|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Marka: Żony, Model: Wyjątkowe, Rocznik: 2009 /część XV
Cytat:
![]() Co do paszportu heh mam nowy wazny od 2 lat i szkoda mi kasy zeby go wymieniac. Poczytałam i popytała i dostałam wiadomość o kilku osob ktore mieszkaja w UK ze lataja na paszport czyli nazwisko panienskie i problemów nie ma . Szczerze mowiac troszke sie boje bo nie wiem czy moge miec problem czy nie ale jesli nie bedzie problemow to narazie nie bede wymieniac paszportu. Tu w Uk nie moge dokonac zmian nazwiska w banku , ubezp itp bo nie mam dokumentów zrobie to dopiero jak odbiore dowód. Dziewczyny a jak jestem zameldowana na mieszkaniu rodziców to tam tez musze zgłoscic zmiane nazwiska? Bo tak sie zastanawiam i nie wiem gdzie jeszcze nazwisko trzeba zmienic. A napewno w Banku bo mamy wspolna kase z wesele na koncie meza ale ja jestem podpieta ze starym nazwiskiem ![]()
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast jesli chodzi o bank i no tax office to mozna tam pojsc z aktem slubu i nawet nie trzeba go tlumaczyc...tak jest tutaj w Irlandii wiec w UK pewnie podobnie.Ja dopiero niedawno sie o tym dowiedzialam ![]() A zglaszalas w urzedzie ze zmienilas stan cywilny?Bo wtedy placi sie mniejsze podatki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jakim Urzedzie mówisz ![]() ![]() W Irlandii to wiem ze cos takiego jest bo siostra tż jak wyszła za maż to mówiła własnie ze płaca mniejsze podatki niz jak byli para. . Widze ze zjezdzasz do PL my sie tez nad tym zastanawiamy ale narazie przeraza nas ta sytuacja w PL i brak pracy. Ja bardzo tesknie za rodzicami i rodzina ale mam czarne wizje naszego powrotu. Po czesc dobrze mi tu w UK tylko mój maz sie negartwnie zaczyna nastawiać do Angolii . Naszczescie w tym roku w koncu swieta spedzimy rodzinnie.
![]() |
#244 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a pomocy nauczyciela nie ma u mnie w mieście i bardzo tego żałuję... no ale sama nie stworzę ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Staż miałam w punkcie opłat, a umowę na 3 miesiące tak czy siak musiałam dostać, bo mój pracodawca miał taką umowę z urzędem pracy, więc nie ma czego gratulować, tym bardziej, że po tych 3 miesiącach, mam dostać umowę zlecenie do 25 roku życia ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny wszystkiego nie da się cytnąć więc pisać będę z pamięci, a że moja szwankuje to mało tego będzie.
Moniqac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kasiu fajnie, że jesteś i to w tak dobrym humorze ![]() ![]() Martuś fajny układ mieszkania ![]() ![]() Agatek i s-ka te Wasze dzisiejsze rozważania o goleniu jak widzę, stały się tematem przewodnim na dziś ![]() ![]() ![]() Atomufko pisz jak tylko się dowiesz jakie są wyniki 7-10 dni to długo, ale sądzę, że antybiotyk zadziałał we właściwy sposób i wyniki tylko potwierdzą, że wszystko ok ![]() Domi maleństwu jak widać się nie spieszy, chyba że daje Ci jakieś sygnały ![]() Sambuś spylaj do lekarza ![]() ![]() SSR my to się kiedyś na kawę i ciacho możemy zgadać, parcuję w T.G. ![]() anika mieszankę na wzdęcia wypróbuję,mnie one też nękają ![]() Żabciu jakie plany na spędzenie rocznicy ![]() India ja też lubię spontany, a z racji sytuacji mieszkaniowej są one rzadkością, ale za to ile radości dają ![]() ![]() gwiazdy lecę czytać książkę, ale póki co marsz do kuchni robić małżowi kanapki. Do jutra gaduły i wolniej z pisaniem, bo strach Was zostawiać...boję się tego ile stron będę musiała jutro nadrabiać ![]() edit: zapomniałam Wam napisać, że w pt ruszamy po dobiór płyty ślubnej...chyba zanucę Panu przy jej odbiorze "...nie liczę godzin i lat..." ciekawi mnie cóż my na niej ujrzymy
05.09.2009 ![]() Edytowane przez aniaaa84 Czas edycji: 2009-12-02 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlugo tam jestescie? Ja tez sie boje powrotu ,ale nie widze tutaj szans rozwoju osobistego w Polsce chce zrobic kolejne studia i moze nie bedzie az tak zle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
