ja weszłam na wagę i nic nie chudnę ![]() ![]() Lubonka - fajny film do ćwiczeń, bardzo go lubię ![]() Widzę, że polecacie sobie herbatki - od siebie mogę dodać Pu-Erh czerwoną firmy Bio Active chyba, taka sypana... daje dużo energii i jeść się nie chce po niej. I jeszcze dobra jest zielona herbata Liptona Cleer Green, ale ta z cytruskami ![]() miłego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
dobry den!
u mnie juz po sniadanku, manna z polowa banana, wiec umiarkowanie zdrowo, ale prznajmniej kituje na caly dzien :P zycze milego dnia wszytskim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Dzień doberek laseczki!!
Cholercia miałam wcześnie wstac, a tu proszę 11 ![]() ![]() ![]() lecę kobietki, odezwę się później ![]() 3majcie się miłego dnia ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Ja niestety trochę nagrzeszyłam - wczoraj świętowałam urodziny mojej najprzyj i wiadomo jak to się skończyło - torcik ( przynajmniej malutki kawałek... ale i tak ![]() ![]() ![]() niunka22 - nie zgrzeszyłaś zbytnio, nie martw się ![]() ![]() Generalnie pomijając to moje wczorajsze szaleństwo, to jest lepiej niż przypuszczałam. 4 dni bez słodyczy, a mnie nawet niespecjalnie do nich ciągnie. Wiadomo, że jak stoję w megakolejce przy kasie to te wafelki, batoniki, pierdółki ciągną, ale znalazłam na siebie sposób: za każdą większą wyprawę do Tesco, podczas której nie kupię słodyczy, wrzucam 5 zł ( wyliczyłam sobie, że tyle średnio wydawałam na słodycze... ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz właśnie szamam owsiankę z rodzynkami i orzechami... Mmmm pycha... Ta grupa wsparcia to genialny pomysł, bez Was bym w życiu nie sięgnęła po owsiankę ![]() ![]() ![]() Miłego! ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
czesc i czolem
![]() aniaesz88^^^wcale nie leniwa ta niedziela, ja juz po cwiczeniach ![]() ![]() ![]() A moze poprosisz sw.Mikolaja o elektroniczna wage? Te mechaniczne to rzeczywiscie czasem motywacje odbieraja, a na elektronicznej jak widzisz ze nawet 300g mniej to samopoczucie sie poprawia ![]() simplicity^^^doskonaly pomysl z tym samonagradzaniem sie ![]() ![]() Ja dzis cwiczylam tylko 30min, po 20min synek sie obudzil, poszlam jeszcze go uspic i wskoczylam jeszcze na orbiego i znowu zaczal plakac wiec dociagnelam juz tylko 10min, ale za to interwalowo ![]() Dzis sniadanko tez mi pozniej wypadlo, byl dorsz i kawalek makreli. Milego dnia ![]()
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
u mnie juz po lunchu, troche za duzy wyszedl :/ Bo troche zupy grzybowej, jajko i troche jogurtu z muesli:/ a na deser kakao, wiec czuje ze pekam ...
taka sliczna u nas pogoda, a ja musze siedziec i pracowac :/ mysle, ze naswet 15 stopni jest ![]() ![]() -------- o nie. wlasnie sobie wyliczylam, ze do powrotu do domu zostalo mi tylko 6 tyg. NINIEJSZYM OGLASZAM, ze od jutra rygor narzucam sobie jeszcze wiekszy. inaczej nic z tego nie bedzie, zadnych kaszek mannych ani kakao. koniec poblazania sobie i tyle. ugh. MUSZE BYC SZCZUPLEJSZA. Edytowane przez Szczupulchna Czas edycji: 2009-11-08 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny byłybyście tak wielkoduszne i mnie przyjęły, bo dzisiaj już 8
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Witam kochane...
![]() Zaraz postaram sie cos wrzucic z fotek...ale ja nie ładnie wychodze ![]() dzis sie zwazylam i było 77,8 ![]() rano wszamalam 1 banana i mały jogurt a przed chwila mały talerzyk rosolu z makaronem. wlasnie mam gosci ale postaram sie wrzucic fotki ![]()
Start 12.01.2011r. 176cm waga początkowa - 87kg waga aktualna - 85,4kg cel I - 80kg cel II - 75kg cel III - 70kg cel ostateczny - 60kg Edytowane przez niunka22 Czas edycji: 2009-11-08 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Rozeznanie
|
aaaa, niunka, brawo!
