![]() |
#241 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
30.08
Mycie: Kallos Odżywka d/s: Pominięte ![]() Odżywka b/s: Mrs Potter's Aloes (silikon zmywalny wodą) Cięcie ![]() Efekt: Nawet zadowolona jestem choć ciężko mi pojąć, że to ta sama osoba w lustrze ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-08-30 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
wczoraj:
*Jantar w skalp *Amla na noc *mycie 2x Nivea Baby odżywczy *odżywka Cien repair&care 10 min *maska Romantic 30 min *odżywka b/s: Ziaja olej rycynowy *stylizacja: Nivea FC
![]() |
#243 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
I oto jesień za pasem. Włosy są przeszczęśliwe z powodu wilgoci, a ja czuję nadciąganie czegoś nowego - to jak zapach nowych podręczników we wrześniu
![]() 29 sierpnia - niedziela akcja dopieszczanie mycie popołudniowe: Fitomed odżywianie: żel lniany + elastyna + d-panthenol + keratyna + gliceryna roślinna + witaminy All in One + świeży sok z liścia aloesu (ok. 5 cm) na 4 godziny pod czepek i ręcznik odżywianie 2: Kallos mleczny (w zasadzie do mycia) płukanie: zimna woda zabezpieczanie (pk): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: żel lniany wzbogacony witaminami All in One, keratyną, d-panthenolem i olejkiem herbacianym zakonserwowany FMOG harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem ciepły nawiew na początek, potem chłodny podpinanie Jest ślicznie ![]() Skręt wyszedł od nasady i na tę chwilę nadal się utrzymuje ![]() Czuję ciężar włosów, choć nie tak samo, jak po większej ilości Kallosa. chyba zaczynamy się coraz bardziej lubić Rano lekka reanimacja żelem lnianym (odkształciła się spodnia warstwa) i kapka Madagaskaru stylizującego (Rybiorku ![]() Postanowiłam sobie solennie pielęgnację bliższą cg w porze jesiennej i zużycie wszystkiego, co glicerynę zawiera, by już więcej tego nie kupować. Zostawiam tylko Boostera TBSowego jak o poprawiacz w ciągu dnia. Ale jak tylko znajdę mały pojemnik, to i jego zamienię na lniany żel ![]()
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2010-08-30 o 08:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp na kilka h przed myciem
*mycie: Leo maska kokosowa *odżywka d/s: Venita z jedwabiem i keratyną *odżywka b/s: Fructals żółta *stylizacja: żel Delia
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Nie uzupełniam tych dwóch tygodni, bo wyjazdowa pielęgnacja raczej nie była zbyt bogata i godna pochwały.
Dziś: Przed myciem na 4 godziny duuuuużo oliwy z oliwek na włosy i skalp (reanimacja) mycie 2x szampon Joanna rzepa (dużo oliwy, więc dwukrotne mycie) odżywka- garnier awokado i masło karite na ok 7 minut mokre rozczesane palcami, zawinięte w koszulkę po zdjęciu koszulki pantene b/s loki i fale na suche jeszcze odrobina pantene Efekt bardzo ok, myślałam że będzie o wiele gorzej, włosy nie są w aż tak złej kondycji, jak myślałam.
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
29.08 (niedziela)
mycie - barwa pokrzywowa II mycie - isana różowa odżywka - artiste maska - isana babassu odżywka b/s - joanna len&tigi odciskanie - mikrofibra stylizacja - lekka pianka tigi plunking jeszcze trochę pianki rano - kropla serum tigi oczywiście wychodząc rano musiało na mnie napadać i góra mi całkiem oklapła. Ale ogólnie ten zestaw taki średni się okazał, coś po isanie babassu mi nie pasowało, włosy dalej rozdzielone są na dość drobne pasma, bardzo zadowalająca objętość ale ze skrętu to tylko mocne fale, wcale się nie zawijały wokół siebie. Chyba kilka dni poużywam "starych" produktów żeby przywrócić je do poprzedniego stanu i dopiero wtedy poobserwować co odpowiada za brak korkociągów i to rozdzielenie na małe pasma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Napisałam taaaki długi post i mi go skasowało.