My tu jesteśmy 3 lata . Dokładnie tak jak piszesz wegetacja , w UK coraz ciężej o prace , wszedzie zaczynaja zdzierac kase , tez nie jest kolorowo. Ja bym chciała w PL dostać sie do jakieś firmy może cos z handlem zagranicznym bo taki kierunek skonczyłam ![]() ![]() Ps moze mi sie uda tu jeszcze zajsc w ciaze zeby dzidzia sie urodziła by po powrocie do Pl nie było problemów z praca pod tym kierunkiem.Wiesz ze ktos mi powie ze jak pani nie ma dzieci to pania nie przyjmiemy bo bla bla bla. albo inne teksty . ![]() Napewno bede trzymac kciuki zeby wam sie ułozyło w PL ... a jak nie to zawsze mozna wyjechac ![]()
![]() |
#248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no staramy sie zeby u nas bylo wesolo;D Cytat:
![]() ![]() dziekuje i czekam z niecierpliowoscia na notatki;D
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A propos studiow to oczywiscie mysle o podyplomowce ,bo innych to tez mi sie juz nie chce ![]() ![]() ![]() Martucha cwiercwiecze ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-12-02 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
aniaaa84 ...
a już myślałam, że mnie nikt nie zauważył.... wiem, że rzadko zaglądam, ale to nie powód żeby mnie lekceważyć ... ![]() człowiek zmieni avatar i nie widzą go! ![]() no nic... ide spać... spróbuje to przeboleć ![]() dobranoc dziewczynki! |
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
moniaq bo nie nalezy zmieniac awataru
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witaj i zagladaj czesciej. noooi zarąbisty kawał ![]() marta ja wszytsko czaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a jak swietujemy? ja wlasnie w pracy siedze do 10 i pewnie jak wroce do domu to mezulek juz bedzie spal ![]() ![]() ![]() trzymam kciuki zeby film wyszedl fajnie ![]() ooo 13 grudnia syn mojej kolezanki koczny 5 lat ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
martucha przy mnie to jestes
![]() ![]() zabcia bo ja za kilka miesiecy 30 skoncze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ciesze sie, ze Was troche rozbawilam, ale ten kawal przyszedl mi do glowy, jak przeczytalam jak PM10 tak wszystko idealizuja to tak jakby nasze relacje to mezow, a one gadaja jak ta druga zonka
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja musze sie przeprosic z depilatorem, bo z lenistwa rzucilam go w kat i teraz jezdze na maszynce zbyt czesto ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a imiona bardzo fajne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
cześć laski!
zachciało mi się wczoraj być dobrą żoną (bo synową to średnio miałam ochotę) i pojechałam z mężem do jego mamy do szpitala. prosiła o kilka rzeczy, więc wcześniej pojechaliśy po te zakupy. i dzissiaj znowu źle się czuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
martucha84 cudownie, ze sie urządzacie. Moi znajomi maja bardzo podobny uklad i też wyrzucili sciankę w małym pokoju, ale nie mają też kawałka sciany korytarzowej. Tylko przy drzwiach wejsciowych zostawili 1,5 m scianki działowej, a tak cały mały pokój mają otwarty. Widziałam ostanio w OBI taki wanno-prysznic. Bardzo fajan sprawa, a jak TŻ mi to pokazywał, to mówił: patrz jaki fajny 2 osobowy prysznic
![]() Edytowane przez kolanka Czas edycji: 2009-12-03 o 07:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Witam, melduję się ledwie żywa po wczorajszym koncercie...dałam radę, ale strasznie się czułam o rety...dawno tak nie miałam podczas @
moniqac...uhahałam się z Twojej opowieści jak nie wiem co ![]() ![]() Maja102...jak przeczytałam o tym zafascynowaniu podczas oddawania krwi, to brrrrr....czyżbyś była wampirzycą??? to teraz takie na czasie w dobie szaleństwa sagą o Belli i Edwardzie...hehe Kasiaher...twórcza depilacja nie ma co...hardcore...cięcie się maszynka na oślep...ale cóż poradzić w tak ekstremalnych sytuacjach. Wogóle te rozmowy o depilacji przypomniały mi, że ja też muszę się tym zająć...futrzaki nie są w modzie...hehe ![]()