![]() ![]() ![]() ![]() Nie dostałam w Tesco Irving ;/ Więc na razie kupiłam herbatkę, o której mówiła aniaesz88, właśnie zaparzyłam sobie pierwszy raz - pierwsze wrażenie: trochę dziwna w smaku, ale to pewnie kwestia tego, że wciąż nie przestałam słodzić ![]() ![]() pelikula - oczywiście, że przyjmiemy ![]()
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
tak a propos tej ANKI, to jezeli schudne co nieco do tych swiat (tak na marginesie, jak ja juz sie nie moge doczekac!!!!! kominka, robienia pierniczkow, zapachu igliwia.... chce do domuuuuu ;( ), to sobie kupie jakies bardzo bardzo bardzo fajne kozaczki (o ile dostane na ma stope, ha ha...) i poza tym spodnice "olowek:
![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- niunka, bardzo fajna sukienka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Przyczajenie
|
simplicity dzięki za przyjęcie
![]() niunka super zdjęcia! i mąż całkiem, całkiem ![]() szczupulchna ja chce sobie kupić jak schudne oczywiście sukienke bandażową, ale póki co wyobrażam sobie jak świetnie będe w niej wyglądać ![]() p.s.gotuje mi sie pierś z kurczaka i czekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Rozeznanie
|
Niunka, świetne zdjęcia
![]() ![]() ![]() Szczupulchna - też mi się marzy ołówek... ale przy moich szerokich biodrach raczej nigdy nie będę sobie mogła na nią pozwolić ![]() ![]() ![]() ![]()
Przygody! To znaczy: nieprzyjemności, zburzony spokój, brak wygód. Przez takie rzeczy można się spóźnić na obiad. J.R.R. Tolkien - Hobbit --- Konrad ![]() My ![]() Edytowane przez simplicity Czas edycji: 2009-11-08 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich. Czy mogłabym się do Was dołączyć ? ; )) Chciałabym od jutra zacząć ; pp Oczywiście jak Wy nie chcę żadnej konkretnej diety, poprostu odłożyć słodycze i napoje oraz jeść zdrowiej. ; DD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | ||||
Rozeznanie
|
Witajcie ponownie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 3mam kciuki razem damy radę i na sylwestra wszystkie będziemy laski jak się patrzy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A ja właśnie dojechałam do akademika. Kurde wchodzę do pokoju a tu świeczki zapalone, lampki na wino, talerze i sztućce naszykowane... róża w słoiku (po ogórkach ![]() Zmykam Bo mnie mój Skarbuś woła ![]() 3majcie się ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
dziś rano na wadze było 0,6 kg mniej od początku wątku.
Jednakmoje przygody z South Beach odcisnęły na moim aktualnym odżywianiu jakiś ślad, ale pozytywny... bo teraz co prawda nie jem tak ściśle wg tych zasad ale jednak więcej w mojej diecie posiłków bezwęglowodanowych. W ciągu całego dnia pojawia się może jeden co zawiera węglowodany... np grahamka z czymś tam, lub makaron durum też z jakimś dodatkiem. A tak to na śniadania jajecznica lub serek chudy, w pracy owoc lub grahamka do południa a po popołudniu nadal w pracy zazwyczaj kefir. około 15 po pracy jakieś mięso z sałatką i na kolację również warzywa z rybką lub drobiem... W sumie jem 5 posiłków.. Z moich 3iolistopadowych planów niestety nie udało mi się wstawać w tym tygodniu o 6 rano aby poświecić 30 min na orbitreka plus 20 min na 8 min abs legs i stretch.... (czyli w sumie godzina ćwiczeń rano przed pracą) Czy któraś z was się mobilizuje i ćwiczy przed pracą.... dają takie ćwiczenia w ogóle efekty? P.S i bardzo trudno jest mi utrzymać dietę w niedzielę gdy zazwyczaj przyjmuję albo idę w gości... np dziś już zjadłam aż 3 kawałki makowca i szarlotki... buuuuu ale nie poddam się.. tym razem nie powtórzę moich dawnych błędów czyli po małym potknięciu porzucałam dietę.. nie nie .. walczę dalej... i wiecie co? jutro już wstanę o tej 6stej.... ![]() ![]()
Edytowane przez BjutifulGerl Czas edycji: 2009-11-08 o 14:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Szczupulchna ale w tym tygodniu już tak wstawałaś?