Przez wyjazd zaniedbałam dziennik ale miałam okazje przetestować pare produktów CG. Yes to Carots ![]() ![]() ![]() Zapowiada się bardzo fajnie, włosy nareszcie gładkie i widocznie odżywione bez obciążenia. (Dimethicone) żel Artiste wet look ![]() Niby ok, żel jak żel, ale za szybko sie utwardza?! wiszą mi takie proste strąki. Może to kwestia tego że włosy ost odmówiły kręcenia się.. krem Artiste ![]() ![]() Ładnie podkreśla loki, ale trzeba wypracować odpowiednią ilość i sposób nakładania. Obciąża trochę. (chyba Dimethicone) Joanna Naturia len i rumianek ![]() ![]() ![]() Pierwsza z tej seri po której zauważyłam jakiś efekt. Marion Maska Podkreślająca Kolor len i limonka (blond) ![]() ![]() ![]() ![]() Ładnie wygładziła włosy i nadała fajny chłodny odcień (polyquat) ee i to chyba tyle. włosy się przestały kręcić jakieś 2tyg temu. Przyszły do mnie mazidła, może coś zdziałają.
![]() Edytowane przez Rockbunny Czas edycji: 2010-09-01 o 12:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Na noc amla
rano w skalp wax zagraniczny podgrzany suszarką (15 min) mycie: joanna b/s mak i bawełna odżywianie: mix ![]() odżywka b/s: potters aloes ugniatanie odciskanie w t-shirt+ugniatanie stylizacja: nivea FC+paloma plunking w suche kokos efekt: jest ok
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-08-31 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
31 sierpnia - wtorek
Zmniejszyłam znów ilość emolientów, daję więcej nawilżaczy i nie stronię od gliceryny w odżywce b/s. Wyczuwam dobry czas - wysoka wilgotność powietrza plus odpowiedni, humektantowy punkt rosy. mycie wieczorne: Mrs. Potters balsam aloesowy odżywianie: Utrekram aloesowa + keratyna i ekstrakt wzmacniający włosy (liposomy) na godzinę pod czepek i ręcznik płukanie: zimna woda zabezpieczanie (hb): Naturia z lnem odciskanie: Dr. Bacty stylizacja: żel lniany wzbogacony witaminami All in One, keratyną, d-panthenolem i olejkiem herbacianym zakonserwowany FMOG harmonijkowanie: arafatka podsuszanie: Babyliss z dyfuzorem ciepły nawiew na początek, potem chłodny podpinanie Dziś jest bardzo fajnie ![]() A za oknem oczywiście deszcz ![]() ![]() Dałam rano nieco żelu lnianego i Madagaskar ![]() ![]()
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
*mycie: Kallos latte
*odżywka d/s: Lorys nutri sun gloss (krem) 10 min *odżywka b/s: Lorys girl *stylizacja: żel Delia *podsuszanie suszarką
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
31.08
moje psikadło z produktów z Mazideł: woda dest. + NMF + D-Panthenol + hydr. z róży stulistnej 01.09 mycie: Isana babassu w skalp: Isana+ NMF + DP + o. rycynowy + o. rozmarynowy do tego po 20 min Yes To Carrots odciskanie w papierowe reczniki Naturia l i r żel Artiste troszke psikadła
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
wczoraj, 31.08.2010
Przed myciem maska na 4,5 h (oliwa z oliwek, miód, sok z cytryny i kropelka oleju z pestek winogron podgrzane i rzucone na włosy) mycie Joanna rzepa x1 odżywka Garnier awokado i karite na 7 minut mokre włosy w koszulkę, na wilgotne Pantene b/s. na suche jeszcze odrobina Pantene i ugniatanko. Efekt w miarę. Dziś O- odżywka Nivea (pamiętam tylko, że była z proteinami ryżowymi) M- szampo Nivea (to samo) O- odżywka Garnier awokado i karite + odżywka Nivea z proteinami mokre w koszulkę, na wilgotne Pantene b/s loki i fale efekt ok.