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny trzymajcie kciuki ide na kolokwium ![]()
![]() |
#260 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mzoe nie dokladnie taka jak wklejam bo tam mi sie srednio podoba ale w takim stylu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
tak jak moja babcia
![]() u nas jest tak 4 babcia 7 kuzyn 13 ja 17 kuzyn 18 babcia 19 przyjaciel 22 przyjaciolka (swiadokowa) ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-12-03 o 08:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | ||||
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyniuchy w nowym wątku
![]() Miałam zeszły tydzień cały wolny- wybrałam sobie urlop ![]() ![]() ![]() ![]() Dzięki temu nadrobiłam też zaległości w moim kursie na prawo jazdy- mam przejechanych 14 godzin. jedna z moich jazd zakończyła sie tym, że ja sobie przepuszczałam pieszych na przejściu, a facet za mną wjechał mi do tyłka ![]() ![]() Rozmawiacie o choinkach ![]() ![]() Przedwczoraj byliśmy u lekarza i na USG ![]() ![]() ![]() ![]() Ja się śmieję, że to pewnie dziewczynka jest, bo charakterek ma wybitnie po mamusi ![]() ![]() My się chcemy dowiedzieć, bo nie wiemy jaką wyprawkę kupować ![]() ![]() Ja to jeszcze mam zaległości z zeszłego wątku, także naskrobałam sobie na kartce kilka spraw i już nadrabiam: baju, piękna fryzurka! Świetnie w niej wyglądasz ![]() ![]() Anulko, gratuluję Wam otrzymania kredytu ![]() Kwiatuszku, witaj po długiej przerwie i gratuluję zafasolkowania ![]() kotekMamrotek, wreszcie jesteś ![]() Maggie, nam tak samo, jak Azzis udało się zafasolkować już w pierwszym cyklu ![]() Kliwia, współczuję ogromnie siostrze... Straszne to jest, że takie rzeczy się dzieją...Jeszcze pewnie nie zdążyła sie przyzwyczaić do swojego stanu, a tu takie nieszczęście... anika, cudowne zdjęcia! ![]() Sambuś- ja też byłam na chorobowym nie mając jeszcze zmienionej karty NFZ, ale bez problemu mi pielęgniarka wypisała L4 na nowe dane ![]() teraz już wszystkie dokumenty mam pozmieniane i odetchnęłam z ulgą ![]() Martuś, piękne mieszkanko! Możemy się wprowadzić do Was? ![]() Cytat:
![]() kliwia, śliczniusia ta Wasza choinka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ana***, witaj kochana ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do dzidziusia.. to ja przychylam sie do opnini charakter po mamusi ![]() ![]() ![]() wogole to nic niepiszesz czuje sie zaniedbana! ![]() a jesli chodzi o przeprowadzke jasne ![]() ![]() uciekam do pracy dzis bede siedziaal do oporu pewnie do 20 bo mamy jutro mikolaja a na mikolaja jest tak ze wszytkie choinki musza byc ubran dekoracje zmienione.. i bedziemy tyrac.. myslcie o mnie cieplo moze czas mi szybciej zleci ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |||
Zakorzenienie
|
CZesć
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() wpadłam tylko na chwile. Niedługo lece do miasta wysłać paczke -sprzedałam moje buty slubne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż... nie widuję często ludzi z kłami o takim ostrym kształcie, jak ja mam... może moja sympatia do mhrrroku ma swoje drugie dno? ![]() Zmierzchomania to taka kolejna szumna moda, co przeminie... Stare, dobre horrory zostaną ![]() Mów, jak tam koncert ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2009-12-03 o 08:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiecie co...wczoraj tż mi powiedział że wszyscy jadą do afganistanu i nie ma żadnego odstępstwa. Tak więc mój tż ma pracę do września bo w październiku jadą. Tż nie pojedzie pod warunkiem że mu podpiszą rezygnację z kontraktu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
magialena to mede z twoim mężulem świetować razem
![]() ![]() maggie i co to będzie!!!! bedzie sensacja jak nic ![]() my tez damy synalowi na imie Dominik ![]() ![]() ło matko ...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:23.