i jakie ćwiczenia wykonujesz? też orbitrek? czy jakiś stretching? wiesz jak się będę mobilizować do wstawania? będę sobie to tak tłumaczyć.. " a jakbym musiała godzinę do pracy dojeżdżać ? to i tak musiałabym przed 6stą wstawać ![]() P.S. dziewczyny nawet nie wiecie jak mobilizuje mnie do walki o sylwetkę fakt że walczy nas tu więcej.. ![]()
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
niunka22^^^piekne, tworzycie bardzo ladna pare, a moja teoria co do wyjatkowosci pary mlodej w dniu slubu jest jak najbardziej prawdziwa
![]() ![]() A wage chyba zaczarowalas? ![]() ![]() pelikula^^^witaj ![]() ![]() ![]() simplicity^^^ja tez mam te biodra.... ![]() ![]() ![]() uczuciowa^^^witaj ![]() ![]() BjutifulGerl^^^rano, to nawet jakby mi ktos zaplacil to bym nie wstala cwiczyc, kiedys z trzy razy wstalam, ale po takim intensywnym porannym wysilke(40-50min orbitreka)czulam sie bardzo oslabiona, teraz cwicze poznymi popoludniami i widze ze wreszcie troche uda "puszczaja"bo po spodniach czuje, a dietke mam podobna do Twojej. Powodzenia ![]() Ja wlasnie wcinam obiadek-krewetki z pieczarkami, alez sie na nie uparlam ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() niunka CUDNE te zdjęcia ![]() ![]() ![]() witam nowe osóbki ![]() ja już wytrzymuje bez słodyczy ponad 100 dni, więc dobrze jest ![]() ![]() Dziś weszłam po południu na wagę, czyli po śniadanku i 2 lub 3 kubkach herbatki i pokazała 50/51 kg (niestety znam ten ból staroświeckiej wagi ![]() ![]() A dzis wszamałam: -owsianka -gruszka -warzywka mrożone [7warzyw] rozmroziłam w około 1 szkl.wody i zjadłam połowe ich z 1/2 puszeczki tuńczyka w sosie własnym ![]() ![]() tak to pije herbatki zielone i czerwone, a dziś jeszcz rano kawkę ![]() Rano porozciągałam sie, zrobiłam brzuszki itp. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
wpisałam sobie w opisie mój pierwszy cel w spadku wagi 58 kg i od dziś mam do Bożego Narodzenia 6 tygodni na zrzucenie 4 kg.... to chyba nie jest " szybkość jojoprodukcyjna" - ależ nowe słowo wymyśliłam...
![]() ![]()
Edytowane przez BjutifulGerl Czas edycji: 2009-11-08 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oj nie jestes sama...dla mnie weekend to najgorsze dni... ![]() ![]() Ale oprócz tego zjadłam tylko rosół banana i mały jogurt wiec chyba nie bedzie źle...:0 Do wieczora nic juz nie jem ![]()
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Czołem dziewczęta, niedziela już na szczęście mija bo to dzień niesprzyjający dietce...
pelikula -> witamy ![]() niunka22 -> ŚLICZNIE WYGLĄDAŁAŚ! i przystojnego masz mężczyznę ![]() simplicity -> do herbatki można się przyzwyczaić, na początku faktycznie zapach i smak nie powalają, ale z czasem da się przyzwyczaić, a nawet polubić ![]() Szczupluchna -> ja tam mimo wałeczków śmigam w spódnicy ołówkowej, a co tam, ważne żebym się sobie podobała ![]() ![]() Aha, widzę, że narzucasz sobie większy rygor - to i ja tak zrobię, bo jakoś chwilowo nie jestem usatysfakcjonowana - w tym tygodniu zaplanowałam 5 razy fitness, raz bieżnia i może wyciągnę TŻ na basen, a dietkę rozpisałam na cały tydzień i będę sie trzymać bez odstępstw! Lubonka -> wagę elektryczną mam w domu rodzinnym i jak tam jadę to się ważę normalnie. U siebie w domu mam tylko taką "kontrolną". Aha, miałam dopisać że zamiast drugiego śniadania zjadłam dzisiaj 100 g orzeszków ziemnych i 2 kubki kubusia ![]() Edytowane przez aniaesz88 Czas edycji: 2009-11-08 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
Chcę ładnie prezentować sie na Studniówce, więc do 9 stycznia musze to osiągnąć, ciałko pielęgnować, 'pieścić'
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.