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
01.09
Na noc był w dużej ilości kokos Mycie: Kallos Latte Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Żel Artiste wet look Suszenie suszarką z dyfuzorem Efekt: Wszystko na szybko bo miałam mało czasu więc efekt beznadziejny choć skręt całkiem całkiem (po ścięciu włosów zrobił się jakiś leniwy i mniej się chcą kręcić :/ )Suszarka wywołuje u mnie natychmiastową puszako-dżunglę. A zapowiadało się tak ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
01.09
wieczorny masaż skalpu z olejkiem bhringraj 02.09 Na noc był mix: skalp-zioła w proszku brahmi i amla zmieszane z olejkiem swami, amla, bhringraj +wyciąg z orzecha długość- miód, balsam potters aloes +wyciąg z orzecha 03.09 rano zmycie szamponem Indra odżywka d/s Alverde avocado odżywka b/s joanna naturia miód i cytryna (w ociekające) ugniatanie ugniatanie w t-thirt stylizacja krem z boots'a plunking żabkowanie suche spryskane sprayem balea w końcówki wtarcie olejku migdałowego
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące." Kwietniowa Mamusia - Maja ![]() ![]() Edytowane przez kropcia007 Czas edycji: 2010-09-03 o 11:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Z okazji pobytu w hotelu z chlorowaną wodą moje wrażliwe włosy robią się troche zielone więc musiałam kupić sampon z sls
03.09 seboradin niger lotion mycie: Naturia len i rumianek (szampon) + Isana babassu + nmf + niacynamid + d-p + o. rozmarynowy i rycynowy + maska wzmacniająca kolor Marion l i r + ocet jabłkowy oszalałam wiem ![]() ![]() prawie to samo wymiennie z Yes to Carots jako odżywka Naturia l i r psikadło mazidłowe papierowe reczniki jojoba na końce ![]() ![]() ![]() skręt bywał bardziej imponujący ale włosy są błyszczące, mocne ale strasznie leciutkie. Podoba mi sie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
*Jantar na skalp
*Amla na kilka h *mycie 2x Nivea Baby szampon odżywczy *Kallos Latte 30 min *Honey Treatment Wax 10 min *odżywka b/s Joanna miód i cytryna *stylizacja Nivea FC
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
*Jantar w skalp
*mycie Kallos Latte *maska Mypa Shea Karite 15min *odżywka b/s: Lorys Girl red fruits *stylizacja: żel Delia
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
05.09
wcierka z wody pokrzywowej, jantara i radikala 06.09 mycie: Alverde morela odżywianie: kuracja Alverde morela odżywka b/s: Joanna Naturia len i rumianek ugniatanie ugniatanie w t-shirt spray balea plunking 10 min żabkowanie w suche troche palomy Efekt: baaaardzo fajny ![]()
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
06.09.
Mycie: Pollena Malwa Czarna rzepa (SLES) Henna http://helfy.pl/henna-naturalna-lawsonia-inermis z sokiem z cyryny Odżywka d/s: Artiste wzmacniająca Odżywka b/s: Joanna cytryna i miód Stylizator: Żel lniany Efekt: Mam wrażenie, że henna daje lepszy skręt jeśli się je ugniata, po prostu zastygają idealnie w tej "pozie" w której schną. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Uzupełniam dwa dni, bo mi się więcej nie chce
![]() 05.09 O- odżywka przeciwłupieżowa Oriflame HairX M- szampon Joanna Rzepa O- Garnier awokado i masło karite, 10 minut. mokre w koszulkę, na wilgotne wgniotłam balsam nivea fc i pantene b/s do loków i fal. podpięłam uformowane na palcu loczki wsuwkami przy głowie, poszłam spać 06.09 rano- wyjęłam wsuwki, roztrzepałam włosy palcami i wgniotłam trochę Pantene. Efekt- ![]() ![]() od 17.10 siedzę z mieszanką oleju z pestek winogron, oliwy z oliwek, miodu i soku z cytryny na włosach, pod foliówką i ręcznikiem. poźniej będzie mycie (1 lub 2 razy w zależności od tego, jak się zmyje olej) joanna rzepa Odżywka garnier awokado i karite na chwilkę mokre w koszulkę na wilgotne wgniecione balsam nivea fc i pantene b/s do loków i fal podepnę wsuwkami loczki i pójdę spać, o.
![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
07.09
Na noc oliwa z oliwek Mycie: Scandic Water Mask Odżywka d/s: Artiste Wzmacniająca Odżywka b/s: Joanna miód i cytryna Stylizacja: Duuuużo żelu lnianego, ugniatanie, plunking. Podszuszanie suszarką z dyfuzorem (nawiew słaby, temperatura średnia ![]() Efekt: Po żelu lnianym wyglądało ładnie, po wyschnięciu mega puch. Jako że objętości trochę brakowało, miodowy utrwalacz z receptariusza poszedł na nasady, objętość wróciła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
08.09
Na noc odrobina(bo tłusto jakoś było po oliwie) oleju kokosowego Mycie: Scandic Water Mask Odżywka d/s: Garnier Volume Restructure Płukanka z octu Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes (silikon zmywalny wodą) Stylizacja: Żel lniany ![]() Efekt: ładnie ![]() ![]() Edytowane przez LadyMadalena Czas edycji: 2010-09-10 o 17:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
*mycie Babydream
*odżywka Isana babassu na kilka min *odżywka b/s: Lorys girl red fruit *stylizacja: TBS cottonseed curl boost efekt: tak sobie, wydaje mi się, że booster nie radzi sobie z utrwaleniem i poprawieniem skrętu, chyba jednak wolę żel
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Aktualnie moja pielęgnacja opiera się na mazidłach mocno nawilżających i Seboradinie, też nimi wzmocnionym, w celu przyspieszenia wzrostu i zagęszczeniu włosków.
+ produkty z lnem ![]() ![]() 07.09 Seboradin niger lotion + mazidłowy zestaw.. z 2 dni z tym chodziłam 08.09 dzień z Naturią r i l + mazidłowy zestaw: b3 b5 nmf itp. + wzmocniony Sebo 09.09 mycie: ocet, Isana, kropla szamponu Naturii l i r odżywianie: YTC + mazidłowy zestaw kolor: Marion maska len i limonka b/s: Naturia l i r żel: zrobiłam mix artiste wet look z b3, b5, nmf, jojobą, hydrolatem neroli w małym pojemniczku.
![]() |
![]() |
#265 |
Wtajemniczenie
|
08.09
wcierka z jantara i radicala 09.09 wax zagraniczny w skalp podgrzany na długość odrobina nafty mycie długości: alverde morelka odżywianie: kuracja alterra odżywka b/s: balea spray ugniatanie ugniatanie w t-shirt plunking żabkowanie stylizacja: w suche mokrymi rękoma boots curl creme Efekt okeeej ![]()
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
9 września
olejowanie - vatika kokosowa, ok. 6 godzin mycie - 2x maska gloria maska - 2 łyżeczki miodu i shauma objętość, po zmyciu dziwne uczucie takiej szorstkości zabezpieczanie - dulgon z oliwką, z braku laku, nie jestem przekonana odciskanie mikrofibrą stylizacja - tigi amplifier, ugniatanie plunking dużo żelu lnianego, ugniatanie podpięcie żabeczkami no i wiszą sobie takie chruściki bo żel już zasechł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
ojjj - dawno tu nie pisalam.
byl wyjazd - morze polskie, łeba. imprezowo i plazowo, wiec niestety codzienne mycie. mycie zawsze: balsam potters aloes odzywianie: na zmiane odzywka schauma wieksza objetosc lub nivea do loków (stary sklad) odzywka bs - naturia leen rumianek koszulka zel fructis structuring i suszenie dyfuzorem efekt zazwyczaj bardzo dobry, ale teraz wlosy maja po prostu lepszy czas ![]() za to ekstremalnie dlugo schly. mordowalam sie z nimi strasznie. 2 czy nawet 3 razy dluzej niz w domu (wrazenie subiektywne, bo nie patrzylam na zegarek ![]() po powrocie pierwsze mycie bylo byle jakie, nawet nie pamietam czego uzylam, byle umyc, zero stylizacji potem pierwsze 'porzadne' mycie z ukladaniem (to byl chyba 7 wrzesnia, wtorek) olej kokosowy na noc rano mycie potters melisa maska bingo z proteinami jedwabiu wzmocniona keratyna hydrolizowana - ponad godzine, ale bez czepka odzywka bs potters ginko guma do wlosow artiste koszulka i dyfuzor efekt byl swietny z lewej strony, z prawej bardzo marny (wrecz sie rozprostowaly), ale nie wychodzilam z domu wiec zostawilam je w spokoju. na drugi dzien (po spaniu wlosy byly mieciutkie, po gumie ani sladu) upielam je na bok. w srode (8wrzesnia) wieczorem nalozylam kokosa. siedzie z nim do teraz, jutro dopiero mycie, wiec bedzie siedzial na glowie ok. 35 godzin ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
dziś:
mycia OMO szampon przeciwłupieżowy Selsum Blue i Yung rózowy, Biovax do wypadających na 2 h odżywka b/s Naturia z lnem i trochę ugniatania Nivea FC
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
09.09
Nic. I tak jak na nie ładnie wyglądały ![]() 10.09 Mycie: Scandic Water Mask Odżywka d/s: Artiste Regenerująca - czesanie Płukanie: 2 łyzki octu na 0,5 litra wody Odżywka b/s: Mrs. Potter's Aloes Stylizacja: Resztka żelu lnianego, po nim zaraz miodowy utrwalacz. Efekt: Ładny, mocny skręt. Wydaję mi się, że to zasługa miodowego utrwalacza zastosowanego na bardzo mokre włosy a nie jak zwykle na prawie suche. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Rozeznanie
|
mycie - potters ginko
maska - 1 łyżeczka miodu, 1 łyżeczka oleju kokosowego, 20 kropel jedwabiu hydrolizowanego, dulgon oliwka&pszenica odżywka bs - joanna len&rumianek odciskanie koszulką i mikrofibrą stylizacja - żel artiste 4 koszulkowanie, spineczkowanie po zmyciu maski nie było tego uczucia szorstkości, miękko i głabko, szczerze mówiąc to dzisiaj niezbyt mi się chce z nimi robić cokolwiek, trochę pougniatałam ale skręt wydaje się być dość ładny, jakiś korkociąg przy buzi zaczął się tworzyć, zobaczymy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.